Jump to content
Χρήστος Λάππας

Bansko, (Προηγούμενες Σεζόν)

Recommended Posts

ρε παιδιά,δηλαδή εμείς που λέμε να πάμε 18-20 Φεβρουαρίου για σκι μετά την εξεταστική μας,έτσι όπως πάει δεν θα δούμε χιόνι...ε;έχετε μήπως κάποια αντιπρόταση?

Είμουνα πάνω το σαββατοκύριακο. Σιγά σιγά βάζει το βουνό χιόνι, βαράνε και τα κανόνια, αν το πατήσουν και λίγο θα είναι σούπερ.

Παιδια να ρωτησω!!!Σκεφτομαστε με το αγορι μου να παμε bansko για ενα 3ημερο!!!Βρηκαμε ξενοδοχειο με πακετο το οποιο ομως δεν περιλαμβανει μεταφορα ελλαδα-bansko!!!Να παμε με αυτοκινητο δεν μας συμφερει απο Αθηνα λογω βενζινης...Σκεφτηκαμε αεροπορικως και παλι ομως δεν συμφερει!!!Οι μονες λυσεις ουσιαστικα που εχουμε ειναι να παμε ΕΙΤΕ με τρενο Αθηνα-Σαλονικα και Σαλονικα-blagoevgrad και απο εκει με βανακι του ξενοδοχειου bansko ΕΙΤΕ να βρουμε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο που αναλαμβανει μονο την μεταφορα μας απο ελλαδα-bansko με δικο τους λεωφορειο!!!Τι μας συμφερει περισσοτερο??Γνωριζετε τετοια γραφεια???Και τελος,υπαρχουν αντιστοιχες εμπειριες???Ευχαριστω!!!! :) [/size]

Παιδια να ρωτησω!!!Σκεφτομαστε με το αγορι μου να παμε bansko για ενα 3ημερο!!!Βρηκαμε ξενοδοχειο με πακετο το οποιο ομως δεν περιλαμβανει μεταφορα ελλαδα-bansko!!!Να παμε με αυτοκινητο δεν μας συμφερει απο Αθηνα λογω βενζινης...Σκεφτηκαμε αεροπορικως και παλι ομως δεν συμφερει!!!Οι μονες λυσεις ουσιαστικα που εχουμε ειναι να παμε ΕΙΤΕ με τρενο Αθηνα-Σαλονικα και Σαλονικα-blagoevgrad και απο εκει με βανακι του ξενοδοχειου bansko ΕΙΤΕ να βρουμε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο που αναλαμβανει μονο την μεταφορα μας απο ελλαδα-bansko με δικο τους λεωφορειο!!!Τι μας συμφερει περισσοτερο??Γνωριζετε τετοια γραφεια???Και τελος,υπαρχουν αντιστοιχες εμπειριες???Ευχαριστω!!!! :) [/size]

Να πατε Αλπεις! ;)

Να πατε Αλπεις! :)

Θα μας συνεφερε κατι τέτοιο περισσοτερο απ το bansko???

Να επισημανω οτι είμαστε φοιτητες οποτε και τα οικονομικα μας ειναι πιο μαζεμενα!!!!Και μιας και θα ειναι η πρωτη φορα που θα ταξιδευουμε σε Χ/Κ εκτος Ελλαδας πιστευω καλο θα ηταν να περιοριστουμε σε αυτο για αρχη!!!!!

Guest afrodite

Δε θα απάνταγα αλλα λεω ας απαντήσω.

Σε αυτο το ποστ υπάρχουν 53 σελιδες με δε ξερω κι εγώ πόσες αναρτησεις για το θέμα Μπάνσκο...ανοιξε διάβασε τες και θα βρεις όλες τις απαντησεις στα ερωτήματα σου ακομα και για το αν σε συμφέρει καλύτερα να πας Αλπεις ή Μπάνσκο.

Αν παρ'ολα αυτα υπάρχει καποια ερώτηση σου που δεν εχει απαντηθεί εδω μέσα ευχαρίστως να σε βοηθίσουμε.

Δε θα απάνταγα αλλα λεω ας απαντήσω.

Σε αυτο το ποστ υπάρχουν 53 σελιδες με δε ξερω κι εγώ πόσες αναρτησεις για το θέμα Μπάνσκο...ανοιξε διάβασε τες και θα βρεις όλες τις απαντησεις στα ερωτήματα σου ακομα και για το αν σε συμφέρει καλύτερα να πας Αλπεις ή Μπάνσκο.

Αν παρ'ολα αυτα υπάρχει καποια ερώτηση σου που δεν εχει απαντηθεί εδω μέσα ευχαρίστως να σε βοηθίσουμε.

Μαλιστα!!Ευχαριστω!

καλησπέρα!

ξεκίνα απ' την πρώτη σελίδα (φυσικά)

όπου οι πληροφορίες συνεχώς ενημερώνονται

να 'ναι καλά ο μοντ που κάθεται και βρίσκει ότι καινούργιο

και διαφορετικό έχουμε γράψει

και το προσθέτει στην πρώτη σελίδα για να μην ψάχνεις στο χάος... :)

για ότι άλλο ...

ΕΔΩ είμαστε ;)

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Επίσης:

αν πραγματικά θέλεις να διαβάσεις για την εκδρομή μας

με εμπειρίες, φωτογραφίες και πληροφορίες θα τα βρεις εδώ (σελ.28)

:)

και για να δεις συνοπτικά τα θετικά και τα αρνητικά

θα πρέπει να κάνεις τον κόπο να κοιτάξεις εδώ (σελ. 41 του Jorge_ver)

πάρτε και κανα λουκετάκι μαζί σας

και δεν το λέω επειδή πάτε Bansko

στην Αυστρία μας κλέψανε καινούργια σκι

σχεδόν μπροστά μας ;):(

το νήμα έγινε αισίως 53 σελίδες

όλοι έχουμε να πούμε και από κάτι για το Μπάνσκο ;)

άντε με το καλό και οι δικές σου εμπειρίες και σχόλια!

:D:D

για 3μερο ρωταει και λετε στη φιλη(φοιτητρια με μικρο κομποδεμα ) να παει αλπεις τελεια .

βρε λινακι ρωτα τον οσε πρωτα αν εκτελειται το δρομολογιο αθηνα θεσ/κη μπλακοεβραντ .

αν ναι το δρομολογιο το εχει κανει πολυς κοσμος θα βρεις αρκετα με λιγο ψαξιμο.

αν εισαστε και περισσοτεροι απο 2 μειωνεται το εισητηριο με το βανακι γιαυτο καλο να ρωτησεις σε διαφορα φορουμ μην κατσει καποια παρεα απο 4 εως 6 ωστε να ερθει ποιο οικονομικα

αυτα και ριξε μια ματια ποιο πισω εχει πολυ πληροφορια

απο θεσσαλονικη γινονται καποια δρομολογια αλλα θελει ψαξιμο

αυτα φιλικα

Παιδια να ρωτησω!!!Σκεφτομαστε με το αγορι μου να παμε bansko για ενα 3ημερο!!!Βρηκαμε ξενοδοχειο με πακετο το οποιο ομως δεν περιλαμβανει μεταφορα ελλαδα-bansko!!!Να παμε με αυτοκινητο δεν μας συμφερει απο Αθηνα λογω βενζινης...Σκεφτηκαμε αεροπορικως και παλι ομως δεν συμφερει!!!Οι μονες λυσεις ουσιαστικα που εχουμε ειναι να παμε ΕΙΤΕ με τρενο Αθηνα-Σαλονικα και Σαλονικα-blagoevgrad και απο εκει με βανακι του ξενοδοχειου bansko ΕΙΤΕ να βρουμε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο που αναλαμβανει μονο την μεταφορα μας απο ελλαδα-bansko με δικο τους λεωφορειο!!!Τι μας συμφερει περισσοτερο??Γνωριζετε τετοια γραφεια???Και τελος,υπαρχουν αντιστοιχες εμπειριες???Ευχαριστω!!!! :P [/size]

Δεν θα σου σύστηνα Βουλγαρία ειδικά τώρα τον Φεβρουάριο λόγω επιδημίας γρίπης. Εμείς γυρίσαμε Ιανουάριο και ο φίλος μου προχτες βγήκε από την εντατική από Η1Ν1.... θα τον χάναμε στα καλά καθούμενα. Θερίζει ο ιος στην Βουλγαρία, σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότερες περιφέρειες είναι σε κατάσταση συναγερμού. Κάτσε στην Ελλάδα προς στιγμήν μην πας για μαλλί και γυρίσεις κουρεμένη. (μιλάω από εμπειρία). Δες αν θες το παρακάτω link ή γενικά πάτα στο Google Βουλγαρία Η1Ν1.

http://www.sigmalive.com/news/international/348481

απ' τις web cams φυσικά :)

Ναι τις είδα τις κάμερες. Αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι σε πολλά σημεία έχει βγει χώμα και πέτρες... Δεν μπορώ να το διακρίνω αυτό απο τις κάμερες... Μηπως υπάρχει ειδική πρόβλεψη κάπου ? Η ειδική ενημέρωση?

Edited by vlgeor

Ναι τις είδα τις κάμερες. Αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι σε πολλά σημεία έχει βγει χώμα και πέτρες... Δεν μπορώ να το διακρίνω αυτό απο τις κάμερες... Μηπως υπάρχει ειδική πρόβλεψη κάπου ? Η ειδική ενημέρωση?

Aυτο μπορει να στο πει μονο αν καποιος ηταν επανω σημερα η εχθες

Αυτο που ζητας μαλλον ειναι υπερβολικο

Φιλικα Δημητρης

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Οριακά ήταν αυτό το σαβ/κο στο Bansko. Πολύ πάγος και πολύ πέτρα. Αν δεν χιονίσει...

Επίσης, θέλει πολύ προσοχή με το παρκάρισμα σε δρόμους που δεν επιτρέπεται...σταματήσαμε να πάρουμε ένα κομμάτι πίτσα με αλαρμ (στο κλασσικό σημείο) και από πίσω ένα άλλο αυτοκίνητο (έλληνες κ αυτοί)... και σε κάποια φάση εκεί που μιλάω στον Πέτρο τον βλέπω αρχίζει κ τρέχει, το ίδιο κ οι αστυνομικοί με τον γερανό..προλαβαίνει και φεύγει κ σε κλάσματα δευτερολέπτου ενώ τα παιδιά του άλλου αυτοκινήτου ήταν δίπλα (τρέχανε κ αυτοί) αρπάζει τη δαγκάνα κ πιάνει την ρόδα...από εκεί κ έπειτα και πόση ώρα, οι αστυνόμοι φαινόταν ανένδοτοι παρά τις διαμαρτυρίες των παιδιών, δεν πιστεύω να τους άφησε...

Οριακά ήταν αυτό το σαβ/κο στο Bansko. Πολύ πάγος και πολύ πέτρα. Αν δεν χιονίσει...

Επίσης, θέλει πολύ προσοχή με το παρκάρισμα σε δρόμους που δεν επιτρέπεται...σταματήσαμε να πάρουμε ένα κομμάτι πίτσα με αλαρμ (στο κλασσικό σημείο) και από πίσω ένα άλλο αυτοκίνητο (έλληνες κ αυτοί)... και σε κάποια φάση εκεί που μιλάω στον Πέτρο τον βλέπω αρχίζει κ τρέχει, το ίδιο κ οι αστυνομικοί με τον γερανό..προλαβαίνει και φεύγει κ σε κλάσματα δευτερολέπτου ενώ τα παιδιά του άλλου αυτοκινήτου ήταν δίπλα (τρέχανε κ αυτοί) αρπάζει τη δαγκάνα κ πιάνει την ρόδα...από εκεί κ έπειτα και πόση ώρα, οι αστυνόμοι φαινόταν ανένδοτοι παρά τις διαμαρτυρίες των παιδιών, δεν πιστεύω να τους άφησε...

Σχετικα με το ''φορτωμα'', νομιζω οτι ειναι οι πιο γρηγοροι ever! περσι εξω απο τον τσακιρη φορτωσαν αυτοκινητο σε δευτερολεπτα....!! προσεχετε πολυ...

Ανεβαίνω αύριο (Παρασκευή 18/2 απόγευμα) μέχρι και τη Δευτέρα Bansko από Αθήνα. Στο αυτοκίνητο είμαστε 2 (εγώ και η φίλη μου) οπότε αν ενδιαφέρεται κανείς/καμια μπορεί να συμμετέχει σε Εκδρομή και έξοδα.

Κατά τα άλλα να εκφέρω κι εγώ μια άποψη για bansko μιας και είναι η 10η φορά περίπου που πάω.

Το σκι είναι πολυ καλό λόγω - κυρίως - πολύ καλής υποδομής/σύγχρονων lift, μικρές ουρές - σχετικά μεγάλες πίστες. Θεωρώ ότι η διαφορά Bansko με Ελληνικά Χιονοδρομομικά είναι μεγαλύτερη από αυτή Άλπεων-Bansko!

Οι Τιμές είναι super (10-15 ευρώ το άτομο διανυκτέρευση σε 100τ.μ καθαρά και καινούρια διαμερίσματα, 7-10 ευρώ το άτομο για να φας και να αφήσεις τα μισά (στο τραπέζι)).

Το φαγητό είναι ακόμα καλύτερο (αρκεί να ανακαλύψεις την κατάλληλη Mexana)

Όσον αφορά το service γενικότερα, δεν μπορώ να πω ότι έιναι και ότι καλύτερο αλλά δεν νομίζω ότι υπολείπεται των εν ελλάδι...

Οι παραπάνω είναι και οι λόγοι που προτιμώ να πηγαίνω 1-2 τριήμερα το χρόνο εκεί (οδηγώντας από Αθήνα) από το να δίνω τα λεφτά μου στους αναβατήρες του ':rolleyes:.

καλησπέρα!

και να 'σαι καλά που γράφεις την άποψή σου :rolleyes:

μήπως μπορείς και στον γυρισμό

να κάνεις τον κόπο

να μας πεις και τις εντυπώσεις σου;

πως πάει από χιόνι πάνω κλπ.

θα χαρούμε πολύ !

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ! :rolleyes:

Ανεβαίνω αύριο (Παρασκευή 18/2 απόγευμα) μέχρι και τη Δευτέρα Bansko από Αθήνα. Στο αυτοκίνητο είμαστε 2 (εγώ και η φίλη μου) οπότε αν ενδιαφέρεται κανείς/καμια μπορεί να συμμετέχει σε Εκδρομή και έξοδα.

Κατά τα άλλα να εκφέρω κι εγώ μια άποψη για bansko μιας και είναι η 10η φορά περίπου που πάω.

Το σκι είναι πολυ καλό λόγω - κυρίως - πολύ καλής υποδομής/σύγχρονων lift, μικρές ουρές - σχετικά μεγάλες πίστες. Θεωρώ ότι η διαφορά Bansko με Ελληνικά Χιονοδρομομικά είναι μεγαλύτερη από αυτή Άλπεων-Bansko!

Οι Τιμές είναι super (10-15 ευρώ το άτομο διανυκτέρευση σε 100τ.μ καθαρά και καινούρια διαμερίσματα, 7-10 ευρώ το άτομο για να φας και να αφήσεις τα μισά (στο τραπέζι)).

Το φαγητό είναι ακόμα καλύτερο (αρκεί να ανακαλύψεις την κατάλληλη Mexana)

Όσον αφορά το service γενικότερα, δεν μπορώ να πω ότι έιναι και ότι καλύτερο αλλά δεν νομίζω ότι υπολείπεται των εν ελλάδι...

Οι παραπάνω είναι και οι λόγοι που προτιμώ να πηγαίνω 1-2 τριήμερα το χρόνο εκεί (οδηγώντας από Αθήνα) από το να δίνω τα λεφτά μου στους αναβατήρες του ':yahoo:.

Θα συμφωνήσω και νομίζω έχεις την ίδια άποψη με το 90% των Ελλήνων που επισκέπτονται το Μπάνσκο.

Μεγάλη η διαφορά (προς το καλύτερο) της τουριστικής χιονοδρομίας από 20 χρόνια πριν, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

Θα ανέβει κανείς το 3ημερο της Καθαροδευτέρας; Θα είμαι πάνω από το επόμενο Σάββατο έως την Τρίτη και θα μένω στο Redenka Chalets