Jump to content
Χρήστος Λάππας

Bansko, (Προηγούμενες Σεζόν)

Recommended Posts

Τετοια πες μου να παρω κουραγιο.Περσυ στο Mayrhofen αρρωστησα την 2η μερα παρα πολυ ασχημα κ εχασα ολεσ τισ μερεσ στο κρεβατι.Περιμενω πως κ πως καθε χρονια αυτη τη στιγμη κ εχω ξενερωσει ακουγοντας τον καιρο της επομενης εβδομαδας.Καποιος που ηταν Μπανσκο με αντιστοιχες θερμοκρασιες μου ειπε οτι δεν υπηρχε σχεδον τριβη σε καποια σημεια της πιστας.Μακαρι να μην ειναι ετσι.

Και εγώ μια από τα ίδια λόγο χρημάτων φέτος μετά την εξαιταστική μου έκλεισα Bansko. Το θέμα όμως είναι ότι τελειώνω 15 Μαρτίου και πάω 16 με την ελπίδα ότι θα έχει χιόνι. Οι πιο έμπειροι τι λένε υπάρχει ελπίδα να έχει χιόνι ή μπα???

75995.jpg

Χιόνι υπάρχει εκείνη την περίοδο , μη ξεχνάς ότι οι γείτονες έχουν και κανόνια.......

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Και εγώ μια από τα ίδια λόγο χρημάτων φέτος μετά την εξαιταστική μου έκλεισα Bansko. Το θέμα όμως είναι ότι τελειώνω 15 Μαρτίου και πάω 16 με την ελπίδα ότι θα έχει χιόνι. Οι πιο έμπειροι τι λένε υπάρχει ελπίδα να έχει χιόνι ή μπα???

Ήμουν Μπανσκο στις 15/3/2010,στο χωριό είχε μισό μέτρο χιόνι και -3 βαθμούς το βράδι.

ski1030.jpg

Edited by koukos

Καλησπερες , ειμαι καινουργιος στο φορουμ αλλα παλιος στα αθληματα του βουνου :) Κανονιζω να ανεβω Μπανσκο το Μαρτιο, εχω ξαναπαει αλλα τοτε το ειχαμε κανει με αυτοκινητο απο Αθηνα, το θεμα ειναι οτι ψαχνω αλλο τροπο να ανεβω φετος για διαφορους λογους, εχω ακουσει για τρενο το οποιο σε αφηνει σε καποια περιοχη περιπου μια ωρα απο εκει οπως επισης και για λεωφορεια(κια) τα οποια σε παιρνουν ειτε απο Σοφια ειτε απο Θεσσαλονικη (το οποιο με ενδιαφερει και το ειδα σε μια ερευνα που εκανα στο ιντερνετ χθες) γνωριζει κανεις κατι συγκεκριμενο για αυτους τους 2 τροπους? (τρενο η λεωφορειο απο θεσσαλονικη) ευχαριστω. :on2long:

24-28/2 θα είμαστε 2 άτομα στο Μπάνσκο. Θα έχουμε και pmr (8 20). Όποιος θα είναι επίσης πάνω την ίδια περίοδο και θέλει ενημερώνει :)

Ειμαστε μια παρεα και θα παμε bansko ενα τετραημερο 9-12 μαρτη

Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει πμ η email

• Like 1

elan-wingman-86-ti-fusion-x-2d-kv.png

παιδια την βοηθεια σας και παλι!!

πηγα σε ενα ανταλακτηριο στον πειραια να κανω ευρω σε λεβα αλλα μου φανηκε χαμηλη η ισοτιμια που μου εδινε, 1ευρω=1,82λεβα και ετσι δεν εκανα.

που μπορω να βρω καλλυετρη ισοτιμια?να το αφισω για τα συνορα ή μεσα στο μπανσκο?

σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω που ειχαμε κανει λεβα το 2007 και δε μπορω.

ευχαριστω προκαταβολικα!!

IPB Image

παιδια την βοηθεια σας και παλι!!

πηγα σε ενα ανταλακτηριο στον πειραια να κανω ευρω σε λεβα αλλα μου φανηκε χαμηλη η ισοτιμια που μου εδινε, 1ευρω=1,82λεβα και ετσι δεν εκανα.

που μπορω να βρω καλλυετρη ισοτιμια?να το αφισω για τα συνορα ή μεσα στο μπανσκο?

σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω που ειχαμε κανει λεβα το 2007 και δε μπορω.

ευχαριστω προκαταβολικα!!

Στα σύνορα και σε εναλλακτήρια μακριά από την γόνδολα.

Οσο θα κατεβαίνεις προς το χωριό τόσο πιο καλές τιμές θα βρίσκεις, αντίστοιχες με αυτές που βρίσκεις στα

σύνορα. Το 1,82 ηταν πράγματι χαμηλή.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Ισοτιμία 1,95 θα βρεις μόλις περάσεις τα Βουλγαρικά σύνορα,και αφού πληρώσεις την βινιέτα , στο πρώτο ανταλλακτήριο που θα βρεις στο δεξί σου χέρι.

Αν χρειαστείς στο Μπάνσκο,θα πάς στις ενοικιάσεις εξοπλησμού Τσακίρης.Είναι Έλληνας και πολύ εξυπηρετικός.Θα σταματήσεις στο ταμείο και θα ζητήσεις συνάλλαγμα διακριτικά.Και αυτός να μήν μπορεί να σου δώσει, θα σε στείλει απέναντι στο ανταλλακτήριο,θα του πεί ότι είσαι φίλος του και απο 1,90 που αλλάζουν όλα τα ανταλλακτήρια στο Μπάνσκο,αυτός θα σου δώσει παραπάνω.

τον Τσακίρη θα τον βρείς στον κάτω παράλληλο δρόμο από την είσοδο του Χκ.

σημερα φτασαμε κατα τις 3 το μεσημερι στο μπανσκο και καναμε μια βολτα μεχρι τα λιφτ για να παρουμε πασο κ να μην περιμενουμε το πρωι και μετα μια βολτα να δω αν θυμαμαι τιποτα απο το 2007.εχει αλλαξει τελειως,λιγα πραγματα θυμαμαι.

πειτε καμια καλη και οικονομικη ταβερνα να φαμε ρε παιδια γιατι τα βλεπω πολυ τουριστικα τα πραγματα και δε ψηνομαι να παω καπου στη τυχη.

IPB Image

σημερα φτασαμε κατα τις 3 το μεσημερι στο μπανσκο και καναμε μια βολτα μεχρι τα λιφτ για να παρουμε πασο κ να μην περιμενουμε το πρωι και μετα μια βολτα να δω αν θυμαμαι τιποτα απο το 2007.εχει αλλαξει τελειως,λιγα πραγματα θυμαμαι.

πειτε καμια καλη και οικονομικη ταβερνα να φαμε ρε παιδια γιατι τα βλεπω πολυ τουριστικα τα πραγματα και δε ψηνομαι να παω καπου στη τυχη.

Εμένα απο όλα που έφαγα .. ( πολύ βαρια για τα γούστα μου ) Μονο στο Λα Σκάρα μου έρεσε οχι πολύ οικονομκό αλλα ούτε και πανακριβο .. τουλάχιστον να ψήνεις και μόνος :bbq: και είναι ωραίο το Event ! :on2long:

Edited by agavalas

Ο κεντρικός δρόμος καταλήγει στην εκκλησία η οποία είναι γωνιακη με ένα στενακι.

Η Ταβερνα που σου λέω είναι στο 1 παράλληλο στενακι απο το στενό τις εκκλησίας.

Το στενακι έχει 2 ταβέρνες , μια αριστερά κ μια δεξιά .

Μπές στην αριστερή κ καλη όρεξη!

Μην διαλέξεις Ταβερνα πάνω στην πλατεία , είναι πανάκριβα .

Δοκίμασε τη Βικτόρια απέναντι από το κενπινσκι. Βραβευμενο εστιατόριο στη ΣΟΦΙΑ με πολύ ωραία κουζίνα και φθηνές τιμές για Ελλάδα

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Γειά σας πρόκειται να πάω 18-24 Μαρτίου Bansko. Και θα ήθελα να ρωτήσω για μερικές πληροφορίες:

1) Αν παίζουν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη με απευθείας προορισμό Bansko (πρωινά κατά προτίμηση για να μην χάσουμε και την πρώτη μέρα),

2) Που μπορούμε να φάμε καλά/φθηνά (και καλό fast-food μας κάνει),

3) Που μπορούμε να νοικιάσουμε φθηνά καλά ski για τους 2 νέους της παρέας που δεν έχουν εξοπλισμό,

4) Που μπορούμε να νοικιάσουμε καλά flat ski αν θελήσουμε για powder freeski

5) Αν παίζει κανένα bar/club/για κανένα ποτό γενικά, αν έχουμε καμιά μέρα κουράγιο για έξοδο.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, και υπόσχομαι ski fotos & ski videos!

Edited by gv15

75995.jpg

Το Victoria που αναφερθηκε και παραπανω ειναι πολυ αξιολογο, με μεγαλη ποικιλια στο μενου και καλο σερβις (κυριως ιταλικη κουζινα). Εχει αρκετο κοσμο και πολυ ωραια γλυκα.

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

Το Victoria που αναφερθηκε και παραπανω ειναι πολυ αξιολογο, με μεγαλη ποικιλια στο μενου και καλο σερβις (κυριως ιταλικη κουζινα). Εχει αρκετο κοσμο και πολυ ωραια γλυκα.

το προπροπροηγούμενο Σ/Κ που ήμουνα πάντως ήταν full (Σαββατόβραδο)

και απ΄ ότι μας είπε η γκαρσόνα, τα Σαββατόβραδα μόνο με κράτηση

Edited by jorge_ver

Γειά σας πρόκειται να πάω 18-24 Μαρτίου Bansko. Και θα ήθελα να ρωτήσω για μερικές πληροφορίες:

1) Αν παίζουν δρομολόγια

από

Θεσσαλονίκη με απευθείας προορισμό Bansko

(πρωινά κατά

προτίμηση για

να μην χάσουμε

και την πρώτη

μέρα),

2) Που μπορούμε να φάμε καλά/φθηνά (και καλό fast-food μας κάνει

3) Που μπορούμε να νοικιάσουμε φθηνά καλά ski για τους 2 νέους της παρέας που δεν έχουν εξοπλισμό,

4) Που μπορούμε να

νοικιάσουμε καλά flat ski αν θελήσουμε για powder freeski

5) Αν παίζει κανένα bar/club/για κανένα ποτό γενικά, αν έχουμε καμιά μέρα κουράγιο για έξοδο.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, και υπόσχομαι ski fotos & ski videos!

Απο Θεσσαλονίκη Φίλε μου θα βρεις πολλα ταξιδιωτικά γραφεία που κάνουν οργανωμένες εκδρομές για το Bansko .

Για φαγητό διάβασε το φόρουμ και θα βρεις πολλές πληροφοριες.

Για ενοικίαση εξοπλισμού πήγαινα στάνταρ στον Τσακίρη . Στον κάτω δρόμο απο το πάρκινγκ του χκ . Έλληνας και εξηπηρετικος .

Για μπαράκι το happy end απέναντι απο το χκ . Για μπυριτσα στο το μεσημέρι και ποτακι με κορίτσια στα κλουβιά , όχι πάντα , το βράδυ . Εντυπωσιακό ξύλινο και τεράστιο μπαρ .

Το ephoria δυο δρόμους πιο κάτω σύγχρονο στιλ κ κιριλε για φαγητο νωρίς κ ποτακι με κοκτέιλ και κανατες αργότερα . Ο πορτιερης απτεστα ελληνικά με θητεία στα Μάλια .

Απο Θεσσαλονίκη Φίλε μου θα βρεις πολλα ταξιδιωτικά γραφεία που κάνουν οργανωμένες εκδρομές για το Bansko .

Για φαγητό διάβασε το φόρουμ και θα βρεις πολλές πληροφοριες.

Για ενοικίαση εξοπλισμού πήγαινα στάνταρ στον Τσακίρη . Στον κάτω δρόμο απο το πάρκινγκ του χκ . Έλληνας και εξηπηρετικος .

Για μπαράκι το happy end απέναντι απο το χκ . Για μπυριτσα στο το μεσημέρι και ποτακι με κορίτσια στα κλουβιά , όχι πάντα , το βράδυ . Εντυπωσιακό ξύλινο και τεράστιο μπαρ .

Το ephoria δυο δρόμους πιο κάτω σύγχρονο στιλ κ κιριλε για φαγητο νωρίς κ ποτακι με κοκτέιλ και κανατες αργότερα . Ο πορτιερης απτεστα ελληνικά με θητεία στα Μάλια .

Ωραίος το έχεις μελετήσει το θέμα βλέπω ε??? χαχαχα Λοιπόν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου...!

75995.jpg

Έχω ένα πρόβλημα που θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Την άλλη Κυριακή πάω Βansko (έχω κλίσει ξενοδοχείο) και έχω πρόβλημα με το πώς θα πάω. Οι επιλογές που έχω είναι 2:

1) Με λεωφορείο αν βρω κανένα ταξιδιωτικό γραφείο που να κάνει μονοήμερες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρετε κανένα??? (για Κυριακή 18 Μαρτίου από της 6.30 και μετά)

2) Με τρένο από Θεσσαλονίκη-Ν. Πετρίτσι --> Ν. Πετρίτσι-Προμαχώνας (ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως??? Παίζει ταξί 9.0 η ώρα???) --> Με τρένο Kulata-Blageovgrad --> Blageovgrad-Bansko (ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως??? Παίζει ταξί, λεωφορείο, κάτι???)

Παρακαλώ όποιος ξέρει το οτιδίποτε να μου στείλει όσο πιο σύντομα γίνετε!

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Edited by gv15

75995.jpg

Bansko (Ημερήσια) *** Κυριακή 18 Μαρτίου *** Καλαμαριά (1ο Λύκειο) 05:30 *** Κέντρο (Zero Gravity) 6:00 *** €25

http://www.explosivo.gr/snow-buses/

=====================

Αναλογως απο που ερχεσαι, μπορεις να τους προλαβεις καπου στο δρομο (πχ με ταξι απο αεροδρομιο να τους προλαβεις στο ΤΙΤΑΝ).

Επισης βαλε αγγελια car pooling στο snowreport, ολο και καποιος θα ξεκιναει απο Θεσσαλονικη και θα ενδιαφερεται να μοιραστει τις βενζινες.

Το τρενο δεν θα το ρισκαρα, πιθανοτατα θα φτασεις πολυ αργα.

Edited by kantoniou

Bansko (Ημερήσια) *** Κυριακή 18 Μαρτίου *** Καλαμαριά (1ο Λύκειο) 05:30 *** Κέντρο (Zero Gravity) 6:00 *** €25

http://www.explosivo.gr/snow-buses/

=====================

Αναλογως απο που ερχεσαι, μπορεις να τους προλαβεις καπου στο δρομο (πχ με ταξι απο αεροδρομιο να τους προλαβεις στο ΤΙΤΑΝ).

Καταρχήν σ'ευχαριστώ πολύ, αυτά τα σημεία που μου είπες είναι κάπου κοντά με τον σταθμό του τρένου?

Γιατί θα είμαστε 3 άτομα, οι 2 θα είμαστε ήδη Θεσσαλονίκη (άρα δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε οπουδήποτε), αλλά ο ένας έρχεται από Αθήνα με το βραδινό τρένο και φτάνει 5.55. Το λεωφορείο μήπως ξέρεις καθόλου πόση ώρα κάνει?

ΑΑΑ επειδή σε βλέπω και ξέρεις, δεν νομίζω με τα σύνορα να έχουμε θέμα. Με ταυτότητες ενταξει δεν είμαστε?

Επισης βαλε αγγελια car pooling στο snowreport, ολο και καποιος θα ξεκιναει απο Θεσσαλονικη και θα ενδιαφερεται να μοιραστει τις βενζινες.

Το τρενο δεν θα το ρισκαρα, πιθανοτατα θα φτασεις πολυ αργα.

Αυτό μάλλον είναι λίγο δύσκολο γιατί θα είμαστε 3 άτομα με εξοπλισμούς όλοι.

75995.jpg