Jump to content
Kabman

Ιανουάριος 2013

Recommended Posts

Πραγματικά θα ήθελα αν ανέβει κανείς αύριο να μας πει αν χιονίζει από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι της επόμενης...

Για μένα είναι τελείως άκυρη η πρόγνωση και δεν παίζει με τίποτα αυτό που δίνει.

Παρασκευή ξημερώματα θα ρίξει κανά 5ποντο και το Σάββατο νωρίς το πρωί 10-15 πόντους ακόμα. Στο μεσοδιάστημα βελτίωση μέχρι σχεδόν καθαρό ουρανό.

 

Καλα......υπαρχει ακομα καποιος που κοιταει σοβαρα το meteo????? :dizzy: Αυτο εχει π.χ. τρεχων συνθηκες λιακαδα και εξω ριχνει καρεκλες..........

 

Για αυθημερον Κυριακη με βλεπω......... για να δουμε κ αυριο..........


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αύριο τα πιο πολλά χιονοδρομικά το πρωί είναι μέσα στη χιονοθύελλα. Καλάβρυτα Πισοδέρι Καρπενήσι και Βασιλίτσα θα δούνε μπόλικο φρέσκο χιόνι. ΠαρνασσοΚαλάβρυτα θα φυσάει πολύ.

 

Η Κυριακή μοιάζει καθαρή για όλους.

 

Η Δευτέρα είναι μια χαρά μέρα στη Νότια Ελλάδα, ενώ στην Βόρεια μπορεί να την χαλάσουν σύννεφα κολημένα στα βουνά και ομίχλες.

 

Την Τρίτη χιονοκαταιγίδες μικρής διάρκειας, να δούμε όσο πλησιάζει μήπως κάνει για σκι. Από Τετάρτη έχουμε νέα σημαντική διαταραχή χωρίς όμως να υπάρχει σαφήνεια στα μοντέλα. Για όσους ενδιαφέρονται ο Αζορικός στην Αγγλία σύμφωνα με το euro υπάρει, σύμφωνα με το gfs εξαφανίζετε. Και πάλι την σημαντική κακοκαιρία δεν την γλύτώνουμε Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή.

 

Το 80-90% των σεναρίων που υπάρχουν για μετά έχουν άλλη μια κακοκαιρία συνέχεια ή με δυο τρεις μέρες βελτίωση του καιρού και Λιάνα δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι καιρό θα έχει το επόμενο σκ, σίγουρα όμως θα έχουμε μπόλικα φρέσκα χιόνια.

  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

πρόγνωση για το Σ/Κ 12/13-01-2013:

 

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά πάντως και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης την Κυριακή και στροφή τους σε ΝΝΑ και θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

 

 

 

Πιο αναλυτικά:

 

 

Σάββατο 12-01-2013

Νεφώσεις με τοπικες βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας, τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές νησιωτικές περιοχες και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (πρόγνωση περιφέρειας Μακεδονίας), της Θράκης και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά πάντως και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στον Έβρο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (πρόγνωση νότιου Ιονίου), στα υπόλοιπα πελάδη από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριους και τοπικά στο δυτικό Κρητικό έως ισχυρούς (πρόγνωση δυτικού Κρητικού), σταδιακά θα στραφούν στο Αιγαίο σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση σημαντικότερα στ1α κεντρικά και βόρεια.

 

 

Κυριακή 13-01-2013

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην δυτική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, την δυτική Στερεά, την κεντρική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε όλα τα πελάγη σε Α/ΑΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

 

Αττική:Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες νωρίς το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει την κορυφή του Κιθαιρώνα και της Πάρνηθας (φωτορεαλιστικός προγνωστικός χάρτης Πάρνηθας). Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Καλές αρχικά καιρικά συνθήκες την Κυριακή αλλά σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι το Σάββατο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, θα στραφούν την Κυριακή σε Α/ΑΝΑ και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς Κελσίου (ελάχιστη - βόρεια προάστεια) -15 βαθμούς Κελσίου (μέγιστη - νότια προάστεια).

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

 

 

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το Σάββατο οι οποίες νωρίς το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στην κορυφή του Χορτιάτη. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Καλές καιρικά συνθήκες την Κυριακή. Αργά το βράδυ θα αναπτυχτούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και προσκαιρα το μεσημέρι του Σαββάτου έως ισχυροί, την Κυριακή θα στραφούν σε ΑΒΑ ασθενείς και προς το βράδυ σε ΑΝΑ ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμό Κελσίου (ελάχιστη - νοτιοανατολικά προάστεια) έως 11 βαθμούς Κελσίου (μέγιστη - κέντρο).

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

 

 

Ερχόμενη βδομάδα:

 

 

Αρκετά βροχερή η επόμενη βδομάδα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την δυτική Στερεά και την Πελοποννησο. Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις τοπικά ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 

Πηγή:YouWeather.com

Edited by Kabman
  • Like 1

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άντε να φορτώσει το Μαίναλο σιγά σιγά,να βγούμε για κανένα απάτητο!!!!

 

Off topic:ΜΙΚαλη με είχες ρωτήσει από που είναι η φωτο μου..Και επειδή ήμουν πισοδέρι για σκι τις γιορτές δεν μπορούσα να απαντήσω..Είναι από την αρχή της κεντρικής στα Πηγάδια...

sorry για το off topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

μακαρι να μας κανει το χατιρι τη κυριακη η βασιλιτσα....κ γω αυθημερων θα ειμαι


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψιλοχιονοθύελλα με βελτίωση κάποια στιγμή το Σάββατο, αλλά το Ελατοχώρι δε μασάει από κακοκαιρίες. Για αυτό σας ζηλέυουμε στη Βόρεια Ελλάδα, 3-5 και Ελατοχώρι ότι καιρό και να έχει σκι κάνεις, εμείς δεν έχουμε χιονοδρομικό να κάνουμε σκι με χιονοθύελλα.

 

Κυριακή μια χαρά, λογικά πάνω από τα σύννεφα αλλά δεν το υπογράφω από τώρα, αν σου κάτσει κάνα συνεφάκι και στουμπώσει μη βαράς.

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα αφήσει στον Παρνασσό κανένα στρωματάκι φρέσκο από το Σάββατο για Κυριακή ή θα φύγει όλο με τον αέρα? :hope:

:shuriken:


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

εμείς δεν έχουμε χιονοδρομικό να κάνουμε σκι με χιονοθύελλα.

 

 

 

Εχεις το Μαίναλο αλλά δεν εχει χιόνι :wallbash:


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

ΜΙΚ για αύριο σου μυρίζει ακόμη ανοιγματάκι ή ψόφησε..???

Edited by vamvax

My Mind Is Drifting...

 

Live to Ride

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιώργο έχει δίκιο. Όμως 10 χρόνια που το έχω στο μυαλό ελάχιστες είναι οι μέρες που το Μαίναλο με παλιόκαιρο είναι full open ή τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει φανεί καμιά μέρα "πάμε Μαίναλο". Μακάρι να το διορθώσουμε φέτος.

 

Nαι μια χαρά θα είναι αύριο, πάνω από τα σύννεφα που ίσως ανέβουν όσο ζεσταίνει η μέρα. Δεν ευθυνόμαστε για το ένα και μοναδικό σύννεφο που μια στις 20 τέτοιες μέρες αποφασίζει να κάτει στο βουνό.

 

Η Δευτέρα στην Νότια Ελλάδα θα είναι μια χαρά, για την Βόρεια πιθανό να έχουμε τοπικές ομίχλες σε όλα τα χκ, ενώ Βασιλίτσα θα ρίχνει. Νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας και το νου σας για χιονοστιβάδες.

 

Για τη συνέχεια ας καλοσοσρίσουμε ίσως την πιο υετοφόρα βδομάδα του φετινού ΧΕΙΜΩΝΑ, με ένα μικροθεματάκι στις θερμοκρασίες αλλά δεν θέλω πανικό.

 

Ο Αζορικός έχει εδραιωθεί Δυτικά της Ισπανίας και όλη η Ευρώπη είναι μια μεγάλη παρέλαση χαμηλών. Αυτό σημαίνει ότι σε εμάς έρχονται άνεμοι από ΝΝΔ άξονα και αναγκαστικά ζέστη. Οι θερμοκρασίες τις ώρες που θα ρίχνει θα είναι οριακές για χιόνι στα "χαμηλά" χιονοδρομικά αλλά εδώ είμαστε θα το δούμε, δεν θέλω πανικό κατά 90% δεν πρόκειται κανένα χιονοδομικό να φύγει με λιγότερο χιόνι αυτή τη βδομάδα από ότι όχι έχει σήμερα.

 

Από τη Τρίτη και Τετάρτη θα ξεκινήσει με καταιγιδούλες ενώ τη Πέμπτη έχουμε ένα σύστημα γίγαντα με βαθύ 995 στην Ιταλία ενωμένο με 1000 στη Ρουμανία, το οποίο θα κινειθεί πολύ αργά Άνατολικά Νοτιοανατατολικά και ουσιαστικά θα σηκώσει το μισό Ιόνιο να το ρίξει επάνω μας. Ουσιατικά από Τρίτη μέχρι Παρασκευή θα έχουμε σερί κακοκαιρίες στα χιονοδρομικά μας και περίπου το Σάββατο δεν έχουμε πια σαφήνεια για το τι ακριβώς θα γίνει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

και περίπου το Σάββατο δεν έχουμε πια σαφήνεια για το τι ακριβώς θα γίνει.

 

...έχουμε!

πετάμε για sestriere :yes


How you stand is how you ski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τη ευκαιρία ΜΙΚ, μήπως βλέπεις κάτι για την περίοδο που θα είμαστε στο Sestriere ;


Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

 

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Ασε μας ρε με το Sestriere. Το μέτρο φρέσκο χιόνι θα το βάλει στην Ελλάδα. Μιλάμε για πολύ έως πάρα πολύ έως εξωφρενικές ποσότητες χιονιού. Άντε να ξεκουραστούν τα ποδαράκια μας και από βδομάδα στα βαθιά.

 

Αύριο ΠαρνασσοΚαλάβρυτα ανέβα, για Τρίτη από σήμερα δεν μπορεί να προβλεφτεί ομίχλη.

 

Αφού έχει βάλει ο Δημήτρης για Ιταλία έτοιμο, ότι βλέπεις βλέπουμε.

  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τη ευκαιρία ΜΙΚ, μήπως βλέπεις κάτι για την περίοδο που θα είμαστε στο Sestriere ;

 

Οι ενδείξεις είναι για κάποια υποψήφια κακοκαιρία για Τρίτη βράδυ και Πέμπτη βράδυ, χωρίς όμως να μιλάμε για μεγάλες ποσότητες.

Επίσης οι θερμοκρασίες φαίνονται ικανοποιητικές, δήλαδή ούτε πολύ κρύο (πχ κάτω από -10), ούτε πολύ ζέστη (θετικές θερμοκρασίες). Το Σάββατο και την Κυριακή θα κάνει πιο πολύ κρύο. Τις επόμενες ημέρες στα 1.400 μέτρα (το Sestriere είναι στα 2.000 μ) θα υπάρχουν από +2 έως -4.

 

Δεν ξέρω πόσο ασφαλή είναι τα παραπάνω, αφού υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες πολλά διαφορετικά σενάρια.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 14-01-2013 έως 20-01-2013

 

 

Καλημέρα σε όλους,

 

Με καλές γενικά καιρικά συνθήκες ξεκινάει η βδομάδα. Σταδιακά πάντως και από τα μέσα της βδομάδας αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, φαινόμενα που θα διατηρηθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

 

Πιο αναλυτικά:

 

Δευτέρα 14-01-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις - υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης - οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν στην δυτική Στερεά, τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την Αττική και την Εύβοια και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων. Άνεμοι από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Τριτη 15-01-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την ανατολική Μακεδονία όπου μετά το απόγευμα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο εώς ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και τοπικά στο νότια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι αργά το βράδυ θα ενισχυθούν σε τοπικά ισχυρούς και θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων νωρίς το πρωί. Άνεμοι από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Τετάρτη 16-01-2013: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά δυτικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και αργά το βράδυ της δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >700μ. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Αττική: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών ή ψεκάδων τα ξημερώματα. Σταδιακά πάντως και μέχρι το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Πέμπτη 17-01-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην δυτική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο, το δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Παρασκευή 18-01-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην δυτική Πελοπόννησο και την Θράκη θα είναι έντονα έως και πλημμυρικά. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής χώρας. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά.

Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Βροχές κατά περιόδους. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, αργά το βράδυ θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Σάββατο 19-01-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την ανατολική ηπειρωτική χώρα όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 13βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή του Χορτιάτη. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

 

Κυριακή 20-01-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοποννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Θράκη θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα σημειωθούν στο ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά και βόρεια.

Αττική: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών ή ψεκάδων. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Αργά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ ασθενείς και θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή του Χορτιάτη. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

 

Επόμενη βδομάδα:

 

Η επόμενη βδομάδα (21 έως 27 Ιανουαρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεκινάει με παρόμοιες καιρικά συνθήκες. Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας παρουσία Ν/ΝΝΔ ανέμων και κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών.

 

 

Πηγή: YouWeather.com

Edited by Kabman
  • Like 5

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δωσε πραμα στον λαο σου φιλε Δημητρη και ας λειπουμε μερικοι απο βδομαδα....

 

ΥΓ. Καλα ρε παιδια, ο αλλος που βρισκετε, ρε να σου πω, μην μαθω οτι εμεινες πανω, να μα το θεο, θα ξυρισω τις μασχαλες μου :lol:


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπα εδώ είμαι. Να το γράψω και εδώ: Χτες κάναμε όλη μέρα σκι και άκουγα για τον Μπιλοζίρη, και τι ωραία που είναι με τον Μπιλοζίρη και τι καλός ο Μπιλοζίρης κλπ

 

Τελικά είναι όταν η θερμοκρασία μένει below zerow :animier:

 

Είπαμε μισό μέχρι ενάμιση μέτρο φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά μας. Τυφέκιον και κυνήγι της υπερμέρας να το πατήσουμε. Ακόμα δεν την βλέπω.

 

Η Βασιλίτσα πάει, χάθηκε κάτω από το χιόνι, θα την ψάχνουνε

 

Για αύριο ΠαρνασσοΚαλάβρυτα καταρχάς έχουμε δυνατούς Νοτιάδες, τα ψηλά λιφτ είναι λίγο επίφοβα, και πιστεύω 10 τέτοιες μέρες να ανέβεις τις 3-5 δεν θα σου αρέσει από ατυχία με ομίχλη.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την ερχόμενη Κυριακή ή Δευτέρα (αμφιβάλλω αν φτάνει κάτι πάνω στο χιονοδρομικό την Κυριακή) ΟΛΟΙ Βασιλίτσα:

http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=69

>170mm υετού το οποίο με πρόχειρες εκτιμήσεις υπολογίζεται σε 2,5 μέτρα φρέσκο χιόνι!

  • Like 4

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τα χκ νοτίου Ελλάδας τι βλέπετε?(μαίναλο,καλάβρυτα) να την κάνουμε το σκ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

να τρομοκρατηθουμε που το youweather δινει δυνατη βροχοπτωση για ΧΚ Καλαβρυτων για Τεταρτη-Πεμπτη;;


But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπα πάντα στη βάση κάποιες ώρες πάνε χαμένες σαν βροχή. Η τάση είναι 95+% τα Καλάβρυτα να βγουν πολύ έως ενάμιση μέτρο κερδισμένα σε χιόνι.

 

Πάνο για το σκ πριν την Τετάρτη δεν θα έχουμε εικόνα για ομίχλες κλπ

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω παντως ΔΕΝ βλεπω κοντα την επομενη ΑΝΕΒΑ μερα........ ε?


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...