Jump to content
madskier

Ski Test Στο Χ.κ. Παρνασσού Στις 30 & 31 Μαρτίου 2013

Recommended Posts

Ski Test στο Χ.Κ. Παρνασσού στις 30 & 31 Μαρτίου 2013

ski_test_460x280.jpg

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρώτο ski test στο Χ.Κ. Καλαβρύτων, το περιοδικό Ski & Snowboard+ ανακοινώνει ότι το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαρτίου 2013 διοργανώνει ski test σε συνεργασία με το Χ.Κ. Παρνασσού στην θέση ”Κελλάρια” στα 1950μ. δίπλα από το λιφτ ”Ηρακλής”. Το ski test θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 08.00 πμ., με το άνοιγμα των λιφτ και θα τελειώνει στις 15.00 μμ. Οι εταιρίες που έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει συμμετοχή στο ενδιαφέρον αυτό event, είναι οι κορυφαίες και γνωστές στο χιονοδρομικό κοινό όπως οι Rossignol, Elan, Head, Blizzard, Dynamic, Volkl-Marker και η εταιρία αντιηλιακών NOIL. Οι εξοπλισμοί των εταιριών θα αφορούν τα πέδιλα της σεζόν 2013-2014.

Η πρόκληση μεγάλη, μιας και θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να δούμε και να τεστάρουμε τα σκι της επόμενης σεζόν! Θα υπάρχουν ακόμη πληθώρα από πέδιλα για όλους τους χιονοδρόμους, από αρχάριους έως expert και για όλες τις συνθήκες χιονιού που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας σκιέρ.

Σας περιμένουμε όλους, μην το χάσετε γιατί θα χάσετε!!

πηγη skimag+

• Like 6

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Ωραιο αλλα νωρις το θυμηθηκανε.......... Γιατι οχι Απριλιο........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Γιατί θα έχουν τα μοντέλα της σαιζόν 13-14.

Για τα φετινά μοντέλα γίνανε ήδη πχ στα Καλάβρυτα.

sinox-0.jpeg

Γιατί θα έχουν τα μοντέλα της σαιζόν 13-14.

Για τα φετινά μοντέλα γίνανε ήδη πχ στα Καλάβρυτα.

Αρη το ξερω οτι θα εχουν τα νεα μοντελα 13-14. Το θεμα ειναι αν θα υπαρχει χ........ φτου ασε δεν το λεω μην το ματιασω :evil:

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Ναι, μην το ματιάσεις...σου έρχονται και τα S3!!! :D

sinox-0.jpeg

Για ακόμα μια φορά, θα χορτάσουμε με τις δοκιμές snowboard. Δε θέλω ρε παιδιά, δεν αντέχω άλλο λέμε, ξουτ. :realmad:

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

θα αλλαξοπιστήσεις στο τελος Θωμα :D

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Χαχα, έλα ντε .. δεν έχω και άλλη επιλογή φαίνεται!! Έχω και τον kaps εκεί στο bus μου λέει κάτι περίεργα για DIN, αρχίζω και μαθαίνω :evil:

• Like 2

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

δεν έχω και άλλη επιλογή φαίνεται!! Έχω και τον kaps εκεί στο bus

τον πληρώνουμε κατι παραπανω αλλα κανει καλη δουλεια

• Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

Χαχα, έλα ντε .. δεν έχω και άλλη επιλογή φαίνεται!! Έχω και τον kaps εκεί στο bus μου λέει κάτι περίεργα για DIN, αρχίζω και μαθαίνω :evil:

Αφού μόνος σου το έλεγες ότι είσαι μειονότητα. Έλα στο bright side :thumbup:

Edited by Prokopas

elan.jpg

Τουλαχιστον για φετος δεν υπηρχε πιο νωρις ημερομηνια για το skitest, για πολλους και διαφορους λογους οπως για παραδειγμα, οτι οι εταιριες παιρνουν τα πεδιλα περιπου αρχες Μαρτη και οπως βλεπετε μεχρι τωρα υπαρχουν εταιριες που δεν ξερουν ακομα αν κατεβουν στο event, οπως επισης πριν το skitest του περιοδικου στον Παρνασσο, προεχει επισης το skitest στα ομορφα Καλαβρυτα(απο οτι εχω ενημερωθει θα εχει και snowboard) που το διοργανωνει το ιδιο το χιονοδρομικο κεντρο.

Ελπιζω να καλυψα τυχον ερωτηματα καποιων φιλων εδω μεσα. :rolleyes:

ΥΓ. Τα πραγματα γενικως για την χωρα μας σε σχεση με την διεθνη αγορα δεν πανε καθολου καλα και αυτο αποτυπωνετε και στη χιονοδρομια γενικοτερα με οτι αυτο συνεπαγετε..... ;)

• Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Για Αυριο εχω ετοιμασει προπαγανδιστικο κομματι διαρκειας 30'. Θα του το βαλω να το ακουσει οταν κοιμαται στο BUS!!! :evil::P

Ελα ντε!!!! :thumbup:

• Like 1

Λιακάδα έχει και από δω, μη μου ανησυχείς! Άσε γιατί τα ανηψάκια μου (3,5 και 5,5) ξεκίνησαν ski (γιατί στο εξωτερικό εκεί που πήγαν τα θεώρησαν πολύ μικρά για μαθήματα snowboard) και "φοβάμαι" μην κολήσουν :evil:

Για Αυριο εχω ετοιμασει προπαγανδιστικο κομματι διαρκειας 30'. Θα του το βαλω να το ακουσει οταν κοιμαται στο BUS!!! :evil::P

Κράνος ... έτοιμο

Googles ... έτοιμα

Νερό-Φαί ... έτοιμα

Ωτοασπίδες ... έτοιμες :detective:

Edited by powda
  • Like 2

θελω να πιστευω οτι οι εταιριες θα προσπαθησουν να εχουν οσο γινεται περισσοτερα πεδιλα για το τεστ οχι μονο σε μοντελα αλλα περισσοτερο σε υψη.

Τι να το κανω να δοκιμασω ενα πεδιλο οσο καλο και αν ειναι αν δεν διατιθεται στο υψος που θελω.

• Like 1

101277.jpg

BRAND > ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ > ΧΡΗΣΗ> ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ> - ΥΨΟΣ ski test

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ Η.Π.Α .

αναλυτική παρουσίαση http://www.skinet.co...-skis-field-set

SKI mag's 2013-14 Ski Testat Snowbird: May the Best Skis Win

Today is the first day of SKI testers cranking out big vert as the industry's most comprehensive week of gear tests starts at Snowbird, Utah. That means hundreds of test cards, lots of sore quads and, well, passionate shop talk deep into the night. And there's even eight inches of fresh at the 'Bird. Here's the final list of skis we’ll test.

ski-test-1.jpg

It’s a long list (see below)—about 150 skis, the most we can effectively handle in five days of testing. They’re divided into categories according to intended uses—this is how we make sure we’re testing “apples to apples” on any given day. We group the skis by the snow type they’re best designed for, which comes down to waist widths:

- Hard Snow, up to 85 mm, for speedy frontside cruising on groomers.

- Mixed Snow East, 85-98 mm, for everyday use in typical Eastern conditions.

- Mixed Snow West, 95-110 mm, for everyday use in typical Western conditions. (This category, as well as Mixed East, includes wider skis this year, as manufacturers push the envelope of what constitutes an “everyday” width.)

- Deep Snow, 110-127 mm and up, for powder days.

The remaining category is Value, where manufacturers may enter a ski of any waist width provided it costs not more than $699 (Minimum Advertised Price, which is typically about $200 less than the MSRP).

ski-test-2.jpg

We’ll test one category each day, waiting till the last possible moment to announce the category in case there is (or isn’t) snowfall in the forecast, so that we can match the conditions to the category as best as possible.

Some companies get more skis than others. It’s a controversial approach among the manufacturers who get fewer entries, but we do it for the reader. The number of skis allowed each brand is based on two factors: market share and performance in last year’s test. By factoring in market share, we reflect what’s actually out there in the shops. By factoring in past-year’s performance, we reward companies, however small their sales are, for doing well in the test—because we want to focus on the good skis and spend less time on the dogs. In the end, doing well in the test is the quickest way for a brand to get more skis in next year’s test, which should in turn help them to sell more skis and gain market share.

You know the rest: Every tester tests every ski. Debriefs/discussions are held daily at the end of testing. Test-card data is entered in our customized Filemaker Pro program, adjusted for standard deviation among testers (because some are generally stingy, some generous), and sorted according Average Overall Score (scale of 0-5). Then we publish the data, so that readers can see exactly how every winning ski ranked in relation to the field according to our team of seasoned testers. (No other publication does this, but we think it’s worth the heat we take from manufacturers in order to give you the straight scoop.) And it should go without saying, but manufacturers are not charged money to participate in the test, and any quick comparison between advertising pages and test results will show no correlation.

So here’s the list. Remember, we don’t write about skis that don’t medal in our Buyer’s Guide, so this will be the last you hear from us about roughly half these skis. And bear in mind that these are the skis each company thinks have the best chance of medaling in our test; even if they don’t medal, they’re probably still better than the average ski.

ski-test-3_0.jpg

MEN'S DEEP SNOW BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada JJ 185 118 Atomic Automatic 186 117 Blizzard Gunsmoke 193 114 Dynstar Cham 127 189 127 Elan Bommerand TBT 183/190 120 Fischer Bigstic 122 192 122 Goode Rahu 189 116 Head Cyclic 115 181/191 115 K2 Annex 118 181 118 Kastle BMX 118 183 118 Line Sick Day 125 186 125 Nordica Helldorado 185/193 113 Rossignol Super 7 188 115 Rossignol Squad 7 190 120 Salomon Rocker 2 122 192 122 Scott Scrapper 180/190 124 Stockli Stormrider 107 183, 174 110 Volkl One 186 116 Volkl Shiro 186 118

MEN'S HARD SNOW BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada Triumph 178 79 Atomic Blackeye Ti 181 73 Blizzard Magnum 8.0 Ti 179 80 Dynastar Chrome 74 177 78 Elan Amphibio 82 XTI 176 82 Fisher RC4 Superior Pro 180 72 Goode Beyond 177 82 Head Titan 177 82 K2 Rictor 82 184 85 Kastle MX 83 173, 183 83 Line Prophet 85 186 85 Nordica Firearrow 84 EDT 176/184 84 Rossignol Pursuit HP 177 81 Salomon Enduro XT-800 175 79 Scott Reverse 176 87 Stockli Laser AR 174 78 Volkl V-Werks

RTM 181 84

MEN'S MIXED SNOW EAST BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada ARVti 178 98 Atomic Crimson TI 185 86 Blizzard Brahma 187 88 Dynastar Cham 97 178/184 97 Elan Amphibio 88 Xti 178/186 88 Fischer Motive 86 182 86 Goode Impact 177 88 Head Rev 85 177/184 88 K2 Rictor 90 177 90 Kastle MX 88 188, 178 88 Line Prophet 85 186 85 Nordica Steadfast 178/186 98 Rossignol Experience 88 178/186 88 Salomon Quest Q 90 177 90 Scott The Ski 185 93 Stockli Stormrider 95 183 95 Volkl Kendo 184

89 MEN'S MIXED SNOW WEST BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada TST 183 102 Atomic Ritual 190 103 Blizzard Bonafide 187 108 Blizzard Cochise 185 108 Dynastar Cham 107 184/190 107 Dynastar Cham 107 HM 184/190 107 Elan Spectrum 105 ALU 180/187 105 Fischer Watea 96 186 96 Goode Fire 177 98 Head Collective 181/191 105 K2 Shreditor 102 179 102 K2 Annex 98 177/184 98 Kastle FX 104 184, 174 104 Line Sick Day 95 186 95 Line Sick Day 110 186 110 Nordica El Capo 185 107 Nordica Hell & Back 185 98 Rossignol Experience 98 180 98 Rossignol Soul 7 188 106 Salomon Quest Q 105 181/188 105 Scott Pure 188 104 Stockli Stormrider 100 174/183 100 Volkl Mantra 177/184 98 MEN'S VALUE BRAND MODEL LENGTH WIDTH Atomic Theory 178 95 Blizzard Peacemaker 180 104 Fischer Motive 80 182 80 Head Rev 80 Pro 177/184 74 K2 AMP 80 x 177 80 Line Prophet Flite 179 85 Nordica Burner 178 84 Rossignol Sin 7 186 98 Salomon Quest Q 98 180/188 98 Volkl Bridge 179 95 WOMEN'S DEEP SNOW BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada VJJ 165 115 Atomic Millenium 177 110 Blizzard Dakota 177 108 Fischer KOA 110 176 110 Head Mya 10 171/181 104 K2 Remedy 169 117 Line Pandora 172 110 Nordica La Nina 17 113 Rossignol Star 7 178/188 116 Salomon Rockette 176 115 Volkl Kiku 178 115

WOMEN'S HARD SNOW BRAND MODEL LENGTH WIDTH Blizzard 8.0 Viva 165 80 Dynastar Elite Light 165 72 Elan Insomnia 166 74 Fisher KOA 80 161 80 Goode Opus 170 82 K2 Superglide 80 160 80 Kastle FX 84 168 84 Nordica Wild Belle 162/170 84 Rossignol Unique 10 166 75 Volkl Yumi 161

83

WOMEN'S MIXED SNOW EAST BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada ARVw 168 97 Atomic Affinity Storm 167 84 Blizzard 173 173 88 Dynastar Cham W 87 166/172 87 Elan Interra 168 88 Fischer KOA 88 168 88 Goode Nirvana 169 88 Head Mya 8 170 84 K2 Superbright 90 167 90 Line Soul Mate 90 165 90 Nordica Hells Bells 162/170 90 Rossignol Temptation 88 170 88 Salomon Lux 167 88 Scott Luna 166 85 Stockli Stormrider 95 174 95 Volkl Kenja 170

87

WOMEN'S MIXED SNOW WEST BRAND MODEL LENGTH WIDTH Armada TSTw 165 100 Atomic Elysian 168 95 Blizzard Samba 173 98 Dynastar Cham W 97 166/172 97 Elan Bliss 175 105 Head Mya 9 170 78 K2 Remedy 102 169 102 Kaste FX 94 176 94 Line Soul Mate 98 172 98 Nordica Wildfire 169/177 107 Rossignol Savory 7 178 106 Salomon Stella 173

103 Volkl Aura 170 96 WOMEN'S VALUE BRAND MODEL LENGTH WIDTH Atomic Pure 176 79 Blizzard Viva 7.7 Ti 163 77 Dynastar Cham W 107 175 107 K2 Superfree 160 76 Line Tease 158 86 Rossignol Saffron 7 178 98 Salomon Lumen 169 96 Scott Roas 168 86 Volkl Viola 171 74

Edited by snowhow
  • Like 2

http://link.brightco...d=2203913202001

Το πρώτο trailer από τα test ....Η κατηγορία δοκιμάζεται στη διαδρομή της ....από αξιολογητές που μπορουν να κρίνουν +-

....με τόσα brands δεν μένει παρά να λες αυτό που πρέπει ...σε ενα κοινό που σε διαβάζει 50 χρόνια !

Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι αναγνώστες θυμούνται πάντα τι ποιός και γιατί το είπε ...και ξεχωρίζουν τον promoter από τον tester επιβραβεύοντας η καταγγέλοντας την κρίση του .

Κάπως έτσι κτίζεται η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ , η επαγγελματική/προιοντική η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ και η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο BRAND του κατασκευαστή .

***Τα χιονοδρομικά φιλοξενούν τα ΤΕΣΤ ,αφού αποτελεί διαφήμιση και αναγνώριση των υποδομών και των προσόντων &πλεονεκτημάτων που προσφέρει το χιονοδρομικό τους πεδίο ...ώστε το test να δικαιώνει τον τίτλο του και τον σκοπό του.

***To Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ,είχε την ευαισθησία & το επαγγελματικό τακτ να επικοινωνήσει και να απευθύνει επίσημη πρόσκληση στο test - ski visitors event που διοργανώνει , χωρίς προαπαιτούμενα . Φαίνεται ότι η επιχειρησιακή αξιολόγηση και τα διοικητικά -επαγγελματικά αντανακλαστικά δίνουν διακριτό προβάδισμα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και τους Ανθρώπους του .

***Οι δράσεις WIN - WIN δεν είναι στο DΝΑ του ΧΚΠ .

Edited by snowhow

Τέλεια ημερομηνια ειναι το 30 μαρτιου για να κανεις σκι τεστ τον εξοπλισμο της επομενης χρονιας.... ειναι snowsure 99.9 την τελευταια δεκαετια.

Επισης αυτον τον εξοπλισμο θα τον Ξανακανεις σκι τεστ πρωτα ο θεός του χρόνου πάλι στα Καλαβρυτα τον Ιανουαριο...

Το skimag πραγματικα σε αυτο το κομμάτι δίνει ρέστα και μακαρι να γίνει θεσμός.

Οταν κατανοησουν και οι εταιρείες ότι αυτο δουλευει προς το συμφέρον τους τότε ίσως δουμε και περισσότερες συμμετοχές και πιο οργανωμενα πραγματακια, σαφώς και δυσκολευονται να βαλουν για τέστ σκι που κοστίζουν πραγματικά αρκετά λεφτά,

ΑΛΛΑ θα μπορουσαν αυτα τα σκι, να τα πουλησουν στο κόστος της αγοράς τους τον Ιανουάριο μετα το σκι Τεστ ή κατα την διάρκεια...

Εγω προσωπικά θα ηθελα να ειχα την δυνατοτητα να αγορασω το σκι που εκανα τεστ μετα το περας της διαδικασίας.

• Like 9

Εγω προσωπικά θα ηθελα να ειχα την δυνατοτητα να αγορασω το σκι που εκανα τεστ μετα το περας της διαδικασίας.

αυτο ειναι και το ζητουμενο εδω. ο conrad το κανει κατα κανονα, να δουμες εαν οι δικοι μας θα το εφαρμοσουν

• Like 2

+1000

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Τέλεια ημερομηνια ειναι το 30 μαρτιου για να κανεις σκι τεστ τον εξοπλισμο της επομενης χρονιας.... ειναι snowsure 99.9 την τελευταια δεκαετια.

Επισης αυτον τον εξοπλισμο θα τον Ξανακανεις σκι τεστ πρωτα ο θεός του χρόνου πάλι στα Καλαβρυτα τον Ιανουαριο...

Το skimag πραγματικα σε αυτο το κομμάτι δίνει ρέστα και μακαρι να γίνει θεσμός.

Οταν κατανοησουν και οι εταιρείες ότι αυτο δουλευει προς το συμφέρον τους τότε ίσως δουμε και περισσότερες συμμετοχές και πιο οργανωμενα πραγματακια, σαφώς και δυσκολευονται να βαλουν για τέστ σκι που κοστίζουν πραγματικά αρκετά λεφτά,

ΑΛΛΑ θα μπορουσαν αυτα τα σκι, να τα πουλησουν στο κόστος της αγοράς τους τον Ιανουάριο μετα το σκι Τεστ ή κατα την διάρκεια...

Εγω παντως θα προσπαθησω να γινει θεσμος φιλαρακι μου αλλά απο την αλλη πρεπει ολοι οι "εμπλεκομενοι" να καταλαβουν οτι ειναι προς ωφελος ολων και πρεπει ολοι μας να πιαστουμε χερι χερι...το μονο που εχω να πω ειναι οτι καθε χρονο θα γινονται και καλυτερα και δεν μιλαω μονο για τα skitest αλλά και για αλλα διαφορετικα events. Μεινετε συντονισμενοι διοτι το περιοδικο skimag+ θα σας εκπληξει ολους ευχαριστα!!! B)

• Like 2

The Daltons...jack

www.skimag.gr

spider ... ξέρω δεν το 'χεις στο DNA σου το snowboard αλλά μιας και ασχολείσαι και είσαι μες στα πράματα, καλό θα ήταν να ακουστεί και στους "εμπλεκόμενους" οτι εκτός από τα σκι πωλούνται και snowboard σε αυτή τη χώρα, μάλιστα τα πληρώνουμε κι εμείς με ευρώ (ωωω λαχτάρα και στρουμφοσυμφορά). Θα τους ενδιέφερε ίσως να προσελκύσουν και αυτό τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό αγοραστών ...

Χαρακτηριστικός διάλογος με τον εκπρόσωπο εταιρίας (που μάλιστα γνωριζόμαστε χρόνια προσωπικά) στο ΧΚΚ στο προηγούμενο ski test:

- Δεν έχεις φέρει καμια σανίδα για δοκιμή;

- Μπααα όχι .. αφού είναι SKI test

τα σχόλια περιττεύουν πιστεύω ..

thanks!!

• Like 8

- Δεν έχεις φέρει καμια σανίδα για δοκιμή;

- Μπααα όχι .. αφού είναι SKI test

θα πηδηχτώ απ΄το παράθυρο....

• Like 1

Yeap ... κι εγώ στο τσακ ήμουν να πηδηχτώ απο τη Νεραιδοράχη εκείνη τη μέρα! Θεούλης ο τύπος!

Κοιταξε φιλτατε Powda, για την επομενη χρονια σχετικα με το προγραμμα των ski test που θα ανακοινωθουν απο το Ski & Snowboard+ θα περιεχει και snowboard test, εφοσον οι εταιριες ανταποκριθουν στο "καλεσμα" του περιοδικου το οποιο αυτο γινετε αρκετα νωρις σχεδον μετα το καλοκαιρι.... ;)

ΥΓ. Οσο αναφορα στο skitest των Καλαβρυτων, αν και ειχα πει ατυπα σε καποιες εταιριες αν θελουν να συμμετασχουν εν τουτης νομιζω μονο η Head κατεβασε μερικα snowboard προς δοκιμη. <_<

• Like 1

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Yeap ... κι εγώ στο τσακ ήμουν να πηδηχτώ απο τη Νεραιδοράχη εκείνη τη μέρα! Θεούλης ο τύπος!

Για συμπαράσταση το έκανα εγώ για σένα

• Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε