Jump to content
Yota

Συζήτηση περί συμπεριφοράς πεδίλων στον πάγο με αφορμή αγγελία για πώληση Fischer Progressor 8

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα να πουλήσω το αγαπημένο μου Fischer που με βοήθησε πολύ να προχωρήσω επίπεδο αλλά πλέον έχοντας αγοράσει πουδροπέδιλο αυτό που μου λείπει είναι ένα καθαρόαιμο πέδιλο πίστας.

Μήκος: 1.55μ

Διαστάσεις: 120-72-103,

Δέστρες:Fischer, οι αυθεντικές του

Ένα all around πέδιλο, νευρικό, ευέλικτο που πάει παντού και στρίβει πανεύκολα. Έχει φορεθεί 1,5 σεζόν και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Τιμή: 250 €

post-1470-0-56279500-1362263989.jpg

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Ήρθε η ώρα να πουλήσω το αγαπημένο μου Fischer που με βοήθησε πολύ να προχωρήσω επίπεδο αλλά πλέον έχοντας αγοράσει πουδροπέδιλο αυτό που μου λείπει είναι ένα καθαρόαιμο πέδιλο πίστας.

post-1470-0-56279500-1362263989.jpg

δεν ειναι το progressor 8 καθαροαιμο πεδιλο πιστας?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

• Like 1

elan primetime 33.jpg

Θα πουλήσω την Porsche να πάρω Ferrari γιατί δεν στρίβει καλά στην πίστα της Monza που μπαίνω κάθε Κυριακή. Είναι και αυτό μια σεβαστή άποψη

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γιώτα με τι πεδιλο σκεφτεσε να αντικαταστήσεις τα progressor 8?

101277.jpg

Το Progressor δεν είναι καθαρόαιμο πέδιλο πίστας, περιγράφεται από τη Fischer ως all - mountain και έτσι το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ μέχρι που πήρα τα S3 που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Θεωρούσα ότι το Progressor θα πήγαινε καλύτερα στον πάγο από αυτό που πήγαινε χθες και δεν λέω φυσικά ότι φταίει το πέδιλο, σίγουρα φταίει κι ο αναβάτης!

Οι γνώστες φίλοι μου (πολύ πιό έμπειροι από εμένα), Σάκης - Στάθης spider μου υπέδειξαν ότι το Progressor είναι ένα τέλειο πέδιλο για τα πάντα, πλην όμως ειδικά για το χθεσινό πάγο χρειαζόταν κάποιο πιό σκληρό πέδιλο που βέβαια δεν θα κάνει για όλα τα υπόλοιπα για τα οποία όμως έχω το S3....

Και πάλι το σκέφτομαι και ίσως τελικά να τους κάνω ένα σέρβις, να ακονίσω ακμές και να τα ξαναδοκιμάσω γιατί η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για σούπερ πεδιλάκι που πολύ έχω αγαπήσει, με έχει κάνει να περάσω τέλεια, πολύ παιχνιδιάρικο που με έχει βοηθήσει να προοδεύσω ως σκιέρ!!

Πάντως αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου και βλέπουμε!

Γιώτα για χτες χρειαζόταν ή να έχεις ολόφρεσκες ακμές ή να ξέρεις ολόσωστο σκι. Αν είχες και τα δύο ακόμα καλύτερα. Με πιο πιστοπέδιλο πεθαίνεις σχετικά φρεσκοακονισμένα χτες προσωπικά χαροπάλευα (και το λαμόγιο ο Nickel είχε γεμάτη τη σχολη).

Δεν θα βοηθούσε το πιστοπέδιλο οι ακμές θα βοηθούσαν. Δε λέω να μη πάρεις, αν πάρεις ο λόγος θα είναι οπως τον έχω γράψει παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι στον πάγο όσο πιο "συμβατικό" είναι ένα πέδιλο, έχω παρατηρήσει ότι τόσο πιο καλά πιάνει. Τα σούπερ πιστάρικα καρβοπέδιλα δεν είναι με "συμβατικές" διαστάσεις.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πλάκα κανεις Γιωτα ?

Γιατί το λες αυτό;;;

Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μπερδεμένη...

Γιώτα για χτες χρειαζόταν ή να έχεις ολόφρεσκες ακμές ή να ξέρεις ολόσωστο σκι. Αν είχες και τα δύο ακόμα καλύτερα. Με πιο πιστοπέδιλο πεθαίνεις σχετικά φρεσκοακονισμένα χτες προσωπικά χαροπάλευα (και το λαμόγιο ο Nickel είχε γεμάτη τη σχολη). Δεν θα βοηθούσε το πιστοπέδιλο οι ακμές θα βοηθούσαν. Δε λέω να μη πάρεις, αν πάρεις ο λόγος θα είναι οπως τον έχω γράψει παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι στον πάγο όσο πιο "συμβατικό" είναι ένα πέδιλο, έχω παρατηρήσει ότι τόσο πιο καλά πιάνει. Τα σούπερ πιστάρικα καρβοπέδιλα δεν είναι με "συμβατικές" διαστάσεις.

Δεν λέω ότι δεν πήγαινα...απλά δεν ένιωθα ότι έχω τον έλεγχο που με κάνει να απολαμβάνω το σκι μου χωρίς προβληματισμό..Ίσως να έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι απαιτήσεις μου κι αυτό να μην είναι σωστό.

Τί εννοείς όχι συμβατικές διαστάσεις;;

Σε κάθε περίπτωση θα σου τηλ να μιλήσουμε!

Παιδιά ευχαριστώ για τις απόψεις σας! Η χθεσινή μέρα όντως με προβλημάτισε....

Πλάκα πλάκα μπορεί να λέω τελείως λάθος πράγματα και κάποιος που ξέρει ας με διορθώσει.

Τα χειρότερα πέδιλα για πάγο είναι όλα τα extreme δηλαδή είτε σούπερ καρβοπέδιλο ακτίνα 11 είτε rocker camber duel sidecut και το κακό συναπάντημα.

Η εντύπωση που είχαμε σε διάφορες νταμάρι Πεντέλης μέρες είναι ότι το καλύτερο πέδιλο είναι το πιο απλό με ακτίνα 15-20 και κυρίως χωρίς πολλές φαμφάρες στην κατασκευή. Πχ τότε που τα B9 ήταν φανταστικά εκτός/εντός και επί τα αυτά μέρες με πάγο όσοι τα φόραγαν υπέφεραν.

Πιθανό και να έχει σχέση και με τις διάφορες σκληρότητες που έχουν κάποια σύγχρονα πέδιλα πχ τα Β9 είχαν στο κέντρο τα μέταλλα και στις άκρες ήταν μαλακά.

Ας με διορθώσει κάποιος που τα έχει αλλά πέδιλα τύπου JJ είναι κάπως στον πάγο από σύγχρονα. Μπορεί να λέω και μπαρούφες...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν λέω ότι δεν πήγαινα...απλά δεν ένιωθα ότι έχω τον έλεγχο που με κάνει να απολαμβάνω το σκι μου χωρίς προβληματισμό..Ίσως να έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι απαιτήσεις μου κι αυτό να μην είναι σωστό.

.........

Παιδιά ευχαριστώ για τις απόψεις σας! Η χθεσινή μέρα όντως με προβλημάτισε....

Μην τρελαίνεσαι Γιώτα, όλοι χάναμε τον έλεγχο εχθές (για το εντός πίστας μιλάω πάντα) και όλοι προβληματιστήκαμε και μετά από κάθε κατεβασιά το συζητάγαμε. Νομίζω το καλύτερο το έγραψε ο Χρήστος στο facebook "το βουνό μας έδειξε πόσο λίγο σκι ξέρουμε".

• Like 1

Snow to the people!

Άλλαξα τον τίτλο του τόπικ ώστε να γίνει η συζήτηση και να καταθέτουμε απόψεις χωρίς να είμαστε off topic! ;)

Μάλλον το επίπεδό μου διαφέρει πολύ από των υπολοίπων (προς τα κάτω) αλλά έτσι για να προσθέσω κι εγώ στη συζήτηση, τη Παρασκευή όποτε έξυνα το φρέσκο 3-πόντων έψαχνα που θα βρεθώ με τον πάγω από κάτω.

Ομολογουμένως οι ακμές μου δεν είναι φρέσκιες και τα πέδιλα Atomic Metron 9.

Δηλαδή Μιχάλη με τα λεγόμενά σου θα ήταν χειρότερα με πιο καθαρό πίστας? Εμένα έχουν ακτίνα 12+ αν θυμάμαι καλα.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

To χίονι το Σάββατο ήταν ιδιαίτερο, πολύ πρωί ήταν τέλειο με καλό κράτημα ,αλλα όσο πέρναγε η ώρα εκεί που ξυνόταν και έβρισκες το κίτρινο απο κάτω ηταν απαιτητικό, μεχρι που σουπιασε...

Η δυσκολία ήταν οτι εκει που εκανες σκι στο "ασπρο" και ήσουν χαλαρός ξαφνικά παταγες στο κιτρινάκι και εφευγες με τις μπάντες.

Ο πάγος και μάλιστα αυτου του είδους, γιατι δε μιλάμε για σκληρό χιόνι μιλάμε για χιονι που εχει λιωσει εχει παγώσει και εχει ξυστει στην πιο γλιστερη του μορφή, Θελει ακμές και επιθετικό, πολυ επιθετικό σκι,

όλοι μπορουν να κάνουν σκι σκινταρωντας τις ουρες, αλλα να σου σκινταρει το φτυαρι μπαινοντας στη στροφή σε στελνει ξαπλα ή να χαροπαλευεις να κρατηθεις.

Θελει ενέργεια λοιπόν, Ενεργεια έχεις με την ταχυτητα, με την συνεχή πιεση μπροστα και με τον γρηγορο ρυθμο.

το πιο ευκολο ειναι να κανεις κλειστές στροφές πολύ δυναμικές με πολυ πιεση στα φτυαρια για να χαράζεις το παγακι και να μπαινεις στη στροφή,

οσο ανοιγεις την στροφή και μεγαλωνεις την ακτίνα κινδυνευεις να μεινεις απο πιεση στο σκι να "ξεστρεβλωσει" και να βγεις απο την στροφή, αν βγεις με τις μπαντες.

Συμφωνα με το σκι που φοράς ποσο σκληρο ειναι και συμφωνα με την τεχνικη σου κατασταση αλλα και την φυσικη σου κατασταση πρεπει να βρεις το σημειο που θα "πλαγιασεις" το σκι σου ωστε αυτο να ειναι φορτισμενο συνεχεια και να ειναι στην ακμη του.

Αν το σκι σου ειναι παραπανω σκληρο απο αυτο που μπορεις να πατησεις χαιρετισματα,

Αν ειναι μαλακοτερο, θα προσαρμοστεις σε αυτο και θα εισαι μια χαρα.

Αν η τεχνικη σου δεν ειναι σωστη και προσπαθησεις να εκβιασεις μια στροφη με μεγαλυτερο πλαγιασμα, δεν, ο παγος δε χωράει βασικα λαθακια, χερια,κεφαλι,κορμος,ποδια πρεπει να ειναι στην σωστη θεση, καθε λαθακι που κανεις μεγαλωνει απιστευτα γρηγορα και επηρεάζει την στροφή πολυ πιο άμεσα

Αν η φυσικη σου κατασταση ειναι τετοια που δεν μπορεις να βγαλεις παραπανω στροφες σωστα και πεσεις πισω... δεν... γιατι ο παγος εχει κραδασμους και ξεζουμιζει τους τετρακεφαλους γρηγορα. αν νιωσεις καψιμο σταματα νωρις εσυ, γιατι θα σταματησεις οταν αποφασισει αυτο :P

Το βασικότερο που θελει ο πάγος ομως ειναι Τσαμπουκάς. θελει ντου να μην φοβηθεις να αναπτυξεις ταχυτητα.

Μια μέρα στον πάγο ειναι σαν να κανεις μαθημα με τον καλυτερο δάσκαλο, αρκει να ασχοληθεις πραγματικά, ναι το μεγαλυτερο ποσοστο δεν θα μπορεσει να κανει σκι οπως κανει σε καλες συνθηκες αλλα την επομενη φορά θα εισαι πολυ καλυτερος σαν σκιερ. δειτε το σαν τσάμπα μαθημα και μην αραζετε στο σαλε μεχρι να μαλακωσει.

Τωρα οσον αφορά το progressor 8 ειναι τέλειο για τετοιες συνθηκες, εκτος και εαν θες να το πας κομμάτια με εντονη πιεση,πολυ γρηγορες αλλαγες,και εντονο πλαγιασμα, τοτε η δυσαναλογη ουρα που εχει θα σε ενοχλησει γιατι δεν εχει την ενεργεια που περιμενεις και θα πρεπει να προσαρμοστεις ωστε να το βγαζεις απο την στροφη πιο χαλαρα, αλλα τοτε εισαι σε επιπεδο που για τον παγο καλο ειναι να εχεις SL worldcup style ski.

Για την Υοτα συγκεκριμένα τα progressor 8 σε τετοιο πάγο θα ηταν too much, θα επρεπε να κινεισαι γρηγοροτερα με μεγαλυτερη πιεση μπροστα για να βαζεις το φτυαρι στη στροφη, αν ηταν και οι ακμες λιγο δηθεν τοτε η πιεση θα επρεπε να ειναι ακομα πιο εντονη και αμφιβαλω αν ειχες αυτην τη δυναμη ωστε να το πατησεις.,

Αν επιμένεις οτι το συγκεκριμενο σκι που εχεις ειναι μαλακό, θα ηθελα να το δω απο κοντά. μπορεις να βαλεις μια φωτογραφια απο το σκι να δω πιο progressor 8 ειναι πια χρονια το πηρες?

Oσοι είχαν δοκιμάσει το RX8 της Fischer παλαιοτερα ,συγκριτικά το progressor 8 ειναι ανώτερό του σε ολα τα επιπεδα.

• Like 16

Νίκελ μου αγαπημένε σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου (όπως και όλα τα παιδιά που καταθέτουν τις απόψεις τους) και όσα έχεις γράψει και ξέρεις πάντα πόση βαρύτητα δίνουμε όλοι στη γνώμη σου.

Τα Progressor μου είναι ακριβώς τα ίδια με του Χρήστου Λάππα, πρέπει να είναι το μοντέλο του 2011, ρώτησε και το Σάκη που το είδαμε μαζί στην Αράχωβα και βασικά είναι η δική του σύσταση να το αλλάξω με ένα πέδιλο πιό σκληρό..που να μην κάνει τόσους κραδασμούς.

Μπορεί να μην μπορούσα εγώ να το πατήσω σωστά, δηλαδή ήδη το Fischer μου να είναι πολύ πιό advanced από το δικό μου επίπεδο.

Βασικά ελπίζω το επόμενο ΣΚ να σε δω στο βουνό, να με δεις κι εσύ και να μου πεις επί της τεχνικής επί τόπου. Επίσης, μάλλον θα επιδιώξω να νοικιάσω πιό σκληρά σκι να δω πως θα τα πηγαίνω για να έχω σημείο σύγκρισης και ποιό μου ταιριάζει καλύτερα.

Oσοι είχαν δοκιμάσει το RX8 της Fischer παλαιοτερα

ηταν απο τα πρωτα μου σκι και πραγματικα τα βρηκα μπαστουνια την 1η σεζον

φιλεναδα, επειδή το βαρος σου σε κατατάσσει στην κατηγόρια φτερου και επειδη το σκι σου εγω θα το χαρακτήριζα περισσότερο ελεγχόμενο παρα γρήγορο, νομιζω οτι ενα ακομα πιο σκληρό σκι θα σε δυσκολέψει περισσότερο απο τα progressor

• Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ΠΡΙΝ

Μήκος: 1.55μ

Διαστάσεις: 120-72-103,

Δέστρες:Fischer, οι αυθεντικές του

ΜΕΤΑ

Γιά να περάσεις σε ski πιό αναβαθμισμένο ...στενότερο στη μέση,&φαρδύτερο φτυάρι με διαφορετική κατανομή σκληρότητας και νεύρο ...πρέπει :

1. να δουλεύεις γρήγορα,ρυθμικά και συντονισμένα τα μπαστούνια σου ...γιά να αποφορτιζεις τα πόδια σου και τον κορμό από την καταπόνηση ...

2. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ /ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ...ο τσαμπουκάς που περιγάφει ο nickel περνάει στο σκι και στον πάγο με μπότες οι οποίες έστω και αν το γράφουν δεν είναι lady ...!

Edited by snowhow
  • Like 2

Χμμμ θα συμφωνήσω με τον Πάνο. Ο πάγος θέλει τσαμπουκά και δύναμη. Το εγραψα και πριν λίγες μέρες όποιος θέλει να μάθει καλό σκι πρώτα θα πρέπει να περάσει απο παγωμένες πιστες και μετά να πάει στα υπόλοιπα. Καλό το μαλακό χιόνι και οι πούδρες με τα μαδέρια αλλά εκεί σκι δε μαθαίνεις.

Γιώτα πιστευω οτι τα σκι σου είναι μια χαρα και δεν χρειάζεται να μπεις σε διαδικασίες αντικατάστασης. Ενα καλό σερβις κανε τους και καλο είναι να κάνεις αυτά που λεει ο Πάνος.

• Like 2

9-2-05020.jpg

Υπαρχει rc4 1.55 που θα σου κανει η δεστρα να δοκιμάσεις, τι νουμερο μποτα φοράς?

και πια μποτα εχεις?

Για το progressor για να "ακουει" πιο σωστα λογικά θα πρεπει να εχεις πανω απο 70φλεξ (χοντρικά)

Μη μου το κανεις σαν καποιο φιλο σνοουκλαμπιτη που ζει πλεον περα απο τον ατλαντικο που ηθελε να στριψει δε θυμαμαι πιο σκι, μαλλον το rx8 με 50φλεξ μποτα...

Υπαρχει rc4 1.55 που θα σου κανει η δεστρα να δοκιμάσεις, τι νουμερο μποτα φοράς?

και πια μποτα εχεις?

Για το progressor για να "ακουει" πιο σωστα λογικά θα πρεπει να εχεις πανω απο 70φλεξ (χοντρικά)

Η μπότα μου είναι Lange, σχετικά εφαρμοστή, χωρίς να μπορώ να μιλήσω για την τέλεια εφαρμογή, με φλεξ γύρω στο 70 τουλάχιστον πριν 2,5 χρόνια που την αγόρασα, ίσως έχει μαλακώσει λίγο πιά.

Μου αρέσουν πολύ αυτά που λέτε γιατί τα Fischer μου τα έχω αγαπήσει και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα έχω ξεπεράσει σε επίπεδο και είναι και ουσιαστικά ολοκαίνουρια! Καθόλου δεν με χαλάει να τα κρατήσω!

Απλά, οι συνθήκες για τις οποίες τα θέλω είναι αυτές του προηγούμενου Σαββάτου, καθώς για τα "εύκολα" αφράτα, μαλακά, παιχνιδιάρικα χιόνια έχω τα S3 που τα έχω συμπαθήσει πάρα πολύ και με τα οποία έκανα όλες τις φορές φέτος μέχρι το Σάββατο και τα νιώθω πολύ σταθερά, ότι τα ελέγχω μιά χαρά και περνάνε πάνω από όλα ως οδοστρωτήρες. Κάτι που δεν ένιωσα με τα Progressor το Σάββατο, φυσικά και λόγω τελείως διαφορετικών συνθηκών.

Λοιπόν, μετά που τα είδαμε στην Αράχωβα σε γνωστό μαγαζί σκι μαζί με το Σάκη και το Στάθη και τον δάσκαλο σκι, ιδιοκτήτη του καταστήματος, μου είπαν όλοι ότι είναι πολύ μαλακά για αυτόν τον πάγο και καθώς τους εμπιστεύομαι και ακούω τη γνώμη τους ως πολύ πιό ειδικούς από εμένα, μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ ότι ίσως όντως να μην είναι τα Progressor τα σκι που συμπληρώνουν τα S3 μου για όταν έχει παγωμένο πεδίο...

Τί λέει ο Στάθης spider επί τούτου;; Ο Σάκης ξέρω ότι δεν μπαίνει στο φόρουμ, οπότε Πάνο, αν θέλεις μπορείς να τον ρωτήσεις εσύ από κοντά...

Γιωτα το σκληρο σκι θελει και σκληρή μπότα. Για να κρατηθείς στον πάγο θελει κοφτες στροφες με πολυ δύναμη στα γωνίασματα σου. Αυτο απαιτεί δύναμη και τέχνη . Δεν σε έχω δει να κανεις σκι οπότε δεν μπορω να σου πω πολλα παραπάνω . Η πολιτική των εταιριών μια χαρα ειναι για να μας κάνουν να εχουμε 10 ζευγάρια σκι ο καθένας και στο τέλος οπότε είμαστε πανω στο βουνο να βλαστημαμε ρε γαμωτο σήμερα δεν είχα παρει μαζί μου τα σκι για τα άλματα στο απατητο με βαρύ χιόνι . Ξεκολατε κάντε σκι σωστά με οτι έχετε , σκι μαθαίνεις καλύτερα με τις ώρες που βάζεις στο κοντέρ . Τα εργαλεία δεν κάνουν το μαστωρα.

• Like 3

9-2-05020.jpg

και γαμω τα τοπικ :bow::respect:

• Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Παιδιά συνεχίστε να γράφετε και άλλα χρήσιμα.Αν και θεωρώ το στυλ μου σχετικά επιθετικό,ο πάγος ήταν και είναι πάντα το αδύνατο σημείο μου.

Φταιει αλήθεια που από το 2009 σκιάρω με Rossignol Β2 με μέση 78??δεν το θεωρώ τωρα πια πλατύ πέδιλο αλλά η αλήθεια ειναι ότι δεν μπορώ να

κάνω εύκολα εναλλαγες και πολύ κοντες στροφες..

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

και γαμω τα τοπικ :bow::respect:

Πλάκα , πλάκα εξελίσσεται πολύ καλά και θα μας βοηθήσει αρκετά.

Ήδη διαβάζοντας τα περί μπότας καταλαβαίνω μάλλον γιατί έχω κολλήσει επίπεδο.

Ηλία ,δε στο έλεγα ότι θα φταίει η μπότα B) Βουρ για αλλαγή!!

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Για να κάνεις στον πάγο και κυρίως μικρές και κοφτές στροφές θέλει στενή μεση το πεδιλο, να είναι σλαλομάδικο και σκληρη μπότα Το σλαλομάδικο εννοείτε οτι είναι και σκληρό. Οσο μικρότερη ακτινα στροφής έχουν τόσο καλυτερα. Πάνω απο ολα ακονισμενες γωνίες αλλιώς δεν σταματάς πουθενά :)

Εγω κάνω με race σλαλομάδικα και πολύ σκληρές μποτες απο μικρό παιδι. Με αυτά έμαθα να μπαίνω και στα απάτητα να κάνω και γιγαντιαίο και ελευθέρα καμια φορά αλλα με κινδυνο. Τα ELAN μου είναι 1,65 και τα SALOMON μου 1,60. Κατι ροσι SCRATCH που εχω για πουδρες με αφήνουν παντελώς αδιάφορο γιατί στην πίστα μου ειναι αχρηστα.

Προς μοντετετοιους μηπως πρεπει να το μεταφερεται το τοπικ στο σωστο σημείο;

Edited by mainalo

9-2-05020.jpg