Jump to content
tsakozzz

Χ.κ. Παρνασσου 2013-2014

Recommended Posts

φυσικα και πρεπει να υπαρχουν ημερομηνιες!!!ασχετα αν υπαρχει χιονι η' οχι!!στις αλπεις δινουν ημερομηνια εναρξης ασχετα αν χιονι υπαρχει νωριτερα,δεν ανοιγουν ομως νωριτερα!αν δεν υπαρχει χιονι ανοιγουν απλα αργοτερα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για το κλείσιμο, αυτό είναι σχετικά εφικτό.

 

Για το άνοιγμα, είναι εντελώς ανέφικτο από την στιγμή που ο Παρνασσός δεν διαθέτει τεχνητή χιόνωση. Θα ανοίξει όταν έχει αρκετό χιόνι.

 

Αυτό είναι προφανές. Το σχόλιο μου είχε να κάνει με τη νοοτροπία του θέλω ένα ΧΚ που να είναι σχεδόν δωρεάν και να έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και να είναι ανοικτό το Μάιο και ας έχει έναν πελάτη.

 

Αν δεις τα σχόλια μου ως σύνολο, θα δεις ότι αντιδράω στη λογική του "όλοι μια παρέα είμαστε" γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας;

 

Έτσι, στην ενημέρωση θα ήθελα το ΧΚΠ να ανακοινώσει ότι πήρε την άδεια για τη Σαχάρα στην ιστοσελίδα του (όχι να βγει εδώ σε απάντηση ερωτήματος μου), ότι τέλειωσε (;) η εγκατάσταση του Δία, ότι κόλλησε για τους χ λόγους η εγκατάσταση της νέας Αφροδίτης / Βάκχου (στον ΕΟΤ θυμίζω όχι στο δασαρχείο). Απ εκεί και πέρα ότι "touchy, feely" σχόλια θέλει κανείς κάνει.

 

Παρόμοια σχόλια θα μπορούσα να κάνω για τη λειτουργία, τα οικονομικά, τις επενδύσεις.

 

Τελειώνοντας, θα ΄παρκαλούσα θερμά όλους να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο (μην πω ότι δικαιούται νήμα από μόνο του):

 

Διδάγματα από μια βόλτα στην ύπαιθρο

Του Ανδρεα Δρυμιωτη*

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_24/11/2013_540915

Share this post


Link to post
Share on other sites

χμμμ, σωστά τα λες γενικά και εγώ θα ήθελα ημερομηνία "αν έχουμε χιόνι" ανοίγματος αλλά...

 

Γιατί πχ δεν έχουμε βγει να κράξουμε το Καρπενήσι και τη Βασιλίτσα και τα Καλάβρυτα και το Πισοδέρι τα οποία κάνουν αντίστοιχες ενέργειες και δεν τις ανακοινώνουν? Ξέρω ότι όλα ετοιμάζουν πράγματα, ανακοινώσεις σχεδόν μηδέν. Απλά να ρωτήσω: Τα Καλάβρυτα έχουν αδειοδότηση για τα λιφτ στη Στύγα και στο Αυγό?

 

Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση το ότι στον Παρνασσό έχουμε μια πληροφόρηση παραπάνω επειδή "είμαστε μια παρέα"

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη ο Παρνασσός είναι το μεγαλύτερο χιονονοδρομικό της χώρας και το πιο οργανωμένο για αυτό και ίσως υπάρχει μεγαλύτερη γκρίνια. Φυσικά καλό θα ήταν όλα αυτά να τα έκαναν και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά.


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Σκέψου το (;)2007( ;) να είχαν ανακοινώσει ημερομηνία έναρξης 14/12 και που τελικά άνοιξε ( ;)Φλεβάρη( ;), τι θα γινότανε. Μετά δικαιολογημένα 100% θα ζήταγε ο κόσμος τα λεφτά του πίσω για ετήσιες κάρτες κτλ.

 

Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος για τις ημερομηνίες, καθώς δεν έκανα σκι τότε. Όποιος θυμάται ας μου πει να το διορθώσω.

 

 

οχι απλα αργησε τοτε, αλλα ανοιξε και ελαχιστο συνολικα διαστημα////χαχχα ειχα νοικιασει καλαβρυτο και σπιτι για τη σεζον

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την ημέρα που ο Παρνασσός έγινε..."Σαμουνί"

 

aa.jpg

Φωτο από το αρχείο του Γιάννη Κούσουλα

 

 

Οι χιονοδρομίες στον Παρνασσό, άρχισαν στην Φτερολακα στο κάτω παρκινγκ, όπου Γάλλοι το 1971 είχαν στήσει ένα συρόμενο lift το ΜΕΔΕΩΝ ή ''Νο 4''....

 

 

O «Αθηναϊκός Όμιλος Φίλων Σκι» που ιδρύθηκε το 1973 από νέους Αθηναίους φυσιολάτρες και σπόρτηδες (sportsmen), αναζητούσαν τα χιόνια και την περιπέτεια ! Σ' αυτούς οφείλει την ανάπτυξη του ο Παρνασσός .

Ο Μάρτων Σίμιτσεκ, ήταν αυτός πού, επέλεξε τελικά τον Παρνασσό για να γίνει η έδρα του πρώτου, στην ελληνική ιστορία, φυσιολατρικού συλλόγου σκι !

Μέχρι τότε, οι πολύ λίγοι Έλληνες πού γνώριζαν το σπορ, μόνο στην Αυστρία ή την Ελβετία μπορούσαν να το απολαύσουν! Σύντομα όμως, και με την επιστροφή του Καραμανλή το 1974, θα γινόντουσαν οι πρώτες εγκαταστάσεις ενός υποτυπώδους χιονοδρομικού !

Οι γενναίοι νέοι της εποχής, οι πρώτοι του Αθηναϊκού, ήταν: Μάρτων Σίμιτσεκ, Πρόεδρος και εμψυχωτής, Νίκος Γαβριηλίδης, Νίνο Σαμαρόπουλος, Θόδωρος Πανάγου, Δημήτρης Οικονόμου, Τζώρτζης Παπαναστασίου, Μάνος Χαριτάτος (σήμερα του ΕΛΙΑ), Γιώργος Βουτσινάς, Ξανθόπουλος και Ζαμπρούλης.

 

Όχι λίγοι φίλοι, καθώς και συμβίες ή φίλες, τους ακολούθησαν, και με όχι λιγότερο πάθος. «Ένα μπάνιο είχε η Αράχοβα τότε και το χα νοικιάσει εγώ», μας είπε o Δημήτρης Οικονόμου, από τους πρώτους στον Αθηναϊκό (και εννοούσε ασφαλώς σπίτι με μπανιέρα στην τουαλέτα του !). Ήταν ό πρώτος πού νοίκιασε στην Αράχοβα και έκτοτε αγόρασε και σπίτι.

 

Μέχρι τότε, οι σκιέρ καταυλίζονταν στους Δελφούς, μάλιστα τότε ξεκίνησε να λειτουργεί χειμερινά το «Αμαλία» εκεί !

 

Σιγά-σιγά, οι Αραχωβίτες, έχοντας ήδη μια σχέση με τον τουρισμό, λόγω περαστικών εκ Δελφών, αντιλήφθηκαν τις προοπτικές πού προσέφερε η αποκοτιά εκείνων των νέων!

Οι φωτογραφίες παριστούν κινηματογραφικά την ιστορική επίσκεψη του Πρωθυπουργού τότε, Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον χειμώνα '75-'76, όταν ο Όμιλος εγκαινίαζε και το πρώτο του καταφύγιο στον Παρνασσό.

Tο καταδρομικό ελικόπτερο φέρνει τον Καραμανλή -ή ημέρα είναι ηλιόλουστη, ο Παρνασσός χιονισμένος.

 

a1.JPG

 

 

Βαδίζει ο Πρόεδρος

a2.JPG

 

Ανεβαίνει στο ρατράκ του Ομίλου, μηχάνημα για να στρώνει το χιόνι στην πίστα, και με το οποίο θα μεταφερθεί τιμητικά ό Πρόεδρος.

 

a3.JPG

 

Θα πηδήξει ανάλαφρα, στην επόμενη φωτογραφία, υπό το άγρυπνο βλέμμα τροχονόμου (;)

a4.JPG

 

Kαι θα κατευθυνθεί πεζός προς το καταφύγιο. Δεξιά του ο Υπουργός Γκελεστάθης και αριστερά του o Νίνο Σαμαρόπουλος, από την διοίκηση του Αθηναϊκού Ομίλου, σπόρτης(σπόρτσμαν,εννοεί) αυτός και του Αυτοκινήτου.

 

a5.JPG

 

Προφανώς είναι η στιγμή όπου θα ειπωθεί ή αθάνατη πια φράση: "Θα γίνει ο Παρνασσός, Σαμουνί !" Ή, κατ άλλους: "Θα κάνω το Παρνασσό Σαμουνί !" Πρόκειται για το γνωστό χιονοδρομικό των Άλπεων, "Σαμονί"!

 

Κάτω, κι' αφού έχουν καθίσει, ο Καραμανλής κοιτάζει τον Μάρτων Σίμιτσεκ, την ψυχή του Αθηναϊκού Ομίλου, ο οποίος εξηγεί στον επίσημο καλεσμένο τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και ασφαλώς και τις στριμμένες βίδες εκείνων των νεαρών, πού για να κάνουν τότε μια κατάβαση, πεζοπορούσαν και σκαρφάλωναν (και μέσα στις χειρότερες συνθήκες), έξι και παραπάνω ώρες !

 

a6.JPG

 

 

Ο Γεώργιος Ράλλης και o αδερφός του, Αχιλλέας Καραμανλής.

a7.JPG

 

 

Για τον Ράλλη πρέπει να πούμε, πώς αυτός ήταν ό σύνδεσμος μεταξύ των άμυαλων νεαρών σπόρτηδων και του Καραμανλή, ως σπόρτης κι' αυτός του ...γκολφ! Όσο για τον Καραμανλή, σχέση με τα σπορ δεν είχε και ..."μπαστουνόβλαχος" (από το μπαστούνι του γκολφ), είχε γίνει, ας πούμε, στο Παρίσι!

Στην επόμενη φωτογραφία, έχουμε τον Γιώργο Βουτσινά, του Αθηναϊκού.

 

a8.JPG

 

 

Όρθια η κ.Έλίζα Βόζεμπεργκ, διάσημη σήμερα δικηγόρος.

parnassos_9.JPG

 

Ξεχωρίζει και στην άλλη φωτογραφία και δίπλα της οι Ζαμπρούλης και Τζώρτζης Παπαναστασίου, άλλοι δυο αθλητές του Αθηναϊκού. Διακρίνεται με το μούσι ο σκιέρ Νικόλας Ξανθόπουλος.

a9.JPG

 

 

 

Πηγή: Skifun.gr

αναδημοσίευση: Πολύδροσος Παρνασσού

  • Like 16

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί δεν ανακοινώνονται επίσημα τα νέα lifts;

Υπάρχει περίπτωση να μην προλάβουν τη Σαχάρα ή και το Βάκχο και να μείνουν τα μισά Κελάρια ένα γιαπί το φετινό χειμώνα;

Στη φωτογραφία παρατήρησα ότι το αυγό υπάρχει ακόμα :Thinking:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί δεν ανακοινώνονται επίσημα τα νέα lifts;

Υπάρχει περίπτωση να μην προλάβουν τη Σαχάρα ή και το Βάκχο και να μείνουν τα μισά Κελάρια ένα γιαπί το φετινό χειμώνα;

Στη φωτογραφία παρατήρησα ότι το αυγό υπάρχει ακόμα :Thinking:

 

Φίλε bomberman, ο παλιός Βάκχος και η παλιά Αφροδίτη (Αυγό) θα είναι στη θέση τους και λειτουργικά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα Κελλάρια. Θα δεις και καινούριο Δια και αν είσαι και τυχερός (όχι μόνο εσύ δλδ, όλοι μας) θα δεις και Σαχάρα. Αν ψάξεις λίγο πιο πριν στο θέμα θα δει αναλυτικά (και με φωτογραφίες) τι γίνεται.

  • Like 1

sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για παμε

Διάς σωστά? Δεν μας βάζεις και μια φωτογραφία από Σαχάρα να δούμε αν έχουμε ελπίδες!?!?!?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Κάμερες γιοκ γιατί εδώ και 4 μέρες δεν έχουμε τηλέφωνο και ιντερνετ. Περιμένουμε τον ΟΤΕ, ελπίζω να έρθει σύντομα!

2. Ο τιμοκατάλογος δυστυχώς δεν μας έχει σταλεί ακόμη από την ΕΤΑΔ, πάντως δεν αναμένονται αυξήσεις. Αντίθετα μπορεί να έχει κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.... αλλά καλύτερα να περιμένουμε να τις δούμε με τα ματάκια μας!

3. Ο Παρνασσός έχει (εδώ και χρόνια) σταθερή ημερομηνία έναρξης και λήξης και αυτή είναι από 15/12 μέχρι 15/4 (στο περίπου, ανάλογα δηλαδή πως πέφτουν οι ημερομηνίες γιατί ανοίγει πάντα Σάββατο και κλείνει πάντα Κυριακή). Φέτος θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σάββατο 14/12 και θα κλείσει Κυριακή 13/4 με δυνατότητα παράτασης μέχρι την Κυριακή 27/4.

4. Ο Δίας είναι σχεδόν έτοιμος και η Σαχάρα επίσης κοντεύει (επισυνάπτω φωτογραφία).

 

Τέλος για τα παράπονά σας σχετικά με το ΧΚΠ. Ελπίζω να είστε ευχαριστημένοι, σας απάντησα όσο μπορούσα συντομότερα (μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε ιντερνετ, όπως είπα παραπάνω), από το προσωπικό μου στικάκι!

Αναμένω να δω παράπονα και για τα άλλα Χ/Κ που ποιούν την νήσσαν στο θέμα της ενημέρωσης!

 

Πάντα στη διάθεσή σας.

Σωτήρης

 

 

post-6183-0-97849100-1385543845.jpg

 

 

 

post-2069-0-93873300-1385549598.jpg

  • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλα τα νεα Σωτηρη!

 

το 14/12 και η Σαχαρα δηλαδη


"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ

 

111.jpg

Κελλάρια σήμερα

 

Άσπρισε για καλά ο Παρνασσός....

 

Το μέσο ύψος χιονιού είναι στα 10 εκατ. και σε μερικά σημεία υπερβαίνει τα 20 εκατ.

Προβλέπεται νέα χιονόπτωση από το Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 15 Δεκεμβρίου.

 

1111.jpg

 

 

Polydrosos Parnassou

  • Like 9

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

ο Σωτηρης λεει για 14/12 που ειναι και το λογικο, Σα δηλαδη

  • Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Κάμερες γιοκ γιατί εδώ και 4 μέρες δεν έχουμε τηλέφωνο και ιντερνετ. Περιμένουμε τον ΟΤΕ, ελπίζω να έρθει σύντομα!

2. Ο τιμοκατάλογος δυστυχώς δεν μας έχει σταλεί ακόμη από την ΕΤΑΔ, πάντως δεν αναμένονται αυξήσεις. Αντίθετα μπορεί να έχει κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.... αλλά καλύτερα να περιμένουμε να τις δούμε με τα ματάκια μας!

3. Ο Παρνασσός έχει (εδώ και χρόνια) σταθερή ημερομηνία έναρξης και λήξης και αυτή είναι από 15/12 μέχρι 15/4 (στο περίπου, ανάλογα δηλαδή πως πέφτουν οι ημερομηνίες γιατί ανοίγει πάντα Σάββατο και κλείνει πάντα Κυριακή). Φέτος θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σάββατο 14/12 και θα κλείσει Κυριακή 13/4 με δυνατότητα παράτασης μέχρι την Κυριακή 27/4.

4. Ο Δίας είναι σχεδόν έτοιμος και η Σαχάρα επίσης κοντεύει (επισυνάπτω φωτογραφία).

 

Τέλος για τα παράπονά σας σχετικά με το ΧΚΠ. Ελπίζω να είστε ευχαριστημένοι, σας απάντησα όσο μπορούσα συντομότερα (μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε ιντερνετ, όπως είπα παραπάνω), από το προσωπικό μου στικάκι!

Αναμένω να δω παράπονα και για τα άλλα Χ/Κ που ποιούν την νήσσαν στο θέμα της ενημέρωσης!

 

Πάντα στη διάθεσή σας.

Σωτήρης

 

Καταρχήν αυτή είναι μια σωστή μορφή ενημέρωσης. Η φωτογραφία πολύ ωραία - φαίνεται η πρόοδος (παρόλο το κρύο) από τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας που επισκέφτηκαμε τη Σαχάρα. Όμως, η D9 (που δεν φαίνεται στη φωτογραφία) τι ακριβώς θα κάνει;

 

Από την άλλη, το ΧΚΠ δεν είναι σαν οποιοδήποτε άλλο ΧΚ της χώρας είτε από πλευράς μεγέθους είτε αριθμού επισκεπτών. Όπως είναι γνωστό, ΧΚ στη χώρα μας υπήρχαν πριν το ΧΚΠ (πχ, Σέλι) αλλά η τουριστική χιονοδρομία για μεγάλο αριθμό ελλήνων ξεκινάει (και ίσως και τελειώνει) με το ΧΚΠ. Άρα τα στάνταρ είναι πιο αυστηρά. Και θεωρείστε το ως εύσημο - το να είσαι ο πρώτος θέλει διαρκή προσπάθεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάς σωστά? Δεν μας βάζεις και μια φωτογραφία από Σαχάρα να δούμε αν έχουμε ελπίδες!?!?!?!?

 

 

Στην φοτο ειναι ο αιολος και φαινεται λιγο και ο ηρακλης

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Διάς σωστά? Δεν μας βάζεις και μια φωτογραφία από Σαχάρα να δούμε αν έχουμε ελπίδες!?!?!?!?"

 

Στην φοτο ειναι ο αιολος και φαινεται λιγο και ο ηρακλης

Στην φώτο είναι ο Τηλέμαχος, φαίνονται τα καρεκλάκια του Βάκχου και οι ταμπέλες του Αιόλου...

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην φώτο είναι ο Τηλέμαχος, φαίνονται τα καρεκλάκια του Βάκχου και οι ταμπέλες του Αιόλου...

 

Σωστά :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...