Jump to content
over-poulover

Χ.κ. Φαλακρού 2013 - 2014

Recommended Posts

Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση για το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.

 

 

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής, για το διαγωνισμό που αφορά το Φαλακρό, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση, προσθέτοντας πως ούτε γνωστά πρόσωπα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου έδειξαν επίσημα ενδιαφέρον για το χιονοδρομικό.

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=MnyTsVLrkww

 

 

Πηγή:news.startvfm.gr


moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κομοτηνή: Τραβούν τα μαλλιά τους για το Φαλακρό

 

c240c47dddad017c97028ed9957c7cd9_L.jpg?t=1369053656

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Περιφερειακή Αναγέννηση» για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για διετή εκμίσθωση (συν δύο έτη) του χιονοδρομικού κάντρου Φαλακρού- Δράμας, με ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ , δηλαδή με 1.666 ευρώ το μήνα, όπως υποστηρίζει, έφερε προς έγκριση η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην οικονομική Επιτροπή, που ήδη παραπέμφθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

«Η μίσθωση περιλαμβάνει την έκταση των 732.576 τ.μ. του Χιονοδρομικού κέντρου , σειρά από αναβατήρες και lifts , διάφορα κτίσματα ,μεταξύ των οποίων και τα αναψυκτήρια, συνολικής κτισμένης επιφάνειας άνω των 1000 τμ, χώρο στάθμευσης άνω των 20000 τ.μ., λοιπούς χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων κλπ.»

αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Πρόκειται για μείζων θέμα, που αναφέρεται σε ένα από τους πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού της Περιφέρειάς μας, που , θεωρούμε, ότι αντιμετωπίζεται με προχειρότητα.»

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Είναι απορίας άξιο ποιος και με ποιους όρους επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο και τους όρους αξιοποίησης του, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Απορούμε με πόση ευκολία «προγραμματίζουν» και ακυρώνουν. Το περιβόητο master plan ανάπτυξης του ,που χρηματοδοτήθηκε με 60.000 ευρώ, ποιος το ακυρώνει;» Εκ μέρους της περιφερειακής αναγέννησης ο επικεφαλής κ. Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, ανέφερε για όλα αυτά: «Όλα γίνονται πρόχειρα και χωρίς προοπτική. Με ανεπάρκεια και σύγχυση.

 

Χάθηκαν 2,5 χρόνια. Εάν υπάρξει 12ετής επαγγελματική μίσθωση ακυρώνεται η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Παρακολουθούμε έκπληκτοι όσα γίνονται.

Πριν 1, 5 χρόνο έκανε φιέστα στο χιονοδρομικό ο κ. Γιαννακίδης, με πολλές δεσμεύσεις.

Τώρα ξέχασαν τα πάντα και οδηγούν τα πράγματα στην πρόχειρη διαχείριση της μίσθωσης.

Ο τόπος είναι σε κατήφορο παντού. Για το χιονοδρομικό θέλουμε οριστικές, ολοκληρωμένες

και ανταγωνιστικές λύσεις και μόνον αυτές.»

 

 

 

Πηγή: ert.gr

  • Like 1

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

 

 

 

 

falakro25022013.jpgΥπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), κ. Γρηγόρη Δούνη, η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: “Ύστερα από περισσότερο από τριάντα χρόνια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας της περιοχής έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα της χρήσης και εκμετάλλευσης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Αυτό μας γεμίζει με υποχρεώσεις και ευθύνες. Ξεκινάμε τις διαδικασίες έτσι ώστε από την επόμενη χρονιά η λειτουργία του κέντρου να μη δημιουργεί πλέον χρέη με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός.

Ταυτόχρονα στόχος μας είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου και η αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών σε αυτό και στην ευρύτερη περιοχή. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχουμε τα παραπάνω”.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

 

πηγή offroader.gr

  • Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατι και το 2002 τα εργα μεσω ΕΣΠΑ GINANE ΚΑ Ιτελικα προπερσι εμεινε κλειστο.

Γιατι η περιφερεια τα τελευταια 2 χρονια το υπολειτουργει,

δεν εχει λεφτα να φτιαξει τον παππου,

την διθεσια,

να παρει και αλλο ρατρακ

να κανει χωματουργικα

να εχει κερδοφορια και να μην πληρωνουμε την λειτοεργια απο την τσεπη μας..

να

να

να

αλλα το πιο βασικο οπως ειπε και ο κουκος Άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη...

το φαλακρο χωρις παπου, διθεσια, ρατρακ, χωματουργικα για ευκολες πιστες, καθημερινη λειτουργια, ειναι ενα μετριο-μικρο χκ, που ποτε δεν θα ειναι κερδοφορο γιατι δεν θα μπορει να προσελκυσει πολυ κοσμο, ειτε το λειτουργει η περιφερεια ειτε καποιος ιδιωτης με 2 χρονια μισθωση. πρεπει να δοθει για πολλα χρονια σε σοβαρο ιδιωτη, για να μπορει να βαλει το χερι στην τσεπη, και να κανει τα παραπανω αλλα και αλλα πολλα ωστε να γυρισει ο κοσμος.

Κάτσε ρε φίλε. Ποιος σου είπε εσένα ότι η περιφέρεια δεν έχει λεφτα να φτιάξει τη Διθέσια και τα χωματουργικά; Για Παππού οκ το καταλαβαίνω είναι πολλά τα λεφτα. Τα 300000 ευρώ δηλ που τα βρήκαν και τα έδωσαν; Απ το τίποτα; Μη λέμε τώρα ότι θέλουμε. Το Φαλακρό δεν είχε ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό και ήταν σ΄αυτή τη κατάσταση. Τώρα έχει. Και η περιφέρεια μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα χρήματα απ το ΕΣΠΑ απ οτι ένας ή δυο Δήμοι. Μη τρελαθούμε τώρα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αδιέξοδο στο Φαλακρό

 

 

falakro-logo.jpg

Το μέλλον της Εταιρείας «Χιονοδρομικό Φαλακρού» και των εργαζομένων σ’ αυτή θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν.Μ.Θ. Εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία, την απογοήτευση και την αγωνία τους για το αδιέξοδο «στο οποίο οδηγούμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, εποχικό και μόνιμο προσωπικό, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.» Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρία χρόνια και όπως σημείωσαν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Όπως τόνισαν ζητούν να αναληφθεί τάχιστα πολιτική πρωτοβουλία έτσι ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που οδηγούνται από την επικείμενη λύση της Εταιρίας.

Πηγή: http://www.ert.gr/

Edited by madskier
  • Like 2

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεταξύ μας, το Φαλακρό όντας τόσο κοντά στο Bansko και τόσο μακριά από την Θεσσαλονίκη, απλά δεν έχει μέλλον.

 

Ίσως να είχε αν παραχωρείτο σε ιδιώτη ο οποίος θα εκσυγχρόνιζε και θα επέκτεινε το χιονοδρομικό ώστε να το κάνει μια συμπαθητική εναλλακτική σε σχέση με τον Βούλγαρο γείτονα , αλλά αφενός δεν ξέρω αν το βουνό έχει τέτοια περιθώρια, αφετέρου στην Ελλάδα τέτοιες κινήσεις είναι καταδικασμένες με το καλημέρα.

 

Sic transit gloria mundi

  • Like 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Ετσι είναι. Ανάλογα χιονοδρομικά λειτουργούν με πελατεία από την τοπική αγορά και μόνο από αυτή. Όπως ο Παρνασσός δεν στηρίζεται στην πελατεία από την Δράμα και την Ρόδο, έτσι και το Φαλακρό δεν μπορεί να στηρίζεται στην πελατεία από την Αθήνα και τα Χανιά. Αν λοιπόν οι πελάτες του είναι σε θέση να το χρηματοδοτούν, θα λειτουργεί. Αν όχι θα κλείσει. Αν θέλει ο Δήμος να πληρώνει την ζημιά (μέσω των εισπράξεων από τους Δημότες του από τα δημοτικά τέλη), ας το κάνει.

Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΩΩΩΩΩΧ, και είχα γράψει ένα κατεβατό που χάθηκε στην μεταφορά του σερβερ.....

  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι λέτε ρε παιδιά; Δεν έχει μέλλον; Από που κι ως που; Η Θεσσαλονίκη είναι τόσο μακρια; Και πιο κοντα είναι το Μπάνσκο; Δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία κάποιων που δεν ξέρουν το βουνό, δεν ξέρουν τις δυνατότητες του. Το μοναδικό πρόβλημα του βουνού είναι θέμα διοίκησης και τίποτα άλλο. Και για ποια ζημία λέτε; Όταν το χκ έφτανε και τις 300.000 ετισίως; Οκ να δεχτώ ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια και με τη χρονιά που έμεινε κλειστό (γιατι μόνο 1 χρονιά έμεινε κλειστό και όχι 2). Το ένα λιφτ η Διθέσια να μπει σε λειτουργία που λένε ότι μπει και μετά θα σας πω για πιο Μπάνσκο θα μιλάμε πλέον. Απο δυνατότητες έχει μπόλικες. Ανεβήτε να δείτε όλο το βουνό, τη βόρεια πλευρά, το οροπέδιο της Σίτνας και μετά βγάλτε συμπεράσματα. Είστε από Αθήνα απ ότι βλέπω οι περισσότεροι. Ε όταν ανεβαίνεις μια στα 2 χρόνια σε ένα βουνο δεν μπορείς να το ξέρεις.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο δυνατότητες έχει μπόλικες. Ανεβήτε να δείτε όλο το βουνό, τη βόρεια πλευρά, το οροπέδιο της Σίτνας και μετά βγάλτε συμπεράσματα. Είστε από Αθήνα απ ότι βλέπω οι περισσότεροι. Ε όταν ανεβαίνεις μια στα 2 χρόνια σε ένα βουνο δεν μπορείς να το ξέρεις.

 

Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι είναι από Αθήνα (ή τέλος πάντων μακρυά από το Φαλακρό), γι'αυτό και επιθυμούμε να έχουμε μέλη από όλή την Ελλάδα για να μας ενημερώνουν καλύτερα.

 

Με μεγάλη χαρά, ακούω ότι το Φαλακρό δεν έχει ζημιές και ότι είναι ένα χιονοδρομικό που μπορεί να λειτουργεί από ιδίους πόρους. Αφού εσύ είσαι τόσο πιο κοντά, είναι λογικό να έχεις καλύτερη ενημέρωση και την δέχομαι. Και ο κύριος λόγος που με ευχαριστεί αυτό, είναι διότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, πλέον τα πάντα οδηγούνται στο να δουλεύουν με όρους πραγματικής οικονομίας.

 

Όπως λες και εσύ, εμείς είμαστε πραγματικά πάρα πολύ μακρυά. Από Αθήνα, η Αυστρία είναι πιο κοντά. Και με τα φτηνά εισητήρια για Μόναχο, θα μπορούσα να πω ότι συχνά, είναι και πιο φτηνή η πρόσβαση στην Αυστρία από Αθήνα. Και επειδή είναι πάααααααααααααααρα πολύ δύσκολο να ανεβαίνουμε από την Ν.Ελλάδα για να δούμε τις δυνατότητες που έχει το βουνό, δεν έχετε παρά να βρείτε κάποιον καλό επενδυτή, ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη που πρέπει. Αν και την καλύτερη λύση σας την έχουν δείξει τα ΧΚ της Ευρώπης.

  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τέλος του δρόμου για το Φαλακρό

 

falakro-logo.jpg

Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού και των σχετικών εγκαταστάσεων, ώστε να δοθεί ένα τέλος στο προβληματικό παρόν του χιονοδρομικού κέντρου.

Αυτή τη στιγμή επίκειται η λύση της εταιρείας ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ Α.Ε., που έχει ως κύριους μετόχους τους Δήμους Νευροκοπίου (42%), Προσοτσάνης (31%) και την Περιφέρεια ΑΜΘ (17%).

 

Το χιονοδρομικό είχε κλείσει πριν από τρία χρόνια, αλλά άνοιξε ξανά τις περιόδους 2011-12 και 2012-13, που όμως ήταν ζημιογόνες για την επιχείρηση, αφού όλες τις εμπορικές θέσεις τις λειτουργούσαν ιδιώτες, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες πηγές εσόδων για αυτή.

Το χιονοδρομικό συνέχισε να λειτουργεί με εισφορές από τους μετόχους, όμως πλέον η Περιφέρεια προωθεί την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη.

Πάντως να σημειώσουμε ότι ήδη το θέμα της εκχώρησης έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις, αφού η μείζονα αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της κ. Γιώργου Παυλίδη έχει μιλήσει για επικίνδυνες κινήσεις που κινδυνεύουν να δώσουν, έναντι ευτελούς τιμήματος το χιονοδρομικό σε ιδιώτη για μεγάλο χρονικό διάστημα

Εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι

Η λύση της επιχείρησης όμως έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους εργαζόμενούς της, όπως σημείωσε ο Δ/ντής Χ.Κ. Φαλακρού Προσώτσανλης Περικλής, ο οποίος ζήτησε από την περιφέρεια να λάβει μέτρα για το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται οι εργαζόμενοι λόγω της λύσης της εταιρείας.

Ο κ. Προσώτσανλης εξέφρασε την ανησυχία την απογοήτευσή και την αγωνία των εργαζομένων, εποχικό και μόνιμο προσωπικό, που στήριξαν τη λειτουργία του κέντρου επ’ ωφελεία της Τοπικής κοινωνίας με φιλότιμο σε αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή μέσα υπερβάλλοντας εαυτούς, σε συνεργασία με τους Διοικούντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε, είναι απλήρωτοι τρία χρόνια, και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους καθώς έχουμε εξαντλήσει και τις οικονομικές δυνατότητες φίλων να τους δανείζουν.

«Έχουμε αγγίξει τα όρια της εξαθλίωσης, μεγαλώνουμε και σπουδάζουμε παιδιά, οι οφειλές μας από δάνεια προς τις τράπεζες προκειμένου να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλες και βρισκόμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο καθώς επίκεινται πλειστηριασμοί και των σπιτιών μας» σημείωσε, τονίζοντας πως ειδικά υπό τις παρούσες τραγικές οικονομικές συνθήκες, οι οφειλές προς το προσωπικό μοιάζουν ασύλληπτες και αγγίζουν τα όρια της οικογενειακής εξόντωσης.

Άμεση λήψη πρωτοβουλίας

Για αυτό και ζήτησε από το Περιφερειακό να αναλάβει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του ν.3852 εδάφιο 2 της παρ.7 του άρθρου 109 (παράταση έως 31-12-2013 και να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που είναι κατά πλειοψηφία ΟΤΑ και όχι μόνο αποκλειστικά ΟΤΑ) έτσι ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που οδηγούνται από την επικείμενη λύση της Εταιρίας.

Με τη ρύθμιση αυτή, τόνισε, θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη και δεν θα πλανάται η αίσθηση ότι οι ΟΤΑ είναι ο πιο αφερέγγυος και ανήθικος εργοδότης.

«Δεν παύουμε να είμαστε υπάλληλοι που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Περιφέρεια και την σωστή λειτουργία του Χιονοδρομικού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας. Αν δεν αντιμετωπιστεί (έστω και στην ύστατη στιγμή) σοβαρά το ζήτημά μας, χάνουμε τις αποδοχές μας, χάνουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, την αξιοπρέπειά μας και η Περιφέρεια θα χάσει το ήθος και την αξιοπιστία της.» σημείωσε, κλείνοντας τονίζοντας ότι ελπίζουν πως η λογική, η ανθρωπιά και η υπευθυνότητα θα πρυτανεύσουν κατά την λήψη των αποφάσεων και θα δοθεί οριστική λύση στο δραματικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Πηγή: http://www.eleftherovima

Αναδημοσίευση http://snowtravel.gr/to-telos-tou-dromou-gia-to-falakro/

  • Like 2

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τέλος του δρόμου για το Φαλακρό

 

Πάντως να σημειώσουμε ότι ήδη το θέμα της εκχώρησης έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις, αφού η μείζονα αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της κ. Γιώργου Παυλίδη έχει μιλήσει για επικίνδυνες κινήσεις που κινδυνεύουν να δώσουν, έναντι ευτελούς τιμήματος το χιονοδρομικό σε ιδιώτη για μεγάλο χρονικό διάστημα

 

 

Υποθέτω ότι το τίμημα είναι η παροχή της περιφέρειας προς τον ιδιώτη για την απαλλάξει από τη γάγγραινα.

 

Πέρυσι γράφαμε εδώ σε αυτό το forum ότι η τοπική κοινωνία πετάει λεφτά για το ΧΚΦ. Υπήρχαν αντιρήσεις, αντιδράσεις, κλπ. Μέχρι θεωρίες συνομωσίας διατυπώθηκαν ότι κάποια άλλα ΧΚ εποφθαλμιούσαν τον εξοπλισμό του ΧΚΦ.

 

Το ερώτημα λοιπόν είναι, ποιο είναι το επόμενο. Και όσο αποφεύγουν οι τοπικές κοινωνίες τη συζήτηση, τόσο χειρότερα θα γίνεται. Στο τέλος οι πιο αδύνατοι (πχ, εργαζόμενοι στο ΧΚΦ) θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Οι πολιτικάντηδες που μοίραζαν υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά δεν πόνεσαν καθόλου.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΏΠΑ ! Οι πολιτικάντηδες της κεντρικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας μοίραζαν υποσχέσεις .....

Οι στιβαροί επιχειρηματίες της ΠΕΡΙΟΧΗΣ/ΝΟΜΟΥ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ τι ακριβώς έκαναν γιά μιά 20ετία ?

Η Λειτουργία του Χιονοδρομικού δεν ηταν προσοδοφόρα και επωφελής γιά τις εκμεταλεύσεις τους και τις

επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ?

Μάλλον πήγαιναν βόλτα τα σκυλιά τους δεμένα με λουκάνικα σε κάποιο εξωτικό ή αλπικό resort ,

αναμένοντας τον κρατικό σχεδιασμό και επένδυση . Σοβιετικότεροι των σοβιετικών και βασιλικότεροι του βασιλέως

περιμένουν την εργολαβία και την ανάθεση - εκμετάλευση εκ του ασφαλούς ...Επενδυτικοί δημογέροντες με τα όλα τους. ,

Τώρα σε περίοδο κρίσης έρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους και τις τακτικές τους . Ας πρόσεχαν και ας μην προκαλούν Μιλάμε γιά πλούσιους νομούς .

Edited by snowhow
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΏΠΑ ! Οι πολιτικάντηδες της κεντρικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας μοίραζαν υποσχέσεις .....

Οι στιβαροί επιχειρηματίες της ΠΕΡΙΟΧΗΣ/ΝΟΜΟΥ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ τι ακριβώς έκαναν γιά μιά 20ετία ?

Η Λειτουργία του Χιονοδρομικού δεν ηταν προσοδοφόρα και επωφελής γιά τις εκμεταλεύσεις τους και τις

επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ?

Μάλλον πήγαιναν βόλτα τα σκυλιά τους δεμένα με λουκάνικα σε κάποιο resort εξωτικό ή αλπικό resort ,

αναμένοντας τον κρατικό σχεδιασμό και επένδυση . Σοβιετικότεροι των σοβιετικών και βασιλικότεροι του βασιλέως

περιμένουν την εργολαβία και την ανάθεση -εκμετάλευση εκ του ασφαλούς ...Επενδυτικοί δημογέροντες με τα όλα τους ,

έρχονται αντιμέτωποι με τις επιλοές τους στην κρίση . Ας πρόσεχαν και ας μην προκαλούν .Μιλάμε γιά πλούσιους νομούς .

 

Οι δύο εμπλεκόμενοι νομοί είναι σημαντικά φτωχότεροι του μ.ο. της ελληνικής επικράτειας, ο δε δήμος Νευροκοπίου (ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΧΚΦ) περιλαμβάνει περιοχές απόλυτης ένδειας. Η πρόκληση λοιπόν συνίσταται στο ότι με δεδομένα τα προβλήματα της περιοχής, σκορπίστηκαν λεφτά και υποσχέσεις για κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να δουλέψει.

 

Προσπαθώ ακόμα να σκεφτώ ποιοί είναι αυτοί οι "στιβαροί" επιχειρηματίες που κέρδισαν από τη λειτουργία του ΧΚΦ; Γιατί ενώ ξέρω 2-3 κρατικοδίατους στην ημετέρα πατρίδα (οι σχέσεις τους με τον Άκη να είναι καλά), δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα σε σχέση με το ΧΚΦ; Δεν μπορώ να σκεφτώ καν κανένα μεγαλοξενοδόχο στο Βόλακα. Γιατί με rooms to let δεν στηρίζεται ΧΚ - όσα κι αν βγάζουν.

Edited by aab

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

248.000 ευρώ οφείλονται στους εργαζόμενους του Χιονοδρομικού Φαλακρού

 

Στη χειμερινή δομή της Δράμας εργάζονται δύο μόνιμοι υπάλληλοι και άλλοι 16 εποχικοί

 

«Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας, γίναμε επαίτες», είπε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας Περικλής Προσώτσανλης απευθυνόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργαζόμενοι μίλησαν για το ζήτημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, αφού παραμένουν επί τρία χρόνια απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «Έγκριση της διακήρυξης υλοποίησης της ενέργειας «εκμίσθωση χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και των σχετικών εγκαταστάσεων». Θέμα το οποίο τελικά, μετά από προτάσεις περιφερειακών συμβούλων, αποσύρθηκε ώστε να συζητηθεί συνολικά στην επόμενη συνεδρίαση καθώς επίκειται λύση της εταιρείας «Χιονοδρομικό Φαλακρού ΑΕ».

 

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ»

 

«Ήρθαμε να σας εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την ανησυχία μας και την αγωνία μας για την τύχη πρώτα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, γιατί με τόσα χρόνια δουλειάς δεθήκαμε με το βουνό, το αγαπήσαμε και είναι ένα βουνό που εφόσον λειτουργήσει σωστά και αναπτυχθεί περαιτέρω μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία και την περιφέρεια μας γενικότερα. Ήρθαμε κατά δεύτερο λόγο να σας εκφράσουμε τον πόνο μας, να σας πούμε για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει και εμείς και οι οικογένειες μας. Χάσαμε την αξιοπρέπειας μας, γίναμε επαίτες. Δεν μπορούν άλλο πια οι φίλοι να μας δανείζουν για να μπορούμε να συντηρούμε τις οικογένειες», είπε με έμφαση ο διευθυντής του Χιονοδρομικού ζητώντας από το συμβούλιο να βάλει τέλος στο μαρτύριο των τριών ετών. Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Προσώτσανλης, οι οικογένειες των εργαζομένων κινδυνεύουν ακόμα και να μείνουν άστεγες, καθώς οι τράπεζες πολύ σύντομα θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια τους. «Δανειστήκαμε από τράπεζες για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τις υποχρεώσεις μας. Απαιτούμε τα χρήματα τώρα, επίκεινται πλειστηριασμοί των κατοικιών μας, θα μείνουμε και άστεγοι ενώ δουλεύουμε 10 χρόνια στην εταιρία».

 

Επί 10 συναπτά έτη οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι του Φαλακρού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δίνουν ζωή στο Φαλακρό και τη Δράμα. Κρατούν ανοιχτό το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της περιφέρειας μας με νύχια και με δόντια, όπως μετέφερε ο διευθυντής στο συμβούλιο, ενώ είναι απλήρωτοι τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκίνηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Προσώτσανλη όταν είπε πως θα αναγκαστεί να σταματήσεις τις σπουδές της κόρης του, γιατί δεν έχει τρόπο να τη συντηρήσει. «Η κόρη μου από το Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στο 3ο έτος του Παιδαγωγικού στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σκοπεύω να τη σταματήσω γιατί δυστυχώς, το λέω με λύπη καρδιάς, δεν έχω χρήματα να στείλω. Έχουν εξαντληθεί και τα οικονομικά των φίλων μου για να μπορέσω να τη στηρίξω», είπε ο κ. Προσώτσανλης. Και ενώ στους υπαλλήλους οφείλονται μισθοί χιλιάδων ευρώ, επίκειται και η λύση της εταιρίας υποθηκεύοντας το εργασιακό μέλλον τους μέλλον.

 

ΟΦΕΙΛΕΣ 140.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

Στο Φαλακρό Δράμας εργάζονται δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Εκτός από το διευθυντή και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Δημήτρης Μόσχος. Στους δύο μόνιμους υπαλλήλους οφείλονται συνολικά περισσότερα από τα 140.000 ευρώ. Στο έργο των δύο μόνιμων συνδράμουν και εποχιακοί υπάλληλοι. Πρόκειται για 16 άτομα στα οποία συνολικά οφείλονται 108.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η εταιρεία «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Α.Ε Ο.Τ.Α» είναι Κοινή Ανώνυμη Εταιρία της τοπικής αυτοδιοίκησης μέτοχος της οποίας είναι και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η ευθύνη λειτουργίας του χιονοδρομικού είναι πολύ μεγάλη είπε ο διευθυντής κάνοντας γνωστό πως πολύ σύντομα θα βγουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου. «Στον οικονομικό έλεγχο που έγινε και θα βγει πολύ σύντομα το πόρισμα έχουμε πάρει τα εύσημα σαν εργαζόμενοι, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τι «πάρτι» συμβαίνει στην περιφέρεια μας, σε πολλές δημοτικές επιχειρήσεις. Στο χιονοδρομικό δεν βρέθηκε το παραμικρό έλλειμμα και αυτό σημαίνει πολλά και στη διαχείριση των οικονομικών αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου», τόνισε ο διευθυντής.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Όσον αφορά στη λύση της εταιρίας, το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί προσωπική υπόθεση για τους εργαζόμενους οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την επόμενη ημέρα. Ειδικότερα σε κείμενο που κατέθεσαν στο συμβούλιο αναφέρουν: «Επειδή γνωρίζουμε την κοινωνική σας ευαισθησία, την οποία και πρόσφατα επιδείξατε με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, ασκώντας πίεση προς την κεντρική διοίκηση, κλείνοντας την περιφέρεια και τις αντιπεριφέρειες ΑΜ-Θ, εκφράζοντας ακόμη και τη βούλησή σας να παραιτηθεί σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να μην υπογραφεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης για κανένα υπάλληλο, παρακαλούμε να επιληφθείτε με ανάλογη ευαισθησία και αυτού του τόσου σοβαρού προβλήματός μας. Παρακαλούμε να αναληφθεί τάχιστα πολιτική πρωτοβουλία, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του ν.3852 εδάφιο 2 της παρ.7 του άρθρου 109 (παράταση έως 31-12-2013 και να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που είναι κατά πλειοψηφία ΟΤΑ και όχι μόνο αποκλειστικά ΟΤΑ) έτσι ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που οδηγούμαστε από την επικείμενη λύση της εταιρίας. Να σημειωθεί ότι και στο Κ.Ε.Κ. που έχει συσταθεί από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Δράμας συμμετέχουν κατά πλειοψηφία φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ακριβώς και στην «Χιονοδρομικό Φαλακρού Α.Ε.» αλλά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 199 του ν.3852, με τις οποίες ρυθμίζονται και τα εργασιακά ζητήματα. Μετοχική σύνθεση της «Χιονοδρομικό Φαλακρού Α.Ε.»

 

Με τη ρύθμιση αυτή θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη και δεν θα πλανάται η αίσθηση ότι οι ΟΤΑ είναι ο πιο αφερέγγυος και ανήθικος εργοδότης. Δεν παύουμε να είμαστε υπάλληλοι που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την περιφέρεια και την σωστή λειτουργία του Χιονοδρομικού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας. Αν δεν αντιμετωπιστεί (έστω και στην ύστατη στιγμή) σοβαρά το ζήτημά μας, χάνουμε τις αποδοχές μας, χάνουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, την αξιοπρέπειά μας και η περιφέρεια θα χάσει το ήθος και την αξιοπιστία της. Ελπίζουμε ότι η λογική, η ανθρωπιά και η υπευθυνότητα θα πρυτανεύσουν κατά την λήψη των αποφάσεων και θα δοθεί οριστική λύση στο δραματικό αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει», καταλήγει το κείμενο πρόταση των εργαζομένων».

 

 

Μέτοχοι Μετ.Κεφ. Συμμετοχή Ποσοστό %

Δήμος Νευροκοπίου 1033930,04 433.910,18 41,96707352

Δήμος Προσοτσάνης 1033930,04 323.855,18 31,3227363

Περιφέρεια ΑΜ-Θ 1033930,04 180.783,68 17,48509793

Αναπτυξιακή Δράμας 1033930,04 73.370,00 7,096224808

Ε.Α.Σ. Δράμας 1033930,04 14.674,00 1,419244962

Ε.Ο.Σ. Δράμας 1033930,04 7.337,00 0,709622481

Μετοχική σύνθεση του Κ.Ε.Κ. π. Ν.Α. Δράμας

Μέτοχοι Συμμετοχή Ποσοστό %

Περιφέρεια ΑΜ-Θ 7552 81,944

Τ.Ε.Δ.Κ. Δράμας 1224 13,182

Επιμελητήριο Δράμας 120 1,302

Ε.Α.Σ. Δράμας 200 2,270

Εργατ. Κέντρο Δράμας 120 1,302

 

 

 

Όλγα Τσιούλφα

Πηγη xronos.gr


"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο Φαλακρό Δράμας εργάζονται δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Εκτός από το διευθυντή και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Δημήτρης Μόσχος. Στους δύο μόνιμους υπαλλήλους οφείλονται συνολικά περισσότερα από τα 140.000 ευρώ.

 

 

Αν υποθέσουμε ότι τα 3 τελευταία χρόνια δεν τους έδωσαν ούτε ευρώ, τότε ο μέσος μηνιαίος μισθός τους ανέρχεται σε 2.000 ευρώ περίπου. Κρίνοντας από το που έχουν πάει οι μισθοί στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια, το ότι 3-4 μήνες το χρόνο δεν έκαναν τίποτα, το ότι 1 χρόνο δεν δούλεψαν καθόλου χωρίς να εφαρμοσθούν οι προβλέψεις του εργατικού δικαίου, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα για προκλητική κακοδιοίκηση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το ski.gr η είδηση.

 

Στον «πάγο» η εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

 

«Χιονοστιβάδα» ενστάσεων και αντιδράσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο - «Μήλον της έριδος» η διάρκεια εκμίσθωσης και τα ήδη παραχωρημένα κτίρια

 

perifereiako-72-1.jpg

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα μέλη του συμβουλίου καλούνταν να εγκρίνουν τη διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, από τον οποίο θα προκύψει η εκμίσθωση του Κέντρου για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια. Οι αντιρρήσεις, οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, ήταν αρκετές. Και αυτές προέρχονταν όχι μόνο από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά κι από συμβούλους που πρόσκειται στην πλειοψηφία. Ενστάσεις επίσης και αντιρρήσεις για τους όρους της διακήρυξης, που συντάχθηκε, εξέφρασαν ο κ. Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος των ξενοδόχων της Δράμας, και ο κ. Αθανάσιος Τσελεπής, εκπρόσωπος του δήμου Προσοτσάνης, που είναι ο βασικός εταίρος στην Αναπτυξιακή Εταιρία, που διαχειριζόταν ως σήμερα το Φαλακρό. Αμφότεροι οι τελευταίοι άσκησαν κριτική προς τον Δραμινό αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Ξανθόπουλο, με τον οποίο ήρθαν σε σύγκρουση, ενώ ο κ. Τσελεπής, πρωταγωνίστησε σε ένα θερμό λεκτικό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα. Αιτία του επεισοδίου αυτού ήταν οι συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Ξανθόπουλου, κατά την ώρα που ο εκπρόσωπος του δήμου Προσοτσάνης διατύπωνε τη θέση του, γεγονός που εξόργισε τον τελευταίο και τον οδήγησε στο να σηκωθεί από τη θέση του και να αντιδράσει με άκοσμες εκφράσεις. Ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Ούστογλου, εκλαμβάνοντας ως προσβολή για το θεσμό την αντίδραση του κ. Τσελεπή, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αίθουσα, δημιουργώντας κλίμα περαιτέρω έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ των συμβούλων.

 

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και μεμονωμένοι σύμβουλοι διατύπωσαν τις απόψεις τους επί της ουσίας του υπό συζήτηση θέματος. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο χρονικό διάστημα, που προβλέπεται από τη διακήρυξη, ότι θα εκμισθωθεί το χιονοδρομικό κέντρο, δηλαδή των 2+2 ετών. Ο κ. Παυλίδης δήλωσε έντονα επιφυλακτικός για το κατά πόσον ο εκμισθωτής θα εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του κέντρου μετά από το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος ή αν, επικαλούμενος τη νομοθεσία περί εμπορικών μισθώσεων, διεκδικήσει τη διατήρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης για τα επόμενα 12 χρόνια. Στην περίπτωση αυτή η Περιφέρεια θα καθίστατο όμηρος του αναδόχου, μην έχοντας τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η ίδια το συγκεκριμένο έργο.

 

Ένα άλλο θέμα, που απασχόλησε έντονα τη συζήτηση και ανέβασε τους τόνους μεταξύ των μελών του συμβουλίου, είχε να κάνει με τα κτίσματα που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου και με το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο από αυτά είναι αυτή τη στιγμή παραχωρημένα σε ιδιώτες επαγγελματίες. Πώς είναι δυνατόν να εκμισθωθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων με τα δύο αυτά-ή παραπάνω- ήδη εκμισθωμένα κτίρια και ποιος αναλαμβάνει την υποχρέωση να τους βγάλει; Τι νομικές συνέπειες μπορεί να προκαλέσει αυτή η κατάσταση για την περιφέρεια, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και προκύψει ανάδοχος; Αυτά ήταν ορισμένα από τα εύλογα ερωτήματα, τα οποία έθεσαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων με ιδιαίτερη έμφαση και η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου από την συμπολίτευση.

 

perifereiako-72-2.jpg

 

Τέλος, μία ακόμα πτυχή του όλου θέματος, που απασχόλησε όμως σε μικρότερο βαθμό τη συζήτηση για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού, ήταν αυτή του τιμήματος που καθορίστηκε ως ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα, που πρέπει να καταβάλει ο ιδιώτης επενδυτής. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 20.000 ευρώ ετησίως, με τον κ. Ξανθόπουλο να επισημαίνει ότι πρόκειται για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, που σημαίνει ότι μπορεί το ύψος του να ανέβει, και ότι συνυπολογίζονται επίσης τα βάρη, που καλείται να επωμιστεί ο επιχειρηματίας. Εκείνο που ξεκαθάρισε, πάντως, ο κ. Ξανθόπουλος είναι ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες η λειτουργία του Κέντρου από την Περιφέρεια καθίσταται σε κάθε περίπτωση προβληματική και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ακόμα και με 0 ευρώ να εκμισθωθεί το κέντρο και να λειτουργήσει, θα είναι επωφελές για την Περιφέρεια και την τοπική οικονομία.

 

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αντέδρασε έντονα σε αυτό το κομμάτι της διακήρυξης, εντάσσοντας την δρομολογούμενη εκμίσθωση του Κέντρου στη γενική πολιτική ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου και των κρατικών δομών, που ενθαρρύνθηκε και δρομολογήθηκε από τον «Καλλικράτη» και τη νέα αυτοδιοικητική οργάνωση.

 

Μετά από τις παραπάνω παρατηρήσεις, ενστάσεις και αντιδράσεις, η ψηφοφορία για την έγκριση της διακήρυξης του διαγωνισμού αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του οργάνου. Αντίθετα, η διοίκηση επιφυλάχτηκε να την επαναπροωθήσει στις νομικές υπηρεσίες της περιφέρειας, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τους όρους που αφορούν στη διάρκεια της σύμβασης και στα νομικά κωλύματα, που ενδεχομένως να παρουσιάζονται στα δύο κτίρια, που είναι ήδη παραχωρημένα. Αφού αξιολογηθούν τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα, οι εισηγήσεις των νομικών θα παρασχεθούν εκ νέου στους περιφερειακούς συμβούλους, για να αποφασίσουν οριστικά για την τύχη του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού.

 

 

Συντάκτης:Θωμάς Σταμούλης

e-mail: paratiritis.stamoulis@gmail.com


"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μετά από ψάρεμα ,βρήκα ότι έχει ήδη παρθεί απόφαση για τη δημιουργία καλαίσθητου

διαφημιστικού εντύπου για το ΧΚ Φαλακρου.

  • Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Δράμας για τις εξελίξεις στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού

 

(ημερομηνία δημοσίευσης: 25.7.2013
πηγή:
)

 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, (ΚΥΑ), των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών,

που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την 31/12/2012,παραχωρήθηκε η χρήση και η εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, (όλη η έκταση με τις εγκαταστάσεις της ),

στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ).

 

Την 15 Φεβρουαρίου 2013 υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, (ΧΚΦ), από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην ΠΑΜΘ. Έκτοτε ξεκινήσαμε τις διαδικασίες εκμίσθωσης του ΧΚΦ ,αφού προηγούμενα προς τούτο υπήρξε σχετική πολιτική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ.

 

Την 25/04/2013 απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία, (Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας), την διακήρυξη εκμίσθωσης του Χ.Κ Φαλακρού στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ προς λήψη απόφασης έγκρισής της, ως ο νόμος ορίζει.

 

Η Οικονομική Επιτροπή ανέπεμψε το θέμα, την 28/05/2013, στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΜΘ προς λήψη από αυτό της σχετικής απόφασης, το οποίο μετά από 3 συνεδριάσεις, ενέκρινε χθες, 24/07/2013,

το σχέδιο διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης του Χ.Κ.Φ, όπως συντάχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, με την προσθήκη προσαρτήματος στο οποίο θα αναφέρεται «η ύπαρξη των άκυρων συμβάσεων και οι αναληφθησόμενες ενέργειες από την Π.Α.Μ.Θ για την αποβολή των αυθαίρετων κατόχων- μισθωτών, με την ρητή επισήμανση ότι μετά την απόδοση των εκτάσεων στη νόμιμη κάτοχο του θα παραχωρηθούν αμελλητί στον ανάδοχο-μισθωτή».

 

Προσπαθήσαμε αυτό το διάστημα όλοι οι εμπλεκόμενοι, η διοίκηση δηλαδή της Αντιπεριφέρειας,

οι δραστηριοποιούμενοι μέχρι τώρα στο χιονοδρομικό και οι ενδιαφερόμενοι για την μίσθωση του, με το προτεινόμενο σχέδιο της διακήρυξης από την αρμόδια υπηρεσία , να εξασφαλίσουμε για δύο χρόνια τουλάχιστον την συνολική λειτουργία του Χ.Κ.Φ, με ταυτόχρονη διερεύνηση εκ μέρους μας των παρανομιών σε αυτό και την εξασφάλιση της νομιμότητας.

 

Η χθεσινή απόφαση, συμπλήρωσε ο κ Ξανθόπουλος, είναι πιθανό να οδηγήσει σε μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στη δημοπρασία, (άγονος διαγωνισμός), ή σε εκμίσθωση τμήματος του Χιονοδρομικού με αποτέλεσμα μερική χρήση αυτού και ορατή την πιθανότητα μη λειτουργίας του.
  • Like 1

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γ. Παυλίδης: «Οδηγούν στο κλείσιμο το Χιονοδρομικό Φαλακρού»

 

(
ημερομηνία δημοσίευσης 26.7.2013
πηγή:

 

Σφοδρή επίθεση
κατά της διοίκησης Γιαννακίδη, εξαπολύει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, «Περιφερειακή Αναγέννηση», αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της βιωσιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας.

 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Αναγέννηση», τονίζει:

 

«Συνέχεια στην ανικανότητα:
Οδηγούν και το Χιονοδρομικό του Φαλακρού Δράμας σε κλείσιμο.

 

Οι εμπλοκές και οι αλαζονικές πολιτικές εμμονές σε βάρος του Χιονοδρομικού του Φαλακρού συνεχίζονται.

 

Ο κ. Γιαννακίδης και η συμπολίτευση, με την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οδηγούν πιθανότατα σε κλείσιμο για τις δύο επόμενες χιονοδρομικές περιόδους, και σε ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή για τη συνολική αξιοποίησή του.

 

Οι ευθύνες είναι βαριές και έχουν ονόματα.

 

Η παράταξή μας πρότεινε αλλά δεν εισακούστηκε, και ψήφισε μόνη της να υπάρξει μια διετής σύμβαση έργου «για τη λειτουργία», υποκαθιστώντας στο πραγματικό έργο την υπό διάλυση ΑΝΦΑ ΑΕ και ότι εκτελούσε αυτή. Ταυτόχρονα, να αποκατασταθεί η νομιμότητα παντού.

 

Ο κ. Γιαννακίδης είναι αυτός
που εκτός από τις φιέστες και τις μεγάλες, πρόσφατες, κενές περιεχομένου υποσχέσεις του, οδηγεί το χιονοδρομικό σε παύση λειτουργίας του.

Στο μεταξύ, οι αντιπεριφερειάρχες του αλληλοαναιρούνται!

 

Ενώ ο επί των θεμάτων τουρισμού μας επιτίθεται πανηγυρίζοντας, απέναντι, ο κ. Ξανθόπουλος, τους αδειάζει λέγοντας για την απόφαση ότι «είναι πιθανό να οδηγήσει σε μη εκδήλωση ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα μερική χρήση αυτού και ορατή την πιθανότητα μη λειτουργίας του»!

 

Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: «Τους δείξαμε τη λύση αλλά την απέρριψαν!»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ,-Θ, της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:

 

«Η προχειρότητα και η ανεπάρκεια φαίνονται παντού. Τώρα και στο Φαλακρό! Ο κ. Γιαννακίδης, με αλαζονικές πολιτικές εμμονές, οδηγεί το Χιονοδρομικό σε οριστικό κλείσιμο. Τους δείξαμε τη λύση αλλά την απέρριψαν. Ο χειμώνας είναι κοντά. Και η κοινωνία έχει και μνήμη και γνώση. Να δούμε τι θα ψελλίζουν τότε. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους τουλάχιστον. Ο κ. Ξανθόπουλος, βλέποντας το λουκέτο που έρχεται, διαχώρισε την θέση του.
Τίποτε στην κατρακύλα που βιώνουμε δεν είναι τυχαίο: όλα έχουν όνομα κ. Γιαννακίδη».

 

Τι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Υπενθυμίζεται, πως στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου, εν μέσω αντιρρήσεων ως προς τον χρόνο εκμίσθωσης αλλά και σχετικά με τα ήδη εκμισθωμένα τμήματά του.

 

Ως προς τον χρόνο διάρκεια της εκμίσθωσης, ορίζονται στη διακήρυξη τα 2 + 2 έτη, και σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Αγγελαδάκη, από τον οποίο ζητήθηκε νομική ερμηνεία, οι εγκαταστάσεις δεν διέπονται από τις διατάξεις του νόμου περί εμπορικών μισθώσεων, και άρα δεν δίδεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να απαιτήσει επέκταση της σύμβασης για 12 χρόνια.

 

Όσον αφορά τα ήδη εκμισθωμένα τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελαδάκη, η Περιφέρεια θα πρέπει κινηθεί νομικά εναντίον των σημερινών εκμισθωτών, κάτι πάντως που προδήλως προοιωνίζεται χρονοβόρο, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και ειδικότερη διαχείριση των εν λόγω περιπτώσεων εν όψει του αναδόχου του συνόλου των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν μετέπειτα αξιώσεις του.

 

Τι πρότεινε η Περιφερειακή Αναγέννηση

 

Η παράταξη του κ. Παυλίδη διαφώνησε, και αντιπρότεινε την ανάθεση με σύμβαση έργου λειτουργίας του χιονοδρομικού σε ιδιώτη, ο οποίος θα υποκαθιστούσε την υπάρχουσα Αναπτυξιακή Εταιρία Φαλακρού, και θα λειτουργούσε το Κέντρο κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου αξιοποίησής του από την Περιφέρεια.
  • Like 3

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

τουλαχιστον εγω παιδες !! κουράστηκα να διαβάσω και να βλεπω το ιδιο εργο καθε χρονο ,, για το φαλακρο

,αλλα καθε φορα με αλλο σκηνοθέτη :yes

ειναι ολοι !!για :popo::shuriken:

  • Like 2

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ακούσουμε πολλά κατά την ερχόμενη χιονοδρομική περίοδο από τους τοπικούς Μαυρογυαλούρους... Κι αυτό γιατί τυγχάνει να μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, οπότε υπομονή. Από υποσχέσεις, πλάνα και οράματα άλλο τίποτα.

 

 

Υ.Γ. Το παραπάνω αριστούργημα αναφέρεται γενικότερα, και όχι μόνο στην περιοχή του Φαλακρού.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίσως να είναι η ζέστη που με έχει κουράσει, αλλά γιατί ένας Θεσ/νικιός να πάει στο Φαλακρό (και μάλιστα τουλάχιστον 2 φορές το μήνα) και όχι στο Bansko; Γιατί ένας Άγγλος;

 

Αν το ερώτημα δεν έχει απάντηση (όπως νομίζω) δεν το κλείνουμε το τιμημένο;

Share this post


Link to post
Share on other sites

αλλά γιατί ένας Θεσ/νικιός να πάει στο Φαλακρό (και μάλιστα τουλάχιστον 2 φορές το μήνα) και όχι στο Bansko;

Αν το ερώτημα δεν έχει απάντηση (όπως νομίζω) δεν το κλείνουμε το τιμημένο;

 

Γιατι

 

1)δεν εχει ουρες

2)γιατι εχει φτηνοτερη καρτα

3)γιατι ειναι πιο κοντα με ευκολοτερη προσβαση

4)γιατι εχει ευκολοτερο παρκινγκ

5)γιατι δεν σου χρεωνουν το παρκινγκ

6) γιατι εχει σαλε με καλυτερη θεα

7) γιατι εχει φτηνοτερα σαλε

8 ) γιατι εχεις ανθρωπους που σου χαμογελουν

9)γιατι εχει μεγαλυτερο πεδιο για απατητο χωρις δενδρα

10)γιατι οταν εχει πουδρες μπορει ενα ΣΚ να μην ειναι αρκετο για να τις "τελειωσεις"

11)γιατι εχει πολυ καλυτερο και φτηνοτερο φαγητο

12) γιατι ειχε και σιγουρα θα εχει(τα τελευταια χρονια παω μονο αυθημερον) φτηνη και αξιοπρεπεστατη διαμονη

13)γαιτι μπορει να παει αυθημερον ξεκουραστα

 

ισως να εχει και αλλους λογους αλλα βαριεμαι να τους γραφω σε καποιον κακοπιστο σαν εσενα που ενω δεν εχει ερθει να δει απο κοντα, απο το βολικο καναπε του σπιτιου του στην ΑΘΗΝΑ, εχει φαγωθει να κλεισει τα τελέυταια καμποσα χρονια, αντι να ευχετε να γινει κατι για να μπορεσει ο καθενας να χαιρετε αυτα που γραφω πο πανω...

 

Οποτε ελα απο κοντα για να δεις οτι εχει απαντηση το ερωτηματ σου...

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ισως να εχει και αλλους λογους αλλα βαριεμαι να τους γραφω σε καποιον κακοπιστο σαν εσενα που ενω δεν εχει ερθει να δει απο κοντα, απο το βολικο καναπε του σπιτιου του στην ΑΘΗΝΑ, εχει φαγωθει να κλεισει τα τελέυταια καμποσα χρονια, αντι να ευχετε να γινει κατι για να μπορεσει ο καθενας να χαιρετε αυτα που γραφω πο πανω...

 

 

Προφανώς οι φίλοι μου στην Θεσ/νίκη είναι εξίσου κακόπιστοι γιατί κανείς δεν μου έχει πει ότι πηγαίνει για σκι στο Φαλακρό. Οι λόγοι που παραθέτεις είναι πολύ ενδιαφέροντες, αλλά δεν πείθουν τον πελάτη. Υπάρχει τρόπος να τον πείσουν; Αυτό είναι το ερώτημα!

 

Από όσο ξέρω, το Φαλακρό απαιτεί κάθε χρόνο σημαντικές κεφαλαιακές ενισχύσεις από τους μετόχους του που είναι μεταξύ των πλέον χρεωμένων δήμων της Ελλάδος και οι δημότες τους από τους φτωχότερους πολίτες της χώρας. Αν το ΧΚΦ (ή όποιο ΧΚ) μπορεί να ζήσει χωρίς τεράστιες επιδοτήσεις, έχει καλώς. Αλλιώς λουκέτο.Σε οποιοδήποτε και σε όλα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Alexis c
      Alexis c
      (63 years old)
    2. petroskavala
      petroskavala
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...