Jump to content
over-poulover

Συντηρώντας Τις Φώκιες

Recommended Posts

Συντηρώντας τις φώκιες

 

 

Ένα από τα κλασικά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συντήρηση του εξοπλισμού μας είναι η αντικατάσταση της κόλας στις φώκιες. Είναι βασικό πριν χρειαστεί να αντικαταστήσουμε την κόλα να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή ώστε να συντηρούμε σε καλή κατάσταση το βασικότερο εργαλείο μας για την ανάβαση.

 

Συνήθως το κύριο πρόβλημα δημιουργούν χώματα και βρομιές που κολλάνε στην φώκια από τον πάτο του σκι ή από απροσεξία. Μια μη επαρκώς συντηρημένη φώκια θα ξεκολλήσει εύκολα στα υγρά ανοιξιάτικα χιόνια ή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Πολλές φορές ωστόσο η φώκιες ξεκολλάνε λόγω κακής τεχνικής του χιονοδρόμου και όχι λόγω κακής συντήρησης οπότε πρέπει να επιμείνουμε σε ένα πιο στρωτό βηματισμό με έμφαση στο γλίστρημα.

Για την σωστή συντήρηση της φώκιας είναι απαραίτητα:

 

i) Εργαλείο απομάκρυνσης κόλλας

ii) Σίδερο (χωρίς πόρους)

 

9255794_orig.jpg

 

8772748_orig.jpg

 

 

 

iii) Κόλλα σωληνάρι ή ρολό

iv) Κερί αδιαβροχωποίησης

 

 

3917928_orig.jpg

 

 

906864_orig.jpg

 

 

Το κερί είναι απαραίτητο κυρίως σε φρέσκα χιόνια που κολλάνε κάτω από τη φώκια και κάνουν πραγματικά δύσκολή την ανάβαση.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως μπορείτε να αντικαταστήσετε την κόλλα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=_rdJNjjN7S0

 

 

 

skim.gr

 • Like 6

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασική συμβουλή για εργασίες συντήρησης φώκιας: Μην τις κάνετε στο σπίτι, ειδικά αν είστε παντρεμένοι!

Στο σοβαρό τώρα, προσπαθήστε να τις κρατήσετε καθαρές, βγάζετε χαλικάκια, πευκοβελόνες κλπ με τσιμπιδάκι.

Το φρεσκάρισμα της κόλλας είναι σχετικά ανώδυνη δουλειά. Η αφαίρεση της κόλλας για να μπει καινούργια είναι μεγάλος μπελάς και δημιουργεί κακό χαμό...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς ήρθες Νικόλα!

Γιατί κακό χαμό.. πως βγάζεις την παλιά κόλλα?

Εγώ τις σιδερώνω ( τις φώκιες) με ένα βαμβακερό πανί (παλιά άσπρη μπλούζα συνήθως) από πάνω

και όλη η παλιά κόλλα μαζί με τυχόν σκουπιδάκια κολλάνε στο πανί.

Και δεν μυρίζει σχετικά καθόλου. Καμία σχέση με κέρωμα δηλαδή.

Ρωτάω πως τις βγαζεις μήπως υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος και δεν ξέρω..

Edited by Κώστας Πολίτης
ορθογραφικό

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με θερμαινόμενη σπάτουλα. Αλλά μαλακώνει πολύ η κόλα και στάζει δεξιά-αριστερά. Με τη μέθοδό σου φεύγει όλη η παλιά κόλα; Έτοιμο για καινούρια; Θα το δοκιμάσω κι αυτό. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Με θερμαινόμενη σπάτουλα. Αλλά μαλακώνει πολύ η κόλα και στάζει δεξιά-αριστερά. Με τη μέθοδό σου φεύγει όλη η παλιά κόλα; Έτοιμο για καινούρια; Θα το δοκιμάσω κι αυτό. 
Για αυτό βαζω κάτω από τις φώκιες χαρτόνι που πουλάνε στα χρωματοπωλεια.

ΥΓ πάντως είναι δουλειά, όσο προσεχτικος και να είσαι, που ΔΕΝ πρέπει να την κάνεις μέσα στο σπίτι, παρουσία γυναίκας :-)
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό έκανα. Κόλλησα χαρτοταινία στις φώκιες από τη μεριά της τρίχας και να περισσεύει στις άκρες. Μετά ανάποδα πάνω στο χαρτόνι και κόλλησα τα περισσεύματα της ταινίας με άλλη ταινία πάνω στο χαρτόνι.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάρε διαλυτικό νίτρου και μια σπάτουλα και θα σου πω εγώ που θα πάει η κόλλα. Αέρας θα γίνει.

Η φώκια πάντως (κολτεξ μοχερ) συνεχισε να λειτουργεί.

 

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Posts

  • Πωλείται σε άριστη κατάσταση iphone 13 mini 256gbαγορά 17.10.21 από την πρώτη μέρα σε θήκη και τζαμί spigen . Τιμή για το φόρουμ 600 ευρω.
  • Καλησπέρα στην παρέα....  Σιγά σιγά βγαίνουν οι εξοπλισμοί για φρεσκάρισμα, εμείς κατεβάσαμε και τα ρούχα του σκι να τα έχουμε πρόχειρα και αναμένουμε τον καιρό. Εύχομαι να έχουμε μία σεζόν σαν την περσινή 🙂 Στο χιονοδρομικό μας κέντρο έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες.    1. Διάνοιξη του δρόμου και ασφαλτόστρωση σε συγκεκριμένα σημεία του παρκιγκ. 2. Συντήρηση λιφτ κάτι απαραίτητο  3. Νέες άγκυρες (ατελείωτες κατεβασιές)   https://www.facebook.com/Kastoria.Ski/posts/pfbid02AYicQCANkDqzKf2D7KCUDgZQrXCSPjtRzojEecL6BuuY4vupfKDoU7KEUvtpukJbl  
  • Παρακαλω άμεσα να γίνει οριστική και αμετάκλητη διαγραφή του ονόματος μου και της συμμετοχής μου στο παρόν φόρουμ.   Η συναναστροφή με βοθρολύματα δεν είναι του γούστου μου.  Θα εξασκήσω κάθε νομιμο δικαίωμα μου αν δεν γίνει η διαγραφή καθώς και  για οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα μου.  Θα εκτιμούσα αν διαγραφατε και όλα τα  ποστ μου . Άλλωστε χαμένα πάνε στον συγκεκριμενο βόθρο . Κωνσταντίνε σε παρακαλώ πολύ μην διαγράφεις τα ποστ μου. Διέγραψε την συμμετοχή μου .   Ευχαριστώ πολυ.
  • Γενικά βλέπουμε μια αντιμετώπιση επιχειρημάτων ακραίου συνδικαλισμού με το άσπρο να βαφτίζεται μαύρο. Ο λιγνίτης είναι "φίλος" μας.
  • Η εξόρυξη του Λιγνίτη (αλλά και η παραγωγή οποιασδήποτε μορφής ενέργεια) πρέπει να α) είναι κοινωνικά αποδεκτή β) έχει περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον), γ) είναι τεχνικά επιτεύξιμη και δ) έχει οικονομική λογική. Για το α) ο λιγνίτης ευνοήθηκε από την τοποθεσία που ήταν τα κύρια κοιτάσματα. Οι άνθρωποι που έμεναν εκεί για πάρα πολλά χρόνια μπορούσαν να αγνοηθούν διότι είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όμως πλέον οι μετακινήσεις πληθυσμών δεν είναι εύκολα αποδεκτές από τα δικαστήρια. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω ότι η μετακίνηση της πόλης της Δράμας (από κάτω υπάρχουν σημαντικότατα κοιτάσματα λιγνίτη) είναι κάτι που μόνο σαν ανέκδοτο (από μηχανικούς) μπορεί να ειπωθεί. Ομοίως οι ΑΠΕ συναντούνε την αντίδραση διαφόρων ελίτ (nimby) με ισχυρή πρόσβαση στα μέσα αλλά και τοπικών κοινωνιών διότι δεν βλέπουν καμία ανταπόδοση (δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας) κι ίσως χειροτέρευση της κατάστασης (απώλεια τουρισμού). Για το β) ο λιγνίτης έχει συγκλονιστικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και λόγω ρύπων (η σύγκριση με τη Δραπετσώνα είναι ατυχής, σαν να συγκρίνεις Ιαβέρη με Hamilton) και λόγω καταστροφής του κάμπου (επιφανειακή εξόρυξη). Απλά, η ΒΔ Μακεδονία κείται μακριά. Τονίζω ότι η αναφορά του άρθρου που αναφέρει ο vro σε τίρφη (Φίλιπποι) μόνο ως (πολύ κακό) ανέκδοτο ακούγεται το 2022 και δείχνει τη σοβαρότητα των συγγραφέων, Αντίθετα, οι ΑΓ έχουν σημαντική επίπτωση στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και άγνωστες επιπτώσεις (φοβάμαι σημαντικές) όταν λήξει η ωφέλιμη ζωή. Εδώ, είναι θέμα πολιτικής απόφασης - ποια είναι η προτεραιότητα. Τεχνικά επιτεύξιμες (γ) είναι σχεδόν όλες οι λύσεις σε βάθος χρόνου κι αν υπάρχουν λεφτά. Οπότε, σε πόσα χρόνια σκεφτόμαστε το λιγνίτη (πχ, σε κάποιες χιλιάδες χρόνια η τίρφη θα γίνει λιγνίτης); Τι δεχόμαστε να πληρώσουμε (πιστεύω ότι μπορούν να κατασκευαστούν φίλτρα που κατακρατούν το 99% των ρύπων). Για την ιστορία, οι συγγραφείς αναφέρονται σε κατάλληλες / ακατάλληλες μεθόδους εξόρυξης. Αυτό είναι μια (κουτο)πονηριά του (παλιού) τεχνικού δυναμικού της ΔΕΗ και βασιζόταν στην εντύπωση ότι ο λιγνίτης ήταν καύσιμο μηδενικού κόστους άρα δεν χρειαζόταν διαχείριση του κόστους εξόρυξης. Το αν η διαχείριση έγινε με τον καλύτερο τρόπο δεν μπορώ να απαντήσω. Για το (δ) η απλή απάντηση είναι ότι βραχυπρόθεσμα (6-8 μήνες) ο λιγνίτης έχει οικονομική λογική. Του χρόνου τέτοια εποχή μάλλον όχι. Το ΦΑ θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμα, σε χαμηλότερη τιμή από ότι σήμερα.
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. xmen
   xmen
   (49 years old)
 • Who is online

  No members to show

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,920
  • Total Posts
   454,105
 • Member Statistics

  • Total Members
   9,210
  • Most Online
   208

  Newest Member
  johnwick52116162
  Joined
×
×
 • Create New...