agavalas 1,000 Report post #801 Posted March 28, 2018 Άντε μη ξεχνιόμαστε... Οποιοδήποτε coment σχετικά την σφαγή δεκτο .......αλλα αντε τωρα εσυ περίμενε να τα πιεις σε 6-7 Χρόνια μετα Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 3 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #802 Posted March 29, 2018 Άντε μη ξεχνιόμαστε... Οποιοδήποτε coment σχετικά την σφαγή δεκτο .......αλλα αντε τωρα εσυ περίμενε να τα πιεις σε 6-7 Χρόνια μετα Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Το πρωτο τι ειναι??? Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post #803 Posted March 29, 2018 Το πρωτο τι ειναι??? Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Syrah Καριπιδης ειδική εμφιάλωση του 2007.. Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post #804 Posted April 13, 2018 Το επιδόρπιο στο Πασχαλινό μας γεύμα... Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,078 Report post #805 Posted April 14, 2018 Άντεξε η παλαίωση; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post #806 Posted April 14, 2018 Άντεξε η παλαίωση;Παίρνει κι άλλο! Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post #807 Posted April 14, 2018 Το επιδόρπιο στο Πασχαλινό μας γεύμα... IMG_1597.JPG Sent from my iPhone using Tapatalk Ετικέτες που δεν γνωρίζουμε έπρεπε να γραψεις χαχαχαχαχ Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,729 Report post #808 Posted April 14, 2018 Ενώ παράτησα την καλλιέργεια του τεραστιου αμπελώνα μου των 0,5στρ :-) εδώ και 3 χρόνια και κατα συνέπεια την οινοποίηση, κράτησα καμία 50 άρια μπουκάλια πιο πολύ από περιέργεια, των 3 τελευταίων χρόνων και τα ανοίγω σταδιακά. Φέτος το Πάσχα άνοιξα 2 μπουκαλια 5&6 χρονων...... ή ήμουν πολύ καλός , αν και δεν το νομίζω γιατί ποτέ δεν το ψειρισα τόσο στην οινοποίηση, ή μάλλον δεν είναι και τόσο "επιστήμη" και τα ποσά πολλών αυτών των ετικετών που ανεβάζετε, είναι αποτέλεσμα πιο πολυ μάρκετινγκ ! Έχω ακόμη 20 "συλλεκτικά" μπουκάλια, διαβάζω προσφορές :-)))) 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post #809 Posted April 14, 2018 Ενώ παράτησα την καλλιέργεια του τεραστιου αμπελώνα μου των 0,5στρ :-) εδώ και 3 χρόνια και κατα συνέπεια την οινοποίηση, κράτησα καμία 50 άρια μπουκάλια πιο πολύ από περιέργεια, των 3 τελευταίων χρόνων και τα ανοίγω σταδιακά. Φέτος το Πάσχα άνοιξα 2 μπουκαλια 5&6 χρονων...... ή ήμουν πολύ καλός , αν και δεν το νομίζω γιατί ποτέ δεν το ψειρισα τόσο στην οινοποίηση, ή μάλλον δεν είναι και τόσο "επιστήμη" και τα ποσά πολλών αυτών των ετικετών που ανεβάζετε, είναι αποτέλεσμα πιο πολυ μάρκετινγκ ! Έχω ακόμη 20 "συλλεκτικά" μπουκάλια, διαβάζω προσφορές :-))))Αγαπητέ . Ολα σαφώς ειναι υποκειμενικά όσο αφορά την γεύση.. Όσο αφορά τις αξίες επιλεγμένων ετικετών σιγουρα ειναι θεμα μάρκετινγκ , προσφοράς και ζήτησης... Ειναι γνωστό άλλωστε οτι η αξία παραγωγής μιας απο της ακριβότερης ετικέτας δεν ξεπερνάει τα 5 ευρω ανα φιάλη μάξιμουμ ... αλλα δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε ολα ... Τώρα εύχομαι το κρασι σου κάθε χρόνο να παλαιωνει - ωριμάζει καλύτερα ... Εαν σε συνέχεια παραγωγής βγάζεις τέτοια συνεπεια στο κρασι σου χωρίς να βάζεις και μεγάλη τέχνη - επιστήμη όπως λες .. η έχεις το μαγικό .. η το αμπελοτεμαχιο σου ειναι μοναδικό.. Αλήθεια δώσε μας μερικά Στοιχεία. Ποικιλία μισο σρεματικη απόδοση υψόμετρο προσανατολισμό κλπ να μας βάλεις στο κλίμα !!! Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,729 Report post #810 Posted April 15, 2018 (edited) Αγαπητέ . Ολα σαφώς ειναι υποκειμενικά όσο αφορά την γεύση.. Όσο αφορά τις αξίες επιλεγμένων ετικετών σιγουρα ειναι θεμα μάρκετινγκ , προσφοράς και ζήτησης... Ειναι γνωστό άλλωστε οτι η αξία παραγωγής μιας απο της ακριβότερης ετικέτας δεν ξεπερνάει τα 5 ευρω ανα φιάλη μάξιμουμ ... αλλα δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε ολα ... Τώρα εύχομαι το κρασι σου κάθε χρόνο να παλαιωνει - ωριμάζει καλύτερα ... Εαν σε συνέχεια παραγωγής βγάζεις τέτοια συνεπεια στο κρασι σου χωρίς να βάζεις και μεγάλη τέχνη - επιστήμη όπως λες .. η έχεις το μαγικό .. η το αμπελοτεμαχιο σου ειναι μοναδικό.. Αλήθεια δώσε μας μερικά Στοιχεία. Ποικιλία μισο σρεματικη απόδοση υψόμετρο προσανατολισμό κλπ να μας βάλεις στο κλίμα !!! Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Λοιπόν μαγικό μέρος σε μπαιρι της κομοτηνης.....δε νομίζω :-) αν και τα μπαιρια της Δράμας , χρυσάφι βγάζουν....! 130 ρίζες, 1,3*1,5. 90 syrah, 20 sardone, 20 Cabernet Sauvignon. 90μ υψόμετρο, σε έδαφος φτωχό, όξινο, ιδανικό για σπορείο καπνού :-) υποκείμενα για όξινα εδάφη. Στόχευα να μαζεύω 300- 350κλ, πότε δεν ξεπερασα τα 170! ,Τελικά αν και τα είδα να αποδίδουν σε πέτρες , σε όξινα με πολύ χαλίκι χώματα, δεν.....ήταν και ο βασικός λόγος που τα παράτησα, σε συνδυασμό με έλλειψη χρόνου. Έπαιρνα 70-90κλ κρασί, δεν τα εστιβα, τράβαγα και τσίπουρο, 100-130 μπουκαλια . Πολύ κόπος για το τίποτα! Στόχευα α να τα συγκομιζω χωριστά , αλλά λόγω μικρη παραγωγής, τα μάζευα όταν τα συραχ 12.5 μπούμε=> σαρντονε ήταν σταφιδιασμενα, καμπερνε 10,5-11 μπομε.... Έριχνα ελάχιστο θειώδη ανυδρίτη, όλα πεντακάθαρα, και δεν μπορούσα αλλά και δεν ήθελα να ελέγξω τίποτα αλλο κατα την ζύμωση. Έκλεινα σε ανοξείδωτο αεροστεγώς ,τραβώντας το βαρυτικά για να μην παίρνω την Μακα από τον πάτο 2-3 φορες, μέχρι τέλος -μεσα Απρίλη που εμφιαλωνα και άρχιζα να πίνω. Για πες γιατί παλιωνει τόσο καλά; :-) το έχω απορία. περίμενα να πιω ξύδι φέτος και ήταν πολύ καλύτερο , από όταν έβαλα στα μπουκάλια. Αφού σκέφτηκα να πάω να το κλαδεψω, αλλά έχει ακόμη καλά χιόνια, και δεν :-) Edited April 15, 2018 by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post #811 Posted April 16, 2018 Λοιπόν μαγικό μέρος σε μπαιρι της κομοτηνης.....δε νομίζω :-) αν και τα μπαιρια της Δράμας , χρυσάφι βγάζουν....! 130 ρίζες, 1,3*1,5. 90 syrah, 20 sardone, 20 Cabernet Sauvignon. 90μ υψόμετρο, σε έδαφος φτωχό, όξινο, ιδανικό για σπορείο καπνού :-) υποκείμενα για όξινα εδάφη. Στόχευα να μαζεύω 300- 350κλ, πότε δεν ξεπερασα τα 170! ,Τελικά αν και τα είδα να αποδίδουν σε πέτρες , σε όξινα με πολύ χαλίκι χώματα, δεν.....ήταν και ο βασικός λόγος που τα παράτησα, σε συνδυασμό με έλλειψη χρόνου. Έπαιρνα 70-90κλ κρασί, δεν τα εστιβα, τράβαγα και τσίπουρο, 100-130 μπουκαλια . Πολύ κόπος για το τίποτα! Στόχευα α να τα συγκομιζω χωριστά , αλλά λόγω μικρη παραγωγής, τα μάζευα όταν τα συραχ 12.5 μπούμε=> σαρντονε ήταν σταφιδιασμενα, καμπερνε 10,5-11 μπομε.... Έριχνα ελάχιστο θειώδη ανυδρίτη, όλα πεντακάθαρα, και δεν μπορούσα αλλά και δεν ήθελα να ελέγξω τίποτα αλλο κατα την ζύμωση. Έκλεινα σε ανοξείδωτο αεροστεγώς ,τραβώντας το βαρυτικά για να μην παίρνω την Μακα από τον πάτο 2-3 φορες, μέχρι τέλος -μεσα Απρίλη που εμφιαλωνα και άρχιζα να πίνω. Για πες γιατί παλιωνει τόσο καλά; :-) το έχω απορία. περίμενα να πιω ξύδι φέτος και ήταν πολύ καλύτερο , από όταν έβαλα στα μπουκάλια. Αφού σκέφτηκα να πάω να το κλαδεψω, αλλά έχει ακόμη καλά χιόνια, και δεν :-) Ολα μαζί συνοινοποίηση; Και το chardonnay ? Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,729 Report post #812 Posted April 16, 2018 Ολα μαζί συνοινοποίηση; Και το chardonnay ? Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ναι, το σαρντονε , ήταν ~5% του συνολικού βάρους, 10/20 ρίζες δεν τις μάζευα, ήταν σε καψιδα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post #813 Posted April 16, 2018 Ναι, το σαρντονε , ήταν ~5% του συνολικού βάρους, 10/20 ρίζες δεν τις μάζευα, ήταν σε καψιδα.Κοίτα όπως τα περιγράφεις με χαμηλή στρεματικη απόδοση κυρία ποικιλία το syrah κλίματα που παλεύουν με τέτοια εδάφη εαν ειναι και τρυγος του 2011 πληρεί πολλές προϋποθέσεις για ενα μεγάλο κρασι ... ... Στείλε κατω ένα να δοκιμάσουμε και εμεις !! Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,729 Report post #814 Posted April 16, 2018 Κοίτα όπως τα περιγράφεις με χαμηλή στρεματικη απόδοση κυρία ποικιλία το syrah κλίματα που παλεύουν με τέτοια εδάφη εαν ειναι και τρυγος του 2011 πληρεί πολλές προϋποθέσεις για ενα μεγάλο κρασι ... ... Στείλε κατω ένα να δοκιμάσουμε και εμεις !! Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Έλα πάνω, κερνάω και αρνί :-) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #815 Posted May 16, 2018 (edited) Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος 26/05/2018 - 27/05/2018 http://wineroads.gr/el/ Edited May 16, 2018 by leonidastria 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #816 Posted May 16, 2018 Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος 26/05/2018 - 27/05/2018 http://wineroads.gr/el/ Να πάμε ...... Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #817 Posted May 16, 2018 Ευκαιρια να παμε, που παντα ηθελα ,εφοσον βολεψει στο κτημα Αρβανιτιδη στον Ασκο και μετα να παμε διπλα στον Σοχο να αγορασουμε κασερι "προικα" ! Το κτημα Αρβανιτιδη εχει πολλα βραβευμενα κρασια! http://arvanitidis-winery.gr/gr/content/show/&tid=6 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #818 Posted May 16, 2018 Ευκαιρια να παμε, που παντα ηθελα ,εφοσον βολεψει στο κτημα Αρβανιτιδη στον Ασκο και μετα να παμε διπλα στον Σοχο να αγορασουμε κασερι "προικα" ! Το κτημα Αρβανιτιδη εχει πολλα βραβευμενα κρασια! http://arvanitidis-winery.gr/gr/content/show/&tid=6 26 η 27 η παρεα θα είναι μετά συζύγων ; Ευκαιρία και για μια συνάντηση ΒΕ ( στο κτήμα η γευσιγνωσίας συνοδεύεται και από τυριά ) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #819 Posted May 16, 2018 Οτι θελετε ,εγω αν ερθω θα ειμαι μονος. Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #820 Posted May 16, 2018 Οτι θελετε ,εγω αν ερθω θα ειμαι μονος. δεν βλέπω και πολύ ενδιαφέρον ...... και εσυ εάν ...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #821 Posted May 22, 2018 (edited) copy paste απο το FB Το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, ανοίγουμε τις πόρτες του οινοποιείου μας και σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί τη γιορτή του Οινοτουρισμού, τις Ανοιχτές Πόρτες, στο Κτήμα Αρβανιτίδη, στον Ασκό Θεσσαλονίκης.Με μεγάλη μας χαρά θα σας υποδεχτούμε, θα σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας και θα σας παρουσιάσουμε τα κρασιά μας, δοκιμάζοντας τις τρέχουσες αλλά και παλαιές σοδειές. Φέτος, για την Κυριακή 27 Μαΐου στις 12:00 και επανάληψη στις 14:00 σας προτείνουμε μια γνωριμία με τα προϊόντα της περιοχής μας με το ιδιαίτερα ευχάριστο παιχνίδι γευστικής αρμονίας:«Κρασιά ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ + τυριά ΠΡΟΙΚΑ + ελαιόλαδο αρωματισμένο με βότανα YFANTIA TERRA»! Οδηγοί μας: η τυροκόμος Ελένη Προίκαη παραγωγός αιθέριων ελαίων Κατερίνα Ιπλικτσόγλου - Υφαντίδου και η χημικός-οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα (Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στη Wine Plus, τηλ. 2310 888311 ή info@wineplus.gr). Σας περιμένουμε όλους και φέτος στο Κτήμα Αρβανιτίδη! .............................................................................................................................................................. Πως θα φτάσετε:Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, 40 μόλις λεπτά (50 χλμ.) από τη Θεσσαλονίκη. Για να μας επισκεφτείτε θα ακολουθήσετε την Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Καβάλα. Θα αφήσετε την Εγνατία στην έξοδο προς Ασκό - Σοχό. Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στην είσοδο του Ασκού. Edited May 22, 2018 by leonidastria 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #822 Posted May 22, 2018 (edited) To είπαμε να πάμε αλλά ......... den θέλουν θα το πούμε ξανά Παρασκευή Edited May 22, 2018 by vaggelis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,081 Report post #823 Posted May 22, 2018 To είπαμε να πάμε αλλά τυπουτα den θέλουν θα το πούμε ξανά Παρασκευή Δεν κατάλαβα τίποτα. Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #824 Posted May 22, 2018 (edited) Δεν κατάλαβα τίποτα. Χαχαχα δεν είναι για να καταλάβεις ... αφορά κτήμα Αρβανιτίδη και συνάντηση Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη ,οκ; Edited May 22, 2018 by vaggelis Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,045 Report post #825 Posted May 22, 2018 εκδήλωση των επισκέψιμων οινοποιείων. Προγραμματίστε το Σαββατοκύριακό σας ,μπορείτε να επισκεφτείτε: - το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή, - το Κτήμα Αρβανιτίδη στον Ασκό, - Δραμοινογνωσία στα οινοποιεία του νομού Δράμας - Κτήμα Κυρ - Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας - Αργατία στο Ροδοχώρι Νάουσας - Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο - Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο - Κτήμα Χατζημιχάλη στην Αταλάντη - Κτήμα Αβαντίς στην Εύβοια - Vriniotis Winery στην Εύβοια - Κτήμα Βασιλείου στην Αττική - Κτήμα Σκούρα στη Νεμέα - Κτήμα Τσέλεπου στη Μαντίνεια Και μπορείτε να συμπληρώσετε για όσα δεν γνωρίζω 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites