Jump to content
batucada

Οἶνος Εὐφραίνει Καρδίαν Χιονοδρόμου!

Recommended Posts

Για πρόσεχε λίγο το αλκοτέστ, γιατί πολύ πίνεις κάνα δυό μέρες τώρα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kostakiskal, καλή η ιδέα σου για το Μαίναλο (Καρδαράς). Να βάλει ο Πετρόπουλος την αίθουσα κι εμείς τα υπόλοιπα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το βρήκα και εγω προχτες το Ξινόμαυρο του Χρυσοχόου 2003 στα ΑΒ ενώ υπήρχε και Δορκας του 2003!!

Αυτή την εβδομάδα θα δοκιμάσω Βίβλια Χώρα με τόσα που άκουσα!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το θέμα είναι να καταφέρει να μας βρει ο πρόεδρος κανένα μπουκαλάκι Μέγα Οίνου 2000 του Σκούρα.

Παρεπιπτόντως, το ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ 2003 είναι κρασάρααααα!Προέρχεται απο την ''ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΣ'' που είναι θυγατρική τ ου ομίλου Μπουτάρη.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα δοκίμασα ένα απο τα φημισμένα riesling (loosen 94 points στο wine spectator) που είναι γερμανικό κρασί και ήταν όντως καταπληκτο και παρα πολυ διαφορετικό, αν το βρείτε παρτε το ειναι ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.

 

Ενα Βιβλια Χώρα το ήπιαμε προχθές, με τι μία, εντάξει... :) παίζει σε άλλο επίπεδο. Τελικά όμως ειναι δύσκολο να το βρεις.

 

Ερώτηση. Εαν το ανοίξεις το κρασί, ποσο μπορείς να το διατηρήσεις?

 

Α ανοιξα και το Σκοπιανό, cabernet sauvignon, που το προωθούσαν σε ένα Σ/Μ, αλλά δεν έλεγε. :) Αν το πετυχετε λέγεται Alexander (κολλημα κι αυτοί να γίνουν απογονοι του Μ. Αλέξανδου :wub: )

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν το πιστευει κανεις...Το Βιβλια Χωρα το φερνει ο Σκλαβενιτης! Οφειλω να πω οτι πρωτη φορα το δοκιμασα στην Enoteca το...Πανεπιστημιο (Μεταπτυχιακο μαλιστα.... :D:lol: ) για τους γευσιγνωστες και εκει ηταν η καλυτερη εμπειρια μου μ'αυτο. Πιστευω οτι εχει να κανει με τη σωστη φυλαξη στην καβα του αλλα και με την παλαιωση (ηταν 5 χρονων-1998 αυτο που πηραμε).

 

Αν αρχισες να αγοραζεις συμφωνα με το Wine Spectator... θα την ξοδεψεις γρηγορα την προικα... :):wub::)

 

Ωραια περναμε!

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν κοιτάζω το WS Μακη, ένας φίλος με κάβα μου το έδωσε (μου κάνει μαθήματα βασικά :D ) και μου είπε ότι θα πρεπει να δοκιμασω κι αυτή την ποικιλία. Δεν ήταν ακριβό. Αρκετά φθηνότερο απο τα ελληνικά καλά. Στα 11 ευρώ νομίζω. Οταν το δοκιμασα για να δω αν αυτά που κατάλαβα απο το κρασί ταιριάζουν με το review του είδα και ότι έχει αυτη τη βαθμολογία στο WS.

Καταλαβαίνω ότι είναι θεμα μαρκετινγκ η λιστα αυτή, ή οι λίστες γενικότερα με τις κατατάξεις, άραγε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα? Στο τοπ 100 δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό κρασί, είναι λογικό αυτό?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι λογικο για τα πρωτα 100. Υπαρχουν χωρες (ασε τη Γαλλια :D ) που εχουν δεκαετιες παραδοσης σε World Class κρασια (Καλιφορνια, Ιταλια, Ισπανια, Ν. Αφρικη, Γερμανια για λευκα just to name a few). Εμεις... :( ουτε 20 χρονια δεν εχουμε συμπληρωσει που εχουμε αρχισει να βγαζουμε κρασια αξιωσεων :D .

 

Δυσυχως μας λειπει και η εμπειρια σαν αρχαριοι ερασιτεχνες γευσιγνωστες (και πιο κατω ακομα). Αμα ο οινοποιος δεν μπορει (ακομα) και ο καταναλωτης δεν ξερει... :angry:

 

Εγω ειχα την τυχη να ...μεγαλωσω στην Καλιφορνια, και να ταξιδεψω (πολυ) με expense account by Exxon. Ετσι ειχα την ευκαιρια να μαθω λιγα πραγματα απο την εκθεση (exposure) που ειχα την ευκαιρια να εχω. Δυστυχως, δεν ειχα την εφεση να το κυνηγησω (οταν μπορουσα στην Αμερικη) με wine clubs, wine tasting nights κλπ κλπ. Ισως καλυτερα ομως γιατι εχω ενα λογο λιγοτερο να καταριεμαι την ωρα και τη στιγμη....ας μην αρχισω τωρα, ξερετε! :P

 

Ας μην ειμαστε πλεονεκτες ομως, αν οχι στα 100 στα 500 πρεπει να εχουμε μερικα. Αν αναλογιστουμε οτι μπορει να υπαρχουν 50000 μαρκες, ε...δεν ειναι και ασχημα. Επι πλεον (το ξαναλεω) εχουμε κανει τεραστια αλματα σε 20 χρονια. Σε αλλα 10???

 

Ο τεραστιος συμμαχος μας ειναι το κλιμα μας (ζεστο) και τα υψομετρα (εχουμε). Νομιζω οτι οι (καλοι) οινοποιοι μας συντομα θα κανουν παπαδες :D:)

 

Οταν αρχιζεις τις περιηγησεις με το WS, ειναι πορωση. Χτυπας ενα, ειναι καλο, θελεις να δοκιμασεις και 2-3 ακομα...Εγω με την κουβεντουλα που αρχισαμε, το πρωτο Σαββατο γυρισα με 5 μποτιλιες απο τις συστασεις του Κωστακη. Ο Τσελεπος καλος! Πολυ καλος! Εχω κι αλλαααα :)

 

Αντε, καλα να περναμε! Στις εκλογες...ασε θα πρεπει να οδηγησω :angry:

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν να ξεκινήσω κατ'αρχήν με την κριτική για το κρασάκι που σας έλεγα (ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ 2003).Θα το χαρακτήριζα ισορροπημένο , με σχετικά σύντομη επίγευση και ενα χαρακτηριστικό άρωμα βανίλιας και ξύλου.Ο Μπουτάρης νομίζω έχει πετύχει το τέλειο πάντρεμα στην αναλογία των δύο ποικιλιών (ξινόμαυρου και merlot) που ομολογουμένως δεν την έχω ξαναδοκιμάσει.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα με συνοδεία κασέρι Βερμίου ΟΠΑΠ, ο συνδυασμός σκοτώνει, δ οκιμάστε τον.

Τώρα , όσον α φορά ιστοσελίδες , τοπ 100 κλπ, εγω είμαι λίγο επιφυλακτικός.Για μένα καλό κρασί ε ίναι μόνο αυτό που μου αρέσει ή μου ξυπνάει το ενδιαφέρον.Σίγουρα η ενημέρωση χρειάζεται για να πάρεις μια γενική κατεύθυνση όχι για το ποιο κρασί είναι καλό, αλλά μάλλον για την παραγωγή κάθε χρονιάς για συγκεκριμένη ποικιλία.Εαν η παραγωγή δεν είναι καλή, ο οινοποιός όσο μάγκας και να είναι δεν θα βγάλει σπουδαία πράγματα.

Και στην λίστα είναι γνωστό γιατί δεν υπάρχουν ελληνικά κρασιά.Πως οι ταλαίπωροι μικροί οινοποιοί μας να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια των 150.000 στρεμμάτων και των ε ργοστασίων με τους 500 εργαζόμενους, χημικούς, οινολόγους κλπ.Και το κυριότερο είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να μπουν σ ε μια αγορά που κυριαρχούν οι μαφιόζοι του κρασιού (υπάρχουν και τέτοιοι, όπως και για το λάδι).

Επίσης για αυτή την εβδομάδα λέω να κάνουμε ενα τεστ.Να πάρουμε 2 μπουκάλια Cabernet Sauvignon του Μπουτάρη, ενα του 2004 και ενα του 2005.Του 2004 έχει μεσσηνιακά σταφύλια (τριφυλλίας) και του 2005 μακεδονικά.Να δούμε ποιο είναι το καλύτερο.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει ένα ντοκυμανταίρ γύρω απο το νέο στατους στον χώρο του κρασιού. Η σύγκρουση του Νέου και του Παλιού κόσμου. Λέγεται Mondovino, δείτε το, ρίχνει φως σε κάποια θέματα γύρο απο την νέα παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία του κρασιού.

 

Οντως τώρα που το σκέφτομαι Μάκη, είναι σχεδόν αδύνατον προς το παρόν να μπουμε στην παγκόσμια αγορά κρασιού με αξιώσεις και να έχουμε κρασιά στα 100 καλυτερα. Προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε καλά κρασιά, να τα διαφημίζουμε και οι διακρίσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν.

 

Κωστάκη το έχω στο πρόγραμμα το Γιαννακοχώρι, έχω ακούσει αρκετά για αυτο το κρασί. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν οργανώνουμε τίποτα στην Γ.Σ.;Θα έρθετε οι οινόφιλοι;Εγω μπορώ να πάρω 4-5 μπουκάλια, αλλά καλό μεζέ που να βρεις στα Καμένα Βούρλα!


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω θα είμαι πάντως στην ΓΣ απο το βράδυ του Σαββάτου μάλιστα. Αν είναι να ξέρω να κανονίσω να φέρω τίποτα... :angry: Τα πίνουμε και σκέτα Κωστάκη, αρκεί να είναι καλά... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια που ΔΕΝ το φερε η κουβεντα... :P Εκεινο το μπουκαλι του Χρυσοχοου 03 δεν μου πηγαινε η καρδια να το βαλω στη σαλτσα για τα σουτζουκακια... B) Το ταπωσα λοιπον με την ταπα για ανοιχτες φιαλες και δοκιμασα λιγο χθες και σημερα. ;) (Μονος μου ειμαι και φτουραει το κρασι...). Σημερα ειχε χασει τη στυφαδα του κατα μεγαλο βαθμο και ειχε επιγευση! Υποψιαζομαι οτι θελει καναδυο χρονια παλιωμα για να αποδωσει. Αχ αυτη η καβα... :(

 

Η ταπα για ανοιχτες φιαλες! Μεγαλη εφευρεση! Ειναι μια πλαστικη ταπα με μια αεροβαλβιδα στην κορυφη. Αφου ανοιξεις μια μποτιλια και πιεις 1-2 ποτηρακια :) την ταπωνεις και με την ειδικη τρομπα, αφαιρεις αρκετο απο τον αερα (και το οξυγονο) απο την μποτιλια. Το κρασι διατηρειται αξιοπρεπως 5-7 μερες (και το συκωτι σου μερικα χρονια παρα πανω :);):lol: ). Ετσι με την κυρα, μπορουμε να ανοιξουμε μια καλη μποτιλια και να πιουμε μονο τη μιση το Σαββατο και την αλλη μιση καποια αλλη στιγμη... :D

 

Την συστηνω ανεπιφυλακτα! (Την ταπα εεε;;; )

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικό το Γιαννακοχώρι του Κυρ-Γιαννη , το έχω πιει 2 φορές και μάλιστα σκέτο με κάτι φυστικάκια!!!!!

Για τη Βίβλια Χώρα υπάρχει σε αφθονία στο ΑΒ στο ΙΚΕΑ για όποιον ενδιαφέρεται.

Στα υπ'όψιν σας και το Grand Reserve του Μπουτάρη για τους fan του Ξινόμαυρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στέφανε ωραίο το κρασάκι σας B)

 

thanx για την πληροφορία :blink:

 

Υπάρχει απ' όσο ξέρω διαφορά στην διάρκεια συντήρησης του ανοιχτού κρασιού μεταξύ κοκκινου και λευκού. Το κόκκινο φυσιολογικά αντέχει περισσοτερο.

 

Απο μια συζήτηση χθες μεταξύ οινολόγων, άκουσα ότι λέγανε ότι το ξινόμαυρο είναι πιο ευγενής ποικιλία απο το αγιοργήτικο που εως τώρα είχε την πρωτοκαθεδρία στα ελληνικά κρασιά, και πως σε αυτή την ποικιλία θα μπορούσε να στηριχθεί ο ελληνικός οίνος για να βγει στο εξωτερικό.

 

Του Χρυσοχόου ας πούμε έχει τα φόντα να μετεξελιχθεί σε κρασί κλάσης. Πάντως απο αυτά που ακούω τον τελευταίο καιρό το ελληνικό κρασί δεν μπορεί να παει προς τα πίσω αλλά μόνο προς τα μπρος και η παγκόσμια αναγνωριση είναι μονόδρομος. Εξαλλου οι επενδύσεις πλέον στα διάφορα κτήματα είναι τεράστιες και αυτο δεν θα αργήσει να φανεί στα επόμενα 10 χρόνια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πώς θα μπορούσα με το εν λόγω όνομα να μην γράψω εδώ??????? Λοιπόν προσφέρομαι εις το όνομα του οίνου να δοκιμάσω τα πάντα και να σας βοηθήσω σε ότι χρειαστεί.... Και μην ξεχνάτε πάντα και το Gluhwein.........φοβερό κρασί!!!!!!!!!!!!!!!! :blink::DB):DB):D:P:D;):P


so,how much you think you can drink??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στέφανε ωραίο το κρασάκι σας B)

 

thanx για την πληροφορία :blink:

 

Υπάρχει απ' όσο ξέρω διαφορά στην διάρκεια συντήρησης του ανοιχτού κρασιού μεταξύ κοκκινου και λευκού. Το κόκκινο φυσιολογικά αντέχει περισσοτερο.

 

Απο μια συζήτηση χθες μεταξύ οινολόγων, άκουσα ότι λέγανε ότι το ξινόμαυρο είναι πιο ευγενής ποικιλία απο το αγιοργήτικο που εως τώρα είχε την πρωτοκαθεδρία στα ελληνικά κρασιά, και πως σε αυτή την ποικιλία θα μπορούσε να στηριχθεί ο ελληνικός οίνος για να βγει στο εξωτερικό.

 

Του Χρυσοχόου ας πούμε έχει τα φόντα να μετεξελιχθεί σε κρασί κλάσης. Πάντως απο αυτά που ακούω τον τελευταίο καιρό το ελληνικό κρασί δεν μπορεί να παει προς τα πίσω αλλά μόνο προς τα μπρος και η παγκόσμια αναγνωριση είναι μονόδρομος. Εξαλλου οι επενδύσεις πλέον στα διάφορα κτήματα είναι τεράστιες και αυτο δεν θα αργήσει να φανεί στα επόμενα 10 χρόνια

Στάθη thanks

 

Παρεπιπτόντως ψάχνω εδώ και καιρό για Μαγικό Βουνό Λαζαρίδη αλλά πουθενά.

Κανείς να το έχει πάρει το μάτι του?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

Το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ τι ποικιλίες έχει;

και μην ξεχάσετε αύριο το Lidl.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, οι Βορειοελλαδίτες καλό θα είναι να ψάξουν για την "Πετραία Γη" του ΕΑΣ Αμυνταίου.Ενα απο τα καλύτερα ξινόμαυρα.Το δοκ΄΄ιμασα εχθές σε εναν φίλο που υπηρετούσε εκεί και έφερε μερικά μπουκάλια.Αν βρείτε(που πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε), αγοράστε και ενα μπουκάλι για μένα παρακαλώ.


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγινε αφεντικό... ;)

 

Το Αμύνταιο βγάζει μερικά απο τα καλύτερα κρασιά τα τελευταία χρόνια, μετά απο πολλά χρονια κακοδιαχείρησης, έχει βγει με εξαιρετικά προιόντα που βγάινουν και εκτός Ελλάδας. Στην περιόχή έχουν ανοιξει και άλλα οινοποιεία και έχει γίνει πόλος νέων επενδυτών στον χώρο του οίνου. Το ξινόμαυρο είναι και η βασική ποικιλία στην περιοχή αλλά υπάρχουν και cabernet, syrah-z, Ντεμπίνα και άλλα. Στο Αμύνταιο γίναν και οι νεες επενδύσεις του ΚυρΓιάννη Μπουτάρη με κοντά στα 40 εκτάρια.

 

Χθες στην συνάντηση πήραμε Αγιοργήτικο Μπουτάρη. Ωραίο κρασί... αλλά μονο αυτό. Στο φλοκα που πάμε δεν έχει άλλη ετικέτα, οπότε περιόριζόμαστε σε αυτό. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο τα κρασιά του Μπουτάρη που έχω δοκιμάσει τελευταία, μόνο τ ο Cabernet Sauvignon του 2004 μου έκανε κλικ.Εχω πάρει και του 2005 με μακεδονίτικα σταφύλια, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.Υπ'οψιν οτι η φετινή χρονιά λόγω της ξηρασίας, θα βγάλει πολύ καλά κρασιά (αλλά μικρή παραγωγή).

Δεν θα έλεγα πάντως οτι ο Μπουτάρης ειδικεύεται στο Αγιωργήτικο.Οι νεμεάτες-αρκάδες-αργίτες οινοποιοί έχουν τον τρόπο να παίρνουν τα καλύτερα σταφύλια είτε απο ιδιόκτητους αμπελώνες είτε απο τους ΄διους τους παραγωγούς, και οι υπόλοιποι βολεύονται με τη β' διαλογή.

Ενα πάρα πολύ καλό δ είγμα παραγωγής αγιωργήτικου(και καταπληκτικό κρασί συνοδείας ψητών στη σχάρα) είναι το Αγιωργήτικο Μεγαπάνου 2004.Πάρτε και απο αυτό 2-3 μπουκάλια (το ενα το πίνουμε, τα δύο στην καβάντζα).


''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια και ο λόγος για Μπουτάρη νομίζω πως κορυφαία ετικέτα value for money το κλασικό Νάουσα.

 

Καλά στη ΓΣ θα ανεβοκατέβουν κιβώτια προβλέπω......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Περασε αρκετος  καιρος και ειναι ωρα για συνάντηση στο γνωστο μας στεκι  ΚΑΦΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ   Τριτη 7μμ εχουμε   αντάμωμα με πολύ κεφι  για κουβεντα  για τον χειμωνα που περασε Και φυσικα οργανωση  για  εξορμισεις  την επομενη  σεζον που  ερχεται Η προσκληση    ειναι για ολους  οσους θελουν να ερθουν να τα πουμε απο κοντα και να γνωριστούμε  🥰
    • Τελευταία μέρα σήμερα που ήταν ανοιχτό το χιονοδρομικό. Τις τελευταίες καταβάσεις κάναμε στην κρεμαση. Του χρόνου, με υγεία και περισσότερα χιόνια.
    • Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας συγκαλούν την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου (άρθρο 10, παρ. 3), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00  στο Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου.   Θέματα ημερησίας διατάξεως : 1) Έγκριση του οικονομικού ισολογισμού και απολογισμού. 2) Απολογισμός του έργου του Δ.Σ και απαλλαγή μελών Δ.Σ και ελεγκτικής επιτροπής. 3) Η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής 4) Εκλογή μελών Δ.Σ. 5) Εκλογή μελών Ελεγκτικής Επιτροπής 6) Διάφορες ανακοινώσεις.   Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη για την περίοδο 2023-2024. Ο Πρόεδρος   H Γραμματέας   Σημ.: Οι υποψηφιότητες των μελών για το νέο Δ.Σ θα πρέπει να υποβληθούν 24 ώρες πριν την Γ.Σ. στο email του συλλόγου snowclub@snowclub.gr 
    • Δεν είναι από χιονοδρομικό, αλλά έγινε με τηλεκαμπίνα:   One person has been killed and 10 others injured after a cable car cabin collided with a broken pole and burst open in southern Turkey. Passengers plummeted to the ground following the crash on Friday evening after the supporting pylon collapsed near Antalya. The whole cable car system was immobilised while emergency workers tried to evacuate stranded passengers. An investigation into the accident has been opened, the justice ministry said.  According to Turkey's disaster and emergency management agency a total of 128 passengers were rescued from the 16 cable cars on Friday night in Antalya's Konyaaltı district. But, officials said 43 passengers remained stranded by Saturday morning.   Getty Images Throughout Saturday, search and rescue operations continued for the people trapped in the cabins at the Tunektepe Cable Car Facility, Konyaalti district in Antalya Seven helicopters and more than 500 rescuers, including specialist mountaineers, remained at the scene on Saturday, the Turkish interior ministry said in a social media post. Turkey's Health Minister Dr Fahrettin Koca also paid his respects on X.  "May God have mercy on our citizen who lost his life in the accident," he said. "I wish a speedy recovery to our injured, and I wish a speedy recovery to the rescued and waiting to be rescued victims." The cable car is run by the Antalya Metropolitan Municipality and carries tourists from Konyaalti beach to a restaurant and viewing platform at the summit of the 618m (2027ft) Tunektepe peak. According to the information on its website, the cable car has 36 cabins with a capacity of six people each.   It takes an average of nine minutes to go uphill to the Tunektepe facility with panoramic views of Antalya.   https://www.bbc.com/news/world-europe-68806204 (κλικ στο λιγκ για να παίξει και το βίντεο)
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Krits
      Krits
      (56 years old)
    2. samick
      samick
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,312
    • Total Posts
      460,803
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,613
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Kevinmus
    Joined
×
×
  • Create New...