Jump to content
batucada

Οἶνος Εὐφραίνει Καρδίαν Χιονοδρόμου!

Recommended Posts

υπερτιμημένα είναι σχεδόν όλα τα κρασιά μας

 

Είναι, αλλά δεν ευθύνονται γι' αυτό μόνο οι οινοποιοί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λάθος η λέξη που χρησιμοποίησα , ακριβά είνα η λέξη ,είναι ακριβά για τα δεδομένα τα Ελληνικά ,στο σπίτι ανοίγουμε ένα την ημέρα εκτός και εάν έχουμε φίλους .......... έχουμε καλά κρασιά αλλά δεν νομίζω ότι είναι προσιτό 30 + ένα κρασί σε εστιατόριο

 

Θα Δανειστώ τα λόγια του Στέλιου του Μπουτάρη σε κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζοντας το ίδιο παράπονο η τέλος πάντων άποψη

 

'Όχι, δεν είναι ακριβά! Αυτό που ισχύει για τα ελληνικά κρασιά είναι ότι τα φθηνά είναι ακριβά και τα ακριβά φθηνά"

 

Δοκιμάζοντας συνέχεια εχω καταλήξει στην ίδια άποψη ..

 

θεωρώ ότι υπάρχουν κρασιά παραγωγών, που αν δεν είχαν ελληνική καταγωγή, αλλά άλλης ευρωπαϊκής χώρας, θα κόστιζαν πάνω από 150 ευρώ στο ράφι και ανταγωνίζονται στα ίσια άλλες οινοπαραγωγές χώρες

 

Το ελληνικό κρασί απευθύνεται σε μια περιορισμένη εσωτερική αγορά, αδύναμη να στηρίξει τις κρίσιμες εκείνες ποσότητες που απαιτούνται για την αναπτυξιακή του πορεία , Πρόβλημα γης. κόστος καλλιέργειας. και ποσότητες ζήτησης ..

 

Επίσης ανεκπαίδευτο οινικό κοινό που ακόμα προτιμά το χύμα από ένα φθηνό εμφιαλωμένο θεωρώντας ότι ετσι ξεγελάει τον άπληστο παραγωγό που θεωρεί ότι κερδοσκοπεί εις βάρος του καθώς και τον εστιάτορα που νομίζει οτι ετσι θα κερδίσει περισσότερα !!!!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς δεν θυμάμαι Αντώνη ποιό δοκίμασα.

Έψαξα να το βρω στο "μέρος" που το ήπια, αλλά το έχουν αντικαταστήσει με άλλο. Δεν έχουν τα ίδια κρασιά για μεγάλο διάστημα.

Βαγγέλη, δεν θέλω να πω που το ήπια. θα...σχολιαστώ!!! :innocent:. Και δεν είναι του θέματος. Θα σου πω από κοντά.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ υπερβολή (είναι το παράπονο μου ) να πωλούνται τα κρασιά σε εστιατόρια σε τριπλάσια τιμή από την τιμή λιανικής τους.

Με δεδομένο ότι αγοράζονται σε τιμές χονδρικής μια τιμή διπλάσια από την λιανική , πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ λογική .

Έτσι θα είναι ποιο προσιτά στους οινόφιλους ώστε να αποκτήσουν οινική παιδεία, οπότε και οι εστιάτορες θα είναι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι δίνοντας περισσότερα κρασιά αλλά και ακριβότερα

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ υπερβολή (είναι το παράπονο μου ) να πωλούνται τα κρασιά σε εστιατόρια σε τριπλάσια τιμή από την τιμή λιανικής τους.

Με δεδομένο ότι αγοράζονται σε τιμές χονδρικής μια τιμή διπλάσια από την λιανική , πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ λογική .

Έτσι θα είναι ποιο προσιτά στους οινόφιλους ώστε να αποκτήσουν οινική παιδεία, οπότε και οι εστιάτορες θα είναι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι δίνοντας περισσότερα κρασιά αλλά και ακριβότερα

 

... Τουλάχιστον στο Αίγιο ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες από την ζώνη εκεί Της Αιγιαλείας και μάλιστα μέσο της ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑΣ πέρασαν μια πολιτική ,τα κρασιά της ζώνης να κρατούνται σε επίπεδο κάβας στα τοπικά εστιατόρια .. αυτό το 2015 που ήμουν τελευταια φορά εκεί ..έχει αλλάξει κάτι ?

 

Εύλογο το παράπονο σου και δικό μου πολλές φόρες ;) σχετικά με τη πώληση φιαλών κρασιού στα Εστιατόρια με πολλαπλασιαστές το 3 και το 5 της τιμής αγοράς των κρασιών .

 

Ως Έλληνες δεν πίνουμε, εννοώντας φυσικά πως δεν καταναλώνουμε πολύ στα εστιατόρια εμφιαλωμένα κρασιά, ( εξαίρω το εαυτό μου :P ), και σε καμία περίπτωση όπως άλλοι λαοί που είναι ιδιαίτερα δυνατά ποτήρια . Είμαστε συγκρατημένοι στην κατανάλωσή μας στο κρασί ,(όχι, δυστυχώς, του φαγητού ), και πιθανότατα αυτό να σημαίνει πως είναι πιο συμφέρον για τον εστιάτορα να επιδιώξει την υψηλή είσπραξη από την πρώτη κιόλας φιάλη, παρά να την έχει φθηνά και να παρακαλά να γίνει δεύτερη παραγγελία.

 

Μια άλλη παρεξήγηση που είναι πολύ διαδεδομένη στο χώρο μας των οινόφιλων , είναι πως το κρασί θα έπρεπε να τυγχάνει κάποιας ιδιαίτερης τιμολογιακής μεταχείρισης σε σχέση με τα άλλα προϊόντα που πουλά ένα εστιατόριο. Ας πούμε το υπερκέρδος από ένα εσπρέσο το αφήνουμε να περάσει ετσι , αναλογικά είναι μεγαλύτερο από ότι για το κρασί, αλλά κανείς δεν παραπονιέται. Απλά, ο εστιάτορας βλέπει την επιχείρησή του σαν ένα σύνολο προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών με ένα σύνολο εισπράξεων και υποχρεώσεων.Είναι αφελές να βλέπουμε ένα κρασί στο ράφι του σούπερ μάρκετ 8 €, στη συνέχεια στο εστιατόριο 28 € και να νομίζουμε πως ο εστιάτορας έβαλε στην τσέπη του …19 €.

 

Σε ότι έχει σχέση με τα ακριβότερα κρασιά, εκεί μάλλον επικρατεί ένα «αλαλούμ»

 

Παρ’ όλα αυτά έχουμε δίκαιο στο παράπονο μας , το κρασί είναι ακριβό στο εστιατόριο. Είναι ακριβό για εμάς που το αγαπάμε, που γνωρίζουμε ποιος το έφτιαξε και πόσο το πουλά, που θέλουμε να το καταναλώσουμε (και όχι μια και δύο φιάλες), που θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος μας με άλλους και μας ενοχλεί η ιδέα πως οι άλλοι λόγο ακρίβειας το στερούνται και δεν θα μυηθούν :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι πράγματι, όταν ακούω σε ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής, έχουμε ένα καλό δικό μας.....(συνήθως ροζέ γιατί αναμιγνύουν τα κόκκινα με Ροδίτη που περισσεύει στην περιοχή) , η απάντηση μου είναι μια μπύρα ....

Σίγουρα την διάφορα της τιμής δεν την βάζει στην τσέπη ο εστιάτορας με τα τόσα έξοδα και φόρους αλλά δεν παύει να πωλεί ένα έτοιμο προϊόν με την επιβάρυνση ίσως ενός συντηρητή.

 

Πράγματι τα Οινοξένεια είναι μια πολύ καλή προσπάθεια για την ανάδειξη των οίνων και των παραγωγών της Αιγιάλειας , που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

 

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα μέρη μας pm για κέρασμα και ανταλλαγή (μάλλον φροντιστήριο ) οινικών απόψεων

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

κλειστα τα βλεπω.... :P

 

Ανοίχτηκαν και δοκιμάστηκαν όλα :P ... εντυπωσίασε του 2006 χρώμα, μύτη, στόμα άλλα με κοντή επιγευση ,απογοήτευσε το 2004 λογικότατα έχει παραδώσει χρόνια τώρα ... του 2007 στρογγυλό και average σε όλα ... στις νεότερες χρονιές διακρίνεται άλλη οινοποίηση με εμφανής το φρούτο το Αγιωργίτικου πικάντικο να αναγνωρίζεται πιο έντονα .. το Blend Αγιωργίτικο 80% και 20% Cabernet Sauvignon βέβαια στις προηγούμενες χρονιές αν και δεν έχει αναφερθεί αλλαγή στο blend υπερίσχυε με τα φυτικά το Cabernet ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

 

Να ψάχνεις εστιατόρια που ο εστιάτορας αγαπάει το κρασί ..και δεν το βλέπει αποκλειστικά εμπόρευμα ..

θα μείνεις έκπληκτος .. και με τις λίστες και με τις τιμές και πώς αντιμετωπίζει τον οινόφιλο !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

Θα το δεχθώ αυτό ,αλλά πιστεύω ότι με το να επιμένεις στο εμφιαλωμένο υποστηρίζεις τους αμπελουργούς που το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν , αν και με το κόστος παθαίνεις .........

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Θα Δανειστώ τα λόγια του Στέλιου του Μπουτάρη σε κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζοντας το ίδιο παράπονο η τέλος πάντων άποψη

 

'Όχι, δεν είναι ακριβά! Αυτό που ισχύει για τα ελληνικά κρασιά είναι ότι τα φθηνά είναι ακριβά και τα ακριβά φθηνά"

 

Δοκιμάζοντας συνέχεια εχω καταλήξει στην ίδια άποψη ..

 

θεωρώ ότι υπάρχουν κρασιά παραγωγών, που αν δεν είχαν ελληνική καταγωγή, αλλά άλλης ευρωπαϊκής χώρας, θα κόστιζαν πάνω από 150 ευρώ στο ράφι και ανταγωνίζονται στα ίσια άλλες οινοπαραγωγές χώρες

 

Το ελληνικό κρασί απευθύνεται σε μια περιορισμένη εσωτερική αγορά, αδύναμη να στηρίξει τις κρίσιμες εκείνες ποσότητες που απαιτούνται για την αναπτυξιακή του πορεία , Πρόβλημα γης. κόστος καλλιέργειας. και ποσότητες ζήτησης ..

 

Επίσης ανεκπαίδευτο οινικό κοινό που ακόμα προτιμά το χύμα από ένα φθηνό εμφιαλωμένο θεωρώντας ότι ετσι ξεγελάει τον άπληστο παραγωγό που θεωρεί ότι κερδοσκοπεί εις βάρος του καθώς και τον εστιάτορα που νομίζει οτι ετσι θα κερδίσει περισσότερα !!!!

Τα είπες πραγματικά όπως είναι

Αλλά πρέπει να είσαι οινοφιλος για να καταλάβεις.......

 

Στάλθηκε από το SM-G390F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

 

Τι ακριβός σημαίνει εξαιρετικό χύμα ..?

 

Αν ήταν εξαιρετικό ..πίστεψε με 100 % θα ήταν σε φιάλη !!!! ;)

 

Εαν πάλι εννοείς χωρική οινοποίηση αυτό που και καλά νομίζουν-αμέ ότι είναι αγνό και χωρίς χημικά πρόσθετα ..

πιστεύω να μου δώσεις και την απάντηση εάν θα αγόραζες και θα έπινες χύμα ουίσκι η βότκα ?

Edited by agavalas
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι οινοποιοί που εμφιαλώνουν βγάζουν και ασκούς των 5 ή 10 λίτρων. Ακόμη και όσα δεν είναι ίδια κρασιά, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πάντα εγγυημένα. Μήν εστιάζετε στα ξύδια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με αυτά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι οινοποιοί που εμφιαλώνουν βγάζουν και ασκούς των 5 ή 10 λίτρων. Ακόμη και όσα δεν είναι ίδια κρασιά, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πάντα εγγυημένα. Μήν εστιάζετε στα ξύδια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με αυτά.

 

Δεν υποστηρίζω ότι οποίο κρασί δεν είναι εμφιαλωμένο, είναι κακό. Φυσικά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αξιοπρεπή σε ασκό, ( εξαίρετα δεν υπάρχουν ;) ), με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αναγραφόμενα στην ετικέτα σε πιο προσιτές τιμές, αλλά σε υποδεέστερη ποιότητα από αυτή των ετικετών του ίδιου οινοποιείου.

 

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ασκού που διαθέτει επισήμανση με τον ασκό που δεν έχει την παραμικρή πληροφορία.

 

Σίγουρα λοιπόν όταν σας προτείνουν χύμα κρασί σε εστιατόρια και μιας και η γυάλινη καράφα που το σερβίρουν δεν αναγράφει τα στοιχεία καλό θα είναι να ρωτάτε από ποιο οινοποιό είναι ...

 

 

υ.γ Ξεκινάω μεγάλο κεφάλαιο και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω .. αλήθεια με τι ποτήρια πίνεις το χύμα κρασί που σερβίρουν στα εστιατόρια ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...αλήθεια με τι ποτήρια πίνεις το χύμα κρασί που σερβίρουν στα εστιατόρια ?

 

Ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας, με προτίμηση σε αυτά της δυναστείας των Αψβούργων, και το χαρακτηριστικό "ντιν" στο ύψος του Μι#...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας, με προτίμηση σε αυτά της δυναστείας των Αψβούργων, και το χαρακτηριστικό "ντιν" στο ύψος του Μι#...

 

Έχεις κωδικό να μας δώσεις να παραγγείλουμε να οργανώσουμε ένα master class για να δούμε πως μεταμορφώνουν το αποδεκτό χύμα σε εξαίρετο κρασί ?.. :P Eχω κάνει με riedel και πραγματικά δίνουν τα μέγιστα και αναδεικνύουν την ποικιλία ...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Έχεις κωδικό να μας δώσεις...

Όχι πλέον, μετά από τόσα χρόνια. Λίγη σημασία έχει όμως. Το καλό κρασί, όπου και να μου το σερβίρουν, το απολαμβάνω. Δεν το βαθμολογώ λες και είμαι sommelier, ούτε ψάχνω θερμόμετρο να ελέγξω τη θερμοκρασία του αν είναι η σωστή, ούτε έχω κάνει manucure πριν, για να μήν ακουμπήσω το ποτήρι με λάθος τρόπο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωριάτικο χτένισμα το έχω ονομάσει... με φράντζα στη μέση.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι πλέον, μετά από τόσα χρόνια. Λίγη σημασία έχει όμως. Το καλό κρασί, όπου και να μου το σερβίρουν, το απολαμβάνω. Δεν το βαθμολογώ λες και είμαι sommelier, ούτε ψάχνω θερμόμετρο να ελέγξω τη θερμοκρασία του αν είναι η σωστή, ούτε έχω κάνει manucure πριν, για να μήν ακουμπήσω το ποτήρι με λάθος τρόπο.

 

Όπως ακριβώς αγαπάς ..να το απολαμβάνεις, άλλωστε αυτή είναι και η πεμπτουσία του κρασιού ..καλή παρέα και απόλαυση .. η το ανάποδο ;)

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φάτε μάτια ψάρια0ff0689d3215831cd90bf9fcea1bb838.jpg

 

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΔΙΕΘΝΉ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΟΊΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

 

https://www.tiwc.gr/index.php?option=com_fabrik&view=list&listid=46&Itemid=557&lang=el

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα πούμε από κοντά για το αν υπάρχει δυνατότητα να φτάσει κάποιος και μέχρι που. Η πρόταση μου αν κάποιος θέλει να πάει Sestriere, να πάει με ταξί όχι με σκι. Επίσης από το 6ήμερο πάσο, έχουμε δυνατότητα μιας εκ των 6 ημερών για Montgenevre, ή Les Deux Alpes (νομίζω). Υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος και στο ένα και στο άλλο;  
    • Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι στην εβδομαδιαία καρτα υπάρχει και μια ημέρα free ski στην montgenevre από όπου θεωρητικά κάποιος γρήγορος μπορεί να φθάσει sistriere  στην montgenevre μπορεις να πας με ταξί από το serre κόστος περίπου 50 ευρώ 
    • Αντιθετως, επειδη εχουμε πια για τα καλα το 5g μεσα μας, σε πληροφορω ασχετε,οτι παρακαμπτει ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα συστηματα και θα θεωρουν οτι εχουμε πασο και θα μας περναει.Στο Περτουλι ανιθετως με τις χαρτινες και στο Πηλιο που σου δινουν και ενα συρμα για να τις στερεωνεις (και να σου βγαλει και τα ματια αν δεν προσεχεις!!!!) εκει ειναι που δεν θα περναμε με τιποτα.Οποτε,για λογους οικονομιας και μονο θα παμε στις Αλπεις του χρονου για να γλυωσουμε το πασο,σαν γνησιοι τζαμπατιδες 🙂   
    • (ουτε εγω...αλλα θα τρολαρω λιγο) εσεις που κανατε τα εμβολια και σας βαλανε το chipaki μεσα , να δουμε πως θα πaiρνετε τα λιφτ που απο την ακτινοβολια που βγαζει το εμβολιο + chip ουτε να περασετε απο το ηλεκτρονικο συστημα εισητηριων δεν θα μπορειτε... μονο σε κανα περτουλι σας βλεπω με τις καρτες εκεινες απο χαρτι.... παρνασσο αλπεις κλπ ξεχαστε το....   και αυτο αν εχει χιονι...
    • καλααααααααα.....   εγω εκανα και τις τρεις δοσεις απο το FSME της Pfizer ...μετραει?? 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. christinelimni
      christinelimni
      (44 years old)
    2. fileasfog
      fileasfog
      (45 years old)
    3. greg
      greg
      (46 years old)
    4. jimkarys
      jimkarys
      (49 years old)
    5. Rowan17
      Rowan17
      (39 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      16,757
    • Total Posts
      451,125
  • Member Statistics

    • Total Members
      7,455
    • Most Online
      208

    Newest Member
    3mohamed.shoiep
    Joined
×
×
  • Create New...