Jump to content
batucada

Οἶνος Εὐφραίνει Καρδίαν Χιονοδρόμου!

Recommended Posts

υπερτιμημένα είναι σχεδόν όλα τα κρασιά μας

 

Είναι, αλλά δεν ευθύνονται γι' αυτό μόνο οι οινοποιοί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λάθος η λέξη που χρησιμοποίησα , ακριβά είνα η λέξη ,είναι ακριβά για τα δεδομένα τα Ελληνικά ,στο σπίτι ανοίγουμε ένα την ημέρα εκτός και εάν έχουμε φίλους .......... έχουμε καλά κρασιά αλλά δεν νομίζω ότι είναι προσιτό 30 + ένα κρασί σε εστιατόριο

 

Θα Δανειστώ τα λόγια του Στέλιου του Μπουτάρη σε κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζοντας το ίδιο παράπονο η τέλος πάντων άποψη

 

'Όχι, δεν είναι ακριβά! Αυτό που ισχύει για τα ελληνικά κρασιά είναι ότι τα φθηνά είναι ακριβά και τα ακριβά φθηνά"

 

Δοκιμάζοντας συνέχεια εχω καταλήξει στην ίδια άποψη ..

 

θεωρώ ότι υπάρχουν κρασιά παραγωγών, που αν δεν είχαν ελληνική καταγωγή, αλλά άλλης ευρωπαϊκής χώρας, θα κόστιζαν πάνω από 150 ευρώ στο ράφι και ανταγωνίζονται στα ίσια άλλες οινοπαραγωγές χώρες

 

Το ελληνικό κρασί απευθύνεται σε μια περιορισμένη εσωτερική αγορά, αδύναμη να στηρίξει τις κρίσιμες εκείνες ποσότητες που απαιτούνται για την αναπτυξιακή του πορεία , Πρόβλημα γης. κόστος καλλιέργειας. και ποσότητες ζήτησης ..

 

Επίσης ανεκπαίδευτο οινικό κοινό που ακόμα προτιμά το χύμα από ένα φθηνό εμφιαλωμένο θεωρώντας ότι ετσι ξεγελάει τον άπληστο παραγωγό που θεωρεί ότι κερδοσκοπεί εις βάρος του καθώς και τον εστιάτορα που νομίζει οτι ετσι θα κερδίσει περισσότερα !!!!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς δεν θυμάμαι Αντώνη ποιό δοκίμασα.

Έψαξα να το βρω στο "μέρος" που το ήπια, αλλά το έχουν αντικαταστήσει με άλλο. Δεν έχουν τα ίδια κρασιά για μεγάλο διάστημα.

Βαγγέλη, δεν θέλω να πω που το ήπια. θα...σχολιαστώ!!! :innocent:. Και δεν είναι του θέματος. Θα σου πω από κοντά.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ υπερβολή (είναι το παράπονο μου ) να πωλούνται τα κρασιά σε εστιατόρια σε τριπλάσια τιμή από την τιμή λιανικής τους.

Με δεδομένο ότι αγοράζονται σε τιμές χονδρικής μια τιμή διπλάσια από την λιανική , πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ λογική .

Έτσι θα είναι ποιο προσιτά στους οινόφιλους ώστε να αποκτήσουν οινική παιδεία, οπότε και οι εστιάτορες θα είναι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι δίνοντας περισσότερα κρασιά αλλά και ακριβότερα

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ υπερβολή (είναι το παράπονο μου ) να πωλούνται τα κρασιά σε εστιατόρια σε τριπλάσια τιμή από την τιμή λιανικής τους.

Με δεδομένο ότι αγοράζονται σε τιμές χονδρικής μια τιμή διπλάσια από την λιανική , πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ λογική .

Έτσι θα είναι ποιο προσιτά στους οινόφιλους ώστε να αποκτήσουν οινική παιδεία, οπότε και οι εστιάτορες θα είναι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι δίνοντας περισσότερα κρασιά αλλά και ακριβότερα

 

... Τουλάχιστον στο Αίγιο ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες από την ζώνη εκεί Της Αιγιαλείας και μάλιστα μέσο της ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑΣ πέρασαν μια πολιτική ,τα κρασιά της ζώνης να κρατούνται σε επίπεδο κάβας στα τοπικά εστιατόρια .. αυτό το 2015 που ήμουν τελευταια φορά εκεί ..έχει αλλάξει κάτι ?

 

Εύλογο το παράπονο σου και δικό μου πολλές φόρες ;) σχετικά με τη πώληση φιαλών κρασιού στα Εστιατόρια με πολλαπλασιαστές το 3 και το 5 της τιμής αγοράς των κρασιών .

 

Ως Έλληνες δεν πίνουμε, εννοώντας φυσικά πως δεν καταναλώνουμε πολύ στα εστιατόρια εμφιαλωμένα κρασιά, ( εξαίρω το εαυτό μου :P ), και σε καμία περίπτωση όπως άλλοι λαοί που είναι ιδιαίτερα δυνατά ποτήρια . Είμαστε συγκρατημένοι στην κατανάλωσή μας στο κρασί ,(όχι, δυστυχώς, του φαγητού ), και πιθανότατα αυτό να σημαίνει πως είναι πιο συμφέρον για τον εστιάτορα να επιδιώξει την υψηλή είσπραξη από την πρώτη κιόλας φιάλη, παρά να την έχει φθηνά και να παρακαλά να γίνει δεύτερη παραγγελία.

 

Μια άλλη παρεξήγηση που είναι πολύ διαδεδομένη στο χώρο μας των οινόφιλων , είναι πως το κρασί θα έπρεπε να τυγχάνει κάποιας ιδιαίτερης τιμολογιακής μεταχείρισης σε σχέση με τα άλλα προϊόντα που πουλά ένα εστιατόριο. Ας πούμε το υπερκέρδος από ένα εσπρέσο το αφήνουμε να περάσει ετσι , αναλογικά είναι μεγαλύτερο από ότι για το κρασί, αλλά κανείς δεν παραπονιέται. Απλά, ο εστιάτορας βλέπει την επιχείρησή του σαν ένα σύνολο προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών με ένα σύνολο εισπράξεων και υποχρεώσεων.Είναι αφελές να βλέπουμε ένα κρασί στο ράφι του σούπερ μάρκετ 8 €, στη συνέχεια στο εστιατόριο 28 € και να νομίζουμε πως ο εστιάτορας έβαλε στην τσέπη του …19 €.

 

Σε ότι έχει σχέση με τα ακριβότερα κρασιά, εκεί μάλλον επικρατεί ένα «αλαλούμ»

 

Παρ’ όλα αυτά έχουμε δίκαιο στο παράπονο μας , το κρασί είναι ακριβό στο εστιατόριο. Είναι ακριβό για εμάς που το αγαπάμε, που γνωρίζουμε ποιος το έφτιαξε και πόσο το πουλά, που θέλουμε να το καταναλώσουμε (και όχι μια και δύο φιάλες), που θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος μας με άλλους και μας ενοχλεί η ιδέα πως οι άλλοι λόγο ακρίβειας το στερούνται και δεν θα μυηθούν :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι πράγματι, όταν ακούω σε ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής, έχουμε ένα καλό δικό μας.....(συνήθως ροζέ γιατί αναμιγνύουν τα κόκκινα με Ροδίτη που περισσεύει στην περιοχή) , η απάντηση μου είναι μια μπύρα ....

Σίγουρα την διάφορα της τιμής δεν την βάζει στην τσέπη ο εστιάτορας με τα τόσα έξοδα και φόρους αλλά δεν παύει να πωλεί ένα έτοιμο προϊόν με την επιβάρυνση ίσως ενός συντηρητή.

 

Πράγματι τα Οινοξένεια είναι μια πολύ καλή προσπάθεια για την ανάδειξη των οίνων και των παραγωγών της Αιγιάλειας , που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

 

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα μέρη μας pm για κέρασμα και ανταλλαγή (μάλλον φροντιστήριο ) οινικών απόψεων

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

κλειστα τα βλεπω.... :P

 

Ανοίχτηκαν και δοκιμάστηκαν όλα :P ... εντυπωσίασε του 2006 χρώμα, μύτη, στόμα άλλα με κοντή επιγευση ,απογοήτευσε το 2004 λογικότατα έχει παραδώσει χρόνια τώρα ... του 2007 στρογγυλό και average σε όλα ... στις νεότερες χρονιές διακρίνεται άλλη οινοποίηση με εμφανής το φρούτο το Αγιωργίτικου πικάντικο να αναγνωρίζεται πιο έντονα .. το Blend Αγιωργίτικο 80% και 20% Cabernet Sauvignon βέβαια στις προηγούμενες χρονιές αν και δεν έχει αναφερθεί αλλαγή στο blend υπερίσχυε με τα φυτικά το Cabernet ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

 

Να ψάχνεις εστιατόρια που ο εστιάτορας αγαπάει το κρασί ..και δεν το βλέπει αποκλειστικά εμπόρευμα ..

θα μείνεις έκπληκτος .. και με τις λίστες και με τις τιμές και πώς αντιμετωπίζει τον οινόφιλο !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα εστιατόρια είναι απαράδεκτη η κατάσταση . Υπάρχει ο σνομπισμος που επικράτησε ......

ένα πράγμα να τηρήσετε ποτέ χύμα ......

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

Θα το δεχθώ αυτό ,αλλά πιστεύω ότι με το να επιμένεις στο εμφιαλωμένο υποστηρίζεις τους αμπελουργούς που το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν , αν και με το κόστος παθαίνεις .........

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Θα Δανειστώ τα λόγια του Στέλιου του Μπουτάρη σε κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζοντας το ίδιο παράπονο η τέλος πάντων άποψη

 

'Όχι, δεν είναι ακριβά! Αυτό που ισχύει για τα ελληνικά κρασιά είναι ότι τα φθηνά είναι ακριβά και τα ακριβά φθηνά"

 

Δοκιμάζοντας συνέχεια εχω καταλήξει στην ίδια άποψη ..

 

θεωρώ ότι υπάρχουν κρασιά παραγωγών, που αν δεν είχαν ελληνική καταγωγή, αλλά άλλης ευρωπαϊκής χώρας, θα κόστιζαν πάνω από 150 ευρώ στο ράφι και ανταγωνίζονται στα ίσια άλλες οινοπαραγωγές χώρες

 

Το ελληνικό κρασί απευθύνεται σε μια περιορισμένη εσωτερική αγορά, αδύναμη να στηρίξει τις κρίσιμες εκείνες ποσότητες που απαιτούνται για την αναπτυξιακή του πορεία , Πρόβλημα γης. κόστος καλλιέργειας. και ποσότητες ζήτησης ..

 

Επίσης ανεκπαίδευτο οινικό κοινό που ακόμα προτιμά το χύμα από ένα φθηνό εμφιαλωμένο θεωρώντας ότι ετσι ξεγελάει τον άπληστο παραγωγό που θεωρεί ότι κερδοσκοπεί εις βάρος του καθώς και τον εστιάτορα που νομίζει οτι ετσι θα κερδίσει περισσότερα !!!!

Τα είπες πραγματικά όπως είναι

Αλλά πρέπει να είσαι οινοφιλος για να καταλάβεις.......

 

Στάλθηκε από το SM-G390F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Βαγγέλη, στην περιοχή μας πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό χύμα κρασί. Αρκετοί μάλιστα, διευκρινίζουν και την ποικιλία.

 

Τι ακριβός σημαίνει εξαιρετικό χύμα ..?

 

Αν ήταν εξαιρετικό ..πίστεψε με 100 % θα ήταν σε φιάλη !!!! ;)

 

Εαν πάλι εννοείς χωρική οινοποίηση αυτό που και καλά νομίζουν-αμέ ότι είναι αγνό και χωρίς χημικά πρόσθετα ..

πιστεύω να μου δώσεις και την απάντηση εάν θα αγόραζες και θα έπινες χύμα ουίσκι η βότκα ?

Edited by agavalas
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι οινοποιοί που εμφιαλώνουν βγάζουν και ασκούς των 5 ή 10 λίτρων. Ακόμη και όσα δεν είναι ίδια κρασιά, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πάντα εγγυημένα. Μήν εστιάζετε στα ξύδια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με αυτά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι οινοποιοί που εμφιαλώνουν βγάζουν και ασκούς των 5 ή 10 λίτρων. Ακόμη και όσα δεν είναι ίδια κρασιά, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πάντα εγγυημένα. Μήν εστιάζετε στα ξύδια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με αυτά.

 

Δεν υποστηρίζω ότι οποίο κρασί δεν είναι εμφιαλωμένο, είναι κακό. Φυσικά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αξιοπρεπή σε ασκό, ( εξαίρετα δεν υπάρχουν ;) ), με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αναγραφόμενα στην ετικέτα σε πιο προσιτές τιμές, αλλά σε υποδεέστερη ποιότητα από αυτή των ετικετών του ίδιου οινοποιείου.

 

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ασκού που διαθέτει επισήμανση με τον ασκό που δεν έχει την παραμικρή πληροφορία.

 

Σίγουρα λοιπόν όταν σας προτείνουν χύμα κρασί σε εστιατόρια και μιας και η γυάλινη καράφα που το σερβίρουν δεν αναγράφει τα στοιχεία καλό θα είναι να ρωτάτε από ποιο οινοποιό είναι ...

 

 

υ.γ Ξεκινάω μεγάλο κεφάλαιο και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω .. αλήθεια με τι ποτήρια πίνεις το χύμα κρασί που σερβίρουν στα εστιατόρια ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...αλήθεια με τι ποτήρια πίνεις το χύμα κρασί που σερβίρουν στα εστιατόρια ?

 

Ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας, με προτίμηση σε αυτά της δυναστείας των Αψβούργων, και το χαρακτηριστικό "ντιν" στο ύψος του Μι#...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας, με προτίμηση σε αυτά της δυναστείας των Αψβούργων, και το χαρακτηριστικό "ντιν" στο ύψος του Μι#...

 

Έχεις κωδικό να μας δώσεις να παραγγείλουμε να οργανώσουμε ένα master class για να δούμε πως μεταμορφώνουν το αποδεκτό χύμα σε εξαίρετο κρασί ?.. :P Eχω κάνει με riedel και πραγματικά δίνουν τα μέγιστα και αναδεικνύουν την ποικιλία ...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Έχεις κωδικό να μας δώσεις...

Όχι πλέον, μετά από τόσα χρόνια. Λίγη σημασία έχει όμως. Το καλό κρασί, όπου και να μου το σερβίρουν, το απολαμβάνω. Δεν το βαθμολογώ λες και είμαι sommelier, ούτε ψάχνω θερμόμετρο να ελέγξω τη θερμοκρασία του αν είναι η σωστή, ούτε έχω κάνει manucure πριν, για να μήν ακουμπήσω το ποτήρι με λάθος τρόπο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωριάτικο χτένισμα το έχω ονομάσει... με φράντζα στη μέση.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι πλέον, μετά από τόσα χρόνια. Λίγη σημασία έχει όμως. Το καλό κρασί, όπου και να μου το σερβίρουν, το απολαμβάνω. Δεν το βαθμολογώ λες και είμαι sommelier, ούτε ψάχνω θερμόμετρο να ελέγξω τη θερμοκρασία του αν είναι η σωστή, ούτε έχω κάνει manucure πριν, για να μήν ακουμπήσω το ποτήρι με λάθος τρόπο.

 

Όπως ακριβώς αγαπάς ..να το απολαμβάνεις, άλλωστε αυτή είναι και η πεμπτουσία του κρασιού ..καλή παρέα και απόλαυση .. η το ανάποδο ;)

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φάτε μάτια ψάρια0ff0689d3215831cd90bf9fcea1bb838.jpg

 

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΔΙΕΘΝΉ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΟΊΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

 

https://www.tiwc.gr/index.php?option=com_fabrik&view=list&listid=46&Itemid=557&lang=el

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Πωλείται σε άριστη κατάσταση iphone 13 mini 256gbαγορά 17.10.21 από την πρώτη μέρα σε θήκη και τζαμί spigen . Τιμή για το φόρουμ 600 ευρω.
    • Καλησπέρα στην παρέα....  Σιγά σιγά βγαίνουν οι εξοπλισμοί για φρεσκάρισμα, εμείς κατεβάσαμε και τα ρούχα του σκι να τα έχουμε πρόχειρα και αναμένουμε τον καιρό. Εύχομαι να έχουμε μία σεζόν σαν την περσινή 🙂 Στο χιονοδρομικό μας κέντρο έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες.    1. Διάνοιξη του δρόμου και ασφαλτόστρωση σε συγκεκριμένα σημεία του παρκιγκ. 2. Συντήρηση λιφτ κάτι απαραίτητο  3. Νέες άγκυρες (ατελείωτες κατεβασιές)   https://www.facebook.com/Kastoria.Ski/posts/pfbid02AYicQCANkDqzKf2D7KCUDgZQrXCSPjtRzojEecL6BuuY4vupfKDoU7KEUvtpukJbl  
    • Παρακαλω άμεσα να γίνει οριστική και αμετάκλητη διαγραφή του ονόματος μου και της συμμετοχής μου στο παρόν φόρουμ.   Η συναναστροφή με βοθρολύματα δεν είναι του γούστου μου.  Θα εξασκήσω κάθε νομιμο δικαίωμα μου αν δεν γίνει η διαγραφή καθώς και  για οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα μου.  Θα εκτιμούσα αν διαγραφατε και όλα τα  ποστ μου . Άλλωστε χαμένα πάνε στον συγκεκριμενο βόθρο . Κωνσταντίνε σε παρακαλώ πολύ μην διαγράφεις τα ποστ μου. Διέγραψε την συμμετοχή μου .   Ευχαριστώ πολυ.
    • Γενικά βλέπουμε μια αντιμετώπιση επιχειρημάτων ακραίου συνδικαλισμού με το άσπρο να βαφτίζεται μαύρο. Ο λιγνίτης είναι "φίλος" μας.
    • Η εξόρυξη του Λιγνίτη (αλλά και η παραγωγή οποιασδήποτε μορφής ενέργεια) πρέπει να α) είναι κοινωνικά αποδεκτή β) έχει περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον), γ) είναι τεχνικά επιτεύξιμη και δ) έχει οικονομική λογική. Για το α) ο λιγνίτης ευνοήθηκε από την τοποθεσία που ήταν τα κύρια κοιτάσματα. Οι άνθρωποι που έμεναν εκεί για πάρα πολλά χρόνια μπορούσαν να αγνοηθούν διότι είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όμως πλέον οι μετακινήσεις πληθυσμών δεν είναι εύκολα αποδεκτές από τα δικαστήρια. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω ότι η μετακίνηση της πόλης της Δράμας (από κάτω υπάρχουν σημαντικότατα κοιτάσματα λιγνίτη) είναι κάτι που μόνο σαν ανέκδοτο (από μηχανικούς) μπορεί να ειπωθεί. Ομοίως οι ΑΠΕ συναντούνε την αντίδραση διαφόρων ελίτ (nimby) με ισχυρή πρόσβαση στα μέσα αλλά και τοπικών κοινωνιών διότι δεν βλέπουν καμία ανταπόδοση (δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας) κι ίσως χειροτέρευση της κατάστασης (απώλεια τουρισμού). Για το β) ο λιγνίτης έχει συγκλονιστικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και λόγω ρύπων (η σύγκριση με τη Δραπετσώνα είναι ατυχής, σαν να συγκρίνεις Ιαβέρη με Hamilton) και λόγω καταστροφής του κάμπου (επιφανειακή εξόρυξη). Απλά, η ΒΔ Μακεδονία κείται μακριά. Τονίζω ότι η αναφορά του άρθρου που αναφέρει ο vro σε τίρφη (Φίλιπποι) μόνο ως (πολύ κακό) ανέκδοτο ακούγεται το 2022 και δείχνει τη σοβαρότητα των συγγραφέων, Αντίθετα, οι ΑΓ έχουν σημαντική επίπτωση στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και άγνωστες επιπτώσεις (φοβάμαι σημαντικές) όταν λήξει η ωφέλιμη ζωή. Εδώ, είναι θέμα πολιτικής απόφασης - ποια είναι η προτεραιότητα. Τεχνικά επιτεύξιμες (γ) είναι σχεδόν όλες οι λύσεις σε βάθος χρόνου κι αν υπάρχουν λεφτά. Οπότε, σε πόσα χρόνια σκεφτόμαστε το λιγνίτη (πχ, σε κάποιες χιλιάδες χρόνια η τίρφη θα γίνει λιγνίτης); Τι δεχόμαστε να πληρώσουμε (πιστεύω ότι μπορούν να κατασκευαστούν φίλτρα που κατακρατούν το 99% των ρύπων). Για την ιστορία, οι συγγραφείς αναφέρονται σε κατάλληλες / ακατάλληλες μεθόδους εξόρυξης. Αυτό είναι μια (κουτο)πονηριά του (παλιού) τεχνικού δυναμικού της ΔΕΗ και βασιζόταν στην εντύπωση ότι ο λιγνίτης ήταν καύσιμο μηδενικού κόστους άρα δεν χρειαζόταν διαχείριση του κόστους εξόρυξης. Το αν η διαχείριση έγινε με τον καλύτερο τρόπο δεν μπορώ να απαντήσω. Για το (δ) η απλή απάντηση είναι ότι βραχυπρόθεσμα (6-8 μήνες) ο λιγνίτης έχει οικονομική λογική. Του χρόνου τέτοια εποχή μάλλον όχι. Το ΦΑ θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμα, σε χαμηλότερη τιμή από ότι σήμερα.
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. xmen
      xmen
      (49 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      16,920
    • Total Posts
      454,105
  • Member Statistics

    • Total Members
      9,210
    • Most Online
      208

    Newest Member
    johnwick52116162
    Joined
×
×
  • Create New...