Jump to content
Theodoros Kafasis

Custom Μπότες: Intuition & Zipfit

Recommended Posts

Καλησπέρα, ποιος από εσάς έχει εμπειρία με τα liners της Intuition ή της ZipFit;

Και επίσης ποιος έχει foam injected liners και, αν ναι, που τα έκανε; (εκτός από το St Anton)

Έχετε παραγγείλει ποτέ κάτι τέτοιο από το internet;

Ευχαριστώ πολύ όποιον διαθέσει λίγο χρόνο για να απαντήσει!!

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

Για τετοιου ειδους πραγματα φιλε μου, μακρια απο internet, απο οσο ξερω πρεπει να εισαι παρον, το φιλαρακι μου ο Λαππας εχει κανει στο Les 2 Alpes οταν το ειχαμε επισκεφτει πριν τρια χρονια, Λαππακο μιλα ρε... ;)

Βεβαια η μεκκα της μποτας ειναι αλλου αλλά ακομα δεν λεμε τιποτα, ετσι Douglas.... :D

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Έχω ήδη custom liners της Intuition (Powerwrap) σε ένα ζευγάρι Tecnica Demon 110 toy 2013, απλά έψαχνα κάποιον που να είχε δοκιμάσει και τα 3 (Intuition, ZipFit και foam injected) για να μου πει τι του κάθεται καλύτερα και γιατί.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα Powerwrap, άλλαξαν εντελώς την συμπεριφορά της μπότας μου. Αλλά, όταν τα πήρα ήμουν πολύ αναποφάσιστος μεταξύ αυτών και των ZipFit, τα οποία δεν πήρα τελικά γιατί έκανα 100+ ευρώ παραπάνω (βλακεία μου ίσως). Έτσι μου έχει μείνει η απορία..

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

HomeFitting στις καινούριες SCARPA σήμερα.

Τα εσωτερικά μποτάκια είναι της Intuition, οπότε παρήγγειλα το Home Fitting Kit της εταιρίας. 

2 κάλτσες δηλαδή και το toecap  Home Fitting Kit - Intuition Sports Inc.

Εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Γεμίζουμε την μια κάλτσα με ρύζι (περίπου 750γρ ρύζι). Συνολικά χρειάζεται 1.5κλ ρύζι.

και την βάζουμε σε σχήμα λουκάνικου πλέον στον φούρνο μικροκυμάτων για 5' στα 1100W. 

Στην συνέχεια τοποθετούμε το καλτσολουκάνικο (προσοχή καίει - το πιάνουμε από πάνω) στο εσωτερικό μποτάκι (χωρίς να το έχουμε βγάλει από την μπότα) . Σε αυτή την φάση είχα ανοίξει αρκετά τα πλαστκά της μπότας και την χτυπούσα-κουνούσα (απαλά) με σκοπό να φτάσει το "λουκάνικο"¨και στην κατω μεριά του liner... στο πέλμα. 

Κλείνουμε χαλαρά τα κλίπς και περιμένουμε 7' να ζεσταθεί το liner.

Εν τω μεταξύ όσο ψήνεται το ριζάκι μας φοράμε το Toecap και την άλλη κάλτσα. Μετά από 7' λοιπόν φοράμε την μπότα μας και σφίγγουμε (όχι σφιχτά) τα κλίπς .  Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στην άλλη μπότα.

Intuition Home Fit - YouTube

υ.γ 1 Προσοχή.. στην ίδια διαδικασία για το άλλο πόδι, πρέπει να πετάξετε το παλιό ρύζι γιατί αν βάλετε το ίδιο καίγεται!

υ.γ 2 Στο τέλος του βίντεο ο τύπος κάθεται στον καναπέ.. εγώ έκατσα σε στάση σκι για 15'

υ.γ 3 Οταν βάλετε το πόδι στην μπότα θα αισθανθείτε ένα σχετικό κάψιμο κάτι το οποίο αντέχεται

Edited by Κώστας Πολίτης
  • Like 3