Jump to content
PRESIDENT

Συζήτηση Για Την Βιωσιμότητα Των Ελληνικών Χιονοδρομικών

Recommended Posts

με απλα λαικα λογια

αν ειναι να λειτουργήσει το χκ σελιου ..και να κλεισει -υπο-λειτουργήσει το γενικο νοσοκομείο βεροιας

μη έχοντάς πορους, για να παραμείνει ανοιχτο διοτι τους εδωσαν στο χκ σελιου ..

εε!! σιγουρα προτιμώ να μην άνοιξη το σελι - κλείσει τελείως ..

Edited by PRESIDENT

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

@vro

Από το Κρούσοβο; Εμένα είναι από Μοναστήρι!!!! Σιούντα στο επίθετο

carpe diem

Η αληθεια ειναι οτι ακομα και στις Αλπεις υπαρχουν μικρα χιονοδρομικα που δεν επιβιωνουν...δεν μου ρχεται καποιο τωρα στο μυαλο. Aλλα που και που σε γερμανικα φορουμ διαβαζεις κατι σχετικο.

Το Σελι κατα την αποψη μου, επεση θυμα της αχιονιας των τελευταιων χρονων. Αλλιως δεν θα υπηρχε θεμα να κλεισει.

Περα απο αυτο , το αν θα πρεπει να υπαρχουν κρατικα χιονοδρομικα ειναι μια παρα πολυ μεγαλη κουβεντα..Κατα την αποψη μου ναι. Πρεπει...Οπως πρεπει να προωθειται και το αθλημα και μπλα μπλα μπλα...

Αλλα ολα αυτα τη σημερινη εποχη, με τα σημερινα δεδομενα ειναι ψιλα γραμματα. Εγω τα βρισκω πολυ σημαντικα αλλα....

• Like 3

Snow is on my D.N.A.

ευθυμίου το πατρικό της

μιχαηλ του παππου

πως λέμε ευθυμης ευθυμιου και μιχαηλ μιχαηλ κλπ

δεν τους λέγαν αδικα γραικομανεις... ελληνικα δεν μιλουσανε, αλλα στελναν τα παιδιά τους σε ελληνικο σχολείο... 3 ειχε το κρουσοβο (ελληνικο, μακεδονιτικο-βουλγαρικο, βλάχικο-ρουμανικο), και για τα κοριτσα (μιλάμε για το 1900). Αφου αλλαξε το επιθετο του, ονομασε ανδρομαχη την κόρη του και την εστειλε στο ελληνικο σχολείο...

οι νεοέλληνες ξερεις τι θα του λεγαν?

Δεν θα γίνεις ελληνας ποτε, βλαχε-αλβανε κλπ κλπ...

Στο μοναστηρι θεωρητικα εχω συγγενεις, παρ το αυγο και κουρευτο...

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

μισος βλάχος απ την μανα, μισος καραμανλης απο πατερα...

και των 4 παππουδων τα ελληνικα ηταν ξένη γλώσσα...

λες το DNA μου να μην ειναι καλό? :detective:

σύμφωνα με ενα μεγαλο ποσοστο νεοελληνων ειμαι το καλυτερο...τουριστας.

αντε ΜΙΚ ηρθαν οι τουρίστες.

• Like 1

Ρε μάστορη... κάνει η Μιζέρια τουρισμό ;

τώρα βεβαια έξω από τον χορό ( ελλάδα ) πολλά τραγούδια λέγονται αλλα απορώ γιατί δεν ασχολούμαστε

σαν σύλλογος με την αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου εκεί κοντά στα χιονοδρομικά ?

κάπως πρέπει να υπάρχει κάποια συντονισμένη υποδομή ( δρόμοι-parkings-hotels-appartments-lifts-προσωπικό etc.).

εδώ απ ότι διάβασα μαλώνουν οι δήμοι και οι κοινότητες μεταξύ τους γιατί δεν θέλουν να καθαρίζουν αυτοί τους δρόμους.

τι να τα κάνετε μετά τα καινούρια lifts και τις καινούριες πιστες ?

:hi:

• Like 3

Παμε split να συζητησουμε το θεμα.σε καθε πολεμο εαν για να σωθουν μερικοι πρεπει καποιος να πεθανει ειναι πραξη μη κατακρινομενη που το λενε θυσια.στην ειρηνη το λενε αναπτυξη.

Γιάννη, για να αλλάξουν νοοτροπίες ετών θέλει σχέδιο και κόπο. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσπάθεια είτε ως σύλλογος, είτε ατομικά.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg

Ενας κουκος φερνει τον χειμωνα;γτ την ανοιξη δεν την θελουμε.

απο εκει και περα απο την μια μερα στην αλλη δεν ξερω εαν γινεται αλλα και τοσα χρονια παλι δεν γινεται κατι.οποτε αφου τοσα χρονια δοκιμων δεν πετυχε καλο θα ηταν να πετυχει με πετσοκοψιμο.ασε που στις εποχες που ζουμε εαν το ονομασουν αναπτυξη,τροικα,μνημονιο δεν θα ανοιξει ρουθουνι.

σιγα μην περιμένουν να τους πείτε <να κλείσετε> για να σας πάρουν με τις ντομάτες...

εδω ολόκληρη κουβέντα για εθελοντες εγινε.

Πως νομίζετε οτι νιώσαν???????????????????????

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του εθελοντισμού, το μείζων θέμα προσοχής ήταν να μην κοπεί ούτε μία θέση εργασίας. Το θέμα θίχτηκε και στην ΓΣ και τονίστηκε.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να διαβάζει επιλεκτικά, σίγουρα θα μας πάρει με τις ντομάτες.

Έχει (από)δείξει ο σύλλογος την στήριξή του στα Ελληνικά ΧΚ και στους εργαζομένους. Μια περιήγηση στο φόρουμ θα το επιβεβαιώσει αυτό. Ένα απλό, πρώτο πράγμα, που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κοπή της πίτας κάθε χρόνο σε διαφορετικό ΧΚ αλλά και τόσα άλλα παραδείγματα αν θυμηθούμε.

μισος βλάχος απ την μανα, μισος καραμανλης απο πατερα...

Ακριβώς το ίδιο και εγώ.

• Like 1

1162895.jpg

Γιάννη, για να αλλάξουν νοοτροπίες ετών θέλει σχέδιο και κόπο. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσπάθεια είτε ως σύλλογος, είτε ατομικά.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!

Άρη, δεν αμφιβάλλω για τις προσπάθειες είτε τις ατομικές είτε τις συλλογικές. η αμφιβολία μου έχει να κάνει

με την ( μάλλον ελλιπή ) ευελιξία τις νοοτροπίας του έλληνα.

• Like 1

Ρε μάστορη... κάνει η Μιζέρια τουρισμό ;

εξ ορισμού...

αλλιως κατσε και συ στην ουρα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

τα ελληνικά χιονοδρομικα δουλευουν με τον ελληνα και μάλιστα οχι τον πολυ πλουσιο ελληνα.

βλάχοι και χιονοδρομικα ειναι η συνταγη της αποτυχίας :crybaby:
+οσα θες φιλε!!!ν αγιασει το στομα σου

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

βλάχοι και χιονοδρομικα ειναι η συνταγη της αποτυχίας :crybaby:
+οσα θες φιλε!!!ν αγιασει το στομα σου

Τα κουδούνια (βλ. ασχολία με πρόβατα) είναι βλάχικο χαρακτηριστικό νομίζω... :)

Το ίδιο ισχύει και με τα κουδούνια στα μπατόν?

1162895.jpg

οχι ρε τρελε....αυτο ειναι advanced avalance system...μη παρεξηγηθουν οι βλαχοι του φλορουμ αλλα αυτο που ειπε ο vro ισχυει και κραυγαλεο περιστατικο ειναι το χκ βασιλιτσας....οχι μονο σαν διοικηση αλλα και σαν νοοτροπια των ντοπιων σαπαν στο βουνο

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Αν θυμαμαι καλα, (γιατι... γερναω ποτε-ποτε) οι προτασεις του Συλλογου ελεγαν να υποστηριχθουν για επεκταση 6 χιονοδρομικα που ειχαν φοντα για επεκταση στα 40-50 χλμ πιστα.

Τα υπολοιπα (που δεν θεωρουνταν εμβελειας) αφηναμε την τοπικη αυτοδιοικηση και το ντοπιο διευθυντικο προσωπικο να δουν πως θα τα εχουν βιωσιμα.

Πχ μπορουσαν να αποφασισουν να εχουν κοινο εισητηριο με τα μεγαλυτερα, μπορουσε η τοπικη κοινωνια να πει οτι το ΧΚ φερνει λεφτα στην περιοχη και θα γινουμε μετοχοι και θα το υποστηριξουμε (δεν μιλαω μονο για ταβερνες, αλλα αξιοποιηση της γης κλπ.)

Το κλεισιμο ειναι η εσχατη λυση. Τα μικρα ΧΚ στην Αυστρια υποστηριζονται απο τις τοπικες κοινοτητες-μετοχους. Δεν κλεινουν επειδη ειναι 15 χλμ απο το Kitzbuhel.

Ο ΕΣΤΧ προσπαθησε να δειξει το δρομο για το πως μπορουν να γινουν κερδοφορα τα ΧΚ εθνικης εμβελειας. Στο Περτουλι, ας βαλει ο ταβερνιαρης το γιο του λιφτιερη με 20€... Θα τα βγαλει απο τις χοιρινες... αν εχει μυαλο (λεμε τωρα...)

• Like 6

θα πω αυτο που ειπα πριν χρονια σε ενα αλλο φορουμ ..

το χκ σελιου αν δεν ειναι βιώσιμο ,που δεν ειναι τοτε να κλειση για να σταματήσει να τρεχει κρατικό χρημα σε μια ακομα ζημιογόνο επιχειρήσει που θα την συντηρει η περικοπή του μισθου -σύνταξή του απλου κοσμου που δεν εχει και ιδεα τι θα πει σκι ....

ναι ητανε το πρωτο χκ στην ελλαδα .ναι ητανε βασιλιας ..ναι ..ητανε -ητανε ..τωρα πια δεν ειναι

και κριμα που πριν λιγα χρονια επεσαν τεραστια κονδυλια για να μπουν λιφτ κλπ

που αν αυτα τα λιφτ εμπαιναν πχ στην βασιλιτσα .....τι!! θα ητανε σημερα το χκ βασιλιτσας ,,

τι!! Παρνασσος και πρασινα αλογα θα ητανε το νουμερο ενα χκ στην ελλαδα

υσ ολα τα παραπανω ειναι καθαρα η προσωπική μου γνωμη και τιποτα αλλο

κρατήστε στο σελι ενα λιφτ και καντε το μουσειο χιονοδρομιας στην ελλαδα να λεμε στα νεα παιδια οτι απο εδω ξεκίνησε το σκι στην ελλαδα .

και οχι να θελουν να βαλουν και τεχνητή χιονόπτωση σε ενα βουνο που δεν μπορει να εχει θερμοκρασιες χιονοπτώσεις

Εγω θα πω την αποψη μου για το χκ σελιου γιατι γι αυτο γνωριζω καλα. για αλλα κεντρα δεν ξερω οποτε δεν θα πω.

Το σελι εχει ολα αυτα τα οικονομικα προβληματα λογω διοικησεων και οχι λογο ελλειψης χιονιου. και το '80 ειχε χρονιες που δεν ειχε χιονι και το '90 ειχε χρονιες χωρις χιονι αλλα δεν υπηρχαν οικονομικα προβληματα ουτε εμπενε μεσα το κεντρο. Μετα απο καποια χρονια μεσ το 2003-4 και μετα αρχισαν να ακουγοντε χρεη για το κεντρο αφησαν μεγαλα χρεοι οι διοικησεις και κανεις δεν λογοδοτησε μεχρι σημερα απο αυτους πως γιναν αυτα τα χρεοι απλα περνουσε οι 2ετια τους και την καναν και το βαρος το ριχναν στους επομενους το οποιο ολο και μεγαλωνει μετα απο μια 10ετια. οποτε το προβλημα στο Σελι ειναι διοικητικο και οχι καιρικο η Γ.Γ.Α. το δουλευει λαθος το κεντρο. Και για το αν ειναι βιωσιμο ναι ειναι βιωσιμο αν δουλεψει σωστα (χωρις φαγοποτι απο πισω) και για τα περι να κλεισει... Οταν εχει χιονι δεν βλεπει ουτε την βασιλιτσα ουτε κανεναν στην βορεια ελλαδα. τις καρτες που κοβει τις καλες χρονιες το σελι President η βασιλιτσα ουτε σε ονειρο δεν τις βλεπει. Και οσοι ερχονται σελι συχνα το ξερουν καλα γιατι πολυ απλα ειναι το πιο κοντινο στην θεσσαλονικη και πολυ κοντα σε πολλους αλλους νομους σε σχεση με την βασιλω. Την σεβομαι την Βασιλω σαν βουνο ειναι υπεροχο αλλα και το Σελι ειναι πολυ δυνατο και εχει και ιστορια πισω του!!!

Edited by Johnskynyrd
  • Like 1

Στον προβληματισμό δεν συμμετέχουν οι δυνάμενοι να απαντήσουν .

Δεν είναι ούτε οι χιονοδρόμοι , ούτε οι τοπικές κοινωνίες . Είναι αυτοί που εχουν επενδυτικά σχέδια , κεφάλαια , πολιτική επιροή και επαφές που διασφαλίζουν ότι αυτοί ονομάζουν βιωσιμότητα ,κερδοφορία ,ανάπτυξη . Τα κριτήρια ,οι όροι και τα όρια τους έχουν πλέον βάθος και δεν εξαρτώνται από τον τοπικό ,εθνικό ,ιδιωτικό ή δημόσιο παράγοντα .

Τα funds δεν διαθέτουν μόνο χρήμα και τεχνοκράτες . Δεν επενδύουν με όρους οικονομίας αλλά με όρους πολιτικής . Επενδύουν και διαμορφώνουν νέες κοινωνικές δομές εξαρτώμενες από τις επιλογές τους ,σε κάθε τομέα και επίπεδο ατομικής ή μαζικής δραστηριότητας . ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ .

Το βουνό ,οι πίστες ,τα οδικά δίκτυα και οι κοινότητες θα πάρουν - αν ενδείκνυται - άλλα,νέα ΟΝΟΜΑΤΑ που να τονίζουν τη διαφορά μεταξύ νέας και παλαιάς κατάστασης .

Εχουν όρους και ονόματα να αναδείξουν , να αναβαπτίσουν και να ξεπλύνουν τα πάντα και τους πάντες .

Οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν τι ,πώς , πόσοι ,ποιοί κάνουν τους νέους γύρους επενδύσεων και αναθέσεων θα πρέπει να αλλάξουν υψόμετρο , ενδυμασία και να ανανεώνουν εικόνες , σχέσεις ,πληροφορίες και επαφές στα ιστορικά ξενοδοχεία του Συντάγματος και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας . Αν χρειάζεται, στην ατζέντα τους ας προσθέσουν μεγάλα γραφεία στις παρόδους πέριξ της πλατείας Κολωνακίου ή σωστότερα πλατεία ΦΙΛΙΚHΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ .

Edited by snowhow
  • Like 1

"". Στο Περτουλι, ας βαλει ο ταβερνιαρης το γιο του λιφτιερη με 20€... Θα τα βγαλει απο τις χοιρινες... αν εχει μυαλο (λεμε τωρα...)"""

αρε Μακη ατελειωτεεεεεεεε

o τρελος του χωριου......

Εγω θα πω την αποψη μου για το χκ σελιου γιατι γι αυτο γνωριζω καλα. για αλλα κεντρα δεν ξερω οποτε δεν θα πω.

Το σελι εχει ολα αυτα τα οικονομικα προβληματα λογω διοικησεων και οχι λογο ελλειψης χιονιου. και το '80 ειχε χρονιες που δεν ειχε χιονι και το '90 ειχε χρονιες χωρις χιονι αλλα δεν υπηρχαν οικονομικα προβληματα ουτε εμπενε μεσα το κεντρο. Μετα απο καποια χρονια μεσ το 2003-4 και μετα αρχισαν να ακουγοντε χρεη για το κεντρο αφησαν μεγαλα χρεοι οι διοικησεις και κανεις δεν λογοδοτησε μεχρι σημερα απο αυτους πως γιναν αυτα τα χρεοι απλα περνουσε οι 2ετια τους και την καναν και το βαρος το ριχναν στους επομενους το οποιο ολο και μεγαλωνει μετα απο μια 10ετια. οποτε το προβλημα στο Σελι ειναι διοικητικο και οχι καιρικο η Γ.Γ.Α. το δουλευει λαθος το κεντρο. Και για το αν ειναι βιωσιμο ναι ειναι βιωσιμο αν δουλεψει σωστα (χωρις φαγοποτι απο πισω) και για τα περι να κλεισει... Οταν εχει χιονι δεν βλεπει ουτε την βασιλιτσα ουτε κανεναν στην βορεια ελλαδα. τις καρτες που κοβει τις καλες χρονιες το σελι President η βασιλιτσα ουτε σε ονειρο δεν τις βλεπει. Και οσοι ερχονται σελι συχνα το ξερουν καλα γιατι πολυ απλα ειναι το πιο κοντινο στην θεσσαλονικη και πολυ κοντα σε πολλους αλλους νομους σε σχεση με την βασιλω. Την σεβομαι την Βασιλω σαν βουνο ειναι υπεροχο αλλα και το Σελι ειναι πολυ δυνατο και εχει και ιστορια πισω του!!!

φιλε μου !! ξεκίνησα σκι το 1976 ,,ξερεις ποσα χκ υπηρχαν εδω στα βορεια

ακου να μαθαίνεις σελι .

λαιλιας . με μια μικρη πιστα που πηγαίναμε οταν δεν ειχε χιονι το σελι ..ναι ακομα και τοτε δεν ειχε παντα χιονι

πισοδερι με μια στραβη μικρη πιστα

και το σελι βασιλιάς τον χκ οποτε η καρτες πηγαίναν στο φουλ

αυτη η ισορροπία κράτησε μεχρι περιπου το 1988 απο εκει και μετα αλλαξαν πολλα περισσοτερα χκ και σιγουρα λιγοτερο χιονι

οποτε η βασιλιτσα κοβει πια τις καρτες ειτε το θελουμε ειτε δεν το θελουμε ακομα και με ελαχιστο χιονι ..δες... 28 -10 εδωσε δυο μερες σκι το σελι τι θα μπορουσε να δωσει .......ενα τιποτα

εχουν αλλάξει η καιρικες συνθηκες και οταν εχει το σελι χιονι για σκι τα υπολοιπα βουνα δεν εχουν που να το σπρωξουν ..

και δυστυχώς το σελι ειναι χαμενο σε σύγκριση χιονιου

ακι οπως ειπα καλυτερα να εχει χρηματα το νοσοκομειο βεροιας παρα να πεφτουν χρηματα σε ενα χκ που δεν εχει πατο

βεβαια καλο θα ητανε το επιμελητήριο Βεροιας να βγαλει μια ανακοινωση -στηρίξεις του χκσελιου με μια εισφορα 150 εκαστος επαγγελματιας ......ετσι για καλη θέλησή ,,και αντε να δουμε ποσα θα μαζεψουν

Edited by PRESIDENT
  • Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Εγω ειμαι της αποψης οτι θα επρεπε να χορηγηθει ενα πακετο σ ενα χιονοδρομικο.η διαφορα θα ειναι αισθητη χρονο με τον χρονο.κι αφου το σελι δεν εχει πλεον χιονικαλυψη,ας χρησιμοποιηθει για αλλου ειδους τουρισμο(βλ.mountainbike,motocross)

21 χιονοδρομικα και λειτουργουν τα 18;

ειμαστε χωρα ωστε να χρειαζομαστε τοσα χιονοδρομικα;