Jump to content
Sign in to follow this  
over-poulover

Παιδικό Σκι & Χρήσιμες Συμβουλές

Recommended Posts

Παιδικό σκι & χρήσιμες συμβουλές

 

 

Τα χειμερινά σπορ είναι μία από τις πιo δημοφιλείς επιλογές για διακοπές το χειμώνα και μία ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα. Το σκι και το snowboard σε συνδυασμό με ασφαλείς πίστες και εξειδικευμένους δασκάλους, προσφέρουν διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Κατεβείτε μια πλαγιά με τα πέδιλα του σκι ή με snowboard κάντε άλματα πάνω από μικρά βουναλάκια, απολαύστε το φρέσκο χιόνι.

Για να παραμείνουν όμως ευχάριστες οι συγκινήσεις των χειμερινών σας εξορμήσεων, πρέπει να υπάρχει ειδική υποδομή όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στον τρόπο με το οποίο μαθαίνετε εσείς και τα παιδιά σας σκι, όπως και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε τον εξοπλισμό σας.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά σας σκι

Οι χειμερινές διακοπές με τα παιδιά, προϋποθέτουν σωστή οργάνωση. Το πρώτο που θα πρέπει να αναρωτηθείτε είναι εάν αυτό το σπορ εντυπωσιάζει τα παιδιά σας. Ίσως κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους λέγοντας τους ιστορίες για γνωστούς σκιερ, δείτε παρέα άλμπουμ με φωτογραφίες από χιονισμένες πλαγιές ή ταινίες σχετικού περιεχομένου. Εάν εσείς είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, αυτό σίγουρα θα παρασύρει τα παιδιά σας, αλλά όπως σε κάθε τομέα, μην παραβλέπετε τις δικές τους επιθυμίες, παρασυρμένοι από δικά σας «θέλω».

Εάν επισκεφτείτε για πρώτη φορά βουνά και τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά βρείτε απλούς τρόπους να χαρείτε παρέα την φύση. Με κινητικά παιχνίδια, κάντε τα να ανακαλύψουν την διαφορά της ανηφόρας από την κατηφόρα όχι μόνο για να βελτιώσουν τον έλεγχο του σώματός τους, αλλά και για να μάθουν να αντιλαμβάνονται το γύρω τους περιβάλλον.

Μπορεί ως ενήλικες, κάποια πράγματα να τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά στοιχεία της φύσης όπως πλαγιές, λόφοι, στροφές, δέντρα και γενικώς φυσικά εμπόδια, είναι πράγματα που ένα παιδί πρέπει να τα ανακαλύψει και μόνο έτσι θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα και να νιώσει σιγουριά.
Είναι καλύτερα ένα παιδί να έχει εμπειρία από κοντινές εκδρομές στη φύση πριν επισκεφτεί ένα χιονισμένο βουνό.

Σε αυτές τις εκδρομές, παίξτε μαζί τους κυνηγητό, κρυφτείτε πίσω από δέντρα, πηδήξτε πάνω από μικρά εμπόδια. Όλ’ αυτά θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και θα σας γλυτώσουν από πολλά προβλήματα όταν το παιδί θα φτάσει σε ένα χιονοδρομικό που οι συνθήκες είναι πιο «άγριες» (περισσότερος κόσμος, κρύο, χιόνι, νέο περιβάλλον και καινούργιες παραστάσεις). Μην παραδώσετε τα παιδιά σας κατευθείαν σε μια σχολή σκι. Δώστε τους λίγο χρόνο να εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον.

 

Πότε μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει μαθήματα σκι?

Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με την ανάπτυξη και την φυσική κατάσταση του παιδιού σας και λιγότερο με την ηλικία. Ήδη απο τριών ετών, ένα απλό γλύστριμα στο χιόνι ή σε ένα κατηφορικό λοφάκι είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Πρέπει σαν γονέας να συνειδητοποιήσετε τι μεγάλο κατόρθωμα και κούραση είναι για έναν μπόμπιρα τριών ετών μισή μέρα μάθημα σε κάτι καινούργιο, με άλλα παιδιά, σε νέο περιβάλλον. Το σκί για τα παιδιά δεν είναι αθλητισμός αλλά παιχνίδι!

Για παιδιά κάτω των τριών ετών

Σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν παιδικοί σταθμοί. Ενημερωθείτε πριν από το ταξίδι.
Προσοχή όμως! Θα θελήσουν τα παιδιά σας να μείνουν χωρίς εσάς για κάποιο χρονικό διάστημα; Δοκιμάστε το αλλά όχι όταν φτάσετε στις διακοπές σας.

Που χρειάζεται ειδική προσοχή

Προτού ξεκινήσετε, ενημερωθείτε εάν ο προορισμός σας ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας. Όσο ποιο συγκεκριμένα είναι τα πράγματα που θέλετε, τόσο καλύτερα μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας και να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

 • Η τοποθεσία της σχολής να έχει εύκολη πρόσβαση και να μην έχει πολύ φασαρία. Ο θόρυβος και οι πολλοί θεατές φέρνουν ανασφάλεια.
 • Ο χώρος που τα μικρά παιδιά κάνουν σκι πρέπει να είναι ειδικά προστατευμένος και να διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες πίστες.
 • Την πρώτη μέρα μείνετε για τουλάχιστον μισή ώρα κοντά στο παιδί σας, κρατώντας διακριτικά απόσταση. Ορισμένες φορές οι γονείς προσπαθούν να ς να εμψυχώσουν τα παιδιά και να τους «δώσουν συμβουλές από τις κερκίδες». Οι δασκάλοι του σκι όμως θεωρούν πως κάτι τέτοιο έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα ανεξαρτήτως εάν η συμβουλή σας είναι καλοπροαίρετη.
 • 2 ώρες ημερησίως αρκούν για το μάθημα. Την υπόλοιπη ημέρα μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο, να παίξετε με το χιόνι, να φτιάξετε χιονάνθρωπους, ακόμη και να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια στο ξενοδοχείο.
 • Στο τέλος του μαθήματος αφήστε το παιδί σας να σας δείξει με περηφάνια τι έμαθε και μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε τις επιτυχίες του.

 

Εξοπλισμός για σκί ή snowboard

Ρούχα για το χιόνι

Το παιδί σας έτσι κι αλλιώς για εσάς είναι ξεχωριστό. Στο συγκεκριμένο σπορ, καλό είναι και το χρώμα των ρούχων του να το κάνει να ξεχωρίζει μέσα στο χιόνι ώστε να μπορούν να το βλέπουν για λόγους ασφάλειας. Τα ρούχα του πρέπει να το προστατεύουν από το κρύο, αλλά κυρίως από το νερό και την υγρασία.

Για να παραμείνει η εμπειρία του παιδιού με τα χειμερινά σπορ θετική, είναι σημαντικό, τα ρούχα του να είναι ζεστά και αδιάβροχα. Τα παιδιά πέφτουν πολύ συχνά η κάθονται στο χιόνι. Ειδικά εάν μαθαίνουν snowboard. Η θερμοκρασία του σώματος κάνει το χιόνι να λιώνει και εάν τα ρούχα δεν είναι κατάλληλα επιλεγμένα η ημερήσια εκδρομή στο χιόνι τελειώνει πολύ γρήγορα και ο κίνδυνος να περάσετε τις διακοπές σας με άρρωστα παιδιά αυξάνεται.

Επιλέξτε το μπουφάν και το ειδικό παντελόνι για σκι ξεχωριστά και όχι ως ολόσωμο ρούχο. Έτσι θα μπορεί το παιδί σας σε ζεστούς εσωτερικούς χώρους όπως στο εστιατόριο να απαλλάσσεται εύκολα από τα περιττά ρούχα. Μην επιλέγετε ρούχα που αφήνουν κορδόνια η άλλα κομμάτια να κρέμονται, γιατί μπορούν να πιαστούν στους αναβατήρες. Το ίδιο ισχύει και για τους μοδάτους σκούφους με τις μακριές φούντες.

 

Ζεστά χέρια και πόδια
Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να διατηρούνται πάντα ζεστά. Τα γάντια χούφτες είναι καλά όσο το παιδί σας κάνει σκι χωρίς μπαστούνια. Οι βαμβακερές κάλτσες δεν αρκούν. Χρειάζεστε ειδικές κάλτσες εάν είναι δυνατόν χωρίς σχέδιο για καλύτερη εφαρμογή στις μπότες και λιγότερους ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Το υπόλοιπο σώμα πρέπει να είναι προστατευμένο από το κρύο αλλά αποφύγετε τις υπερβολές. Ιδανική θερμοκρασία είναι όταν βγαίνετε από έναν εσωτερικό χώρο και κρυώνετε ελαφρά ενώ όταν κάνετε σκι ζεσταίνεστε χωρίς να τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει κάποιος να παραμείνει ευκίνητος για να μάθει σκί.

Εσωθερμικά εσώρουχα, μία ζεστή μπλούζα και ένα καλό αδιάβροχο μπουφάν. Αποφεύγετε τα βαμβακερά εσώρουχα και μπλούζες γιατί μουσκεύουν πολύ γρήγορα από τον ιδρώτα.

Μην αφήνετε τα παιδιά ΠΟΤΕ χωρίς κράνος στην πίστα. Σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα το κράνος για παιδιά είναι υποχρεωτικό και παρέχεται μαζί με τον ενοικιαζόμενο εξοπλισμό.

Πολλοί γονείς αγοράζουν παπούτσια για τα παιδιά κατά ένα νούμερο μεγαλύτερο. Με αυτό το τρόπο τα παιδιά σας χάνουν την αίσθηση της ισορροπίας. Οι μπότες πρέπει να ταιριάζουν στο πόδι απόλυτα.

Μην κάνετε οικονομία στην επιλογή ενός καλού εξοπλισμού. Εάν δεν κάνετε συχνά σκι είναι φθηνότερο να ενοικιάσετε τον τέλειο εξοπλισμό και να περάσετε καλά από το κάνετε συμβιβασμούς στην αγορά των απαραίτητων.

Αφήστε τους ειδικούς να σας συμβουλέψουν
Οι περισσότερες μοντέρνες αλλαγές στον σχεδιασμό των σκι μοιράζονται ένα κοινό στόχο: Να στρίβουν εύκολα. Τα μοντέλα Carver ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το μήκος των carver ski πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με το ύψος του παιδιού (μέχρι τις μασχάλες). Το μήκος των κλασσικών μοντέλων σκι να φτάνει μέχρι τον ώμο. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως για τους αρχάριους είναι καλύτερα να προτιμάται ένα πιο κοντό ζευγάρι σκι.

Οι ρυθμίσεις της δέστρας εξαρτώνται από το ύψος και το βάρος. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν συνεχώς, μην ξεχνάτε να τις αφήνετε να τις ρυθμίσουν ειδικοί πριν από τις χειμερινές διακοπές σας (εάν έχετε δικό σας εξοπλισμό).

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα πρώτα βήματα να τα κάνετε σε σχολή με δασκάλους. Ακόμη και αν είστε πολύ καλός σκιέρ φροντίστε τα παιδιά σας να μάθουν σωστά τις βασικές τεχνικές από έμπειρους δασκάλους.

Δεν έχει όμως κανένα νόημα να αφήσετε τα παιδιά σας μόνα τους εάν η επιθυμία τους είναι να μείνουν μαζί σας όλη την ώρα. Μην τα πιέσετε σε καμία περίπτωση.

 

Εκμάθηση Snowboard για παιδιά
Το snowboard για τα παιδιά προϋποθέτει υψηλότερες απαιτήσεις σε ότι αφορά την ικανότητα της ισορροπίας και του συντονισμού.Ο τρόπος που πρέπει να κινηθεί το σώμα είναι διαφέρει τελείως απο ότι στο σκι και χρειάζεται κάποιος χρόνος προκειμένου το παιδί να το συνηθίσει. Η στάση πάνω στο snowboard, αρχικά δυσκολεύει το παιδί να κοιτάξει προς την κατεύθυνση που πηγαίνει.

Για αυτούς τους λόγους συνιστάται η εκμάθηση του snowboard από 8 χρονών.
Πολλοί χρησιμοποιούν τις ίδιες μπότες για σκι (hard boots) και για snowboard. Αυτό είναι μοιραίο λάθος γιατί το κόψιμο των μποτών για τα δύο αυτά αθλήματα είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει π.χ. μεγάλος κίνδυνος να τραυματίσετε σοβαρά τον αστράγαλο κάνοντας snowboardμε μπότες του ski.
Σας συνιστούμε για την εκμάθηση του σκι να προτιμήσετε τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα γιατί είναι σημαντικό η εκπαίδευση να γίνεται στην μητρική γλώσσα των παιδιών.

Σε περίπτωση που προτιμήσετε το εξωτερικό για τις χειμερινές σας διακοπές ενημερωθείτε πριν από το ταξίδι, για την ιατρική σας κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Πηγή: paidorama

αναδημοσίευση: xionodromika.gr

 

 

 

 • Like 8

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ως επαγγελματίας του χώρου θα ήθελα να προσθέσω κάποια πράγματα στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο...

 

 • Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση σκι πολύ νωρίς, αμέσως μετά αφού μάθουν να περπατούν! Τα παιδιά όμως διαφέρουν μεταξύ τους... Άλλα είναι έτοιμα νωρίτερα και άλλα αργότερα. Εξαρτάται επίσης και από το πόσο "δραστήριοι" είναι οι γονείς και τι ερεθίσματα δίνουν στα παιδιά τους! Η εκμάθηση σε αυτήν την ηλικία γίνεται - κατά βάση - από τους γονείς, καθώς τα παιδιά δεν είναι ακόμα έτοιμα να αποχωριστούν από αυτούς (τους γονείς). Μέσα από το παιχνίδι, που μπορεί να ξεκινήσει από την απλή εφαφή με το χιόνι (χιονοπόλεμο, χιονάνθρωπο, έλκυθρο) και να συνεχίσει με τα πρώτα δειλά γλυστρήματα ανάμεσα στα πόδια του μπαμπά η της μαμάς, το παιδί έρχεται σε επαφή με το βουνό και συνηθίζει τις συνθήκες (κρύο, αέρας, κτλ). Τα πρώτα μαθήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν την μία (1) ώρα διάρκεια.
 • Στη συνέχεια, στην ηλικία των 3-4 ετών, μπορούμε να επιμείνουμε περισσότερο, και τα παιδιά - μέσα από μια επαναληπτικότητα - να αρχίσουν να μαθαίνουν πλέον τα βασικά (γλύστρημα, στροφές).
 • Τέλος, στην ηλικία των 4-5 (νήπια και προνήπια) τα παιδιά μπορούν - μέσα από μία οργανωμένη σειρά μαθημάτων από εκπαιδευτές του σκι, να ξεκινήσουν άφοβα και να εξελιχθούν μετά από 4-8 μαθήματα μέσα στην ίδια σεζόν. Στην περίπτωση που η εκπαίδευση γίνεται σε ομάδες, αυτές θα πρέπει να είναι μικρές (3-5 παιδιά) και με 2+ εκπαιδευτές κάθε φορά. Οι ανάγκες των παιδιών σε αυτήν την ηλικία είναι αυξημένες και θα πρέπει η διαδικασία να είναι βασισμένη στο παιχνίδι και στο γλύστρημα. Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και δεν πρέπει να το ξεχναμε αυτό! Γι' αυτό απαιτείται μικρή αναλογία δασκάλου/παιδί, σωστή μεθοδολογία και ασφάλεια!

Κάτι άλλο που θα πρέπει επίσης να έχουν στο μυαλό τους οι γονείς πριν επιλέξουν τη σχολή/ακαδημία που θα αναλάβει το παιδί, είναι η διερεύνηση του κατά πόσο είναι εξειδικευμένο και πιστοποιημένο το προσωπικό της σχολής. Αυτό βέβαια αφορά τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα και τις ελληνικές σχολές/ακαδημίες, καθώς στις Άλπεις κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο.

 

Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, το σύνηθες είναι να εργάζονται ως εκπαιδευτές χιονοδρομίας άνθρωποι που δεν έχουν τη θεωρητική κατάρτηση (παιδαγωγική, μεθοδολογία, κτλ) και κάποιες φορές ούτε την πρακτική (επίπεδο σκι του εκπαιδευτή)... Ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής έιναι αυτός που είναι κάτοχος άδειας εργασίας ή είναι απόφοιτος εθνικής σχολής προπονητών/εκπαιδευτών, είτε της Ελλάδος, είτε από χώρα του εξωτερικού (Γαλλία, Αυστρία, Βουλγαρία, κτλ).

 

Οι αθλητικές περγαμηνές ενός πρώην αθλητή δεν εξασφαλίζουν και τη γνώση για σωστή εκπαίδευση και παιδαγωγική προσέγγιση σε αρχάρια παιδιά ηλικίας 5-12 ετών... Απαιτείται γνώση, εμπειρία, μεθοδολογία, φαντασία και όλα αυτά να συνδυάζονται με ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Επίσης, η επιλογή της κατάλληλης σχολής, επιρρεάζεται πολλές φορές από το τελικό κόστος της διαδικασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σύλλογοι, σχολές & ακαδημίες που έχουν βάση σε μία πόλη (Θεσσαλονίκη ή Αθήνα) και μεταφέρουν τα παιδιά σε κοντινά χιονοδρομικά, έχουν κάποια βασικά έξοδα κοινά, όπως...

 • η μεταφορά (πούλμαν) - το οποίο κόστος είναι περίπου το ίδιο για κάθε προορισμό, άσχετα με το τουριστικό πρακτορείο που συνεργάζεται ο εκάστοτε σύλλογος
 • η κάρτα του λιφτ. Το κόστος είναι κοινό για όλες τις ακαδημίες και συλλόγους, καθώς τα χιονοδρομικά κέντρα συνηθίζουν να κρατούν ίσες αποστάσεις και να δίνουν τις ίδιες τιμές (εκτός από το κόστος αθλητικής κάρτας, που όμως προορίζεται μόνο για τους αθλητές - κατόχους αθλητικού δελτίου)

Εκεί που μπορεί να υπάρξει διαφορά στην τιμή είναι τα δύο επόμενα στοιχεία...

 • ΦΠΑ... βεβαιωθείτε ότι το κόστος περιλαμβάνει ΦΠΑ ή όταν συγκρίνετε τις τιμές αφαιρέστε ή προσθέστε το ΦΠΑ και στις δύο ή τρεις προσφορές που έχετε μπροστά σας
 • Αμοιβή εκπαιδευτών... Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό της όποιας διαφοράς! Σε μία σχολή με πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτές η αμοιβή - όπως φαντάζεστε - θα είναι μεγαλύτερη, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμοίβονται σύμφωνα με την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, όπου οι εκπαιδευτές δεν είναι πιστοποιημένοι ή είναι νεαρά παιδιά (πρώην αθλητές συνήθως), όπου αμοίβονται με πολύ μικρότερα ποσά, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο...

Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή απαιτεί διερεύνηση, γνώσεις και ένστιγκτο (!) και ποτέ δεν πρέπει να αφήνεται τελείως στην τύχη. Προτού λοιπόν επιλέξετε πότε θα ξεκινήσει σκι το παιδί σας και ειδικά με ποια σχολή/ακαδημία θα κάνει τα πρώτα του βήματα, απαιτείται μία μικρή έρευνα από την πλευρά σας, προς συλλογή περισσότερων πληροφοριών.

 

Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι η οικονομική κρίση δυσκολεύει μεν τη ζωή όλων μας, αλλά για τα παιδιά μας θα πρέπει να επιλέγουμε πάντα το καλύτερο (ανάλογα και με τις οικονομικές μας δυνατότητες)...

 

Εύχομαι σε όλους Καλή & Ασφαλή σεζόν!

 

Γ. Σταυρινός

Γενική Διεύθυνση Happy Mountain

 

 

post-7176-0-28289000-1449504941_thumb.jpg

post-7176-0-37618000-1449504956_thumb.jpg

post-7176-0-02739000-1449504998_thumb.jpg

 • Like 20

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίο θέμα, που δεν είχα πάρει είδηση όταν το είχε ανεβάσει η over-pulover μας. Συγχαρητήρια και στον κο Σταυρινό για το εμπεριστατωμένο σχόλιο. Μπορεί εμείς που ανεβαίνουμε στο βουνό τακτικά να έχουμε υπόψη μας τα περισσότερα από αυτά, αλλά οι γονείς δεν γνωρίζουν απαραίτητα τις παραμέτρους. Είναι εντελώς διαφορετικό να κάνεις μάθημα σε μικρά παιδιά, γι' αυτό και οι σχολές εκπαιδευτών έχουν ξεχωριστό κομμάτι ως προς αυτό.

 

:shuriken:

 • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ρε παιδια παιδικα ρουχα που βρiσκουμε???η μικρη μου εχει 80 cm υψος και το ποιο μικρο φορμακι για σκι που βρισκω ειναι 104cm...ειπαμε να ειναι λιγο μεγαλητερο αλλα δεν παραπαει 20cm???


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα, ψάχνω για μπότες κ σκι για 3 ετών παιδι. Δεν ξέρω ακομα αν ειναι σοφό να πάρω καινούργια, έχετε υπόψη σας για μεταχειρισμένα;;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εννοείται νοίκιασμα. Από το Board Generation στην Αθήνα, 95 ευρώ η σαιζόν.

Φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει δικά του. Πέρυσι χάριζα ένα ζευγάρι παιδικά σκι-μποτες και τελικά κανείς δεν τα ζήτησε. Που να στοκάρει τώρα κάτι που ίσως να μη ταιράζει ακριβώς, και την επόμενη σαιζόν θα είναι άχρηστο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ρε παιδια παιδικα ρουχα που βρiσκουμε???η μικρη μου εχει 80 cm υψος και το ποιο μικρο φορμακι για σκι που βρισκω ειναι 104cm...ειπαμε να ειναι λιγο μεγαλητερο αλλα δεν παραπαει 20cm???

 

Έχεις κοιτάξει το Orchestra?

Αν δεν το έχεις κοιτάξει, τα καταστήματα στην Γλυφάδα και το Marcarthur στα Σπάτα έχουν μεγάλη ποικιλία απο στολές σκι για παιδιά (αγόρια και κορίτσια).

Με €30 αγοράζεις την κάρτα μέλους και έχεις πολύ μεγάλη έκτπωση σε όλα τα ρούχα γενικά. Δηλαδή μπουφάν €23 και σαλοπέτα €22 - €24. Επίσης έχει γάντια, μπότες, σκούφους, κλπ....

Το αναφέρω μήπως και δεν το έχεις δει....

 

 

Εννοείται νοίκιασμα. Από το Board Generation στην Αθήνα, 95 ευρώ η σαιζόν.

Φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει δικά του. Πέρυσι χάριζα ένα ζευγάρι παιδικά σκι-μποτες και τελικά κανείς δεν τα ζήτησε. Που να στοκάρει τώρα κάτι που ίσως να μη ταιράζει ακριβώς, και την επόμενη σαιζόν θα είναι άχρηστο!

 

Σε 2 χρόνια απο τώρα θα στα ζητήσω εγώ αν υπάρχουν ακόμα......

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Ας ανεβάσω μερικές καλοκαιρινές φωτογραφίες απο το πρόσφατο ταξίδι μου τις πίστες του Bansko. Το τόπιο καταπράσινο και το χιονοδρομικό κέντρο παίρνει μια άλλη όψη,μια μαγική εικόνα που σίγουρα κάποιος που λατρέυει αυτό το μέρος, πρέπει να επισκευτεί για να κατανοήσει το μεγαλείο ομορφιάς.   
  • Ένα αντίστοιχο ταξίδι είναι μικρό. Πολύ μικρό. Για να είμαι ειλικρινής, θα έλεγα ότι μία εβδομάδα δεν μου φτάνει. Ίσως όμως να μην μου φτάνουν ούτε 3 εβδομάδες, ένας μήνας, ίσως ούτε ένας χειμώνας. Αλλά καλά δεν περνάμε μόνο αυτή την εβδομάδα που θα είμαστε εκεί. Αυτή η εβδομάδα, θα μας κάνει να περνάμε καλά όλους τους μήνες της προσμονής που θα συζητάμε για αυτή.Τώρα για το πόσο χιόνι θα έχει, κανείς δεν ξέρει, ούτε οι μετεωρολόγοι, όμως θα αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της κουβέντας μέχρι τον χειμώνα, βλέποντας τα στατιστικά των προηγούμενων ετών! Είναι και αυτό ένα από τα αντικείμενα κουβέντας που θα μας κάνει να περνάμε καλά το καλοκαίρι!
  • Καλησπερα. Το  Athens Realease εστειλε προσφορα 50%, σε οποιον εφαγε τη πατατα των Bauhaus, για δυο εισητηρια για τον IGGY. Εγω εχω ηδη βγαλει, οποτε αν καποιος ενδιαφερεται, μπορει να μου στειλει μνμ να του δωσω τη προσφορα.  
  • Μη μετρώντας την παρουσία στο βουνό για μαθήματα (π.χ. κάποιες μέρες ολόκληρες σε baby lift δεν το λες και μέρα σκι), Θα έλεγα ένα πενιχρό 5-6 Καλάβρυτα και 10 μέρες Kitzsteinhorn.
  • Κάποιοι νομίζω έκαναν λόγο για σχετικά όχι καλή χρονιά φέτος στις Άλπεις. Άρα ελπίζουμε τουλάχιστον σε τόσο χιόνι ΚΑΙ περισσότερο. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια. Αλλά και τα όνειρα από την άλλη, προηγούνται κατά πολύ της πραγματικότητας...
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. Afro
   Afro
   (30 years old)
  2. Gavis
   Gavis
   (52 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,910
  • Total Posts
   453,967
 • Member Statistics

  • Total Members
   9,089
  • Most Online
   208

  Newest Member
  taocvtimviec
  Joined
×
×
 • Create New...