Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Κλειστά Χιονοδρομικά Λόγω Ομίχλης

Recommended Posts

Νομίζω το θέλει το threadακι του γιατί η λογική σε αυτή τη χώρα έχει πάει περίπατο και δεν είναι μόνο τα Καλάβρυτα που κάνουν παλαβομάρες.

Μικάλη έχεις ψάξει ποτέ για αγνοούμενο χιονοδρόμο

μετά τις 16:00 στη Νεραϊδόραχη

ή σε πλαγιά με ανάλογη επικινδυνότητα,

μέσα σε ομίχλη;

Έχεις ακούσει έστω και ιστορίες

από τέτοιες έρευνες;


Γνωρίζεις όμως πολύ καλά ότι ο Έλληνας χιονοδρόμος

πάσχει σοβαρότατα από έλλειψη χιονοδρομικής παιδείας.

Βλέπει το βουνό σαν την παρακείμενη παιδική χαρά της γειτονιάς του,

αγνοώντας τους αλπικούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν

ανά πάσα στιγμή.

Καταρχάς είχα την χαρά να ακούσω αρκετές αλλά δυστυχώς και να δω λίγες ανατριχιαστικές ιστορίες με ομίχλη σε διάφορα βουνά, μερικούς τους βρήκαμε. Αλλους δυστυχώς αργά. Ξέρεις τι είχαν κοινό? Το ατύχημα έγινε στην βάση, όχι στην κορφή. Στην κορφή είχε γίνει ήδη. Στην βάση το προλάβαινες ακόμα.

 

Αν αναφέρεσαι στον γκρεμό όχι δεν έχω δει. Θα μου επιτρέψεις όμως την παρατήρηση ότι στη Νεραιδοράχη με τον φράχτη και έναν πιστέρ να λέει "από εκεί γίδια" και να θες δεν θα χαθείς να πέσεις από πίσω, ειδικά αν στη βάση του λιφτ στα έχουν ξαναπεί με ιστορίες τρόμου. Στην άγκυρα ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα καταφέρεις να χαθείς. Θα μου πεις με στυλ και φαντασία να φύγεις στη γούβα ή να χάσεις την Ειρήνη...να βάλετε πιο πυκνά πασαλάκια και να κάθονται πιστέρ. Κάντε υποχρεωτικό το gps track live στη βάση της άγκυρας αν βαριέστε να κάθεστε στο κρύο. Κάντε υποχρεωτικό το arva. Με αυτή τη λογική πάντως που λες ο Ηρακλης στον Παρνασσό δεν θα έπρεπε να ανοίγει ποτέ, ενώ πολλά λιφτ των Άλπεων θα έκλειναν για 20-40 μέρες τη σεζόν. Αν δεν κάνω λάθος μόνο τα παγετωνικά κλείνουν λόγω ομίχλης.

 

Δέχομαι ότι μπορεί να έχω και απόλυτο άδικο και να μου δείξουν 2-3 κινδύνους που δεν έχω φανταστεί αλλά δεν θα αντέξω να μην διεκδικήσω το λογικό.

 

Άραγε στη βάση της Στύγας είναι δύσκολο να ενημερώνει κάποιος σωστά και υπεύθυνα? Άραγε τι κάνουμε για την χιονοδρομική παιδεία? Άραγε τι κάνουμε για να μάθει ο κόσμος σκι? 'Αραγε τι κάνουμε για να μην σκοτωνόμαστε στις πίστες? Άραγε τι κάνουμε για να είναι τα χιονοδρομικά μας ασφαλή?

 

ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ

 

Και ρωτάω και άλλα μήπως είμαι εγώ λάθος μπας βοηθήσω να απαντηθούν τα παραπάνω.

 

Είμαι λάθος που ζητάω να μην κλείνει κανένα λιφτ λόγω ομίχλης ή να ανοίγει έστω και απάτητο αλλά να υπάρχει καθημερινή, σοβαρή, πειστική και κυρίως οργανωμένη ενημέρωση στην βάση όλων των λιφτ, για την αναγκαιότητα των μαθημάτων, τη σωστή συμπεριφορά και τους κινδύνους του βουνού?

 

Είμαι λάθος που θέλω να κάνω σκι εκτός πίστας, όπως σε όλο το κόσμο κάνουν πια όλοι σα λυσσαμένοι, αλλά στην Ελλάδα οι πιο πολλοί δεν μπορούν το εκτός (φυσικά γιατί δεν έχουν κάνει μάθημα) και λαμβάνω την απάντηση "να πατήσουμε πρώτα τις πίστες και μετά ανοίγει το λιφτ"?

 

Είμαι λάθος που λέω στα Καλάβρυτα ότι έχετε τις τέλειες μπλε πίστες "στείλτε τους αρχάριους εκεί και βάλτε λιφτ μόνο εκεί" και εδώ και 10 χρόνια αλλά και φέτος η απάντηση είναι "άστους μωρέ στο Βιτνάμ κάθονται ώρα, μετά πονάνε και πάνε για καφέ και αδειάζει το υπόλοιπο χκ"?

 

Είμαι λάθος που λέω ότι τα Καλάβρυτα είναι ο παράδεισος του freeride, ...κλειστός, συνήθως βρίζεις για το αν άνοιγε η άγκυρα νωρίς και όταν ανοίξει το χιόνι είναι πια marmolite?

 

Είμαι λάθος που λέω ότι τα Καλάβρυτα είναι ο Παράδεισος του χαζεύω θέα τη μισή Ελλάδα, αλλά η Στύγα δεν είναι για πεζούς, μόνο όποιος κάνει σκι έχει δικαίωμα σε αυτή τη θέα?

 

Είμαι λάθος που μέτρησα 400 νεόδμητες βίλες στα Καλάβρυτα, περίπου 2.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και κανένας από αυτούς δεν δίνει μισό ευρώ για το Χιονοδρομικό, ούτε άλλους 20 εργαζόμενους τις 5-10 κρίσιμες μέρες να ξεπαγώνουν?

 

Είμαι λάθος που κάνω μάθημα κάθε χ φορές σκι αλλά κάθε μέρα βλέπω πτώματα στις πίστες "Πρώτη/δεύτερη/τρίτη/δέκατη μέρα. Μάθημα? γιατί να κάνω μάθημα?"?

 

Είμαι λάθος που τους την λέω που δεν έχουν λουράκι και φέτος το Γενάρη καταφέραμε μια μέρα να φοράνε σχεδόν όλοι το σανίδι, όσο οι υπεύθυνοι του κάτω λιφτ αγναντεύουν το βουνό με τη φράση "ε μα δεν βάζουν μυαλό οι snowboarders, το ΄πα μια, το ΄πα δυο, βαρέθηκα"?

 

Είμαι λάθος που την άνοιξη κάνω τα πιο ευχάριστα σκι...μόνος γιατί οι υπόλοιποι νομίζουν ότι δεν κάνεις σκι την άνοιξη?

 

 

 

Λεωνίδα με συγχωρείς τα έχετε κάνει χάλια. Προφανώς δεν φταις εσύ, τα βρήκες έτσι, ήλπιζα ότι θα τα αλλάξεις πατόκορφα αλλά σχεδόν τα ίδια μένουν, θεωρώ ότι αν δεν αλλάξετε μυαλά όσα εκατομμύρια ευρώ και να πέσουν καλό σκι στην Νότια Ελλάδα θα κάνουμε μόνο κατά τύχη, εκλογές, πρωτοχρονιά, τρεις μέρες μετά την κακοκαιρία καθημερινή, αν ρίχνει λιγότερο από 7,3 πόντους κλπ κλπ.

 

Αν δεν βάλεις λιφτ παντώς καιρού, δεν βάλεις λιφτ σε μόνο μπλε, σηκωθούν οι πυλώνες της Στύγας και κυρίως δεν προσληφθούν 20 ξεπαγωτές τα ίδια θα λέμε σε 10 χρόνια κοιτάζοντας κλειστό το εξαπλό που πάει κορφή Στύγας, τους εκατοντάδες χιαστούς κάθε σεζόν και τα πτώματα στις πίστες. Σας βλέπω έτοιμους να κάνετε χειρότερη πατάτα από τον Παρνασσό.

 

Να βάλετε κόσμο να μιλάει από τη στιγμή που παρκάρουν στους ανεύθυνους, σε κάθε λιφτ, στις κάρτες παντού. Μη σου πω από το Διακοφτό για αλυσίδες.

 

Κυρίως όμως και πάνω από όλα βαρέθηκα να μην κάνω καλό σκι στην Νότια Ελλάδα γιατί όλοι οι Αθηναίοι θέλουν να κάνουν σκι ΜΟΝΟ με ΛΙΑΚΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ με αποτέλεσμα τα χιονοδρομικά μου να μην έχουν λεφτά. Χωρίς αλυσίδες, χωρίς ουρές, με υπερσύγχρονα λιφτ και...να παραπονιούνται που είναι έτσι. Και φυσικά ουρές όταν έχει λιακάδα Σαββατοκύριακο και φυσικά άδεια καθημερινές να υπολειτουργούν.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΔΙΚΟ.

 

Και Λεωνίδα θα μου επιτρέψεις την παρατήρηση ότι από τα 20 σημεία που σου έφερε ο Σύλλογος γραπτά τον Δεκέμβρη τα 10 τα έχεις αγνοήσει.

 

Υ.Γ. Το 200χ μια υπέροχη μέρα με κλειστή Στύγα κράζαμε όλοι. Φυσικά η Στύγα άνοιξε μόλις έπιασε η ομίχλη. Στην βάση του λιφτ κανένας να ενημερώσει. Whiteout και...μια ρατρακια στο φρέσκο με σκαλοπάτι μισού, μη σου πω ολόκληρου μέτρου σε κάποια σημεία. Και η κουτσή Μαρία είχε ανέβει. Δυο χιαστούς άλλων και πολύ τρομάρα όλων αργότερα φτάνω σπίτι μου ζωντανός και αρτιμελής. Τα γράφω εδώ. Αρχίζουν mail από τον υπεύθυνο χιονοδρομίας μετά και μου ζητάει και τα ρέστα. "Γιατί με εκθέτεις, δεν ήταν ακριβώς έτσι, αφού δεν έχω κόσμο? εσείς ζητάγατε τη Στύγα ανοιχτη"

 

Η απάντηση μου ήταν ακριβώς το παραπάνω κείμενο με τα είμαι λάθος με ελάχιστες παραλαγές...διαχρονικότατο

 

Ξαναγράφω ότι δέχομαι ότι μπορεί να έχω και απόλυτο άδικο και να μου δείξουν 2-3 κινδύνους που δεν έχω φανταστεί αλλά δεν θα αντέξω να μην διεκδικήσω το λογικό.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν έχεις καει

από τον χυλό φυσας κ το γιαούρτι.

Επειδή Γράφω από κινητό θα σου απαντήσω σε κάποια από τα παραπάνω που Έχεις γράψει.

Ξέρεις πολύ καλά ότι στην στυγα αλλά και στην

Άγκυρα ανεβαίνουν και αρχαριοι κ πολλοί που δεν ξέρουν προς τα που είναι η πίστα.πιστεύεις λοιπόν ότι με την ομίχλη όπως την σημερινή ότι είναι δύσκολο να φύγει ο αλλος από πίσω?

Όσο για την άγκυρα αν δεν την αφήσεις στο σημείο που πρέπει μπορεί να πας βόλτα κρεμασμένος στο κενό.

 

Νομίζω ότι είναι πιο σημαντική η ασφάλεια των χιονοδρομων κ του κέντρου από οτιδήποτε άλλο.

 

Τα υπόλοιπα αύριο από τον υπολογιστή!

  • Like 1

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν δικαιολογείται κανένα χιονποδρομικό με ΜΟΝΟ ομίχλη να κλείνει!

 

Μόνο το Καρπενήσι δεν κλείνει λόγω ομίχλης!

 

Δεν θα ξεχάσω ένα παλικάρι, πιστέρ πρέπει να ήταν, που μου λέει:" Φιλαράκι μόνο πολύ προσοχή σήμερα, όχι για την ομίχλη, έχουμε περισσότερους πασάλους από κάθε άλλη φορά αλλά, ότι το χίονι είναι πολύ υγρό και βαρύ!"

Edited by swordfish
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ότι και να λέμε όλοι έχουν κάποιο δίκιο. Πιστεύω ο βασικός παράγοντας ή έστω ένας από τους βασικούς παράγοντες,είναι και το ανάγλυφο του βουνού και πως σε αυτό μπήκαν τα λιφτ. Η άγκυρα θα ήταν καλή αν σε άφηνε σε ασφαλές σημείο γιατί όπως λέει και η Μαίρη ,υπάρχει φόβος να σε βρούν κατευθείαν στην γνωστή κοψιδοταβέρνα στους Λουσούς.....Η σήμανση,που επιβάλλεται να είναι πιο έντονη σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι βέβαιο σε έναν αρχάριο δεν θα είναι αρκετή να τον βοηθήσει . Αν τους ρωτήσεις πως καταλαβαίνεις τον αριστερό και πως τον δεξιό πάσσαλο αμφιβάλω αν ξέρουν να στο προσδιορίσουν. Αν για όλους το βέρτιγκο είναι σίγουρο και το ανακάτεμα του στομαχιού το ίδιο ,φαντάσου τον άπειρο χιονοδρόμο.....ούτε τ' όνομά του από την τρομάρα του δεν θα μπορεί να σου πεί... Πιστεύω ότι το χιονοδρομικό θα πρέπει να είναι έτοιμο στο να βοηθήσει τον χιονοδρόμο να κατέβει σε ασφαλές σημείο όταν αυτός κλειστεί από ομίχλη , και όχι να τον παροτρύνει να ανέβει πάλι με κάποιο ανοιχτό λιφτ. Άς βάλει στην αφετηρία προειδοποίηση για την επικινδυνότητα... Ο έμπειρος χιονοδρόμος είναι σίγουρο ότι θα την αράξει σε κάποιο σαλέ περιμένοντας κάποιο άνοιγμα του καιρού γιατί έχει μάθει να σέβεται το βουνό...Ο γιό μεν, έχει ανέβει στο βουνό νομίζοντας ότι και η ομίχλη είναι μέρος της καθημερινότητας για χιονοδρομία.....Πόσοι από μας , έχουν ευχαριστηθεί ή έχουν συνεχίσει να χιονοδρομούν με τέτοιες συνθήκες? Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η παιδεία του τουρίστα χιονοδρόμου, η διάθεση του προσωπικού του χιονοδρομικού, το χιονοδρομικό το ίδιο στο πώς έχει στηθεί και εν πάσι περιπτώσει, η διοίκηση του κάθε χιονοδρομικού όταν κρίνει αντικειμενικά την επικινδυνότητα της στιγμής λαμβάνοντας υπ' όψιν ένα συνονθύλευμα παραγόντων, ας το σεβαστούμε..... Πόσο μάλιστα για ένα χιονοδρομικό που μας έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο ή τέλος πάντων που προσπαθεί....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημήτρη ο ΜΙΚ δεν θέλει να μηδενίσει την προσπάθεια που γινεται φέτος. Να τη βελτιστοποιησει θέλει. Την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Γιατι οταν εχεις λάθος λιφτ σε λάθος σημεία, η προσπάθεια θα εχει παντα ενα "ταβάνι" στο αποτέλεσμα.

Επισης έθιξε πολυ σοβαρα θέματα οπως παιδεία χιονοδρόμων, υποστήριξη απο επιχειρησεις που ζουν επι της ουσίας απο το χιονοδρομικο, την ψυχοσύνθεση του Έλληνα (το οτι δεν θα κανει δλδ διακοπες σε ενα χιονοδρομικο) κ.α. Και μερικά θέματα συνδέονται είτε σχετικα είτε απόλυτα μεταξύ τους.

Ο ΜΙΚ γράφει γιατι να ειναι κλειστό γι αυτούς που έχουν παιδεία, τεχνική κατάρτιση και γνώση του βουνού και πως να αντιμετωπιστεί η έλλειψη παιδείας και γνώσης. Η over poulover και ο Alcatraz γράφουν οτι με τόσους άσχετους στο βουνο, καλα κανουν και το κλείνουν.

Το σίγουρο ειναι οτι το ΧΚΚ μιας και σε αυτο αναφερόμαστε εχει μπροστα του με το master plan (οχι αυτο που υπαρχει, αλλα σκίσιμο και ξαναγραψιμο) μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαλλαγεί απο προβλήματα που το βασανίζουν.

Γιατι προφανώς και δεν ειναι λύση να παει να σκάβει ο Σπυροπουλος και οι άλλοι για να ξεθάψουν τη Στυγα και μετα να ανοίξει και να κυνηγάνε αδέσποτα σανίδια απο άτομα που δεν ξέρουν καλα καλα πως να το ακουμπήσουν στο χιονι.(που στην τελική γιατι να το ακουμπήσουν)

Ειναι πολλα αυτα που μπορούν να γίνουν. Αλλα θέλουν χρόνο, αλλα χρήμα, αλλα και τα δυο. Παντως σιγουρα ολα θέλουν οραμα.

Δεν υπαρχει προσωπική επίθεση σε κανέναν και σιγουρα οχι στον Σπυροπουλο.

Απλα ο Λεωνιδας (το όποιον πρόσφατα τον συνάντησα σε μια ταβέρνα και του ειπα μπραβο για την προσπάθεια που γινεται φέτος) πρεπει να σφίξει τα δόντια και να φέρει πραγματική ανατροπή εαν θελουμε να εχουμε εναν αξιόπιστο χιονοδρομικο προορισμό και οχι ενα κεντρο που δουλεύει αναλογως με το εαν χιόνισε λιγο η πολυ και εαν ειναι πορωμενος ο εκάστοτε διευθυντής να το ανοίξει την καθημερινή η το ΣΚ.

Edited by GiGi
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρός Θεού δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δέν είπα κάτι για τον Μικ. Άλλωστε οι τοποθετήσεις του, τις περισσότερες φορές έχουν βάση και ξέρω πόσο αγαπάει το βουνό. Γι'αυτό και εγώ έγραψα ότι όλοι έχουν κάποιο δίκιο. Δεν ξέρω ,είναι δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα. Αν όπως λές και σύ θέλει σκίσιμο το master plan που έγινε και πληρώθηκε πριν δύο χρόνια ,τότε τι να πώ !!!!!! Ίσως τα παιδιά μου στα τριάντα τους, (σήμερα είναι 15) να δούν ένα ολοκληρωμένο χιονοδρομικό......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι όχι δεν θέλει κανένα σκίσιμο το master plan. Απλά θέλει να μην χτίζουμε μόνο Φαραωνικά λιφτ για να χαιρόμαστε στα εγκαίνιά τους.

 

Θέλει ΚΑΙ ένα λιφτ (μακάρι και παραπάνω) παντώς καιρού. Η ταπεινή μου αίσθηση είναι ότι τα Καλάβρυτα άνετα είναι το καλύτερο Freeride πεδίο στα Βαλκάνια ΚΑΙ μπορούν να προσελκύσουν Έλληνες Χιονοδρόμους καθημερινές με καλό αλλά κυρίως με κακό καιρό.

 

Οι Καλαβρυτινοί θα έχουν να διαλέξουν τι θα βάλουν από τις προτάσεις του master plan. Επειδή δεν "Είμαι λάθος που μέτρησα 400 νεόδμητες βίλες στα Καλάβρυτα, περίπου 2.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και κανένας από αυτούς δεν δίνει μισό ευρώ για το Χιονοδρομικό, ούτε άλλους 20 εργαζόμενους τις 5-10 κρίσιμες μέρες να ξεπαγώνουν?" είναι έτοιμοι να διαλέξουν ΜΟΝΟ σουπερ λιφτ για Στύγα και Αυγό. Τις μισές μέρες θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

Θα αποφασίσουν ΠΑΛΙ για νέα λιφτ άνθρωποι που ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

 

ΜΑΙΡΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΦΤΙΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΡ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΦΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 

Καμία επίθεση στον Σπυρόπουλο, απλά από τις 20 προτάσεις μας υιοθέτησε τις 10. Σκάβει μόνος του τα λιφτ, αντί να κλείσει το χιονοδρομικό και να απαιτήσει από τους Καλαβρυτινούς βοήθεια. Παράλληλα επιμένει να μην ανοίγει πρώτα την άγκυρα. Διαφωνώ μαζί του και είναι πολύ πιθανό για κάποια από αυτά να έχω δίκιο και να έχει άδικο, όπως είναι πολύ πιθανό να έχει δίκιο και να έχω άδικο.

 

Kαι με Τσεκούρα πάντως και με Βαζαίο αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο περίπου στα 8/10. πχ το πως δουλεύει το χιονοδρομικό σήμερα σύμφωνα με Τσεκούρα ήταν αδύνατο.

 

 

Όταν έχεις καει
από τον χυλό φυσας κ το γιαούρτι.

Όταν έχεις καεί από τον χυλό, δεν ξαναπιάνεις καυτό χυλό. Άμα φυσάς το γιαούρτι μια ζωή είσαι απλά ηλίθιος

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημήτρη με αφορμή το ποστ σου, απάντησα σε κάποιον που βλέπει και ισως σκεφτεται "καλα αυτοι δεν ευχαριστιουνται με τιποτα;"

Αυτο που λεει με τις βίλες ισχυει 1000%.

Οπου υπαρχει αξιοπρεπές χιονοδρομικο στην Ευρώπη, εχει ποσοστό επι του τζίρου των επιχειρήσεων. Σε γενικές γραμμές ειναι αυτο. Αλλάζει η μορφή που παίρνουν το ποσο.

Πείτε το "χιονοδρομικά-δημοτικά τέλη", πείτε το ετήσια εισφορα, πειτε μέρισμα, αυτο ισχυει.

Και ειναι πολλα αυτα που μπορούν να γίνουν απ τις βουνισιες επιχειρησεις για να βοηθήσουν το χιονοδρομικο.

Πχ 20 ξενοδόχοι φτιάχνουν μια εταιρεία που αγοράζει 4 λεωφορεία. Οταν το ενα φτάνει, το αλλο ειναι στη μέση, το αλλο ξεκινάει και το αλλο περιμένει.ΔΩΡΕΑΝ. Το έσοδο της εταιρείας για να πληρώνει θα ειναι μια εισφορα απ τους μετέχοντες στο προγραμμα(ξενοδοχοι)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοπέλα που ρωτούσε στο φόρουμ(στο only in English) ποσο κοστίζει το ταξι απο Καλαβρυτα προς ΧΚ και πάλι πισω. Τελικά μας ειπε πως ακύρωσε τη διαμονη της. Της απάντησα οτι μπορει να παιρνει το ski bus που ανεβαίνει καθημερινά και κατι τέτοια αλλα δεν την έπεισα.

Ισως καλύτερα γιατι αμα ανέβαινε και δεν υπήρχε τιποτα ανοιχτο πιθανον και να μας εξέθετε χειρότερα.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορούν να γίνουν εφόσον υπαρχει οραμα.

 

Edit: υπομονή ΜΙΚ στο ski test 21-22/3 θα ειμαστε όλοι εκει και θα ειναι και αυτος και ειμαι σίγουρος οτι μπορει να προκύψει μια πολυ καλη συζήτηση. Θα εχουμε μονο τον Απρίλιο βέβαια (που ελπιζω να μείνουν ανοιχτοί με οποιοδήποτε δυνατό τροπο μιας και οι απέναντι βαράνε κανόνι) αλλα θα μπορει να δοθεί ενα καλο παράδειγμα.

Edited by GiGi

Share this post


Link to post
Share on other sites

πρακτικά

το χιονοδρομικο οταν εχει ομιχλη μπορει να κλεινει την πιστα δεξια της αρτεμης και να κατεβαίνουν ολοι απο αριστερα (αν χαθουν και απο κει , ας κλεισει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ολο το χιονοδρομικο). Θα χασει βεβαια πελάτες, αλλά αν δεν εχει πιστερ τι να κανει...

στην στυγα ας κλεινει την πιστα να κατεβαίνουν ολοι απο την πρασινη . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ?

τότε πως τους αφηνει να ανεβαινουν με τις σανιδες στο χερι και βία να στεκωνται ορθιοι στα σκι τους?????

η υποκρισια βαραει τιλτ, το καλύτερο freeride πεδιο , συμφωνω απολυτα.

αν ομως πάθω κατι , ανθρωποι ειμαστε, στην νεραιδοραχη ή στο χαρο, τι γινεται? οξω ξερω, εδώ?

για μενα αυτο ειναι το σημαντικο. Αυτα για μενα πρεπει να ξεκαθαρισουν.

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα Γεώργο. Ξέρω ότι έτσι λειτουργούν στο εξωτερικό και όχι μόνον με τον τρόπο που ενδεικτικά ανέφερες. Όλα κινούνται δορυφορικά στο χιονοδρομικό. Για κάνε ένα δημοψήφισμα στην περιοχή των Καλαβρύτων, να δούμε αν ξέρουν όλοι ότι υπάρχει χιονοδρομικό στα μέρη τους......Αυτό μου το μετέφερε πρώην εργαζόμενος στο χιονοδρομικό, αν και το βλέπω λίγο υπερβολικό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελπίζω να είναι κατανοητό το αλληγορικό και υπερβολικό νόημα των παρακάτω. Τυχαία έτυχε γράψεις εσύ κάτι με το οποίο διαφωνώ, αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι άσχημη ιδέα να παίξουμε μπουνιές άμα βρεθούμε σε χιονοδρομικό.

 

Αν έχεις 5 μέρες σκι ετησίως να κάτσεις στην Δάφνη, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κλείσεις επειδή είσαι ανεύθυνος και πας να αυτοκτονήσεις κανένα λιφτ. Να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Πατρών. Να απαγορευτεί η οδήγηση μοτοσυκλέτας. Να απαγορευτεί το αλκοόλ με αυτή τη λογική κλπ κλπ. Αν δεν κάνω λάθος η τροχαία δεν κλείνει την Εθνική, παίρνει το δίπλωμα στον μεθυσμένο ή όποιον παραβιάζει τον ΚΟΚ.

Όσο αφορά την ομίχλη, έχω βρεθεί αρκετές φορές να μην βλέπω τίποτα στα 2μ και νομίζω ότι, αν δεν υπάρχουν οδηγά σημεία (πχ δέντρα, απίστευτη οριοθέτηση πίστας ή κάτι άλλο), καλύτερα να κλείνουν άμεσα τα lift και να αρχίζουν να ελέγχουν τις πίστες.. για να γλυτώσουμε το χειρότερο! Το να κατεβαίνεις την Στύγα σε 30' απλά γιατί δεν βλέπεις τίποτα ενώ γνωρίζεις ήδη καλά την πίστα, είναι ψυχοφθόρο.. πόσο μάλλον αν έχεις 5 ημέρες σκι ετησίως και έχεις έρθει 2 φορές στα Καλάβρυτα!! Χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα λοιπόν, τόσο από τους χιονοδρόμους όσο και από την δ/νση του χιονοδρομικού!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

 

Ε όχι ρε φίλε και όχι ρε ΧΚΚ, επειδή αυτή η χώρα έχει πτωχεύσει και έχει καταστραφεί από τα σαλταρισμένα έφτασε η στιγμή να γίνει το αυτονόητο και το σωστό

 

Επειδή το κάθε ζώον ανεβαίνει στη Στύγα χωρίς να ξέρει σκι θα κλείνει η Στύγα για ομίχλη? Συνεχίστε σε αυτή τη χώρα να επιβραβεύετε τα ζώα και να τιμωρείτε αυτούς που κάνουν το σωστό. Συνεχίστε σε αυτή τη χώρα να μην ενημερώνει ο λιφτιέρης τον κόσμο και να κάθετε μέσα στο σπιτάκι.

 

Θα μου πεις εδώ έχω πληρώσει φόρους για ότι λεφτά έχω πάρει και συνεχίζει να με τιμωρεί η χώρα, ενώ επιβραβεύει τον φοροφυγά.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΝΕΒΕΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΟΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΚ ΠΑΤΗΜΕΝΗ Ή ΑΠΑΤΗΤΗ

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

 

ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙ Ή ΔΕΜΕΝΑ

 

ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΙ ΜΕ ΣΤΟΠ Ή ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

 

ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΟΚΟΣ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΠΙΣΤΕΣ

 

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΙΣ BABY

 

ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ 20 ΞΕΠΑΓΩΤΕΣ/ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ 5-10 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ 2 ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ

 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΜΠΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΙΦΤ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

 

ΕΝΑ ΜΑΜΗΜΕΝΟ SINGLE FILE ΣΕ ΒΑΚΧΟ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΜΕ

 

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ Η 7 ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΧΚ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΚΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 

ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ ΗΜΕΡΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

ΑΠΑΙΤΩ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΖΩΟΝ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ


 

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

 

Το 200χ σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με πάνω από 50 μέλη έγινε η ερώτηση: Ποιος τολμάει να τα βάλει με το Υπουργείο προσωπικά, να ξέρετε ότι μπορεί να μας στείλουν στον ΣΔΟΕ και αν έχουμε κάνει φοροδιαφυγή να μας σκίσουν? Είναι κανένας που δεν έχει κάνει φοροδιαφυγή?

 

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ

 

Τότε δεν είχαμε πτωχεύσει ακόμα και δεν δώσαμε πολύ σημασία, άλλωστε 48 στους 50 βάζαν ζεστό χρήμα στην τσέπη. Σε γενικές γραμμές είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα της χώρας.

 

 

Ε όχι, από εδώ και πέρα εμείς οι δύο έχουμε δίκιο και εσείς οι φοροφυγάδες άδικο. Δεν θα πληρώσω ούτε ένα ευρώ παραπάνω επειδή εσύ φοροδιαφεύγεις.

 

Και σίγουρα δεν θα κλείνει λιφτ επειδή εσύ είσαι ζώον και έχεις άδικο

Edited by ΜΙΚ
  • Like 11

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν μπορεις προσέθεσε με στη λίστα με τους 2, μηπως γίνει κατι εν έτη 201χ.

Και θα φανεί εαν εχουμε αλλάξει εστω στο ελάχιστο σαν λαός.

 

Edit: ας φτιαχτεί μια λίστα με ανθρώπους που θέλουν να το παλέψουν και να ιδρωσουν. Είτε τακτοποιημένα μέλη του Συλογου, είτε του φόρουμ, είτε ανώνυμοι επισκέπτες.

Απλα η λίστα θέλει επωνυμία οπως και η οποιαδήποτε καταγγελία για να εχει αποτέλεσμα.

Edited by GiGi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή το κάθε ζώον ανεβαίνει στη Στύγα χωρίς να ξέρει σκι θα κλείνει η Στύγα για ομίχλη? Συνεχίστε σε αυτή τη χώρα να επιβραβεύετε τα ζώα και να τιμωρείτε αυτούς που κάνουν το σωστό. Συνεχίστε σε αυτή τη χώρα να μην ενημερώνει ο λιφτιέρης τον κόσμο και να κάθετε μέσα στο σπιτάκι.

 

Η δουλειά του λιφτιέρη είναι ο έλεγχος για την σωστή λειτουργία του αναβατήρα.

Όλα τα υπόλοιπα που κάνει, θέλει κ τα κάνει, δεν είναι στις αρμοδιότητές του

ούτε να σε ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες,

ούτε να σε βοηθάει να πάρεις την άγκυρα.

Και φυσικά, ούτε να βάζει μυαλό στους ανεγκέφαλους yomothafucka....

και ποιος είναι τελικά αυτός που θα πει σε κάποιον ότι

"είσαι αρχάριος, σου απαγορεύω να ανέβεις".

 

 

Σε ένα χιονοδρομικό δεν πάνε μόνο έμπειροι χιονοδρόμοι,

ούτε άτομα με χιονοδρομική παιδεία που ξέρουν πως

να συμπεριφερθούν σε περιπτώσεις με βαριά ομίχλη.

 

Είναι προτιμότερο ένα χκ να φυλάει τον κ@λο του

και να το κλείνει λόγω ομίχλης

(γιατί προφανώς δεν είναι όλοι μαμάτοι χιονοδρόμοι

κ μπορεί εύκολα να γίνει μλκ)

παρά να γίνει η στραβή κ να του βάλουν λουκέτο

γιατί προτίμησε να το αφήσει ανοιχτό για να ικανοποιήσει

5 χιονοβλαμμένους που ήθελαν να κάνουν σκι με ομίχλη

Και όταν λέμε ΟΜΙΧΛΗ εννοούμε ομίχλη σαν την χθεσινή,

που δεν βλέπεις στα 2 μέτρα!

 

Η ζημιά δεν θέλει πολύ να γίνει.

Στραβή μπορεί να γίνει στην ομίχλη και από τον καλύτερο

χιονοδρόμο, όχι μόνο από κάποιον αρχάριο.


moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Η δουλειά του λιφτιέρη είναι ο έλεγχος για την σωστή λειτουργία του αναβατήρα.

Όλα τα υπόλοιπα που κάνει, θέλει κ τα κάνει, δεν είναι στις αρμοδιότητές του

100 χιονοδρομικά των Άλπεων διαφωνούν μαζί σου και συνεχίζουν να έρχονται πληροφορίες και από άλλα ότι και αυτά διαφωνούν. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΡ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?

 

Για τα υπόλοιπα που λες, όπως τα λες και ακριβώς επειδή τα λες έχει ήδη πτωχεύσει αυτή η χώρα. Διαφωνώ απόλυτα μαζί σου ο ωχαδερφισμός σου με εκπλήσει και αρχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα καμιά να μην πτωχεύουμε κι άλλο, αφού και εσύ πιστεύεις ότι για πάντα οι βλάκες και οι παράνοιμοι θα διοικούν τους νομοταγείς και για να προστατέψουμε τον λάθος την πληρώνει ο σωστός.

 

Το Ελληνικό Δημόσιο είναι μπουρδέλο και πτωχεύσαμε( και ζητώ συγνώμη από τα μπουρδέλα) γιατί όλοι φυλάνε τον κώλο τους αντί να κάνουν το σωστό.

 

Η απάντηση κοινού γνωστού μας στην απλούστατη πρόταση μου για να μην ταλαιπωρείτε επί ώρες μάταια ο κόσμος σε δημόσια υπηρεσία στην οποία τυγχάνει να δουλέυει ήταν επί λέξη "ρε άντε μήπως θέλετε να σας βγάλουμε και καφέ". Θα τον κράζω όλη μου τη ζωή όσο και να τον αγαπάω και όσο και να σε αγαπάω, έχω δίκιο έχει άδικο.

 

Και παρεπιπτώντος στην συγκεκρημένη δημόσια υπηρεσία πληρώνουν μετρητά για να πληρωθεί ο μισθός του όσοι περιμένουν στη χαζή ουρά που αυτός φταίει που υπάρχει, δεν τα παίρνει από ΦΠΑ και άλλους φόρους. Το ότι πληρώνω ουσιαστικά μόνο για τον μισθό του και για να τρώνε άλλοι, και όχι για να λαμβάνω οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, δέχομαι να το αφήσω έξω από τη κουβέντα, είναι για άλλο thread.

 

Η πλάκα είναι ότι μου τη σπάει η ομίχλη και δεν πολυανεβαίνω Στύγα όταν έχει. Έχω φίλο όμως που θα κάνει 5-6 καταβάσεις στο whiteout και θα τις χαρεί. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Άγκυρα όμως θα σας κράζω πάντα γιατί μας στερείτε σκι χωρίς λόγο.

 

Παράλληλα από τις πιο όμορφες μέρες μου έχουν γίνει με δεκάλεπτη αναμονή να ανοίξει η ομίχλη κορφή Βάκχου, Ηρακλή και Στύγας, τσουπ άνοιξε γιούπιιιιι σκι, ξανά στοπ ομίχλη, τσουπ άνοιξε ξανά γιούπι. Επειδή κάποιοι χιονοδρόμοι δεν αντέχουν 10 λεπτά όρθιοι στο κρύο και πάνε για καφέ μόλις βάλει ομίχλη, θα χάσουμε όλοι οι υπόλοιποι μια μέρα σκι με ορατότητα?

 

Στραβές γίνονται κάθε μέρα στη λιακάδα σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου, να κλείσουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου για να φυλάνε τον κ@λο τους. Επιτρέπουμε χιαστούς, σανίδια στο χέρι, συγκρούσεις μεταξύ των χιονοδρόμων και τρόμο στο Βιετνάμ σε αρχάριους και κλεινουμε στην ομίχλη?

 

Στην αρχή της σεζόν επιτρέπαμε συνειδητά full speed από τη Θέτις να κόβουν τη πίστα Στύγας για να βγουν στο πάρκο. Ελπίζω όχι ακόμα.

 

Συνεχίστε να φυσάτε το γιαούρτι σαν ηλίθιοι, μια ζωή θα σας φωνάζω ότι είναι κρυο. Και το ξέρετε ότι είναι κρύο.

 

Το χειρότερο είναι ότι σας δείχνουμε τον ζεστό χυλό και δεν δίνετε σημασία.

 

 

Η δουλειά του λιφτιέρη είναι ο έλεγχος για την σωστή λειτουργία του αναβατήρα.

Όλα τα υπόλοιπα που κάνει, θέλει κ τα κάνει, δεν είναι στις αρμοδιότητές του

ούτε να σε ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες,

ούτε να σε βοηθάει να πάρεις την άγκυρα.

Και φυσικά, ούτε να βάζει μυαλό στους ανεγκέφαλους yomothafucka....

και ποιος είναι τελικά αυτός που θα πει σε κάποιον ότι

"είσαι αρχάριος, σου απαγορεύω να ανέβεις".

Aν στα είπαν αυτά από το χιονοδρομικό παρακαλώ γράψτο, γιατί ΑΝ αυτό ισχύει στις συμβάσεις τους σε πιστέρ και λιφτιέρηδες υπάρχει σοβαρότατο νομικό θέμα και πρέπει να κλείσουν αύριο το πρωί βάση προδιαγραφών της ΕΕ. Αν τα είπες μόνη σου είναι απλά λάθος και θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις.

 

Υ.Γ. Έχει πέσει edit στο από πάνω με τα κεφαλαία ύστερα από απαιτήσεις και προσθήκες των τηλεθατών μας. Από το Les Arcs μου τα λένε έχουμε δίκιο, τα Καλάβρυτα έχουν άδικο. Έχω όλη τη βδομάδα να γράφω με κειμενογράφο, εδώ θα είμαι, συνεχίστε μέσα από τη διαφωνία βγαίνει η αλήθεια

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως απ´ ότι φαίνεται οι αρχάριοι σε λίγο καιρό θα κάνουν σκι μονο στην Ινώ (κάτω απο το διθέσιο). Αυτό παρατηρώ τις τελευταίες φορές που βρέθηκα στο βουνό και μάλιστα σε έντονο βαθμό το προηγούμενο ΣΚ που το χιόνι στα εκτός ίσως να ήταν απο τα πιο δύσκολα που μπορεί κάποιος να κάνει σκι. Οπότε, όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν τις πίστες ασφαλείς για χιονοδρομία. Και δεν θα χρειάζεται να κλείσει και το διθέσιο γιατί στην Ινω χιονοδρομείς με δική σου ευθύνη!!!!

Συμφωνώ ότι το να κλείνεις λίφτ για να "σώσεις" τον ανεγκέφαλο, ειναι αδικία για αυτόν που σκέφτεται και έχει κανόνες στην ζωή του. Όμως αναρχία υπάρχει και στο Πάρκιν, στις ουρές των λιφτ, στα σαλέ, στην έκδοση των εισιτηρίων, στις τουαλέτες, και όπου αλλού φτάνει άνθρωπος. Παντού υπάρχει ο "έξυπνος" που "βρίσκει τον τρόπο" είσαι βάρος των άλλων φυσικά!!! Άρα όλα πρέπει να αλλάξουν σε ατομικό επίπεδο πρώτα. Μεγάλη συζήτηση .... το θέμα αυτό

Share this post


Link to post
Share on other sites

να πω και εγω κατι οπως τα εχω ζησει,

συμφωνω παραπανω απο τα μισα με οσα λες αλλα εχω δει και εχω ακουσει τοσα χρονια τα απιστευτα.

 

"φιλε μην πας επανω εχει ομιχλη και εισαι αρχαριος"

απαντηση

"και εσυ με κοιταξες στα ποδια και καταλαβες οτι ειμαι αρχαριος?"

 

φιλε μην πας επανω εισαι αρχαριος

 

"εχω πληρωσει ολοκληρο το εισητηριο και θα πηγαινω οπου θελω"

πες μου την μπορω να απαντησω εγω σε αυτα???βεβαια 6 στις 10 περιπτωσεις δεν ανεβαινουν αλλα με τις υπολοιπες 4 τι κανεις?

χθες λοιπον πελατης οργισμενος κατεβηκε στο παρκινκ και ελεγε οτι εχασε την γυναικα του στην στυγα και δεν πιανει το τηλ της..περιμενε λεει μιση ωρα να κατεβει.οταν επιασε το τηλ της του ειπε οτι ειναι καπου στην στυγα χωρις να ξερει που και οτι ειχε χτυπησει..περναει 1 πιστερ,τιποτα ,2 πιστερ,τιποτα την βρηκε ο τριτος πιστερ κοντα στο καταφυγιο εκτος πιστας και επειδη φωναξε..αυτα εχουν συμβει αρκετες φορες αλλα προσωπικα και εγω δεν θελω να κλεινουν τα χιονοδρομικα λογω ομιχλης..η στυγα ναι αλλα οχι τα χιονοδρομικα.

 

τωρα ο λιφτιερης ενας ανθρωπος ειναι μην νομιζουμε οτι μπορει να κανει τα παντα,,ο κοσμος θεωρει τα συρωμενα ασφαλεστερα απο τα εναερια αλλα τα συρομενα ειναι τα ποιο επικινδυνα...την στιγμη που ο λιφτιερης θα βοηθαει καποιον αρχαριο η απλα θα του δινει οδηγιες στην 2η κολωνα η οποιαδηποτε αλλη θα μπορουσε να ειχε πεσει ενας να κατεβαινε με χιλια να παρασυρει και 10 αλλους που ακολουθουν (εχει γινει) η θα μπορουσε να πεσει η να πεταξει την αγκυρα η πιατακι πανω στην κολονα και θα μπορουσε να υπαρξει εκτροχιασμος (εχει γινει) η ποιο απλα να σπασει καμια αγκυρα η πιατακι (γινεται συνεχεια,μικρο το κακο)

 

κατα την γνωμη μου οπου υπαρχει λιφτιερης σε συρωμενο και οταν ειναι μονος του κοιταει συνεχως πανω και βοηθαει οταν θεωρησει οτι δεν υπαρχει κινδυνος για τον αναβατηρα του...αυτο θεωρηστε το δεδομενο..το εχω ζησει αυστρια,ιταλια.εκει κανενας δεν φωναξε απο την ουρα βοηθα τον ρε...περασαν 3-4 αγκυρες και μετα βοηθησε η επιασε την συζητηση.

εδω τα σαβ/κα ενα πιατακι να χαθει γινεται χαμος στην δαφνη..ομως πριν 2 βδομαδες στις 3 το μεσημερι βοηθαγε ο λιφτιερης παιδακια και εκτροχιαστηκε απο την κολωνα επειδη ενας αρχαριος βγηκε εκτος διαδρομου κατα πολυ.

καταλαβαινω οτι δεν εχουμε 10αδες αναβατηρες η πολλα χλμ πιστες και ολοι βιαζονται να ανεβουν επανω αλλα και κανενας δεν θελει να χασει την τριμηνη δουλεια του επειδη βοηθησε τον αρχαριο να ανεβει την αγκυρα (που παει?)και εξ αιτιας αυτου ο αναβατηρας εγινε επικινδυνος για ολους τους υπολοιπους

Share this post


Link to post
Share on other sites
φιλε μην πας επανω εισαι αρχαριος

 

"εχω πληρωσει ολοκληρο το εισητηριο και θα πηγαινω οπου θελω"

πες μου την μπορω να απαντησω εγω σε αυτα???

OXI ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ

 

βεβαια 6 στις 10 περιπτωσεις δεν ανεβαινουν αλλα με τις υπολοιπες 4 τι κανεις?

TOYΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Αν δεν τα κάνεις συνεχίζεις να κάνεις λάθη. Συνεχίστε όσο θέλετε, αποφασίσαμε και διατάζουμε να κάνετε τα σωστά*. Τέλος

 

*Tα σωστά δεν θα τα πω εγώ, πιθανό να έχω γράψει λάθη, θα τα πουν τα υπόλοιπα χιονοδρομικά του κόσμου

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
τωρα ο λιφτιερης ενας ανθρωπος ειναι μην νομιζουμε οτι μπορει να κανει τα παντα,,ο κοσμος θεωρει τα συρωμενα ασφαλεστερα απο τα εναερια αλλα τα συρομενα ειναι τα ποιο επικινδυνα...την στιγμη που ο λιφτιερης θα βοηθαει καποιον αρχαριο η απλα θα του δινει οδηγιες στην 2η κολωνα η οποιαδηποτε αλλη θα μπορουσε να ειχε πεσει ενας να κατεβαινε με χιλια να παρασυρει και 10 αλλους που ακολουθουν (εχει γινει) η θα μπορουσε να πεσει η να πεταξει την αγκυρα η πιατακι πανω στην κολονα και θα μπορουσε να υπαρξει εκτροχιασμος (εχει γινει) η ποιο απλα να σπασει καμια αγκυρα η πιατακι (γινεται συνεχεια,μικρο το κακο)

χμμμ σκεφτόμουν τη σωστή απάντηση αλλά είναι απλή. ΜΑΘΗΜΑ αλλιώς λυπούμαστε, τα ποδαράκια σας και ανεβείτε όπου θέλετε

 

Θα μου πεις με πιο δάσκαλο? ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

 

Θα μου πεις με πιο σύστημα? ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ

 

Είναι ολόιδια η κουβέντα με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πάρω το ανιψάκι μου να πάω γήπεδο. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ. Τόσα χρόνια δεν το κλείνανε και άλλος ένας συμπολίτης μας χαροπαλεύει για...το ποδόσφαιρο αν είναι δυνατών.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

χθες λοιπον πελατης οργισμενος κατεβηκε στο παρκινκ και ελεγε οτι εχασε την γυναικα του στην στυγα και δεν πιανει το τηλ της..περιμενε λεει μιση ωρα να κατεβει.οταν επιασε το τηλ της του ειπε οτι ειναι καπου στην στυγα χωρις να ξερει που και οτι ειχε χτυπησει..περναει 1 πιστερ,τιποτα ,2 πιστερ,τιποτα την βρηκε ο τριτος πιστερ κοντα στο καταφυγιο εκτος πιστας και επειδη φωναξε..αυτα εχουν συμβει αρκετες φορες αλλα προσωπικα και εγω δεν θελω να κλεινουν τα χιονοδρομικα λογω ομιχλης..η στυγα ναι αλλα οχι τα χιονοδρομικα.

GPS TRACK LIVE ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΥΡΑ ΜΟΥ

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

εχω την υποψια οτι χρειαζεται νομοθετικη πρωτοβουλία για την αφαίρεση καρτας.

καλά καλά δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα ο πιστερ να κανει αστυνομικη δουλειά.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

εχω την υποψια οτι χρειαζεται νομοθετικη πρωτοβουλία για την αφαίρεση καρτας.

καλά καλά δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα ο πιστερ να κανει αστυνομικη δουλειά.

Ένας τουλάχιστον πρέπει να έχει. Έχει απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση. Αν δεν έχουν στις συμβάσεις τους πρέπει να κλείσει το χιονοδρομικό αύριο το πρωι

 

Σου έχω πει και στο λέω για τελευταία φορά μην γράφεις ψέματα

 

θα βρούμε και τους νόμους στα αγγλικά υπομονη

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

oko πες μου τον νομο ή την συνθηκη


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε εσένα δε λέω τίποτα. Έχω κάνει edit για να μη σε αδικω. AYTO ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ?

 

Ο κύριος Βασίλειος Βροχίδης γνωστός ως vro έχει πέσει δυο φορές στο Λοκαίτικο, τριγυρνάει εκτός πίστας μόνος του και έχει κοντέψει να σκοτωθεί 8 φορές σε χιονοδρομικό, παρακαλώ να μην μπορεί να έχει συμμετοχή σε αυτό thread, τουλάχιστον 5 πιστερ συμφωνούν πως είναι ανεύθυνος και είναι κλασσική περίπτωση που πρέπει να του αφαιρείται η κάρτα.

 

Αν δεν μπορείτε να του απαγορέψετε να γράφει συμβουλεύω όσους διαβάζουν το thread να τον αγνούν.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 φορά

την αλλη ηταν απλα στο περασμα των τρελών.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...