Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Απρίλιος 2015

Recommended Posts

Καλή άνοιξη σε όλους, απολαύστε τα χελιδόνια που ήρθαν και την καταπράσινη και πανέμορφη χώρα μας. Δεν υπάρχουν τα βουνά μας την άνοιξη απλά απολαύστε τα.

 

Ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου με το καλύτερο και πιο ευχάριστο σκι που τις πιο πολλές μέρες είναι μέχρι τς 13.00 τουλάχιστον, μην ακούτε όσους δεν ξέρουν, ανεβείτε και περάστε καλά. Για να κολλάει από τις 11 σημαίνει ότι έβαλε cirrus το βράδυ και δεν το πάγωσε καλά εδώ είμαστε θα σας το προβλέπουμε να τις αποφύγετε.

 

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ανεβείτε για σκι δεν θα χάσετε.

 

Ειδικά αύριο μεθάυριο και Σάββατο μοιάζουν πάρα πολύ καλές με χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικότερα Βόρεια Ελλάδα θα θυμίζει χειμωνιάτικες συνθήκες. Δεν αποκλείται πάλι να έχει ψυχρομετωπιάρικες εκπλήξεις το βράδυ και να βρείτε και καμιά φρεσκαδούρα.

 

Σημαντική διαταραχή θα μας επηρεάσει την Κυριακή με 1000 χαμηλό και έντονα φαινόμενα που η τάση της είναι να έρθει με οριακές θερμοκρασίες για βροχή ή χιόνι αλλά στο ψυχρομετωπάκι της το γυρνάει σε χιόνι και η Μεγάλη Βδομάδα πιθανότατα θα μας βρει πουδριστούς και φρεσκοχιονισμένους με αρκετό κρύο.

 

Αζορικός κολλημένος Αγγλία και δυνατός, Σιβηρικός επίσης ισχυρός, η διάταξη θυμίζει χειμώνα και το πιο πιθανό είναι να πάμε για εντελώς χειμωνιάτικα σκι και τις 2-3 πουδρομέρες που λέει ο Νόμος "Miscelano"

 

Όσο και να θέλουν τα κανάλια και μερικά ηλίθια site για να παίρνουν κλικ ΔΕΝ θα χιονίσει στην ΑΘήνα το Πάσχα, απλά θα μας πάει με συμπαθητικό κρύο ζήτημα να χιονίσει στην Πάρνηθα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 13

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

επιτελους θα σουβλίσω χωρις να παθω θερμοπληξία.

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως εμείς εδώ επάνω θα σουβλίσουμε στο μπατόν!!!!! Κοπιάστε!!!!

  • Like 3

carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό μήνα σε όλους με (μακάρι) μερικές ακόμη καλές χιονοδρομικά μέρες για τον αποχαιρετισμό της φετινής περιόδου.

 

Υ.Γ.

Δεν πιστεύω να τον κάνατε ήδη (τον αποχαιρετιισμό); Εγώ πάντως όχι

  • Like 2

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χμμμ δύσκολο να σουβλίσουμε εδώ κάτω με μπατόν παραδοσιακά Κυριακή του Πάσχα ο Παρνασσός είναι κλειστός (και καλά κάνει)

 

Θα νηστέψουμε και θα στολίσουμε επιτάφιο με μπατόν.

 

Νομίζω αύριο και μεθαύριο με το Βοριαδάκι θα έχει εξαιρετικά σκι, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα είναι χειμώνα και πιστοντόινγκ με δώρο ανοιξιάτικα. Αλλά και ο Παρνασσός νομίζω έχει τρεις σίγουρες μέρες υπερσκι μπροστά μας ενώ Καλάβρυτα το Σάββατο μοιάζει υπέροχο. Χαμηλές θερμοκρασίες=καλό σκι. Α ρε snowpar λοκάλι τι μας κάνεις έχει λουκούμια πάνω ο Παρνασσός απίθανα. Ταίζω τις φώκιες περίμενε να δυναμώσουν λίγο.

 

Επίσης λογικά αυτές τις μέρες το Καιμάκ θα είναι παράδεισος.

 

Παράλληλα και Παρασκευή υπάρχει ελπίδα για "τζούφιο" ψυχρομετωπάκι να ρίξει χιονοκαταιγίδα για ατέλειωτη απόλαυση. Ελπίδα ε.

 

Στην προοπτική του καιρού θα ξαναέλεγα ανεβείτε αύριο μεθαύριο και το Σάββατο, γιατί μπορεί μετά να μας τα κάνει μαντάρα με ομίχλες Νοτιάδες και μέχρι να κρυώσει και να ρίξει το νέο χιόνι μπορεί να είναι αργά, άσε που προγνωστικά είναι πολύ μακρυά. Ότι και να διαβάζετε για το Πάσχα έξω θα πέσει από την άλλη Τετάρτη και μετά είναι εντελώς 50-50 κρύο ή ζεστό. Ο Αζόρ καλός είναι αλλά αυτό το χαμηλό από πάνω μας θα προκαλέσει ταυτόχρονα ζεστές μάζες να ανέβουν και κρύες να κατέβουν. όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά από το να σουβλίσουμε με χιόνι μέχρι να σουβλίσουμε με κοντομάνικο.

 

Ενδεικτικά την Τρίτη εκεί που θερμοκρασία θα είναι +20 με θα απέχει 600χλμ σε ευθεία από εκεί που θα είναι 0. Ανάλογα με το πως θα ρολάρει το χαμηλό κάπου θα στείλει το κρύο, πιθανά σε εμάς πιθανά όμως αλλού και να φάμε εμείς το +15πχ.

 

Για να δούμε ποιος μετεορολόγος θα τολμήσει πρώτος να πει ότι θα γίνει το τάδε το Πάσχα σήμερα το έκαναν όλοι κοκοκο.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kι όμως αύριο στην ευρύτερη περιοχή Πισοδερίου Βασιλίτσας 3-5 και Καιμάκ το πιο πιθνό είναι να σκάσει η χιονοκαταγίδα και να βάλει καλό φρέσκο. Το ερώτημα είναι αν θα σκάσει τις αυριανές ώρες που θα κάνετε σκι για φρεσκαδούρα ή να το περιμένετε να το φάτε το Σάββατο. Δύσκολο να το πεις ρωτήστε κάνα λοκάλι. Και ο Παρνασσός θα είναι υπέροχος και τις δυο μέρες όπως και τα Καλάβρυτα το Σάββατο θα έχουν πολύ ωραίο σκι μη το χάσετε.

 

Υπέροχες συνθήκες για σκι λοιπόν αύριο και μεθαύριο απόλυαση εγγυημένη, τις ακμούλες σας φτιαγμένες, τα πεδιλάκια σας κερωμένα, και ιδανικές θερμοκρασίες για ποιοτικό χιόνι πίστας και διαστημικό εκτος πίστας μην τις χάσετε.

 

Δεν έχετε ακμές και δεν κερώσατε και φταίει ο Απρίλης? Όχι ρε μια χαρά είναι το χιόνι του Απρίλη εσείς φταίτε.

 

Φοβάμαι ότι η Κυριακή πάει για Νοτιαδομέρα αλλά θα το δούμε όσο πλησιάζει για αυτό όσοι μπορούν μόνο σκ δαγκωτό Σάββατο κανονίστε να ανεβείτε.

 

Στην προοπτική για τη μεγάλη βδομάδα γελάμε με τους μετεορολόγους που τους ρωτάνε με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση. Καταρχάς έχουμε ωραίο 1002 που μας επηρεάζει από Κυριακή με αρκετές και δυνατές βροχές που θα το ρίξει χιόνι στα χιονοδρομικά μας. Οι θερμοκρασίες του είναι οριακές οπότε ίσως τα γνωστά επίφοβα χαμηλά σημεία φάνε κάποιες ώρες σαν βροχή αλλά γενικά θα ασπρίσει στα βουνά μιας και στα τελειώματά του ψυχρομετωπιάζει, πέφτει πολύ η θερμοκρασία και το γυρνάει σε χιόνι και πιο χαμηλά.

 

Κάπου εκεί υπάρχει μια υπερμέρα τη Μεγάλη Βδομάδα μάλλον Μεγάλη Πουδροτρίτη αλλά θα το δούμε μπορεί να πάνε μπρος πίσω χρονικά οι κακοκαιρίες.

 

Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και ιδανικές για σκι μέχρι και την Ανάσταση όπου ας τολμήσω να είμαι ο πρώτος που θα πω ότι εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα που θα φάει κάποιες βροχές και χιόνια ψηλά Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή και ίσως κάποιες καταιγίδες στα γνωστά Ηπειρωτικά καταιγιδομέρημέρη (Βαρδούσια, Τύμφη, Καλάβρυτα κλπ) θα ψήσουμε με νορμάλ θερμοκρασίες και καλό καιρό μιας και μετά τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία και θα φτιάξει ο καιρός. Χριστίνα δικό σου.

 

Με μεγάλη επιφύλαξη το παραπάνω μπορεί να πέσει έξω απλά κάποιος πρέπει να μιλήσει επιτέλους τι καιρό θα κάνει το Πάσχα. ε?

  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη ευχαριστούμε και πάλι για τις προγνώσεις!

 

Αύριο και μεθαύριο μοιάζουν όντως με μέρες που δεν χάνονται για τον Παρνασσό. Απολαύστε τις τελευταίες εξαιρετικές μέρες στο βουνό για φέτος. Μακάρι και η Μ. εβδομάδα να βγάλει κάτι τέτοιο όπως πέρυσι: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=16368&page=117&do=findComment&comment=315559

Share this post


Link to post
Share on other sites

παντως το να ριξει χιονι αυτον τον καιρο δεν ειναι και οτι καλητερο....αν εισαι τυχερος και εισαι την ωρα που πεφτει εχει καλως....αντε μια δυο ωρες μετα...αν περασει η ωρα κολαει σαν κολλα....δε πα να χεις κερωσει, να πηγαινεις στα μαχαιρια ο τραυματισμος καραδοκει...παθων...

  • Like 3

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως αν το δεις να χιονίζει μη κάτσεις σπίτι...το πιο πιθανό είναι όποιος το φάει να το χαρεί.

 

Όμως ναι τέτοια εποχή το καλύτερο που έχει να γίνει είναι να ζεστάνει σιγά σιγά ο καιρός. Θυμάμαι μια σεζόν που κλαιγόμασταν ότι δεν έβγαλε καθόλου ανοιξιάτικα εκτός ήταν όταν είχε πάει πίσω ο χειμώνας και μετά από αρκετό κρύο ζέστανε απότομα. Αν μιλάμε για το εκτός πίστας να ξέρετε ότι είναι καλύτερα να έχει βρέξει και λιγάκι όσο κουφό και να ακούγεται.

 

Για την πίστα το μόνο που μετράει είναι πόσο και αν πάγωσε και πόσο και φυσικά πως θα ξεπαγώσει και με τι ταχύτητα η οποία εξαρτάται από την γωνία του ήλιου, αν έχει συννεφιά και αν φυσάει. Θρύλοι λένε ότι οι ΒΔ πλαγιές των Κελαρριών αν παγώσουν ξεπαγώνουν αργά αλλά αν βάλει βοριαδάκι και έχει πχ +10 κάνεις διαστημικό καρβοσκί από τις 9 ο πρώτος ακονισμένος μέχρι τις 4 ο καλύτερα κερωμένος. Το νορμάλ του Παρνασσού είναι 4 ώρες λιώσιμο Απρίλη. Σας προκαλώ να δείτε τα δεδομένα του skidata πόσοι πελάτες κάνουν πάνω από 4 ώρες σκι τη μέρα. Ελάχιστοι. Αυτό ο Έλληνας δεν μπορεί να το καταλάβει και λογικό είναι αν ο θείος της γιαγιάς του περιπερά του μπατζανάκη του πήγε ακέρωτος και ακόνιστος Απρίλη να του είπε ότι είχε σούπες και πάγους πάντα Απρίλη. Βέβαια τις ώρες που είχε καλό χιόνι ενδιάμεσα έπινε καφέ. Την ίδια μέρα λιώνουν οι άλλοι στο σκι χωρίς ουρές με λιακάδα.

 

Εκτός ανοιξιάτικα ο Παρνασσός έχει καλό χιόνι από τις 9 το πρωί μέχρι να βραδυάσει, το χιονοδρομικό εκεί που είναι έχει καλό χιόνι με συνήθως από τα πολύ καλά ανοιξιάτικα από τις 10-11 μέχρι...λίγο πριν βραδυάσει.

 

Για το Καιμάκ δε το συζητάω, διαβάστε τα thread του Απρίλη πάντα υπερσκί πολλές ώρες, η εξαίρεση είναι να μην κάνουν καλό σκι Απρίλη.

 

Αν χιονίσει είναι δίκοπο μαχαίρι. Ακόμα και 10 Μαίου αν το βρεις φρέσκο μπορείς να κάνεις κανονικές πούδρες ακόμα και εξαιρετικής ποιότητας. Γιατί όχι και κατακαλόκαιρο αν το έχει κάνει κανείς στην Ελλάδα ας μας το πει. Από την άλλη αν χιονίσει και ταυτόχρονα ή το βαρέσει ο ήλιος κάθετα ή/και ζεστάνει απότομα κάνει κόλα UHU. Βεβαίως αγαπητέ Miscelano την ίδια κόλα UHU για εμάς τους δύσμοιρους στη Νότια Ελλάδα δεν είναι καθόλου σπάνιο να την πετύχουμε καταχείμωνο, και ακόμα λιγότερο σπάνιο να ανοίξει η άγκυρα στα Καλάβρυτα αργά και ενώ το πρωί είχε διαστημικές πούδρες παντού να πετύχουμε μόνο UHU μόλις ανοίξει. Πέρσι έγινε και στη Σαχάρα αυτό, προλάβαμε 3-4 καταβάσεις και ήταν Φεβρουάριος.

 

Συνοπτικά μη τα βάζετε με τον Απρίλη, ο καιρός είναι καιρός αν βρέχει βρέχει αν έχει τέλειο χιόνι έχει τέλειο χιόνι. Σήμερα και χτες και προχτές είχε τέλειο χιόνι, τα χιονοδρομικά μας και οι Έλληνες χιονοδρόμοι επιλέγουν να μην το καταλαβαίνουν. Πάρτε το χαμπάρι σημασία δεν έχει το ημερολόγιο, σημασία έχει ο καιρός, η θερμοκρασία και το χιόνι. Αν έχει -5 μια χαρά θα είναι το χιόνι. Ε -5 θα έχεις στη Βασιλίτσα μάλλον...

 

Στα καιρικά διαστημικά αύριο μεθαύριο Παρνασσό ΑΝΕΒΑ από τα καλά, έχω μια μικρή ένσταση Βόρεια Ελλάδα το ώρα θα ψυχρομετωπιάσει να ρίξει το χιόνι, όποιος μπορεί να στηθεί καραούλι από αύριο το πρωί και το πολύ πολύ να αναγκαστεί να το φάει μεθαύριο μια χαρά θα περάσει.

 

Στην προοπτική αυτό που έχει αλλάξει αλλά θα ξανααλλάξει είναι ένα κλικ πιο κρυα τα νέα run όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, μπορεί και να δροσίσει αρκετά. Πούδρες σίγουρες μπορεί και εξαιρετικής ποιότητας αλλά και ποσότητας. Πάντως η κακοκαιρία την Κυριακή ξεκινάει με βροχές μετά ψυχρομετωπιάζει, το γυρνάει σε Βοριά και έχουμε χειμωνιάτιικο καιρό για 2-3 ίσως και πολύ παραπάνω μέρες.

 

Οι πληροφορίες που θέλουν τα χιονοδρομικά μας να κλείνουν και η βδομάδα που θα κλείσουν να είναι και με διαφορά μάλιστα η καλύτερη της σεζόν αρχίζουν να φαίνονται βάσιμες αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

μας λεει για τον Παρνασσο, μας λεει για το Καιμακ και δεν μας λεει για την βουναρα, ε τι να σου πω ρε, εχουν παρει τα μυαλα σου αερα και ακομα εισαι και επιγηος...


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ρωτήσεις το λοκάλι, δεν έχω βγάλει άκρη με τη Βασιλίτσα από καιρό, εκεί κλείνουν και κρατάν κλειστά λιφτ λόγω ομίχλης,δημοσίου,Δημοτικής Συνέλευσης, κουρέματος αιγοπροβάτων, ΓΓΑθλητισμού κλπ δεν έχει σημασία ο καιρός τα κέφια τους έχουν σημασία. Αν είναι όλο ανοιχτό από ότι μου έχουν πει βγάζει ανοιξιάτικα εξαιρετικά. Το Σάββατο είναι ΑΝΕΒΑ για Κυριακή θα το δούμε μάλλον κατέβα αν και απλά μπορεί να χιονίζει να το πατάς και να παραμιλάς...μπορεί να είναι και μια μάπα και μισή βέβαια χαμηλά.

 

Για πουδριστάν Σάββατο δεν το υπόσχομαι αλλά έχεις βάσιμες ελπίδες.

 

Έχω ξεχάσει να γράψω παραπάνω ότι ΤΟ μέρος για ανοιξιάτικο σκι είναι η Άρτεμης πουρνό πουρνό στα Καλάβρυτα και φυσικά οι πλαγιές πέριξ της πίστας της Στύγας δεξιά και αριστερά της πιο μετα. Για την Στύγα απ κατ θρύλοι λένε ότι η πλαγιά της Νεραιδόραχης δεν βγάζει ανοιξιάτικα αλλά...άλλοι θρύλοι λένε ότι κάποιες σεζόν απλά αργεί να τα βγάλει πχ μετά τις 5 Απρίλη και αργεί να τα βγάλει σαν ώρα πχ μετά τις 2 πράγμα που σημαίνει ότι το αγαπητό μας χιονοδρομικό απλά προλαβαίνει να κλείσει πριν βγάλει τα καλά χιόνια και σαν σεζόν και σαν ωράριο και επίσης νομίζω ότι επειδή πράγματι είναι τσιμέντο τα πρωινά δεν την έχουν δοκιμάσει πολύ. Παράλληλα είναι τεράστιο πρόβλημα η μπλεδούρα πριν τη βάση της Στύγας που λόγω κλίσης τέτοια εποχή (αλλά και χειμώνα) την τσακίζει ο ήλιος και κολλάει από πολύ νωρίς ΑΝ είσαι ακέρωτος.

 

Σταθερό υπερανοιξιάτικο all day βουνό είναι το Καρπενήσι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (όχι φέτος με τόσο λίγο χιόνι πάντως next year). Πρωί Άνεμο, μεσημέρι Ηρακλή πίστα εκτός ότι θες καλό χιόνι πολλές ώρες.

 

Επειδή ρωτάτε ναι, αν δεν παγώσει το χιόνι το βράδυ το πιο πιθανό είναι να την έβαψες, ζήτημα να βγάλει μια δυο ώρες σκι. Αυτό πάθατε το Σάββατο την κράτησε την υγρασία του σαν νερό και πάπαλα. Αλλά τέτοια εποχή πάντα παγώνει αν έχει ξαστεριά.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λαε της Ελλάδας

 

Τόσα χρόνια σε έχουν κάνει να πιστέψεις δυο τεράστια ψέματα. Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων κλπ κλπ 1984 Οργουελ κλπ

 

Α) Ο Γλάρος είναι θαλασσοπούλι

 

Β) Τον Απρίλη δεν έχει καλό σκι στην Ελλάδα

 

ΑΝΕΒΑ αύριο με μια μικρή μικρή ένσταση μήπως κλείσει η ομίχλη (ειδικά Καλάβρυτα Θεία δίκη) οπότε ανέβα νωρίς νωρίς. Μικρή ένσταση επίσης η χιονοκαταιγίδες που θα πέσουν σήμερα μήπως σμπλουρφώσουν αλλά δεν θες να είσαι σπίτι σου και να σε πάρουν τηλέφωνο ότι είναι μια χαρά πουδρομέρα.

 

Για την Κυριακή επίσης ανέβα νωρίς νωρίς αν και είναι Νοιαδομέρα θα το δούμε και αύριο δείχνει να μπαίνει το μέτωπο μέσα στις ώρες σκι.

 

Δευτέρα κατέβα δυνατοί Δυτικοί αλλά από Τρίτη και μετά ο χειμώνας είναι εδώ με διαστημικές συνθήκες για σκι. Μπορεί βέβαια και απλά να συνεχίσει να χιονίζει και οι υπερμέρες να αργήσουν λίγο πχ Πέμπτη και μετά.

 

Για το Πάσχα πάει να βγει το σενάριο που έλεγα παραπάνω με σχετικό κρύο αλλά ΟΧΙ και χιόνια στα πεδινά (άντε καμιά Φλώρινα) και καταιγίδες αστάθειας στα βουνά που στα χιονοδρομικά μας θα είναι χιόνι. Νομίζω με πουλοβεράκι προς ελαφρύ μπουφανάκι θα σουβλίσουμε.

 

Μερικά στοιχεία: Ο γλάρος είναι πουλί δολοφόνος και ευκαιριακός πτωματοφάγος και σκουπιδοφάγος. Το 90% της ημέρας βρίσκεται στα Ηπειρωτικά και ψάχνει για φαι ταξιδεύοντας με ανοδικά ρεύματα ή βρίσκει σταθερή πηγή φαγητού πχ χωματερές με το θερμικό τους και αράζει ή πετάει από πάνω τους. Μερικοί ψυχασθενείς γλάροι που δεν τους κάνουν παρέα όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν κάνα βραχάκι και κάνουν πέρα δώθε πάνω από τις ακτές για να μείνουν στον αέρα και να κυνηγήσουν. Ακόμα πιο ψυχασθενείς γλάροι έχουν βρει το κόλπο να κάνουν δυναμικό στο ανοδικό που προκαλείται στο πίσω μέρος των καραβιών και έχουν παρατηρήσει ότι χαζά ανθρωπάκια πετάνε σκουπίδια το οποία μπορούν να φάνε. Όμως πράγματι αρκετά σμήνη γλάρων τις νύχτες πάνε σε παραλίες και λίμνες για κάποιο λόγο να κοιμηθούν. Αυτό δεν κάνει τον γλάρο θαλασσοπούλι, παραμένει 90% ηπειρωτικό πτηνό.

 

Κάθε Απρίλη στο forum του snowclub και του snowreport από το 2002 που τα παρακαολουθώ υπάρχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές μέρες για τις οποίες τα σχόλια των σκιερ είναι του τύπου "απίθανο σκι", "δεν το πιστεύω πούδρα τον Απρίλη" "ευχαριστούμε που δεν ανεβήκατε φοβερή μέρα" κλπ κλπ. Το καλό σκι τον Απρίλη είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ακριβώς όπως ο γλάρος είναι 90% Ηπειρωτικό πτηνό έτσι και ο Απρίλης στην αρχή του είναι 90% καλό σκι. όμως πράγματι κάποιες μέρες τον Απρίλη δεν έχει καλό σκι. Αυτό δεν κάνει τον Απρίλη κακό μήνα για σκι, παραμένει σούπερ μήνας για σκι.

 

Ξύπνα λαέ.

 

Καλό σκι σε όλους αύριο άντεξα τόσο καιρό θα αντέξω αύριο. Λίωστεεεεεε. Κρόκο έτσι και με πάρεις σήμερα τηλέφωνο θα σου σκάσω τον αερόσακο.

  • Like 9

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημερα 35adbdc10a8d49db5fa08d5921b400ad.jpg

 

Λιγο πανω απο τα συνορα μας.....χιονιζε μεσα απο το χωριο ολη μερα και πανω στο μπετο ειχε 5 ποντακια αερινο.....τβρα εβγαλε ηλιο, ελπιζω αυριο να το ζαχαρωσει γιατι σημερα αν δεν ηταν το λγο φρεσκο θα μαζευαμε σφραγισματα....εξω ουτε για αστειο εβγενες.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λαε της Ελλάδας

 

Καλό σκι σε όλους αύριο άντεξα τόσο καιρό θα αντέξω αύριο. Λίωστεεεεεε. Κρόκο έτσι και με πάρεις σήμερα τηλέφωνο θα σου σκάσω τον αερόσακο.

Μιχάλη, ο λαός του χιονο-φόρουμ σε ευχαριστεί για τις καθημερινές προβλέψεις, συμβουλές και τις είτε απολαυστικές είτε προς προβληματισμό δημοσιεύσεις σου. Άντε να γιάνεις και να προλάβεις και μερικά ανοιξιάτικα σκι για τον αποχαιρετισμό της χρονιάς. "Δεν λέει" για τον οπαδό του ανοιξιάτικου, αποχαιρετισμός της χιονο-χρονιάς λόγω υγείας το χειμώνα. Τα λέμε πάνω

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Einai η πρωτη φορα που θα τολμησω να κουρασω τους επαΐοντες και να ρωτησω ...την Τριτη παιζει για 3-5 πηγαδια ή Καιμακτσαλαν ? 'η καποια αλλη μερα?προτιμηση Τριτη.Ευχαριστω.!

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aν και προγνωστικά είναι πολύ μακριά και οι θερμοκρασίες είναι οριακές για τόσο μακρινή πρόβλεψη η εικόνα σήμερα δίνει ότι Τρίτη και μετά θα είναι υπερμέρες με φρέσκα χιόνια. Μολαταύτα μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ειδκκά για τα Πηγάδια μπορεί να το γυρίσει σε βροχή. Δε θα το γυρίσει μας θέλει φέτος όλα δεξιά μας πάνε να δώσει το σκι που στέρησε αρχή σεζόν...Καιμάκ αν δεις λιακάδα σαφώς και θα είναι σούπερ αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανένας να τολμάει να προβλέπει ομίχλη Καιμάκ, πόσο μάλλον 5 μέρες πριν...

 

Ευχαριστώ Itioti άσε τα σάπια και ξέρεις το λογαριασμό κάνε κατάθεση. Θετική σκέψη αγορίνα τουλάχιστον πετάω. Τουλάχιστον να το πάρουν το μάθημά τους, να το διαφημίσουν και του χρόνου να είναι ορθάνοιχτοι και με κόσμο Απρίλη. Θα ανέβω όταν πρέπει άλλη μια κατάβαση θα την κάνω :detective:

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

σημερα στο κλεισιμο μπηκε καραβοριας , με συννεφο ψηλά, αλλα δεν μου φανηκε να εχει υποσχεσεις...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aν και προγνωστικά είναι πολύ μακριά και οι θερμοκρασίες είναι οριακές για τόσο μακρινή πρόβλεψη η εικόνα σήμερα δίνει ότι Τρίτη και μετά θα είναι υπερμέρες με φρέσκα χιόνια. Μολαταύτα μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ειδκκά για τα Πηγάδια μπορεί να το γυρίσει σε βροχή. Δε θα το γυρίσει μας θέλει φέτος όλα δεξιά μας πάνε να δώσει το σκι που στέρησε αρχή σεζόν...Καιμάκ αν δεις λιακάδα σαφώς και θα είναι σούπερ αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανένας να τολμάει να προβλέπει ομίχλη Καιμάκ, πόσο μάλλον 5 μέρες πριν...

 

Ευχαριστώ Itioti άσε τα σάπια και ξέρεις το λογαριασμό κάνε κατάθεση. Θετική σκέψη αγορίνα τουλάχιστον πετάω. Τουλάχιστον να το πάρουν το μάθημά τους, να το διαφημίσουν και του χρόνου να είναι ορθάνοιχτοι και με κόσμο Απρίλη. Θα ανέβω όταν πρέπει άλλη μια κατάβαση θα την κάνω :detective:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!


Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

κοζανη ολο το απογευμα ψιλοχιονηζε και μεσα στη πολη!!!

  • Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

κοζανη ολο το απογευμα ψιλοχιονηζε και μεσα στη πολη!!!

Αυτα ειναι μπορει να βαλει κι αλλο χιονακι στα βουνα μας με καλες θερμοκρασιες ? Αν και νομιζω πιο σωστο ειναι οι σωστες θερμοκρασιες !Παντος εμενα φετος ο χειμωνας μου φανηκε πως περασε πολυ γρηγορα ...ισως λογω συνθηκων καθημερινοτητας ,ισως γιατι δεν ηταν βαρυς ...δεν ξερω εγω εμεινα "διψασμενος" παντος !

Edited by leonidastria
  • Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλα οτι δεν ηταν βαρυς δεν θα το λεγα....φεγαμε μπολικο κρυο φετος....εκει πριν βγει ο χρονος μια φορα και μια ακομα στα τελη γεναρη αν δεν κανω λαθος...οταν λεμε κρυο το καλοριφερ εκαιγε στο 22 και το βραδυ και το σπιτι ηταν κρυο!!!-17 εφτασε...επισις μας σαπισε στη βροχη!!!μια χαρα χειμωνας ηταν για μενα...

  • Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχε κρύο χωρίς να έχει ταυτόχρονα υετό, και πολλές κακοκαιρίες στην Νότια Ελλάδα Γενάρη Φλεβάρη ήταν Abdulιάρικες. Αν δεν κάνω λάθος ο Παρνασσός εφαγε 4-5 βροχές.

 

Misc είστε πολύ τυχεροί εκεί πάνω σε ποιότητες χιονιού μακάρι να ξυπνήσουν στη Βασιλίτσα και να την κάνουν το καλύτερο χιονοδρομικό των Βαλκανιών. Έχει Ηπειρωτικό κλίμα ενώ εμείς εδώ κάτω πιο πολύ θαλασσινό.

 

Στα καιρικά καλό χειμώνα σε όλους λοιπόν, μην κοιτάτε το ημερολόγιο κοιτάτε το θερμόμετρο. Διαστημικές συνθήκες για σκι από βδομάδα σε όσους πετύχουν λιφτ ανοιχτά και λιακάδα.

 

Να ξαναγράψω για ακόμα μια φορά ότι το νορμάλ είναι να χιονίζει στα χιονοδρομικά τον Απρίλη, η εξαίρεση είναι να μην χιονίσει. Επίσης το νορμάλ είναι να έχει διαστημικό σκι τον Απρίλη, η εξαίρεση είναι να μην έχει.

 

Αύριο περιοεργόκαιρος θα ξεκίναγα για ΧΚΚ ΧΚΠ δεν βλέπω και κάτι ιδιαίτερα κακό. Πιθανότητες για ομίχλη έχει όπως και είναι πιθανό ο ΝοτιοΔυτικός να κλείσει κάνα σεσημασμένο λιφτ. Στην Βόρεια Ελλάδα είστε μέσα στην κακοκαιρία με οριακές θερμοκρασίες αλλά νομίζω σε όλα τα χιονοδρομικά θα είναι χιόνι, ίσως στα χαμηλά των 3-5 πχ το γυρίσει σε βροχή πιο μετά, το πρωί ότι πέφτει θα είναι χιόνι.

 

Δυστυχώς όπως μπαίνει το θερμό μέτωπο θα εκτοξεύσει τις θερμοκρασίες και η αίσθησή μου είναι ότι αυτό θα καταστρέψει την Δευτέρα η οποία είναι και αυτή μέσα στη κακοκαιρία με Νοτιαδόκαιρο οπότε δεν θα ξεκίναγα για σκι για πουθενά.

 

Όπως ψυχρομετωπιάσει από το βράδυ της Δευτέρας το ξαναγυρνάει σε χιόνι παντού και είμαστε stand by για υπερμέρες παντού. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές όλη την επόμενη βδομάδα καθαρά χειμωνιάτικος καιρός με χιονοκαταιγίδες και θα το δούμε ποιες και που θα είναι οι καλύτερες μέρες. Δυο τρεις υπερμέρες θα τις βγάλει Παρνασσό και κάτι μου λέει ότι Φαλακρό, Βασιλίτσα, 3-5 και Καιμάκ θα βγάλει 4-5...θα τις βρούμε.

 

Με κάθε επιφύλαξη πάμε να σουβλίσουμε με φουτεράκι προς μπουφανάκι στα πεδινά και μπουφαν στα πιο ορεινά, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα φαίνονται στεγνές μιας και μας τελειώνει η ενέργεια για καταιγίδες στα τέλη της βδομάδας. Είναι πιθανό το σενάριο να ζεστάνει πιο απότομα κιόλας και να έχει πολύ όμορφο ανοιξιάτικο καιρό.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτα ειναι μπορει να βαλει κι αλλο χιονακι στα βουνα μας με καλες θερμοκρασιες ? Αν και νομιζω πιο σωστο ειναι οι σωστες θερμοκρασιες !Παντος εμενα φετος ο χειμωνας μου φανηκε πως περασε πολυ γρηγορα ...ισως λογω συνθηκων καθημερινοτητας ,ισως γιατι δεν ηταν βαρυς ...δεν ξερω εγω εμεινα "διψασμενος" παντος !

 

Ετσι όπως το πάει τελευταία, κρύο-ζέστη, άκαιρα-ακραία φαινόμενα κλπ να "καίνε" μέρες,

το βλέπω δύσκολο να είναι αρκετός (χιονοδρομικά) ο χειμώνας.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μικ σε περναμε τηλ με τον σταθη να σε πιξουμε σημερα!!!απιστευτο χιονι στη βασιλιτσα!!!πολυ καλο σκι μεχρι το κλεισιμο!!απο τριτη βλεπω κατι -8!!!!ειπαμε ειναι νομος να κανουμε πουδρες τον απριλη!!!οχι οτι μας χαλασε το σημερινο το ανοιξιατικο!!!

Edited by miscelano
  • Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Posts

    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Phoebus
      Phoebus
      (56 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,317
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,661
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    TommyFrask
    Joined
×
×
  • Create New...