Jump to content
ashbury

Χ.κ. Καλαβρύτων 2015-2016

Recommended Posts

Ξεχασα να πω οτι μη διανοηθει καποιος με snowboard να παει απο εκει...την εβαψε..θα του φυγει ο κ..λος στο σπρωξιμο.

Challenge accepted...

:shuriken:

• Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Ειναι οτι πρεπει και αυτο που ελειπε απο τα καλαβρυτα μια πιστα αρχαριων για να μαθουν να τσουλανε με τα πεδιλα παραλληλα! Επισεις βολευει απιστευτα τους freeriders του αυγου να επιστρεφουν στα λιφτ χωρις εκεινο το κουπι που επρεπε να τραβηξουν στο δασικο και τα τελευταια 100μ μεχρι το πιατακι!

• Like 8

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Ειναι οτι πρεπει και αυτο που ελειπε απο τα καλαβρυτα μια πιστα αρχαριων για να μαθουν να τσουλανε με τα πεδιλα παραλληλα! Επισεις βολευει απιστευτα τους freeriders του αυγου να επιστρεφουν στα λιφτ χωρις εκεινο το κουπι που επρεπε να τραβηξουν στο δασικο και τα τελευταια 100μ μεχρι το πιατακι!

Εσύ που ανήκεις και στις δύο κατηγορίες σου έρχεται κουτί!!! :P :P :P

sinox-0.jpeg

Εσύ που ανήκεις και στις δύο κατηγορίες σου έρχεται κουτί!!! :P :P :P

Τελευταια το εχω ρίξει μονο στη 1η κατηγορια...

• Like 1

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Ο αντιμπλοκος
Και απο ισθμο περασα και απο κορωπι αεροδρομιο
Ευτυχως η διαδρομη λουτρακι περαχωρα αλεποχωρι δεν εγεινε

Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ενημερωση απο σημερα: σε καλη κατασταση το πανω κομματι του χελμου. Οχι οτι δεν υπαρχουν πετραδακια κυριως στα πανω αποτομα της νεφελης αλλα οχι κατι που να δημιουργει προβλημα. Αντιγονη και ισμηνη χωρις πετρες εκτος απο δυο σημεια της αμτιγονης στα χαμηλα της με σημανση. Η ειρηνη δεν ειχε στρωθει σημερα και απο το δασικο και κατω εχει προβλημα με πετρες και χωματακια. Αχιλλεα ξεχασα να κατεβω αλλα υποψιαζομαι και εκει ζητηματα εμφανισης εδαφους. Εν κατακλειδει σπευσατε, εβαλε πολυ ζεστη το μεσημερι και απο αυριο θα σουπιασει και στα χαμηλα της βαθιας λακκας, μπορει και πιο πανω. Σημερα δε συνεβει κατι τετοιο.

• Like 4

Πολύ καλή ημέρα σήμερα, λιώσαμε στο σκι, με απίστευτη ηλιοφάνεια στο μεγαλυτερο μέρος της ημέρας και ελάχιστες νεφώσεις προς το απόγευμα. Όσο αφορά τις πίστες η Ειρήνη δεν ήταν πατημένη και είχε βγάλει χώματα, ρίζες και πέτρες σε αρκετά σημεία. Το ίδιο και όλο το τμήμα από την Βαθειά Λάκκα και κάτω. Η Στύγα και η Αντιγόνη στην άρχη ήταν άψογες, με απίστευτο πάτημα. Αργότερα, ειδικά η Στύγα έβγαλε πολλά μικρά πετραδάκια κυρίως στο πάνω τμήμα της, έγιναν προσπάθειες να μπουν σημάδια αλλά νομίζω ότι ήταν πάρα πολλά (τα περισσότερα τα έβλεπες όταν πια δεν μπορούσες να τα αποφύγεις και απλά τα άκουγες να ξύνουν τα πέδιλα). Η Αντιγόνη είχε σήμανση από την αρχή της ημέρας στο κατώτερο τμήμα της (χώμα, όχι πέτρες).

Όλα τα λεφτά ήταν η Αντιγόνη, μετά τις 14:00 έχασε τον φωτισμό και άρχισε να παγώνει, έτσι μετακινήθηκαν όλοι στην Στύγα.

Ουρές δεν υπήρχαν, κόσμος νορμαλ για καθημερινή.

Νομίζω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η τελευταία (αν δεν χιονίσει εννοείται), οπότε όσοι μπορείτε ανεβείτε τώρα!!

Το μόνο αρνητικό της ημέρας ήταν ότι ξέσκισα το δεξί πέδιλο αλλά χαλάλι, το διασκέδασα πολύ, οπότε δεν σκέφτομαι καν την ώρα που θα φάω για να το φτιάξω!!

f740867c_o.jpeg

f91c54ae_o.jpeg

77e0a621_o.jpeg

8eb8a939_o.jpeg

2dcb56fb_o.jpeg

05168785_o.jpeg

Edited by Theodoros Kafasis
  • Like 9

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

Καλησπέρα και από μένα

όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω σήμερα από θέμα καιρού ήταν τέλεια παρόλο που το snow-forecast έβγαζε ένα 20άρι και σύννεφα.

Λίγες πέτρες στο πάνω μέρος της στύγας αλλά παλευόταν η κατάσταση κατά τη γνώμη μου.

Εμείς ήρθαμε με το snow-bus του αμφιτρύων και φτάσαμε 0915 πάνω παρόλο που αναγκαστήκαμε να κάνουμε παράκαμψη λόγω του μπλόκου.

Στην επιστροφή η καθυστέρηση ήταν λίγο μεγαλύτερη.

• Like 1

Καλησπέρα

Απο φέτος οι φωτογραφίες που σας τραβάμε στο Χ.Κ.Κ θα ειναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά!!!!!

ChaletPhoto

www.chaletphoto.eu

Υ.Γ. Θα θέλαμε τη γνώμη σας για περαιτέρω βελτιώσεις

• Like 10

Ο αντιμπλοκος

Και απο ισθμο περασα και απο κορωπι αεροδρομιο

Ευτυχως η διαδρομη λουτρακι περαχωρα αλεποχωρι δεν εγεινε

Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σου είπα, ευκαιρία είναι πέρνα απέναντι και ανέβα σήμερα Παρνασσό. Η αφορμή υπήρχε :yes

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Μια πρατήρηση, παρά τα σχόλια για πέτρες, τα γδαρσίματα ηταν ελάχιστα και με λίγη προσοχή δεν θα υπήρχαν καθόλου. Κάποιες πέτρες στην αρχή της Νεφέλης βγήκαν αργά απο φρένα και αφού κάποιοι κατάφεραν να ρίξουν κάτω τις βέργες σήμανσης!!! Πτώματα παντού...αχ αυτό το βιετνάμ.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Thodoros Kafasis, αυτό το χτύπημα στο πέδιλο έχει γίνει μέσα στην πίστα? Που?

Σαλια δεν θα πει τιποτα

Χαρηκα τα Mantra μου προχτες τρελλο grip

Αλλα τι να το κανεις σαν τις πουδρες... δεν εχει

Απ ολα ειχε η προχθεσινη μερα

Να δουμε ποτε θ'ανε η επομενη :hope:

Colision alert :P

Edited by Hellbent
  • Like 16

Σαλια δεν θα πει τιποτα

Χαρηκα τα Mantra μου προχτες τρελλο grip

Αλλα τι να το κανεις σαν τις πουδρες... δεν εχει

Απ ολα ειχε η προχθεσινη μερα

Να δουμε ποτε θ'ανε η επομενη :hope:

Colision alert :P

δυνατα 8ρακια διακρινονταν χτες στη χιονοστοιβαδα, δεν πιστευω να ναι δικα ς???

Ποια ομορφιά είναι αυτή ;

Ξεκινάει από το φράχτη της τρίτης φωτογραφίας παραπάνω;

edit: για την πίστα στο #588 λέω

Edited by Pant

Practice makes perfect

Γιατι ξηγιέσαι έτσι ρε Κώστα; Νταξ, κάναμε μια μ@&@%α που δεν πήγαμε στο βουνό ενω μπορούσαμε, είναι ανάγκη να μας το τρίβεις στη μούρη;

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

απίστευτο πάτημα όλες οι πίστες και απίστευτο κράτημα. ειδικά η στύγα ήταν άπαιχτη μέχρι και τις 14.00 που έκανα για τελευταία φορά. αφού είχα λιώσει και ήθελα να ξαναναίβω, καταπληκτική και η αντιγόνη . δεν το πίστευα διότι είχα αναίβει και την κυριακή από νωρίς που είχε -8 στο parking.

τι να λέμε τώρα, οι άνθρωποι δεν παίζονται στο πάτημα.

φυσικά έπαιξε ρόλο που ήταν καθημερινή για την ποιότητα μέχρι τις 14.00.

εντάξει έχει και πέτρες. θέλει προσοχή.

αλλά ακόμη και στο σεράγεβο που θύμιζε πιό πολύ χωράφι στην αρχή του ( καμία σχέση με το πρωί που κατέβαινες αεροπορία), βρήκα διάδρομο και κατέβηκα χωρίς να βρώ ούτε μία πέτρα.

μόνο ένα snowboard μου ήλθε από πίσω μιας κοπελιάς την ώρα που έκανα την αναγνώρηση πτήσης και καλά που σταμάτησε σε'μένα γιατί αν εύρισκε με πιο πολύ φόρα κανένα από τους ταλαίπωρους που ήταν ξάπλα.....

το γνωστό συγγνώμη και πάμε γι'άλλα!!

μόνο κοντά στο σαλέ κόλαγε λίγο, αλλά μέχρι τη βάση κατέβαινες χωρίς να βρείς πετραδάκι.

φυσικά είχα κάνει τις αναγνωριστικές...όπως έχω γράψει και παλιότερα.

είχε ένα αεράκι ψηλά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα, αλλά στην τελευταία κατάβαση της στύγας 14.00 είχε δυναμώσει κι'άλλο.

σου κράταγε μια όμορφη κόντρα στο κατέβασμα, στο απότομο, που ήταν ευεργετικό σε συνδυασμό με την κούραση.

σήμερα δε βρήκα ούτε σε μία πέτρα και αλώνησα στην κυριολεξία όλο το βουνό (πάντα πίστα...)

έχω την αίσθηση όπως έβλεπα το χιόνι από το καρεκλάκι ότι θα ήταν ωραίο και εκτός γιατί είχε κάτσει το όργωμα και φαινότανε το χιόνι σαν 2 ημερών.

βέβαια δεν είδα κανέναν εκτός...αφού πήγε η σειρά μου... ο helbent εχθές και πήρε και τα τελευταία...

(γράψε ρε φίλε το όνομά σου να σε προσφωνούμε και εμείς που δεν σε ξέρουμε).

σε λέω σειρά μου γιατί είμαστε της ίδιας ηλικίας (είσαι και μερικούς μήνες μεγαλύτερος) και ότι κάνεις εσύ εκτός...να ξέρεις ότι κάνω τα αντίστοιχα εντός ( ειδικά σήμερα θα ήθελα να έχω και εγώ ένα βιντεάκι ...).

είπαμε με τη μούρλα που κουβαλάμε ούτε τη θέα δεν καθόμαστε να δούμε , πόσο μάλλον να τραβήξουμε video,

που θα πάει θα μεγαλώσουμε,,,,να σοβαρευτούμε που λέει και η γυναίκα μου στα παιδιά μου.

αυτά.....

δεν φαίνεται πουθενά ο ενθουσιασμός...

από μπλόκα η νέα εθνική κλειστή , από την παλαια με παράκαμψη 15' το πρωί-30'το απόγευμα καθυστέρηση.

• Like 10

Η σουπα αργησε μια μερα. Τελικα δε σουπιασε το χιονι απο βαθια λακκα και πανω. Εξαιρειται η αφετηρια της στυγας.Βοηθησε μαλλον ο ψυχρος βδ αερας που δυναμωσε λιγο πριν το μεσημερι και το αποφυγαμε. Βεβαια αυριο νωρις το πρωι νομιζω θα ειναι σκληρο "παγωμενο" οπως και σημερα αλλα οχι παγος. Επισης το προβλημα με τις πετρες σημερα στη νεφελη πολυ μικροτερο. Μαχητης το καλαβρυτο φετος.

Edited by ted
  • Like 6

Thodoros Kafasis, αυτό το χτύπημα στο πέδιλο έχει γίνει μέσα στην πίστα? Που?

Ναι, εντός πίστας έγινε. Πιθανότατα ήταν στο αρχικό τμήμα της Νεφέλης αλλά μπορεί να ήταν και στη μέση της Ειρήνης. Αλλά δεν βαριέσαι, όλα φτιάχνονται.. είχα μείνει με το χαμόγελο στην κορυφή της Αντιγόνης (φωτο #588), οπότε δεν του έδωσα και πολύ σημασία! Τώρα περιμένω να στεγνώσει και αύριο θα καθίσω να το συμαζέψω! :-)

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

Ξαναποσταρω παιδια μιας κ πλησιάζουν οι μέρες κ σκέφτομαι να μην ανέβω κ ας χάσω τα εισιτήρια μιας κ δεν μπορούν να ακυρωθουν

Λοιπόν θα ειμαι Αθήνα Δευτέρα 1/2 κ λέμε Τρίτη κ Τετάρτη 2-3/2 να ανέβουμε να τσουλήσουμε λίγο άλλα δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα για Παρνασσο η Καλάβρυτα μιας κ βλέπω οτι η χιονοκαληψη δεν είναι επαρκης εσείς τι προτείνετε από τα δυο για της ημερομηνίες αυτές ?

Ακόμα θα πρέπει να είμαι Ελ Βενιζέλος στης 20.00 το βράδυ της Τετάρτης δλδ μετά τα κλείσιμο του χιονοδρομικου θα έχουμε πρόβλημα με τα μπλόκα ...?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων pls help

Δεν έχει πια Yellowday σκέτο για skipass :-(

δεν έχω πάει φέτος Παρνασσό και δεν έχω άποψη.

ο χελμός από τη μέση και πάνω έχει αρκετό χιονάκι και καλή ποιότητα.

αν βοηθήσει λιγάκι και ο καιρός με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες μια και είναι καθημερινές να ανέβετε.

υποχρεωτικά έξοδος στους αγ. Θεοδώρους.. Διόδια εξόδου δωρεάν, είσοδος ξανά από κόμβο παλιάς γέφυρα Ισθμού.

Edited by PhaethonF1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Όπως μπορείτε να δείτε και από τις κάμερες, ξεκίνησε η επισκευή του Αίολου. Λογικά, θα είναι έτοιμος το ΣΚ. Προσωπικό θα έχουν; Η επιλογή Μουσταφέρη ήταν τραγική!
    • Μα αν ήδη είχε οργανωθεί ένα πλάνο για την ανάδειξη του βουνού  δεν θα το συζητούσαμε τώρα ,θα το βιώναμε.  Δεν είναι πάθος , είναι λογική εκμετάλλευση του ορεινού τοπίου του Μαινάλου.  Η διαχείριση ενός τέτοιου τοπίου για προσφερόμενη αναψυχή θα πατούσε στα πρότυπα ανάπτυξης όπως ακριβώς θα γινόταν για μια παραθαλάσσια περιοχή , για ξένους τουρίστες. Δεν έχει διαφορά , τα ίδια επιχειρηματικά βήματα είναι απλά αλλάζει το είδος προς κατανάλωση.  Παραδείγματα διαχείρισης πιο ήπιων ορεινών περιοχών με δική τους ταυτότητα υπάρχουν. (Ιταλία , Γαλλία , Ισπανία της ίδιας γεωγραφικής ζώνης ) Τουρίστες με ανάγκες συγκεκριμένες υπάρχουν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο Τους εντοπίζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες , αυτή είναι η δουλειά τους και τους πουλούν το τουριστικό  προϊόν.Αυτοι φέρνουν χονδρικά  τουρίστες στην Ελλάδα δεν έρχονται οι περισσότεροι μόνοι τους  , ετσι λειτουργεί ο κλάδος σε όλο τον κόσμο. Τουρίστες με ανάγκες όπως αυτές που  μπορούν να προσφερθούν σε ήπιο ορεινό τοπίο και μάλιστα με ενδημικό δάσος 800.000 στρεμμάτων , υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη κατά δεκάδες  χιλιάδες. Η βασική ανάγκη τους  είναι η επαφή με την φύση , η οποία όμως έχει χαρακτήρα  δεν είναι κάτι "βιομηχανοποιημένο " για αυτό το λέμε "ήπιας" εκμετάλλευσης , γιατί διατηρείτε ο χαρακτήρας του χώρου , και όχι γιατί δεν πουλάμε ακριβές υπηρεσίες.  Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι κι όμως μεγαλύτερα από αυτά που προσφέρουν δύο ή τρεις βιομηχανικές μονάδες. Δεν συγκρίνεται.   Δεν είναι παραλογο το πλάνο αυτό , οι οικισμοί αυτοί μέσα στην έκταση του Μαινάλου να είναι κόμβοι παροχής τουριστικών υπηρεσιών , εστίαση , φιλοξενία κτλ μα ήδη (υπό)λειτουργεί έτσι με βάση όπως είναι η Βυτίνα , τα λαγκάδια ή την Στεμνίτσα.  Είναι πολλοί ακόμα οικισμοί που μπορούν να μετατραπούν σε "τουριστικά χωριά".  
    • Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ορεινό τουρισμό στην Αρκαδία; Θαυμάζω το πάθος σου, αλλά νομίζω ότι η εκτίμηση σου είναι εξωπραγματική. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Και στο γράφω γνωρίζοντας κάποια πράγματα αρκετά εκ των έσω. 6-7 εργαζόμενους έχει μια μονάδα αγροτουρισμού...Άντε 10.  Έχεις κάποια περιοχή της Ελλάδας υπόψιν σου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο, προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον στόχο; Δεν το γράφω δηκτικά, είναι ειλικρινής η ερώτησή μου. Για ορεινό τουρισμό πάντα. Παραθαλάσσιες περιοχές είναι δεκάδες στην Ελλάδα με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. 
    • https://www.facebook.com/reel/3352056188258330/?s=single_unit&__cft__[0]=AZWMCSjSr3oElY_tjmC1zjByVENLB8mUf6KlxRQp4skFmeoFRytfYHwjPrpe2Q8n8vp_K0MwlbSl7n1L1Cilj2LGvIzUTYu8rtOipAionH39v9nX85qDoGO69vUQLV072gE-njPoddu5KOWyoYNw5moJFQPT4sQEtXb6MHNraH5tUw&__tn__=H-R   Και λιγο απο ελληνική σημαια  που κυματιζε  και παλι  στην Γαλλια 
    • H βιομηχανία με 2000 άτομα εργαζόμενους θα βελτιώσει την κίνηση στην αγορά. Τα 800.000 στρέματα του πάρκου του Μαινάλου με δύο διεθνή αεροδρόμια σε απόσταση μιας ώρας έως δύο ( Καλαμάτα - Αθήνα ) και οδικό δίκτυο έτοιμο ( ευρωπαϊκών στανταρς ) με πλασιομένο δίκτυο παραδοσιακών οικισμών  σε απόσταση από την θάλασσα έως μία ώρα από 30 λεπτά , θα εκτινάξει στην κυριολεξία την αγορά με χιλιάδες άμεσα και έμεσα απασχολούμενους ή επιχειρηματίες.  Δεν υπάρχει σύγκριση.  Όλα αυτά όμως κάτω από ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ , ειδικοί μαρκετιερς , ταξιδιωτικοί πράκτορες με δίκτυο τουριστικής αγοράς στην Ευρώπη. Οπως γίνεται και για το καλοκαίρι.... δεν έχει σημασία εν τέλει αν είναι καλοκαίρι , χειμώνας κτλ σημασία έχει ΤΙ προιόν έχεις να διαθέσεις.  Ο Στρατηγικός σχεδιασμός μπορεί να χρηματοδοτηθεί σε εταιρία που θα τρέξει όλο το προτζεκτ σε βάθος ετών ανάλογα την σύμβαση. ΑΥΤΟΙ θα φέρουν τουρίστες εκεμεταλευόμενοι τις υποδομές , αρα χρειάζεται η συνένεση του κλάδου των ξενοδόχων!!!! ( και για όλα τα άλλα των δήμων -περιφέρειας)  άρα παράλληλα θα τρέξουν χρηματοδοτίσεις για αναπαλαιώσεις των οικισμών..... Μία είναι η αλυσία.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. Hunguwil21
      Hunguwil21
      (40 years old)