Jump to content
ashbury

Χ.κ. Καλαβρύτων 2015-2016

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων χιονοδρόμων πλέον, όχι μόνο στον σύλλογο, αλλά γενικά, είναι είτε άνεργοι, είτε με μισθούς πείνας.

Ακόμα και έτσι, θα κόψουν από όπου μπορούν για να ανέβουν έστω και για μονοψήφιο αριθμό σκι. Το να τους λέμε ότι θα πρέπει να αλλάξουν άθλημα στην περίπτωση μας, αντί να χαιρόμαστε που τα Καλάβρυτα αναγνωρίζουν τον συνδυασμό κρίσης και αχιονίας για να τους βοηθήσουν να εξακολουθήσουν να έρχονται στην πόλη τους και να στηρίζουν τους επαγγελματίες της περιοχής, νομίζω ότι δεν βοηθάει ιδιαίτερα. :)

Προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου αλλα δεν μπορω.

Δλδ ενας ανεργος η ενας που ισα ισα τα φερνει βολτα με τον μισθο πεινας θελει να κανει σκι?κι εγω θελω μια φερραρι αλλα το τεκμηριο κι ο φορος πολυτελειας χρηστο με γονατιζει.

Κι ουτε ανεργος ειμαι ουτε μισθο πεινας εχω.

Παω μεχρι εκει που φτανει το χερι μου.

Αδυνατω να πιστεψω πως εδωσα φετος χ ποσο σαν φορο αληλλεγγυης για τους φτωχους,ανεργους ωστε να κανουν σκι.

Πες μου ενας ανεργος με 0 εισοδηνα απο που θα κοψει,διοτι με οτι και να αφαιρεσεις το 0 παλι 0 μενει.

Προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου αλλα δεν μπορω.

Δλδ ενας ανεργος η ενας που ισα ισα τα φερνει βολτα με τον μισθο πεινας θελει να κανει σκι?κι εγω θελω μια φερραρι αλλα το τεκμηριο κι ο φορος πολυτελειας χρηστο με γονατιζει.

Κι ουτε ανεργος ειμαι ουτε μισθο πεινας εχω.

Παω μεχρι εκει που φτανει το χερι μου.

Αδυνατω να πιστεψω πως εδωσα φετος χ ποσο σαν φορο αληλλεγγυης για τους φτωχους,ανεργους ωστε να κανουν σκι.

Πες μου ενας ανεργος με 0 εισοδηνα απο που θα κοψει,διοτι με οτι και να αφαιρεσεις το 0 παλι 0 μενει.

άλλο σου λέει ο Χρηστος .

Δεν έχει καμία σχέση αν κάποιος άνεργος η με μικρό εισόδημα αποφασίσει να κανει σκι ,εδώ σου λέει οτι το ΧΚΚ αντιλαμβάνεται το οικονομικό πρόβλημα της εποχής και κάνει μια καλή προσφορά σε όσους είχαν ετησία κάρτα.

• Like 3

Βασίλη δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις πως υπάρχουν πάρα πολλοί που τα φέρνουν βόλτα με δυσκολία αλλά ακόμα και έτσι θα καταφέρουν να κάνουν λίγα σκι.

Πηγαίνοντας με πούλμαν, ή γεμίζοντας ένα αυτοκίνητο με φίλους που θα μοιραστούν βενζίνη και διόδια, το κόστος μιας μέρας στο βουνό είναι σχεδόν το ίδιο με μια έξοδο στην πόλη και το μόνο που αλλάζει είναι το έξοδο της κάρτας. Εδώ έρχεται το χιονοδρομικό να αναγνωρίσει ότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πελατών, παρά τις συνεχόμενες άχιονες περιόδους.

Και κάπως έτσι, κερδίζουν όλοι. Και οι πελάτες που θα κάνουν σκι ενώ διαφορετικά δεν θα μπορούσαν, και το ΧΚΚ και η ντόπια οικονομία από τους επισκέπτες στην περιοχή.

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Χρηστο δε διαφωνει κανεις με τη προσφορα και με αυτα που λες

απλα εγω (γνωμη μου) λεω (χωρις ακομα να εχει βγει τιμοκαταλογος νεας σαιζον συνηθως Σεπτεμβρη και βαλε σε ολο το κοσμο)

ειναι πολυ νωρις να ζητας απο τον Απριλιο η να κανεις προσφορες οταν ακομα δεν εχουμε υποβαλλει τη φορολογικη μας δηλωση η οποια θα ειναι χρεωστικη κατα πασα πιθανοτητα

• Like 1

Δλδ με απλα λογια να τα κατεβασουμε ωστε να μην χασει το σκι του ο ανεργος;

Γιατι περι ξεβρακωματος προκειται.

Ασχετα με το οτι το χκκ προτοτυπησε.Ειπαμε απο περισι,ο παρνασσος πουλαει λιφτ κ τεχνολογια και τα καλαβριτα προσφορες.

Ωραια...

Ας βγει λοιπον και ετησια καρτα αληλλεγγυης ανεργων και απορων σκιερ οπως και στην ανανεωση μας τον σεπτεμβριο για τον συλλογο να βαλουμε αλλα 5 ευρω προς την ενισχυση αυτη.

Και μετα απορουμε που στην εποχη μας εμεις δεν εχουμε αντιληφθει οτι "μεγαλο ποσοστο ελληνων χιονοδρομων αδυνατει να κανει σκι" την ωρα που δεν το εχουν καταλαβει οι ιδιοι οι ανεργοι.

Επειδή it's all down to numbers and pennies (δεν είναι ντροπή, έχω πάει για σκι με 1 ευρώ έξτρα στη τσέπη μόνο + σαντουιτσάκι από το σπίτι και Mars και νερό από το περίπτερο) έχουμε και λέμε:

Αν δε ξέρεις πόσο σε παίρνει να "ανοιχτείς" στα έξοδα αγοράζεις κουπόνια π.χ. yellowday και:

• κάθε μέρα αργίας σου κοστίζει περί τα 15€ = μετά τις 11 φορές αργία έχεις κάνει απόσβεση την ετήσια των 160€ (7 για την προσφορά των 100€)
  • κάθε καθημερινή σου κοστίζει περί τα 8€ = μετά τις 20 φορές καθημερινή έχεις κάνει απόσβεση την ετήσια των 160€ (13 για την προσφορά των 100€)

+ τρόπο μετάβασης (σκιμπας, καρπούλι, ΙΧ)

αν δεν μπορείς να κάνεις κανένα προγραμματισμό γιατί δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, τότε μετά τις 7 φορές που θα πληρώσεις πλήρες εισιτήριο Σ/Κ ή 11 φορές καθημερινή θα μετανιώνεις που δεν πήρες ετήσια. Για κουπόνι ούτε λόγος, εννοείται ότι συμφέρει, μέχρι τις.

Ένα ρητό λέει "δεν έχω πολλά λεφτά γι αυτό ντύνομαι ακριβά(*)" ή "Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν (αν έχουν λεφτά εννοείται)".

Ως τιμητής της ετήσιας 3 χρόνια τώρα αν θυμάμαι καλά, η πρωτοβουλία να δώσουν μια κάρτα ακόμα πιο φτηνά από την τιμή της "προνομιακής / προνοιακής / πρόωρης αγοράς" των 160€ με 100€, εμένα με βρίσκει ευχάριστα έκπληκτο και ευγνώμονα για τον εξής απλούστατο λόγο:

Δεν είχαν ούτε θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν deal με το καιρό ή τον Ύψιστο οι υπεύθυνοι του ΧΚΚ, κι όμως με αυτό τον τρόπο δείχνουν μια διάθεση να "μοιραστούν" την αποτυχία της φετεινής χρονιάς του χρόνου με όσους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν εγκαίρως και να δαπανούν μίνιμουμ 160€ για το χόμπι τους.

Υπήρχαν πάντοτε αυτοί που δεν έχουν ή δε θέλουν να δαπανήσουν 160€ για το σκί τους και προφανώς δεν είναι ντροπή ή κατακριτέο σε καμία περίπτωση.

Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί η πρωτοβουλία αυτή (αν και κατά τη γνώμη μου είναι ΚΑΙ προσφορά) αξίζει να γίνεται αντικείμενο χλεύης ή να λέμε ότι κακώς γίνεται (κάποιος προφανώς το υπολογίσε και θεώρησε ότι πρέπει να πάρει το επιχειρηματικό ρίσκο ).

Δηλαδή τί, "απέναντι" τα λεφτά πιάνουν περισσότερο τόπο? Εκεί απλά χαζεύεις καλύτερα μηχανήματα να κάθονται.

(*) εννοώντας το value for money κι όχι την απόλυτη τιμή κόστους.

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Μα παιρνω το σεναριο να ειμαι εγω ο ανεργος και να θελω να κανω σκι.

Εγω ομως δεν το καταλαβαινω αλλα ευτυχως διοτι ο φιλος μου ο χρηστος το καταλαβαινει και προσπαθει να μου βρει λυση.το ιδιο και ο φιλος μου ο λεωνιδας και το ιδιο και ο καθε φιλος μου.

Και παω για σκι 1-2-3 φορες,αλλα εξακολουθω να ειμαι ανεργος και να μην εχω στον ηλιο μοιρα.

Δλδ τρεχουν 5-10-100 ανθρωποι για να μην χασω εγω το σκι μου επειδη δεν μου κοβει να μεινω σπιτι μου.

Τεσπα....συγνωμη γιατι μαλλον το εβγαλα off topic.αν θες περνα τα με azax κανει τα τζαμια αορατα χρηστο.

Στα θετικα η κινηση με την καρτα,αλλα οπως ξαναπα ο καθενας πολεμα με τα δικα του οπλα.

Τεχνολογια ο ενας προσφορες ο αλλος.

Κι εγω τις προσφορες θα προτιμησω γιατι ισως και να θελω να ονειροπολω πως μια επιχειρηση με ειδε επιτελους με αλλο ματι.

Ντροπη χρηστο(πανο) δεν ειναι,επικινδυνο ειναι.

Γτ αν σου τυχει κατι εκτακτο,ζητω που καηκαμε.

Επισης να σου πω πως minimum 160 δεν ειναι.

Καθε χομπι ειναι σαν το ταξιμετρο,ξεκιναει να γραφει με την αρχη της κουρσας και σταματαει στο τελος της.

Οσο τσουλαει γραφει.

Edited by dust

Το βαθμό επικινδυνότητας τον διαλέγεις μόνος σου και δεν αποτιμάται σε ευρώ.

Όταν πας ρέστος και χαρμάνης, τσουλάς σε μπλέ, κόκκινες (ή ό,τι άλλο αντέχει η δεξιότητά σου) γιατί έχεις κάψει φλάντζα στο καναπέ και δεν το παίζεις μαγκιά...

Έλα και πες μου πόσα λεφτά χρειάζεσαι άμα "διαφωνήσεις" με κανα βράχο βγαίνοντας εκτός...

Κι εγώ έπεσα κι έβγαλα ώμο και πήγα στο ΚΑΤ (όχι στο Ιατρικό γιατί δεν έχω ιδιωτική ασφάλιση - να μην κάνω σκι δλδ ;)

Όσο για το "Χρήστο" θα σου εξηγήσω από κοντά... :fish: ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Άντε έλα και σε καμια συνάντηση να τα πούμε από κοντά ρε...

Αμάν το σκίσαμε το νήμα.

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Εχεις δικιο,σε λενε πανο οχι χρηστο.το διορθωνω.

• Like 3

Εχεις δικιο,σε λενε πανο οχι χρηστο.το διορθωνω.

BRE!! ΒΡΕ!!!

ΣΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ

που χαθηκες καπτεν !! :animier:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Αυτή η υπόθεση με τους ανέργους τώρα μου θυμίζει κάπως την απαίτηση που έχει κάποιος κόσμος από τους καλλιτέχνες να πεινάνε προκειμένου να αποφύγουν να κάνουν κάτι εμπορικό.

Δηλαδή τον άνεργο πρέπει να τον βλέπουμε να ζητιανεύει για να πειστούμε ότι ζορίζεται? Ε, ναι, λογικά δεν θα είναι κάθε μέρα στο βουνό... δεν μπορεί με το που βλέπουμε κάποιον να πίνει ένα ποτό ή να κάνει μια εκδρομή να αναφωνούμε "γκρινιάζει αλλά καλοπερνάει". Αν λόγω του σκι του δεν έχει να φάει, δικό του πρόβλημα. Και κάποια πράγματα είναι απαραίτητα για να την παλέψει και ψυχολογικά. Έχω κάνει "δώρο" μέρες σκι σε φίλους που δυσκολεύονταν επειδή το χαμόγελό τους εκείνη τη μέρα ήταν ανεκτίμητο.

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 9

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Πάντως σε εμένα δεν έχει έρθει ακόμα το mail παρότι κάτοχος ετήσιας. Υποθέτω δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την προσφορά...

Πάντως σε εμένα δεν έχει έρθει ακόμα το mail παρότι κάτοχος ετήσιας. Υποθέτω δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την προσφορά...

δες στα ανεπιθύμητα μήπως...

Στάλθηκε από το κινητό μου...

1162895.jpg

δες στα ανεπιθύμητα μήπως...

Στάλθηκε από το κινητό μου...

Δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε και στον demand έχει έρθει κάτι

Eχει χιονισει στη στη Στυγα χιονι υπαρχει μεχρι την πιστα 400 vertical 0_O

• Like 2

Eχει χιονισει στη στη Στυγα χιονι υπαρχει μεχρι την πιστα 400 vertical 0_O

σαν να γυαλιζει το ματι σου … :hehe:

• Like 1

hioni.png?itok=8okx_e5N

δεδομένου ότι πέρσι είχε 160€ μιλάμε για 60€ έκπτωση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Από την στιγμή που δεν υπάρχει σκι data να μετρήσει πόσο χρησιμοποίησε την φετινή ο καθένας, προσωπική μου άποψη είναι ότι τα €100 είναι ένας καλός συμβιβασμός.

Make Parnassos Great Again!

Μια χαρά είναι και άσε τα τρολλ να τρολαρουν

send from my cave using smoke signals

elan primetime 33.jpg

δεδομένου ότι το ΧΚ δεν δούλεψε καν στο 50% θα έπρεπε να είναι δωρεάν, επίσης αυτοί που έχουν κάρτα όταν πάνε δεν πάνε να δηλώσουν κάθε φορά παρουσία !!??? παλιά όταν είχα VIP κάθε φορά δήλωνα παρουσία και μου έδιναν κάρτα για τα lift

840122_LA_troll_norway.jpg

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ανακοινώθηκε, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του Χ.Κ. Καλαβρύτων,

η προσφορά της ετήσιας κάρτας.

:yes

XKK-Banner-Etisia-Prosforas-2016-17-v6.1

• Like 5

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Εδώ κοιτάξτε κατάσταση και ασχήμια στα 3000 μέτρα.....    Μα είναι δυνατόν να επιτρέπουν κοτζάμ Ευρωπαίοι τέτοια μόλυνση και καταπάτιση !!!!  Πως την έχουμε γλυτώσει εμείς ακόμα...από την λελαπα της Δύσης...   Δεν ντρέπονται λιγάκι να βεβυλώνουν τα βουνά τους.... τέτοια ασέβεια ΠΧΙΑ !!!!!   Λες και έχουν καμιά σοβαρή θέα απο κάτω και αυτοί , να αξίζει την περιβαλλοντική καταστροφή δηλαδή ....     ΟΥΦΟΟΟΟΟΟ......   
    • Πέτυχα στο Instagram ένα βιντεάκι με δύο influencers από την Αυστρία, που τώρα είναι κάπου στη Βόρεια Αμερική, και έλεγαν ότι το BOA και το κρύο δεν τα πάνε καλά στους -27°C. Τις έδειχνε να προσπαθούν να ζεστάνουν τις μπότες μπροστά σε ένα τζάκι... Υποθέτω ότι το BOA κόλλησε από το κρύο; Πάντως, εγώ μέχρι τους -21°C δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    • Σε ένα περιαστικό άλσος στην Τρίπολη, το άλσος Αγίου Γεωργίου για όσους ξέρουν (βοηθειά μας) , κάποια ωραίο και δροσερό μεσημέρι ένας περιπατητής έκανε την ασκησούλα του, είχε πάει για τζόγκινγκ.  Σε αυτό το άλσος γενικά πάει πολύ κόσμος για να χαρεί λίγο την φύση , έχει και μονοπατάκια , μπορείς να κάνεις και ποδήλατο μέσα απ' τα δέντρα  , να αράξεις να διαβάσεις το βιβλίο σου  , είναι πολύ ωραία , ξέρετε.  Τέλος πάντων αυτός ο πολίτης που είχε πάει για τρέξιμο άκουσε στο μονοπάτι που έτρεχε  δυο μεγάλα πεύκα να "τρίζουν" , φυσαγε βλέπεις λίγο και οι κορμοί τους βρυχώνταν !.... Αμέσως ενεργοποιηθηκε ο ευρωπαίος μέσα του και τι κάνει λοιπόν , καλεί την αστυνομία ή κάποια υπηρεσία δεν ξέρω , και καταγγέλει οτι οι κορμοί θα πέσουν και θα προκαλέσουν ατύχημα.  Τι να σας πω τώρα, ....ήρθε αστυνομία , ήρθε και η  πυροσβεστική , ήταν εκεί αναμεσά τους και μια κυρία που φαινόταν οτι έκανε κουμάντο που λέμε, κούναγε χέρια πάνω κάτω, δεξιά αριστερά και έβγαζε κανα δυό στριγγλιές που και που, ...έγω έτυχε να περνάω με το ποδηλατάκι μου απο εκεί και η αστυνομία είχε κλήσει τον δρόμο που διασχύζει το άλσος.  Το αποτέλεσμα ήταν,  να κόψουν τα πεύκα τα έρμα  , για τα οποια δεν χρειαζόταν όπως μου είπε ένας του δασαρχείου αργότερα, και να βάλουν ταμπέλες που έγραφαν οτι "Απαγορεύεται η προσέλευση στο άλσος λόγω κινδυνου πτώσης των δέντρων. "  Καταλάβατε τι γίνεται ; Η κυρία αυτή πρέπει να ήταν υπεύθυνη και σου λεει για να μην τρέχω σε τίποτα δικαστήρια αν κάποιος πάθει κάτι μέσα στο άλσος,  θα βγάλω εντολή απογόρευσης και έτσι ΑΝ κάποιος σκοτωθεί από πτώση ενός δέντρου ,  εγώ πλεόν θα έχω νίψει τας χείρας μου.. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα αγαπητοί. Λοιπόν , όσοι δεν διοριστηκατε στο παρεάκι του δημοσίου , βγάλτε φωτοτυπίες τα πτυχία σας και τυλίξτε δύο πιτες γύρο..... , .....αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ συζητιούνται με τίποτα. Δεν υπάρχει γλώσσα επικοινωνίας και συνεννόησης.. ΑΝ ωστόσο  ...υπάρχει κάποιος που σηκώνει συζήτηση δεν ψαρώνει με τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ κινδύνους της ζωής !!!!......αλλά αρχίζει να σκέφτεται τρόπους διαχείρησης του ΡΙΣΚΟΥ. Δεν φοβάται τις λέξεις, τις έννοιες και γενικότερα το σχετικό ΠΛΑΙΣΙΟ!!!!  (και το συνοδευόμενο , όπου υπάρχει, νομικό - θεσμικό κτλ και ΑΝ δεν υπάρχει θα το θέσει σε ένα ΝΕΟ ΓΑΜΗ....ΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ) Γιατι  αυτά ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα έχει σπουδάσει κάπου στο εξωτερικό το πιθανότερο.... Αυτός ο άνθρωπος , τέλος,  ΑΝ υπάρχει κάπου μέσα στον λαβύρινθο του ελληνικού δημοσίου και σηκώσει ανάστημα , θα τον Εφάνε ΛΑΧΑΝΟ οι "συναδελφοί του" .......οι ΟΥΦάδες (πως διάβολο τους λέει ο Μιχάλης)....
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. ChristosZ
      ChristosZ
      (57 years old)
    2. lazyjohn
      lazyjohn
      (42 years old)
    3. xionanthropos
      xionanthropos
      (22 years old)