Jump to content
snowpar

Χ.κ. Παρνασσού 2015-2016

Recommended Posts

Ποιοτικότατο σκι σήμερα στον Περικλή άντε μέχρι την μέση του Αιόλου (μετά κλάφτα χαράλαμπε). Παντού παρέα snowclub και κάτι περίεργοι που έλεγαν ότι είναι το Προεδρείο του Συλλόγου αλλά δεν τους πολυπιστεύω. Όταν δεν έχει κόσμο νιώθω ότι μόνο snowclub με λίγους άλλους είναι ο Παρνασσός.

Αναγνωριστικές οι πρώτες και όλως περιέργως όλες οι διαδρομές είναι πλήρεις μέχρι το κάτω κάτω κομμάτι, ακόμα και το απότομο του Βάκχου.

Αν είχα κάψα για σκι και μπορούσα σαφώς και θα ανέβαινα αύριο, όποιος μπορεί μην το σνομπάρει πχ δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει σύντομα και πολύ καλύτερα....

Μαγική πτήση από την κορφή της 6 μέχρι το Πολύδροσο μετά αλλά μάλλον δεν απασχολεί κανένα αυτό. Θερμά συγχαρητήρια στο χιονοδρομικό που έβαλε 8πλή καμπίνα που έχει μέχρι στιγμής ουσιαστικά χρησιμέψει μόνο σε έναν που πετάει μια φορά κάθε δυο χρόνια.

Από την άλλη για όποιον έχει κάνει το συνδετικό με καρεκλάκι το θεωρώ εντελώς μα εντελώς μα πλήρως ηλίθιο να απαγορεύεται σε πεζούς να ζουν αυτή τη μαγική στιγμή που βλέπεις τη μισή Ελλάδα με τον αέρα να τους χτυπάει το πρόσωπο αλλά να τους υποχρεώνει να την δουν μέσα σε ένα κλουβί. Δεν έχει καμία λογική πεζός να μην μπορεί να κάτσει στην καρέκλα. Αλλά εκεί που αρχίζει το σκι στην Ελλάδα τελειώνει η λογική.

τελικα Μιχαλιό !! πηγες στο δσ του Παρνασσού - του στόλισες για την εκει χαλια κατάστασή :hope: που επικρατεί- κατα τα λεγόμενά σου

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Σε δραματική κατάσταση το βουνό. Με την καταστροφή ενός πεδίλου την προηγούμενη Κυριακή δε βάλαμε μυαλό. Βέβαια όπως λέμε πάντα ακόμα και η χειρότερη μέρα στο βουνό είναι καλύτερη από το να κάθεσαι σπίτι. Μόνο ο Περικλής ήταν ασφαλής. Το χιόνι ήταν σκληρό πιστιάρικο. Από τη βάση του Περικλή και κάτω κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μην επιτρέπεται η χιονοδρομία. :crybaby:

• Like 1

Χάρηκα πολύ που είδα πολύ καλούς φίλους πχ Μικ, που είχα να τους δω χρόνια.

Δυστυχώς το βουνό (ο καιρός για να είμαι πιό σωστός), όπως είπαν και οι παραπάνω, δεν μας βοήθησε ώστε να δούμε το βουνό στα καλυτερά του. Όπως και το έχω δει στο παρελθόν.

Ας έρθει το χιόνι και εδώ είμαστε. Υγεία να έχουμε (και μπλόκων αγροτών επιτρέποντως γιατί η ταλαιπωρία ήταν αρκετή) και ένα ακόμα ταξιδάκι θα το ξανακάνουμε.

Edited by Koumparos
  • Like 7

1 μερα μετα, ακομα χαμόγελο.
Όσοι δεν εχετε κανει ακομα σκι, κακό του κεφαλιού σας.
Κάντε σκι, η καλύτερη ψυχανάλυση.
-Στην αχιονια, καλο ειν κ το νταμάρι,

-Απ'ολότελα καλή και η Παναγιώτενα

-Κάλιο γαϊδουροκάρβαρε παρά πουδροπερίμενε

-Κάλιο carving και μαχαίρι παρά πούδρα και καρτέρι

-Να'ταν η πούδρα δύο φορές

-Του Αιόλου τα πετρώματα, τα βλέπει ο Βάκχος και γελά

-Καινούριο πεδιλάκι μου, θα πάω να νοικιάσω

Edited by GiGi
  • Like 4

Ποιοτικο σκι με ενα περικλη?

Χαμογελα με μισο αιολο?

Μηπως κατι εχω χασει στη μεταφραση?

• Like 1

Χαμογελα με μισο αιολο?

εεε το μισό Αίολο σημαίνει ότι δεν κάνεις σκι μόνο στο κάτω κάτω κομμάτι που 2 κολώνες βγαίνουν καρβαριστές και αν. Εγώ απορώ μήπως δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα καν

Ο Περικής γιατί και 3 μέτρα χιόνι να έχει το βουνό και να δουλεύουν όλα έχει πάντα τη μεγαλύτερη σε χρόνο ουρά στο ΧΚΠ?

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Χαμογελα με μισο αιολο?

Το να περάσω καλά, ειδικά στο πρώτο τσούλημα της χρονιάς, δεν εξαρτάται αποκλειστικά απ'το πόσες δύσκολες πίστες κατέβηκα.

Από κορυφή Περικλή μέχρι μέσα Αίολου είχε πανέμορφο χιόνι, πολύ καλή ποιότητα έβγαλε και ο Βάκχος (κατά τη 1-2 τουλάχιστον ήταν super), με λίγο προσοχή δεν είχες θέμα με πέτρες. Επίσης νοίκιασα.

Επίσης ο Περικλής είχε πολύ καλή σχέση ωφέλειας (σκι) - κόστους (χρόνος ουράς-ανάβασης) σε πολλές στιγμές.

Δεν ήταν το ποιοτικότερο σκι της ζωής μου αλλά το ευχαριστήθηκα και είδα αρκετούς γύρω μου να ευχαριστιούνται.

• Like 7

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΜΕΝΟΙ

kamenoi_anoigma.jpg

• Like 2

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΜΕΝΟΙ

kamenoi_anoigma.jpg

1 μερα μετα, ακομα χαμόγελο.

Όσοι δεν εχετε κανει ακομα σκι, κακό του κεφαλιού σας.

Κάντε σκι, η καλύτερη ψυχανάλυση.

-Στην αχιονια, καλο ειν κ το νταμάρι,

-Απ'ολότελα καλή και η Παναγιώτενα

-Κάλιο γαϊδουροκάρβαρε παρά πουδροπερίμενε

-Κάλιο carving και μαχαίρι παρά πούδρα και καρτέρι

-Να'ταν η πούδρα δύο φορές

-Του Αιόλου τα πετρώματα, τα βλέπει ο Βάκχος και γελά

-Καινούριο πεδιλάκι μου, θα πάω να νοικιάσω

• Like 4

Το καλοκαίρι θυμάμαι σε μια παραλία είχα φάει σκάλωμα. Θέλω να κάνω απελπισμένα σκι. Έστω δυο στροφές, κάτι λίγο σκι. Βάζει το τραγούδι ο dj

Kαι τι δεν θα δινά, δυο στροφές να είχα, να καρβάριζα...

Ξεχνάνε όλοι εύκολα το μισή ώρα ουρά από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 τις σεζόν με πολύ χιόνι. Προσωπικά ουρές να μην, ποιοτικό σκι να έχει, χαρούμενες φάτσες να έχει και είμαι χαρούμενος.

Μιας και έχω κάνει τρελές οικονομίες σε σχέση με το να ήταν κανονική η σεζόν το μπάτζετ το επιτρέπει οπότε προτιμώ να είμαι χαρούμενος κάνοντας σκι στο 75% της αγαπημένης μου πίστας με τα παλιά πέδιλα από το να κλαίγομαι σπίτι μου που δεν επέτρεψε ο καιρός να κάνω στο 100% της πίστας με ουρές και τα καινούργια πέδιλα.

Όσον αφορά τα Καλάβρυτα δεν το συζητάω, εκεί είναι εντελώς παράλογο που δεν ανέβηκαν το σκ λόγω έλλειψης χιονιού. Ουσιαστικά μόνο τα ισιώματα δεν είχαν χιόνι.

Όπως ποτέ δεν έχω καταλάβει το όλη η Αθήνα για σκι Φλεβάρη με σίγουρες ουρές σούπες και τσιμέντα - άδειο το χιονοδρομικό Απρίλη με σίγουρο υπέροχο χιόνι και άδειο χιονοδρομικό

To έχουμε τώρα δίπλα μας αύριο το πρωί και το σνομπάρουμε

Νομίζω απλά καταλήγει στο πόσο αγαπάς αγαπάς το σκι και πόσο σημασία δίνεις στην ποιότητα του σκι σου και το να μην έχει ουρές το χιονοδρομικό.

Επαναλαμβάνω για όποιον έχει σοβαρό οικονομικό θέμα και θα ανέβαινε με στέρηση άλλων πραγμάτων 3-4 μέρες τη σεζόν, αν αντέχει να κάνει υπομονή καλά έκανε και έκατσε σπίτι του .

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ως γνωστόν, ο μέσος Έλληνας χιονοδρόμος, αν δεν έχει 3 μέτρα χιόνι στη Λιάκουρα και τα μαύρα λούκια της Φτερόλακκας, δεν γίνεται να κάνει σκι στον Περικλή.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω, καθώς έχω ετήσια για φέτος: το εισιτήριο αυτές τις μέρες πόσο κοστίζει? Μιλάμε για τρομερά μικρό ποσοστό λειτουργίας του πεδίου του χιονοδρομικού.

Να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω, καθώς έχω ετήσια για φέτος: το εισιτήριο αυτές τις μέρες πόσο κοστίζει? Μιλάμε για τρομερά μικρό ποσοστό λειτουργίας του πεδίου του χιονοδρομικού.

δεδομένου ότι το ΧΚ είναι κλειστό λόγο έλλειψης χιονιού , πρέπει να απαιτηθεί να συμψηφιστούν οι ανάλογες μέρες για του χρόνου

• Like 1

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Εγώ θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα πώ: Σας έταξε κανείς χιόνι όταν την αγοράσατε?

Από την άλλη, υπάρχει και η λογική ότι "προαγόρασα X πακέτα ημερήσιων υπηρεσιών και θέλω να τα χρησιμοποιήσω όποτε να 'ναι".

Αλλά αυτό είναι θέμα Όρων χρήσης του προϊόντος που θα πρέπει (αν δεν) να αναγράφονται κάπου πριν την αγορά του. Αν προβλέπεται ρητά ότι αφορούν χρήση αποκλειστικά για τη τρέχουσα σεζόν, δεν αντιλαμβάνομαι τί ακριβώς μπορεί να αναμένεται πέραν της καλής πρόθεσης.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Και σας απαντάω εγώ ο μέσος έλληνας χιονοδρόμος όπως λέτε,ότι τώρα όχι αν δεν έχει καλό χιόνι δεν κάνω καν την κίνηση να σηκωθώ,άσχέτως των χρημάτων....ας πουμε ότι είναι δωρεά του κράτους το σκι.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πάω να παίζω με τις πέτρες ούτε με τις σούπες...ανάλογα τι έχει.Προτιμώ να πιω τσίπουρα ή αν βρω παρέα να πάω για ορειβατικό στη Δίρφυ με 3μέτρα χιόνι....Γιατί να πάω στον περικλή με τις πέτρες ή στη στύγα με την ουρά, να σου σπάει τα νεύρα και να σου πατάει τα πέδιλα,όταν έχω εναλλακτικές;;;;;;;;;;

Άρα να γράφεις για όποιον έχει λεφτά και για όποιον δεν έχει εναλλακτικές.Όποιος δεν έχει τι να κάνει,ας πάει στον Περικλή,από το να κοιμάται καλύτερα....

Εδώ δεν πάμε στον Περικλή όταν είμαστε ήδη στο βουνό,από τη Αθήνα θα ξεκινήσω για τον Περικλή;;;;;;;Δεν πάμε καλά....

• Like 5

Panchristo... το θέμα μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ετήσια, αλλα η τιμή του εισιτηρίου ΤΩΡΑ, που ξέρουμε τι χιόνι έχει. Ανέφερα την ετήσια για να πω ότι εμένα θεωρητικά δεν με πολυκαίει, αλλά ενδιαφέρομαι συνολικά για το τι συμβαίνει με την τιμολόγηση.

Το εισιτήριο των 30 ευρώ τις αργίες αντιστοιχεί σε Κελάρια+Φτερόλακκα. Περικλή, Διηάνειρα, Αίολο, Ηρακλή, Βάκχο, (Οδυσσέα πέρυσι), 6, 7, 14, 10, Σαχάρα, Περιφερειακή και ό,τι άλλο ξεχνάω. Αυτή τη στιγμή έχουμε Περικλήδες, Αίολο, μισό Βάκχο (σε μήκος και πλάτος), Διηάνειρα, Φαέθων (baby 3) και κάτι ψιλά, χωρίς τις ενδιάμεσες πίστες. Μιλάμε για κολοσσιαία διαφορά σε πεδίο και κόστη λειτουργίας.

Εγώ θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα πώ: Σας έταξε κανείς χιόνι όταν την αγοράσατε?

Από την άλλη, υπάρχει και η λογική ότι "προαγόρασα X πακέτα ημερήσιων υπηρεσιών και θέλω να τα χρησιμοποιήσω όποτε να 'ναι".

Αλλά αυτό είναι θέμα Όρων χρήσης του προϊόντος που θα πρέπει (αν δεν) να αναγράφονται κάπου πριν την αγορά του. Αν προβλέπεται ρητά ότι αφορούν χρήση αποκλειστικά για τη τρέχουσα σεζόν, δεν αντιλαμβάνομαι τί ακριβώς μπορεί να αναμένεται πέραν της καλής πρόθεσης.

Συμφωνώ με τον δικηγόρο σε αυτό το θέμα.....

Ανάλογα τους όρους χρήσης....

Panchristo... το θέμα μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ετήσια, αλλα η τιμή του εισιτηρίου ΤΩΡΑ, που ξέρουμε τι χιόνι έχει. Ανέφερα την ετήσια για να πω ότι εμένα θεωρητικά δεν με πολυκαίει, αλλά ενδιαφέρομαι συνολικά για το τι συμβαίνει με την τιμολόγηση.

Το εισιτήριο των 30 ευρώ τις αργίες αντιστοιχεί σε Κελάρια+Φτερόλακκα. Περικλή, Διηάνειρα, Αίολο, Ηρακλή, Βάκχο, (Οδυσσέα πέρυσι), 6, 7, 14, 10, Σαχάρα, Περιφερειακή και ό,τι άλλο ξεχνάω. Αυτή τη στιγμή έχουμε Περικλήδες, Αίολο, μισό Βάκχο (σε μήκος και πλάτος), Διηάνειρα, Φαέθων (baby 3) και κάτι ψιλά, χωρίς τις ενδιάμεσες πίστες. Μιλάμε για κολοσσιαία διαφορά σε πεδίο και κόστη λειτουργίας.

Γιατί σε ποιον ακριβώς κανονισμό γράφει ότι τα 30€ αντιστοιχούν σε αυτά που λες;Πουθενά!Αντιστοιχούν στο ότι είναι διαθετεθειμένο το Χ/Κ να λειτουργήσει.

Να στο πω αλλιώς αν το Χ/Κ αποφασίσει τώρα για χ,ψ λόγους ότι καθημερινές θα ανοίγει μόνο περικλή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Θα το πιεις με το ζουμί του!

Έχει το δικαίωμα να το κάνει,δεν το δεσμεύει κάτι.Αλλά δεν θα το κάνει γιατί μετά δεν θα πατάει κανείς.Στην ουσία το μόνο που το δεσμεύει είναι ο νόμος της αγοράς.

Απλοί κανόνες της αγοράς,αν δεν σου ρέσει δεν ξαναπας.Αλλά δεν αναφέρετε ρητά τίποτα.

Edited by Vanzel

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πάω να παίζω με τις πέτρες ούτε με τις σούπες...ανάλογα τι έχει.Προτιμώ να πιω τσίπουρα ή αν βρω παρέα να πάω για ορειβατικό στη Δίρφυ με 3μέτρα χιόνι....Γιατί να πάω στον περικλή με τις πέτρες ή στη στύγα με την ουρά, να σου σπάει τα νεύρα και να σου πατάει τα πέδιλα,όταν έχω εναλλακτικές;;;;;;;;;;

Κάπως έτσι ξέρουμε ότι δεν είσαι ο μέσος χιονοδρόμος... :animier:

• Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Μουσταφέρης ΑΕ Συστημάτων Ελέγχου - έχει αναλάβει τη διαχείριση του ΧΚΠ φέτος https://newalert.gr/
    • Όπως μπορείτε να δείτε και από τις κάμερες, ξεκίνησε η επισκευή του Αίολου. Λογικά, θα είναι έτοιμος το ΣΚ. Προσωπικό θα έχουν; Η επιλογή Μουσταφέρη ήταν τραγική!
    • Μα αν ήδη είχε οργανωθεί ένα πλάνο για την ανάδειξη του βουνού  δεν θα το συζητούσαμε τώρα ,θα το βιώναμε.  Δεν είναι πάθος , είναι λογική εκμετάλλευση του ορεινού τοπίου του Μαινάλου.  Η διαχείριση ενός τέτοιου τοπίου για προσφερόμενη αναψυχή θα πατούσε στα πρότυπα ανάπτυξης όπως ακριβώς θα γινόταν για μια παραθαλάσσια περιοχή , για ξένους τουρίστες. Δεν έχει διαφορά , τα ίδια επιχειρηματικά βήματα είναι απλά αλλάζει το είδος προς κατανάλωση.  Παραδείγματα διαχείρισης πιο ήπιων ορεινών περιοχών με δική τους ταυτότητα υπάρχουν. (Ιταλία , Γαλλία , Ισπανία της ίδιας γεωγραφικής ζώνης ) Τουρίστες με ανάγκες συγκεκριμένες υπάρχουν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο Τους εντοπίζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες , αυτή είναι η δουλειά τους και τους πουλούν το τουριστικό  προϊόν.Αυτοι φέρνουν χονδρικά  τουρίστες στην Ελλάδα δεν έρχονται οι περισσότεροι μόνοι τους  , ετσι λειτουργεί ο κλάδος σε όλο τον κόσμο. Τουρίστες με ανάγκες όπως αυτές που  μπορούν να προσφερθούν σε ήπιο ορεινό τοπίο και μάλιστα με ενδημικό δάσος 800.000 στρεμμάτων , υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη κατά δεκάδες  χιλιάδες. Η βασική ανάγκη τους  είναι η επαφή με την φύση , η οποία όμως έχει χαρακτήρα  δεν είναι κάτι "βιομηχανοποιημένο " για αυτό το λέμε "ήπιας" εκμετάλλευσης , γιατί διατηρείτε ο χαρακτήρας του χώρου , και όχι γιατί δεν πουλάμε ακριβές υπηρεσίες.  Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι κι όμως μεγαλύτερα από αυτά που προσφέρουν δύο ή τρεις βιομηχανικές μονάδες. Δεν συγκρίνεται.   Δεν είναι παραλογο το πλάνο αυτό , οι οικισμοί αυτοί μέσα στην έκταση του Μαινάλου να είναι κόμβοι παροχής τουριστικών υπηρεσιών , εστίαση , φιλοξενία κτλ μα ήδη (υπό)λειτουργεί έτσι με βάση όπως είναι η Βυτίνα , τα λαγκάδια ή την Στεμνίτσα.  Είναι πολλοί ακόμα οικισμοί που μπορούν να μετατραπούν σε "τουριστικά χωριά".  
    • Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ορεινό τουρισμό στην Αρκαδία; Θαυμάζω το πάθος σου, αλλά νομίζω ότι η εκτίμηση σου είναι εξωπραγματική. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Και στο γράφω γνωρίζοντας κάποια πράγματα αρκετά εκ των έσω. 6-7 εργαζόμενους έχει μια μονάδα αγροτουρισμού...Άντε 10.  Έχεις κάποια περιοχή της Ελλάδας υπόψιν σου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο, προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον στόχο; Δεν το γράφω δηκτικά, είναι ειλικρινής η ερώτησή μου. Για ορεινό τουρισμό πάντα. Παραθαλάσσιες περιοχές είναι δεκάδες στην Ελλάδα με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. 
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. Hunguwil21
      Hunguwil21
      (40 years old)