vangelis_k 4,467 Report post #26 Posted January 4, 2016 Δηλαδή τα ζώα σκοτώνονται επι το πλείστον για να ελέγχετε ο πληθυσμός τους ????????????? Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,081 Report post #27 Posted January 4, 2016 Μια απορία: Μόνο στα αγριογούρουνα ανιχνεύονται ποσότητες ραδιενέργειας πάνω από τα επιτρεπτά όρια (υποθέτω από το Τσερνομπίλ), ή σε όλα ανεξαιρέτως τα κυνήγια; Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post #28 Posted January 4, 2016 αμα σας πω τι εξεταζουν σε ολα τα γουρουνια δεν θα ξαναφατε κρεας! Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #29 Posted January 4, 2016 αμα σας πω τι εξεταζουν σε ολα τα γουρουνια δεν θα ξαναφατε κρεας! Να μας πεις γιατι να μη μας πεις... Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,729 Report post #30 Posted January 4, 2016 Αν έχουν λέει ; Στην Βαυαρία το 80% των αγριογούρουνων που σκοτώνουν οι κυνηγοί πάει αδιάβαστο για κάψιμο στους φούρνους για βιολογικά σκουπίδια !! Και ο βασικότερος λογος που το κάνουν αυτό είναι οι ποσότητες ραδιενέργειας που δείχνουν οι ανιχνευτές ! Βλέπεις εδώ στην γερμανολανδη τους προσέχουν τους (πελάτες) πολίτες τους. Γιάννη Πίος είναι ο λόγος και έχουν ραδιενέργεια; Αν όντως έχουν αυτά, τότε φοβάμαι οτιν θα έχουν και τα κρέατα από ζώα εκτροφής που τρωτε! Πως γίνετε να έχουν μόνο τα αγριογούρουνα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post #31 Posted January 4, 2016 Φίλε Γρηγόρη τα αληθινά αγριογούρουνα δεν γνωρίζουν απο σύνορα και έχουν ακτίνα δράσης / μετακίνησης μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ! Και το Τσερνόμπιλ δεν είναι και τόσο μακρυά ούτε απο εδώ πάνω ούτε δυστυχώς απο εκεί κάτω ! Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #32 Posted January 4, 2016 Φίλε Γρηγόρη τα αληθινά αγριογούρουνα δεν γνωρίζουν απο σύνορα και έχουν ακτίνα δράσης / μετακίνησης μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ! Και το Τσερνόμπιλ δεν είναι και τόσο μακρυά ούτε απο εδώ πάνω ούτε δυστυχώς απο εκεί κάτω ! απο ελλαδα λιγο δυσκολο ρε γιαννη...τοσα ποταμια, τοσα βουνα και το κυριοτερο...τοσοι κυνηγοι... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,065 Report post #33 Posted January 4, 2016 Χρήστο, βγάλε τα ποτάμια και τα βουνά από το επιχείρημά σου. Από κυνήγι δεν ξέρω τίποτα. Ξέρω όμως ότι πριν από 10-15 χρόνια η Σάμος απέκτησε ξαφνικά πολλά αγριογούρουνα. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,145 Report post #34 Posted January 5, 2016 ουτε με την ταμπέλα εισαι σιγουρος (εδω βαζουν μαιμου στο αμαξι ,δεν θα βαλουν στο γουρουνι?) στην πραξη εμπιστευεσαι τον ανθρωπο να τα μεγαλώνει καλά, να τα βραζει καλα (πριν τα μαγειρευσει αλλιως), να τα σερβιρει φρεσκα (και οχι ημερων....) κλπ κλπ αν τα κανει καλά αυτα ας τα χρεωσει για αγρια τα ...ημερα. εν γνωσει πάντως και εγω το τυρι μου δεν το θελω παστεριωμένο, το αυγο μου δεν εχει πιστοποιηση για σαλμονελα (ειναι χωριατικο), το κατσικάκι μου ειναι παρανομο (ειμαι παρων στο σφαξιμο, οταν δεν το κανω ο ιδιος) και στην κοτα δεν δινω φύραμα. Αναλαμβάνω φυσικα το ρισκο. Εξήγησέ μας αυτό που γράφεις για τα σκουλήκια και το βράσιμο, πριν το μαγείρεμα. Για ποιά ασθένεια πρόκειται; Ήξερα ότι το χοιρινό θέλει καλό ψήσιμο αλλά πρώτη φορά ακούω για βράσιμο πρώτα. Στο μεταξύ έχει γεμίσει ο τόπος απο αυτά τα τάχα αγριογούρουνα. Έχουν ξεφύγει από φάρμες και έχουν γεμίσει τα βουνά. Στη Πάρνηθα αν πας προς Κορομηλιά ή από Μόλα προς Λοιμικό νομίζεις ότι έχουν οργώσει τον τόπο. Σε άλλα μέρη με οικολογική ευαισθησία (και όχι τη ανθρωπομορφικά "φιλοζωική" που κυριαρχεί στον τόπο μας) θα είχαν ήδη εκκαθαριστεί και πουληθεί για λουκάνικα. Εδώ δεν τα αγγίζει κανείς και περιμένω τα χειρότερα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #35 Posted January 5, 2016 Εμένα στο χωριό μου πάντως λένε κρέας ωμο και ψάρι ψημένο... 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,467 Report post #36 Posted January 5, 2016 Μάλλον θα είσαι από την ενδοχώρα.......... στα παραθάλισσια λένε το αντίθετο :D 1 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post #37 Posted January 5, 2016 Αν το κρέας είναι βοδινά η μοςχαριςια φιλετάκια σ ακούω μπραδερ ! Αλλά για χοιρινό και πτηνό καλύτερα να προσεχεις ! Όσο για τα ψάρια, ένα ταρταρ απο ωμο σολομό με άνηθο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, κατσικίσιο τυρί και φυσικά ελαιόλαδο και αλατοπίπερο θα σε πείσει για το αντίθετο ! 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #38 Posted January 5, 2016 Μάλλον θα είσαι από την ενδοχώρα.......... στα παραθάλισσια λένε το αντίθετο :D απ το βουνο πανω ειμαι χαχαχχα 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
vro 9,933 Report post #39 Posted January 5, 2016 τριχινίαση pka το βρασιμο ειναι ο μονος σιγουρος τροπος να φτασουμε σε θερμοκρασια βρασμου στο εσωτερικο του κρεατος ψησιμο, φουρνισμα, τηγανισμα, μικροκυματα δεν ειναι απολυτα αποτελεσματικά. 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,081 Report post #40 Posted August 6, 2019 Wild hogs are thrashing European cities: https://www.theguardian.com/world/2019/jul/30/boar-wars-how-wild-hogs-are-trashing-european-cities?CMP=fb_gu&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1565082971 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites