Jump to content
Sign in to follow this  
ΣΤΧ

Ενημέρωση Των Πεπραγμένων Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 22-05-2016

Recommended Posts

Ενημέρωση των πεπραγμένων


της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΤΟΥΧ, 22-05-2016.Απολογισμός έργου, Αποφάσεις επι των θεμάτων της Η/Δ, Αποτελέσματα εκλογών


post-3226-0-99630200-1464125770_thumb.jpgΑπολογισμός Δράσης των Ομάδων Εργασίας και του ΔΣ.Κορωνίδα των δράσεων του Συλλόγου αποτελεί η επιτυχημένη Καταστατική Γενική Συνέλευση, 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία λύθηκαν καταστατικά θεσμικά ζητήματα, απελευθερώνοντας το σύλλογο από δεσμεύσεις και επιτρέποντας την αξιοποίηση διαφόρων πόρων για την επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.Παράλληλα, σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος του ΕΣΤΟΥΧ αναπτύχθηκε έντονη κινητικότητα. Ειδικότερα:Χιονοδρομία και ασφάλεια


 • Πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, στις αρχές Δεκεμβρίου, εστάλησαν επιστολές προς όλα τα ΧΚ, στα οποία, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές τονίσθηκαν θέματα ασφάλειας και καθημερινής ποιοτικής λειτουργίας.
 • Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συναντήσεις συνεργασίας αναφορικά με το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ΧΚ της χώρας μας.
 • Αντιπροσωπεία του ΕΣΤΟΥΧ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, το Νοέμβριο του 2015, στον οποίο πέρα από γενικά θέματα χιονοδρομικού τουρισμού, τέθηκε το ζήτημα του τρόπου και του επιπέδου λειτουργίας του ΧΚ Παρνασσού, ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη ( 2014-2015) κατά γενική ομολογία απογοητευτική περίοδο.
 • Πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο 2016 προπαρασκευαστική συνάντηση γνωριμίας στο ΧΚΠ με τον Διευθυντή Ανάπτυξης της ΕΤΑΔ, κο Τσαμποδήμο και μελών του ΔΣ και της ΟΕ Χιονοδρομίας αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργίας του ΧΚΠ. Συνέχεια της συνάντησης αυτής αποτέλεσε η σειρά συναντήσεων στην Αθήνα με τον πρόεδρος της ΕΤΑΔ και στελέχη της. Αναμένεται η συνέχεια των συναντήσεων αυτών. Κοινός τόπος η θέληση για σωστή λειτουργία του ΧΚΠ και η τακτική συνομιλία της ΕΤΑΔ με τον ΕΣΤΟΥΧ ως φορέα της τουριστικής χιονοδρομίας ειδικά σε θέματα ασφάλειας και έγκαιρης ενημέρωσης. Τέλος έγινε δεκτή η πρόταση του ΕΣΤΟΥΧ για τη δημιουργία ενός μουσείου της Ελληνικής Χιονοδρομίας στους χώρους του Σαλέ της Φτερόλακκα.
 • Τέλος επισημάνθηκε το ζήτημα των φετινών ετήσιων καρτών του ΧΚΠ και ζητήθηκε η μεταφορά των μονάδων τους για την επόμενη περίοδο, λόγω της κακής χρονιάς κάτι το οποίο φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί.
 • Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις το Νοέμβριο και τον Απρίλιο με τον διευθυντή του ΧΚ Καλαβρύτων κατά τις οποίες, πέρα από το πλαίσιο συνεργασίας αναφορικά με την ενημέρωση των μελών μας για την καθημερινή λειτουργία του ΧΚ, τέθηκαν οι βάσεις για καλύτερη συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, ενώ αναπτύχθηκε και το όραμα ανάπτυξης του ΧΚΚ.
 • Στο περιθώριο της Philoxenia 2015, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα διοίκηση του ΧΚ Βασιλίτσας. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αρχή μια πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε επίπεδο καθημερινής ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο λειτουργίας, αφού αναπτύχθηκε το σκεπτικό μας αναφορικά με την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλεται ώστε, όταν το επιτρέπει η χιονοκάλυψη, το ΧΚΒ να λειτουργεί με 7/7 αναβατήρες, κάτι το οποίο ίσχυσε.
 • Παρόμοια συνεργασία αναπτύχθηκε και με το ΧΚ 3-5 Πηγάδια, όπου δυστυχώς η έλλειψη χιονιού δεν επέτρεψε το προγραμματισμένο σεμινάριο διάστρωσης των πιστών και την ανάπτυξη του τρόπου λειτουργίας ενός ΧΚ από τη διοίκηση και τους ανθρώπους του ΧΚ. Παραμένει όμως ο σχεδιασμός και η θέληση για την επόμενη περίοδο.
 • Παράλληλα, οι επαφές με τη διοίκηση του ΧΚ Βόρας και την ΕΤΑΔ στην οποία ανήκει, η επιμονή των μελών μας αλλά και η νέα αντίληψη πραγμάτων αναφορικά με το ΧΚ Βόρας, οδήγησε στην καθημερινή λειτουργία της πίστας Κρέμαση, η οποία αποτέλεσε για φέτος το χιονοδρομικό καταφύγιο σχεδόν όλης της Β. Ελλάδας αλλά και όχι μόνο. Φάνηκε λοιπόν πως το πείραμα πέτυχε και αναμένουμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις οποίες μας μίλησε η ΕΤΑΔ και οι άνθρωποι του χιονοδρομικού.
 • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με τον ΗΑΤΤΑ με αφορμή την καμπάνια «ΔΩΔΕΚΑ» για τον τουρισμό των 4 εποχών στην Ελλάδα. Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας το οποίο σχετίζεται με την παροχή βοήθειας και πληροφορίας για τα μέρη της πατρίδας μας όπου αναπτύσσεται ή μπορεί να αναπτυχθεί χιονοδρομικός τουρισμός.
 • Αναφορικά με την καμπάνια για τη χρήση του κράνους και την επίσης υποχρεωτική χρήση του λουριού στις χιονοσανίδες, δυστυχώς η αχιονιά δεν επέτρεψε τη δημιουργία του σχετικού τηλεοπτικού σποτ, την οποία προγραμματίζαμε. Τέθηκαν όμως οι βάσεις για την επόμενη περίοδο, καθώς υπάρχει ήδη σχετικό συνεντευξιακό υλικό από τον γνωστό δάσκαλο Στέρκο, ενώ έγιναν και επαφές με επαγγελματίες του χώρου για την υλοποίηση του σχετικού βίντεο. Παράλληλα εξασφαλίσθηκε η προβολή του από όλα τα ΧΚ τα οποία διαθέτουν οθόνες προβολής και ενημέρωσης.
 • Με παρέμβαση του συλλόγου, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, συμπεριέλαβε στον δωρεάν προς μεταφορά χιονοδρομικό εξοπλισμό και το κράνος, πέρα από τα πέδιλα/σανίδι, μπότες και μπατόν. Με άλλα λόγια αναγνωρίζεται πλέον de facto ως αναπόσπαστο και απαραίτητο τμήμα του εξοπλισμού και το κράνος, ανεξάρτητα αν καταλαμβάνει χώρο είναι ελαφρύ κλπ.

Εκδηλώσεις


 • Επίσημη ομαδική συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, 10/10/2015.
 • Ο ΕΣΤΟΥΧ υποστήριξε ως χορηγός επικοινωνίας το δεύτερο Athens Adventure Film Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε 31/10 – 1/11/2015 στην Αθήνα, όπως επίσης και την αντίστοιχη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, 10/4/2016. Παράλληλα και στα δύο γεγονότα, υπήρξε ενημερωτικό περίπτερο του ΕΣΤΟΥΧ προς προβολή των δράσεων και του ίδιου του ΕΣΤΟΥΧ.
 • Λόγω μικρής συμμετοχής, αναβλήθηκε η εξόρμηση καθαριότητας των πιστών και του περιβάλλοντος χώρου στο ΧΚ Πισοδερίου. Η δράση είχε προγραμματισθεί για 4/10/2015
 • Πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τελευταίο ΣΚ του Νοεμβρίου του 2015, το καθιερωμένο πλέον Περίπτερο προβολής των σκοπών και δράσεων του ΕΣΤΟΥΧ, στο οποίο συνέδραμαν τόσο τα ΧΚ της Β. Ελλάδας όσο και μέρος των χορηγών μας, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα μίνι χιονοδρομικό φεστιβάλ.
 • Πραγματοποιήθηκε σε γνωστό μπαράκι του Κολωνακίου (Parea all day bar), στις 18 Δεκεμβρίου με επιτυχία το Pray for Snow Party.
 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2015 – 2016 πραγματοποιήθηκαν επίσης 12 συναντήσεις γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων των μελών μας στη Β. Ελλάδα καθώς επίσης και 8 αντίστοιχες στην Αθήνα.

Εκδρομές – Εξορμήσεις


 • Κορυφαία εκδρομή του συλλόγου, παραμένει η θεσμοθετημένη εκδρομή εξωτερικού σε χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Φέτος ο Σύλλογος επέλεξε το χιονοδρομικό θέρετρο της Madonna di Campiglio. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες (16 – 23/2/2016), η παρουσία για άλλη μια φορά του Στέρκου ως δασκάλου χιονοδρομίας αλλά και το γοητευτικό μέρος, ενθουσίασαν όσα μέλη μας συμμετείχαν σε αυτή. Μεγάλο όφελος για το σύλλογο, η εγγραφή πολλών νέων μελών με αφορμή την εκδρομή, τα οποία αποτελούν μια χρήσιμη υποθήκη για το μέλλον αλλά φυσικά και η χαρά να έχουμε κοντά μας τον αγαπημένο μας δάσκαλο, ο οποίος δήλωσε πως εφ’ όσον του επιτρέπεται από τη σχολή του, θα ακολουθεί τις επίσημες εκδρομές του συλλόγου.
 • Πραγματοποιήθηκε επίσης η καθιερωμένη πλέον εκδρομή που διοργανώνουν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου από τη Β. Ελλάδα σε ΧΚ όμορων χωρών. Λόγω της πολιτικής ρευστότητας στα Σκόπια, φέτος ο προορισμός δεν ήταν το Κοπαόνικ, Σερβία αλλά το ΧΚ στο Μπόρoβετς, Βουλγαρία. Παρά το γεγονός πως η εκδρομή έγινε το διάστημα που τα μπλόκα των αγροτών ήταν σε πλήρη έξαρση ( 17 – 21/2/2016) και η διαδρομή μέσω Σκοπίων ( κανονικός χρόνος Θεσσαλονίκη – Μπόροβετς είναι 4 ώρες, ο τελικός χρόνος άγγιξε τις επτά ώρες) δεν υπήρξαν ακυρώσεις. Αντίθετα, το ΧΚ μας «ανταπέδωσε» την πίστη μας με πολύ καλές αναλογικά με την Ελλάδα κλιματολογικές συνθήκες και καλό χιόνι τις περισσότερες ημέρες. Με μεγάλη χαρά τα μέλη της Β. Ελλάδας, μοιράστηκαν το χιόνι και τις πούδρες με τους «συναδέλφους» εξ Αθηνών και Πειραιώς ορμώμενων.
 • Η ετήσια κοπή της πίτας του συλλόγου, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 28/2/2016 στο ΧΚ Καλαβρύτων, λόγω των καιρικών συνθηκών ματαιώθηκε. Αντίθετα πραγματοποιήθηκε την ίδια ημερομηνία στο Καταφύγιο «Μπάφι» στην Πάρνηθα όπου ο ΕΣΤΟΥΧ, πέρα από το κόψιμό της πίτας παρέθεσε δωρεάν γεύμα με έξοδα του συλλόγου, σε όσα τακτικά οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του είχαν παρασταθεί. Τυχερός της πίτας φάνηκε το μέλος μας Ανδρέας Μιχόπουλος, ο οποίος απολαμβάνει όλές τις παροχές του πρακτορείου ταξιδίου δωρεάν στην επόμενη εκδρομή εξωτερικού.
 • Το καλοκαίρι που προηγήθηκε ο ΕΣΤΟΥΧ πραγματοποίησε εξόρμηση στις 20/6/2015 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας προς απόλαυση και της θάλασσας
 • Αντίστοιχα, τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ στη βόρεια Ελλάδα, προτίμησαν τη Χαλκιδική και έτσι, το χρονικό διάστημα 12-14/6/2015 πραγματοποίησαν εκδρομή στη Μεταμόρφωση.
 • Πραγματοποίησε και φέτος απόπειρα ο ΕΣΤΟΥΧ να πιάσει κορυφή στον Όλυμπο– να ανέβει δηλαδή στο Μύτικα, αλλά παρά το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές (25 – 26/7/2015), λόγω λανθασμένης επιλογής διαδρομής δεν κατέστη δυνατόν. Μεγάλη χαρά για τα μέλη του συλλόγου στη Β. Ελλάδα υπήρξε η συμμετοχή μελών από τη Ν. Ελλάδα στη δράση αυτή.

Θέματα πλατφόρμας (forum) και ιστοσελίδας


 • Επανασυντάχθηκε το robots.txt για να γίνει το site πιο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης.
 • Αύξηση περίπου 50% στην επισκεψιμότητα του site μέσα στη σεζόν ( χωρίς τα crawlers). Βοήθησε η αύξηση βαθμού SEO και η μεγαλύτερη συμμετοχή από το fb.
 • Ελάχιστη ενημέρωση αρχικής σελίδας. Υπήρχαν άγκυρες μόνιμα θέματα στις στήλες.
 • Μέτρια έως καλή η ενημέρωση στο slider της αρχικής σελίδας.
 • 1670 επισκέπτες την 14/03/2016. Δέχτηκε "επίθεση" από robots και το traffic άντεξε μια χαρά κάτι που δεν θα συνέβαινε στο προηγούμενο πακέτο server που είχαμε.
 • Δυναμική απόπειρα εκμετάλλευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Διατήρηση του site σε πολύ καλό επίπεδο από άποψης υλικού, ενημέρωσης, συμμετοχής.
 • Διατήρηση άριστου συντονισμού του forum.

Εξεύρεση πόρωνBannersΜεγάλο


Δεν διατέθηκε. To είχε ζητήσει ο parnass, τελευταία στιγμή υπαναχώρησε.Μεσαία (6)


Καλύφθηκαν στον σύνολο.


Αποχώρηση Τσακίρη λόγω προτεραιοποοίησης δαπανών, καλύφθηκε από Κάντζο που άφησε το μεγάλο.Μικρά (4)


Καλύφθηκαν όλα.


Ένα στο Τόπακα (hostmein) με ανταποδοτικότητα.


Νέα είσοδος το Happy Mountain με δύο.Άλλες ενέργειες.


Δεν έγιναν άλλες ενέργειες .


Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν πήγαν καλά τη χρονιά που μας πέρασε.


Αιτίες είναι ο πολύ περιορισμένος χρόνος λόγω αυξημένων επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων των εθελοντών μας, σε συνδυασμό με την πολύ κακή χρονιά για τους επαγγελματίες.


Ας ελπίσουμε η νέα σαιζόν να είναι πιο πλούσια χιονοδρομικά και οικονομικά.Το ΔΣ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους συντονιστες του forum, τον σύμβουλό του και όλα τα μέλη των Ομάδων Εργασίας για τη φετινή βοήθειά τους και ελπίζουμε σε μια το ίδιο εποικοδομητική συνεργασία και για την επόμενη περίοδο
Αποφάσεις της ΓΣ επί των θεμάτων της Ημερήσιας ΔιάταξηςΔιαμόρφωση πλαισίου συμμετοχής των μελών στις Ομάδες Εργασίας (προϋποθέσεις, τρόπος επιλογής κλπ.Αποφασίσθηκε πως κρίνεται αυτονόητο αλλά και επιβεβλημένο, όποιο από τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ επιθυμεί να στελεχώσει κάποια από τις Ομάδες εργασίες, να είναι οικονομικά τακτοποιημένο.Αποφασίσθηκε επίσης πως δεν αποτελεί τυπικό ασυμβίβαστο η συναφή με τη χιονοδρομία επαγγελματική δραστηριότητα, αναφορικά με τη συμμετοχή σε Ομάδα Εργασίας. Αντίθετα κρίνεται επιθυμητή, ειδικά για θέματα που απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες.Χορηγική πολιτική και πηγές αναζήτησης πόρων στήριξης του συλλόγουΑποφασίσθηκε η παροχή έκπτωσης 20% στους υφιστάμενους χορηγούς, λόγω της δύσκολής χιονοδρομικά και καιρικά περιόδου που διανύσαμε. Η έκπτωση θα δοθεί, εφ ‘όσον επιθυμούν να συνεχίσουν να ενισχύουν το σύλλογο και θα πληρωθεί η χορηγία μέχρι την 31 Αυγούστου 2015.Αποφασίσθηκε πως ο χαρακτήρας των χορηγών θα πρέπει στο μέγιστο βαθμό να παραμείνει αμιγώς χιονοδρομικός. Ο αριθμός των banners παραμένει ο ίδιος προς τη διατήρηση της καλαισθησίας του forum, καθώς επίσης και μόνο αν μετά το Δεκέμβριο του 2015 υπάρξουν αδιάθετα banners θα προσφύγουμε σε άλλες πηγές, οι οποίες και πάλι θα πρέπει να σχετίζονται με τη χιονοδρομία, έστω και έμμεσα ή προέρχονται από μέλη μας.Αποφασίσθηκε επίσης πως το θέμα των χορηγών, θα συνεχίσει να το εκτελεί η ΟΕ Μάρκετινγκ και εξεύρεσης πόρων και αποκλείστηκε η εμπλοκή σε επαγγελματικό επίπεδο η συνεργασία με σχετική εταιρεία του κλάδου.Επιλογή και φυσιογνωμία της νέας έδρας του συλλόγουΜετά την αναθεώρηση του καταστατικού, η έδρα του συλλόγου είναι ο Δήμος Αθηναίων. Αποφασίσθηκε λοιπόν κατ’ αρχήν, για τυπικούς λόγους να δηλωθεί ως έδρα ακίνητο ιδιοκτησίας του πρόεδρου, το οποίο βρίσκεται εντός του Δήμου Αθηναίων.Παράλληλα, θα ξεκινήσει δημόσιος και ηλεκτρονικός διάλογος μεταξύ των μελών του συλλόγου αναφορικά με το χαρακτήρα και το αν θέλουμε και μπορούμε να υποστηρίξουμε τη διατήρηση και ουσιαστικής έδρας είτε αυτόνομα είτε με συστέγαση. Στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση της σχετικής απόφασης, ελπίζοντας παράλληλα πως θα αποτελεί και δέσμευση των μελών μας ως προς τις υποχρεώσεις που εκπορεύονται από την ύπαρξη τυχόν φυσικής έδρας.Τρόπος Λειτουργίας των Ελληνικών ΧΚ – Συζήτηση, προτάσεις βελτίωσης και σύγχρονης λειτουργίας.Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η πολιτική της ήπιας προσέγγισης των διοικήσεων των ΧΚ της Ελλάδας, αναφορικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και την ασφάλεια.


Αποφασίσθηκε η υλοποίηση επιτέλους της καμπάνιας για το κράνος και το λουράκι στις χιονοσανίδες.Ειδικά για τα θέματα του ΧΚ Παρνασσού, το γενικό συντονισμό θα τον έχει μία τριμελής ομάδα με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Κρόκο και δύο άτομα από την ΟΕ Χιονοδρομίας, η οποία και θα αντιπροσωπεύει αυτή και μόνο αυτή το σύλλογο σε σχέση με την ΕΤΑΔ και τη διοίκηση του ΧΚΠ. Φυσικά θα τελεί υπό την αιγίδα και την ευθύνη του ΔΣ.


Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος επίσης στο ΧΚ Φαλακρού,Θα ζητηθεί από τα μέλη μας, μέχρι τον Σεπτέμβριο να μας υποδείξουν μικρά ζητήματα της καθημερινότητας σε ένα ΧΚ, τα οποία μπορούν να λυθούν απλά με διάθεση και συνεννόηση και όχι απαραίτητα με πολλά χρήματα.Αποτελέσματα εκλογώνΤο ΔΣ αποφάσισε και η ΓΣ το αποδέχθηκε να δοθεί η δυνατότητα επιπλέον υποψηφιοτήτων τόσο για το ΔΣ όσο και για την ελεγκτική επιτροπή.Αποτελέσματα:


Στο ΔΣ εκλέχθηκαν :


Παππούς Γιώργος,


Παππάς Δημήτρης,


Τριαντόπουλος Λεωνίδας,


Κρόκος Βαγγέλης( ύστερα από παραίτηση του Αγαθόπουλου Νίκου)


Κοινωνά Αμαλία,


Χαραλαμπίδης Κυριάκος,


Λιάπτσης Βασίλης,Αναπληρωματικά μέλη:


Βουλκίδης Δημήτρης


Μουσουλίδης ΔαμιανόςΗ συγκρότηση σε σώμα είναι:


Πρόεδρος: Δημήτρης Παππάς


Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Κρόκος


Γεν. Γραμματέας: Κοινωνά Αμαλία


Ταμίας: Παππούς Γιώργος


Μέλη: Χαραλαμπίδης Κυριακός


Τριαντόπουλος Λεωνίδας


Λιάπτσης Βασίλης.Στην Ελεγκτική Επιτροπή:


Μπαξεβανίδης Γιώργος


Μιχόπουλος Ανδρέας ( ύστερα από κώλυμα του Γιώργου Παυλίδη). • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...