Jump to content
fitbill

Κοιλιακοι Στο Σπίτι! Γυμνάστε Τους !

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι,

 

Βασίλης εδώ, σε αυτό το post θέλω να σας μιλήσω για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εκγύμνασης των κοιλιακών μας.

 

Σίγουρα η κοιλιακή χώρα (κοιλιακοί μύες) είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές για να γυμναστούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειδικά όποιος πρώτο πάει στο γυμναστήριο και βλέπει πάρα πολλά και διάφορα όργανα, οι κοιλιακοί δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο, όποτε βαριούνται οι περισσότεροι να τους εκτελέσουν και τους παρατάνε. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

 

Το μυϊκό σύστημα του μέσου κορμού είναι ο στυλοβάτης, ο Άτλας του σώματος και αποτελεί μια σταθερή βάση υποστήριξης για το σώμα. Μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι και να κινούμαστε, βοηθάει στον έλεγχο της κίνησης, μεταφέρει ενέργεια, κατανέμει δυνάμεις και κυρίως προστατεύει τη μέση.

 

Οι μύες του κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις και στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Οι κοιλιακοί ως ανταγωνιστές των ραχιαίων, όταν ισχυροποιούνται υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Η σταθερότητα, η δύναμη, η κινητικότητα και ο καλός συντονισμός κοιλιακών-ραχιαίων αποτρέπει πολλές κακώσεις στις ωμοπλάτες, τον αυχένα και τις περιβόητες ενοχλήσεις στη μέση.

 

Επίσης οι κοιλιακοί δεν χρειάζονται τα όργανα του γυμναστηρίου, ίσα-ίσα οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι με ελεύθερες ασκήσεις όπου χρησιμοποιούμε το βάρος τους σώματος μας.

 

Όταν θες να δώσεις έμφαση στους κάτω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το κάτω (όποτε συνήθως γίνεται με άρση ποδιών).

 

Ενώ όταν θες να δώσεις έμφαση στους πάνω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το πάνω μέρος του σώματος (μετακίνηση του κορμού μας).

 

Στο παρακάτω video που έχω ετοιμάσει, θα δούμε μια 1 άσκηση για τους κάτω κοιλιακούς και 1 άσκηση για τους πάρω κοιλιακούς που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στον προσωπικό μας χώρο:

 

(vid)

 

 

Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να ενημερώνω το forum με σχετικά θέματα για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, καθώς και ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν μπορείς να κάνεις (όσο σε βολεύει) ενημερώσεις με σχετικά θέματα, θα είναι πάρα πολύ καλό.

 

Πάνω απ'όλα το σκι όμως, έτσι;;;;;; :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν μπορείς να κάνεις (όσο σε βολεύει) ενημερώσεις με σχετικά θέματα, θα είναι πάρα πολύ καλό.

 

Πάνω απ'όλα το σκι όμως, έτσι;;;;;; :thumbup:

 

Χαχαχα .. ναι έτσι είναι .. η αλήθεια είναι πάει καιρός από την τελευταία φορά που έκανα ΣΚΙ .. τελικά η κρίση σε επηρεάζει παντού δυστυχώς ..

 

Το χόμπι μου όμως είναι πολύ σχετικό με το ΣΚΙ .. το να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να όλοι να ξέρουν ότι είναι το απαραίτητο στάδιο πριν κάνεις ΣΚΙ .. γιαυτό και ενημερώνω το forum αυτό με τέτοια σχετικά θέματα ..

 

το ΣΚΙ είναι φοβερή αθλητική δραστηριότητα και όσο πιο έτοιμος είσαι σωματικά, τόσο πιο πολύ θα το απολαύσεις .. :thumbup:

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...