Ναι,είχαν εισβάλλει στο σύστημά τους.Μου ήρθε και από την ιστοσελίδα τους και από το application της booking.Στην αρχή μου έκαναν χρέωση 5€ τα οποία μου επέστρεψαν,έκαναν άλλη μια και τα επέστρεψαν και μετά μου κάνει όλο το ποσό κράτησης και δεν τα επέστρεφε.Εκεί κατάλαβα τι έγινε και τηλ/σα στην τράπεζα.Στο ενδιάμεσο μου ήρθε βεβαίωση ότι πήγαν να πάρουν 800€ από την Κροατία.Η πρώτη χρέωση έγινε από εταιρεία πληρωμών στην Ιρλανδία.Η τράπεζα δε δέχθηκε να ακυρωθεί η συναλλαγή επειδή είχα βάλει τους OTP κωδικούς.Η Booking με αποζημίωσε όταν της έστειλα την έγγραφη απάντηση της τράπεζας.Ενημέρωσα εννοείται και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Εδώ πέρσι τον Αύγουστο μου πήραν 400€ περίπου μέσω της booking.com.Έστειλαν μήνυμα από την Booking...Ευτυχώς με αποζημίωσε η εταιρεία..Κι εκεί έφταιγα εγώ,διότι βιάστηκα μη χάσω την ευκαιρία που είχα βρει και έκανα επιβεβαίωση της κάρτας μου...Αλλά η εταιρεία αναγνώρισε ότι ήταν σφάλμα της που επέτρεψε να στείλουν email από το σύστημά τους και μου επέστρεψε τα λεφτά.Αλλιώς θα τα έχανα...Δύο στα Δύο έχω...Την επόμενη φορά δε θα την πατήσω...Για 50€ εχθές παραλίγο να χάσω πολλά περισσότερα...Πάλι καλά που τη γλίτωσα τελευταία στιγμή.
Πάντως , αν και είμαστε ακόμα μακριά από τεχνικής άποψης, κάποια στιγμή θα βρουν τρόπο να σπάσουν κωδικούς γρήγορα.
Το έχει αναφέρει αυτό για παράδειγμα ένας τεχνικός πληροφορικης σε ένα podcast της Lifo με τα πειράματα που κάνουν με κβαντικούς επεξεργαστές.
Στα πρώτα θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης θα μπορούσε να ήμασταν και εμείς , γιατί ειμαστε ανυποψίαστοι στις νέες τεχνικές τους εξαπάτησης.
Και τηλεφωνική εξαπάτηση προσπάθησαν να μου κάνουν με bot , που μου ζήταγε να επικυρώσω μια συναλλαγή - και μάλιστα, προέξτε το αυτό , ήταν με ΕΛΛΗΝΙΚΟ κωδικό τηλεφώνου. Οταν επικοινωνησα με τον provider της τηλεφωνικής , μου είπαν οτι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα , ο ίδιος ας πουμε απατεώνας έχει ελληνικά νούμερα και μάλιστα πολλά. Μπλοκ στον αριθμό, αμέσως ακύρωση τηλεφωνικής επικοινωνίας και δεν απαντάμε σε μυνήματα ή να πέρνουμε πίσω τον τηλεφωνιό αριθμό.
Με "σκέτο" το IBAN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Πολλές εταιρείες έχουν τους IBAN στην ιστοσελίδα τους.Απλώς οι απατεώνες σου στέλνουν μηνύματα με σκοπό να βάλεις τους κωδικούς και τους κωδικούς μιας χρήσης ώστε να κάνουν μεταφορά χρημάτων.