Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Ευθύνες Δήμων Περιφερειαρχών Υπουργείων Κλπ

Recommended Posts

Σωστά, βαράμε το σαμάρι και ξεχνάμε τον γαίδαρο

 

Χωρίς κανένα ίχνος πολιτικής υφής (θα προσπαθήσω) πλιζ κάντε το όλοι.

 

Γενικά είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια χώρα όπου όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι, όλοι λένε ότι φταίει η άλλη υπηρεσία και φυσικά κανένας δεν παραιτείται. Στην χιονοδρομία ζούμε και το παράδοξο παρόλο που τον καίει το θέμα (τους Δημότες του πχ) κανένας να μη μιλάει ή να μιλάει μόνο για να φανεί ότι δεν φταίει αυτός.

 

Αν δεν κάνω λάθος όλοι οι παρακάτω έχουν λάβει από το 2010 το κείμενο με τις προτάσεις του Συλλογου στο τέλος. Βρείτε μου ΕΝΑ πράγμα που εγινε (εκτός από τα νέα λιφτ του Παρνασσού, και το all inclusive στα Καλάβρυτα)

 

Υπουργεία

 

Όσον αφορά το γενικότερο θέμα της Χιονοδρομίας φταίνε οι κυρίες Κουντουρά και Κεφαλογιάννη. Ειδικά η Κεφαλογιάννη τα γνώριζε πάρα πολύ καλά καθότι και της τα είχαμε εξηγήσει και στην ημερίδα είχε έρθει και είναι η υπεύθυνη για τον καταστροφικό εκσυγχρονισμό του ΧΚΠ. Καθόλη τη διάρκεια της θητείας της ο Παρνασσός δεν δούλευε καθόλου καλά και δεν είχε καμία ενέργεια για κανένα χιονοδρομικό στο βιογραφικό της.

 

Η Κουντουρά αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τα ολοκαίνουργια νέα λιφτ που την προίκισε ο Θεος να της έρθουν δώρο και απλά ζούμε τις δύο πιο καταστροφικές χρονιές του ΧΚΠ κατά την Υπουργεία της. Με άλλα χιονοδρομικά δεν γνωρίζω να ασχολήθηκε. Αντί να το διαφημίσει και να το αναπτύξει απλά το έκρυψε και το κατέστρεψε.

 

Έχει βάλει έναν Τερζάκη στα ΕΤΑΔ ο οποίος παρόλο που γνώριζε όλα τα προβλήματα του χιονοδρομικού (Μάρτιο 2016 γραπτά στα χέρια του) κατόρθωσε να μην διορθώσει κανένα και να προσθέσει και άλλα δυο.

 

Κανένας Υπουργός Τουρισμού δεν έκανε την παραμικρή καμπάνια υποστήριξης χιονοδρομικών.

 

Τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας ποτέ δεν θέσπισαν τον παραμικρό χρήσιμο νόμο για λευκές εβδομάδες και για να τηρηθεί ο νόμος που λέει ρητά ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να παίρνει την άδεια μόνο καλοκαίρι. Αυτό έχει οδηγήσει 0% των μαθητών να μπορεί να πάει καθημερινές με καταστροφικά αποτελέσματα για τα χιονοδρομικά μας. Η επισκεψημότητα των χιονοδρομικών κάθε Τριών Ιεραρχών αποδεικνείει ότι πρέπει ένα έστω μικρό ποσοστό των μαθητών να μπορεί να πάει κάποιες λίγες καθημερινές και αυτό θα αλλάξει άμεσα την χιονοδρομία στην Ελλάδα.

 

Το Υπουργείο Αθλητισμού (δεν τα γνωρίζω καλά, απλά το μεταφέρω) δεν βοηθάει καθόλου το σκι και δεν έχει κάνει καμία οργανωμένη δράση να πάνε για σκι παιδιά. Παράλληλα διαχειρίζετε την Βασιλίτσα, ένα τουριστικό στολίδι έτοιμο για πραγματική αναβάθμιση του χιονοδρομικού το οποίο έχει και το πλεονέκτημα του ski in ski out και του παντώς καιρού και του τεχνητού πανεύκολα. Πραγματικά κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η Βασιλίτσα ακόμα δεν έχει γίνει τύπου Bansko.

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος φταίει γιατί προτιμάει να επιτρέπει 18 μέτρια μικρά χιονοδρομικά στα οποία ανεβαίνουν χιλιάδες αυτοκίνητα μέσα από υπέροχα δάση από το να σχεδιάσει έστω ένα πραγματικά αξιόλογο χιονοδρομικό. Επιτρέπει για παράδειγμα υπαλλήλους του Φορέα διαχείρισης Δρυμού Παρνασσού να λένε τη φράση "δεν απαγορεύετε να επεκταθεί το χιονοδρομικό αλλά δεν τολμάμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε οτιδήποτε εκεί γιατί υπάρχει νομικό κενό"

 

Πάνω από όλα όμως το Υπουργείο Οικονομικών έναν νόμο πρέπει να βγάλει 2% του τζίρου από το ΦΠΑ (10% του ΦΠΑ) σε περιοχές που έχουν άμεση συνάφεια με κάθε χιονοδρομικό να πηγαίνει υπέρ του χιονοδρομικού.

 

Δήμαρχοι

 

Στη συνέχεια έχουμε τους αγαπητούς Δημάρχους, γνωρίζω μόνο για τους Δημάρχους Καλαβρύτων και Παρνασσού. Οι Παρνασσού φωνάζουν μόνο όταν είναι αργά, τόσα χρόνια άρμεγαν την αγελάδα έγιναν ζάμπλουτοι και δεν είχαν βοηθήσει καθόλου το χιονοδρομικό. Ειδικά φέτος αντί να φωνάξουν δημόσια πριν τη σεζόν, φώναξαν λίγο όταν έπαιξε στα κανάλια στο θέμα. Από την ανακοίνωσή τους καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα να χαρεί σκι κανένας στον Παρνασσό χάριν σε αυτούς. Βγάζουν ανακοινώσεις μόνο όταν είναι αργά και μόνο με στόχο να κρατήσουν κάνα ψηφοφόρο χαρούμενο χαρούμενο χωρίς καμία αναφορά στην ποιότητα του σκι. Λες και δεν είναι χιονοδρομικό. Αν το πάρει ο Δήμος Αράχωβας όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ πιθανό να τα κάνει και χειρότερα.

 

Στα Καλάβρυτα η αλήθεια είναι ότι κάπως παλεύουν αλλά στενομυαλίαση δεν επιτρέπει στην πραγματική αναβάθμιση του χιονοδρομικού το οποίο έχει και το πλεονέκτημα του ski in ski out και του παντώς καιρού και του τεχνητού πανεύκολα. Ένα τέτοιο όραμα κανένας δεν μπορεί να το δει για μικροπολιτικές νοοτροπίες. Αν δεν έρθει αυτό το όραμα πιστεύω δεν υπάρχει καμία ελπίδα και κανένα μέλλον για τα Καλάβρυτα και νέα Στύγα να μπει πάλι το μισό χειμώνα θα είναι κλειστή από καιρό και 5 δύστυχοι θα παλέυουν να την ξεπαγώσουν.

 

Για άλλους Δήμους δε ξέρω αν θέλετε προσθέστε ειδικά για Βασιλίτσα πρέπει να έχει πολύ ψωμί.

 

Πάντως όλοι για μικροπολιτικούς λόγους βγάζουν σπυράκια στο ski in ski out που είναι και το πρώτο βασικό πράγμα που πρέπει να γίνει.

 

Περιφέρειάρχες

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Θράκης περήφανοι έβλεπαν τόσα χρόνια τα χρήματα να πηγαίνουν σε νέα λιφτ, ο μεν δεν ασχολήθηκε ποτέ να δει αν είναι χρήσιμα αυτά τα λιφτ και ο δε απλά άφησε να κλείσει το Χιονοδρομικό. Αν και δεν τα γνωρίζω επακριβώς για το Φαλακρό (εκτός από την ατυχία να μην έχει χιόνι) οι τοπικοί λένε ότι απλά δεν ασχολήθηκε ποτέ και μόνο έλεγε ψέματα για το πόσο υπέροχο χιονοδρομικό έχει παρόλο που πρακτικά το κράταγε κλειστό.

 

Στην Στερεά Ελλάδα παρόλο που γνώριζε όλα τα προβλήματα του χιονοδρομικού (γραπτά Μάρτιο 2016) επέλεξε να μην τα δημοσιοποιήσει και να τα αποκρύψει. Παράλληλα ακόμα και τώρα ενώ ασχολείται ενεργά με συναντήσεις κλπ συνεχίζει να παρακολουθεί την απαξίωση του χιονοδρομικού χωρίς την παραμικρή δυναμική κινητοποίηση.

 

Ποτέ δεν έκανε τον παραμικρό έλεγχο όσο έμπαιναν τα νέα λιφτ, αν είναι σωστά τοποθετημένα, αν χρησιμεύουν σε κάτι στον χιονοδρόμο και μήπως είναι σπατάλη χρημάτων.

 

Στην Θεσσαλία δεν είναι μυστικό ότι σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση του χιονοδρομικού που κάπου εξαφανίστηκαν στον δρόμο. Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από χιονοδρομία λειτουργούν το χιονοδρομικό το οποίο ακόμα και στο γυμνό μάτι έχει σοβαρά έως τραγικά προβλήματα ασφαλείας.

 

Όλοι αυτοί μαζί φυσικά φταίνε (άξονας Υπουργίο Τουρισμού-Περιφερειάρχης- Δήμαρχος- Υπουργείο Αθλητισμού-) γιατί ποτέ δεν πήγαν μαζί να διεκδικήσουν τις ουσιαστικές επεκτάσεις και αναβαμίσεις των χιονοδρομικών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ώστε έστω ένα Ελληνικό Χιονοδρομικό να μπορέσει να πιάσει ένα κρίσιμο μέγεθος πχ 50 χλμ πιστών να γίνει Bansko. Ειδικά για Παρνασσό Βασιλίτσα είναι έγκλημα που ακόμα δεν ξέρουμε αν και γιατί δεν μπορεί έστω ένα από τα δύο ή κάποιο άλλο να ελπίζει ότι θα γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό στα Βάλκάνια.

 

Παράλληλα πρέπει προφανώς να γίνουν τα 100 μικροπράγματα που αναφέρει ο Σύλλογος σε αυτό το κείμενο από όλους τους παραπάνω μεμονωμένα ή σε συνεργασία.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΧ.pdf

Edited by ΜΙΚ
 • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν κάθε ΧΚ στη χώρα μας, είχε έναν MIK (που έχει τεχνικές γνώσεις, χιονοδρομική παιδεία και παθος) τι σεντόνια θα γραφόταν!!!

 

Κάποιες παρατηρήσεις:

α) Ο θεσμός των λευκών εβδομάδων δεν συνεπάγεται μόνο χιονοδρομία. Ξεκινάει από τη λογική της άριστης διάρκειας μια εκπαιδευτικής περιόδου (7-8 βδομάδες). Επίσης, στη Γαλλία (αυτήν ξέρω), οι γονείς παίρνουν άδεια κι ενισχύονται από το κράτος για να πάνε τα παιδιά τους σε μουσεία. Φαντάζεστε το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού να κάνει κάτι τέτοιο;

Οι ενδιάμεσες διακοπές (Αγίων Πάντων και Χειρμερινές) συνδέονται προφανώς και με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Στο παρελθόν, στο Πόρτο Χέλι κατέβαιναν κάθε Οκτώβριο πολλά Αγγλάκια για να κάνουν ιστιοπλοϊα. Πλέον, έσβησε. Έχει ενδιαφέρον να ψάξει κανείς το γιατί.

β) Η Κουντουρά δεν έχει βάλει κανέναν Τερζάκη. Η ΕΤΑΔ αναφέρεται στον Τσακαλώτο και αυτός διορίζει τον Διευθ. Σύμβουλο. Ξέρω ότι προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα στο ΧΚΠ κατόπιν κατάλληλου φροντιστηρίου από πολύ ειδικούς στη χιονοδρομία ανθρώπους. Απέτυχε και έλαβε (και αυτή) τη γνωστή απάντηση για τις ελιτ. Ο Τερζάκης έχει πολύ γερές πλάτες.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπα πιστεύω απλά θα γραφόντουσαν πράγματα που έπρεπε να γραφούν. Ενδεικτικά για Πήλιο, μια μέρα έχω πάει μόνο και δεν χρειάζεται και να ρωτήσεις πολύ για να μάθεις. Είναι πράγματα που όλοι λένε. Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που όλοι λένε και νομίζω μόνο καλό θα κάνει να μάθουμε και για άλλα βουνά.

 

α) Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω καμία πρόθεση και καμία απαίτηση όλα τα Ελληνόπουλα να πάνε μια βδομάδα σκι. Έχεις απόλυτο δίκιο και συγνώμη δνε το ανέφερα μιλάμε για ένα πολύ μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών μαθητών που τελικά θα καταλήξουν σε χιονοδρομικό. Υπάρχουν πάρα πολλά τουριστικά σημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που είναι εξαιρετικά να πάει ο κάθε μαθητής (ακόμα καλύτερα μαζί με τους γονείς του). Απλά αναφέρω ότι προκαλέι τεράστια ζημιά σε τουριστικούς προορισμούς αλλά ειδικά στο σκι μας η ανυπαρξία δυνατότητας επίσκεψης καθημερινών κανενός μαθητή. Το γενικό απότέλεσμα είναι 0 καθημερινές 100% Σαββατοκύριακα για μαθητές και συνεπώς τους γονείς τους (το οποίων των Τριών Ιεραρχών κάθε χρόνο αποδεικνείει ότιο κάποιοι γονιοί μπορούν) το οποίο σε όλους τόνους πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι η καταστροφή της χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Αυτό λοιπόν το 0% πρέπει να γίνει λοιπόν 5-10-20% και ξαφνικά ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της χιονοδρομίας θα λυθουν.

 

β) Οι δικιές μου πληροφορίες λένε ότι ναι τον διόρισε αλλά δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε ανάμοιξη το Υπουργείο Οικονομικών με την λειτουργία της ΕΤΑΔ. Σωστά και θα το κάνω edit πάνω είναι ακόμα ένα μαγικό καταστροφικό της γραφειοκρατίας του Ελληνικού κράτους άλλος να οργανώνει και άλλος να επηρεάζετε.

 

Προκαλώ όποιον έχει το βύσμα να πάρει το Υπουργείο Οικονομικών να πει για τον Παρνασσό, μετά από τα γέλια και τα ταυτόχρονα μπινελίκια που θα ακούσει "άσε μας ρε έχουμε διαπραγμάτευση" θα ακούσει και ένα ωραίο "μα το Υπουργείο Τουρισμού είναι αρμόδιο".

 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να συμπληρώσω στις ευθύνες των περιφερειαρχών το χάιδεμα του Κωστάκη (Αγοραστού) στους αγρότες. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ξεκινήσει από Αθήνα πχ για Φαλακρό ή έστω Ελατοχώρι αν δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει; Ακόμα και ο Παρνασσός ή τα Καλάβρυτα θα είναι ταλαιπωρία τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Επιτρέπει για παράδειγμα υπαλλήλους του Φορέα διαχείρισης Δρυμού Παρνασσού να λένε τη φράση "δεν απαγορεύετε να επεκταθεί το χιονοδρομικό αλλά δεν τολμάμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε οτιδήποτε εκεί γιατί υπάρχει νομικό κενό"

 

 

Ο καθένας τον πόνο του τον εκφράζει κατά το δοκούν.

Δεν θα σχολιάσω όλα τα άλλα απίθανα και κάποιες φορές αχαρακτήριστα (πχ τα περί ανεργίας), που διαβάζω σε αυτό το πολυήμερο παραλήρημα.

Μόνο αυτό:

Εσένα που τα ξέρεις όλα, αντί να αναρωτιέσαι γιατί οι υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης του δρυμού δεν βάζουν την υπογραφή για επέκταση του χιονοδρομικού, δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι γιατί οι υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης δεν έκαναν τίποτα για όλα τα αίσχη που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ΧΚΠ.

Και για να μιλήσω μόνο για τα κορυφαία, να θυμίσω τα ρατράκ να σέρνουν χιονοδρόμους στη Λιάκουρα, τις εκτεταμένες λιθοτριψίες που μετέτρεψαν ανεπανόρθωτα το βουνό σε νταμάρι, τις σπορές, την ισοπέδωση μεγάλης έκτασης στη κορυφή του χιονοδρομικού, την επέκταση και της δημιουργίας νέας πίστας στην Αφροδίτη, την αλλαγή των ορίων του δρυμού για λίγα μέτρα, μόνο και μόνο για να μη πεταχτεί το αυθαίρετο της Σαχάρας, κλπ κλπ.

Φαίνεται όμως ότι όλα τα αίσχη δεν είναι ίδια. Κάποια φαίνεται ότι μπορούμε να τα στηρίζουμε και κάποια όχι.

Κάποιους μπορούμε να τους δοξάζουμε όταν έκαναν λιθοτριψίες αλλά όχι όταν κατέστρεψαν τη χιονοδρομία στο Παρνασσό, σπαταλώντας 32.000.000.

Εγώ λέω "αναμενόμενο δεν ήταν;"

Ουαί υμίν ...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να φανταστώ το προεδρείο και οι moderators θα πάρουν θέση για αυτό το κείμενο του pka, το οποίο προσβάλει εμένα αλλά προσβάλει γενικότερα και την όποια στοιχειώδη σωστή χιονοδρομία στην Ελλάδα.

 

Να υπενθυμίσω ότι αντί να προσβάλεις το άλλον pka μπορείς να γράψεις τα σημεία που διαφωνείς, ονομάζεται διάλογος, αυτό που μόλις έκανε ονομάζεται προσβολή, ίσως στην Ελλάδα μόνο αυτό ξέρουμε να κάνουμε, διάλογο ποτέ.


Κάποιους μπορούμε να τους δοξάζουμε όταν έκαναν λιθοτριψίες αλλά όχι όταν κατέστρεψαν τη χιονοδρομία στο Παρνασσό, σπαταλώντας 32.000.000.

Ονόματα και διευθύνσεις και στοιχεία. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά από όσο γνωρίζω ο Κος Δρίβας δεν είχε συμμετοχή στα 9 από τα 10 λάθη που έγιναν στα 32.000.000. Γράψε τα λάθη του σχεδιασμού του Δρίβα να δω αν αυτά που γνωρίζω είναι λάθος.

 

Προφανώς και δοξάζω αυτόν που έκανε λιθοτριψία σε χιονοδομικό που είχε αρχίσει να βγάζει βράχια μέσα στις πίστες και ήθελε 2 μέτρα χιόνι για να ανοίξει. 4/6 τελευταίες σεζόν έχουμε κάνει πάνω από ένα μήνα σκι παραπάνω χάρη στη λιθοτριψία. Φέτος πχ μπορεί και ακόμα να είχε κοτρώνες μέσα στις πίστες αν δεν είχε γίνει.

 

Αν είμαστε σαν Σύλλογος και σαν χιονοδρόμοι αντίθετοι με το να έχουν τα χιονοδρομικά μας πίστες χωρίς βράχια μέσα τους, να το συμφωνήσουμε ότι δεν θέλουμε ποτέ σωστό χιονοδρομικό αλλά επικίνδυνες καφετέριες με λιφτ που κάνα μήνα το χρόνο έχουν και σκι.

 

Γράψε για τη ανεργία τα αχαρακτήριστα που λες.

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελεος σεντονια εχει γραψει ο Δριβας για να υπερασπιστει της επιλογες του.

Μπορει να μην συμφωνω σε παρα πολλα μαζι του, να θεωρω την θητεια του καταστροφικη (κυριως για το οτι επι της εποχης του καθιερωθηκαν οι εργολαβοι και απαξιωθηκε το ανθρωπινο κεφαλαιο του χιονοδρομικου),να θεωρω οτι ηταν κυρια η μη συμετοχη του ειδικα τα τελευταια χρονια στην καθημερινη λειτουργια του χιονοδρομικου, καθοριστικη ομως στης ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ επιλογες του <εκσυγχρονισμου>.

Ομως

Ο ανθρωπος ανελαβε την ευθηνη και υπερασπιστηκε τις επιλογες του.

Ξεκαθαρα.

Και εβαλε και χρονικα οροσημα.

Οτι εγεινε μετα την απομακρυνση του δεν...

Φυσικα του απεδειξα οτι για την φτερολακα οι αποφασεις παρθηκαν επι της θητειας του.

Και φυσικα δεν ηταν μονος του. Να ξεχασουμε την ecosign, εταδ, φορεις και δημους; οχι βεβαια.

Αλλα αν θελουμε προσωπα και καταστασεις

Να συμβαλω

Μαζι με αλλους κατασπαταλησαν 30 μυρια και καταστρεψαν το χιονοδρομικο

Ο Μικ και ο εστουχ

Οχι μονο για τα ελαχιστα που λεει ο pka

Αλλα γιατι εκ της θεσεως τους και εκ των γνωσεων τους ξεραν καλυτερα απο εμας τις παπαριες που γινοταν και δεν μιλουσαν αλλα τρεχαν σε εγκαινια και βγαζαν βιντεακια με τα νεα λιφτ...

 • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό μάλιστα είναι μια τεμκμηριωμένη άποψη.

 

Όσον αφορά εμένα και τον Σύλλογο υπενθυμίζω επιστολή που είχα βάλει και σε ανοιχτο φορουμ και ουρλιαζα στο ΔΣ του Συλλλογου να φύγει πριν γίνει η φαση 2 "φαραωνικα εργα στη Φτερόλλακα να ακυρωθου" φυσικα το ΔΣ επελεξε να μη τη στειλει ποτε

 

Οσον αφορα τα Κελλαρια ήξερα για γκαραζ και η ιδια η ντοπελ λεει ακομα και ελεγε και τότε " το λιφτ δουλευει αψογα, στο ΧΚΠ ειναι ασχετοι" να βγαλω ασχετη τη doppel? Και για αυτο εχω βαλει και δημοσια επιστολη "αναζητηση ευθυνών για το Αφροδιτη Βακχος και πιθανη αποζημιωση της Dopplel προς το ΧΚΠ" που επισης το ΔΣ επελεξε να μη φυγει ποτε.

 

Δηλαδη μπηκε μετά απο 30 χρονια νεος Βακχος και νεα Αφροδιτη, εσυ προτείνεις να μη παω για σκι την πρωτη του μερα ή να μην πάρω βίντεο? Άλλωστε εκείνη τη μερα σουπερ δούλευε γρηγορα combi κλπ. Που να ξερω το μελλον?

 

Επαναλαμβανω, φταιμε και εγω και ο ΣΤχ και ο Δριβας που δεν φωναξαμε πιο δυνατα αλλα εμενα δεν με βοηθησε κανενας και ειδικα το ΔΣ του Συλλόγου εθαψε ολες τις πιθανες προσπαθειες να ακυρωθει η φαση 2.

 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδη ediταρης συνεχως

Για την λιθοτριψια.

Ο χαζος τροπος

Ανεβαζω σπαστιρι πανω φτιαχνω δρομους χαρακιες για να το ανεβασω (που κανει καμμια πενταετια το νερο να τους σβυσει),ξοδευω ενα καρο λεφτα <υπαρχουν> και σε 5 χρονια οι κοτρωνες ξαναβγαινουν...

Ο εξυπνος τροπος

Ψαχνω να βρω πως δουλευει η διαβρωση στην πλαγια και κανω επιλεκτικες παρεμβασεις κατα προτιμηση ελαφρου τυπου.

 

Τοσο απλα.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Που να ξερεις;

Σοβαρα

Μυστικο το ειχε οτι θα μπουν καμπινεδες;

Αλλα σας φαγαν τα μεγαλεια, οι προσκλησεις , και κυριως οι δημοσιες σχεσεις.

Αντε να γινεις δυσαρεστος με τον ανθρωπο που τα λετε...

Φυσικα γενικευω και αδικω, δεν ηταν ολοι εξισου...

Ολοι αποτυχαμε

Και εγω δεν μπορουσα να φανταστω τοοοοοοοοοοση....κακοτεχνια.

Και ο pka που ελεγε ασε τους να τα κανουν σκατα να σωθει το υπολοιπο βουνο απο την επεκταση.

Πιστευω οτι ουτε ο δριβας...

Αλλα οπως ξερεις μετα την απομακρυνση απο το ταμειο...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Που να ξερεις;

Σοβαρα

Μυστικο το ειχε οτι θα μπουν καμπινεδες;

Αντε να γινεις δυσαρεστος με τον ανθρωπο που τα λετε...

Φυσικα γενικευω και αδικω, δεν ηταν ολοι εξισου...

Ολοι αποτυχαμε

Και εγω δεν μπορουσα να φανταστω τοοοοοοοοοοση....κακοτεχνια.

 

Καμπινέδες και βέβαια ήξερα, ήταν απαραίτητοι για το ΕΣΠΑ τι να κάνω δηλαδή να προτιμήσω να μείνουμε με τον παλιό Βάκχο και την παλιά Αφροδίτη?

 

Πριν χτιστεί ο ΑφροδιτοΒάκχος 40 ειδικοι λιφτ διαβεβαίωναν ότι θα είναι με γκαράζ και όλα θα είναι μια χαρά στον νεο ΑφροδιτοΒακχο με γκαράζ. Να πω τι εγώ? Να προφητέψω ότι δεν θα δουλεύει και δεν θα μπει το γκαράζ.

 

ΚΑΙ ΟΠΩς ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ COMBI ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ TOY VIDEO FULL SPEED. Φαντάζεσαι να τους έβριζα επειδή πήγα μπροστά στο μέλλον και είδα ότι δεν θα δούλευε όλη την υπόλοιπη σεζόν Combi!!!!!!!

 

Μόλις χτίστηκε μπορείς να δεις τουλάχιστον 50 μηνύματα που εγκαλώ για αυτά τα προβλήματα, σόρυ να γυρίσω το χρόνο πίσω να αλλαξω γνώμη στο παρελθόν δεν μπορώ.

 

Επαναλαμβάνω φάση 2 (Φτερόλλακα) από την πρώτη μέρα που τη μάθαμε έλεγα ακύρωση, τι άλλο θες να κάνω?

 

Σε παραπέμπω στα 24 τουλάχιστον μηνύματα που τουλάχιστον "έγινα δυσάρεστος" ενώ σε μερικά απλά τον έβρισα (επαγγελματικά πάντα) με τον Δρίβα". Αν θες να στα βρω, βαριέμαι τώρα, ευχαρίστως από το βραδάκι. Μπροστά σου δεν με έχει χαρακτηρίσει με γνωστή βρισιά? Πωπω πολύ γλύψιμο του έριξα για να με βρίσει.

 

Νομίζω πάντως για αυτό τον λόγο είχα ανοίξει το άλλο thread, εδώ μπορούμε να βρίσουμε πολιτικά πρόσωπα, στο άλλο μπορούμε να θέσουμε ευθύνες δικές μας και εργαζομένων.

 

Οκ, για τη λιθοτριψία σας δίνω ένα δίκιο ότι δεν έγινε σωστά απλά δεν έχω ιδέα να το κρίνω, πιθανά να έχετε απόλυτο δίκιο έγινε Ελληνικά λάθος από Δρίβα και να φταίει αλλά αν δεν μας πει ο ειδικός είναι σενάριο. Πάντως χωρίς αυτή όλοι λένε στα Κελλάρια ήδη θα είχαμε χάσει περίπου 5 μήνες σκι αυτά τα χρόνια. Ειδικά τα 3 τελευταία έσωσε πολύ σεζόν.

 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα στα αλήθεια, μας χαλάει που οι υφιστάμενες πίστες του χιονοδρομικού μπορούν να λειτουργήσουν με πολύ λιγότερο χιόνι χωρίς να κινδυνεύει να σκοτωθεί ο κόσμος; Μας χαλάει το να μπουν τουαλέτες στο 2240; Στα αλήθεια τώρα; ΕΝΑ ρημαδοχιονοδρομικό στην Ελλάδα δεν μπορεί να επεκταθεί προς τα πάνω, προς τα εκεί που υπάρχει χιόνι γιατί εμείς δεν θέλουμε επ ουδενί λόγω να μπουν τουαλέτες στο 2240;

 

 

Και το τελευταίο, "τραβούσαν λέει τα ρατράκ τους χιονοδρόμους στην Λιάκουρα!" Ουυυυυυ 666.

 

Σοβαρά τώρα;

 • Like 7

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαχχχα γεια σου ρε λαππα!!!καλά τα λες ου ου ου


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λυπάμαι αλλά να βρίζουμε ένα σύλλογο γισ ολα τα κακα του ΧΚΠ στον οποίο δεν καταδεχομαστε να είμαστε μέλη δεν το καταλαβαινω. Μόνο από το ΜΙΚ το αποδέχομαι.

 

Αν κάποιος πιστεύει πως όλα αυτά έγιναν με συμπαιγνια, έχω κάτι φίλους που νομίζουν ότι μας ψεκαζουν να τους συστήσω. Διαφορετικα ας φτιάξουν ένα σωματείο όπως είναι ο σύλλογος μας και ας αποδείξουν με πράξεις και όχι εύκολα λόγια ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Φτάνει η τζάμπα μαγκιά και λάσπη.


carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λυπάμαι αλλά να βρίζουμε ένα σύλλογο γισ ολα τα κακα του ΧΚΠ στον οποίο δεν καταδεχομαστε να είμαστε μέλη δεν το καταλαβαινω. Μόνο από το ΜΙΚ το αποδέχομαι.

 

Αν κάποιος πιστεύει πως όλα αυτά έγιναν με συμπαιγνια, έχω κάτι φίλους που νομίζουν ότι μας ψεκαζουν να τους συστήσω. Διαφορετικα ας φτιάξουν ένα σωματείο όπως είναι ο σύλλογος μας και ας αποδείξουν με πράξεις και όχι εύκολα λόγια ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Φτάνει η τζάμπα μαγκιά και λάσπη.

 

Ο ΕΣΤΟΥΧ έχει συγκεκριμένες θέσεις.

Αναφέρονται διαδικτυακά, και για να τις προωθήσει έχει στήσει δημόσιες εκδηλώσεις και έχει επισκεφθεί υπουργούς και υπουργεία.

Πολλοί διαφωνούν ριζικά με τις θέσεις του συλλόγου. Οπότε είναι αδύνατο να γίνουν μέλη του.

Γιατί όπως το βλέπω εγώ, η συμμετοχή στο σύλλογο σημαίνει στήριξη και ταυτοχρονα ενίσχυση των θέσεών του.

Και του δίνει το δικαίωμα (με τον όγκο των μελών του) να περιφέρεται στα υπουργεία και να ισχυρίζεται ότι οι θέσεις του είναι θέσεις όλων των Ελλήνων χιονοδρόμων και όχι μιας ομάδας 10 ανθρώπων.

Παρατηρώ ότι πολλοί που έχουν αντιρρήσεις με το σύλλογο, δεν τις εκφράζουν στο φόρουμ. Και πολύ καλά κάνουν.

Δεν είναι πολύ ευγενικό να σου ανοίγει κάποιος το σπίτι του και εσύ να ξεμπροστιάζεις το νοικοκύρη.

Αλλά από αυτό, μέχρι να τους αποκαλούν και ψεκασμένους...

Αιδώς Αργείοι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Το ψεκασμα αναφέρεται στην συμπαιγνια.

2. Η Δημοκρατία υπάρχει. Αν κάποιος διαφωνεί και είναι σε θέση να πείσει μέσα από τις διαδικασίες τα μέλη του συλλόγου για τις απόψεις του ας το προσπαθήσει σε μια ΓΣ.


carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ο ΕΣΤΟΥΧ έχει συγκεκριμένες θέσεις.

Αναφέρονται διαδικτυακά, και για να τις προωθήσει έχει στήσει δημόσιες εκδηλώσεις και έχει επισκεφθεί υπουργούς και υπουργεία.

Πολλοί διαφωνούν ριζικά με τις θέσεις του συλλόγου. Οπότε είναι αδύνατο να γίνουν μέλη του.

Δημοκρατία έχουμε. Ψάχνω να βρω το κείμενό σου που διαφωνεί σε ποια σημεία με τις θέσεις του Συλλόγου και προτείνει άλλες, ενώ δεν βρίσκω τον Σύλλογο Χιονοδρόμων που έχει τις θέσεις σου να τις δω μπας γραφτώ.

 

Όπως έχεις δει πολλές φορές έχω γράψει ότι αυτός ο Σύλλογος προχωράει λάθος και θα αυτοκαταστραφεί, ενώ καταστρέφει το σκι μας με την μη δράση του. Για τις θέσεις του έχω διαφωνήσει σε κάποια λιγα σημεία και εγώ και τα έχω γράψει αλλά αφού επιλέγω να είμαι μέλος δημοκρατία έχουμε , αυτές είναι οι θέσεις του. Θεμιτό να μην τις αποδέχεσαι σε μεγάλο βαθμό και να μην είσαι μέλος. Ίδρυσε άλλον η πρότεινε θέσεις σε αυτόν.

 

Μου θυμίζει το "όλα τα κόμματα της Βουλής είναι ψεύτες" των Ελλήνων αλλά δεν ιδρύουν νέο κόμμα αλήθειας, συνεχίζουν αιωνίως να απλά να βρίζουν.

 

"Δεν θα σχολιάσω όλα τα άλλα απίθανα και κάποιες φορές αχαρακτήριστα (πχ τα περί ανεργίας), που διαβάζω σε αυτό το πολυήμερο παραλήρημα."

 

Άρα επιλέγεις να μην σχολιάσεις αυτά που διαφωνείς αλλά απλά να προβείς σε μια προσβλητική δήλωση, ατεκμηρίωτη, γενική και απαξιώνεις τον διάλογο.

 

Διάλογος ονομάζεται ή τον κάνεις ή είσαι απλά υβριστής. Σε καλώ σε διάλογο όπως ο Σύλλογος τους έχει προσκαλέσει όλους. Αν δεν κάνεις διάλογο είσαι απλά ο "στην Γαλλία τα combi δεν κλείνουν από αέρα"

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι βρε χρηστο τραβουσαν τα ρατρακ τους χιονοδρομους στην λιακουρα.

και απο τοτε ακουνε ντηζελ στα εταδ και βγαζουν σπυρια....

για να μην πουμε και καποιους που καναν το ταξι...με τα λεφτα του δημοσιου.

τουλαχιστον ο συγχωρεμενος επαιρνε κανονικα το σαρανταρι και ας του καναν την ζωη δυσκολη να ανεβασει το cat...

 

αμ το αλλο

 

εχει πυρασφαλεια χρηστο το σαλεδακι?

οχι βεβαια, της νυχτας τα καμωματα....

συρε βγαλε αδεια υγειονομικου.

που ξες μπορει να γλυτωσεις την ,,,καταγγελια.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα στα αλήθεια, μας χαλάει που οι υφιστάμενες πίστες του χιονοδρομικού μπορούν να λειτουργήσουν με πολύ λιγότερο χιόνι χωρίς να κινδυνεύει να σκοτωθεί ο κόσμος; Μας χαλάει το να μπουν τουαλέτες στο 2240; Στα αλήθεια τώρα; ΕΝΑ ρημαδοχιονοδρομικό στην Ελλάδα δεν μπορεί να επεκταθεί προς τα πάνω, προς τα εκεί που υπάρχει χιόνι γιατί εμείς δεν θέλουμε επ ουδενί λόγω να μπουν τουαλέτες στο 2240;

 

 

Και το τελευταίο, "τραβούσαν λέει τα ρατράκ τους χιονοδρόμους στην Λιάκουρα!" Ουυυυυυ 666.

 

Σοβαρά τώρα;


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ο ΕΣΤΟΥΧ έχει συγκεκριμένες θέσεις.

Αναφέρονται διαδικτυακά, και για να τις προωθήσει έχει στήσει δημόσιες εκδηλώσεις και έχει επισκεφθεί υπουργούς και υπουργεία.

Πολλοί διαφωνούν ριζικά με τις θέσεις του συλλόγου. Οπότε είναι αδύνατο να γίνουν μέλη του.

Γιατί όπως το βλέπω εγώ, η συμμετοχή στο σύλλογο σημαίνει στήριξη και ταυτοχρονα ενίσχυση των θέσεών του.

Και του δίνει το δικαίωμα (με τον όγκο των μελών του) να περιφέρεται στα υπουργεία και να ισχυρίζεται ότι οι θέσεις του είναι θέσεις όλων των Ελλήνων χιονοδρόμων και όχι μιας ομάδας 10 ανθρώπων.

Παρατηρώ ότι πολλοί που έχουν αντιρρήσεις με το σύλλογο, δεν τις εκφράζουν στο φόρουμ. Και πολύ καλά κάνουν.

Δεν είναι πολύ ευγενικό να σου ανοίγει κάποιος το σπίτι του και εσύ να ξεμπροστιάζεις το νοικοκύρη.

Αλλά από αυτό, μέχρι να τους αποκαλούν και ψεκασμένους...

Αιδώς Αργείοι.

 

Οι θέσεις που εκφράζονται, προφανώς εκφράζονται από αυτούς που εκπροσωπούν τον σύλλογο. Προφανώς δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους και τις προσωπικές πεποιθήσεις τους. Δεν μιλάμε για ατομικές απόψεις 5, 10, ή 15 ανθρώπων. Δεν είναι εύκολο αυτό, καθώς οι εκπρόσωποι αυτοί εναλλάσσονται και δεν είναι επαγγελματίες ή αμειβόμενοι σε αυτό το αντικείμενο, ούτε και έχουν κάποια απολαβή ή αποζημίωση. Ούτε και εκπαραθυρώνει όποιον έχει αντίθετη γνώμη. Ούτε αυτός που έχει αντίθετη γνώμη δικαιούται να νομίζει ότι δεν εκπροσωπείται. Στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, όπου η πλειοψηφία αποφασίζει σεβόμενη την ύπαρξη της μειοψηφίας. Είναι δύσκολο να έχει πάντα 100% επιτυχία, όμως βλέποντας το παρελθόν, διαπιστώνουμε μία σημαντικότατη προσπάθεια, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όποιος θέλει ικανοποιητικότερα αποτελέσματα και αυστηρότερη κριτική, ας λάβει θέση.

 

Αυτός ο σύλλογος, είναι "πολυσυλλεκτικό εργαλείο" και δεν υπάρχει σχεδόν ΠΟΤΕ πλήρης ομοφωνία, αλλά συμφωνία σε κάποια βασικές θέσεις/αρχές. Οι θέσεις αυτές δεν είναι πακτωμένα αξιώματα, αλλά συνισταμένη αρκετών διαφωνιών, που ευτυχώς υπάρχουν. Και προφανώς τροποποιούνται αναλόγως της ανανέωσης των μελών, ή καλύτερα των δραστήριων μελών. Η σημαντικότατη κινητικότητα και ανανέωση των μελών στην πολύχρονη λειτουργία του συλλόγου, αποδεικνύει και την πολυσυλλεκτικότητα και τον πλουραλισμό των απόψεων που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς και δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ολοένα αυξανόμενη εμπειρία που συσσωρεύεται. Και το ότι δεν έχουν αλλάξει διαχρονικά τουλάχιστον στις βασικές αρχές, κάτι σημαίνει. Όταν διαφωνείς με αυτές, δηλαδή με τις απόψεις που κάθε χρόνο διατυπώνονται από τους εκπροσώπους κάποιων εναλλασσόμενων εκατοντάδων δραστήριων μελών, το πιο εύκολο για να τους μειώνεις είναι να διαιρείς τα εκατοντάδες μέλη που πέρασαν για να βγάλεις έναν επιθυμητό μικρό αριθμό αντιπροσώπευσης.

Edited by mil
 • Like 7

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελεος σεντονια εχει γραψει ο Δριβας για να υπερασπιστει της επιλογες του.

Μπορει να μην συμφωνω σε παρα πολλα μαζι του, να θεωρω την θητεια του καταστροφικη (κυριως για το οτι επι της εποχης του καθιερωθηκαν οι εργολαβοι και απαξιωθηκε το ανθρωπινο κεφαλαιο του χιονοδρομικου),να θεωρω οτι ηταν κυρια η μη συμετοχη του ειδικα τα τελευταια χρονια στην καθημερινη λειτουργια του χιονοδρομικου, καθοριστικη ομως στης ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ επιλογες του <εκσυγχρονισμου>.

Ομως

Ο ανθρωπος ανελαβε την ευθηνη και υπερασπιστηκε τις επιλογες του.

Ξεκαθαρα.

Και εβαλε και χρονικα οροσημα.

Οτι εγεινε μετα την απομακρυνση του δεν...

Φυσικα του απεδειξα οτι για την φτερολακα οι αποφασεις παρθηκαν επι της θητειας του.

Και φυσικα δεν ηταν μονος του. Να ξεχασουμε την ecosign, εταδ, φορεις και δημους; οχι βεβαια.

Αλλα αν θελουμε προσωπα και καταστασεις

Να συμβαλω

Μαζι με αλλους κατασπαταλησαν 30 μυρια και καταστρεψαν το χιονοδρομικο

Ο Μικ και ο εστουχ

Οχι μονο για τα ελαχιστα που λεει ο pka

Αλλα γιατι εκ της θεσεως τους και εκ των γνωσεων τους ξεραν καλυτερα απο εμας τις παπαριες που γινοταν και δεν μιλουσαν αλλα τρεχαν σε εγκαινια και βγαζαν βιντεακια με τα νεα λιφτ...

 

Όσο αντιμετωπίζεις το θέμα προσωπικά και επί προσωπικού είσαι λάθος. Ο κάθε άνθρωπος κάνει και σωστά και λάθη. Μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη. Και αυτός που κρίνει υπάρχει πιθανότητα να κάνει λάθος κριτική. Αλλά και αυτό μέσα στο "παιχνίδι" είναι.

 

Το να προσωποποιούμε όλες τις ενέργειες/δράσεις που έγιναν, φανερώνει το που είναι το πρόβλημα. Η ορθή λειτουργία που πρέπει να έχει μία αντίστοιχη επένδυση/δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός ατόμου. Πρέπει να υπάρξουν διαφανείς δομές, που να λειτουργούν. Ο ιδιοκτήτης (= Δημόσιο), δεν την ξέρει την δουλειά. Ας δημιουργήσει το πλαίσιο σωστής λειτουργίας του ΧΚ (ξεκινώντας από οριοθετήσεις με συγκεκριμένες χρήσεις) και ας δημιουργήσει της προϋποθέσεις για την ανάθεση της σωστής λειτουργίας σε κάποιον φορέα (ιδιωτικό, ή μικτό).

 • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ισα ισα που θεωρω οτι δεν κρυφτηκε.(νταξει αργησε λιγο...)

Και φυσικα μπραβο του, ασχετα αν στα περισσοτερα οχι απλως διαφωνω αλλα...

Ετσι δουλευει η ιστορια. Με προσωπα.

Μπορει οι αντικειμενικες συνθηκες να διαμορφωνουν την ιστορικη δραση των μαζων αλλα...

Δεν εχουμε την...ιστορια διευθηντη. Τον δριβα ειχαμε και τωρα τον ξυπολιτο.

Υπαρχει και η προσωπικη ευθηνη (φυσικα στην κριτικη, δεν ειμαστε...δικαστηριο.)

Οντως οταν δρας κανεις λαθη (επισεις κανεις και σωστα).

To να μην κανεις κατι επισεις ειναι μια επιλογη....


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...