Jump to content

Recommended Posts

Με την έναρξη της νέας διοικητικής περιόδου του συλλόγου και με αφορμή το μήνυμα του νέου προέδρου περί ενότητας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

 

Ο σύλλογος κατορθώνει να βγαίνει ενωμένος μετά από τις Γενικές Συνελεύσεις του, παρά το κλίμα δισπιστίας που επικρατεί πριν από κάθε συνεδρίαση. Επτάψυχος από την αρχή, κυριολεκτικά. Στο ερώτημα δε, γιατί δεν παραμένει αυτό το κλίμα και στη συνέχεια, η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι σχετική με τη συμπεριφορά κάποιων εξ’ ημών, οι οποίοι βάζουν το εγώ τους πάνω από τον ίδιο τον σύλλογο. Αδιέξοδο. Μάταιο. Χαμένοι όλοι. Δεν οδηγεί κάπου. Η διαδικτυακή καθημερινή επικοινωνία, αρκετές φορές μάς αποσυντονίζει, αφού πολλοί αρνούνται να υποχωρήσουν, ίσως και για λόγους εντυπωσιασμού. Ακόμη και για θέματα ήσσονος ή ελάσσονος σημασίας. Οφείλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ να τοποθετήσουμε πάνω από οτιδήποτε, τον σύλλογο. Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε όλοι μεταξύ μας, αλλά είναι εφικτό να σεβαστούμε το δικαίωμα του καθενός στην άποψη, στοχεύοντας πάντοτε στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.

 

Η αίσθησή μου δεν έχει μεταβληθεί: έχουμε παρεκκλίνει. Όχι από δόλο. Ίσως από κούραση. Δεν μπορεί να κατατρωγόμαστε με την εκδρομή του συλλόγου ή με μία συνάντηση για καφέ που δεν «βγήκε» και να παραμερίζουμε τα υπόλοιπα. Ο σύλλογός μας, εδραιώθηκε λόγω της δράσης του με εκδηλώσεις ουσίας, αλλά και της επικοινωνίας του με θεσμικούς παράγοντες. Δ/ντές χ/κ, δήμαρχοι, νομάρχες (όσο υπήρχαν), βουλευτές, περιφερειάρχες και υπουργοί ήταν συνομιλητές μας. Με ένα μας τηλέφωνο έδιναν το παρόν όπου κι αν βρισκόμασταν. Είναι ξεκάθαρο πλέον, οτι από το 2003 και μετά, είμαστε η μόνη σταθερά στο χώρο της ελληνικής χιονοδρομίας. Μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο. Όλοι οι άλλοι είναι περαστικοί. Μάς έχουν ανάγκη για πολλούς λόγους. Είτε για βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων, είτε για πελάτες. Η προσφορά μας δεν έχει εκτιμηθεί, πολλές φορές διότι κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν. Οφείλουμε όμως να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

 

Οι προτάσεις μου θα κατατεθούν στην ώρα τους στο Δ.Σ. Η συστράτευση που ζητά ο νέος πρόεδρος είναι απαραίτητη. Δεν είμαστε και πολλοί. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται για άλλη μία φορά από ανθρώπους σοβαρούς, αξιοπρεπείς και γνώστες της κατάστασης. Έστω και το ελάχιστο να κάνει οιοσδήποτε, είναι χρήσιμο.

 

 

 

Υ.Γ. Μεγάλο μήνυμα... να με συμπαθάτε. Υπάρχουν όμως και χειρότερα κι ας είναι συνονόματα...

 • Like 24

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συστράτευση που ζητά ο νέος πρόεδρος είναι απαραίτητη. Δεν είμαστε και πολλοί. Ολοι μπορούν να προσφέρουν.

Η ενεργοποιήση των ΟΕ ειναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ., με ευχές για μια ακόμα καλύτερη εποχή του Συλλόγου, με δυναμική παρουσία, εξωστρέφεια και ανοιχτά μυαλά. :respect:

 

:shuriken:

 • Like 7

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς τα συνονόματααααα.........

 

 

Με την έναρξη της νέας διοικητικής περιόδου του συλλόγου και με αφορμή το μήνυμα του νέου προέδρου περί ενότητας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

 

Ο σύλλογος κατορθώνει να βγαίνει ενωμένος μετά από τις Γενικές Συνελεύσεις του, παρά το κλίμα δισπιστίας που επικρατεί πριν από κάθε συνεδρίαση. Επτάψυχος .......................................... με τη συμπεριφορά κάποιων εξ’ ημών, οι οποίοι βάζουν το εγώ τους πάνω από τον ίδιο τον σύλλογο. .................................. Οφείλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ να τοποθετήσουμε πάνω από οτιδήποτε, τον σύλλογο. ............................................................................., στοχεύοντας πάντοτε στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.

 

Η αίσθησή μου δεν έχει μεταβληθεί: έχουμε παρεκκλίνει. .............................Δεν μπορεί να κατατρωγόμαστε με την εκδρομή του συλλόγου ή με μία συνάντηση για καφέ που δεν «βγήκε» .......................Ο σύλλογός μας, εδραιώθηκε λόγω της δράσης του με εκδηλώσεις ουσίας, αλλά και της επικοινωνίας του με θεσμικούς παράγοντες. ............................................ Είναι ξεκάθαρο πλέον, οτι από το 2003 και μετά, είμαστε η μόνη σταθερά στο χώρο της ελληνικής χιονοδρομίας. Μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο. Όλοι οι άλλοι είναι περαστικοί. .......................................... Η προσφορά μας δεν έχει εκτιμηθεί, πολλές φορές διότι κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν. ...................................................................

 

...................................................................

 

Υ.Γ. Μεγάλο μήνυμα... να με συμπαθάτε. Υπάρχουν όμως και χειρότερα κι ας είναι συνονόματα...

 

 

Υπάρχει πολύ τροφή για σκέψη και ξεχώρισα κάποιες από τις προτάσεις που αξίζει να σταθεί κάποιος, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι. Θα σημείωνα επίσης:

 

1) Από τον σύλλογο, πέρασαν μέχρι τώρα πάρα μα πάρα πολλά μέλη. Άρα διαχρονικά έχει υπάρξει μία σημαντική αντιπροσώπευση που εναλλάσσεται, η οποία συνεχίζεται. Συχνά δεν εκτιμάται επαρκώς και υποτιμάται πολλές φορές δολίως κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες.

 

2) Σε κάθε σύλλογο, είναι αδύνατον να μην υπάρξει η εσωστρέφεια που (περίπου) περιγράφεται στην παραπάνω 1η παράγραφο. Και μέχρι ενός σημείου η εσωστρέφεια ως απολογισμός και διάθεση αυτοκριτικής είναι αναμενόμενη και θεμιτή.

 

3) Το αν παρεκκλίνει ο σύλλογος από τους στόχους του, είναι μία μεγάλη κουβέντα, που απαντάται και στην τελευταία πρόταση της 2ης παραγράφου του Αλέξη. Φυσικά το πεδίο είναι τόσο ευρύ και υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν.

 

4) Έχει υπάρξει πολύ συχνά αρκετή "εξωτερική κριτική". Η καλοπιστία της οποίας καλά είναι να ελέγχεται. Φυσικά υπάρχει και αρκετή "εσωτερική κριτική". Αυτό που έχω να επισημάνω, ειδικά σε σχέση και με τους "στόχους" του συλλόγου, είναι ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ίδια η ύπαρξη του συλλόγου. Επειδή στον χώρο της "χιονοδρομίας" υπάρχουν και συμφέροντα (όπως συμβαίνει παντού), όχι πάντα αγαθά, είναι δεδομένο ότι όσο και αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός κάποιους θα δυσαρεστήσεις και κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε καθοδηγήσουν ή να σε χρησιμοποιήσουν. Επομένως, προφανώς και θα υπάρχουν κακοήθειες, αλλά και λάθη. Μακάρι να δούλευαν όλα στην χώρα αυτή με την ανιδιοτέλεια του συλλόγου αυτού, όσα λάθη και αν έχουν γίνει.

 

5) Οι "γραφειοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου" που είναι υποχρεωμένες να τηρούνται ώστε να υπάρχει αυτό το βήμα, είναι τόσες πολλές, ώστε ένας μη αμειβόμενο και ανιδιοτελές ΔΣ, οριακά μπορεί να τις φέρει σε πέρας. Να θυμηθούμε το παρελθόν, όταν δόθηκε το βάρος "στους πραγματικούς σκοπούς του συλλόγου", ο σύλλογος συνάντησε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, έμεινε με διεκπεραιωτικές εκκρεμότητες φορολογικής φύσεως, ή τέλος πάντων κινδύνεψε η υπόσταση του. Όλα αυτά ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ και υπάρχει μία υγιής ΑΦΕΤΗΡΙΑ. Επομένως καλοί οι στόχοι, όσο φτάνουμε. Για να φτάσουμε πιο μακρυά, δεν έχουμε παρά να συνδράμουν αυτοί που θέλουν να φτάσουμε πιο μακρυά. Μέχρι τότε......

 

6) Ακούγονται πολύ συχνά κριτικές για δράσεις που θα θέλαμε να κάνει ο σύλλογος. Και από μέλη του συλλόγου και από τρίτους, εκτός του συλλόγου. Όλοι αυτοί οι "τρίτοι", δεν έχουν παρά να ασχοληθούν με τον σύλλογο και να τον κατευθύνουν προς την "σωστή πορεία" που επιθυμούν. Ο σύλλογος είναι "μαγαζί καθαρό", "χωρίς βάρη και υποχρεώσεις" και για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό που επιθυμεί στα πλαίσια του συλλόγου, δεν χρειάζεται ούτε καν να πληρώσει συνδρομή. Ο δρόμος είναι ανοικτός και πάντα με ανοικτές τις πόρτες εισόδου. Και τελικά ακολουθεί την πορεία που προδιαγράφουν τόσο τα ενεργά μέλη του, όσο και τα "μη ενεργά" μέλη του (αποδεχόμενοι την υφιστάμενη πορεία του συλλόγου στην οποία δεν μπορούν να προσθέσουν την συνιστώσα τους).

 • Like 9

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ περιεργως :hope: απολυτα σύμφωνο :im Not Worthy: :im Not Worthy: ειδικα η 5.6 παραγραφος :yes

 • Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Ski Resorts Are Giving Up on Snow With natural snow becoming scarcer and artificial powder woefully unsustainable, Europe’s mountain resorts are starting to look at life beyond downhill skiing.   https://www.wired.com/story/ski-adaptations-climate-change-paganella-italy/?utm_campaign=likeshopme&utm_medium=social&utm_source=instagram&utm_content=instagram-bio-link&client_service_name=wired&client_service_id=31209&service_user_id=1.78e+16&supported_service_name=instagram_publishing&utm_social_type=owned&utm_brand=wired  
  • Ο Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ. εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την αποστολή επιστολής για την φημολογούμενη μη λειτουργία του αναβατήρα Ηρακλή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.  Snowclub ΔΤ180923 ΧΚΠ ΗΡΑΚΛΗΣ.pdf
  • https://www.lamiareport.gr/index.php/aggelies/item/266262-ziteitai-diefthyntis-gia-to-xionodromiko-kentro-karpenisiou   Τρέξτε όλοι ... Φωτογραφική η προκήρυξη . Μα να μην ξέρει σκι και να θέλει να γίνει διευθυντής σε χιονοδρομικό... Θα μου πεις η πρώτη φορά ή η τελευταία θα είναι ..... Αλλά θα μπορούσαν για τα μάτια του κόσμου να ζητούσαν τουλάχιστον να ξέρει κολοσκι.    Ιστορικά έχουμε αρκετούς διευθυντές ελληνικών χιονοδρομικών την τελευταία 20ετια που από χιόνι ξέρανε μόνο χιονοπολεμο.  Στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της χώρας μάλιστα . Σήμερα .
  • Όσο για τα σκι πας όλων μας, μίλησα με το γραφείο και μου είπαν ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε σαν γκρουπ με κάποια έκπτωση.
  • Μην άδικος, δεν αναφέρεται στα προσόντα διότι θεωρείται αυτονόητο.
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. gmak
   gmak
   (41 years old)
  2. mankaragian
   mankaragian
   (33 years old)
  3. spongeorge
   spongeorge
   (45 years old)
  4. them12
   them12
   (27 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   17,157
  • Total Posts
   457,462
 • Member Statistics

  • Total Members
   9,729
  • Most Online
   1,823

  Newest Member
  NBaroutis
  Joined
×
×
 • Create New...