Jump to content
Sign in to follow this  
ΣΤΧ

Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης 14/05/2017

Recommended Posts

 

Στην Αθήνα σήμερα στις 14 Μαΐου του 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην οδό Ερμού 6 στη Αθήνα, συνήλθαν σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση τα μέλη του σωματείου με τίτλο "Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας", κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το καταστατικό, η οποία κοινοποιήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στα μέλη, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μετά από την ματαίωση της αρχικά ορισθείσας τακτικής γενικής συνέλευσης η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη νόμιμα και εμπρόθεσμα και της πρώτης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη νόμιμα και σύμφωνα με το καταστατικό λόγω έλλειψης απαιτούμενης απαρτίας.

 

Στην γενική συνέλευση παρευρέθησαν τριανταέξι (36) μέλη του συλλόγου από το σύνολο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, κατόπιν τούτου και αφού διαπιστώθηκε η απαιτούμενη απαρτία για τη διενέργεια της τρίτης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, το σώμα προχώρησε νομότυπα στην συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα και με την σχετική πρόσκληση:

1.- Διοικητικός Απολογισμός χρήσης έτους

2.- Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

3.- Απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ. και Ελεγκτών

4.- Προτάσεις

5.- Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Ακολούθως, έλαβε τον λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Παππάς Δημήτριος αναπτύσσοντας αναλυτικά το έργο και τη δράση του συλλόγου σε όλη τη διάρκεια της θητείας του παρόντος ΔΣ και ειδικότερα τις ενέργειες του για την ανάπτυξη του συλλόγου καθώς και την ενίσχυση του ρόλου του στη διαμόρφωση της τουριστικής χιονοδρομίας στη χώρα. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη των ΟΕ και αναφέρθηκε στα έργα αυτών. Στη συνέχεια ο πρόεδρος μαζί με τον ταμία και τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής παρουσίασαν τις οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου καθώς και την αντίστοιχη έκθεση της επιτροπής, την οποία κατέθεσαν στο σώμα για έλεγχο και έγκριση της. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τις υποβληθείσες οικονομικές καταστάσεις και απήλλαξε τα μέλη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη .

 

Ακολούθησε εκλογή Προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης δι' ανατάσεως της χειρός από το σώμα. Εξελέγησαν ομόφωνα για την θέση του προέδρου το μέλος Δημήτριος Παππάς και για την θέση του γραμματέα το μέλος Παππούς Γεώργιος. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

 

-Τρόποι ενίσχυσης και προώθησης των σκοπών του συλλόγου.

-Κατόπιν σχετικής πρότασης από μέλος του συλλόγου ξεκίνησε συζήτηση με αφορμή σχετική διένεξη μεταξύ μελών στο φόρουμ του συλλόγου, για το αν έχουν δικαίωμα τα μέλη του συλλόγου και του φόρουμ, στο χώρο που διατίθεται κάτω από τα κείμενα που καταχωρούν διατιθέμενος ως χώρος για προσωπική υπογραφή, να περιλαμβάνει διαφήμιση επαγγελματικής δραστηριότητας και να εμφανίζεται ως σύνδεσμος (link) η διεύθυνση της επαγγελματικής τους ιστοσελίδας.

Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε:

Α) με 7 θετικές, 3 αρνητικές και 4 λευκές ψήφους

οι ‘’υπογραφές’’ των μελών να μπορούν να είναι επαγγελματικού χαρακτήρα.

Β) με 13 υπέρ,11 κατά και 8 λευκών ψήφων

το δικαίωμα τέτοιου τύπου υπογραφής να έχουν μόνο τα μέλη του φόρουμ που είναι και μέλη του συλλόγου.

Γ) με 17 ψήφους υπέρ ,5 κατά και 8 λευκών

ο χαρακτήρας της ‘’υπογραφής’’ να μην περιέχει επαγγέλματα σχετικά με την χιονοδρομία

 

-Συζητήθηκε επίσης για τον αν θα έπρεπε ο σύλλογος να συμπεριλάβει στους χορηγούς του μη σχετιζόμενους με την χιονοδρομία και το σώμα κατέληξε το θέμα να συζητηθεί εν ευθέτω χρόνο.

-Ακολούθησε συζήτηση για το αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να διατηρεί ο σύλλογος μια ουσιαστική φυσική έδρα ώστε να μπορούν να συναντώνται τα μέλη του. Διαφάνηκε πως μια πιθανή λύση θα ήταν η χρήση εντευκτηρίου άλλου συλλόγου κατόπιν συνεννοήσεως, θέμα το οποίο ανατέθηκε στο ΔΣ να το διερευνήσει. Για το ίδιο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η ενοικίαση χώρου που θα αποτελεί την φυσική έδρα του συλλόγου δεν είναι απαραίτητο να γίνει, με δεδομένο ότι αυτό θα κοστίσει στον σύλλογο ποσόν που θα ξεπερνάει τα 2.500 Ευρώ ετησίως, αλλά παράλληλα δεν θα έχει ουσιαστική χρήση εφόσον οι συναντήσεις των μελών γίνονται στις εκάστοτε εκδηλώσεις.

-Συζητήθηκε επίσης και τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση όλες οι εκδρομές του συλλόγου εκτός της εκδρομής του εξωτερικού να απευθύνονται σε όλα τα μέλη τακτοποιημένα οικονομικώς και μη, με 13 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά.

-Συζητήθηκε επίσης και τέθηκε σε ψηφοφορία για το αν το εκάστοτε ΔΣ θα πρέπει να ζητά από τα Χ/Κ εκπτώσεις για τα μέλη του. Αποφασίστηκε με 8 ψήφους υπερ, 5 κατά και 6 λευκές ότι μπορεί να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

- Αποφασίστηκε επίσης παμψηφεί, τυχόν προσφορές που παρέχονται από τα Χ/Κ με δική τους πρωτοβουλία να γίνονται αποδεκτές. Παμψηφεί επίσης αποφασίστηκε ότι μπορεί ο σύλλογος να ζητά προσφορές από τους τυχόν χορηγούς του συλλόγου.

 

Ακολούθως ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου ΔΣ.

Σαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής εξελέγησαν ομόφωνα οι : Δρίνιας Ευάγγελος και Παναγιώτης Σακούλης.

Οι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ ήταν οι:

Παππούς Γεώργιος

Κοινωνά Αμαλία

Τσαντίλας Πέτρος

Βασίλειος Λιάπτσης

Τριαντόπουλος Λεωνίδας

Αγαθόπουλος Νικόλαος

Κωσταντίνος Κάνας

Γεωργιλές Γεώργιος

Σαββόπουλος Χρήστος

Για την ελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι ήταν οι :

Πάπας Δημήτριος

Βουλκίδης Δημήτριος

 

Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθησαν οι :

 

Μέλη Δ.Σ.

Παππούς Γεώργιος 28 ψήφοι

Τριαντόπουλος Λεωνίδας 24 ψήφοι

Λιάπτσης Βασίλειος 23 ψήφοι

Τσαντίλας Πέτρος 22 ψήφοι

Κάνας Κωσταντίνος 20 ψήφοι

Σαββόπουλος Χρήστος 20 ψήφοι

Κοινωνά Αμαλία 18 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ.

Αγαθόπουλος Νικόλαος 17 ψήφοι

Γεωργιλές Γεώργιος 14 ψήφοι

Για ελεγκτική επιτροπή εκλέχθησαν η εξής:

Παππάς Δημήτριος 22 ψήφοι

Βουλκίδης Δημήτριος 18 ψήφοι

 

Μετά την ψηφοφορία και μη έχοντας άλλο θέμα προς συζήτηση, ο πρόεδρος

έλυσε την συνεδρίαση.

 

Edited by wraith
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...