Jump to content
Sign in to follow this  
ΣΤΧ

Snow Resorts

Recommended Posts

SnowResorts.gr - Live Snow Info


To SnowResorts.gr είναι μία ιστοσελίδα η οποία δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια από ανθρώπους που αγαπούν τη χιονοδρομία και θέλουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη βελτίωση των υπηρεσιών γύρω από αυτήν. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Έχοντας ως γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των χρηστών (όπως και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε) σχετικά με τη κατάσταση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα και την εμπλουτίσαμε με δυνατότητες και εργαλεία για να πετύχουμε αυτά τα δύο στοιχεία και όχι μόνο. Πιστεύουμε πως έχουμε φτιάξει ένα απλό,ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον τόσο για τα ίδια τα Χιονοδρομικά Κέντρα όσο και για τους χρήστες της σελίδας έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ενημέρωσης μεταξύ των Χιονοδρομικών Κέντρων και των επισκεπτών τους.


Live Ενημέρωση για την κατάσταση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντων

Ο επισκέπτης της σελίδας έχει τη δυνατότητα να δει μία σειρά από πληροφορίες που αφορούν το Χιονοδρομικό Κέντρο και την κατάσταση λειτουργίας των εγκαταστάσεών του. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν:

 • Κατάσταση λειτουργίας πιστών και αναβατήρων

 • Ποσότητα χιονιού

 • Κατάσταση δρόμων προς το Χιονοδρομικό Κέντρο

 • Snowcams (τα λινκ παρέχονται στη σελίδα από τα χιονοδρομικά κέντρα)

 • Πρόβλεψη λειτουργίας του Κέντρου για την επόμενη μέρα

 • 3ήμερη πρόβλεψη καιρού όπως αυτή παρέχεται από το γνωστό σε όλους μας snow-forecast

Το πιο σημαντικό από όλα σε ότι έχει να κάνει με τις παραπάνω πληροφορίες είναι ότι αυτές παρέχονται απευθείας από τα ίδια τα Χιονοδρομικά Κέντρα, χωρίς κάποια παρέμβαση από εμάς, μέσω ειδικής πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτό το σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε και πετυχαίνουμε την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση που θέλουμε μιας και αυτή προέρχεται και παρέχεται κατευθείαν από την πηγή που είναι τα ίδια τα Χιονοδρομικά Κέντρα.

Ανακοινώσεις/Προσφορές/Events

Το κάθε συνεργαζόμενο Χιονοδρομικό Κέντρο μπορεί να αναρτήσει οποιαδήποτε ανακοίνωση θεωρεί απαραίτητο προς ενημέρωση των χρηστών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσφορές που μπορεί να ισχύουν ανα διαστήματα αλλά και τα event που διοργανώνει το εκάστοτε Χιονοδρομικό Κέντρο. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποτελούν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση των χρηστών με τις βασικές πληροφορίες που θεωρούμε οτι χρειάζεται να γνωρίζει για να αποφασίσει την επίσκεψή του ή όχι στο Χιονοδρομικό Κέντρο της επιλογής του.

Widgets

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε οποιονδήποτε επαγγελματία και μη, που θέλει να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχει το SnowResorts.gr στην επιχείρησή του έχουμε δημιουργήσει διάφορα widgets. Κατανοώντας τις διαφορετικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης έχουμε σχεδιάσει 6 διαφορετικά widgets όπου το κάθε ένα παρουσιάζει την ίδια πληροφορία σε διαφορετικό επίπεδο λεπτομέρειας

Στατιστικά Λειτουργίας Χιονοδρομικών Κέντρων

Τα 4 αυτά χρόνια που λειτουργεί η σελίδα διατηρεί στατιστικά σχετικά με τις ημέρες λειτουργίας του κάθε Χιονοδρομικού Κέντρου. Φέτος έχουμε εμπλουτίσει το κομμάτι των στατιστικών και κρατάμε και δεδομένα σχετικά με τα επίπεδα χιονιού επάνω στο βουνό καθώς επίσης και για τις χιονοπτώσεις σε αυτό. Τα δεδομένα αυτά αρχικά θα είναι διαθέσιμα στο τέλος της φετινής χειμερινής περιόδου και πιστεύουμε πως σε βάθος χρόνου μπορούν να αποτελέσουν ένα εν δυνάμη εργαλείο για όλους, Χιονοδρομικά, και χρήστες.

Εφαρμογή για Smartpohone

Πέρα από τη σελίδα, το snowresorts.gr είναι διαθέσιμο και σε mobile εφαρμογή, όπου είναι και η μοναδική αυτή τη στιγμή που παρέχει αυτού του είδους περιεχόμενο στην Ελλάδα. Η εφαρμογή αποτελείται απο δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρουσιάζει όλη την πληροφορία του snowresorts.gr στην οθόνη του κινητού με όμορφο και εύχρηστο τρόπο παρέχοντας όμως και επιπλέον δυνατότητες. Μία από αυτές της δυνατότητες είναι και η παροχή καθοδήγησης προς το χιονοδρομικό της επιλογής του χρήστη όπως και χρήσιμα τηλέφωνα που μπορεί να πάρει μέσα από τη συσκευή του.

Το δεύτερο μέρος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καταγράφει τις καταβάσεις του και να τις αποθηκεύει μαζί με κάποια βασικά στοιχεία που την αφορούν(μέγιστη ταχύτητα,μέση ταχύτητα, χρόνος κατάβασης, απόσταση).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και για Android συσκευές και είναι δωρεάν.


Η γνώμη όλων όσων αλληλεπιδρούν τόσο με τη σελίδα όσο και με την εφαρμογή, είναι σημαντική για εμάς. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις, σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γι' αυτό και οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, προτάσεις για βελτιώσεις ή προσθήκες μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας κάνουν καλύτερους. Μπορεί οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει μαζί μας με έναν απο τους παρακάτω τρόπου:

 • Από τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας,

 • Μέσα από την εφαρμογή,

 • Από τη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/snowresorts) ,

 • Μέσω email στο info@snowresorts.gr.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά πως όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται από ανθρώπους μη επαγγελματίες του χώρου που απλά αγαπούν τη χιονοδρομία, και φυσικά χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

 

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Το χιονοδρομικό ανανέωσε το λογότυπό του και έχει ανακοινώσει προσφορά black friday στο instagram: Ετήσια κάρτα 320€, Οικογενειακή κάρτα 450€ και 3ήμερη κάρτα 39,90€   edit: Υπήρχε ήδη επικαιροποιημένο θέμα για το ΧΚ 2021-2022
  • Επιτέλους, μια άσπρη μέρα...  
  • Κυρ 28/11/2021 Killington (USA)       W SL  
  • Κι όλα αυτά... ενώ είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Υποχρεωτικό σημαίνει, ότι αν δεν ακολουθήσεις την υποχρεωτικό τη τα του συγκεκριμένου θέματος, θα έχεις κάποιες επιπτώσεις για να σε συνετισουν... Πούντες;;;;;; Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • https://www.facebook.com/1556726637882944/posts/3025544751001118/ Οι Βούλγαροι από 1/12 καταργούν ξανά το PCR. Το κράτησαν 7 μέρες. Ευτυχώς κατάλαβαν την χαζομάρα τους! Το θέμα είναι με την όμικρον παραλλαγή, μην ζητάμε εμείς test& καραντίνα σε λίγο. Παγκοσμίως οι αντιδράσεις για την όμικρον, είναι τελείως υπερβολικές, έχουν χάσει την μπάλα οι κυβερνήσεις, λες και αν κλείσεις τα σύνορα, δεν θα έρθει η οποία παραλλαγή-ιος. Μάθημα δεν πήραμε από το πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε αρχικά ο κορονοιος. Κλειστά σύνορα -απγορευση μετακινήσεων δεν βοηθούν σε τίποτα!!!!
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. carve
   carve
   (50 years old)
  2. giannis3011
   giannis3011
   (36 years old)
  3. KENO
   KENO
   (36 years old)
  4. PanosDrivas
   PanosDrivas
   (56 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,798
  • Total Posts
   451,502
 • Member Statistics

  • Total Members
   8,080
  • Most Online
   208

  Newest Member
  ManAs
  Joined
×
×
 • Create New...