Jump to content
leonidasgr2003

Επιλογή Καλύτερης Ημέρας Για Χιονοδρομία

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Εχω κανει φέτος 2 φορες σκι χωρίς δάσκαλο, (των 3 ιεραρχών ) και μου αρεσε κ θα ξαναπάω. Ο καιρός εκείνη τη μέρα στο χκΠ ήταν αίθριος και εκανα σκι στην πίστα των αρχαριων χωρίς μπουφαν. Ωστόσο με προβλημάτισαν καποιες μερες που το χιονοδρομικό ήταν κλειστό όπως εβλεπα απο τη σελίδα τους. Την προηγούμενη το βραδυ εγραφαν "ανοικτό" και μόλις ξημέρωνε "κλειστό"

 

1) Ποιες ειναι οι προϋποθέσεις για να ειναι σε αναστολή λειτουργίας το χιονοδρομικό ;

 

http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast/ο-καιρός-στην-βάση-του-χιονοδρομικού-κέντρου-κελλάρια-παρνασσού.html

 

2) Βρήκα αυτή τη σελίδα. Εγώ πρεπει να κοιτάω τον καιρό "στη βάση του χ.κ" ή εξαρταται η λειτουργία του απο την "κορυφή του χκ" αλλο καιρό στη βάση , αλλο στην κορυφή !

 

Εγώ θελω να παω Τριτη 20/2/18 ή και Πεμπτη 22/2/18

 

Γραφει Μέτρια χιονόπτωση Τοπικές ομίχλες με -2 και την Πεμπτη Μέτρια χιονόπτωση Τοπικές ομίχλες και Τοπικές νεφώσεις χαμηλού ύψους με ( σημαδάκι ήλιο ) υποθέτω η καλύτερη μερα θα είναι την πεμπτη.

 

3) Υπάρχει ωστόσο αυτες τις 2 μερες περίπτωση να μπει σε αναστολή λειτουργίας ; Με λεωφορείο λεω να παω .. μην πεταξω τα 15Ε τσαμπα..

 

4) Οταν γραφει μετρια χιονόπτωση με -2 εως 0 σημαίνει ότι θα χιονίζει κ θα γίνω μούσκεμα ;

 

5) θα κρυώνω εφόσον εχει ασθενή αερα ή πρεπει να φυσαει για να κρυώνω;

 

6) Παρασκ , Σαββατο , Κυριακή λεει θ εχει ηλιοφάνεια με μετριο ανεμο... κανουν σκι με τετοιο καιρο ;

 

7) Aν εχει λιακάδα ή εστω συννεφιά αλλα δυνατούς ανέμους λειτουργεί το χ.κ ;

 

Ευχαριστώ

Edited by leonidasgr2003

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι να πέσεις σε ομίχλη. Να κοιτας πιο πολυ τις χαμηλές νεφώσεις. Δες εδώ.

 

Εγώ προσωπικά όταν έχω αμφιβολία για τον καιρό αυτό ειναι το πρώτο που κοιτάω και για πιο ασφαλή πρόγνωση μόνο λίγες ώρες πριν πάω. 12-24 ώρες πριν, όχι περισσότερο!

 

 

Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά εγώ δεν θ ανέβαινα!

its up to you...

Edited by swordfish
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λεωνίδα καλωσήρθες!

 

Η χιονόπτωση δεν σημαίνει σώνει και καλά πως θα βραχείς. Εξαρτάται από την ποιότητα του χιονιού και από τον εξοπλισμό σου. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να σου προεξοφλήσει πως δεν θα κρυώνεις, εκτός και αν η πρόγνωση είναι για θετικές θερμοκρασίες χωρίς αέρα και με ηλιοφάνεια. Η αίσθηση του κρύου εξαρτάται από τις θερμοκρασίες, τον αέρα, το πόσο πολύ κρυώνεις εσύ γενικά, και το τι φοράς. Πάντως το να κάνεις σκι χωρίς μπουφάν είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

 

Εννοείται ότι κάνουμε σκι και με αέρα, εφόσον είναι κάτω από το όριο ασφαλείας των αναβατήρων. Αν φυσάει πολύ όμως -ακόμα και αν δουλεύει το χιονοδρομικό- εσύ μάλλον δεν θα το ευχαριστηθείς.

 

Θα σου πρότεινα επίσης την επόμενη φορά, όποτε και αν είναι, να κάνεις ένα μάθημα. Σε αυτό το στάδιο είναι απολύτως απαραίτητο.

  • Like 2

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαλώς ήρθες.

 

Έχω γράψει αρθράκι για την πρόβλεψη ομίχλης αλλά να το ξέρεις 100% μέσα δεν πέφτει κανένας ποτέ σε κανένα βουνό. Ν, ΝΔ είναι ομιχλιάρηδες καιροί, ΒΑ μετά το μέτωπο καθαρός μέσα στο μέτωπο ομιχλώδης, ΒΔ πεντακάθαρος στον Παρνασσό συνοπτικά. Θα σου έλεγα για απλά χαμηλές νεφώσεις στο youweather τον μέσο όρο Παρνασσού και Καλαβρύτων

 

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=18403

 

Καλάβρυτα και Παρνασσό τα θερίζει ο αέρας Ν, ΝΔ,ΒΑ και Καλάβρυτα ανοίγουν μόνο τα κάτω ενώ Παρνασσό κινδυνεύεις να μη δουλευει τίποτα ή να δουλέυει μόνος Αιόλος,10,14. Skiron στο high resolution και windguru στο 3d να κοιτάς για απλά.

Γεια σας,

 

Εχω κανει φέτος 2 φορες σκι χωρίς δάσκαλο, (των 3 ιεραρχών ) και μου αρεσε κ θα ξαναπάω. Ο καιρός εκείνη τη μέρα στο χκΠ ήταν αίθριος και εκανα σκι στην πίστα των αρχαριων χωρίς μπουφαν. Ωστόσο με προβλημάτισαν καποιες μερες που το χιονοδρομικό ήταν κλειστό όπως εβλεπα απο τη σελίδα τους. Την προηγούμενη το βραδυ εγραφαν "ανοικτό" και μόλις ξημέρωνε "κλειστό"

 

Για το θέμα που αναφέρεις με την ενημέρωση καλώς ήρθες στο δράμα του σκι στην Νότια Ελλάδα και στο πόσο απαράδεκτα είναι τα χιονοδρομικά μας. Σαν Σύλλογος είναι το πρώτο πράγμα που ζητάμε (το βράδυ ή έστω 5 το πρωι δυο γραμμές να έχουμε εικόνα) και φυσικά είναι το πρώτο πράγμα που ειδικά φέτος στο ΧΚΚ παρά τις ρητές δεσμεύσεις της διίκησης αλλά και μόνιμα στο ΧΚΠ μας έχουν γραμμένους.

 

Δυστυχώς πρέπει να λαμβάνεις τα ρίσκα σου, θα έλεγα μόνο η εμπειρία μπορεί να σε βοηθήσει. Για λίγο καιρό θα σου έλεγα απλά να διαβάζεις εδώ vro, hellbent κλπ. Τα έχουμε μάθει τα χιονοδρομικά μας αλλά είναι και πόσο όρεξη έχουν να το δουλέψουν. Για παράδειγμα προχτές το Σάββατο αν δεν ήταν Σάββατο δεν θα είχαν ρίξει δουλειά να ξαναανοίξουν το βουνό.

 

Πλάκα πλάκα πρέπει να γραφτεί ένα άρθρο "θα είναι άραγε ανοιχτά αύριο ΧΚΠ και ΧΚΚ?", άντε vro άσε τις αμπελοφιλοσοφίες και γράψε κάτι χρήσιμο.

 

Το κρύο που νιώθεις είναι κρυο + αέρας + υγρασία. Δεν έχει άσπρο μαύρο αν φυσάει και έχει υγρασία κρυώνεις με +10. Αν δεν φυσάει με λιακάδα δεν κρυώνεις με -15. Ποιοτικά ρούχα θα σε βοηθήσουν.

 

Αύριο είναι lotto πάντως αέρα δεν θα έχει και μην περιμένεις λιακάδα. Η Πέμπτη ειναι πολύ μακρυά σαν πρόγνωση.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να προσθέσω ότι σαν τον φίλο μας υπάρχουν εκαντοντάδες χιλιάδες συμπολίτες που έχουν όρεξη να πάνε για σκι καθημερινές και έχουν την προοπτική να γίνουν συχνοί χιονοδρομοι και δυστυχώς τα "χιονοδρομικά" μας ΧΚΚ και ΧΚΠ έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες καφετέριες Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα (σημείωσέ το δυστυχώς θα γίνει) να φάνε αρκετές φόλες και να απογοητευτούν και να χάσουν όλο τον κόσμο σαν το φίλο μας.

 

Διαφήμιση καθημερινών 0, αξιοπιστία καθημερινών 0, Σαββατοκύριακα με λιακάδα ο ένας πάνω στον άλλον, βγάζει και 5 Σαββατοκύριακα με παλιόκαιρο μόνο κατά τύχη κάνεις καλό σκι στην Νότια Ελλάδα.

 

Είναι το Νο1 πρόβλημα και ο λόγος που δεν θα δούμε ποτέ κανονική τουριστική χιονοδρομία στην Νότια Ελλάδα. Αν δεν το καταλάβουνε δεν έχουμε μέλλον. Και είναι προφανές ότι ο Παρνασσός δεν έχει μυαλό σαν διοίκηση να το καταλάβει και τα Καλάβρυτα έχουν λάθος μυαλό και ειδικά φέτος έχουν αποτύχει τραγικά.

 

Να το κοιτάξετε το Μαιναλάκι όλοι θα έλεγα στην φάση του φίλου. Και επίσης να ξέρετε ότι το καλύτερο σκι είναι τον Αρπίλη που είναι ακόμα μια τραγική αποτυχία των χιονοδρομικών μας ότι δεν τον έχουν αξιοποιήσει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρε Μιχαλη αέρας, ομιχλη, παγοποιηση, παλιά ή ακομα χειρωτερα παλιοκαινουργια....λιφτ και κυριως ανυπαρξιά θελησης χιονοδρομικων να προσφερουν χιονοδρομικο προιον....

Πιο ευκολα κερδιζεις λοτο...

 

Στον φιλο.συμβουλη

Θα χασεις λεφτα. Βρες αλλο χομπι.

Αν παρ ολα αυτα κολησεις βρες παρεα.

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το χόμπυ.

Γιατι δεν ειναι μια απλη αθληση σε αστικο ή περιαστικο περιβαλον.

Οποιος παει να μπλεξει καλυτερα να ξερει που παει.

Αν ειναι απλως να μαθει στροφες σε μια καλοστρωμενη μπλε να πηγαινει οποιαδηποτε καθημερινη με ηλιο,νηνεμια και τα σ/κ νωρις.

Οποιος ξερει ποδηλατο δεν σημαινει οτι παει παγκρατι κολιατσου με αυτο.

Αλλα εγω επιμενω παρεα. Γιατι το χομπυ ειναι βιωμα.

Edited by vro
  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νούμερο 1 η παρέα. Σκέψου να φας φόλα και να είσαι μόνος...με ποιον θα πίνεις τσίπουρα; με ποιον θα κράζεις το χκ; σε ποιον θα λες χιονισε και θα χαμογελας και θα σε καταλαβαίνει;

 

Η καλύτερη μέρα είναι συνήθως μια τυχαία μέρα..... ε, αφού έχεις διαβάσει λίγο τον καιρό όπως λένε οι φίλτατοι...πχ σήμερα όλα δείχνανε να κάτσουμε σπίτι (καιρός, κοσμοσυρροή κλπ). Αν και αφού τα λιφτ δουλεύουν, κάποιος σοφός εδώ μέσα πολύ σωστά είπε "κάθε μέρα σκι είναι καλύτερα από το no ski"......

 

Αν μπορείς (οικονομικά) κάνε μάθημα, θα το ευχαριστηθείς πολύ πιο γρήγορα!

Αν μπορείς (γενικά) ανέβα στα φιλικά προς τον μέσο πολίτη χκ όπως στη Βασιλίτσα (οικονομικά μιλώντας).

 

Τα λέμε στα βουνά.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλα τα σπορ "φύσης" έχουν το ρίσκο με τον καιρό. Καλύτερα να γνωρίζεις ότι είναι και θέμα τύχης ο καιρός και να είσαι προετοιμασμένος για απογοητεύσεις παρά να νομίζεις ότι το windsurf πχ πάντα θα έχει 30χλμ αέρα και 0 κύμα. Εκεί θα παρατήσεις το σπορ. Στο παραπέντε ξέρω πολλούς που το παράτησαν με την φράση "μα νόμιζα ότι θα έρχομαι απλά και θα πετάω κάθε φορά ότι ώρα θέλω".

 

Τα "χιονοδρομικά" ΧΚΚ και ΧΚΠ έχουν και το θέμα με τον καιρό και την αναξιοπιστία των αναβατήρων αν θα είναι ανοιχτοί. Καλύτερα να το ξέρεις από την πρώτη μέρα σκι σου ότι είναι στο πρόγραμμα και με καλή παρέα να φροντίζεις και τις κακές μέρες να περνάς καλά παρά να παρατήσεις το σκι γιατί νομίζεις ότι το σκι είναι λιακάδα με ανοιχτά τα λιφτ κάθε φορά.

 

Νομίζω ότι πολύ κόσμος στην Ελλάδα παράτησε το σκι ακριβώς για αυτό: Υπερπροσδοκία που καταρρίφθηκε την μια μέρα που διάλεξαν και φυσικά ότι το μεταφέρουν σε φίλους και γνωστούς. Έχω ακούσει τη φράση από μορφωμένη κοπέλα "τα Καλάβρυτα είναι χάλια, έχει πάντα ομίχλη, ο Παρνασσός είναι καλός!!!"

Μια μέρα φόλας στο σκι διώχνει άλλους 100 πελάτες, μια καλή μέρα φέρνει άλλον έναν.

 

Για αυτό φωνάζω ειδικά στο ΧΚΚ βάλτε περισσότερες διαβαθμίσεις στο αν θα είναι ανοιχτά τα λιφτ, να λέτε την αλήθεια και αφήστε τις βλακείες με τα αποσυμπλεκόμενα στη Στύγα πριν βάλετε λιφτ παντώς καιρού και λιφτ στα ισιώματα να μάθει και να χαρεί όλη η Ελλάδα σκι. Νομίζω η τραγική αποτυχία του Σπυρόπουλου φέτος διώχνει χιλιάδες πιθανούς συχνούς πελάτες σαν τον φίλο μας. Και ελπίζω να μην υλοποιήσει και τα τραγικά σχέδιά του.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

3) Υπάρχει ωστόσο αυτες τις 2 μερες περίπτωση να μπει σε αναστολή λειτουργίας ; Με λεωφορείο λεω να παω .. μην πεταξω τα 15Ε τσαμπα..

 

Να έχεις ανοιχτό το κινητό σου.Συνήθως έχουν καλή πληροφόρηση και δεν ανεβαίνει τσάμπα το λεωφορείο.Επειδή ήμουν κι εγώ πριν 13 χρόνια (πώς πέρασαν...) στην ίδια θέση μ'εσένα,όσες φορές θέλησα να ανέβω με το λεωφορείο δεν είχε πρόβλημα το χιονοδρομικό.2 φορές μόνο μου είχαν τηλ/σει νύχτα και μου είπαν ότι δε θα πάει διότι δε θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό.Τώρα βέβαια απ΄ότι διαβάζω είναι τέτοια η κατάσταση εκεί που δεν ξέρω αν ισχύει αυτό.Πάντως ένα ρίσκο το έχεις σίγουρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εν τω μεταξύ αλλες προβλεψεις δίνει το μετέο αλλες το youweather ... Αυριο τρίτη 19.2.18 το μετεο δίνει ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ολη μερα ενω το youweather στις 12 δίνει Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις ... Ποιο ειναι πιο αξιοπιστο ;

Edited by leonidasgr2003

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο youweather αν θα δεις έχει μια επιλογή για τη νεφοκάλυψη. Συγκεκριμένα στο διάγραμμα αναφέρει οτι για αύριο θα έχει συννεφο από τα 1000 μέτρα έως τα 2500+ με ποσοστό ορατότητας κάτω του 40%. Άρα πρακτικά ομίχλη...

  • Like 2

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να έχεις ανοιχτό το κινητό σου.Συνήθως έχουν καλή πληροφόρηση και δεν ανεβαίνει τσάμπα το λεωφορείο.Επειδή ήμουν κι εγώ πριν 13 χρόνια (πώς πέρασαν...) στην ίδια θέση μ'εσένα,όσες φορές θέλησα να ανέβω με το λεωφορείο δεν είχε πρόβλημα το χιονοδρομικό.2 φορές μόνο μου είχαν τηλ/σει νύχτα και μου είπαν ότι δε θα πάει διότι δε θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό.Τώρα βέβαια απ΄ότι διαβάζω είναι τέτοια η κατάσταση εκεί που δεν ξέρω αν ισχύει αυτό.Πάντως ένα ρίσκο το έχεις σίγουρα.

Πάει και αυτό φίλε. Τα τελευταία χρόνια και ΧΚΠ και ΧΚΚ λένε ψέματα συστηματικά και στα ski bus

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάει και αυτό φίλε. Τα τελευταία χρόνια και ΧΚΠ και ΧΚΚ λένε ψέματα συστηματικά και στα ski bus

Μα λενε ψεματα ωστε ν ερθει ο κοσμος κ αν ανοιξει εχει καλως.. αν δεν ανοίξει δεν πειραζει.. φοβουνται ν γραψουν οτι θα ειναι κλειστο μηπως κ φτιαξει ο καιρος κ δεν πατησει ψυχη. Τ δελτιο του χκπ το εβγαλα φωτογραφια... χτες εδινε συννεφια κ σημερα ομιχλη.. αυριο συννεφια παλι.. λογικα τ αλλαζουν κατα τις 9 μολις ανοιξει το γραφειο..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάει και αυτό φίλε. Τα τελευταία χρόνια και ΧΚΠ και ΧΚΚ λένε ψέματα συστηματικά και στα ski bus

Δηλαδή τα γ***** όλα ε;

Edited by Sp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα λενε ψεματα ωστε ν ερθει ο κοσμος κ αν ανοιξει εχει καλως.. αν δεν ανοίξει δεν πειραζει.. φοβουνται ν γραψουν οτι θα ειναι κλειστο μηπως κ φτιαξει ο καιρος κ δεν πατησει ψυχη. Τ δελτιο του χκπ το εβγαλα φωτογραφια... χτες εδινε συννεφια κ σημερα ομιχλη.. αυριο συννεφια παλι.. λογικα τ αλλαζουν κατα τις 9 μολις ανοιξει το γραφειο..

 

Αυτό δεν είναι λογική και δε νομίζω να το κάνουν εσκεμμένα.Απλώς είναι ανίκανοι.Διότι αν σηκωθείς και πας εκεί πάνω έχοντας δαπανήσει κανά 25αρι ευρω και δεν κάνεις σκι,την επόμενη ημέρα που θα είναι καλός ο καιρός δε θα ανέβεις.Οπότε δε θα κερδίσουν τίποτα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδια το your weather δειχνει χιονόπτωση Εννοώ αν μπείτε στην κάμερα του χιονοδρομικού κέντρου από την ώρα που άνοιξε μέχρι και τώρα 1:00 εχει ξαστεριά με λίγα σύννεφα και λιακάδα...ποσο αξιοπιστο ειναι τελικα;

post-7684-0-45870200-1519383611_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ασε σημερα απετυχαν παταγωδως..

Κυριως στο επιπεδο της χαμηλης νεφωσης..

Οχι ξαστερια ε; ξημερωσε.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ασε σημερα απετυχαν παταγωδως..

Κυριως στο επιπεδο της χαμηλης νεφωσης..

Οχι ξαστερια ε; ξημερωσε.

* ηλιοφάνεια :Ρ

Το γαμώτο είναι ότι πολλοί θα κατεβαζουν λιβάνια ... λόγω λανθασμένης πρόγνωσης το χιονοδρομικό παίζει να είχε 30-40 ατομα ολα κ ολα . ..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Περασε αρκετος  καιρος και ειναι ωρα για συνάντηση στο γνωστο μας στεκι  ΚΑΦΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ   Τριτη 7μμ εχουμε   αντάμωμα με πολύ κεφι  για κουβεντα  για τον χειμωνα που περασε Και φυσικα οργανωση  για  εξορμισεις  την επομενη  σεζον που  ερχεται Η προσκληση    ειναι για ολους  οσους θελουν να ερθουν να τα πουμε απο κοντα και να γνωριστούμε  🥰
    • Τελευταία μέρα σήμερα που ήταν ανοιχτό το χιονοδρομικό. Τις τελευταίες καταβάσεις κάναμε στην κρεμαση. Του χρόνου, με υγεία και περισσότερα χιόνια.
    • Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας συγκαλούν την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου (άρθρο 10, παρ. 3), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00  στο Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου.   Θέματα ημερησίας διατάξεως : 1) Έγκριση του οικονομικού ισολογισμού και απολογισμού. 2) Απολογισμός του έργου του Δ.Σ και απαλλαγή μελών Δ.Σ και ελεγκτικής επιτροπής. 3) Η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής 4) Εκλογή μελών Δ.Σ. 5) Εκλογή μελών Ελεγκτικής Επιτροπής 6) Διάφορες ανακοινώσεις.   Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη για την περίοδο 2023-2024. Ο Πρόεδρος   H Γραμματέας   Σημ.: Οι υποψηφιότητες των μελών για το νέο Δ.Σ θα πρέπει να υποβληθούν 24 ώρες πριν την Γ.Σ. στο email του συλλόγου snowclub@snowclub.gr 
    • Δεν είναι από χιονοδρομικό, αλλά έγινε με τηλεκαμπίνα:   One person has been killed and 10 others injured after a cable car cabin collided with a broken pole and burst open in southern Turkey. Passengers plummeted to the ground following the crash on Friday evening after the supporting pylon collapsed near Antalya. The whole cable car system was immobilised while emergency workers tried to evacuate stranded passengers. An investigation into the accident has been opened, the justice ministry said.  According to Turkey's disaster and emergency management agency a total of 128 passengers were rescued from the 16 cable cars on Friday night in Antalya's Konyaaltı district. But, officials said 43 passengers remained stranded by Saturday morning.   Getty Images Throughout Saturday, search and rescue operations continued for the people trapped in the cabins at the Tunektepe Cable Car Facility, Konyaalti district in Antalya Seven helicopters and more than 500 rescuers, including specialist mountaineers, remained at the scene on Saturday, the Turkish interior ministry said in a social media post. Turkey's Health Minister Dr Fahrettin Koca also paid his respects on X.  "May God have mercy on our citizen who lost his life in the accident," he said. "I wish a speedy recovery to our injured, and I wish a speedy recovery to the rescued and waiting to be rescued victims." The cable car is run by the Antalya Metropolitan Municipality and carries tourists from Konyaalti beach to a restaurant and viewing platform at the summit of the 618m (2027ft) Tunektepe peak. According to the information on its website, the cable car has 36 cabins with a capacity of six people each.   It takes an average of nine minutes to go uphill to the Tunektepe facility with panoramic views of Antalya.   https://www.bbc.com/news/world-europe-68806204 (κλικ στο λιγκ για να παίξει και το βίντεο)
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Krits
      Krits
      (56 years old)
    2. samick
      samick
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,312
    • Total Posts
      460,803
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,613
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Kevinmus
    Joined
×
×
  • Create New...