Pant 2,245 Report post #51 Posted January 15, 2019 Λογω της ραβδωσης; Αν ισχύει αυτό, αν κάποιος ρίχνει με το αριστερό πως θα πιέσει το frame του όπλου που ρίχνει ο Χρήστος; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post #52 Posted January 15, 2019 Δυστυχως οι αριστεροχειρες σε δεξιοστροφη ραβδωση εχουν μειονεκτημα. Γι αυτο καποιες εταιρειες κατασκευης τα τελευταια χρονια, για να διορθωσουν αυτη την ανισοτητα, κατασκευαζουν και κανες με αριστεροστροφη ραβδωση για σκοπευτικα πιστολια. Υπαρχει βεβαια και το αμφιδεξιο που δεινει την επιλογη στο σκοπευτη να γυρισει αν θελει στα δεξια το διακοπτη σταθεροποιησης κλειστρου και απελευθερωσης γεμιστηρας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #53 Posted January 15, 2019 (edited) Κατανοώ απόλυτα τι λες, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ. Πριν 20 χρόνια, είχα κι εγώ οριζόντια απόκλιση και μου έδειξαν την πίεση στο frame για έλεγχο του όπλου. Στην πορεία και μετά τις συμβουλές πολλών grand masters διαπίστωσα πως δεν χρειάζεται. πχ Jerry Miculek, δε χρειάζεται συστάσεις, ρίχνει ριπές με περίστροφο. Είναι βαριά η προφορά του Τεξανού, αλλά το λέει στο 10:18 Edited January 15, 2019 by Pant Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,957 Report post #54 Posted January 15, 2019 Κατανοώ απόλυτα τι λες, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ. Πριν 20 χρόνια μου, είχα κι εγώ οριζόντια απόκλιση και μου έδειξαν την πίεση στο frame για έλεγχο του όπλου. Στην πορεία και μετά τις συμβουλές πολλών grand masters διαπίστωσα πως δεν χρειάζεται. πχ Jerry Miculek, δε χρειάζεται συστάσεις, ρίχνει ριπές με περίστροφο. Είναι βαριά η προφορά του Τεξανού, αλλά το λέει στο 10:18 Ε.. οχι και βαρεια... Ακουγεται σαν να εχει τελειωσει τουλαχιστον Λυκειο, για να μην πω Πανεπιστημιο. Υπαρχουν Τεξανοι(ες) που προσποιουμαι οτι βαριακουω για να το επαναλαβουν καθαρα. Κι εχω ζησει μια ζωη εδω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #55 Posted January 15, 2019 Ε ναι, το ίδιο ισχύει κι εδώ. Μια και πέρασες από δω, εσύ τι προτιμάς, single ή double action? Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #56 Posted February 10, 2019 http://youtube.com/watch?v=zsORkuUjEG8 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
PKGR 420 Report post #57 Posted February 10, 2019 Θελει περισσοτερη πιεση στον αντιχειρα του αριστερου χεριου μιας και ο Χρηστος ειναι δεξιοχειρας. Παει μπουνια...κατα το Πασχα θα τον βαλω και σε σταδιο πρακτικης...τωρα εχει ski... Από τι απόσταση είναι αυτές οι βολές και τι γενιάς είναι to Glock 34 που έριξες? Είχε σκοπευτικά τριτίου ή τα deafult? Ρωτάω γιατί όλα αυτά μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο στο που φεύγουν οι βολές. Η συγκέντρωσή σου πάντως φαίνεται πολύ καλή... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #58 Posted February 10, 2019 4ης γενιάς, και αν θυμάμαι καλά, έχει το default σκοπευτικό πάνω. Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
PKGR 420 Report post #59 Posted February 11, 2019 4ης γενιάς, και αν θυμάμαι καλά, έχει το default σκοπευτικό πάνω. Εφόσον έχει τα default σκοπευτικά, λογικά θα είναι ευθυγραμμισμένα. Τα 4ης γενιάς έχουν κάποιες ασυμμετρίες στη σκανδάλη, δηλαδή ενώ είναι στην αρχή μαλακή, στη συνέχεια σκληραίνει απότομα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει το σκοπευτή να πατάει τη σκανδάλη με τοποθετημένη την πρώτη φάλαγγα του δείκτη ελαφρώς ή πολύ πλάγια και όχι κάθετα. Νομίζω ότι εάν ήταν θέμα grip, η συγκέντρωσή σου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Εγώ όταν είχα θέμα grip (πίεζα προς τα κάτω) πολλές βολές μου έφευγαν ακόμα και εκτός στόχου. Ίσως να είναι κάτι πιο μικρότερο από grip. Προτείνω να κοιτάξεις και το θέμα του πατήματος της σκανδάλης, να το συζητήσεις με τον εκπαιδευτή σου (αυτός άλλωστε είναι ο ειδικός) και να δοκιμάσεις να ρίξεις με ένα άλλο όπλο για να δεις και εκεί τι παίζει (π.χ. δοκίμασε με ένα walther)... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #60 Posted February 11, 2019 Τα χτεσινά ήταν με το Walther Q5 match και ήταν ελαφρως χειρότερα. Το ενδιαφέρον είναι ότι με διαφορετικά όπλα έχω διαφορετικά λάθη. Με το Glock ρίχνω σταθερά αριστερά από τον στόχο, ενώ με το Walther σταθερά ψηλά: Γενικά παντως θεωρώ ότι τα καλύτερα μου γκρουπ τα κάνω είτε με CZ είτε με το 34. Θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω το καινούργιο Walther Q5 Match SF που δείχνει υπερτούμπανο και λογικα λόγω βάρους θα «γράφει» καλύτερα, γιατί τον Ιούνιο θα φτάσει η στιγμή να αποφασίσω ποιο θα είναι το δικό μου... 1 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
PKGR 420 Report post #61 Posted February 11, 2019 Νομίζω ότι εάν ήταν θέμα grip και με το walther πάλι αριστέρα θα σου έφευγαν οι βολές, κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Αν θέλεις δοκίμασε κάτι την επόμενη φορά... Πες στον εκπαιδευτή να σου βάλει μερικά άσφαιρα μέσα στο γεμιστήρα, χωρίς εσύ να δεις ποια είναι και να κάτσει στη συνέχεια να σε παρατηρήσει. Σκοπός της άσκησης είναι να δει εάν κάνεις κάποια μικροκίνηση λίγα κλάσματα πριν πυροβολήσεις. Αυτό όμως φαίνεται μόνο εάν εσύ πιστεύεις ότι θα πυροβολήσεις γι αυτό και δεν πρέπει να ξέρεις που στο γεμιστήρα βρίσκονται τα άσφαιρα. Έτσι θα καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #62 Posted February 11, 2019 (edited) Στα πόσα μέτρα ο στόχος; Με 1911 έχεις ρίξει; Edited February 11, 2019 by Pant Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #63 Posted February 11, 2019 Στα 10. Ναι έχω ρίξει με 1911. Είναι πολύ ωραίο, αλλά οι σφαίρες είναι πολύ ακριβές. Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #64 Posted February 11, 2019 Μια χαρά είναι οι βολές σου. Οταν πάρεις το δικό σου και ρίχνεις συνεχώς μ΄αυτό θα είναι καλύτερα. 1911 δε σημαίνει απαραίτητα .40. Αν υπάρξει ευκαιρία, ρίξε με 9αρι 1911 bull barrel. 2 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post #65 Posted February 11, 2019 @Pant, τo 1911 που εχει ριξει ο Χρηστος ειναι 45αρι. @Χρηστος Λαππας, ενας απο την ομαδα παιζει με bull barrel, με πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμασεις. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PKGR 420 Report post #66 Posted February 11, 2019 Bull, φοβερο αλλά πανάκριβο.... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #67 Posted February 24, 2019 Πολύ κρύο σήμερα στο σκοπευτήριο κα ελάχιστος κόσμος. Ευκαιρία λοιπόν για παιχνίδι! 10 βολές, 5 hits με Glock 34. Μου φαίνεται με αυτό ρίχνω καλύτερα από όλα! Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #68 Posted February 24, 2019 Μονόβολα με καραμπίνα έριχνες; Σωραίοςςς! Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #69 Posted February 24, 2019 Χαχα όχι 9mm parabelum! Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post #70 Posted February 24, 2019 (edited) Πολύ κρύο σήμερα ... 10 βολές, 5 hits με Glock 34. Μου φαίνεται με αυτό ρίχνω καλύτερα από όλα! Στα 10 μέτρα...και με χέρια κόκαλα από το κρύο...μην το ξεχνάς... Edited February 24, 2019 by snowholic 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #71 Posted February 24, 2019 Σ' αράσει το Glock παρά τη σκανδάλη με τη λαστιχένια αίσθηση και διαδρομή Παγκράτι-Κολιάτσου Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #72 Posted February 24, 2019 Δεν έχει λογική, αλλά με αυτό ρίχνω καλύτερα Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,245 Report post #73 Posted February 24, 2019 Δεν είσαι ο μόνος. Οταν ρίχνεις έτσι με ελαφρύ όπλο και δύσκολη σκανδάλη, έχεις καλό εκπαιδευτή και είσαι σε καλό δρόμο 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #74 Posted June 1, 2019 Πρώτη φορά με CZ Shadow 2. Με αυτό το όπλο είναι δύσκολο να αστοχήσεις βασικα. 3 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,957 Report post #75 Posted June 1, 2019 Δικανο ειναι? Quote Share this post Link to post Share on other sites