Jump to content
Χρήστος Λάππας

Το Στάδιο Του Αρχάριου Σκοπευτή

Recommended Posts

Λογω της ραβδωσης; Αν ισχύει αυτό, αν κάποιος ρίχνει με το αριστερό πως θα πιέσει το frame του όπλου που ρίχνει ο Χρήστος;

Practice makes perfect

Δυστυχως οι αριστεροχειρες σε δεξιοστροφη ραβδωση εχουν μειονεκτημα.

Γι αυτο καποιες εταιρειες κατασκευης τα τελευταια χρονια, για να διορθωσουν αυτη την ανισοτητα,

κατασκευαζουν και κανες με αριστεροστροφη ραβδωση για σκοπευτικα πιστολια.

Υπαρχει βεβαια και το αμφιδεξιο που δεινει την επιλογη στο σκοπευτη να γυρισει αν θελει στα δεξια το διακοπτη σταθεροποιησης κλειστρου και απελευθερωσης γεμιστηρας.

Κατανοώ απόλυτα τι λες, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ.

Πριν 20 χρόνια, είχα κι εγώ οριζόντια απόκλιση και μου έδειξαν την πίεση στο frame για έλεγχο του όπλου. Στην πορεία και μετά τις συμβουλές πολλών grand masters διαπίστωσα πως δεν χρειάζεται.

πχ Jerry Miculek, δε χρειάζεται συστάσεις, ρίχνει ριπές με περίστροφο. Είναι βαριά η προφορά του Τεξανού, αλλά το λέει στο 10:18

Edited by Pant

Practice makes perfect

Κατανοώ απόλυτα τι λες, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ.

Πριν 20 χρόνια μου, είχα κι εγώ οριζόντια απόκλιση και μου έδειξαν την πίεση στο frame για έλεγχο του όπλου. Στην πορεία και μετά τις συμβουλές πολλών grand masters διαπίστωσα πως δεν χρειάζεται.

πχ Jerry Miculek, δε χρειάζεται συστάσεις, ρίχνει ριπές με περίστροφο. Είναι βαριά η προφορά του Τεξανού, αλλά το λέει στο 10:18

Ε.. οχι και βαρεια... Ακουγεται σαν να εχει τελειωσει τουλαχιστον Λυκειο, για να μην πω Πανεπιστημιο. Υπαρχουν Τεξανοι(ες) που προσποιουμαι οτι βαριακουω για να το επαναλαβουν καθαρα. Κι εχω ζησει μια ζωη εδω...

Ε ναι, το ίδιο ισχύει κι εδώ. Μια και πέρασες από δω, εσύ τι προτιμάς, single ή double action? :)

Practice makes perfect

Θελει περισσοτερη πιεση στον αντιχειρα του αριστερου χεριου μιας και ο Χρηστος ειναι δεξιοχειρας.

Παει μπουνια...κατα το Πασχα θα τον βαλω και σε σταδιο πρακτικης...τωρα εχει ski...

Από τι απόσταση είναι αυτές οι βολές και τι γενιάς είναι to Glock 34 που έριξες? Είχε σκοπευτικά τριτίου ή τα deafult? Ρωτάω γιατί όλα αυτά μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο στο που φεύγουν οι βολές. Η συγκέντρωσή σου πάντως φαίνεται πολύ καλή...

4ης γενιάς, και αν θυμάμαι καλά, έχει το default σκοπευτικό πάνω.

Εφόσον έχει τα default σκοπευτικά, λογικά θα είναι ευθυγραμμισμένα. Τα 4ης γενιάς έχουν κάποιες ασυμμετρίες στη σκανδάλη, δηλαδή ενώ είναι στην αρχή μαλακή, στη συνέχεια σκληραίνει απότομα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει το σκοπευτή να πατάει τη σκανδάλη με τοποθετημένη την πρώτη φάλαγγα του δείκτη ελαφρώς ή πολύ πλάγια και όχι κάθετα. Νομίζω ότι εάν ήταν θέμα grip, η συγκέντρωσή σου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Εγώ όταν είχα θέμα grip (πίεζα προς τα κάτω) πολλές βολές μου έφευγαν ακόμα και εκτός στόχου. Ίσως να είναι κάτι πιο μικρότερο από grip. Προτείνω να κοιτάξεις και το θέμα του πατήματος της σκανδάλης, να το συζητήσεις με τον εκπαιδευτή σου (αυτός άλλωστε είναι ο ειδικός) και να δοκιμάσεις να ρίξεις με ένα άλλο όπλο για να δεις και εκεί τι παίζει (π.χ. δοκίμασε με ένα walther)...

Τα χτεσινά ήταν με το Walther Q5 match και ήταν ελαφρως χειρότερα. Το ενδιαφέρον είναι ότι με διαφορετικά όπλα έχω διαφορετικά λάθη. Με το Glock ρίχνω σταθερά αριστερά από τον στόχο, ενώ με το Walther σταθερά ψηλά:

98908d2ec1de04b3e0baf2194a59442b.jpg

Γενικά παντως θεωρώ ότι τα καλύτερα μου γκρουπ τα κάνω είτε με CZ είτε με το 34.

Θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω το καινούργιο Walther Q5 Match SF που δείχνει υπερτούμπανο και λογικα λόγω βάρους θα «γράφει» καλύτερα, γιατί τον Ιούνιο θα φτάσει η στιγμή να αποφασίσω ποιο θα είναι το δικό μου...

• Like 1

Νίφει!

Νομίζω ότι εάν ήταν θέμα grip και με το walther πάλι αριστέρα θα σου έφευγαν οι βολές, κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Αν θέλεις δοκίμασε κάτι την επόμενη φορά... Πες στον εκπαιδευτή να σου βάλει μερικά άσφαιρα μέσα στο γεμιστήρα, χωρίς εσύ να δεις ποια είναι και να κάτσει στη συνέχεια να σε παρατηρήσει. Σκοπός της άσκησης είναι να δει εάν κάνεις κάποια μικροκίνηση λίγα κλάσματα πριν πυροβολήσεις. Αυτό όμως φαίνεται μόνο εάν εσύ πιστεύεις ότι θα πυροβολήσεις γι αυτό και δεν πρέπει να ξέρεις που στο γεμιστήρα βρίσκονται τα άσφαιρα. Έτσι θα καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται...

• Like 2

Στα πόσα μέτρα ο στόχος;

Με 1911 έχεις ρίξει;

Edited by Pant

Practice makes perfect

Μια χαρά είναι οι βολές σου. Οταν πάρεις το δικό σου και ρίχνεις συνεχώς μ΄αυτό θα είναι καλύτερα.

1911 δε σημαίνει απαραίτητα .40.

Αν υπάρξει ευκαιρία, ρίξε με 9αρι 1911 bull barrel.

• Like 2

Practice makes perfect

@Pant, τo 1911 που εχει ριξει ο Χρηστος ειναι 45αρι.

@Χρηστος Λαππας, ενας απο την ομαδα παιζει με bull barrel, με πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμασεις.

• Like 2

Bull, φοβερο αλλά πανάκριβο....

• Like 1

Πολύ κρύο σήμερα στο σκοπευτήριο κα ελάχιστος κόσμος. Ευκαιρία λοιπόν για παιχνίδι! 10 βολές, 5 hits με Glock 34. Μου φαίνεται με αυτό ρίχνω καλύτερα από όλα!

3946a4250218898bc1b928763f3ccfdd.jpg

Νίφει!

Πολύ κρύο σήμερα ... 10 βολές, 5 hits με Glock 34. Μου φαίνεται με αυτό ρίχνω καλύτερα από όλα!

Στα 10 μέτρα...και με χέρια κόκαλα από το κρύο...μην το ξεχνάς... :yes

Edited by snowholic
  • Like 1

Σ' αράσει το Glock παρά τη σκανδάλη με τη λαστιχένια αίσθηση και διαδρομή Παγκράτι-Κολιάτσου :)

Practice makes perfect

Δεν είσαι ο μόνος. Οταν ρίχνεις έτσι με ελαφρύ όπλο και δύσκολη σκανδάλη, έχεις καλό εκπαιδευτή και είσαι σε καλό δρόμο :)

• Like 1

Practice makes perfect