Jump to content
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2018-19

Recommended Posts

Θα βγάλει και βιβλίο , πως διέσχισε 800 μέτρα στο χιονισμένο δρόμο και τον διέσωσαν 300 μέτρα πριν το σαλέ . Στο δρόμο .

 

Αποκλειστικότητα το εξώφυλλο :post-1999-0-74004000-1546783769_thumb.png

  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

χαχαχαχαχαχ

 

μην το γελάς καθολου....

με τετοιο και πιο πολυ χιονι μια ωραια μερα, αυτον τον αιωνα, πεφτω απο πισω, παρεα με την γυναίκα μου.

μετα απο 100 μετρα λεω μεσα μου...την πατησαμε, σκασε και κολυμπα.

κατι γινωταν μεχρι να φτασουμε χαμηλα.

κοπος, ιδρωτας κλπ κλπ

χαμηλα αρχησαν οι καταρες και τα κλαματα

που με εφερες, να πας να φερεις βοηθεια, εγω θα κατσω εδω κλπ κλπ....

τελικα μετα απο κανα τριωρο, επεφτε και το σκοταδι, φτασαμε φτερο...

ευτυχως ειχα παρκαρει απο εκει....

  • Like 4

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι χτες όποιος έπεφτε από πίσω θα έκαιγε 5000 θερμίδες για να βγει Φτερό με σκι, με σανίδι μάλλον 20.000 θερμίδες.

 

Οι σωστή ανακοινώση του ΧΚΠ για αύριο Δευτέρα.

 

Ακόμη μια καταπληκτική μέρα με πολύ καλή ποιότητα χιονιού και λιακάδα. Σπάνια έχουμε τόση ποσότητα του χιονιού τέτοια εποχή. Αυτό το γνωρίζουν οι φίλοι χιονοδρόμοι γι αυτό και η προσέλευση όλες αυτές τις εορταστικές μέρες ήταν και είναι μπραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία! ουσιαστικά άδειο το χιονοδρομικό, καταφέραμε με τα νέα λιφτ να έχουμε πολύ λιγότερο κόσμο από ότι παλιά με τις ασυναρτησίες που κάνουμε.

 

Πέρα από το χιόνι όμως, μεγάλο ρόλο στην προσέλευση παίζουν και οι υπερσύγχρονοι αναβατήρες μας που εξαφανίζουν τις ουρές και ανεβάζουν με ασφάλεια και ταχύτητα τους χιονοδρόμους στο βουνό και δεν τους έχουμε βάλει και ένα single file, ενώ πληρώσαμε combi αλλά combi δεν έχετε! Στην επιστροφή από Φτερόλλακα υπομονή είναι υπερσύγχρονος αλλά γυρνάει λιγότερο κόσμο από ότι ο παλιός.

 

Αύριο Δευτέρα περιμένουμε λίγα σύννεφα και τσουχτερό κρύο. Ωστόσο το χιόνι γι ακόμη μια μέρα θα είναι super γι αυτό και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μας επισκεφθείτε!

 

το ΧΚΠ θα λειτουργήσουν:
ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ηρακλής, και τον χαλασμένο Περικλή που ίσως δουλέψει για δυο ώρες, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας, Ήρα και baby 1 & 2

Έχουμε άλλα 5 συρόμενα λιφτ αλλά βαριόμαστε να τα ανοίξουμε παρόλο που τα πληρώσατε στις πολυήμερες.

ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Ηρακλής (8, 15), Διηάνειρα (12), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 19, 16, 11), Ήρα (7, 7α) και baby 1 &2. Οι πίστες δεν έχουν αρκετούς πιστέρ και έχουν τρελούς χιονοδρόμους που κανένας δεν τους κάνει παρατηρήσεις, ενώ διάφορα σανίδια κατά καιρούς φεύγουν μόνα τους οπότε προσοχή, μη μας κουράζετε και τους γιατρούς. Επίσης έχουν έλκηθρα, σκύλους , πεζούς αλλά δεν είστε χαζοί να πέστε πάνω τους. Προσοχή στη βάση του Ηρακλή φρενάρουν οι σανιδάδες τελευταία στιγμή για φιγούρα.

 

Εκτός πίστας: Σεμνά δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει. Πάρτε και κάνα δορυφορικό τηλέφωνο θα σας σώσουμε μάλλον εμείς ή η ΕΜΑΚ ή η Ομάδα διάσωσης ή ο Άι Γιάννης η Παναγιά μαζί σας.

ΚΑΙΡΟΣ
Αύριο αναμένουμε νεφώσεις και παγετό. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς Β. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -11C έως -13C.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί αλλά θα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τον δρόμο μέχρι κάπου και μετά να σας πούμε να βάλετε αλυσίδες. Σιγά μη βγάλουμε και κάποιον να σας λέει κάτι δηλαδή. Ο δρόμος Κελλάρια – Φτερόλακα παραμένει κλειστός λόγω κινδύνου χιονοστιβάδων και ναι είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε να τον ανοίξουμε αλλά ούτε και να κόψουμε τις χιονοστιβάδες να τελειώνουμε..

Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΩΡΑΡΙΟ

Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 08:00 (τα καρεκλάκια του Ηρακλή τα κρεμάμε χαλαρά κατά τις 8.30 χαλαρώστε)-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30)

Edited by ΜΙΚ
  • Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι Καλή Χρονιά!

 

Όντας μακρυά παρακολουθώ με ενδιαφέρον το forum ΧΚΠ και προσπαθώ να το φανταστώ μέσα από τις φωτογραφίες, τα σχόλια σας και την εμπειρία μου...

Έτσι διαμόρφωσα την παρακάτω εικόνα για τα δεδομένα και ζητούμενα ΧΚΠ (αυτά που έδειξε ότι έχει ή δεν έχει το ΧΚΠ, στα δικά μου "μάτια" τουλάχιστον, με επιφύλαξη λόγω μη φυσικής μου παρουσίας, κάθε διόρθωση/ συμπλήρωση δεκτή) για τη περίοδο 18/12/2018- 06/01/2019 , η οποία Θεωρείται η πιο σημαντική περίοδος της χειμερινής σαιζόν.

 

 

Ειχε το ΧΚΠ-Δεδομένα - Θετικά σημεία

 

Χιόνια ( το βουνό γέμισε εγκαίρως χιόνι, καιρό είχαμε να χαρούμε τόσους "πουδρόκερους" , Θεία χάρη, Λευκά Χριστούγεννα δεν έχουμε συχνά)

 

Τύχη καλή ( η καλή οργάνωση ΧΚ μειώνει, δεν μηδενίζει την πιθανότητα σοβαρών ατυχημάτων π.χ χιονιστοιβάδων, κτύπημα Σουμάχερ κλπ)

 

Λεφτά, ώστε να πληρώνει προσωπικό & υλικά αυτεπιστασίας χκπ & εταδ, και εργολαβίες έστω κι όπως όπως....

 

Μηχανήματα, (αναβατήρες αξιοπιστίας doppelmayer 2015 και όχι poma 1980, διαστρωτικά, εκχιονιστικά κλπ)

 

Ηγετική ομάδα (Νίκος, Θύμιος) με ψυχή, εμπειρία, γνώση, μεράκι π.χ αξιοποίηση άξονα Ερμή με κλειστό Μπαλαλούκα κλπ ....

 

Επικοινωνία (αν και πρέπει να γίνεται μέσω επίσημης διαδικασίας εκπροσώπου ΧΚΠ και όχι μέσω Σωτήρη vro κλπ όπως έριξε και ο phaeton)

Wi fi χκπ

Αφουγκρασμό βουνού- κοινής γνώμης ( πχ forum)

 

Εργαζόμενους ντόπιους ορεξάτους, αν και πολλά "διαμαντάκια" χάθηκαν δυστυχώς

 

Φίλους χιονοδρόμους που γνωρίζουν να απολαμβάνουν τα καλά χκπ κι ανέχονται τα κακά χκπ (σχετικό μονοπώλιο..)

 

Τουρίστες επισκέπτες της γύρω περιοχής, περιστασιακοί, που εντυπωσιάζονται και καλοπληρώνουν για την χιονοεμπειρία χκπ

 

Μεγάλη Προοπτική για Αναβάθμιση Παρεχόμενων Υπηρεσιών και βελτίωση λειτουργικών & οικονομικών δεικτών του (υπάρχουν?), αν βελτιώσει τα αρνητικά του που ακολουθούν

 

 

Δεν είχε το ΧΚΠ= Ζητούμενα, απαιτείται βελτίωση=Αρνητικά σημεία

 

Αξιοπιστία -προβλεψιμότητα (στο μέτρο του δυνατού), ώστε να ξέρει εύκολα ο πελάτης τι, που, πότε, πως, θα λάβει την υπηρεσία χκπ.

 

Αξιοποίηση χιονοημερών προ 18/12 για λειτουργία σε "χαμηλές στροφές ρονταρίσματος"

 

Έγκαιρη προετοιμασία προς αποφυγή "πυροσβεστικών λύσεων" της τελευταίας στιγμής.

 

Διαγωνισμούς "κομψούς" έγκαιρους (όχι τελευταία στιγμή τσάτρα πάτρα), με σαφείς, αυστηρές αλλά ρεαλιστικές προδιαγραφές, με εύλογα χρονικά περιθώρια που να προσελκύουν από το ευρύτερο δυνατό περιβάλλον, σοβαρούς με οικονομοτεχνική επάρκεια εργολάβους, με στόχευση (κοινή με ΧΚΒ) την οικονομικά- ποιοτικά μακροπρόθεσμα βέλτιστη λειτουργία συντήρηση χκπ, τον υγιή ανταγωνισμό, την ασφάλεια και ποιοτική αναβάθμιση των εργαζομένων, το ενιαίο της ευθύνης, την οικονομία κλίμακας, τον σεβασμό πελάτη / περιβάλλοντος/ τοπικής κοινωνίας, την άνετη και άμεση επέμβαση εταδ αν κι όταν χρειαστεί προς διαφύλαξη της ασφαλούς νόμιμης εύρυθμη-βιώσιμη λειτουργίας χκπ...

 

Αξιοποίηση κτιριακών εγκατάστασεων (wc 1950, cafe 2250 gerontovraxos- bakxos, chalet fterolaka)

 

Έμπειρο εκπαιδευμένο εξασκημένο εξοπλισμένο προσωπικό ( πχ πιστερ- αντιμετώπιση χιονιστοιβάδων , χειριστές-απεγκλωβισμό αναβατήρων, ταμίες- εξοικείωση skidata. ... )

 

Έγκαιρη, Υπεύθυνη συνεννόηση, αλληλεπίδραση με το κέντρο διοίκησης χκπ (δύσκολο όσο αυτό είναι απόμακρο, απρόσωπο στο ευρύ κοινό) πχ δεν ανοίγει η φτερόλακα όχι λόγω ομίχλης αλλά λόγω επικινδυνότητας λόγω ....πολύ φρέσκου χιονιού λόγω κλπ κλπ

 

Τιμολογιακή πολιτική ελκυστική με την λογική, κοινωνική ευαισθησία, εξωστρέφεια, αποτελεσματικότητα της (πχ δίκαιη κατανομή/ επιβράβευση ρίσκου λειτουργίας)

 

Εγγυημένη άψογη οδική πρόσβαση/καθοδήγηση/ αστυνόμευση από τον καθ ύλη αρμόδιο Δήμο ή Περιφέρεια η Αστυνομικό Τμήμα ( εκχιονισμός και Με ανέμη όχι μονομαχαιριά)

 

Καλοεκχιονισμένα πάρκινγκ-πρόβλεψη χώρων υποδοχής -ευθύνη χκπ

 

Ειλικρινή στήριξη και ανιδιοτελές ενδιαφέρον από πολιτικά πρόσωπα και τοπική κοινωνία, διαχρονικά κι ανεξάρτητα από "προεκλογικές περιόδους"

 

Βέλτιστη αξιοποίηση ... όλου του διαθέσιμου χιονοδρομικού πεδίου (πχ φτερολακα σαχάρα, baby φαεθων) & υπάρχοντων υπερσύγχρονων μηχανημάτων και υποδομής (π.χ δυνατότητα skidata για Internet ticketing )

 

Σταθερή διαχρονικά Μείωση λειτουργικής ζημίας με αύξηση προσελεύσεων, αύξηση εσόδων "πανταχόθεν", μείωση εξόδων "πανταχόθεν ", βέλτιστη αξιοποίηση δαπανούμενων πόρων, ούτε χιονοώρα λειτουργίας χαμένη....

 

Εγκαιρη Ψυχραιμη Συνεργασία για εντοπισμό προβλημάτων, Στοχοθέτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, Σχεδιασμό λύσεων υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, Διάφανη Παρακολούθηση -

Αντικειμενική Αξιολόγηση Αποτελεσμάτων, Επικαιροποίηση λύσεων για συνεχή Βελτίωση Ποιότητας

 

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ?

Ελπίζω το απλό , το αυτονόητο...

Σύντομα να μειωθούν τα αρνητικά και να λάμψουν τα θετικά σημεία ΧΚΠ.

 

Το βουνό είναι υπέροχο και μας περιμένουν πολλές καλές χιονοημέρες μέχρι τον Απρίλιο

 

Το ΧΚΠ δείχνει να βελτιώνεται βδομάδα με τη βδομάδα, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης της λειτουργίας του, αν και μέσα στα υπάρχοντα από την Αθήνα προγραμματισμένα πλαίσια

 

Η Αθήνα πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους, να σεβαστεί το ΧΚΠ και να αποκτήσει επίγνωση του πολύτιμου δημόσιου Αγαθού (χιονοεμπειρία) που διαχειρίζεται τόσο άτσαλα, ανεύθυνα και ατιμώρητα. Δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη "άδικα" ούτε μια ώρα λειτουργίας χκπ....

 

Καλή συνέχεια και καλό σκί...

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτσε να δούμε πότε θα ανοίξουν Σαχάρα, Οδυσσέα, τι θα δουλεύει καθημερινες.

 

Η....χαμηλή αρχίζει 8-1.

Edited by vro
  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα άνοιξε ο Δίας. Γιαβας γιαβας.

Η Σαχάρα θέλει δύο χειριστές για το λίφτ. Κανονικά έναν διασώστη πιστερ σε ετοιμότητα στην κορφή και διαστρωση με Βίντσι.

Κάνοντας οικονομία μπορείς να βάλεις τον πιστερ στην κορφή του λίφτ τις καθημερινές χωρίς μεγάλη κίνηση. Θεωρητικά πάντα γιατί φέτος οι πιστερ είναι του εργολάβου ενώ οι λιφτιερηδες της εταδ.

Ευτυχώς δεν λες που μερικοί από τους ρατρακατζηδες είναι πρώην έμπειροι πιστερ και ξέρουν 5 πράγματα...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε χωρίς να θέλω να σε προσβάλω μάλλον και σ' εσένα δεν αρκεί μια βδομάδα στις Άλπεις, όπου μπορεί και να μην σου κάτσει ο καιρός. Γιατί αν σου αρκούσε δεν θα ήσουν εδώ να παρακολουθείς τι γίνεται στον Παρνασσό. Μην απαξιώνουμε τα πάντα. Και το καλοκαίρι καλή είναι μια βδαμόδα στο Αιγαίο, αλλά και τον Σαρωνικό όταν μπορούμε τον τιμάμε.

Γιατί αν σου αρκούσε δεν θα ήσουν εδώ να παρακολουθείς τι γίνεται στον Παρνασσό

και εγω δεν θελω να σου κανω τον "πονηρο" ουτε τον δικηγορο του Γιαννη...αλλα δεν συμφωνω με την παραπανω παρατηρηση σου....δλδ οποιος κανει σκι στις αλπεις δεν επιτρεπετε να παρακολουθει και να εχει γνωση και γνωμη για τον παρνασσο?..ολοι απο εδω ξεκινησαμε και ισως εδω καταληξουμε...Ελληνες ειμαστε (χωρις διαθεση αντιδικιας)

  • Like 4

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Παρνασσός έχει αυτή τη στιγμή χιονοκάλυψη για λειτουργία στο 100% των αναβατήρων και των πιστών.

 

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

  • Like 10

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχει 100% χιονοκαλυψη, είμαστε σε φούλ σεζόν, με ιδανικές συνθήκες. Και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν λειτούργησε ο Οδυσσέας, η Σαχάρα, το πάνω baby, το baby της Φτερόλακας, η 14 και η περιφερειακή. Επίσης δεν λειτουργεί το σαλέ στο 2240, αλλά ούτε και το σαλέ της Φτερόλακας.

 

Παρόλα αυτά, η τιμή της κάρτας είναι 30 Ευρώ.

 

Και ο Σωτήρης στο Facebook επιμένει ότι τα Κελάρια έχουν περισσότερους χιονοδρόμους από άλλες χρονιές...

  • Like 12

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανέλπιστα καλή ημέρα σήμερα με λίγους σκιέρ και αρκετούς επισκέπτες. Σαχάρα και Οδυσσέας, σαλέ Φτερόλακας κλειστά. Χιόνι άφθονο ,αλυσίδες από την διασταύρωση.
https://www.facebook.com/kosaitis/videos/2106637072738978/?l=1889022910362847625
https://www.facebook.com/kosaitis/videos/2106635996072419/?l=6325220368523872658

post-2380-0-11154900-1546806016_thumb.jpg

post-2380-0-55462500-1546806054_thumb.jpg

post-2380-0-86433400-1546806135_thumb.jpg

post-2380-0-24805600-1546806177_thumb.jpg

post-2380-0-39830700-1546806209_thumb.jpg

Edited by kosaitis
  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορεί η Σαχάρα να ήταν εκτός λειτουργίας αλλα κατα τη γνώμη μου είχε, μαζί με Τυρία, τα πιο βατα εκτος. Ίσως να φταίει η κλίμακα του χώρου και τι χιόνι είναι πιο απλωμένο, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο μεγάλες στροφές.

Ήταν λουκούμια σε ένα κατά τα άλλα κάπως επικίνδυνο βουνό (κατά τη γνώμη μου) λόγω του βάθους του εκτός.

Στα δέντρα ήθελες κάτι φαρδύ, αλλιώς βούλιαζες. Και το να είσαι όλη την ώρα με το βάρος πίσω, είναι κουραστικό.

Καλά, τον σκουπιδότοπο με τα παλιά λιφτ, ετσι θα τον αφήσουν;

 

Υγ: Τώρα συνειδητοποίησα πόσο άκυρος είναι ο σχεδιασμος της συνδεσης μεταξυ 7 και 6...

  • Like 9

JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α κι επίσης το χα απορία σήμερα. Αφου είπαν ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο απο τα Κελάρια, πώς βρέθηκαν κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ της Φτερο;


JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α κι επίσης το χα απορία σήμερα. Αφου είπαν ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο απο τα Κελάρια, πώς βρέθηκαν κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ της Φτερο;

Φίλε Παναγιώτη ανεβαινες από Αμφίκλεια ή Πολύδροσο κανονικότητα με αλυσίδες ή χειμερινά. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να κάνεις μαγικά για να παρκάρεις αφού τα πάρκινγκ είχαν πάνω από ένα μέτρο χιόνι. Για τον Μπαλαλουκα δεν το συζητάω, ούτε με Unimog. Ίσως με snowmobile, ratrak, άντε καί κανένα έλκηθρο με husky))
  • Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α κι επίσης το χα απορία σήμερα. Αφου είπαν ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο απο τα Κελάρια, πώς βρέθηκαν κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ της Φτερο;

Φίλε Παναγιώτη ανεβαινες από Αμφίκλεια ή Πολύδροσο κανονικότητα με αλυσίδες ή χειμερινά. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να κάνεις μαγικά για να παρκάρεις αφού τα πάρκινγκ είχαν πάνω από ένα μέτρο χιόνι. Για τον Μπαλαλουκα δεν το συζητάω, ούτε με Unimog. Ίσως με snowmobile, ratrak, άντε καί κανένα έλκηθρο με husky))

post-12-0-19140400-1546810663_thumb.jpg

post-12-0-72676400-1546810785_thumb.jpg

post-12-0-83374400-1546810878_thumb.jpg

Edited by porfirio
  • Like 13

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

πως βγαινουμε

 

προσπαθουμε να ξεθαψουμε με τα χερια τα σκι (διαβαζω οτι τα βγαζουμε και τα κανουμε φτυαρια και μου σηκωνεται η τριχα, ποτε αν μπορουμε δεν βγαζουμε τα σκι.).

τα μπατον σταυρος, τα πιανουμε στο σημειο συνδεσης ριχνουμε βαρος και προσπαθουμε να σηκωθουμε.

οχι σπασμωδικες κινησεις, οικονομια δυναμεων.

 

Χθες έκανα το λάθος (sorry για το "τοπικά" off topic) να πάω με 75cm πέδιλο (movement yaka) τρομάρα μου στους πυλώνες του χ.κ. πισοδερίου (τα απάτητα κάτω από τους πυλώνες της διθέσιας της πίστας πισοδερίου), με μαλακό χιόνι που έφτανε μέχρι και σε σημεία τη μέση. Με χιόνι που σε σημεία ήταν τόσο μαλακό που το μπατόν χανόταν μέσα κάθετα και έβρισκες χώμα. Τσίμα τσίμα στην αρχή κατέβαινα αλλά κάπου κάνω το λάθος να στρίψω στο βαθύ για να σταματήσω. Καρφώνομαι μέσα. πέφτω και αρχίζω να σκάβω για το ένα πέδιλο που ήταν θαμμένο κάτω από 1 μ.+ χιόνι. Το ένα ήταν κάπως στην επιφάνεια, το άλλο έπρεπε να σκάψω αρκετά για να βρω τη δέστρα αλλά και πάλι η ουρά και η μύτη ήταν κολλημένη (τσιμέντο).

 

Κάνω το λάθος και βγάζω πέδιλα για να κάνω φτυάρι... Κατέληξα να μπουσουλάω για κάνα 15' σε συνθήκες κινούμενης άμμου, μέχρι να καταφέρω κάπως (ούτε θυμάμαι πως, μάλλον από τύχη) να βάλω πάλι πέδιλα και να ξανατσουλήσω. Το πρόβλημα δεν ήταν να σηκωθείς στα πόδια. Ήταν να μπορέσεις να σταθείς πάνω σε πέδιλα για να δέσεις.

  • Like 2

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;"><span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">'''</span></em></span>Riding in the air nocturnal</span></p>

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Living free</span></p>

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Rip ride<span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">''</span></em></span></span>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες Κυριακή,

2ώρες κι ενα τεταρτο παρκιν μεχρι έξοδο αράχωβας

 

έφαγα ένα ταπερ πέννες με σάλτσα κρέμα γάλακτος, καραμελομένα κρυμμύδια, μπέικον και μανιτάρια

2 μήλα και 2 πορτοκάλια

  • Like 11

How you stand is how you ski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επιστροφή χτες από Αγόριαννη...ούτε αυτοκίνητο δεν συναντήσαμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες Κυριακή,

2ώρες κι ενα τεταρτο παρκιν μεχρι έξοδο αράχωβας

 

έφαγα ένα ταπερ πέννες με σάλτσα κρέμα γάλακτος, καραμελομένα κρυμμύδια, μπέικον και μανιτάρια

2 μήλα και 2 πορτοκάλια

 

Δεν άνοιξες κανένα μπουκάλι κρασί ?

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

κατι ερημιες στις πιστες σημερα....

απο αυριο θα πηγαινεις κελαρια (γιατι φτερο κομματι δυσκολο το βλέπω) και θα βγαινει δελτιο αγνοουμενου του ερυθρου σταυρου....

απο το ενα ρεκορ στο αλλο....

  • Like 7

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες Κυριακή,

2ώρες κι ενα τεταρτο παρκιν μεχρι έξοδο αράχωβας

 

έφαγα ένα ταπερ πέννες με σάλτσα κρέμα γάλακτος, καραμελομένα κρυμμύδια, μπέικον και μανιτάρια

2 μήλα και 2 πορτοκάλια

:LMAO: κλαίω από τα γέλια!

Πάνε τα καραμελωμένα κρεμμύδια με τις πέννες με κρέμα γαλακτος;

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν το δεύτερο γεύμα...

  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σχετικά με εχθές Κυριακή:

 

Απρόσμενα λίγος κόσμος ακόμη και στις 12:30 που ξεκίνησα να φύγω.

Επειδή ήμουν μόνος μου, είχα μια επιπλέον ανησυχία σχετικά με το εκτός στη Φτερό για ευνόητους λόγους.

Μίλησα με 2-3 πάνω και είπαμε να πέσουμε παρέα αν είναι. Με τέτοιες συνθήκες ούτε αυτό μου ήταν άνετο, εφόσον δεν είχα beacon/σόντα/φτυάρι στο σακίδιο. Αφού από τις 08:00 ως 10:00 έκανα Κελλάρια (το εκτός ήταν γαζωμένο όσο δεν πάει) πέρασα δίπλα. Κατέβηκα ως πάρκινγκ, εκτός ότι είχε μείνει ήταν όντως πολύ βαθύ. Και όσο αργούσε ο Δίας το κόψαμε με πόδι ως την είσοδο της Σαχάρας. Ήταν πραγματικα ΠΟΛΥ το χιόνι. Σε ένα transition πέρασα πάνω από μια υποθαλάσια οροσειρά που δεν την είχε χαρτογραφήσει το καλοκαίρι το sonar του μυαλού μου και στην πρώτη μέρα της νέας σανίδας είχαμε core shot. Αυτό κανονικά θα με είχε σκάσει δεδομένου ότι δεν αλλάζει πλεον τακτικά ο εξοπλισμός. Αλλά ήταν ΤΟΣΟ ωραία η κατάβαση που σχεδόν τείνω να πω "χαλάλι".

 

Δεν ξέρω ποιος ήταν και αν είναι μέλος και γραφών εδώ, αλλά πολλά συγχαρητήρια σε έναν skier που στην κορυφή στα λούκια της Φτερό επέβαλε την τάξη σε ένα γκρουπ... θερμόαιμων της συνομοταξίας μου (snb) σηκώνοντας λίγο φωνή σε μερικούς που θέλαν να φύγουν 2-2 για να είναι πιο εντυπωσιακό το βίντεο είπε "παιδιά, όταν βγεί στην έξοδο τότε μόνο θα φύγει ο επόμενος. Τα έχουμε δει, μην κοπεί καμια πλάκα και πάει ο από κάτω άκλαφτος".

 

Ήθελα να συνεχίσω στη Σαχάρα (μετά άνοιξε και ο Δίας) αλλά λίγο η ανασφάλεια ότι απερισκεψίες που κοροϊδεύω δε θέλω να τις κάνω, λίγο του ότι η βάση είχε διαλυθεί, κατηφόρισα. Δυστυχώς από Αράχωβα γιατί έπρεπε να τακτοποιήσω κάτι και αντί να είμαι σε 2.5 ώρες Αθήνα ήμουν σε 5...

Edited by royale
  • Like 11

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    No users celebrating today
  • Who is online

    No members to show

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...