Jump to content
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2018-19

Recommended Posts

post-911-0-17466600-1548014995_thumb.jpg

με κοκκινο η περιφερειακη, καθετα με κοκκινο η εξοδος στα ανω κελαρια απο την κατω πόρτα (σχετικα ασφαλης).

με κιτρινο η εξοδος απο την πανω πορτα.

ειναι φανερο οτι η ασφαλεια και στις δυο περιπτωσεις απαιτει καθετη εξοδο και οχι διαγωνια τραβερσα.

η πισω πλευρα της κοτρονοραχης ειναι γνωστο οτι δινει χιονοστιβαδες.

εκπληξη ειναι τα ριζά της τουμποραχης.

Edited by vro
  • Like 5

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Επειδή βαρέθηκα την κατάσταση στην Ελλάδα όπου όλοι το παίζουν Κινέζοι, κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και εμείς τα τραβάμε όλα. Αγαπητοί "επιχειρηματίες" δεν σας ζήτησε κανένας να πληρώσετε παραπάνω (από τα μισά και λιγότερα που δηλώνετε) αλλά να διεκδικήσετε (με έντονο τρόπο) τα μισά από αυτά που δίνετε να προορίζονται για την λειτουργία του χιονοδρομικού. Αλλά γνωρίζετε ότι εάν το κάνετε αυτό θα σας περάσουν από ελεγχτίκο κόσκινο γιατι τα χρήματα αυτά θα λείψουν από αλλού (μισθοί δημοσίων υπ). Ερασιτέχνες όλοι.

Επειδή βαρέθηκα και εγώ την όλη κατάσταση αγαπητέ την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια για εξωτερικό. Το κράτος είδη παίρνει πάρα πολλά από τους επαγγελματίες. Δεν θα σου χρηματοδοτήσω εγώ το χόμπι. Υπάρχουν αλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Οποτε θέλει το κράτος μπορεί να κανει πολλά για τη φοροδιαφυγή.

• Like 2

9-2-05020.jpg

Φανταστική μέρα σήμερα με γρήγορο χιόνι και παρα πολύ καλό στρώσιμο στα Κελλαρια.

Ηρακλής:

post-1407-0-00751200-1548065301_thumb.jpeg

• Like 7

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Οφείλω όμως να πώ οτί το βούνο σάν γενική εικόνα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρσυ. Είδα υπέυθυνους να ασχολούνται σοβαρά με τίς τουαλέτες.. και τα λίφτ δούλευαν σχέδον όλα. Πέρσυ είχες η βάκχο η ηρακλή.... για καθημερινή... . Το στρώσιμο παντός ήταν κάτω του μετρίου.

WORK FOR IT!

Για το στρώσιμο: με βάση το τι έχουν δει τα ματάκια μου τα τελευταία χρόνια, ναι θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ βελτιωμένο στρώσιμο (για μια καθημερινή ειδικά) και για τα δικά μου γούστα πολύ καλό μιας και προτιμώ πάντα τα εκτός, που σήμερα δεν ήταν καλά (λογικό λόγω καιρού των τελευταίων ημερων).

Ισως φταίει ότι ήμουν πάνω με το που άνοιξε, οπότε το χάρηκα στο καλύτερο του.

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι!

Για το στρώσιμο: με βάση το τι έχουν δει τα ματάκια μου τα τελευταία χρόνια, ναι θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ βελτιωμένο στρώσιμο (για μια καθημερινή ειδικά) και για τα δικά μου γούστα πολύ καλό μιας και προτιμώ πάντα τα εκτός, που σήμερα δεν ήταν καλά (λογικό λόγω καιρού των τελευταίων ημερων).

Ισως φταίει ότι ήμουν πάνω με το που άνοιξε, οπότε το χάρηκα στο καλύτερο του.

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι!

καταλαβες τι λες?

Στη φωτογραφια που εχεις παραθεσει βλεπουμε ενα κακο εως μετριο στην καλυτερη στρωσιμο.

Edited by kostas225
  • Like 2

Εγώ νομίζω οτί οι ραφές πάνω απο 5πόντους ανάμεσα στις ρατρακιές, οι λακούβες , τα κάθετα σημάδια βάθους 10 πόντων από τις ερπύστριες στην φλαταδούρα ακριβώς στο κέντρο του αίολου θεωρούνται κακό στρώσιμο. Και ναί η λειτουργία του χιονοδρομικού για καθημερινή είναι φανερά βελτιωμένη...

• Like 1

WORK FOR IT!

Καθημερινή και ο Δίας ανοικτός και ευχάριστος

Καθημερινή και η 6 ανοικτή αρκετά δυσάρεστη

Καθημερινή και η 7 ανοικτή με την κατεβασιά από τα δένδρα ευχάριστη

Θέλω να πω ότι η προσπάθεια να κρατηθεί η φτερο ανοικτή καθημερινές είναι ότι καλύτερο μπορεί το ΧΚΠ να προσφέρει και ελπίζω να μας εκπλήξουν ευχάριστα στο μέλλον (οι πρώτες πετρούλες έκαναν την εμφάνιση προσοχή ) να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι άκουσα ότι θα δοθεί αύριο η μεθαύριο η περιφερειακή και ίσος η Σαχάρας , τέλος ,μικρούς και ευχάριστους ορειβατικούς περιπάτους τριγύρω από τον δρόμο προς Αμφίκλεια η και άνω Σουβαλα πολλές παρά πολλές, καλά να περνάμε στο Παρνασσό που δεν είναι μόνο το σαλέ στα κελάρια !

• Like 8

Το πρώι αμέσως μέτα το λιβάδι κάποιοι άτυχοι είχαν πέσει στην γνωστή λακούβα (τάφρο) χάσανε τον έλεγχο και από όσο καταλαβα χτύπησαν στο τοίχο χιόνιου δεξιά τοθς οπόυ και κατέστρεψαν όοολο το μπρόστινο μέρος του αυτοκινήτου . Ξυνό τους βγήκε το σκί στους ανθρώπους.. Λίγο άσφαλτο ρε γαμώτο μου... Είδα τον έναν να φωτογρσφίζει τις λακούβες... Άντε να βρείς το δίκικ σου..

• Like 1

WORK FOR IT!

Αααα και κάτι ακόμα... Ποιός είναι υπέυθυνος για τον αποχιονισμό των κάδων στο λιβάδι? Δλδ μέχρι να λιώσουν τα χιόνια οι κάδοι θα παραμέινουν έτσι παγωμένοι.... γεμάτοι σκουπίδια..? Θεέ και κύριε...

• Like 5

WORK FOR IT!

καταλαβες τι λες?

Στη φωτογραφια που εχεις παραθεσει βλεπουμε ενα κακο εως μετριο στην καλυτερη στρωσιμο.

Καταρχάς να σου πω ότι γενικά καταλαβαίνω τι λεω, όποτε θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεχτικος στον τρόπο που γράφεις κάτι.

Στην ουσία τώρα, ξαναγράφω για να είναι πιο κατανοητό: Με βάση τα δικά μου κριτήρια, για μια καθημερινή για το ΧΚΠ (και το πως με έχει συνηθίσει κατά καιρούς), για τα ΔΙΚΑ μου γούστα ήταν ένα καλό πάτημα εκεί που με ενδιέφερε να κάνω σκι.

Η φωτογραφία δεν έχει μπει για πειστήριο, απλά είναι μια εικόνα από ένα σημείο του χιονοδρομικού.

Προφανώς δεν ηταν τέλειο και προφανώς έχουμε δει και καλύτερα στρωσιματα, αλλά το κυριότερο είναι πως σήμερα στο χιονοδρομικό μπορούσες να περάσεις φανταστικά, χωρις μιζέρια, κάτι που και έγινε, όποτε στο τέλος της μέρας αυτό με ενδιαφέρει.

Edited by Al_Foutzin
  • Like 2

Ο Ηρακλής έβγαλε βλάβη και είναι κλειστός αύριο;

Ο Ηρακλής έβγαλε βλάβη και είναι κλειστός αύριο;

Μέχρι τις 3 παρα που ήμουν πάνω, δούλευε κανονικά πάντως.

Επειδή βαρέθηκα και εγώ την όλη κατάσταση αγαπητέ την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια για εξωτερικό. Το κράτος είδη παίρνει πάρα πολλά από τους επαγγελματίες. Δεν θα σου χρηματοδοτήσω εγώ το χόμπι. Υπάρχουν αλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Οποτε θέλει το κράτος μπορεί να κανει πολλά για τη φοροδιαφυγή.

Πρέπει να εξηγήσω τους όρους αστυφιλία, αποκέντρωση, ισόρροπη ανάπτυξη; Η χιονοδρομία είναι ένα κομμάτι του ορεινού τουρισμού. Ορεινός τουρισμός είναι αυτός που βοήθησε πολλές περιοχές να μην ερημώσουν. Πώς θα ήταν η Αράχωβα, η Σμίξη, ο Άγιος Αθανάσιος, το Ελατοχώρι χωρίς τα χιονοδρομικά; Τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και τόσες άλλες περιοχές. Όχι παραπάνω εισφορές αλλά καλύτερη διαχείριση, το έγραψα. Η ανεπάρκεια του κράτους γνωστή, αλλά να μην χρησιμοποιείται ως άλλοθι.

Μέχρι τις 3 παρα που ήμουν πάνω, δούλευε κανονικά πάντως.

Μέχρι το κλείσιμο δούλευε κανονικά

χαρτοπετσετες τωρα.

παντως σημερα ηταν κλειστος απο την αρχη.

Πρέπει να εξηγήσω τους όρους αστυφιλία, αποκέντρωση, ισόρροπη ανάπτυξη; Η χιονοδρομία είναι ένα κομμάτι του ορεινού τουρισμού..... έγραψα.Η ανεπάρκεια του κράτους γνωστή, αλλά να μην χρησιμοποιείται ως άλλοθι.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι το κράτος δεν είνα κάποια αόριστη έννοια .... είμαστε εμείς.....και θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί είμαστε ανεπαρκής να χειριστούμε αυτόν τον τόπο

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like 3

Η φόλα της σεζόν σήμερα(μέχρι την επόμενη!!!)

Ομίχλη από τις 9.00 Άνοιξε για μικρό διάστημα. Ξαναέκλεισε. Τον αέρα φοβόμουν...μου την έφερε το συννεφάκι.

Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν δούλεψε η Φτερό. Μάλλον (είπε το προσωπικό!) είχε αέρα ή ομίχλη...κάτι είχε τέλος πάντων.

Έπρεπε να φάω μία...δεν μπορεί να ήμουν τόσο τυχερός συνέχεια

Παιδιά να το τολμήσουμε για αύριο;

Από Γιαννόπουλο FB

Αύριο στο ΧΚΠ αναμένονται πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που είναι πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία των αναβατήρων.

Το ΧΚΠ θα δοκιμάσει τις αντοχές του κι ελπίζουμε να καταφέρει να λειτουργήσει έστω και με μέρος των εγκαταστάσεων του, όπως το έχει κάνει αρκετές φορές.

Στο ΧΚΠ (καιρού επιτρέποντος) θα λειτουργήσουν:

ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ

Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Δίας και baby 1

ΠΙΣΤΕΣ

Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2α, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Διηάνειρα (12), Ήρα (7 & 7α), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 16, 19), Ερμής (11), snowpark και baby 1.

ΚΑΙΡΟΣ

Αύριο αναμένουμε νεφώσεις με λίγα χιόνια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί - θυελλώδεις Ν

και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -1C έως 0C.

C...

Έρχεται κι άλλο χιονάκι στο ΧΚΠ το ερχόμενο ΠΠΣΚ με νοτιάδες….(ωραίο χειμώνα διανύουμε στην "Ελλαδίτσα" μας παρόλα τα "αρνητικά" μας)

Το πιο πολύ χιόνι συνήθως πέφτει πάνω στο "γύρισμα του καιρού" από νότιες σε βόρειες κατευθύνσεις (προσωπικά με αρέσει ό όρος «πάντρεμα» των ανέμων).

Τότε …

την υγρασία των νοτιάδων την διαδέχεται η παγωνιά των βοριάδων, πέφτει η θερμοκρασία,

έχουμε χιονόπτωση- χιονοσυσσώρευση στα κοίλα μέρη των πιστών, ενώ στα κυρτά έχουμε, όταν «φσαεί δαιμονισμένα», «ανεμογδάρσιμο», εκτός αν, χιονοπαγίδες φροντίζουν να συσσωρεύουν χιόνι πίσω τους …κλπ, κλπ (πολύ πιο «έξυπνος» τρόπος «χιονοβιωσιμότητας πίστας» από (ενεργο+υδρο)-βόρα συστήματα τεχνητής χιόνωσης κλπ κλπ)

Τότε παρουσιάζονται και τα φαινόμενα παγοποίησης στους αναβατήρες,

δηλ. οι αναβατήρες (με σταθερές καρέκλες συνήθως), όντας ακίνητοι λόγω των ισχυρών ανέμων της χιονοθύελλας για να μην κτυπήσουν οι καρέκλες πάνω στους πυλώνες, συγκεντρώνουν πάνω τους (σε συρματόσχοινο, πυλώνες, ραουλιέρες πυλώνων, καρέκλες) ένα στρώμα πάγου, που απαιτεί πάρα πολύ κόπο, χρόνο, χρήμα, «αξιοπιστία», «θέληση για λειτουργία» από το ΧΚ για να ανατάξει την λειτουργία τους .

Για την «εύκολη και γρήγορη» ανάταξη της λειτουργίας του ΧΚ μετά την χιονοθύελλα ( ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση), ώστε να χαρεί ο πελάτης του ΧΚ το φρέσκο χιόνι και την «γαλήνη μετά την θύελλα»,

θεωρείται κρισιμότατο σημείο η.....

διαφύλαξη της «κίνησης των συρματοσχοίνων» των αναβατήρων εν μέσω χιονοθύελλας.

Σ’ αυτό το σημείο, το ΧΚΠ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα μετά το 2015,

(το μόνο ΧΚ εν Ελλάδι, αν εξαιρέσεις τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα στο ΧΚΦαλακρού)

αφού οι νέοι αναβατήρες Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα είναι αποσυμπλεκόμενοι.

Δηλ. τα «οχήματα τους» (6θέσιες καρέκλες ή 8θέσιες καμπίνες ) μπορούν να αποσυμπλέκονται από το συρματόσχοινο και να φυλάσσονται προστατευμένα στο garage τους, ενώ, εν μέσω χιονοθύελλας το συρματόσχοινο μπορεί να «τρέχει» ελεύθερο, «γυμνό από οχήματα» κρατώντας σε κίνηση τις τροχαλίες των πυλώνων και «σπάζοντας» το φίλμ πάγου, που πάει να σχηματιστεί πάνω στο συρματόσχοινο. (Επιπλέον το ΧΚΠ είχε προμηθευτεί και ειδικό υγρό doppelmayer για την αποφυγή σχηματισμού τέτοιου πάγου).

Έτσι,

όταν κοπάσει η χιονοθύελλα (όταν ο θεός δουλεύει ,ο άνθρωπος κάθεται- δεν κοιμάται), μπορεί το ΧΚΠ να ασχοληθεί, επικεντρώσει την προσπάθεια, τους διαθέσιμους πόρους του,…… μόνο στον εκχιονισμό σταθμών (φτιάρι και χειροκίνητες εκχιονιστικές φρέζες) για το πέρασμα των οχημάτων (καρέκλες ή καμπίνες) και στην προοδευτική διάστρωση των πιστών,

αποφεύγοντας την χρονοβόρα, κοστοβόρα πολύ κοπιώδη και επικίνδυνη εργασία της αποπάγωσης των αναβατήρων,

προσφέροντας σχεδόν άμεσα στον φίλο χιονοδρόμο, που τον επισκέπτεται ανυπόμονος μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες,

(εννοείται ότι παράλληλα έχει φροντίσει το ΧΚ, παρέα με αρμόδιους οτα, εκχιονισμό δρόμων πάρκιγκ καθώς και θέματα ενημέρωσης & λειτουργίας ταμείων)

τουλάχιστον τους δύο βασικούς άξονες Αφροδίτη – Βάκχο και Ηρα-Ηνιοχο-Ερμή, που επιτρέπουν την βασική (και διόλου μικρή) χιονοδρομική απόλαυση του ΧΚΠ. (αργότερα μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αναβατήρες .....)

Τα μέχρι σήμερα προγνωστικά εντοπίζουν αυτό το γύρισμα του καιρού την Παρασκευή, μάλλον το βράδυ.

Προβλέπεται (?) συννεφιά-χιονάκι το Σάββατο και λιακάδα – συννεφιά την Κυριακή.....(φυσικά όλα είναι ρευστά, γιαυτό απαιτούν ..."προσαρμοστικότητα και ελαστικότητα του συστήματος")

Είμαι βέβαιος ότι, επειδή η νέα ηγετική ομάδα ΧΚΠ (Νίκος- Θύμιος) διαθέτει

κοινή λογική-γνώση υφιστάμενων δυνατοτήτων- εμπειρία αλλά και

κυρίως μεράκι-θέληση για βέλτιστη λειτουργία, θα κάνει ό,τι μπορεί (π.χ διαρκή επιφυλακή, άμεση αντιμετώπιση βλαβών) για την διαφύλαξη της λειτουργίας τουλάχιστον των 2 βασικών αξόνων του ΧΚΠ και την μη παγοποίηση τους , ώστε να μη χαθεί «άδικα» και «χωρίς λόγο μη ανωτέρας βίας» ούτε μια ώρα λειτουργίας ΧΚΠ το ερχόμενο Σ,Κ.

Είδωμεν… , καλό σκί το ερχόμενο ΣΚ εντός ΧΚΠ (φοβάμαι τα εκτός μέχρι να περάσουν κάμποσες μέρες καλοκαιρίας …).

Υ.Σ

Κριτήριο (νομίζω) για την «μέτρηση» της «θέλησης για λειτουργία / αξιοπιστίας ενός ΧΚ» είναι ….ο χρόνος ανάταξης πλήρους λειτουργίας ΧΚ μετά την χιονοθύελλα καθώς και η λειτουργία του Χ.Κ εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

post-280-0-10950900-1548242384_thumb.jpg

post-280-0-64760800-1548242384_thumb.jpg

post-280-0-13430400-1548242385_thumb.jpg

post-280-0-65560600-1548242385_thumb.jpg

post-280-0-15452400-1548242386_thumb.jpg

post-280-0-86517600-1548242386_thumb.jpg

Edited by PanosDrivas
  • Like 6

πάνο αυτο νομιζεις οτι ειναι σωστο?

post-911-0-81686900-1548244439_thumb.jpg

φίλε vro , αυτό είναι το "βίαιο καθάρισμα" του συρματόσχοινου από πάγο, καθώς τσουλάει πάνω στην τροχαλία .

Φυσικά και δεν είναι η "σωστή" μέθοδος γιατί υπάρχει φθορά και κίνδυνος εκτροχιασμού. (υπάρχουν πολλά παρόμοια παραδείγματα κατά την αποπάγωση αναβατήρων π.χ το κοπάνημα των σιδερικών με βαριοπούλα)

Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμώνται από τους υπευθύνους λειτουργίας και μάλιστα υπό την πίεση του κόσμου. ....

Επειδή λοιπόν η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι καλύτερη της ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,

πρέπει το ΧΚ (ιδιαίτερα όταν έχει αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα) να κάνει ό,τι μπορεί για να μη φτάσει στο σημείο να αφιερώσει ....ρίσκο κινδύνου, χρόνο, κόπο, χρήμα (φθορά ανταλλακτικών) για την αποπάγωση των αναβατήρων του.

Edited by PanosDrivas
  • Like 4

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Όπως μπορείτε να δείτε και από τις κάμερες, ξεκίνησε η επισκευή του Αίολου. Λογικά, θα είναι έτοιμος το ΣΚ. Προσωπικό θα έχουν; Η επιλογή Μουσταφέρη ήταν τραγική!
    • Μα αν ήδη είχε οργανωθεί ένα πλάνο για την ανάδειξη του βουνού  δεν θα το συζητούσαμε τώρα ,θα το βιώναμε.  Δεν είναι πάθος , είναι λογική εκμετάλλευση του ορεινού τοπίου του Μαινάλου.  Η διαχείριση ενός τέτοιου τοπίου για προσφερόμενη αναψυχή θα πατούσε στα πρότυπα ανάπτυξης όπως ακριβώς θα γινόταν για μια παραθαλάσσια περιοχή , για ξένους τουρίστες. Δεν έχει διαφορά , τα ίδια επιχειρηματικά βήματα είναι απλά αλλάζει το είδος προς κατανάλωση.  Παραδείγματα διαχείρισης πιο ήπιων ορεινών περιοχών με δική τους ταυτότητα υπάρχουν. (Ιταλία , Γαλλία , Ισπανία της ίδιας γεωγραφικής ζώνης ) Τουρίστες με ανάγκες συγκεκριμένες υπάρχουν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο Τους εντοπίζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες , αυτή είναι η δουλειά τους και τους πουλούν το τουριστικό  προϊόν.Αυτοι φέρνουν χονδρικά  τουρίστες στην Ελλάδα δεν έρχονται οι περισσότεροι μόνοι τους  , ετσι λειτουργεί ο κλάδος σε όλο τον κόσμο. Τουρίστες με ανάγκες όπως αυτές που  μπορούν να προσφερθούν σε ήπιο ορεινό τοπίο και μάλιστα με ενδημικό δάσος 800.000 στρεμμάτων , υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη κατά δεκάδες  χιλιάδες. Η βασική ανάγκη τους  είναι η επαφή με την φύση , η οποία όμως έχει χαρακτήρα  δεν είναι κάτι "βιομηχανοποιημένο " για αυτό το λέμε "ήπιας" εκμετάλλευσης , γιατί διατηρείτε ο χαρακτήρας του χώρου , και όχι γιατί δεν πουλάμε ακριβές υπηρεσίες.  Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι κι όμως μεγαλύτερα από αυτά που προσφέρουν δύο ή τρεις βιομηχανικές μονάδες. Δεν συγκρίνεται.   Δεν είναι παραλογο το πλάνο αυτό , οι οικισμοί αυτοί μέσα στην έκταση του Μαινάλου να είναι κόμβοι παροχής τουριστικών υπηρεσιών , εστίαση , φιλοξενία κτλ μα ήδη (υπό)λειτουργεί έτσι με βάση όπως είναι η Βυτίνα , τα λαγκάδια ή την Στεμνίτσα.  Είναι πολλοί ακόμα οικισμοί που μπορούν να μετατραπούν σε "τουριστικά χωριά".  
    • Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ορεινό τουρισμό στην Αρκαδία; Θαυμάζω το πάθος σου, αλλά νομίζω ότι η εκτίμηση σου είναι εξωπραγματική. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Και στο γράφω γνωρίζοντας κάποια πράγματα αρκετά εκ των έσω. 6-7 εργαζόμενους έχει μια μονάδα αγροτουρισμού...Άντε 10.  Έχεις κάποια περιοχή της Ελλάδας υπόψιν σου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο, προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον στόχο; Δεν το γράφω δηκτικά, είναι ειλικρινής η ερώτησή μου. Για ορεινό τουρισμό πάντα. Παραθαλάσσιες περιοχές είναι δεκάδες στην Ελλάδα με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. 
    • https://www.facebook.com/reel/3352056188258330/?s=single_unit&__cft__[0]=AZWMCSjSr3oElY_tjmC1zjByVENLB8mUf6KlxRQp4skFmeoFRytfYHwjPrpe2Q8n8vp_K0MwlbSl7n1L1Cilj2LGvIzUTYu8rtOipAionH39v9nX85qDoGO69vUQLV072gE-njPoddu5KOWyoYNw5moJFQPT4sQEtXb6MHNraH5tUw&__tn__=H-R   Και λιγο απο ελληνική σημαια  που κυματιζε  και παλι  στην Γαλλια 
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. Hunguwil21
      Hunguwil21
      (40 years old)