Jump to content
panchristo

Να Αγοράσω Από Ελλάδα Ή Από Το Εξωτερικό;

Recommended Posts

Τροφή για σκέψη:

Την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε όμως σκι μέσω διαδικτύου, ας σκεφτούμε για πόσο ακόμα οι Έλληνες προμηθευτές θα μπορούν να στοκάρουν πέδιλα για να μας τα δίνουν για δοκιμή κι εμείς να αγοράζουμε από αλλού.

• Like 10

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Τροφή για σκέψη:

Την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε όμως σκι μέσω διαδικτύου, ας σκεφτούμε για πόσο ακόμα οι Έλληνες προμηθευτές θα μπορούν να στοκάρουν πέδιλα για να μας τα δίνουν για δοκιμή κι εμείς να αγοράζουμε από αλλού.

Πολύ σωστά, ξέχασα να το γράψω..

• Like 3

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Τροφή για σκέψη:

Πανο, δυστυχως ή ευτυχως εχουμε ελευθερη αγορα...... τις περισσοτερες φορες μιλαμε για τεραστια διαφορα. Νομιζεις οτι σε κορουδευουν.....

Ειτε θα προσπαθησουν με καποιο τροπο να ανταγωνιστουν το εξωτερικο ή θα κλεισουν....... διαφορες των 50+ ευρω ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θα δεχθουν να τις πληρωσουν.......

Προσφατο παραδειγμα...... θελω μια ρακετα τεννις, παιρνω τηλ. μεγαλο γνωστο εξειδικευμενο καταστημα στην Αθηνα....... ναι γεια σας ποσο εχετε την ταδε ρακετα?

Απαντηση.......... απο 250 ευρω προσφορα 219,50!!!!!!!!!!!

Γελαγα πραγματικα στο τηλεφωνο.........

Και εγω στο εξωτερικο την βρισκω 160 στην πορτα μου......

Και μη μου πειτε για εξυπηρετηση ή για after sales γιατι και σε αυτο ειμαστε χρονια πισω.......

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Πανο, δυστυχως ή ευτυχως εχουμε ελευθερη αγορα...... τις περισσοτερες φορες μιλαμε για τεραστια διαφορα. Νομιζεις οτι σε κορουδευουν.....

Ειτε θα προσπαθησουν με καποιο τροπο να ανταγωνιστουν το εξωτερικο ή θα κλεισουν....... διαφορες των 50+ ευρω ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θα δεχθουν να τις πληρωσουν.......

Προσφατο παραδειγμα...... θελω μια ρακετα τεννις, παιρνω τηλ. μεγαλο γνωστο εξειδικευμενο καταστημα στην Αθηνα....... ναι γεια σας ποσο εχετε την ταδε ρακετα?

Απαντηση.......... απο 250 ευρω προσφορα 219,50!!!!!!!!!!!

Γελαγα πραγματικα στο τηλεφωνο.........

Και εγω στο εξωτερικο την βρισκω 160 στην πορτα μου......

Και μη μου πειτε για εξυπηρετηση ή για after sales γιατι και σε αυτο ειμαστε χρονια πισω.......

Kaps ο panchristo εθιξε κατι πολυ συγκεκριμενο. Οτι τα καταστήματα αγοράζουν τα σκι που κανουμε σκι τεστ και αυτο ειναι ενα επιπλεον κόστος λειτουργίας στην πολύπαθη ελληνική αγορα και επιχειρηματικοτητα. Αν δε μιλαμε για χιονοδρομικο εξοπλισμο, η αγορα ειναι ακομα πιο περιορισμενη σε σχεση με το εξωτερικο (που ουτως η αλλως δεν σου παρεχουν τη δυνατότητα ski test) Edited by GiGi
  • Like 5

Να δω πώς θα αγοράζουμε μπότες σε λίγο καιρό...

Ήδη η γκάμα των προϊόντων του χιονοδρομικού εξοπλισμού που διατίθεται από τα μαγαζιά στην Ελλάδα είναι αρκετά περιορισμένη

• Like 11

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Τροφή για σκέψη:

Δυστυχως οι 'καλοι' Ελληνες προμηθευτες ειναι λιγοι και γινονται λιγωτεροι...

Ποστ μου απο το 2008, εμπειρια αγορας των σκι της κυρας, και αλλα...

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=9808&do=findComment&comment=139346

Να προσθεσω επι πλεον, οτι οταν αγορασαμε τα σκι της κυρας στην ...χρυσοποικιλτη τιμη τους (€500 ακατεβατα, διαβαστε το ποστ), με πηρε καποιος φιλος τηλεφωνο να με ρωτησει για την εμπειρια... Αφου τα ειπαμε, με ρωτησε την τιμουλα... 500€ του λεω... Μου απανταει ο Skibill τα εχει €450 και αν πας στο μαγαζι τα παιρνεις και φτηνοτερα. Που να τρεχω Καλαβρυτα, παιρνω τηλεφωνο ενα μαγαζι Αραχωβα (οχι Λιβαδι, Αραχωβα) ποσο τα εχετε? €450 μου λεει, αλλα αν ερθετε απο το μαγαζι, θα σας κανουμε καλυτερη τιμουλα...

Απο Φλωρο, Αρωνη και Δημητρη (mammut) θα αγοραζα με κλειστα ματια, αλλα με οποιονδηποτε αλλο, θα εκανα ερευνα αγορας. Ναι, €20 και €50 διαφορα δεν ειναι προβλημα, €200-300 ειναι...

Edited by MakisM
  • Like 6

Τροφή για σκέψη:

Προχθές παρήγγειλα τα πρώτα μου πέδιλα από ελληνικό εξειδικευμένο κατάστημα (δεν τα είχε στοκ) και η τιμή που μου έδωσαν ήταν λίγο καλύτερη από τις τιμές που βρήκα σε Online Καταστήματα. Αλλά και λίγο παραπάνω να ήταν, νομίζω ότι αξίζει να τα δώσει κάποιος γιατί ό,τι και να γίνει μπορεί να βρει άκρη. Από Online θεωρώ ότι έχει ένα ρίσκο όχι μόνο για πέδιλα, αλλά και γενικά για μεγάλες αγορές (άνω των 200€).

• Like 4

Ένα 5-10% το πληρώνω χαλαρά προκειμένου να μπορώ να δω κάτι από κοντά, να το δοκιμάσω κτλ. Μέχρι εκεί όμως. Διαφορές πάνω από 10% δεν δικαιολογούνται ή δεν θέλω να τις πληρώσω.

Στην εποχή του amazon είναι πολύ δύσκολο να πουλήσεις με μεγαλύτερο καπέλο. Ένας θα την πατήσει, 20 θα χάσεις.

Όσο αφορά τον καιρό παίδες, συμφωνώ ότι ευτυχώς φαίνεται να μην έχουμε βροχές, αλλά αν αυτή η εβδομάδα με τις ψηλές θερμοκρασίες συνεχίσει και μετά την Καθαρά Δευτέρα υπάρχει πρόβλημα. Από αύριο πάμε αρκετά ψηλά, καμία σχέση με τον καιρό των προηγούμενων ημερών.

Όπως και να έχει με 7+ σε βουνό δεν ανεβαίνω για σκι. Έτσι και αλλιώς το ΣΚ της Καθαράς Δευτέρας, που δεν με ψήνει έτσι και αλλιώς γιατί είμαι φαν της απόκριας, αετών κτλ, δεν παίζει.

Αν έχει καλές θερμοκρασίες και χιονάκι μέχρι τέλη Μάρτη θα είναι υπέροχα. Λίγος κόσμος, απόλαυση γιατί ξέρεις ότι είσαι στο τέλος της εποχής, υπέροχα.

• Like 1

Kaps ο panchristo εθιξε κατι πολυ συγκεκριμενο. Οτι τα καταστήματα αγοράζουν τα σκι που κανουμε σκι τεστ και αυτο ειναι ενα επιπλεον κόστος λειτουργίας στην πολύπαθη ελληνική αγορα και επιχειρηματικοτητα. Αν δε μιλαμε για χιονοδρομικο εξοπλισμο, η αγορα ειναι ακομα πιο περιορισμενη σε σχεση με το εξωτερικο (που ουτως η αλλως δεν σου παρεχουν τη δυνατότητα ski test)

οκ αλλα μετα τα περισσοτερα πουλανε ως ελαφρως μεταχειρισμενα........ αρα ποιο το προβλημα?

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

όλα τα σκι μου τετοια ειναι.

μονο μποτες αγοραζω καινουργιες.

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

οκ αλλα μετα τα περισσοτερα πουλανε ως ελαφρως μεταχειρισμενα........ αρα ποιο το προβλημα?

Το "πρόβλημα" όπως το αντιλαμβάνομαι έγκειται στο ότι η ελληνική αγορά είναι εκ φύσεως περιορισμένη, ότι τα σκι που θα πουλήσουν αργότερα ως μεταχειρισμένα τα αγοράζουν στην ίδια τιμή με αυτά που θα πουλήσουν ως καινούρια και αυτή η "μεταχείριση" δεν προέρχεται στις περισσότερες των περιπτώσεων από ενοικιάσεις. Στις ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού και στα μεγάλα ski test που διοργανώνονται, τα σκι τα στέλνουν οι ίδιες οι εταιρείες, άρα μπορείς να καταλάβεις με πόσα μείον ξεκινούν οι εδώ επιχειρήσεις. Το νόημα όλο είναι σε αυτό που έγραψε ο MakisM παραπάνω. 20-50 € δεν είναι πρόβλημα (και ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να είναι), το "πρόβλημα" είναι στις μεγάλες διαφορές, που δεν νομίζω πως είναι πολλές οι περιπτώσεις.

Ξεφύγαμε από το θέμα αλλά νομίζω πως είναι εποικοδομητικό

Edited by GiGi
  • Like 4

Πάντως έτσι για να προσθέσω στο off-topic, δεν θεωρώ πως υπάρχει "άσπρο-μαύρο" στο ζήτημα πλέον (όπως πριν 10 χρόνια). Ευτυχώς το ίντερνετ έχει βοηθήσει πάρα πάρα πολύ σε αυτό.

Για παράδειγμα τα δύο ζευγάρια (διαφορετικές εταιρίες) στα οποία είμαι ανάμεσα για να πάρω φέτος, δεν τα βρίσκω πουθενά στο εξωτερικό στο μήκος μου και σε πραγματικά καλύτερη τιμή (άνω των 100 €) ενώ σε εγχώρια μαγαζιά υπάρχουν. Μπορεί να είναι και τελείως τυχαίο βέβαια.

Επίσης μην ξεχνάμε τα πέδιλα προηγούμενων σεζόν που μπορείς να βρεις εδώ και σε ακόμα πιο χαμηλή τιμή με ανελέητο παζάρι (μεγάλος fan)!

• Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Για να κλεισουμε το οφ τοπικ, απο που αγοραζει ο καθενας ειναι υποκειμενικο. Οπως εχω πει, προσωπικα, προτιμω το εξωτερικο για το 95% που αγοραζω γενικα και οχι μονο για βουνο. Αν οι εδω εμποροι δεν μπορουν να αντεξουν τον ανταγωνισμο, λυπαμαι ας κλεισουν.

Δεν μου περισευουν ουτε 10 ουτε 20 ουτε 50 ευρω για να τους χρηματοδοτησω επειδη ειναι δυσκολες οι οικονομικες συνθηκες και μετα να με κορουδευουν μεσα στη μουρη μου οτι και καλα μου κανουν και εκπτωση ή χαρη. Οι περισσοτεροι απο αυτους (γενικα οχι μονο για βουνο), ειδικα αν δεν εχεις ψαξει τι θελεις πριν αγορασεις ή εισαι αρχαριος ειναι και απατεωνες προσπαθοντας να σου πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελλες........

Δεν γινεται π.χ. παπουτσι Ελλαδα: 130 κανονικη τιμη, 90 στις """εκπτωσεις""" και εγω να το βρισκω σε νορμαλ περιοδο 75 απο εξω!!!!!!!

Edited by kaps

Θα παραθέσω σύντομη εμπειρία προ 2 ετιας που αγόρασα πεδία! 299 ευρώ από ευρωπαϊκή εταιρία... 650 Ελλάδα... Fisher F18 320 από Αυστρία... 580 RTM... Να μην πω Γισ elan amphibio που βρήκα του κουμπάρο με 340 οταν Ελλάδα ήθελαν 480 για το ski test που είχαν στα Καλάβρυτα! Μόνο μπότα από Ελλάδα...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Νομίζω ότι το να παραθέτουμε "πολύ" συγκεκριμένες εμπειρίες έχει ένα ελάττωμα: το δείγμα δεν είναι ικανό να στηρίξει ένα συμπέρασμα.

Μπορώ π.χ. να αντιπαραθέσω την περίπτωσή μου, όταν πριν από κάποια χρόνια έψαχνα e-shops σε όλη την υφήλιο (κυριολεκτικά το λέω, δεν υπερβάλλω) για το αγωνιστικό σανίδι της Kessler και τελικά το βρήκα από τον Έλληνα αντιπρόσωπο στην Έδεσσα σε καλύτερη τιμή από οπουδήποτε.

Το πότε το κάθε μαγαζί θα τύχει με κάποιο μοντέλο (διάσταση, χρώματα κτλ) που θέλουμε σε καλή τιμή είναι και λίγο τύχη.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Like 7

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Νομίζω ότι το να παραθέτουμε "πολύ" συγκεκριμένες εμπειρίες έχει ένα ελάττωμα: το δείγμα δεν είναι ικανό να στηρίξει ένα συμπέρασμα.

Μπορώ π.χ. να αντιπαραθέσω την περίπτωσή μου, όταν πριν από κάποια χρόνια έψαχνα e-shops σε όλη την υφήλιο (κυριολεκτικά το λέω, δεν υπερβάλλω) για το αγωνιστικό σανίδι της Kessler και τελικά το βρήκα από τον Έλληνα αντιπρόσωπο στην Έδεσσα σε καλύτερη τιμή από οπουδήποτε.

Το πότε το κάθε μαγαζί θα τύχει με κάποιο μοντέλο (διάσταση, χρώματα κτλ) που θέλουμε σε καλή τιμή είναι και λίγο τύχη.

Εδώ που μένω, αναγκαστικά ψωνίζω αποκλειστικά ονλινε, ακόμη και μπότες! Περισυ την καλύτερη τιμή, με διαφορά παγκοσμίως, τέτοια περίοδο ,στα head Κore 93+ δέστρα, τα είχε μαγαζί στην Αράχωβα.......
  • Like 1

Θα ηθελα να προσθέσω πως πολυ συχνα η τιμη που θα σου δωσει ενας καταστηματαρχης οταν θα εισαι ενώπιον του και θα φανει οτι εχεις τη προθεση να αγοράσεις, ειναι πολυ καλύτερη της τιμής που εχει στο e shop. Παντα αξιζει να πας απο κοντα, εστω τηλεφωνο αν ειναι πολυυυ μακρια.

Edited by GiGi
  • Like 2

Ειναι γνωστο οτι οι επαγγελματιες του καθε χωρου εχουν αλλες τιμες απο τους κοινους θνητους. Αυτο συμβαινει γιατι οι εμποροι προσδοκουν (οπως και συμβαινει) να τους στειλουν πελατες............. κοινως να λειτουργησουν ως κραχτες και διαφημιση........

Edited by kaps

Τα περισσότερα πέδιλα που έχω θα έχω αγωρασει από έξω ,αλλά ένα πολύ καλό πεδιλο HEAD REBELS I SL RD ,το έχω πάρει από εδώ και σε πολυυυυ καλή τιμή για αυτό που είναι ,αν το βρεις έξω θα είναι γύρο στα 1200-1300 ,εδώ το πειρα 600 !

Το άλλο είναι ότι τα ελαφρός μεταχειρισμένα είναι σε πολύ καλιτερη τιμή έξω από όσο εδώ ,βεβεα εκεί η χριση τους είναι πολύ περισσότερα από όσο εδώ και στης περισσότερες φορές η κατάσταση τους είναι πολύ χειρότερη από ένα ζευγάρι εδώ !

Αλλά και η τιμή είναι στη μέση όποτε μαλον βολεύει να πάρεις αν βρεις σε καλή κατάσταση

• Like 2

Ειναι γνωστο οτι οι επαγγελματιες του καθε χωρου εχουν αλλες τιμες απο τους κοινους θνητους. Αυτο συμβαινει γιατι οι εμποροι προσδοκουν (οπως και συμβαινει) να τους στειλουν πελατες............. κοινως να λειτουργησουν ως κραχτες και διαφημιση........

Όταν είχα αγοράσει το σανίδι δεν ήμουν "επαγγελματίας του χώρου".

Όταν είχα αγοράσει το σανίδι δεν ήμουν "επαγγελματίας του χώρου".

Τωρα που εχεις καποιο κυκλο και σε ξερουν, δεν εχεις καποια ειδικη μεταχειρηση.? Και δεν μιλαμε "φιλικη" γιατι στο βαθος του μυαλου καθε επαγγελματια ειναι το τι θα κερδισει.

Μπα δεν θα το έλεγα ότι ισχύει αυτό πλέον (τα τελευταία 6-7 χρόνια).

Στον δικό μου χώρο τουλάχιστον (φωτογραφία) που με το απειροελάχιστο στοκ και τις γενικές οδηγίες αντιπροσώπων (όπως παίρνουν γραμμή από το κάθε department της Ευρώπης) τους παρακαλάς για κάτι καλύτερο και δεν ιδρώνει το αυτί τους! Ίσως καμιά φορά να έχεις καλύτερη μεταχείριση στο θέμα προτεραιότητας για νέα μοντέλα αλλά ως εκεί..

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Τωρα που εχεις καποιο κυκλο και σε ξερουν, δεν εχεις καποια ειδικη μεταχειρηση.? Και δεν μιλαμε "φιλικη" γιατι στο βαθος του μυαλου καθε επαγγελματια ειναι το τι θα κερδισει.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό με τη συζήτηση εδώ. Δεν έχω κανένα κόλλημα να αγοράσω από Ελλάδα ή από εξωτερικό, έχω κάνει και τα δύο. Τόνισα απλά, με παράδειγμα κιόλας, ότι μπορείς να βρεις και από Ελλάδα κάποια πράγματα σε καλές τιμές. Και ότι ακόμα και το δικό μου παράδειγμα δεν αποδεικνύει κάτι γενικό.

Κατά τ'άλλα, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι "όχι", με εξαίρεση γνωστό μαγαζί στα Καλάβρυτα, με το οποίο έχω χρόνια συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Με άλλους δεν βλέπω καμιά διαφορά και δεν κόφτομαι να παρακαλέσω κιόλας. Και να γινόταν, πάντως, όπως γίνεται στο εξωτερικό, δεν θα το θεωρούσα κακό. Οι εκπαιδευτές χιονοδρομίας στο εξωτερικό θεωρούνται πρεσβευτές του αθλήματος κι επιπλέον έχουν συνεχώς ανάγκες εξοπλισμού, λόγω πολλών ημερών στο βουνό.

Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί κάκιστοι επαγγελματίες στον χώρο στην Ελλάδα. Εκμεταλλεύονται την άγνοια, πουλάνε οτιδήποτε ακατάλληλο και πολλοί δεν ξέρουν καν το αντικείμενο.

Γι' αυτό και τους λίγους καλούς αξίζει να τους επιβραβεύουμε. Αν κοιτάμε τα πάντα σαν προϊόντα σούπερ μάρκετ, μην απορούμε όταν τα μαγαζιά καταλήγουν να είναι τέτοια και με τέτοιους πωλητές.

• Like 7

οταν ημουνα ελλαδα αγοραζα συχνα απο κλαουδατο γιατι ηταν ενας τυπακος που :

1. εκανε παντα καλες τιμες

2. εκανε φανατικα σκι και ηξερε πεντε δεκα πραγματα

3. ρουχα εβρισκα σχετικα καλες τιμες

απο την αλλη σε ενα μαγαζι για snowboard στην θεσσαλονικι πηγα και αισθανομουνα οτι ηξερα παραπανω απο τον πωλητη...

γενικα αν η διαφορα ειναι ως 50 ευρω ok. Αλλα αν on line το βρισκεις 300 και στο καταστημα στα 450 τοτε σορρυ αλλα 150 ευρω δεν ειναι λιγα....

• Like 6

Snow is on my D.N.A.

Εγώ όλα να τα καταλάβω (περιορισμένη αγορά, αυξημένα λειτουργικά έξοδα, μικρό περιθώριο κέρδους), αλλά το γεγονός ότι άλλες τιμές έχουν στα ηλεκρονικά καταστήματα και άλλες αν πας από κοντά, ειδικά αν κάνεις και παζάρι, με ξεπερνάει. Ακυρώνει αυτομάτως το νόημα της ύπαρξης του ηλεκτρονικού καταστήματος, και επιπλέον θεωρώ ότι δε βοηθάει καταστήματα ειδικά στη χώρα μας που βρίσκονται κοντά σε πιο μικρά μέρη να απευθυνθούν σε μεγαλύτερο κοινό.

• Like 1