Jump to content
Kosko

Οι Τεχνικες Που Πρεπει Να Μαθει Ενας All Mountain Σκιερ

Recommended Posts

Φίλε κοσκο θα σου κάνω και εγώ κριτική για το επίπεδο που λες ότι είσαι για δυο λόγους.

1. Εδώ μέσα γράφουν εκτός από όλους εμας τους τουρίστες χιονοδρομους και κάποιοι ειδικοί του χορού που θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές. Είναι κρίμα να γίνει λάθος μποτας πχ επιλογή μόνο και μόνο επειδή του έδωσες λάθος πληροφορίες.

2. Κάποιοι από μας έχουμε παρά μα παρά πολλές μέρες στα βουνά. Έχουμε δει εντυπωσιακά γρήγορες εξελίξεις χιονοδρόμων (συνοδεύονται πάντα και με λίγο ή πολύ μάθημα), αλλά έχουμε δει περισσοτερες φορές τον χάρο βγήκε παγανιά και αυτό επηρεάζει και την δικιά μας ασφάλεια.

Η όχι και τόσο φτωχή μας εμπειρία λεει ότι αυτό που περιγράφεις ότι έχεις κάνει και θες να κανείς με τον τρόπο λες ότι θες να το κανείς στον χρόνο που θες να το κανείς είναι αυτό που βλέπουμε και δεν θελουμε να βλέπουμε. Αν και ορινη χώρα δεν έχουμε χιονοδρομική παιδεία και δεν φτες εσυ γι’ αυτό.

Θεσμικά: Ένας από τους ρόλους του συλλόγου είναι να προωθεί την ασφαλή χιονοδρομία.

Σαν χιονοδρόμος: Το βουνό θέλει γνώσεις, παιδεία και σεβασμό, αλλοιώς από ατέλειωτες ώρες χαράς γίνετε πόνος η ακόμα ποιο άσχημα πράγματα όταν μιλάμε για εκτός πίστας.

Αν καταλάβεις τα παραπάνω και κυρίως αν πιστέψεις ότι ότι σου γράφουμε είναι κυρίως για το δικό σου καλό και μετά για των γύρω σου, και όχι επειδή είμαστε οι pro riders που μόνο εμείς ξέρουμε ή επαγγελματίες που θέλουν να στα πάρουν, θα περάσεις καταπληκτικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 6

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

βασικα καπου μπερδευτηκα...εγω ειδα αυτο

Level Six skiers confidently make parallel turns on blue runs but do not ski many advanced trails. At this level, you should be able to use your poles to make precise turns.

παντως ασχετα απο αυτο...αν με 4 φορες κατεβαινεις οπως στο video που εβαλες τοτε εγω το ξαναλεω οτι εχεις ταλεντο...

το καλυτερο ειναι να βαλεις εναν να σε τραβηξει με video...εκει θα καταλαβεις καλυτερα τα λαθη σου και σε πιο επιπεδο εισαι

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

βασικα καπου μπερδευτηκα...εγω ειδα αυτο

Level Six skiers confidently make parallel turns on blue runs but do not ski many advanced trails. At this level, you should be able to use your poles to make precise turns.
παντως ασχετα απο αυτο...αν με 4 φορες κατεβαινεις οπως στο video που εβαλες τοτε εγω το ξαναλεω οτι εχεις ταλεντο...
το καλυτερο ειναι να βαλεις εναν να σε τραβηξει με video...εκει θα καταλαβεις καλυτερα τα λαθη σου και σε πιο επιπεδο εισαι

Ολη η πορεια μου:

Στην πραγματικότητα ειναι 4,5.Για να καταλάβεις όλη μου την εμπειρία με το σκι...Είχα παει 2-3 χρονών(ο πατέρας μου εκανε σκι παλια) αλλά δεν γούσταρα.Δεν θυμάμαι τίποτα.Ειχα παει και το 16 μια φορα(με φιλους).Ενω πηρα σκι τα παντα ουσιαστικα ζητημα να εκανα 1-2 ωρες(φορα και πεφταμε,εγω εκανα και καμια πιτσα-φρενο).Την βγαλαμε σαλε,πλακα, χιονοπολεμο σε τετοια φαση.Πηγα το 17 αλλες 2 φορες.Τα ιδια με το 16 η πρωτη.Σαλε,πλακα και παιρναμε φορα απο την baby και καναμε πιτσα(οτι βλεπαμε απο τους αλλους και γελαγαμε) και ειχε και κακοκαιρια και δεν καναμε σχεδον καθολου(1μιση ωριτσα).Την δευτερη φορα το 16 πηγαμε στην Δαναη και στην κοκκινη διπλα οταν καλα καλα δεν στεκομασταν(πρωι πρωι κιολα).Ε και καναμε τους αστεριες στην μεση της πιστας και τσουληθρες με τον κωλο(φαγαμε μιση μερα απλα για να σταθουμε και καναμε πλακα μεχρι που κουραστηκαμε και πηγαμε σαλε).Στην κοκκινη ουτε τα σκι στην πλαγια δεν μπορουσα να βαλω.Μας βοηθησε μια γυναικα και κατεβηκαμε(με τα ποδια).Για να καταλαβεις πηγα στα πιατακια(Δαφνη) και εφαγα τουμπα γιατι ντρεπομουνα.Ή παιρναμε φορα και οταν βλεπαμε τα σκουρα πεφταμε(απο οπου βρισκαμε).Εγω στο τελος απλα εμαθα να σταματαω με πιτσα και να στριβω (με το ζορι) και κατεβηκα την Δαναη χωρις τουμπα(με το ζορι επισης).Χωρις να ξερουμε τιποτα ,επαναλαμβανω ΤΙΠΟΤΑ.Δεν ειχαμε διαβασει ουτε πως βαζεις τα σκι.Το 18 επειδη ταλαιπωρηθηκα τις προηγουμενες φορες δεν πηγα γιατι νομιζα οτι το σκι ειναι κουραστικο.Το 19 ετυχε να δω ενα βιντεακι στο youtube με μαθημα.Ε σιγα σιγα αρχιζα και διαβαζα για το σκι,βιβλια,βιντεο,site και εμαθα τα βασικα ξερεις(βαρος στο εξωτερικο,βαρος μπροστα,κλισεις,πως τσουλανε τα σκι,την φυσικη γυρω απο το σκι κλπ).Λεω τι ηλιθιος ημουν.Θα ειχα μαθει πολλα πραγματα.Ημουν ετοιμος να παω για snowboard παρολα αυτα.Με επεισε ο πατερας μου να κανω σκι.Πηγα πρωτη φορα και εφαρμοσα αυτα που διαβασα/ειδα και ειδα οτι ηταν πανευκολο.Μεσα σε μιση ωρα φετος εστριβα με V, ελεγχος, τα παντα(στην πρασινη).Παω στην Δαναη(μπλε) ανετα.Στην κοκκινη διπλα και αυτη χωρις δυσκολια.Ε σιγα σιγα αφηνα και το πιατακι για να κατεβαινω την μιση μπλε(για εξασκηση) και γυρισα σε μια μερα οτι ηταν με πιατακι(και το πανω,Θετις νομιζω).Ειχα παρει και φθαρμενα 1.65 σκι και μου εδωσαν αυτοπεποιθηση γιατι δεν τσουλαγαν.Εκεινη την μερα εμαθα και τα stem turns(μονα τους ηθελαν να ενωθουν τα σκι).Την επομενη φορα πηρα 1,70 ΜΗ φθαρμενα και τα βρηκα μπαστουνια στην αρχη.Παρολα αυτα αρχισα και εκανα παραλληλα και αρχιζα και πηγαινα σε οτι πιστα ευρισκα.Ειρηνη,Αρμονια,Δαναη,Κοκκινη διπλα,Αριαδνη κλπ.Την τριτη φορα παλι με τα ιδια σκι πηγα και στο υπολοιπο χιονοδρομικο(Αντιγονη,Ηλεκτρα).Σαφως πολυ καλυτερος ελεγχος,μεγαλυτερη ανεση φορα με τη φορα.Την Τεταρτη μου εδωσε ο ενοικιαστης κατι καινουρια 1,70 και μου ειπε οτι κανει και για εκτος(ειχε ριξει πουδρα).Βγες μου λεει λιγο δεξια αριστερα να δεις.Ε ξανακατεβηκα παλι ολες τις πιστες,εκανα παραλληλα σχεδον παντου,καποια drills,βγηκα και δεξια απο την Δαναη στο βουναλακι(απο το μονοπατι) και thats all.Οριστε η ολη εμπειρια μου.Λαθη;Αφηνα τα χερια πισω μερικες φορες,κοιταγα κατω αλλες,εριχαν το βαρος πισω οταν επεφτα σε ανωμαλιες κλπ.Παρολα αυτα με το σωμα να κοιταει στην πλαγια,τα χερια μπροστα(οσο το θυμομουν) και το βαρος στο εξωτερικο καταφερα να κατεβω τις πιστες ελεγχομενα.Οπως στο λινκ σαν εκεινον που εκανε το επιπεδο 6(με βγαλε μια φωτο ενα παιδι και το στυλ μου μοιαζει σαν αυτου).Καποιες φορες κουραζομουν ή φοβομουν και γινομουν σαν την 5 του λινκ(οχι τοσο πολυ)( http://www.insideoutskiing.com/level.html).Ειχα γεμισει απο αποριες και ημουν ετοιμος να κανω και ενα μαθημα.Δεν ανεβηκα αλλη φορα γιατι πηγαινα μονος μου και αρχιζαν και εκλειναν οι αναβατηρες.Αυτο.Ειπα 4 γιατι ουσιαστικα 4 εκανα.Τις προηγουμενες εβαζα τα σκι στην ευθεια,ανεβαινα και τσουλαγα μεχρι να πεσω.Και αυτο για 3-4 ωρες συνολικα ολες τις φορες.

Edited by Kosko
  • Like 3