Jump to content

Recommended Posts

κοιτα οποια και να παρεις στο Μοναχο θα πεσεις σε κινηση
εγω θα απεφευγα αυτην τερμα αριστερα οπως το βλεπεις που παει μεσα απο την πολη. 
και μετα λιγο πριν φτασεις εκει που πας απο την μια για Bad Tölz και απο την αλλη για Rosenheim θα κοιτουσα ξανα τι λεει το εργαλειο.
Καποιες φορες τυχαινει μποτιλιαρισμα η ατυχημα και αναγκαστικα πας απο καπου αλλου 

Snow is on my D.N.A.

12 hours ago, jorge_ver said:

Από Μόναχο έχει κάποιος πρόταση ποιο δρόμο να διαλέξουμε?

Επίσης, για Αυστρία χρειαζόμαστε βινιέτα από βενζιναδικο, σωστα?

3 δρομους έχει η ζωή (και το google maps) μέχρι το Innsbruck...

Μιλάμε για ταξίδι Σάββατο πρωι - θα ξεκινήσουμε από Μόναχο κατά τις 10.30 

image.png.ecc380d76ac91e4be53f6c09dae9de7d.png

και τις 3 διαδρομες τις εχω κανει πολλες φορες.
Οταν βρεθεις στο αεροδρομιο ανοιξε το google maps και δες που εχει κοκκινιλα (κινηση) και επελεξε μια απο τις αλλες

Edited by StavRos
  • Like 1

καλησπερα και πάλι , εχει επισκεφθει κανεις την περιοχη Madonna di Campiglio για σκι , σκεφτόμαστε την διαμονη στην Marivella ..οποιαδήποτε πληροφορία δεκτη! 🙂 🙂

• Like 1

fischer-progressor-f18-2016-17.png

ναι...αν μπορεις μεινε madonna και οχι Marivella . αν παλι μεινεις Marivella που ακριβως? κατω στον δρομο? πανω στο βουνο? εχει διαφορα. 
Γενικα Marivella κανεις καλο σκι, γιατι εχουν βορεινη κατευθυνση και κρατανε καλα το χιονι
αλλα Madonna ειναι πιο ωραια....και πιο ακριβα φυσικα

Snow is on my D.N.A.

Καλησπέρα στην ομάδα , κατα 90% 18/02/24 έως  22/02/24 θα είμαι Ortisei με την γυναίκα μου ( δεν κάνει σκι οπότε θα την βγάζει στην πισίνα του χωριού ) , αν είναι κ κάποιος άλλος εκείνες τις μέρες στην περιοχή , θα χαρώ να τσουλήσουμε παρέα και γιατί όχι να κάνουμε κ τον γύρο των χιονοδρομικών . Οτιδήποτε τίπς-προτάσεις θα τις ακούσω με χαρά . 

• Like 4

11 hours ago, Toreto said:

Καλησπέρα στην ομάδα , κατα 90% 18/02/24 έως  22/02/24 θα είμαι Ortisei με την γυναίκα μου ( δεν κάνει σκι οπότε θα την βγάζει στην πισίνα του χωριού ) , αν είναι κ κάποιος άλλος εκείνες τις μέρες στην περιοχή , θα χαρώ να τσουλήσουμε παρέα και γιατί όχι να κάνουμε κ τον γύρο των χιονοδρομικών . Οτιδήποτε τίπς-προτάσεις θα τις ακούσω με χαρά . 

Εξαιρετική επιλογή το Ortisei, πηγα περυσι κσι θα ξαναπάω φέτος, αλλα από 13/3 -15/3. Aν σου αρεσουν οι μπλε, φατσα απεναντι απο το Ortisei ειναι το Alpe di Siusi (απεραντο μπλε..) αν κοκκινες, απο τη μερια του Ortisei, ειναι η Seceda με την περιφημη La longia, μια διαδρομη 11χλμ… θα την χαρεις. Το χωριο έιναι ήσυχο και σχετικά οικογενειακό. Θα περασεις καλα!

• Like 2

Πράγματι το Ortisei είναι πανέμορφο. Σε σχέση με τα κοντινά Santa Cristina και Selva έχει το πλεονέκτημα του όμορφου πεζόδρομου και του "κέντρου" (πχ η Selva δεν έχει κάποιο "κέντρο"). Και, σίγουρα, για κάποιον που δεν κάνει σκι είναι η καλύτερη επιλογή.
Το χιονοδρομικό μειονέκτημα είναι ότι είναι εκτός Sella Ronda και μακριά από την Marmolada και τις πιο "ενδιαφέρουσες" πίστες της Arabba. Οι κοντινές πίστες περιορίζονται στο εύκολο Alpe di Siusi, στην περιοχή πάνω από την St. Cristina (κι εκεί εύκολες πίστες) και απέναντι στο Monte Pana (2-3 πίστες εκ των οποίων μία εύκολη μαύρη). Φυσικά η  La longia είναι μια πανέμορφη relax πίστα. Βέβαια, και οι πίστες της Selva είναι κοντά.

Από την άλλη, για να κάνεις την Sella Ronda πρέπει να την πιάσεις από την Selva: ή να ανέβεις στην Seceda και στην St. Cristina για να πας για το Ciampinoi (κάτι που τρώει πολύ χρόνο) ή να πας με αυτοκίνητο/ski bus στην Selva.

Εγώ θα είμαι οικογενειακώς για μία εβδομάδα την περίοδο των εορτών στην Selva. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις κάποια πληροφορία, με χαρά.

• Thanks 1
  • Love 1

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

On 11/30/2023 at 2:15 PM, Fulvia 3 said:

Πράγματι το Ortisei είναι πανέμορφο. Σε σχέση με τα κοντινά Santa Cristina και Selva έχει το πλεονέκτημα του όμορφου πεζόδρομου και του "κέντρου" (πχ η Selva δεν έχει κάποιο "κέντρο"). Και, σίγουρα, για κάποιον που δεν κάνει σκι είναι η καλύτερη επιλογή.
Το χιονοδρομικό μειονέκτημα είναι ότι είναι εκτός Sella Ronda και μακριά από την Marmolada και τις πιο "ενδιαφέρουσες" πίστες της Arabba. Οι κοντινές πίστες περιορίζονται στο εύκολο Alpe di Siusi, στην περιοχή πάνω από την St. Cristina (κι εκεί εύκολες πίστες) και απέναντι στο Monte Pana (2-3 πίστες εκ των οποίων μία εύκολη μαύρη). Φυσικά η  La longia είναι μια πανέμορφη relax πίστα. Βέβαια, και οι πίστες της Selva είναι κοντά.

Από την άλλη, για να κάνεις την Sella Ronda πρέπει να την πιάσεις από την Selva: ή να ανέβεις στην Seceda και στην St. Cristina για να πας για το Ciampinoi (κάτι που τρώει πολύ χρόνο) ή να πας με αυτοκίνητο/ski bus στην Selva.

Εγώ θα είμαι οικογενειακώς για μία εβδομάδα την περίοδο των εορτών στην Selva. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις κάποια πληροφορία, με χαρά.

Σας ευχαριστώ για τις όλες πληροφορίες ... θα έχω κ αμάξι ( οδηγάει η γυναίκα μου ) οπότε μια μέρα ίσως πάω οδικός στην Selva , αν κ θα προσπαθήσω να βολτάρω με τα λίφτ μέχρι εκεί . Οι οδηγίες σου βοήθησαν πολύ !! 😊😊

• Like 1

Κατά την γνώμη σας , ποια πιστεύετε ότι είναι η ποιο όμορφη περιοχή για σκι ?  σε ένα σάιτ (https://www.skiresortsvideo.com ) είδα ότι την Val Gardena πχ την βαθμολογούν με 8.8 , βέβαια βάζουν γενική βαθμολογία ( πχ Value money,  Advanced, Free Riders, Apres Ski, Snowboarders,) και την Corvara επίσης με 8.8 ,  την Cortina πχ με 7.8.... Επίσης , ξέρει κάποιος να απαντήσει αν απο Ortizei προλαβαίνω να κάνω τον γύρο της Sella Ronda και πόση ώρα θα μου πάρει ? ... το επίπεδο μου στο snowboard είναι πολύ καλό και κατεβαίνω τα πάντα , μπλέ-κόκκινα -μάυρα 😁😁 !!!

Από Ortisei προλαβαίνεις.

Ένας σβέλτος σκιέρ που ξεκινάει νωρίς μπορεί να την κάνει και στις δύο φορές σε μια ημέρα. Οπότε, ναι, βγαίνει και από το Ortisei.  
Καθόσον αφορά τις περιοχές, χιονοδρομικά η περιοχή της Arabba είναι η πιο «ενδιαφέρουσα», η Corvara αρκετά εύκολη, η Cortina (η οποία θέλει αυτοκίνητο) έχει παλιά λιφτ και «σικ» κόσμο. 
Αν θέλεις πληροφορίες (πάω 10 χρόνια) με χαρά  και στο τηλ. 

Edited by Fulvia 3
  • Like 2

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Αν θυμάμαι καλά τη Sell Ronda στη μπλε φορά, την έκανα τότε (εκδρομή Συλλόγου Χριστούγεννα 2009), χωρίς την τωρινή εμπειρία και επίπεδο, σε 3.5-4 ώρες. 

• Like 2

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

3 hours ago, Fulvia 3 said:

Από Ortisei προλαβαίνεις.

Ένας σβέλτος σκιέρ που ξεκινάει νωρίς μπορεί να την κάνει και στις δύο φορές σε μια ημέρα. 
Καθόσον αφορά τις περιοχές, χιονοδρομικά η περιοχή της Arabba είναι η πιο «ενδιαφέρουσα», η Corvara αρκετά εύκολη, η Cortina (η οποία θέλει αυτοκίνητο) έχει παλιά λιφτ και «σικ» κόσμο. 
Αν θέλεις πληροφορίες (πάω 10 χρόνια) με χαρά  και στο τηλ. 

Η Cortina δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει κ παρά πολύ , πόσο δε να μπώ σε διαδικασία να πάρω αυτοκίνητο να μεταβώ εκεί ... ωραία κάποια στιγμή θα σας στείλω μήνυμα να μιλήσουμε στο τηλ. Ευχαριστώ.

• Like 1

Ευτυχώς είχε προγραμματιστεί το ταξιδάκι γιατί Ελλάδα σκι δεν έχει! Καιρός και ΧΚ καταβάλουν προσπάθειες να τελειώσει το σκι στη χώρα μας. Δολομίτες λοιπόν για πρώτη φορά με θετικότατες εντυπώσεις. Οι 3 πρώτες μέρες ηταν αρκετές να ξεπεραστεί η λίγο μπλαζέ αντιμετώπιση, συγκρίνοντας με την Αυστρία. Οι υποδομές και η οργάνωση των ΧΚ στους Δολομίτες είναι εξαιρετική και το πεδίο και τα χλμ πιστών σαφώς μεγαλύτερα από  Αυστριακά που προσεγγίζεις με αντίστοιχη κάρτα.

Μεγάλη η παρέα και λίγο δύσκολος ο συγχρονισμός όμως βγήκε και μια μερα sella ronda με marmolada μαζί. Ο καιρός ευνοικός μας άφησε να χαρούμε σκι όλες τις μέρες και έγραψαν αρκετά χλμ.

Επεισοδιακή επιστροφή καθώς έκλεισε λόγω ομίχλης το λιμάνι της Βενετίας και καταλήξαμε  την άλλη μέρα στην Ανκόνα!

2024_0123_145530_003.JPG

IMG_20240122_105633.jpg

IMG_20240123_084708.jpg

IMG_20240123_100346.jpg

IMG_20240123_130143.jpg

IMG_20240123_155507.jpg

IMG_20240124_115440.jpg

IMG_20240125_133023.jpg

IMG_20240125_212620.jpg

• Like 10
  • Love 2

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Επειδή κοιτάζω για την επόμενη χρονιά,έχω αποκλείσει την Ελβετία,δεν αντέχουν τα οικονομικά μου,κοίταζα κάποια μέρη στην Ιταλία και μου φαίνονται πιο ακριβά από την Αυστρία...Όχι σε κάρτες χιονοδρομικών,αλλά σε διαμονή...Βέβαια είναι νωρίς να κλείσω για διαμονή αλλά έκανα συγκρίσεις...Επίσης αν μείνεις μακριά από ένα χιονοδρομικό,υπάρχει skibus να πας ή πρέπει να έχεις αυτοκίνητο;

• Like 1

Υπάρχει ski bus αλλά με χρέωση. Διαμονή,σε διαμέρισμα 100τμ με 2 τουαλέτες μέχρι 5 άτομα, 850 ευρώ για 7 ημέρες.

• Thanks 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Θα την κοιτάξω την περιοχή από Σεπτέμβριο!Να δω χιονοδρομικά,χάρτες πιστών κλπ.Μέχρις στιγμής μάλλον για Kitzbuhel το βλέπω...

φόρτωσε το αμάξι στο πλοίο k πάνε προς Τρεντίνο. Dolomites αλλα όχι Val Gardena...προς Val di Fassa...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Μπα,με το αμάξι που έχω δε θα το ρίσκαρα.Μπορεί να είναι άριστα συντηρημένο αλλά δεν παύει να είναι και 22 ετών και να έχει 342000χλμ στους τροχούς του...Μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανίσει βλάβη...Αν το αλλάξω όπως σχεδιάζω θα το δω σαν ενδεχόμενο 

εγώ πήγαινα με ένα με 250.000 χλμ
ένα check πριν φύγεις k τέλος

έκανα k μια extra οδική βοήθεια σε μια γερμανική εταιρεία (μου το πρότεινε ένας έμπορος με τροχόσπιτα κλπ. Έτσι συμβούλευε σε όλους τους πελάτες που πάνε εξωτερικό)

από Ankona ως Dolomites είναι σαν θεσσαλονίκη Αθηνα. Τον χειμώνα είναι τα ακτοπλοϊκά φτηνά, k μπορείς να κουβαλήσεις ότι θέλεις.
Αλλα αν πας μονος σου δεν ξέρω αν συμφέρει

Snow is on my D.N.A.

2 hours ago, Turms said:

εγώ πήγαινα με ένα με 250.000 χλμ
ένα check πριν φύγεις k τέλος

έκανα k μια extra οδική βοήθεια σε μια γερμανική εταιρεία (μου το πρότεινε ένας έμπορος με τροχόσπιτα κλπ. Έτσι συμβούλευε σε όλους τους πελάτες που πάνε εξωτερικό)

από Ankona ως Dolomites είναι σαν θεσσαλονίκη Αθηνα. Τον χειμώνα είναι τα ακτοπλοϊκά φτηνά, k μπορείς να κουβαλήσεις ότι θέλεις.
Αλλα αν πας μονος σου δεν ξέρω αν συμφέρει

Δεν ειναι και τοσο φτηνα τα πλοια. Βγαινει οσο να πας με το αεροπλανο (4 ατομα)

• Like 1

ναι e? ίσως... έχουνε περάσει k χρονια από τότε που το έκανα.
Εγώ θυμάμαι έδινα μετά βίας 250-300 ευρώ τα δυο άτομα + αμάξι σε απλή καμπίνα

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

3 hours ago, Turms said:

ναι e? ίσως... έχουνε περάσει k χρονια από τότε που το έκανα.
Εγώ θυμάμαι έδινα μετά βίας 250-300 ευρώ τα δυο άτομα + αμάξι σε απλή καμπίνα

1300 ευρώ, 4 άτομα με αυτοκίνητο άνω των 2μ με μπαγκαζιέρα, απο Πάτρα Βενετία και πίσω.

380 τα δύο άτομα απο Αθήνα Μιλάνο, με τα σκι και μία βαλίτσα, με επιστροφή, easy jet

• Like 2

On 2/9/2024 at 5:59 PM, gioand said:

1300 ευρώ, 4 άτομα με αυτοκίνητο άνω των 2μ με μπαγκαζιέρα, απο Πάτρα Βενετία και πίσω.

380 τα δύο άτομα απο Αθήνα Μιλάνο, με τα σκι και μία βαλίτσα, με επιστροφή, easy jet

ναι σωστα. Εχουν ξεφυγει πλεον οι τιμες. παλαιοτερα (οπως λεει και ο turms) ηταν καλες οι τιμες.

τωρα πραγματικα δεν καταλαβαινω τον λογο να μην επιλεξεις το αεροπλανο - ενοικιαση αυτοκινητου και να γλυτωσεις 40ωρο ταξιδι
Με αεροπλανο (πρωτη πτηση) και ενοικιαση αυτοκινητου εχει τυχει να βρισκομαι στο χιονοδρομικο στις 11.30 το πρωι της ιδιας ημερας! το αργοτερο στην 13.00

Καλα αν μιλάμε για τέτοιες τιμές. Βέβαια εγώ.μιλαω για Ηγουμενίτσα ανγκονα. Το πλοίο έφευγε Παρασκευή βράδυ κ από Θεσσαλονίκη το προλάβαινα άνετα μετά την δουλειά. Σάββατο πρωί Ιταλία Σάββατο απόγευμα δολομίτης

Επιστροφή Σάββατο μεσημέρι κάπου 15.00 αν θυμάμαι καλά.

Βόλευε πάρα πολύ κ ένας λόγος παραπάνω ότι τα έκλεινα τελευταία στιγμή. 

20 μέρες πριν πχ

Προφανώς αλλάξανε τα πραγματα

• Like 1

Snow is on my D.N.A.