Jump to content

Recommended Posts

Από Αθήνα δεν ξέρω αν σας βολεύει να ξεκινήσετε Σάββατο πρωί, αλλά καλό είναι να είμαστε μπροστά στο καταφύγιο και τις 2 μέρες στις 0900, ώστε οι καταβάσεις να μην γίνουν σε σούπα χιόνι που βουλιάζει, αλλά σε σκληρό ανοιξιάτικο που είναι σαν πιστα.

Από το καταφύγιο μπορεί να κάνεις σκι από 2 κορυφές , την τέμπλα και βουτσικακη. Η ανάβαση για την τέμπλα είναι μόλις 250μ , όποτε είναι εύκολη για όλους. Μπορεί να επιλεγεί και νότια πρόσβαση, αν τα χιόνια το πρωί είναι παγωμένα.

Δυστυχώς το καταφύγιο έχει κλειστεί από άλλη ομάδα εκείνο το ΣΚ, όποτε στο τηλ μου είπανε ότι δεν θέλουνε να βάλουνε και άλλο σύλλογο ταυτόχρονα. Νεράιδα και καλυβια Πεζούλας, είναι πολύ κοντά όμως, όποτε με την διαμονή ας κανονίσει ο καθένας όπως νομίζει .

Αν θελήσετε μαθήματα για κίνηση με ορειβατικά σκι, χρήση κραμπον πιολε και αρβα, έχω συννενοηθει με τον οδηγό βουνού, για εκείνο το ΣΚ, http://hmga.gr/association/cv/exakoidis.htm ο αρχοντης απλά μου είπε τουλάχιστον έναν μήνα πριν να τον ενημερώσω, αν τελικά θα τον χρειαστούμε. Όποτε το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου, θα θέλω να ξέρω, πόσοι ενδιαφέρεστε, για μαθήματα από οδηγό βουνού.

Ας ελπίσουμε να χιονίσει και να βρεθούμε :-)

• Like 2

Την ερχόμενη Τρίτη μπορεί να έχω την πρώτη μου γνωριμία με το ορειβατικό σκι!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Πλάκα θα είχε, χωρίς τον κορονοιο, αυτό το ΣΚ θα γινόταν, η εκδρομή ορειβατικου σκι.....τέτοια εποχή για να πετυχαίναμε ανοιξιάτικο χιονι.......ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΎΕΛΛΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΆΣ!!!!!!! ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΟ ΜΑΣ ΘΈΛΕΙ! ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ= ΣΤΟΥΧ :-)))))))))))

Νταξ , τα κεραμίδια φαίνονται!!!

https://www.facebook.com/100035395064473/posts/239497103906790/

• Like 2

Είδες δεν με θέλει είπα και γω να ξεκινήσω post για ορειβατική εκδρομή ......

Ούτε το post για ορειβατικό σε θέλει. Φαντάσου να ονειρευόσουν να κάνεις κιόλας...

• Haha 3
  • Love 1

Η κοντινή κορυφή της Τεμπλας, στο βάθος....χθεσινή φώτο. Τιιιιιι , μας τρολαρει κανείς; Γιατί το λέτε; Παίζει όλο το χειμώνα να είχε και 20εκ max....!!!!!!e73d001143f11a772dabe0413015bb59.jpg

• Like 4
  • Confused 3

Βλέποντας τον χάρτη..η διαδρομή καταφύγιο-Τέμπλα έχει περίπου 300μ υψομετρική με 2-2,5 χλμ ανάπτυγμα

και Τέμπλα - Βουτσικάκι περίπου ίδια απόσταση με περίπου 100 μέτρα παραπάνω υψομετρική.

Δηλαδή σε 1,5 ώρα με χαλαρό ρυθμό είσαι κορυφή Τέμπλα και από εκεί σε άλλες 2 ώρες Βουτσικάκι.

Με χειμερινές συνθήκες και πούδρες (σαν την φωτό) ή ωραία ανοιξιάτικα και για όσο θα άντεχα και θα με έπαιρνε ο χρόνος

θα ανεβοκατέβαινα  την Τέμπλα που προσφέρει και 1000μ υψομετρική προς το χωριό Φυλακτή μέχρι να βρώ τον δασικό.

Ανάλογα τις συνθήκες βέβαια έχει και η νότια πλευρά της (πίσω από αυτή στην φωτογραφία) ωράιες καταβάσεις

Γενικά η περιοχή προσφέρεται για πολλά και εννοείται και για διασχίσεις. 

• Like 4

Όντως η τέμπλα προσφέρει πολύ καλό , Κώστα. Αλλά και το βουτσικακι έχει μια τρομερή βορινή κατάβαση σε αλπικο πεδίο.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει και σου χαράζετε στην μνημη , είναι η θέα προς την λίμνη και πιο κάτω στον κάμπο, όπως ανεβαίνεις από τέμπλα βουτσικακι.

Καλά να είμαστε , να πάμε του χρόνου :-)4ad7ddc82eff5c1b849161ec160c4946.jpg

• Like 11