Jump to content
vaggelis

Χ.κ. Παρνασσού 2019-20

Recommended Posts

Αλήθεια, πολύ χοντρικά, τι διαφορά εμφανίζουν οι αριθμοί από το 1995 έως σήμερα;

Share this post


Link to post
Share on other sites

για ενημέρωση ...

αντιγράφω κάποια σχόλια που βρήκα τυχαίως...μάλλον μιλάει για Φτερόλακα..αν προσεγγιζόταν οδικά...

 

http://greekinter.net/πως-το-χιονοδρομικό-κέντρο-παρνασσού/κοινωνια-και-social-media

 

 

 

Στις 23 Δεκεμβρίου 2019 το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ήταν κλειστό στο κοινό λόγω κακοκαιρίας. Βέβαια κακοκαιρία δεν είχε και το ξέραμε όλοι. Φτάνοντας λοιπόν το πρωί με τα παιδιά και τα ανίψια μου θέλαμε απλά να παίξουν στα χιόνια. Κατά σειρά τα προβληματικά σημεία που αντιμετωπίσαμε:

 

  • Ελλιπέστατη επικοινωνία. Το χιονοδρομικό ήταν πλήρως στελεχωμένο αλλά σαν κλειστό. Άνθρωποι στα γκισέ μας είπαν ότι δεν δουλεύουν τα lift, αλλά εμείς βλέπαμε να δουλεύουν. Μεγάλη απογοήτευση τα παιδιά βέβαια. Καμία δικαιολογία τύπου “κάνουμε έργα συντήρησης” αφού οι υπάλληλοι μια χαρά ανέβαιναν για καφέ στο σαλέ…
  • Απαράδεκτος τρόπος, ουσιασικά έβρισαν τον δωδεκάχρονο ανιψιό μου που πήγε να ρωτήσει για τα lift.
  • Ένας υπάλληλος μου ζήτησε να πάρω το αυτοκίνητο από τον χώρο στάθμευσης μπροστά στο σαλέ. Χωρίς λόγο και χωρίς να παρέχει κάποια δικαιολογία. Υποθέτω απλά επειδή ήθελε να παρκάρει κάποιος φίλος του εκεί. Πάλι απαράδεκτα ελλιπής η οργάνωση και η σηματοδότηση των χώρων στάθμευσης και των σχετικών κανόνων. Θυμίζει νυχτερινό κέντρο η αντιμετώπιση.
  • Κάποιος άλλος υπάλληλος μας πρότεινε να ανεβούμε με το αυτοκίνητο και μας έδειξε τον δρόμο όπου βλέπαμε να ανεβαίνουν κι άλλα αυτοκίνητα. Δεν είχε σήμανση, ούτε απαγορευτική πινακίδα.
  • Φτάσαμε στο σαλέ από τον δρόμο και τα παιδιά έπαιξαν επιτέλους κουτσά στραβά χιονοπόλεμο. Από το σαλέ έπαιζε δυνατά μουσική. Μπήκα να ρωτήσω για καφέ καθώς είδα έναν να φεύγει με καφέ στο χέρι. Με μεγάλη έκπληξη άκουσα που μου είπε ότι είναι κλειστά και δεν σερβίρει! Μάλιστα ψάχνοντας τις τουαλέτες είδα μια μεγάλη ομάδα ίσως 10-15 υπάλληλοι που έπιναν από το καφέ ροφήματα και κάπνιζαν χαζογελώντας. Προφανώς ο λόγος που δεν άνοιξε το χιονοδρομικό ήταν για να αράξουν αυτοί ενώ τους πληρώνουμε;
  • Ίσως από τον τρόπο που έδειξα δυσφορία στο εμφανώς απαράδεκτο της όλης κατάστασης, κάποιος από το καφέ πετάχτηκε και μου πρότεινε να κάτσουμε για φαγητό. Με πληροφόρησε μάλιστα ότι το εστιατόριο έχει φαγητά της ώρας και άλλα εδέσματα. Προφανώς μου είχε κοπεί κάθε όρεξη να τους δώσω έστω και ένα ευρώ, οπότε ξεκινήσαμε να φύγουμε.
  • Κατεβαίνοντας από τον δρόμο που είχαμε ανεβεί, με μεγάλη έκπληξη βρήκαμε μπροστά μας ένα τοίχος! Μια μπουλντόζα είχε κλείσει με χώμα τον δρόμο και είχε παρκάρει επιδεικτικά στο μόνο κενό στο χωμάτινο τοίχος! Όταν κάλεσα στο χιονοδρομικό μου είπαν ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι για το κοινό και ότι είχε πάει λέει ένας υπάλληλος και είχε πληροφορήσει τους άλλους οδηγούς ότι θα το έκαναν αυτό! Τριτοκοσμικός οίκος ανοχής με λίγα λόγια. Ούτε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του σαλέ, ούτε κάτι οργανωμένο. “Είπαμε σε κάποιον να το πει στους άλλους” σπασμένο τηλέφωνο. Εμείς προφανώς δεν συμπεριληφτήκαμε στους “είπαν στους άλλους” καθότι κάναμε χιονοπόλεμο πιο ψηλά στο βουνό.
  • Περιμέναμε πολύ ώρα εκεί στο κρύο καθώς προφανώς επίτηδες μας άφησαν εκεί. Πολλοί άλλοι τουρίστες ανέβηκαν και ρωτούσαν τι γίνεται, προφανώς η κατάσταση δεν ήταν μόνο για εμάς μπέρδεμα. Για καλή μας τύχη ένα όχημα τροφοδοσίας που κατέβαινε, κάλεσε τον Στάθη να έρθει να κουνήσει το όχημά του για να φύγει και έτσι μετά από πολύ ώρα τελικά μας άνοιξαν και μας ελευθέρωσαν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού λειτουργεί εμφανώς με κριτήριο την βαριεστημάρα και δημοσιουπαλληλική τεμπελιά των υπαλλήλων του. Αλλά το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Στην ταβέρνα που πήγαμε κατεβαίνοντας με λυσσασμένη πείνα (μετά από το μαρτύριο που περιμέναμε τόση ώρα τον Στάθη) όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τις ψηλές τιμές μας ενημέρωσαν ότι είναι “fixed”, δηλαδή έχουν κάνει καρτέλ! Σε όλο τον κόσμο τα lift λειτουργούν για τουρίστες, συχνά ακόμα και το καλοκαίρι, ώστε ορειβάτες, περιπατητές ή mountain bikers να μπορούν να χαρούν το βουνό. Στον Παρνασσό με δικαιολογία τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και ουσιαστικό λόγο την ανάγκη να τσουγκρανίζουμε τεμπέλικα τα αχαμνά μας μερικοί μερικοί, γίνεται ότι χειρότερο. Ελάχιστες μέρες τον χρόνο, μόνο για σκι καταστρέφουμε τουριστικά μια περιοχή για γρήγορο κέρδος. Καταντήσαμε το βουνό σαν Κυκλαδίτικο τουριστικό νησί.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν υπάρχει διάθεση για βελτίωση. Τόσα χρόνια θα είχε φανεί. Δεν είναι καν θέμα κόστους μια πινακίδα, μια μπαριέρα ή μια ξεκάθαρη πολιτική ως προς έναν χωματόδρομο τροφοδοσίας. Η δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία σκοτώνει την περιοχή.

(Πιο συγκεκριμένα στοιχεία, πινακίδες οχημάτων, ώρες κλπ αν χρειαστεί κάποιος υπεύθυνος ευχαρίστως να στείλω όπου μπορεί να βοηθήσουν να βελτιωθεί κάτι κάποτε.)

IMG_20191223_110113.jpg?resize=618%2C824

χωρις παλέτα HELL δουλίτσα δε κανουμε
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - 1995

https://www.youtube.com/watch?v=oGcx5erI9nY

 

…αυτό στο 2:02-2:05 με ξεπερνάει !! :hehe:

…εχμ…by the way, ξέρω και κάποιον από εδώ μέσα που σε μια νυχτερινή κατάβαση....εχμ…χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική ^_^

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Πόσο πιο ωραίο το σαλέ στα Κελάρια πριν την ανακαίνιση..

 

Κονιάκ σε αφρολέξ ποτηράκι, χαμηλά ταβάνια, τίγκα στον καπνό, αυτές ήταν εποχές! :-P :-P :-P

  • Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Κονιάκ σε αφρολέξ ποτηράκι, χαμηλά ταβάνια, τίγκα στον καπνό, αυτές ήταν εποχές! :-P :-P :-P

 

επίσης:

 

στενά σκι, στενές φόρμες, φουσκωτά μπουφάν και super βενζινη!

  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μαύρο χάλι ήταν παλιά (αν εξαιρέσεις την νοσταλγία για όλα τα παλιά). Αυτό που χρειαζόταν και τότε και τώρα ο Παρνασσός είναι ξύλινα σαλεδακια (σαν το κάτω των Καλαβρύτων αλλά πιο μικρά) σε 3-4 διαφορετικά σημεία του βουνού. Πχ στο 2240, και στη κορυφή του Δία.

  • Like 18

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Κονιάκ σε αφρολέξ ποτηράκι, χαμηλά ταβάνια, τίγκα στον καπνό, αυτές ήταν εποχές! :-P :-P :-P

Εποχές ΠΑΣΟΚ αδερφούλη

 

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α και προς ενημέρωση κύριοι από σήμερα κλείνουμε 2.45, ξεχαστε και το 3.00

 

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ισχύει. Παρά τέταρτο γιατί μέχρι που να κατεβείτε!!!!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk


ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας το κάνουν 1430, για να λένε , έτσι κάνουν στην Βασιλίτσα :-)

ακομα ετσι κανουν εκει?

  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τραγικοι απλα...

Κριμα

Εμεις κανονιζουμε εκδρομη εξωτερικο προς φλεβαρη-μαρτη, δεν παλευεται αλλο

Το serre-chevalier εχει κλεισει;

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλοι, σήμερα έχασα στον Παρνασσό τη μάσκα μου, παρακαλώ πολύ αν δείτε οπουδήποτε να δημοσιεύεται κάτι σχετικό, ενημερώστε με. Η μάσκα είναι UVEX, με λευκό λάστιχο, φακό καθρέφτη χρυσό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω.

Ευχαριστώ πολύ!

post-5716-0-63233500-1579362121_thumb.jpg

post-5716-0-40944700-1579362147_thumb.jpg

post-5716-0-35437400-1579362158_thumb.jpg

  • Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς το χιόνι εξαντλείται ραγδαία. Βρέθηκα στο ΧΚΠ την Παρασκευή και χθες κι η διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Την Παρασκευή ήμουν 100% Κελάρια (ήταν κι ένας άλλος, γνωστός, τύπος με κόκκινο μπουφάν) και οι πίστες με εξαίρεση τον Ηρακλή δεν είχαν πέτρες ή είχαν σήμανση οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.

 

Χθες ξεκίνησα από Φτερόλακκα. Μεγάλη ουρά στο ταμείο γιατί έφθασα μετά από λεωφορείο. Περισσότερα σε άλλο post.

 

Η 14 ήταν πιο πολύ πέτρες από χιόνι. Την εγκατέλειψα άμεσα και πέρασα Κελάρια. Στον Βάκχο υπήρχε αγώνας αλλά υπήρχε ένας επαρκής διάδρομος για να κατέβεις. Ο Τηλέμαχος σταματούσε ξαφνικά και υπήρχε βέλος που σου έδειχνε να πας προς Περικλή. Πριν όμως από το βέλος, οι σκιέρ είχαμε ξυρίσει το χιόνι και είχε βγει πάγος. Μετά από μια πλαγιολίσθηση (γύρω στις 12) δεν ξαναπέρασα. Περικλής, σταθερή αξία. Μας βλέπω από βδομάδα να κάνουμε πάνω-κάτω τον Περικλή, Ο Αίολος σε πολλά σημεία πλέον έχει βγάλει πέτρες. Υπάρχει σήμανση αλλά οι πολλές παρακάμψεις είναι εκνευριστικές. Η Διήανειρα σε καλή κατάσταση. Ο Ηρακλής έχει ένα μεγάλο κομμάτι με πέτρες στο κέντρο του αλλά κατεβαίνει. Τέλος, η πίστα Αφροδίτη απρόσμενα καλή. Μάλιστα, επειδή ήμουν ένας από τους ελάχιστους που την κατέβαιναν, διασκέδασα.

 

Και για το τέλος πάλι Φτερόλακκα. Πήρα την Περιφερειακή και προσπάθησα να κατέβω την κόκκινη 7 αλλά οι πέτρες ήταν ορατές και πολλές. Έτσι, κατέβηκα από το δρόμο που και αυτός είχε πέτρες ειδικά στο τελευταίο απότομο κομμάτι.

 

Συνοψίζοντας, σωστή η συμβουλή του MIK. Αν όμως δεν πέσει χιόνι, δεν πρόκεται σύντομα να ξανακάνω σκι στο ΧΚΠ

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσοι είχαν διαβάσει παλιότερες αναρτήσεις μου, θα θυμούνται τις κόντρες μου με τον VRO για τις κάρτες των αθλητών στο ΧΚΠ. Βάσει της γνώσης μου των δύο μεγάλων συλλόγων της ΑΘήνας, ήξερα ότι ποτέ (ή έστω σχεδόν ποτέ) δεν δώθηκε κάρτα αθλητή (είτε του € 1 σε αγώνα είτε του ειδικού τιμολογίου) σε μη αθλητή.

 

Φέτος, υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση στο αθλητικό τιμολόγιο που κατόπιν των αντιδράσεων την πήραν πίσω και έπεσε το ημερήσιο στα € 5.

 

Και φθάνουμε στο χθες όπου εμφανίστηκε σύλλογος της Στερεάς Ελλάδας στα ταμία και ζητούσε να πάρουν όλοι οι του λεωφορείου αθλητική κάρτα. Δεν έμεινα γιατί θα το πάθαινα το εγκεφαλικό, Τελικά, λαμόγια σαν τους δημαρχούκους δεν έχει!

 

 

ΥΓ Μήπως για να δίνει το ΧΚΠ τα 5ευρα εισητήρια να ζητάει τον αριθμό ΕΟΧΑ ή FIS;

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τους προπονητές των αθλητών τι κάρτες προβλέπονται;

Edited by PhaethonF1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Vro μου ζήτησε μα γράψω ότι δικαιώθηκε με το 5 Ευρώ.

 

Τελικά δικαιώθηκε ο ΜΙΚ ότι από σχεδιασμό..... λοιπών οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μετά την μεγάλη αύξηση υπήρξε η μεγάλη μείωση για να κλειδώσει (ελπίζω) μια τιμή 80 ευρώ συν τα δυο 5 πάμε στα 90 δηλαδή ότι και πέρσι για τα φυτώρια.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk


ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τους προπονητές των αθλητών τι κάρτες προβλέπονται;

Βρέθηκε τελικά η μάσκα σου φίλε ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...