Jump to content
Giannis972

Άλπεις, Άλπεις, Άλπεις

Recommended Posts

Καλημέρα και καλησπέρα σε όλους.

Ξεκαθαρίζω εξ' αρχής πως γνωρίζω ότι το θέμα που ανοίγω δεν έχει σωστή και λάθος απάντηση.

Θεωρώ όμως ότι η γνώση και εμπειρία σας μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο εμένα, αλλά και πολλούς ακόμα που νομίζω ότι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξει ένα μεγάλο thread με πολλές απόψεις που θα λειτουργήσει σαν οδηγός.

Ποια είναι όμως η κατάσταση, και οδηγός για ποιο πράγμα;

Σκι στις Άλπεις λοιπόν. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, σκι στις Άλπεις πρώτη φορά. (Σημείωση: Γνωρίζω ότι υπάρχει παρόμοιο thread και μάλιστα πιναρισμένο, όμως όπως θα καταλάβετε στην πορεία δεν με κάλυψε, και ελπίζω να γίνουν σαφείς και οι λόγοι).

Ωραίος είναι ο Παρνασσός, ωραία και τα Καλάβρυτα, καλό και χρυσό το Μπάνσκο που ο γράφων το έχει τιμήσει ουκ ολίγες φορές, αλλά όταν βλέπεις σε βίντεο τις καταβάσεις σε τέτοια βουνά, τέτοια χιονοδρομικά, με τέτοιες πίστες, τέτοιες πούδρες, τέτοια θέα, ε μιλάμε για άλλο άθλημα.

Με βάση λοιπόν ότι οι Άλπεις είναι παντού φανταστικές (νομίζω), το ερώτημα είναι το πού στις Άλπεις θα κάνεις την πρώτη σου εκδρομή.

Ερώτημα που για μένα καθορίζεται δυστυχώς σχεδόν αποκλειστικά από έναν παράγοντα: τα οικονομικά.

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω, τι έχετε να προτείνετε σε κάποιον που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μαζεύει αρκετούς μήνες χρήματα για μια τέτοια εκδρομή, ώστε να του κάνετε τη ζωή λίγο ευκολότερη.

Απλούστερα, ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί, στο μέτρο του δυνατού, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ποιότητα (και την ποσότητα) του σκι και την φυσική ομορφιά, επίσης στο μέτρο του δυνατού.

Όταν λέω οικονομικός προορισμός, εννοώ τον συνδυασμό της τιμής της κάρτας, της τιμής των μεταφορικών και της τιμής της διαμονής, και δευτερευόντως την τιμή της ζωής, του φαγητού κλπ.

Στα καλά νέα, τα λεφτά στην παρέα μπορεί να μην περισσεύουν, αλλά από όρεξη και υπομονή, όση θέλετε.

Αυτό σημαίνει ότι στην τιμή των μεταφορικών μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, ή σωστότερα, ό,τι συμφέρει. Από αεροπορικά με Lufthansa ή Swiss με δωρεάν εξοπλισμό σκι, μέχρι Ryanair ή Aegean με έξτρα χρέωση. Από ενοικίαση αυτοκινήτου μέχρι λεωφορείο ή τρένο για τη μεταφορά ανάμεσα στο όποιο αεροδρόμιο και όποιο χιονοδρομικό. Αν συμφέρει καλύτερα (με βενζίνες και διόδια) η μετάβαση οδικώς από την Ελλάδα, κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν συμφέρει περισσότερο το καράβι για Ιταλία και μετά το οτιδήποτε άλλο, επίσης κανένα πρόβλημα. Οι μέρες και η όρεξη υπάρχουν.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, η μοναδική μου εμπειρία από σκι στο εξωτερικό είναι το Μπάνσκο. Πάμφθηνα αεροπορικά για Σόφια με Ryanair, πάμφθηνη ενοικίαση αυτοκινήτου επίσης με Ryanair, και δρόμος χωρίς διόδια, και βενζίνη στη μισή τιμή από την Ελλάδα. Η διαμονή επίσης τζάμπα, η κάρτα σε φυσιολογικά πλαίσια μέχρι πρόπερσι τουλάχιστον. Όνειρο.

Έναν τέτοιο συμφέροντα συνδυασμό ψάχνω, προφανώς σε διαφορετικά οικονομικά μεγέθη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα!

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση σου γιατί είναι πολυπαραγοντική και ο καθένας μας είναι διαφορετικός.

Αν όμως έκανα μια προσπάθεια να σου απαντήσω έστω και κατά προσέγγιση, τότε η απάντηση θα μπορούσε να είναι μόνο μια, και ακούει στο όνομα gianis50 και Ischgl!

 

Ψάξτο λίγο μέσα στο forum και θα καταλάβεις.....

 

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν νομιζω να υπαρχει στανταρ απαντηση αλλα εξαρταται απο το τι θαβρεις τη περιοδο που θα ψαξεις...

Εισητηρια για μοναχο κ πισω η μιλανο μπορεις να βρεις με κανα 150αρι lufthansa (οχι golight για να εχουν και σκι).Ενοικιαση αυτοκινητου μια βδομαδα κανα 150 με 200 επιπλεον.Βινετα αυστριας κανα 10αρικο.Ιταλια διοδια.

Καραβι κανα 1000αρικο τα 4 ατομα.Ειναι μια επιλογη που ποτε δεν εκανα για σκι γιατι δε νομιζω να συμφερει περα απο τη μεγαλη ταλαιπωρια...

Απο κει και περα τα χκ στη γαλλια εχουν ακριβο φαγητο και ποτο αλλα εχω βρει σαλε με πολυ χαμηλες τιμες..(αλλα πχ μπορεις να μενεις σε σαλε με κουζινα και να μαγειρευεις) Επισης στα γαλλικα χκ νομιζω φτανεις πιο δυσκολα απο ελλαδα.θελεις πτηση για γενευη πχ για trois valle.

.Στη θεση σου θα κοιτουσα κατι σε αυστρια με διαμονη σε χωριο λιγο μακρυτερα απο τη βαση του χκ.. (ο giannis 50 για iscghl αν θελετε μπορει να σε εξυπηρετησει θαυμασια).Απο μοναχο ειναι πολυ κοντα.

Ιταλια φτηνη διαμονη και φτηνο φαγητο σχετικα παντα αλλα προσωπικα προτιμω τα αυστριακα γαλλικα χκ.

Τα λιφτ pass παντου κοντα στο 50αρικο τη μερα παιζουν εκτος απο ζερματ και δε ξερω που αλλου.

Μια φορα μονο μου εχε τυχει πανφτηνο εβδομαδιαιο pass στο trois valle με κανα 200ευρω απο μια προσφορα που μας ειχε στειλει η κοπελα που νοικιαζε το σπιτι...Αλλα απο τοτε εχω ξαναπαει αλλα τετοια προσφορα παπ...

 

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα περισσοτερο.

 

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by giannis3011
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 18 Γενάρη φτηνά αεροπορικά για Γενεύη με σκι δωρεάν. Με πολύ google πολύ καιρό πριν σίγουρα θα βρεις τιμές περίπου στα 150 ευρώ το άτομο για Μόναχο και Μιλάνο με σκι.

 

Μεταφορά πάνω από δύο άτομα νοικιασμένο αμάξι περίπου 150ευρω αλλιώς λεοφορειο ανάλογα με το ποσο μακρύ είναι το ΧΚ σου. 90 ευρώ πήγαινε έλα πχ είναι το flaine 150 το val d isere. Σε πολλά πας με τρένο άνετα πχ. Valoire. Και πάλι πολύ google

 

Κάρτα λιφτ τα μεγαλα είναι 200+ οι 6 μέρες. Μπορείς να βρεις εκπτώσεις σε αυτά η να πάρεις κάρτα που έχει το μισό βουνό. Σε πιο μικρά μπορείς να βρεις πολύ φθηνότερα. Παράλληλα υπάρχουν κάτι κάρτες τύπου διαφημίσεις club κλπ που μπορείς να γραφτείς και να έχεις έκπτωση. Αν δεν κάνω λάθος από 245 το είχα βγάλει 180. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια μέρη να μείνεις που έχουν καλή έκπτωση στην κάρτα

 

Τέλος υπαρχει η λύση να περιμένεις να δεις τον καιρό και όσες μέρες μοιάζουν μίζερες να μην πάρεις καρτα

 

Για διαμονή φτηνότερη τα hostels. Αμέσως φτηνότερη μικρά σπιτάκια και μικρά δωμάτια ξενοδοχείων. Όσο πιο πολλοί είστε τόσο φτηνότερα ανά άτομο. Και εδώ τεράστιο ρόλο παίζει η εποχη. Μπορείς να googlρεις να δεις πως αυξομειώνονται οι τιμές

 

Την έχω βγάλει πολύ φτηνά και σε hostel αλλά και σε σπίτια Γάλλων που θα έμεναν άδεια. Airb2b και καλή τυχη

 

Από φαγητό προτείνω να κλείσεις κάτι που να έχει κουζινουλα ώστε να μαγειρεύεις

 

Τελος αν πάρεις τα σκι σου γλυτώνεις 100ευρω περίπου της ενοικιασης

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οικονομικά το έχω κάνει επιστήμη. Γενικά Αυστρία και Ιταλία είναι οικονομικότερα.

 

Ξεκινάς με το αεροπορικό. Μόναχο συνήθως βρίσκεις νωρίς με περίπου 150Ε (αλλά και Geneva όπως εγώ φέτος). Μετά κοιτάς το διαμέρισμα. Εφέτος αλλάξαμε χιονοδρομικό διότι απλά δεν βρίσκαμε αυτό που θέλαμε στα λεφτά που θέλαμε, και το βρήκαμε σε άλλο χιονοδρομικό δίπλα.

 

Μεταφορά ή αυτοκίνητο στα 3-4 άτομα, αγκαλιά τα πράγματα κλπ ή μέσα μαζικής μεταφοράς ή βαν μεταφοράς.

 

Κάρτα είναι 230 με 320 περίπου στα περισσότερα ΧΚ το εξαήμερο πάσο.

 

Γενικά στα μεγάλα ΧΚ να κοιτάς όχι στο κεντρικό χωριό αλλά δίπλα. Πχ αν πας Alberg Lech είναι απλησίαστο, St. Anton ακριβό αλλά St. Jakob βρίσκεις φτηνά.

Μην μήνες kitzbuhel, πήγανε kirchberg. Κλπ

 

Προφανώς δεν είναι ski in out. Το μόνο που κοιτάω είναι να είναι κοντά η στάση του σκι bus. Αν έχεις αυτοκίνητο μπορείς να μείνεις και ποιο έξω, αλλά εγώ βαριέμαι κάθε μέρα αυτοκίνητο, άσε που πρέπει όλοι να είναι απόλυτα συντονισμένοι.

 

Ότι άλλο θες έχεις πμ το κινητό μου.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπου και να πας οτι και να χάλασεις το ski στις Άλπεις ειναι φανταστικό και ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ €...

Ειδικα βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις σαν την περσινή εκδρομή του συλλόγου στο st moritz εγω προσωπικα έφυγα και αισθανομουνα οτι τους είχαμε κοροϊδέψει κιόλας!οποιος ήτανε ξερει

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ski ...

st moritz ! /p>

Μην ξεχνάς όμως την γκρίνια που είχαμε αντιμετωπίσει όταν την ανακοινώσαμε !!!!! Αλλά έχεις συνεχίζουμε κάθε χρονιά καλύτερα !!! Και πιο δυνατά

Edited by gatz
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μην ξεχνάς όμως την γκρίνια που είχαμε αντιμετωπίσει όταν την ανακοινώσαμε !!!!! Αλλά έχεις συνεχίζουμε κάθε χρονιά καλύτερα !!! Και πιο δυνατά[/quoteτο αποτέλεσμα μετράει Κώστα.γκρινια θα υπαρχει παντα αυτο ειναι γνωστό και δε πρέπει να δίνεις και τοσο μεγαλη σημασία νομιζω...
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το παλληκάρι, δεν θέλει να πάρει Φεράρι σε καλή τιμή, αλλά Φίατ και να είναι οικονομικό..... οπότε εκδρομή με τον σύλλογο σαν του Σαιν Μόριτζ, την ξεχνά....

 

ΥΓ1 ο σύλλογος ,είναι πλέον παράδοση, μόνο με Φεράρι κυκλοφορεί :-(

 

ΥΓ2 Κονκαν & Μικ , σου δώσανε πολύ καλά τιπ, για να σου βγεί, φθηνό το σκι Άλπεις. Πιο φθηνό μόνο με road trip μέσω Γιουγκοσλαβίας

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού εξετάσεις την πολύ σοβαρή πρόταση του Giannis50 για Ischgl, διάβασε το παρακάτω κείμενο μόνο αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις περίπου 600-650€ ανά άτομο (κατά προσέγγιση) για 7 νύχτες στις ΆΛπεις με 6 σκι. Με λιγότερα δεν νομίζω οτι θα τα καταφέρεις για Άλπεις.

 

Το ταξίδι ξεκινάει Απρίλιο Μάιο με αγορά εισιτηρίου για το Μόναχο από Lufthansa (ή Swissair για Ζυρίχη) για τα τέλη του Ιανουαρίου με τιμή περίπου 159€. Οι δύο παραπάνω εταιρίες μεταφέρουν τα σκι σου δωρεάν προς το παρόν.

Μετά την αγορά εισιτηρίου έχεις 4 περίπου μήνες να βρεις resort και appartment. Ενδεικτικά δύο πρόχειρες λύσεις.

 

2.Προορισμός Serfaus Fiss Ladis (214 χιλιόμετρα πίστες.)

Εισιτήριο 159€

Δωμάτιο 850€ /3 άτομα=283 ανά άτομο

Αυτοκίνητο από εδώ με 253€ (μαζί με full coverage) /3= 84 + βενζίνες διόδια πάει περίπου 110€ ανά άτομο

Κάρτα λιφτ στα 256€ (για 6 μέρες)

περίπου 808€ με σημερινές τιμές. (υπολόγιζε 100 € λιγότερα αν βρεις apartment από Σεπτέμβρη περίπου)

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα ξοδέψεις 200-300€ για διατροφή αν μαγειρεύετε μέσα.

 

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς και μόνο ενδεικτικά. Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες προτάσεις που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ψάξει μόνος του ή σε συμφωνία με την παρέα του.

Edited by Velissarios
  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή το έχω κάνει ο ίδιος με επιτυχία για λόγους οικονομίας, μην απορρίψετε τη δυνατότητα που σας δίνουν τα εξαιρετικά τραίνα (συνεργασία DB+ÖBB | Γερμανία+Αυστρία). Θα πρέπει απλά να σας φέρνουν στην επίμαχη περιοχή διαμονής, το πολύ με μια μικρή σύνδεση λεωφορείου, απ' όπου θα πρέπει να περνάνε και δωρεάν skibus σε τακτά διαστήματα. Για παράδειγμα, μπορείς να φτάσεις Zell am See, Kaprun από Μόναχο μόνο με μέσα μεταφοράς και να πηγαινοέρχεσαι για σκι χωρίς αυτοκίνητο.

 

Δεν προτείνεται για διακοπές "άνεσης" ή "ρομαντισμού", αλλά σώνεις πολλά χρήματα. (Όσες φορές το είχα κάνει ήμουν μόνος μου.)

  • Like 8

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα μπορουσες να μας πεις,αν θελεις, για πιο υψος χρηματων μιλας,οταν λες οικονομικο? Ετσι μια ταξη μεγεθους. Παιζει πολυ μεγαλο ρολο και ποσα ατομα ειστε..Αν ειστε 2, ειναι σιγουρο οτι τα εξοδα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο το αν ειστε 4..

 

Υπαρχουν ορισμενα χιονοδρομικα που δινουν δωρεαν καρτες για λιφτ (βεβαια συγκεκριμενες εποχες) , υπαρχει και το Kronplatz στου Δολομιτες που αγοραζεις καρτα με ποντους,αλλα δεν ειναι για μια μερα, αλλα αναλογα ποια και ποσα λιφτ θα χρησιμοποιεις θα αφαιρουνται ποντοι,Σε αυτη την περιπτωση με χαλαρο σκι 4-5 ωρες την μερα, μου ειχε βγει με τους ποτνους καπου 20-25 ευρω το λιφτ ανα μερα.

 

Μια συμβουλη μονο,..αν πας Αλπεις, ξεχνα την χαρα που (νομιζεις) οτι σου προσφερει το Μπανσο..Και αν τα χρηματα ειναι αναλογα (και χαλαλι τους) με την χαρα που εισπρατεις, θα ανακαλυψεις οτι το Μπανσκο ειναι πανακριβο

Edited by amiklon
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στις Άλπεις έχεις μεγάλο εύρος κόστους διακοπών για σκι .

Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει μόνο το σκι η ΔΙΑΚΟΠΕΣ που θα κανείς σκι

Έχει να κάνει ακόμα με ποσά άτομα θα πάνε

Edited by gatz
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό, το να θέλει κάποιος σε μια εβδομάδα να γυρίσει όλες τις Άλπεις,

να δει κι αυτό και το άλλο και το παρααλλο με ξεπερνάει !

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό, το να θέλει κάποιος σε μια εβδομάδα να γυρίσει όλες τις Άλπεις,

να δει κι αυτό και το άλλο και το παρααλλο με ξεπερνάει !

ετσι την πατησα κι εγω την πρωτη φορα...Πηγαινα απο το ενα χιονοδρομικο στο αλλο και τελικα...δεν θυμαμαι τιποτα απο εκεινο το ταξιδι..Χιονοδρομικο με πανω απο 120 χιλ πιστες, ειναι μια χαρα για μια εβδομαδα, ωστε οταν γυρισεις να σου εχει μεινει μια αισθηση του χωρου.Αλλιως ειναι σαν τις κρουαζιερες που καθε μερα ειναι σε αλλο λιμανι και χωρα και τελικα δεν θυμασαι τιποτα.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό, το να θέλει κάποιος σε μια εβδομάδα να γυρίσει όλες τις Άλπεις,

να δει κι αυτό και το άλλο και το παρααλλο με ξεπερνάει !

Εσύ έχεις εξοχικό στο Σαιντ Άντον και δεν πας πουθενά αλλού;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι.

Κατ' αρχάς δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω, όλους. Είναι απίστευτο το με πόση προθυμία και χωρίς κανένα κόμπλεξ ανωτερότητας σπεύδει ο κόσμος να βοηθήσει εδώ στο φόρουμ. Εδώ ο άλλος μου απάντησε δημόσια και έστειλε και σε μήνυμα το τηλέφωνό του αν τυχόν έχω παραπάνω απορίες. Απίστευτα πράγματα.

Αρχικά έχετε απόλυτο δίκιο όσοι το αναφέρατε, ότι δεν αναφέρω το μέγεθος της παρέας. H παρέα θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει στο να πέσει το κόστος. Απ' ότι κατάλαβα τα 4-5 άτομα είναι η βέλτιστη λύση, οπότε κάπου εκεί θα κινηθούμε.

Προσπαθώντας λοιπόν να ξεμπερδευτώ από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών με τον οποίο τόσο πρόθυμα με λούσατε (και πολύ καλά κάνατε):

1) Από τα λεγόμενα τόσο του MIK όσο και του amiklon, αν κατάλαβα καλά υπάρχουν χιονοδρομικά που σε συγκεκριμένες περιόδους προσφέρουν τζάμπα την κάρτα του λιφτ; Αν ισχύει αυτό, νομίζω πως το κόστος της εκδρομής πέφτει αισθητά. Εννοώ ότι ακόμα και το συγκεκριμένο χιονοδρομικό (με την προσφορά) να βρίσκεται σε μία κάπως πιο ακριβή περιοχή από κάποιο άλλο, το πιθανότερο είναι ότι τα περίπου 250 ευρώ για έξι μέρες κατ' άτομο που θα εξοικονομηθούν από τις κάρτες είναι πολλά για να αντισταθμιστούν με ακριβότερο φαγητό ή διαμονή, άρα στη σούμα τελικά σε συμφέρει. Τι παραπάνω μπορείτε να μου πείτε πάνω στο θέμα; Ποια χιονοδρομικά κάνουν κάτι τέτοιο, και από την εμπειρία σας αξίζει τον κόπο, ή το βάζουν Πρωτομαγιά που λέει ο λόγος και έχει μόνο σούπες;

2) Απ΄ότι κατάλαβα η φθηνότερη μεταφορά είναι να κλείσεις νωρίς αεροπορικά για Μόναχο ή Μιλάνο ή Γενεύη με Swiss ή Lufthansa για να πάρεις και τον εξοπλισμό σου μαζί. Έχετε να μου προτείνετε 2-3 worth χιονοδρομικά σχετικά κοντά στο κάθε αεροδρόμιο; Και ψάχνω εγώ μόνος μου μετά το αν θα πάω στο ένα ή στο άλλο, το πού θα βρω φθηνό δωμάτιο, αν συμφέρει αμάξι, αν πάει εκεί τρένο ή κάποιο λεωφωρείο, αν από το φθηνό δωμάτιο που θα βρω περνάει ski bus κλπ κλπ. (Υποθέτω τα δρομολόγια του ski bus τα βρίσκω στο σάιτ του εκάστοτε χιονοδρομικού κέντρου έτσι;)

3) Απαντώντας στον φίλο giannis-ski, ξεκαθαρίζω ότι οι προθέσεις μου είναι εντελώς αντίθετες. Καθόλου όλες τις Άλπεις δεν θέλω να γυρίσω. Ίσα ίσα θα έλεγα. Ψάχνω ένα χιονοδρομικό όχι τεράστιο και αχανές, αλλά να σε κρατάει και 5-6 χιονοδρομικές μέρες, ακριβώς για να περιοριστεί και η τιμή της κάρτας, αλλά και οι μετακινήσεις από χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό, χωρίς να κάνεις και κάθε μέρα ακριβώς τα ίδια.

Αυτά για την ώρα, και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-6699-0-36575300-1577726539_thumb.jpegΕσύ έχεις εξοχικό στο Σαιντ Άντον και δεν πας πουθενά αλλού;

 

Δεν έχω εξοχικό αλλά εδώ και 20 χρόνια πάω στο arlberg! Αν και έχω γυρίσει διαφορα χιονοδρομικά είναι αλήθεια ότι εδώ είναι με διαφορα

καλύτερα !!

Έχω ήδη κλείσει για Χριστούγεννα / πρωτοχρονιά 2020-21 και 2021-22 !!

Και του χρόνου τέτοιο καιρό θα κλείσω και για 2022-23 !!

Δεν είναι τυχαία κάθε χρόνο στο top5 των χιονοδρομικών του κόσμου φίλε Γρηγορη !

Edited by giannis-ski
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

madonna di campiglio την κανει την προσφορα, και μαλιστα αν θελεις να πας πιο νωρις)μαρτιο),κανουν εκτωση 30-40% (και οχι 100% που ειναι στα τελη Απριλιου)..Τωρα το πως θα ειναι ο καιρος μεσα Μαρτιου, ή και αρχες Απριλιου σε αυτα τα χιονοδρομικα, εξαρταται την χρονια..Περισυ πχ στην madonna ειχε πολυ ζεστη και δεν ηταν το καλυτερο, πριν λιγα χρονια που ειχα παει και πιο αργα,ειχε πολυ καλο καιρο για σκι...Livignio και cervinia κανουν επισης προσφορες για free pass...μπες στο official site απο το χιονοδρομικο που σε ενδιαφερει και θα βρεις αν εχει προσφορες και ποτε εχει.

 

μπες στο skiresοrtinfo... θα βρεις χαρτη με ολα τα χιονοδρομικα, με πληροφοριες,μεγεθος, πιστες,τιμες, χαρτη πστων,μηκος και πληθος lifts,βαθμολογιες. tips .κλπ

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξενοδοχείο στο Borovets με τιμές meribel

To yastrebeds hotel που είναι ski in ski out και που ξεπερνάει τα 1100 ευρώ την βδομάδα για διαμονή !!!!

Μα sef πολύ υψηλού επιπέδου

post-3005-0-96131600-1577996628_thumb.jpeg

Edited by gatz

Share this post


Link to post
Share on other sites

το πουρακι ειναι όμως παπαδοπούλου...τίποτα πιο εκλεκτό?


How you stand is how you ski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημαντικό μέρος του κοστολογίου είναι η μεταφορά. Αν κλείσεις νωρίς τα αεροπορικά, τα βρίσκεις φτηνά. Στο κόστος πρέπει να υπολογίσεις και ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς και πιθανή πρόσθετη διανυκτέρευση κοντά στο αεροδρόμιο, αναλόγως της ημέρας αναχώρησης (πχ πρωινή πτήση Κυριακής). Αν κλείνεις τελευταία στιγμή και είσαστε 4, το καράβι Πάτρα-Ανκόνα συμφέρει οικονομικά. Επίσης η σπατάλη χρόνου δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αρχικά φαίνεται (ειδικά αναλόγως του προορισμού).

Από εκεί και πέρα, δεν αξίζει να ψάχνεις τιμές των χιονοδρομικών πάσων. Όλα τα μεγάλα χιονοδρομικά, έχουν παραπλήσιες τιμές. Το να κάνεις χιονοδρομικές διακοπές και να πας σε χιονοδρομικό που δεν έχεις ως πρώτη προτεραιότητα για διαφορά 30 ευρώ στο πάσο, δεν έχει νόημα. Από εκεί και πέρα, όταν βλέπεις μεγάλες διαφορές στο πάσο κάτι τρέχει. Δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση πάσο υπάρχει σε κάποια από της πρώτες (Δεκέμβριος) ή τις τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας, δηλαδή όταν το ρίσκο είναι μεγάλο.

 

Σε γενικές γραμμές, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το θέμα είναι να μην σπαταλάς και να αξίζει η παροχή που παίρνεις για αυτό που πληρώνεις. Ένα ακριβό ξενοδοχείο, μπορεί να σου παρέχει υπηρεσίες πολύ καλές, που όμως δεν χρειάζεσαι, ή που αναζητάς (αυτό είναι προσωπικό κριτήριο του καθενός) και αναλόγως πληρώνεις. Από την άλλη το να τρέχεις σε διαμερίσματα και να κουβαλάς φακές για να μαγειρεύεις λόγω κόστους, είναι πάλι μια "οικονομία" συχνά στα όρια της τσιφουτιάς, που για πολλούς δεν αξίζει. Αν δεν έχεις να δίνεις 20 ευρώ την ημέρα για να τρως σαν άνθρωπος σε ένα εστιατόριο και θέλεις να την βγάλεις με 3 ευρώ φαγητό την ημέρα, καλύτερα να αναβάλλεις το ταξίδι μέχρι να βρεις αυτά τα 150 ευρώ για μιας εβδομάδας φαγητό.

  • Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα και καλησπέρα σε όλους.

.......................

Σκι στις Άλπεις λοιπόν. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, σκι στις Άλπεις πρώτη φορά. (Σημείωση: Γνωρίζω ότι υπάρχει παρόμοιο thread και μάλιστα πιναρισμένο, όμως όπως θα καταλάβετε στην πορεία δεν με κάλυψε, και ελπίζω να γίνουν σαφείς και οι λόγοι).

................

 

 

Για εμένα πάντως οι λόγοι ακόμα δεν έχουν γίνει σαφείς.

Για πρώτη φορά, λύση πραγματικά φτηνή, αξιόπιστη, για την οποία δεν θα χρειαστεί να σε απασχολήσει τίποτα πέραν του αεροπορικού, είναι ο Γιάννης50, αρκεί να είσαστε παρέα 4-6 ατόμων.

  • Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Ακόμα και αν δε σώζεται ένα χιονοδρομικό,θα ρίξουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές που χρηματοδοτούνται από τους τοπικούς επιχειρηματίες και ψηφίζονται από τους κατοίκους που ζουν σε μεγάλο ποσοστό από τα χιονοδρομικά.Να τ΄αφήσουν δεν υπάρχει περίπτωση και να ρίξουν όλο το βάρος στα χιονοδρομικά που ανέφερες που μπορεί να είναι πιο σωστή επένδυση.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει σχεδιασμό.Πάει με τον αέρα των συμφερόντων.Πριν μερικά χρόνια έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τα χωριά γύρω από τα Βαρδούσια.2 επιχειρηματίες είχαν πει "πρέπει να μας φτιάξουν χιονοδρομικό κέντρο"...Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κλπ,αλλά σκέψου να βρίσκονταν χρήματα για επέκταση χιονοδρομικών κλπ,μην έχεις αμφιβολία ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες θα δέχονταν τρομερές πιέσεις για να φτιάξουν χιονοδρομικό σε περιοχές που εκλέγονται βουλευτές τους...Εδώ σχεδιάζουν μεταφορές στρατοπέδων,όχι με επιχειρησιακούς όρους αλλά με οικονομικούς όρους,αν θα βλαφτεί η τοπική οικονομία,τι λέμε τώρα για χιονοδρομικά...
    • Συγγνώμη,αλλά μια σοβαρή χώρα με σχεδιασμό γι΄ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος δε θα έπρεπε να βασίζεται στις απαιτήσεις των δήμων.Ξεκινάς ένα σχεδιασμό και τον υλοποιείς.Αλλά αυτό για σοβαρές χώρες.Στην τελική ανάλυση η περιφέρεια πλέων είναι μία,δεν είναι όπως παλιότερα 10 νομαρχίες.Άρα η περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει όποια έργα απαιτηθούν για να γίνει ανταγωνιστική και προσοδοφόρα.Τώρα αν κάθονται ν΄ακούν τις αντιρρήσεις των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών που θέλουν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και τους χρηματοδότες τους επιχειρηματίες,μάλλον πρόκειται για...μπανανία...
    • Δεν θα διαφωνήσω για τα πιο χαμηλά υψόμετρα. Εκεί ίσως είναι μάταιο πολλές φορές αλλά υπάρχουν και φορές που θα είναι υπερχρήσιμο. Και εγώ προτιμώ την επέκταση. Δυστυχώς όμως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δείχνουν ότι είναι απαραίτητο και το τεχνητό. Ειδικά φέτος θα ήταν όπως το λες "μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης". Ξεχάσαμε και το απότομο του Ηρακλή και τα περάσματα Δια Οδυσσέα....Αν σου κόστιζε 5.000 ευρώ? Ακριβό? Το αν θα το δούλευες στο 1750 και το 1650 είναι καθαρά απόφαση του σημείου της σεζόν. Αν δου λείπουν τα τελευταία 50 μέτρα θα είναι θησαυρός. Θυμήσου πόσες φορές και φέτος ήταν μια χαρά και έλλειπε χιόνι τα τελευταία 50 μέτρα. Δυο βδομάδες θα τις κέρδιζες τουλάχιστον. Ακριβό? Αν σου κόστιζε 300 ευρώ? Θα στο γυρίσω στη λογική "ας το έχουμε όπως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου και ανάλογα με τη σεζόν, τη στιγμή και το μέρος, μετατρέπει πίστες με πέτρες σε πίστες και πίστες κλειστές για 50 μέτρα σε πίστες ανοιχτές"    
    • Έκλεισα με 6 σκι και αυτά έξω. Τα Καλάβρυτα που λατρεύω δεν τα κατάφεραν. Για Παρνασσό ούτε για αστείο. Υπομονή για του χρόνου πια.
    • 😀   Για μένα ήταν μακράν η χειρότερη σεζόν (εκτός της καραντίνας φυσικά) από το 94 που ξεκίνησα. Από την μια οι υποχρεώσεις, από την άλλη η κάκιστη σεζόν, το αποτέλειωσε και το κατάμουτρο ψέμα του Παρνασσού για πλήρη λειτουργία, και με αυτά και με αυτά έμεινα με... 1 σκι.    1 σκι σε μια ολόκληρη σεζόν. Απίστευτο μου φαίνεται... 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. ballaki
      ballaki
      (32 years old)
    2. grousso
      grousso
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,306
    • Total Posts
      460,664
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,473
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    BrianEsola
    Joined
×
×
  • Create New...