Jump to content
Petrinio

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 17/5/2020: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Recommended Posts

Αγαπητά Μέλη του ΕΣΤΟΥΧ,

Η υγειονομική κατάσταση και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, συνελεύσεων κλπ μας υποχρέωσαν να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για χθες Τακτική Καταστατική Γ.Σ. του ΕΣΤΟΥΧ, με ημερήσια διάταξη που περιελάμβανε σημαντικά θέματα, όπως η τροποποίηση του Καταστατικού και η διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σύμφωνα με το Καταστατικό. Ωστόσο, η συνέχεια διοίκησης του Συλλόγου κι η ανάγκη διεκπεραίωσης τρεχουσών τραπεζικών και φορολογικών υποθέσεων έως ότου καταστεί δυνατό να συγκληθεί η προγραμματισμένη Τακτική Καταστατική Γ.Σ. και να εκλεγεί νέο Δ.Σ., τέθηκε υπόψη των μελών του ΕΣΤΟΥΧ. 

Επειδή οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν και έκτακτες λύσεις, πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά (όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Μαΐου) μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ Γενική Συνέλευση, η οποία ως ανώτατο όργανο διοίκησης του Συλλόγου αποφάσισε: 1. Την παράταση της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. για έξι (6) μήνες προκειμένου να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πληρωμές προμηθευτών, φορολογικές εκκρεμότητες κλπ και 2. τη διενέργεια της Τακτικής Καταστατικής Γ.Σ. με φυσική παρουσία των μελών, εφόσον αργότερα το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση της χώρας, με παράλληλη χρήση της διαδικτυακής επικοινωνίας και ψηφοφορίας.

Η διαδικτυακή μας Γενική Συνέλευση θεωρούμε ότι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συμμετοχή των μελών στη διοίκηση του ΕΣΤΟΥΧ. Η διαδικασία που επιλέξαμε εξασφάλισε τόσο την ακριβή ταυτοποίηση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που συνδέθηκαν, όσο και την ανωνυμία της ψήφου μας. Νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε στη νέα αυτή διαδικασία έχουμε ένα έντονο αίσθημα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, καθώς "συναντηθήκαμε" και συζητήσαμε μετά από καιρό, και μέλη που συνδέθηκαν από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία γίναμε μια παρέα!

Να διευκρινίσουμε, σε σχέση με την υπέροχη Γ.Σ. που έγινε χθες ότι τυπικά, στις Γ.Σ. του σωματείου μετέχουν μόνο τα μέλη του, η δε συμμετοχή μη μελών σε αυτές απαγορεύεται διότι δημιουργεί θέμα ακυρότητας. Όπως τονίσαμε, με τις κατάλληλες νομικές και τεχνικές προδιαγραφές, καταφέραμε να πετύχουμε την ταυτοποίηση κάθε μέλους που συμμετείχε αλλά και την ανωνυμοποίηση της ψήφου του. Είναι επίσης λογικό τα (οικονομικώς τακτοποιημένα) μέλη του ΕΣΤΟΥΧ να έχουν κάποια προνόμια έναντι των απλών χρηστών της ιστοσελίδας μας (πχ. συμμετοχή στις εκδρομές, πόσω μάλλον στις Γενικές Συνελεύσεις). Φυσικά, πάντοτε ανακοινώνονται όλες οι εκδηλώσεις, δράσεις, εκδρομές, συναντήσεις των μελών για να προσελκύσουμε και νέα μέλη. Συνεπώς, είναι ευκαιρία για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα οργανωτικά του ΕΣΤΟΥΧ, ενόψει της Τακτικής Καταστατικής Γ. Σ. του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, να εγγραφούν και νέα μέλη στο Σύλλογο, όπως βέβαια τα παλαιά μέλη να ανανεώσουν τις συνδρομές τους από 1η Σεπτεμβρίου για την περίοδο 2020-2021.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη χθεσινή επιτυχία της διαδικτυακής μας Γ.Σ. και θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ        ΛΟΥΚΑΣ ΨΑΡΡΟΣ

 
 • Like 8

Petros Tsantilas

 

A ski won't change your life...

unless you ride it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απευθυνόμενος περισσότερο στα μη μέλη του σωματείου μας, έγραψα σε άλλο σημείο τα εξής:

"Καλημέρα σε όλους.

1.- Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως για το νομικό σκέλος, αφού πράγματι η Γενική Συνέλευση των μελών είχε ανακοινωθεί δημόσια, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά έπρεπε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος συμμετοχής μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα. Υπήρξε πράγματι μέλος που την παραμονή της Γ.Σ. κατέβαλε τραπεζικά τη συνδρομή του και έλαβε άμεσα κωδικό εισόδου στη Γ.Σ.

2.- Για την καλύτερη οργάνωση και των επόμενων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό τα μέλη μας να ενημερώσουν τον Γραμματέα ή τον Ταμία με τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να λάβουν όλες και όλοι έγκαιρα email κλπ. Ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν με email μια επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

3.- Παρότι τα θέματα που συζητήσαμε και η λήψη αποφάσεων προφανώς αφορούν τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, με διαφάνεια τα προβάλλουμε ευρύτερα. Όπως προανέφερα, προβάλλουμε όλες μας τις εκδηλώσεις, ακόμη κι εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη μας (π.χ. εκδρομές εξωτερικού), ακριβώς διότι θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όλες και όλους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να προσφέρουν συμμετέχοντας και στη διοίκησή του (ΓΣ ή και ΔΣ). Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!"

 • Like 7

Petros Tsantilas

 

A ski won't change your life...

unless you ride it

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Posts

  • Οι live κάμερες στο Zermatt έχουν τόση ανάλυση, λεπτομέρεια, ευκρίνεια αλλά και δυνατότητα αλλαγής στοιχείων όπως ώρα ημερομηνία zoom που πραγματικά δεν έχω ξαναδεί! Επιλέξτε μια κάμερα από το παρακάτω link  και απολαύστε την! https://www.zermatt.ch/en/Webcams  
  • στο Τρεντινο δεν ξερω, αλλα στο Ν.Τιρολο τα χιονοδρομικα παραμενουν ανοικτα
  • Το ότι θα ανοίξουν είναι αυτό που επιθυμούμε ....το πρόβλημα είναι ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις να πάμε και ποιες οι προϋποθέσεις να επιστρέψουμε , είναι εύκολο κάποιος που έχει πρόσφατα ταξιδέψει να μας ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα Γαλλίας _Ιταλίας _ Ελβετία ,η επιστροφή είναι περίπλοκη από όσα έχω ακούσει μιας και προσωπικής εμπειρία ,βαφεία μεσάνυχτα ...φυσικά και έχω τολμήσει και έκανα κράτηση για χειμερινές διακοπές ...αλλά το ξενοδοχείο το ακυρώνω το αεροπορικό  εισιτήριο μπορώ να μεταφέρω την πτήση ...και ελπίζω ότι τίποτα δεν θα χρειαστεί.  
  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτόνομης επαρχίας του TRENTO μετά το τελευταίο διάταγμα Κόντι: IMPIANTI Sciistici Si sta predisponendo un protocollo di sicurezza per consentirne l'apertura. Ο εστί μεθερμηνευόμενο "Ένα πρωτόκολλο ασφαλείας προετοιμάζεται για να επιτραπεί το άνοιγμα". Άρα θα πάμε. Τα χιονοδρομικά θα ανοίξουν
  • Για ενημέρωση σχετικά με covid situation στην Ελβετία όσων ενδιαφέρονται να ανηφορίσουν, ένα αξιόπιστο twitter account είναι αυτό: https://twitter.com/CoronaEnglish. Έχετε κατά νου ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μία σχετική αναστάτωση λόγω του αριθμού των κρουσμάτων και τα μέτρα/περιορισμοί πλέον αυστηροποιούνται όλο και περισσότερο. Επίσης, ανάλογα το καντόνι ισχύουν διαφορετικά μέτρα...
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. bear
   bear
   (63 years old)
  2. germanos
   germanos
   (54 years old)
  3. mainalo
   mainalo
   (49 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,657
  • Total Posts
   448,623
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,224
  • Most Online
   208

  Newest Member
  HumansAreWeak
  Joined
×
×
 • Create New...