Jump to content
 • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Posts

  • Με το "ψαρεμα" αντιδράσεων από διαρροές, καταφέρανε να μαλώνουμε όλοι μεταξύ μας. Εάν αποφασίσουν υπερ μίας ή άλλης δραστηριότητας θα είναι χειρότερα και θα διχαστούμε κι άλλο. Εντωμεταξύ είναι όλοι αγανακτισμένοι και η όποια απόφαση για σταδιακό άνοιγμα θα δημιουργήσει περισσότερη διαμάχη μεταξύ όλων. Έτσι όπως τα καταφέρανε το καλύτερο είναι να τα ανοίξουν όλα άμεσα και να δουν πως θα ελέγχουν την τήρηση των μέτρων κι ο Θεός βοηθός ... η τουλάχιστον να άνοιγαν την εκπαιδευση την δευτέρα και τα υπόλοιπα από τις 1 φεβρουαρίου. Ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα ξανά κλείσουν όλα 😡   
  • Μια ζωή τα ίδια, τόσο δύσκολο είναι να αλλάξει, λιγάκι έστω, ο τρόπος σκέψης μας και να κοιτάμε επί συνόλου τα θέματα; Την πάρτη μας και την προσωπική μας διασκέδαση μονάχα; Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ασχέτως του λάθους τρόπου προσέγγισης από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ για το άνοιγμα των χιονοδρομικών, προσπερνάται το γεγονός ότι χιλιάδες επαγγελματίες που βιοπωρούν από το χειμερινό τουρισμό έχουν πληγεί ήδη από την περσινή περίοδο.Και θα εξακολουθούν να πλήττονται. Προηγούνται αυτοί, είναι λογικό και αυτονόητο για να λειτουργήσει η οικονομία επί συνόλω. Είναι οξύμωρο και λάθος να ζητούμε να ανοίξουν τα χιονοδρομικά με κλειστά ξενοδοχεία και εστίαση. Το αν ο πρωθυπουργός σκέφτηκε βεβιασμένα ή όχι και έκανε βιαστικά δηλώσεις για το θέμα, μπορεί να είναι λόγω της δικής του ενασχόλησης με το σκι μπορεί και οτιδήποτε άλλο .Αλλά δεν είναι επί της ουσίας. Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους.        
  • Στην Ελλάδα, ότι δεν μπορεί (λόγω ανεπάρκειας κράτους και πολιτών) να ελεγχθεί, απαγορεύεται. Το πόσο εφαρμόζεται ή αποδίδει η απαγόρευση είναι άλλο ένα made in Greece φαινόμενο. Οπως τα βεγγαλικά πχ. Απαγορεύεται η χρήση χωρίς άδεια αλλά 31/12/2020 23:50 έγινε πόλεμος.  
  • Επειδή αναφέρθηκε πιο πριν, μάλλον με βάση δική μου τοποθέτηση, εξηγώ: Η εκλαΐκευση έχει να κάνει κυρίως με την εξήγηση του σπορ στον κόσμο και να το φέρουμε πιο κοντά του. Κάποια ανελαστικά κόστη δεν μπορούν να κατέβουν, αλλά ο κόσμος μπορεί να μάθει με ποιους τρόπους μπορεί να κάνει σκι πολύ οικονομικότερα απ'όσο νομίζει ή του παρουσιάζεται σαν πρώτη επιλογή. Και φυσικά, σε επίπεδο εθνικής στρατηγικής, θα έπρεπε κάθε παιδάκι στην Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τον Άγιο Αθανάσιο, τη Νάουσα, τη Δράμα, την Καστοριά, το Μέτσοβο κα να γεννιέται με πέδιλα στα πόδια. Δεν γίνεται να πετάγονται δημόσια σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας μπαρούφες τύπου "οι πίστες δεν καθαρίζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδας", τοποθετήσεις τύπου "παράτολμοι σκιέρ κάνουν σκι με κλειστά χιονοδρομικά" ή να αναφέρεται συνεχώς σαν φόβητρο το Ischgl (που ίσως γκούγκλαραν πώς γράφεται, αλλά δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί από άποψη κοινωνικής δραστηριότητας).
  • Γρηγόρη μου επειδή είμαι όντως λογικός άνθρωπος μπορώ να αντιληφθώ ότι αυτή τη στιγμή (και παρότι θέλω σαν τρελός να πάω για σκι) το άνοιγμα των χιονοδρομικών μόνο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί σοβαρά. Γι'αυτό και έγινε ότι έγινε με μπρος πίσω, παραφιλολογίες, λαγούς, Ναπολέοντες (βλ Αδωνι) κτλ. Από όπου και να το πιάσουμε αυτή τη στιγμή ο κόσμος το βλέπει σαν πολυτέλεια, και όταν λέω ο κόσμος δεν μιλάω απαραίτητα για αντιπολιτευόμενους της κυβέρνησης. Προέχουν άλλα σημαντικότερα αυτό γράφω. Διότι μέχρι και πριν την πανδημία δεν είχε γίνει κάποια πραγματικά σοβαρή προσπάθεια η χιονοδρομία να εντυπωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας ως κάτι φυσιολογικό και όχι "της ελίτ". Μη κοιτάς εμάς εδώ μέσα που συσχετιζόμαστε με το σκι άπειρα χρόνια. Εγώ πλέον έφτασα τα 20 σχεδόν σκέψου! Σε αυτό έχει ευθύνη και ο Σύλλογος, μιας και τα πιάσαμε όλα τώρα, που σχεδόν ταυτίζεται με την "Εκδρομή Εξωτερικού" σε όσους δεν τον ξέρουν.  Στο συγκεκριμένο τώρα, δεν έχω επιδημιολογικά στοιχεία για το εάν ένα θέατρο με 30% πληρότητα σε μια μοναδική πόλη με χαμηλά κρούσματα είναι καλύτερο ή χειρότερο από ένα χιονοδρομικό με αντίστοιχη πληρότητα αλλά αφίξεις κόσμου από όλες τις περιοχές (μεταξύ αυτών και με βαρύ ιικό φορτίο). Πάντως δεν το έγραψα για την σύγκριση μεταξύ πχ ΧΚ-Θεατρων αλλά για να τονίσω πως στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας προέχουν άλλα και μάλλον σωστά. Και εγώ για σκι θέλω να πάω και να αποκλειστώ εκεί και να με βρίζετε που τρώω πούδρες χαχα αλλά..  
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. dimi
   dimi
   (39 years old)
  2. lobo
   lobo
   (9 years old)
  3. sbird
   sbird
   (45 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,711
  • Total Posts
   450,053
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,342
  • Most Online
   208

  Newest Member
  Georgia M.
  Joined
×
×
 • Create New...