Jump to content
mil

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2020-2021

Recommended Posts

Προς ενημέρωση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι: προχθές παραμονή Χριστουγέννων, στο parking στα Κελάρια του Παρνασσού, περιπολικό σημείωσε πινακίδες, πήρε στοιχεία ταυτότητας και τελικά έδιωξε, όσους πήγαν για ορειβατικό σκι ή πεζοπορία και ορειβασία. Παρά το ότι όλοι ήταν κάτοικοι παραπαρνάσιων Δήμων, τα όργανα δε δεχόντουσαν καμιά συζήτηση. Δεν κόπηκαν πρόστιμα, αλλά έγιναν αυστηρές συστάσεις.

Πηγη: fb Περιοδικο ανεβαινοντας

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τους κυνηγούς επιτρέπεται εντός νόμου ...... για τον Παρνασσό το κυνήγι  επιτρέπεται αλλά όχι η πεζοπορείς .... καλά άσε ....και γιατί δεν έβαλαν πρόστιμο ;  

Κατά πάσα πιθανότητα του έδιωξαν για αποφυγή συνωστισμού 

Edited by vaggelis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Προς ενημέρωση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι: προχθές παραμονή Χριστουγέννων, στο parking στα Κελάρια του Παρνασσού, περιπολικό σημείωσε πινακίδες, πήρε στοιχεία ταυτότητας και τελικά έδιωξε, όσους πήγαν για ορειβατικό σκι ή πεζοπορία και ορειβασία. Παρά το ότι όλοι ήταν κάτοικοι παραπαρνάσιων Δήμων, τα όργανα δε δεχόντουσαν καμιά συζήτηση. Δεν κόπηκαν πρόστιμα, αλλά έγιναν αυστηρές συστάσεις.

Πηγη: fb Περιοδικο ανεβαινοντας
Η παραπάνω ιστορία λίγο δεν στέκει...... εκτός αν έκατσαν κανένα 12ωρο οι αστυνομικοί και περίμεναν και τον τελευταίο ορειβάτη και σκιέρ να επιστρέψει από την βόλτα του.... για να του κάνουν σύσταση να μην ξαναπάει! Πόσο πιθανό;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!

Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, που έχουν αναπόφευκτα στερήσει από αρκετούς πολλές αγαπημένες συνήθειες, προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω με τι σκεπτικό περιορίζονται οι μοναχικές δραστηριότητες στη φύση, εν προκειμένω το ορειβατικό ski / split.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία ή μη των χιονοδρομικών, εκεί δέχομαι ότι έχει εκ φύσεως και ένα χαρακτήρα εντυπώσεων (σ.σ.: "κρατάς κλειστά τον τάδε και τον δείνα τομέα και προτεραιότητα σου είναι να ανοίξεις τα χιονοδρομικά;"). Παρόλο που και σε αυτό υπάρχει βάσιμος αντίλογος μιας και ο κίνδυνος μάλλον είναι υπό σχετικό έλεγχο αν δε δουλεύουν οι κλειστοί χώροι, αλλά να το καταλάβω πες.

Αλλά το ορειβατικό ποιον ακριβώς επηρεάζει; Δεν είναι πεζοπορία που θα μπορούσε να επικαλεστεί οποιοσδήποτε για να πάει οπουδήποτε. Θέλει εξοπλισμό κλπ για να είναι αληθοφανές από όποιον το επικαλεστεί. Και ακόμη και μόδα να είναι και να μαζευτούν φέτος περισσότεροι σε σχέση με τους 50-100 που έκαναν άλλες χρονιές, ΠΟΣΟΙ θα είναι; 500; Σε ένα βουνό από θέμα Covid δεν προκύπτει λογικά θέμα (στον Υμηττό και στον Καρέα είναι χιλιάδες κάθε σκ). Υπάρχουν άλλα θέματα που με απασχολούν, κυρίως το πόσο ώριμα αντιμετωπίζουν οι νέοι στο χώρο την ευθύνη να κινείσαι εκτός και το πόσο λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Το επιχείρημα όμως την διάσωσης κλπ, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι θεωρώ ο βασικός τους λόγος.

Δεν έχω ανέβει ακόμη βουνό φέτος σε χιόνι ούτε μια φορά και παρόλο που προφανώς ζηλεύω όσους το έχουν κάνει, δεν καταλαβαίνω ούτε το ανάθεμα σε όσους πάνε, ούτε το σκεπτικό πίσω από το μπλόκο στο Σκαμνό που αναφέρουν φίλοι. Ότι; Πάρνηθα για ποδήλατο και Υμηττό για περίπατο πάει με sms το μισό λεκανοπέδιο, αλλά από το Λιβάδι και πάνω πρέπει να είναι απαγορευμένη ζώνη για όσους είναι εντός νομού;

  • Like 3

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/21/2020 at 2:51 PM, sbird said:

Ισχύει.. 

Ελπίζω μόνο ο κόσμος να είναι πολύ προσεκτικός.

 
Περιστατικό διάσωσης σήμερα στον Παρνασσό!
Συναγερμός σήμερα στον Παρνασσό από χιονοδρόμους που χάθηκαν στην ομίχλη και ζήτησαν βοήθεια. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα.
Οι συγκεκριμένοι χιονοδρόμοι, πανικοβλήθηκαν από την ομίχλη και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στο βουνό και απεγνωσμένοι όπως ήταν, τηλεφώνησαν στο ΧΚΠ για βοήθεια.
Άμεσα τέθηκαν σε λειτουργία δύο χιονοστρωτήρες οι οποίοι κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους φέρουν με ασφάλεια πίσω στο πάρκιγκ του ΧΚΠ.
Το σημερινό επεισόδιο έρχεται να μας θυμίσει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το βουνό, ειδικά σε άτομα που δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία, πόσο μάλλον τώρα, που και το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργεί.
Ευτυχώς σήμερα όλα πήγαν κατευχήν, αλλά καλό θα είναι να μη βασιζόμαστε μόνο στην τύχη μας!
 
Edited by sbird
  • Like 2

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΔΥΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό του Παρνασσού έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων μέχρι να εντοπιστούν και πάλι σώοι και αβλαβείς χάρη στην άμεση κινητοποίηση του προσωπικού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, όταν οι δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό αποπροσανατολίστηκαν λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή στην περιοχή. Σε κατάσταση πανικού κάλεσαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δίνοντας το στίγμα τους και ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια από το προσωπικό του Κέντρου. Το προσωπικό μας ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, ενώ την ίδια στιγμή κινητοποίησε ομάδα του επιστρατεύοντας για τον σκοπό αυτό δύο χιονοστρωτήρες προκειμένου να προσεγγίσει, όπως και τελικά κατάφερε, το σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι δύο χιονοδρόμοι. Πολύ σύντομα οι δύο χιονοδρόμοι εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια πίσω στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η περιπέτεια των χιονοδρόμων καταδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η ορειβασία ή το ορειβατικό σκι στο βουνό, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος οι χιονοδρόμοι κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι.

Με αφορμή το ατυχές αυτό περιστατικό, το οποίο ευτυχώς είχε θετική κατάληξη, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως Διαχειρίστρια Εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν, επισημαίνει ακόμη μία φορά σε όλους τους φίλους του βουνού ότι η ανάβαση κρύβει κινδύνους ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κατά την οποία τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η Πολιτεία κατά της πανδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτεία τα Χιονοδρομικά Κέντρα παραμένουν κλειστά για το κοινό τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021.

Για το λόγο αυτό για την δική σας ασφάλεια και προστασία υπενθυμίζουμε ότι:

• Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού των Χιονοδρομικών που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

• Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Γι’ αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα.

• Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο των Χιονοδρομικών Κέντρων κατά τη χρονική περίοδο που παραμένουν κλειστά, σας γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν, δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Με μοναδικό γνώμονα την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών του βουνού, αλλά και των εργαζομένων των Χιονοδρομικών μας Κέντρων, σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε να αποφύγετε κάθε παρόμοια δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχή συμβάντα, όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στον Παρνασσό.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το προσωπικό των Χιονοδρομικών μας Κέντρων μοιράζονται τις θετικές τους σκέψεις και την αισιοδοξία τους για την επαναλειτουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ώστε να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγγνωμη  ρε παιδια    δηλαδη οσοι  κανανε  ορειβατικο   στο παρελθον  σε βουνα που δεν εχουν χιονοδρομικα  , πχ (Ζηρεια ,Διρφυ κλπ)  τι  διαφορα  εχει   αν  γινει   μια   στραβη ?? Καποιος που πληρωνεται για αυτο  πρεπει να παει τους βοηθησει 

Αλλιωτικα να τα κοψουμε ολα τα σπορ  και το σερφ στην θαλασσα και το mountain  bike  και την ορειβασια 

Στον  παρνασσο πανε  γιατι υπαρχει πιο ευκολη και  γρηγορη  προσβαση σε  υψηλο υψομετρο  με το αυτοκινητο

Αν  δεν παει το προσωπικο του χιονοδρομικου  πρεπει  να παει η   εμακ !!!

Edited by Hellbent
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε,... ας παει η ΕΜΑΚ!

Οταν φευγεις απο τα ορια, αναλαμβανεις τις ευθυνες σου. Τι προτιμας, σκι καταβασεων στα ορια του ΧΚ (οταν αυτο ειναι ανοικτο) με διασωση απο ρατρακ νοσοκομειακο, η ορειβατικο μακρυα απο το θορυβοποιο πληθος με διασωση απο ΕΜΑΚ?

Πληροφοριακα, οταν εβγαλα τον ωμο μου στη Γαλλια και με κατεβασαν οι πιστερ με το φορειο, μου ζητησαν αν ειχα παρει την ασφαλεια του ΧΚ (την ειχα) για να χρεωσουν την ασφαλεια (η αν δεν ειχα εμενα).

Μην συγκρινεις την χιονοδρομια (οπου ο καθενας κανει του κεφαλιου του) με τη θαλασσα που εχει επαγγελματικη παραδοση χιλιαδων χρονων και αυτο συμπεριλαμβανει εκπαιδευση, ναυτωσυνη και αλληλεγγυη μεταξυ ναυτικων (επαγγελματιων και μη). 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτή ήταν εξαρχής και η βασική μου έγνοια. Κανείς δεν τα ξέρει από γεννησιμιού του. Απλά κάποιοι όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν με μια νέα (και δη αυξημένου κινδύνου) δραστηριότητα αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο και κόπο να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, ενώ κάποιοι άλλοι είναι οι κλασικοί και μη εξαιρετέοι αρπακολιτζίδες.

Όταν κάτι πάει στραβά, όπως πρόπερσι στη Βασιλίτσα, ούτε γίνεται όλοι όσοι κινούνται εκτός να χαρακτηρίζονται αυτομάτως ανεύθυνοι ηλίθιοι ούτε η δραστηριότητα να ποινικοποιείται. Και προφανώς δε γίνεται να μην υπάρχει υπηρεσία διάσωσης.

Απλά επειδή στον αντίλογο η υπηρεσία διάσωσης δεν μπορεί να είναι μαξιλαράκι ασφαλείας του κάθε μπαγλαμά ως προς το να συνεχίσει να μην ενημερώνεται/εκπαιδεύεται, μια λύση κατά την άποψή μου είναι να προσφέρεται απλόχερα μεν, με τσουχτερό αντάλλαγμα εκ των υστέρων δε. Όπως γίνεται παντού στις Άλπεις.

Edited by royale
  • Like 9

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαντάζομαι όμως αντίστοιχα και στα θαλάσσια σπορ να υπάρχει μια χρέωση ανά διάσωση; Υπάρχει;

Γιατί σαν λαός συστηματικά αναπαράγουμε πως οτιδήποτε σχετίζεται με τη θάλασσα είναι αυτομάτως λογικό, ακόμα και extreme πράγματα (δεν αναφέρομαι στην επαγγελματική παράδοση των νησιωτών, ψαράδων κτλ) και ταυτόχρονα ό,τι έχει να κάνει με το βουνό είναι "οι λίγοι τρελοί που ανεβαίνουν τα βουνά" κτλ. Αυτό αποτυπώνεται και στο πως αντιμετωπίζουμε χειμερινές vs καλοκαιρινές διακοπές, τουρισμό κτλ. Το βουνό είναι πάντα μια εξαίρεση, κάτι έξτρα ενώ ζούμε σε μια ορεινή χώρα αν το καλοσκεφτείτε.

 

ΥΓ: Δεν πιάνω καθόλου το κομμάτι εκπαίδευσης που αναφέρεται πιο πάνω και συμφωνώ απόλυτα!

Edited by Al_Foutzin
  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, οι δύο παρακάτω φωτογραφίες είναι στον Παρνασσό και έχουν μεταξύ τους χρονική διαφορά 1:15. Η πρώτη φεύγοντας, ή άλλη γυρνώντας. Μέσα στο μεσμέρι. Από την απόλυτη λιακάδα στην απόλυτη μπίχλα, χωρίς  κανένα ορατό σημείο για προσανατολισμό σε ένα μέρος γεμάτο δολίνες.

Οι συμμετέχοντες ήταν ορειβάτες και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην επιστροφή στο χιονοδρομικό.

DSCN0057.thumb.JPG.b65a1e8aa0b23b85045953fa6673da12.JPG

 

DSCN0058.thumb.JPG.e04bf666f5b244bb43aaaaff5c391635.JPG

Θα αναγνωρίσετε όμως ότι όλο και περισσότεροι εκφράζουν τη διάθεση να πάρουν ενα ζευγάρι φώκιες και να ξεχυθούν. Πολύ φοβάμαι, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν όταν οι συνθήκες γίνονται ορειβατικές, και χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εύκολα γίνονται τέτοιες. Χρειάζεται πρώτα μυαλό και αυτοσυντήρηση και μετά διάσωση.

Και να έχεις πάντα στο νου σου ότι αν περιμένεις διάσωση στην Ελλάδα, σώθηκες. Ακόμη κι από τα ρατράκ του χιονοδρομικού που είναι δίπλα. Να θυμίσω τους δύο ξένους που πέθαναν στο Καιμάκ ενώ είχαν εντοπιστεί από το τηλέφωνο, γιατί οι άνθρωποι του χιονοδρομικού πήγαν την άλλη μέρα λόγω κρύου.

Είναι τεράστιο θέμα η διάσωση. Σε συνάφεια πιστεύω με την εκπαίδευση. Υπάρχουν απόψεις για το δωρεάν και το επι χρήμασι. Αλλά ορεινός τουρισμός χωρίς διάσωση πρώτης ποιότητας, δεν υπάρχει. Ούτε ορειβατικό σκι χωρίς κοινό νου.

 

Edited by pka
  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, pka said:

Παιδιά, οι δύο παρακάτω φωτογραφίες είναι στον Παρνασσό και έχουν μεταξύ τους χρονική διαφορά 1:15. Η πρώτη φεύγοντας, ή άλλη γυρνώντας. Μέσα στο μεσμέρι. Από την απόλυτη λιακάδα στην απόλυτη μπίχλα, χωρίς  κανένα ορατό σημείο για προσανατολισμό σε ένα μέρος γεμάτο δολίνες.

Οι συμμετέχοντες ήταν ορειβάτες και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην.......

 

Είμαι σίγουρος ότι περάσατε καλά και σαν ζηλεύουμε , πράγματι ειδικά αυτή την εποχή με εναλλαγές στον καιρό η οργάνωση μιας εξόρμηση για ορειβατικό σκι απαιτεί σωστή προετοιμασία και θα είναι πολύ χτίσιμο να το συζητήσουμε . κατά την άποψη μου θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ,κάνω ορειβατικό σκι τριγύρω του χιονοδρομικού και διαφορετικό σε ένα βουνό κάπου που η διάσωσης θα απαιτήσει κάποια προσυνεννόηση  

και μια ερώτηση γιατί όχι κράνος  ... είναι απαραίτητο η εξαρτάται ; 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Είμαι σίγουρος ότι περάσατε καλά και σαν ζηλεύουμε , πράγματι ειδικά αυτή την εποχή με εναλλαγές στον καιρό η οργάνωση μιας εξόρμηση για ορειβατικό σκι απαιτεί σωστή προετοιμασία και θα είναι πολύ χτίσιμο να το συζητήσουμε . κατά την άποψη μου θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ,κάνω ορειβατικό σκι τριγύρω του χιονοδρομικού και διαφορετικό σε ένα βουνό κάπου που η διάσωσης θα απαιτήσει κάποια προσυνεννόηση   και μια ερώτηση γιατί όχι κράνος  ... είναι απαραίτητο η εξαρτάται ;  

 

Δυστυχώς οι φωτογραφίες είναι από πολλά χρόνια πριν οπότε μη ζηλεύεις. Και είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό. Ούτε στο Τσάρκο δεν προλάβαμε να φτάσουμε και πίσω με την ουρά στα σκέλια. Παντού μπορεί να συμβεί.

Αλήθεια αυτοί που τηλεφώνησαν για διάσωση που ήταν;

Η ανακοίνωση του χιονοδρομικού δεν λέει κάτι.

 

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites



Παιδιά, οι δύο παρακάτω φωτογραφίες είναι στον Παρνασσό και έχουν μεταξύ τους χρονική διαφορά 1:15. Η πρώτη φεύγοντας, ή άλλη γυρνώντας. Μέσα στο μεσμέρι. Από την απόλυτη λιακάδα στην απόλυτη μπίχλα, χωρίς  κανένα ορατό σημείο για προσανατολισμό σε ένα μέρος γεμάτο δολίνες.
Οι συμμετέχοντες ήταν ορειβάτες και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην επιστροφή στο χιονοδρομικό.
DSCN0057.thumb.JPG.b65a1e8aa0b23b85045953fa6673da12.JPG
 
DSCN0058.thumb.JPG.e04bf666f5b244bb43aaaaff5c391635.JPG
Ούτε ορειβατικό σκι χωρίς κοινό νου.
 


Το πιο σημαντικό...... κοινό νου. Την ημέρα που χαθηκαν, αν είχαν κοινό νου, δεν θα έπρεπε καν να είχαν ξεκινήσει για το βουνό. Νοτιάδες με ομιχλη, ήταν η πρόβλεψη. Και άντε ξεκίνησαν,βλέποντας τον καιρό φτάνοντας, έπρεπε να μην κατέβουν από το αμάξι....... Δυστυχώς αλπικό σκι χωρίς κοινό νου, μπορείς να κάνεις χωρίς να κινδυνεύεις, ορειβατικό όμως είναι πάρα πολύ επικίνδυνο!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως συνεχίζω να αναρωτιέμαι που ήταν

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, pka said:

Αλήθεια αυτοί που τηλεφώνησαν για διάσωση που ήταν;

Η ανακοίνωση του χιονοδρομικού δεν λέει κάτι.

Κορυφή Ηρακλή 


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Κορυφή Ηρακλή 
Μέσα στο χιονοδρομικό δηλαδή;

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από ότι έμαθα ναι στα όρια του χιονοδρομικού. Βέβαια εκεί στον Ηρακλή με white out κινδυνευεις να πας προς τον γκρεμο αν μπερδευτεις..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναρωτιέμαι τι έχει να γίνει άν τελικά ανοίξουν τα ΧΚ με κάποιες προυποθέσεις και κανόνες ασφάλειας. Ποιόν να εμπιστευτείς και ποιός θα τους τηρήσει, δεν έχουμε την καλύτερη εικόνα με τέτοια περιστατικά!

--Οι διασώσεις, στο εξωτερικό, χρεώνονται και τα τιμολόγια είναι αλμυρά.

  • Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Πόσες φορές έχουμε ανεβεί στο βουνό αφού πρώτα έχουμε τσεκάρει καιρό και έχουμε φάει φόλα; Εγώ τουλάχιστον πάρα πολλές. 

Me too. Τουλάχιστον 10. Μπορεί και παραπάνω


WORK FOR IT!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πόσες φορές έχουμε ανεβεί στο βουνό αφού πρώτα έχουμε τσεκάρει καιρό και έχουμε φάει φόλα; Εγώ τουλάχιστον πάρα πολλές. 
Την ημέρα που χαθηκαν , η πρόβλεψη ήταν σίγουρη......για ομίχλη με δυνατό νότια. Δεν ρίσκαραν και έχασαν, απλά ανέβηκαν χύμα!
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Την ημέρα που χαθηκαν , η πρόβλεψη ήταν σίγουρη......για ομίχλη με δυνατό νότια. Δεν ρίσκαραν και έχασαν, απλά ανέβηκαν χύμα!
Και ποιος καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι προβλέψεις;
Αλλά και να τις καταλαβαίνει, ποιος καταλαβαίνει τι σημαίνει να μη ξέρεις πού είσαι;
Φαντάζεστε να αποφάσιζαν να ανέβουν στο Γεροντόβραχο που και δίπλα και πιο κοντά είναι;
Θέλει ηρεμία και κάποια υλικά δεν θα ήταν άσχημα, πχ ένα GPS, μια πυξίδα. Προσοχή στα smartphone μπορεί να σας κρεμάσουν.
Μπορεί βέβαια να μην έτρεχε τίποτα και απλά να βαριόντουσαν να κατέβουν με τα πόδια.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το χιονοδρομικό είναι εκτός λειτουργίας ,οι ορειβάτες βρεθήκανε εκεί με ευθύνη τους 

θα έπρεπε να γνώριζαν ότι Γενάρη με γνωστές εναλλαγές καιρού ,ότι πρέπει να σέβεσαι το βουνό 

είναι άλλο το να κανείς περίπατο με τα σκι σε γνώριμο μέρος και διαφορετικά να κανείς ορειβατικό σκι 

Edited by vaggelis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...