Jump to content
Pant

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2021-2022

Recommended Posts

Ευτυχως που τουλαχιστον ενημερωνουν.
Ενημερωνουμε κ εμεις με τη σειρα μας, εγω δηλαδη αλλα ειναι της μοδας να γραφουμε 1ο πλυθηντικο, ειχαμε κανονισει να ανεβουμε αυριο αλλα με κλειστο Δια και Οδυσσεα και στο 1.5 να ηταν η βενζινη δεν θα ανεβαιναμε. Κριμα κριμα.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ναι καλά που ενημερώνουν.

Όποιος έχει κάνει σκι άνοιξη στον Παρνασσό μπορεί να επιβεβαίωσει ότι τα λιφτ που μένουν κλειστά είναι αυτά που βγάζουν τα εξαιρετικά λουκούμια λαχταριστά ανοιξιάτικα χιόνια για ώωωωρεεεεες.

Πως να απαξιώσετε ένα φανταστικό χιονοδρομικό. Δώστε το στον Βλαστό.

Πραγματικα είναι απόλυτα δεκτό να θες να μειώσεις τη ζημιά τέτοια εποχή. Κλείσε κάθε μέρα με πρόβλεψη για αέρα και ομίχλη, άντε κράτα κόσμο να δουλέψουν Αφροδίτη Βάκχος αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πέσει έξω η πρόγνωση. Σίγουρα κλείνεις το 7, τον Αιόλο τον Περικλή και κρατάς ανοιχτά Δια Οδυσσέα Ηρακλή όσες μέρες έχουν κλασσική υπέροχη πρόγνωση.

Προφανώς πρώτα το έχεις διαφημίσει το σουπερ ανοιξιάτικο εντός και εκτός πίστας σκι, λιακάδες άπνοιες, χωρίς ουρές κλπκλπ


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπική άποψη για ελληνικά χιονοδρομικά ισωσ Κακώς την γράφω άτομο ποστ του παρνασου αλλά ήμουν εκεί αυτές τις μέρες.

χωρίς να είμαι κάποιος έμπειρος σκιέρ όπως οι περισσότεροι εδώ κ μιας κ φέτος γύρισα Ελλάδα κ κατάφερα να επισκεφτώ μερικά κ βρισκόμουν κ αυτό το ΣΚ+Δ Παρνασσό η άποψη μου είναι ότι δεν είναι για πολλά κανενα χιονοδρομικό, καταρχάς φυσάει λίγο δεν ανοίγουν ειδικά καλαβρυτα, χιονίζει λίγο δε ξέρεις θα ανοίξει ο δρόμος η όχι, έχεις κ τον έλληνα χωρίς λάστιχα η αλυσίδες….Κανονίζεις με την παρέα σου από πριν έχεις βρει κ κατάλυμα με δωρεάν ακύρωση έως 24 ώρες πριν κ έχεις όλη την βδομάδα να κοιτάς καιρό κ βλέπεις κακοκαιρία , λες δε θα ανοίξει το χιονοδρομικού λόγο  χιόνια ( να τρελαίνεσαι να χιονίζει κ να μην ανοίγει !!!  ) μεταφέρεις τη κράτηση άδειες κτλ για το επόμενο πας εκεί κ φυσάει κ δεν ανοίγουν 2-3 λιφτ αλλά λιφτ είναι κλειστά καθημερινές δε ξέρω γιατί !! Αλλεσ Πίστες ανοιχτές κ θέμα αν περάστηκαν σωστά με ρατρακ. Αναγκαστικά πας ΣΚ μέσα σε κορονόπαρτι κ ουρές παντού, κ άμα τύχει να φυσάει κιολας η να έχει κ ομίχλη ως διαμαγειας ανοίγουν κ λιφτ που μεσοβδόμαδα ήταν κλειστά ενω είχε λιγότερο αέρα η κακοκαιρία … συνηθωσ Αυτά τα ΣΚ φθάνει 1 κ λες φεύγω δεν αντέχω άλλο να περιμένω 30 λεπτά  για μια κατεβασιά 3 λεπτά. 
εινοα κρίμα το όλο σκηνικό γιατί έχουμε ωραία βουνά κ προφανώς τοπικοί δήμοι κ οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών δεν είναι για πολλά πολλά . 
προσωπικα δε βλέπω του χρόνου να χαλάω 8 μέρες άδειας για να πάω ξανά 3ημερα κτλ σε ελληνικά χιονοδρομικά .καλύτερα να μαζέψω δυο λεφτά στην άκρη να πάω 5-7 μέρες εξω, να ξέρω ότι θα κάνω σκι κάθε μέρα σε όλο το χιονοδρομικό κ Ελλάδα θα πάω κάνα ΣΚ μαζί με τον όχλο να κάνω λίγο να βγάλω την γκαυλα μου .

επισης θέμα ενημέρωσης είναι άλλο πονεμένο κεφάλαιο…

 

 

Edited by GS_Lef
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/26/2022 at 7:47 AM, PanosDrivas said:

Παρατηρώντας 25-3-2022 ξεχειλισμένα.... 

Πάρκινγκ vip 1750, ξαπλώστρες 1950, β'όροφο κτιρίου 1950,

σιγουρεύτηκα ότι  ένα βασικό κίνητρο για πολλούς επισκέπτες ΧΚ φαίνεται να είναι και η... επίδειξη,  το "φαίνεσθαι",  δηλ. η εξυπηρέτηση  όχι κάποιων υλικών ή νοητικών αναγκών αλλά .."κοινωνικών".

Φυσικά συνυπάρχουν πολλά κίνητρα... αγάπη για φυσική άσκηση ή χαλάρωση, χιονοδρομία, επαφή με την Φύση, πανοραμική θέα, αλπική ατμόσφαιρα, περιέργεια για το νέο διαφορετικό σπάνιο.... αλλά από ότι φαίνεται... ισχύει  πολύ το φαίνεσθαι και ο μιμητισμός.. 

Από εκεί και πέρα... ξεκινάει μια μεγάλη συζήτηση... "επιχειρηματική"... Πως θα προκύψει κέρδος (βιώσιμο ή περιστασιακό ?)... από έναν.. εύπορο. καταναλωτή (που "γουστάρει και πληρώνει")... ικανοποιώντας .... κι "αρμέγωντας"

 

On 3/26/2022 at 12:35 PM, vro said:

Την Παρασκευή άλλος θεός . Δεν έχω ξαναδεί τόσο αμάξι 8 το πρωί να ανεβαίνει . Όλοι με άγχος να προλάβουνε τις πούδρες . Μεγάλη η ευθηνη όλων αυτών των τάχα ινφλουενσερ που παραμυθιαζουν τον κόσμο. 

 

15 hours ago, vro said:

Γιατί που θα βρείτε πάνω από 7 ανθρώπους να έρθουν καθημερινή με πάνω από 2 ευρώ την βενζίνη , με ανοιξιάτικο πάγο, μέχρι τις 11 , με Δία και Οδυσσέα και Ηρακλή κλειστό και με το εγκληματικό κλείσιμο στις 3 το μεσημέρι .

Στην Μύκονο ίσως;

 

On 3/26/2022 at 7:47 AM, PanosDrivas said:

ποιός κερδίζει τελικά τί, ... με ποιανού πόρους.... , ποιός πληρώνει και γιατί... ,τι μένει  (για "αύριο“) στο τέλος " όλου αυτού" στο "βουνό"?

Οι καλύτερες (εύκολες, οικονομικές, απολαυστικές, ασφαλείς...) μέρες του βουνού βρίσκονται ίσως μέσα στον Μάρτιο, Απρίλιο....άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ΧΚΠ που πρέπει να αξιοποιηθεί....

1648532495250.jpg

1648532495242.jpg

1648532495254.jpg

1648532495246.jpg

1648532495237.jpg

Edited by PanosDrivas

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, GS_Lef said:

δεν ανοίγουν 2-3 λιφτ αλλά λιφτ είναι κλειστά καθημερινές δε ξέρω γιατί !! Αλλεσ Πίστες ανοιχτές κ θέμα αν περάστηκαν σωστά με ρατρακ. Αναγκαστικά πας ΣΚ μέσα σε κορονόπαρτι κ ουρές παντού, κ άμα τύχει να φυσάει κιολας η να έχει κ ομίχλη ως διαμαγειας ανοίγουν κ λιφτ που μεσοβδόμαδα ήταν κλειστά ενω είχε λιγότερο αέρα η κακοκαιρία … συνηθωσ Αυτά τα ΣΚ φθάνει 1 κ λες φεύγω δεν αντέχω άλλο να περιμένω 30 λεπτά  για μια κατεβασιά 3 λεπτά. εινοα κρίμα το όλο σκηνικό γιατί έχουμε ωραία βουνά κ προφανώς τοπικοί δήμοι κ οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών δεν είναι για πολλά πολλά . 

προσωπικα δε βλέπω του χρόνου να χαλάω 8 μέρες άδειας για να πάω ξανά 3ημερα κτλ σε ελληνικά χιονοδρομικά .καλύτερα να μαζέψω δυο λεφτά στην άκρη να πάω 5-7 μέρες εξω, να ξέρω ότι θα κάνω σκι κάθε μέρα σε όλο το χιονοδρομικό κ Ελλάδα θα πάω κάνα ΣΚ μαζί με τον όχλο να κάνω λίγο να βγάλω την γκαυλα μου .

επισης θέμα ενημέρωσης είναι άλλο πονεμένο κεφάλαιο…

Πολύ ωραία σύνοψη του λόγου που αυτοκαταδικάζονται τα χιονοδρομικά μας σε μαρασμό.

Είμαστε πάρα πολλοί που για να χαρούμε το σκιάκι μας θα "θυσιάσουμε" 5-10 ημέρες υπερπολύτιμης άδειας το χρόνο για σκι. Μας έχουν οδηγήσει η λογική απόφαση να πάρουμε τις άδειες για να πάμε στο εξωτερικό και ελάχιστοι να κανονίσουν (και αυτοί για λίγες ημέρες) άδεια για σκι Ελλάδα. Είναι κρίμα γιατί έτσι τα χιονοδρομικά μας χάνουν τα 5/7 των πιθανών εσόδων τους.

Τα σκ του χειμώνα ότι και να κάνουν θα γίνεται χαμός. Αν δεν διαφημίσουν και δεν υποστηρίξουν τις καθημερινές, την άνοιξη κλπκλπ δεν θα γίνουν ποτέ κανονικά χιονοδρομικά.

Σωστή και η επισήμανση για τον καιρό, αλλά και ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα έχουν περιοχές παντώς καιρού (ακόμα και με τα υφιστάμενα λιφτ αρκεί να το υποστηρίξουν). Αντί για μεγαλεπίβολες καμπίνες πρώτα πρέπει να μπουν λιφτ σε αυτές τις περιοχές ώστε να μη σε νοιάζει (τόσο πολύ) αν θα φυσάει ή θα έχει ομίχλη.

Η πλάκα είναι ότι λέμε για το σούπερ ανοιξιάτικο σκι και έχει βάλει ένα παλιόκαιρο, δεν έχει βγει ούτε μια κλασσική ανοιξιάτικη μέρα. Περίεργος χειμώνας και περίεργη άνοιξη φέτος καιρικά. Τουλάχιστον μας έχει αρκετό χιόνι σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Aυτο με τον κίνδυνο χιονοστιβάδας 3 μόνιμα εδώ και μια βδομάδα πάντως πρέπει να το κόψουν ΧΚΠ και ΧΚΠ. Είναι ότι πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο μπορούν να κάνουν. Αν δεν ξέρετε τι level είναι βάλτε κενό. Βοσκός λύκος

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως 7 που έγραψα ήταν πολλά;

Που να δεις παρασκευοσαββατοκύριακο τι θα γίνεται , κόλαση .

Ευγε και εις ανώτερα .

 

 

Screenshot_2022-03-29-10-16-29-415_com.android.chrome.jpg


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ότι και να κάνουν άχρηστοι οινοχόοι και ερασιτέχνες πρώην  ρατρακατζήδες ο Παρνασσός είναι και θα είναι  ο παράδεισος του ανοιξιάτικου .

Στα όρια της υβρης σήμερα το φαγωπότι.

 

IMG_20220330_144608.jpg

IMG_20220330_144406.jpg

Edited by vro
  • Like 3
  • Haha 1
  • Love 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα μπορούσαν να πληρώνουν τα πετρέλαια με τα έσοδα της προηγούμενης και όσα περίσσευαν να τα έδιναν στους εργαζόμενους ως αμοιβή. Και το ρεύμα ,να το πληρώσει ο σύλλογος, το φόρουμ του οποίου όλοι όσοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ συνδρομή θέλουμε να χρησιμοποιούμε.

  • Like 2
  • Confused 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι εννοείς ο ποιητής; 👽

 

Πέρα από το γελοίο του ίδιου του περιεχομένου της ανακοίνωσης της ΕΤΑΔ, καταδεικνύει και ποσό ΑΣΧΕΤΟΙ με το χιόνι είναι, μιας και όπως σωστά αναφέρεται και στο βίντεο πιο πάνω από το Star Κεντρικής Ελλάδας, το χιόνι αυτή την εποχή χρειάζεται καθημερινό πάτημα την σωστή στιγμή μέσα στο 24ωρο. Αλλά τι να λέμε αυτοί έκλειναν το βουνό επειδή χιόνιζε τον χειμώνα, εδώ θα κολλήσουν;


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τις μέρες της βδομάδας προγραμματίζεις πως θα δουλεύει ένα θέατρο, ένα εστιατόριο, ένα νυχτερινό κέντρο κλπκλ. Γενικά κάτι που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός δεν θα δώσει ραντεβού με τις μέρες της βδομάδας και το χιόνι δεν είναι παρκέ να μη το πατησουμε που εχουμε καλεσμενους το Σάββατο.

Η Αράχωβα έχει πάρα πολύ πλάκα. Τόσο καιρό δεν τους πείραξε η υπολειτουργία καθημερινές μέσα στη φουλ σεζόν? Πόσα χρήματα έχει δώσει η Αράχωβα στο χιονοδρομικό για να δουλεύει καλύτερα?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1
  • Thanks 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έχω πει να χρεώνεται το κάθε ποσταρισμα σε μη μέλη . Και μάλιστα με τον αριθμό των λέξεων και φωτογραφιών . Από τετραψηφιο. 

Έτσι θα μπορεί ο σύλλογος να πληρώνει τον host και να μην πέφτει για μέρες το φορούμ, ειδικά τέτοιες κρίσιμες μέρες .

Επί της ουσίας σας είχα προειδοποιήσει ότι θα το κλείσουνε το μαγαζί νωρίς , σας είχα πει ποιανού απόφαση ήτανε . 

Και απλά ο καιρός μέ τους αέρηδες τους βοήθησε. Μα και τέλειος να ήτανε ο καιρός πάλι τα ίδια θα γινότανε.  

Άλλωστε όλοι το ξέρανε ότι θα γίνει . Ακόμα και αυτοί που φωνάζουνε τώρα .

Καλά κρασά.

 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, vro said:

Εγώ έχω πει να χρεώνεται το κάθε ποσταρισμα σε μη μέλη . Και μάλιστα με τον αριθμό των λέξεων και φωτογραφιών . Από τετραψηφιο. 

Έτσι θα μπορεί ο σύλλογος να πληρώνει τον host και να μην πέφτει για μέρες το φορούμ, ειδικά τέτοιες κρίσιμες μέρες .

Επί της ουσίας σας είχα προειδοποιήσει ότι θα το κλείσουνε το μαγαζί νωρίς , σας είχα πει ποιανού απόφαση ήτανε . 

Και απλά ο καιρός μέ τους αέρηδες τους βοήθησε. Μα και τέλειος να ήτανε ο καιρός πάλι τα ίδια θα γινότανε.  

Άλλωστε όλοι το ξέρανε ότι θα γίνει . Ακόμα και αυτοί που φωνάζουνε τώρα .

Καλά κρασά.

 

Με 1-2 ποστ σου αποσβαίνεις ετήσια συνδρομή, σκέψου το.

  • Like 1
  • Haha 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, panchristo said:

Με 1-2 ποστ σου αποσβαίνεις ετήσια συνδρομή, σκέψου το.

Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων .

Κάποιοι έχουν και αρχές .

Πληρώνω μόνο εκεί που έχω πειστεί ότι τα χρήματα μου πιάνουν τόπο. 

Το φόρουμ ίσως , ίσως , έχει κάποια χρησιμότητα . Για να κάνουν βιογραφικά κάποιοι δεν είμαι διατεθειμένος.

Αν και με τα νέα και την πληροφόρηση που γράφω και το μπουφάν που φοράω μαλλον έπρεπε να έχω χρηματική χορηγία από τον εστουχ. 

Αλλά βλέπω ότι έχουν σφυξηματα τα παιδιά και τους τα χαρίζω . 

Πλάκα κάνω .

  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τους δημοσιοσχεσίτες. Γράφουν μια ανακοίνωση, γεμάτη βλακείες, για να μας ανακοινώσουν μια μάλλον προβλέψιμη απόφαση. Όταν ήταν μικροί (μικρές) τους μύθους του Αισώπου δεν τους διάβασαν; Εκεί που το πρόβατο λέει στο λιοντάρι ότι δεν χρειάζονται δικαιολογίες, αν είναι να το φάει ας τελειώνει; Γιατί μας πρήζουν;

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω και τον ΕΣΤΟΥΧ και τα μέλη του (όχι τζαμπατζήδες σαν εμένα και το συγχωριανό). Προφανώς το φόρουμ είναι ένας πολύτιμος πόρος για το οποίο ξοδεύει χρήματα ο σύλλογος. Αν όμως δει κανείς πως λειτουργεί το φορουμ, ο σύλλογος δημιουργεί την εικόνα "σύλλογος γκρινιάζω για το ΧΚΠ" και κάτι πασπαλίσματα για τα Καλάβρυτα ή άλλα ΧΚ της χώρας. ΕΠίσης, μια υφέρπουσα κόντρα με τους ΕΟΣ. Αυτό θέλετε να είστε;

Στο δια ταύτα: πρόσεξε κανείς ότι πρακτικά στο σύνολο της επικράτειας  όλα κατέβασαν ρολά (δείτε επισυναπτόμενη εικόνα); Έχουμε κάτι να προτείνουμε, πέρα από το προωθήστε το ανοιξιάτικο σκι; Διότι τόσα χρόνια τα ΧΚ το προωθούν. Μάλλον όμως πρέπει να αλλάξουμε το διευθυντή πωλήσεων!

image.png.f40fdf879265159a451d51d96866045b.png

Edited by aab

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε όχι και υφερπουσα 

Στα ίσια και βαρβάτη. 

Από εμένα τουλάχιστον. 

Μιας και σε βρήκα πρόχειρο , για πες μου πως γίνεται συλλογος που οργάνωσε αγώνες στην φτερολακα να μην ψηφιζει στην συνελευση του Μάη;

Τι είδους συμφωνίες έχουν γίνει με τις σφραγίδες συλλόγους που πήραν οι σχολές;

Χτες κοιτούσα το φοβερό χιόνι που είχε το Πήλιο το σκ. Και έλεγα να περάσουμε την Παρασκευή στο ανέβασμα για Όλυμπο. Αλλά.....

Τα χιονοδρομικά και να θέλανε , που δεν θέλουν , να ανοίξουν τις τελευταίες 10 μέρες έχουν φάει ήττα από τον αέρα . 

Ο Παρνασσός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην άνοιξη χιονοδρομικό. Ίσως το μοναδικό για ανοιξιάτικο σκι με απαιτήσεις και τον Μάη. 

Μια οπτική σύγκριση με τα Καλάβρυτα σήμερα θα σας πείσει. 

Απλά ο Γαβριηλίδης εδώ και 15 μέρες απόφασισε να μην πληρώσει με χρήμα τα ρεπό. 

Και το χκπ ενώ λέει ότι είναι ΑΕ έχει την επιχειρηματική ευελιξία ελέφαντα της αρχαίας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

 

  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περιμένω πόστ εδώ ή σε αντίστοιχο γκρουπ του Facebook που να ξεκινάει "Να ρε γκρινιάρηδες και στην Αυστρία τα κλείνουν τώρα μπλα μπλα μπλα - το σκι τον Απρίλιο/Μάιο είναι επικίνδυνο...μπλα μπλα" 🤮

Το 2019 είναι η απόδειξη ότι το Παρνασσος σαν βουνό με χιονοδρομικό (μάλλον μόνο λόγω θέσης/προσανατολισμού) μπορεί να στηρίξει σκι μέχρι τις 15 Μαΐου και ορειβατικό μέχρι τις 15 Ιουνίου. 

 

 

  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, aab said:

 ΕΠίσης, μια υφέρπουσα κόντρα με τους ΕΟΣ. Αυτό θέλετε να είστε;

κλαίω!!! Που την είδες την κόντρα; Διαφημίζουμε ΕΟΣ και έχουμε τα παιδιά μας σε ΕΟΣ. 
Με χαρά να βρεθούν παιδιά έστω και τσαμπατζήδες να γράφουν και από τα υπόλοιπα ΧΚ. 

  • Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή στην ανακοίνωση γράφει "καθώς θα παραμείνει ανοικτό πέρα της προγραμματισμένης χιονοδρομικήςπεριόδου 2021-2022 " για να μην γράφουμε ανακρίβειες...ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Σε κάθε χώρα των Άλπεων, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και του Βορείου ημισφαιρίου κλείνουν σιγά σιγά τα χιονοδρομικά ΕΚΤΟΣ από μερικά ευλογημένα σε κάθε χώρα που παραμένουν ανοιχτά. Άμα η ζήτηση πέφτει προφανώς πέφτει και η προσφορά.

Ευλογημένο βουνό ο Παρνασσός, αν είχε και κάνα δυο ανοιχτά σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων ήταν λογικό να έκλεινε. Έχει?

Δεν βρίσκω στο αρχείο μου 02 Απρίλη να είναι κλειστός ο Παρνασσός καθημερινές, μόνο covid, στην ανακαίνιση και όταν δεν είχε χιόνι.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ΧΚΠ  κλειστό , το βουνό παραμένει στη θέση του με αρκετό χιόνι απολαύστε το ,

του χρόνου δεν ξέρεις !! 
 Και γιατί οι διαμαρτυρίες ….. ; Να λειτουργεί με τον κανένα ;  Η Αράχοβα της ……. τον χαβά …. ! … τα 3 /5 ( πηγάδια ) κλείσανε , οι άλλοι ….. μας είναι αδιάφορο για εμάς μόνο το ΧΚΠ ενδιαφέρει ….. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 1986 έναν απριλη έκανα την πρώτη μου βελιτσα . 

Ορειβατική , όχι χιονοδρομικη .

Αρχές Απρίλη αν θυμάμαι καλά . Δεν είχε και πολύ χιόνι . Η τραβέρσα πάνω από τις τσαρες ήταν ξεχιονη. 

Κοιμηθήκαμε στις κατασκηνώσεις πάνω από το δαδί και το πρωί ανεβήκαμε στον προφήτη . Τίγκα στους σκιέρ τα κελάρια . Με το που πέσαμε από πίσω για να πάμε Λιάκουρα έπαθα πλάκα . Πρέπει να υπήρχαν πάνω από 100 με ορειβατικά σκι.  

Μετά την κορφή ( Κραμπον, πιολε κλασικα) πέσαμε βελιτσα από τον αυχένα και όχι από τον Τσαρκο. Θυμάμαι ότι ήταν τόσο απότομα που έπεσα με την πλάτη γυρισμένη . Μαζί μας και καμμία 10αρια με ορειβατικά σκι που ήρθαν για παρέα.  Αυτοί με το που τελείωσε το χιόνι γυρίσανε πίσω στην ανηφόρα .....μιλάμε για πνευμόνια και πόδια . 

Απρίλη μήνα και γινόταν ο χαμός και στο χιονοδρομικό και έξω από το χιονοδρομικό . Μεγάλη παράδοση το ανοιξιάτικο σκι στην Ελλάδα . 

Απρίλη , Μάη . Με κοντομάνικα και σορτσάκια . Και μεγάλη απόλαυση. 

Είναι υπέροχος ο Παρνασσός για προσιτό ορειβατικό σκι ( έχει και δύσκολες , πολύ δύσκολες διαδρομές αλλα μιλάμε για τις ευχάριστες τουριστικές .) 

Και το μεγάλο πλεονεχτημα του ήταν πάντα το ανοιχτό την άνοιξη χιονοδρομικό .  Μεγάλο πράγμα να αρχίζεις το σκι από τα 2000 μέτρα και όχι από τα 1600. 

Είχαμε βέβαια και τις άσχημες εμπειρίες . Δεν θα ξεχάσω τέλη Μάη  που έτρεχα στο ΑΤ στο δαδί γιατί ο Δρίβας είχε βάλει αλυσίδα στον δρόμο για φτερό. 

Κολάει το ανοιξιάτικο χιόνι ; Και βέβαια κολάει και θέλει κεριά και φαρδιά . Και θέλει και τεχνική ειδική και επιλογή διαδρομής . Βασικά θέλει τα δικά του και λίγη σχέση έχει με το σκι του Γενάρη. 

Δεν έχει βρει την υποστηρίξη που του αξίζει . 

Βασικά όσο πάει,  η λογική λέει ότι δεν αξίζει να βάζεις λιφτ για να τα δουλεύεις 90 μέρες τον χρόνο. Το καλοκαίρι δεν δουλεύουν γιατί όλοι τάχα είμαστε θάλασσα , άνοιξη δεν δουλεύουν γιατί τάχα το χιόνι κολάει , φθινόπωρο δεν δουλεύουν γιατί τάχα δεν είναι έτοιμοι.  Σαν τα αιολικά εργοστάσια είναι πολύ ισχυς ( για το τίποτα ) , ελάχιστο έργο . 

 

  • Like 5

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, vro said:

H τοπική κοινωνία έχει ανάγκη το ΧΚΠ....αλλά το κόστος της λειτουργίας του βαρύνει την  εταδ...η οποία αποφασίζει...επι της ουσίας ανεξέλεγκτα.....

18 hours ago, mil said:

Θα μπορούσαν να πληρώνουν τα πετρέλαια με τα έσοδα της προηγούμενης και όσα περίσσευαν να τα έδιναν στους εργαζόμενους ως αμοιβή. Και το ρεύμα ,να το πληρώσει ο σύλλογος, το φόρουμ του οποίου όλοι όσοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ συνδρομή θέλουμε να χρησιμοποιούμε.

ο χρήστης πρέπει να πληρώνει ....το δωρεάν πέθανε...σεβασμός/έκπτωση  στο παιδί , μαθητή, αθλητή την οικογενεια κ.λπ

9 hours ago, vro said:

Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων .

Κάποιοι έχουν και αρχές .

σεβαστό το οικονομικό αλλά...αλλοίμονο αν όλα ήταν θέμα χρημάτων

11 hours ago, ΜΙΚ said:

Ο καιρός δεν θα δώσει ραντεβού με τις μέρες της βδομάδας και το χιόνι δεν είναι παρκέ να μη το πατησουμε που εχουμε καλεσμενους το Σάββατο.

Η Αράχωβα έχει πάρα πολύ πλάκα. Τόσο καιρό δεν τους πείραξε η υπολειτουργία καθημερινές μέσα στη φουλ σεζόν? Πόσα χρήματα έχει δώσει η Αράχωβα στο χιονοδρομικό για να δουλεύει καλύτερα?

ο θεός αποφασίζει ...εμείς ακολουθούμε......συνχορεύουμε...

7 hours ago, vro said:

Ο Παρνασσός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην άνοιξη χιονοδρομικό. Ίσως το μοναδικό για ανοιξιάτικο σκι με απαιτήσεις και τον Μάη. 

πολλοί guru από Αυστρία Γαλλία κ.λπ έχουν ενθουσιαστεί με την ανοιξιάτικη χιονοδρομία στην Ελλάδα..

6 hours ago, Al_Foutzin said:

Το 2019 είναι η απόδειξη ότι το Παρνασσος σαν βουνό με χιονοδρομικό (μάλλον μόνο λόγω θέσης/προσανατολισμού) μπορεί να στηρίξει σκι μέχρι τις 15 Μαΐου και ορειβατικό μέχρι τις 15 Ιουνίου. 

γενικά το χκπ....στήριζε πάντα τον Απρίλιο...στοχεύοντας πρωτομαγιά...

3 hours ago, ΜΙΚ said:

Ευλογημένο βουνό ο Παρνασσός, αν είχε και κάνα δυο ανοιχτά σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων ήταν λογικό να έκλεινε. Έχει?

Δεν βρίσκω στο αρχείο μου 02 Απρίλη να είναι κλειστός ο Παρνασσός καθημερινές, μόνο covid, στην ανακαίνιση και όταν δεν είχε χιόνι.

ναι...

3 hours ago, vaggelis said:

ο ΧΚΠ  κλειστό , το βουνό παραμένει στη θέση του με αρκετό χιόνι απολαύστε το ,

του χρόνου δεν ξέρεις !! 
 Και γιατί οι διαμαρτυρίες ….. ; Να λειτουργεί με τον κανένα ;  Η Αράχοβα της ……. τον χαβά …. ! … τα 3 /5 ( πηγάδια ) κλείσανε , οι άλλοι ….. μας είναι αδιάφορο για εμάς μόνο το ΧΚΠ ενδιαφέρει ….. 

Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα παρακάτω:...

  • καλό είναι να βλέπουμε τι κάνουν τα άλλα ΧΚ (εκτός και εντός Ελλάδας), αλλά να ενεργούμε με βάση τα  ιδιαίτερα δεδομένα ΧΚΠ
  • ιδιαίτερα δεδομένα του ΧΚΠ αποτελούν  η μονοπωλιακή του θέση σε σχέση με την  εγγύτητα του στο λεκανοπέδιο 5Μ κατοίκων και την κεντροβαρή του θέση στην Ελλάδα, προσελκύωντας πελάτες από Βόρεια Ελλάδα και Πελλοπόνησο, η ανοιξιάτικη χιονοδρομία, τους  μόνους  στην Ελλάδα σύγχρονους αναβατήρες....Δελφοί....κοκ
  • το ΧΚΠ αποτελεί πηγή ζωής για την τοπική κοινωνία, αλλά η τοπική κοινωνία σχετικά αδιαφορεί για την βιώσιμοτητα του, βλέποντας το μόνο "χρηστικά". Μόνο πρόσφατα ανέλαβε το αυτονόητο....τον εκχιονισμό των δρόμων πρόσβασης του. 
  • δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία-συννενόηση εταδ - τοπική κοινωνία ....κοιτώντας ο καθείς την μεριά του μόνο...
  • φυσικά τα μεγάλα έσοδα του ΧΚΠ προέρχονται από την περίοδο Χριστουγέννων και τα ΣΚ, όχι από τις καθημερινές και τον απρίλιο
  • Το ΧΚΠ παρουσιάζει οικονομική λειτουργική ζημία  κάθε χρόνο, μικρή ή μεγάλη ανάλογα με τον καιρό κυρίως, γεγονός που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αρα απαιτείται ελαχιστοποίηση της ζημίας αν όχι κέρδος προς χάρη του φορολογούμενου έλληνα, με την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του 
  • υπάρχουν και αυτόν τον απρίλιο πολλά χιόνια στο ΧΚΠ που θα επέτρεπαν άνετα χιονοδρομία έως  Πρωτομαγιά (καιρού επιτρέποντας βέβαια )
  • Επίσης πολλές φορές το ΧΚΠ δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης χιονιού, η λόγω ύπαρξης πολλού χιονιού, ή λόγω ισχυρών ανέμων κοκ 

Φοβάμαι δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουμε στα παρακάτω, που όμως είναι και τα πιο σημαντικά για όσα συζητούμε:

  • Τι  ΧΚΠ επιθυμούμε;  μια  επιχείρηση  που αρπάζει λεφτά στα εύκολα , όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές ...φρέσκο χιόνι, λιακάδα, φούλ κόσμος   και κλείνει στα δύσκολα ..δύσκολες καιρικές συνθήκες, λίγος κόσμος ,  ή ένα κέντρο ορεινού τουρισμού εθνικού επιπέδου που αφενός βγάζει τα έξοδα του,  αφετέρου αγωνίζεται να αναπτύξει τον ορεινό τουρισμό στην ελλάδα  όχι μόνο για λόγους αγοράς-οικονομικούς  αλλά και για λόγους ..."κοινωνικό-παιδαγωγικούς". ..κτίζοντας σταδιακά την σχετική αγορά ...εμπνέοντας κάτι στον τουρίστα...
  • Πως είναι δυνατόν το ΧΚΠ να είναι βιώσιμο? να βγάζει τα έξοδα ?  Μπορεί να βρεθεί ένα σχήμα λειτουργίας τέτοιου μεγέθους που να είναι ανθεκτικό  στην προσέλευση του Απριλίου, χωρίς να αυξάνει  σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας του ? π.χ αφροδίτη - Βακχος - Περικλής απαιτούν λίγο σχετικά προσωπικά και εξυπηρετούν πάνω  1000 άτομα / ωρα , καφετέρια 1950, 2250 κλπ.. Τι λένε οι σχετικές μελέτες και οι  σύμβουλοι της εταδ? Πόσο και με ποια στοιχεία έχουν μελετήσει τις ενέργειες που προυποθέτει η βιωσιμότητα του ΧΚΠ? πχ τιμολογιακή πολιτική, μείωση εξόδων, προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων, πιθανές συνεργασίες....κοκ
  • μήπως η μείωση της λειτουργικής ζημίας θα πρέπε να αναζητηθεί στην καλύτερη οργάνωση των υφιστάμενων πόρων  έμψυχου και υλικού δυναμικού, στις περισσότερες συνέργειες αντί στο "πέταγμα" πολύτιμων ημερών χιονοδρομίας ? Το χιόνι και η αλπική εμπειρία  ...είναι πολύτιμα αγαθά  ...όχι μόνο τον Δεκέμβριο...

 

το "βουνό"  απαιτεί   (αλλά και προσφέρει)  την "δημιουργική" διαχρονική  τρέλλα του...αλλιώς μπασταρδεύεται σε  παραγωγικό μοδάτο "city"😄

277446921_10160676096615676_7086023185928205910_n.thumb.jpg.b1eaeb7ef447eeba62fad6aa657e2405.jpg

Edited by PanosDrivas
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, PanosDrivas said:
  • Το ΧΚΠ παρουσιάζει οικονομική λειτουργική ζημία  κάθε χρόνο, μικρή ή μεγάλη ανάλογα με τον καιρό κυρίως, γεγονός που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αρα απαιτείται ελαχιστοποίηση της ζημίας αν όχι κέρδος προς χάρη του φορολογούμενου έλληνα, με την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του 

 

Με την βενζίνη στα 2 ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 είναι φόροι, το 24% ΦΠΑ κλπκλπ πως είναι δυνατών να έχει ζημιά ο Έλληνας φορολογούμενος από την λειτουργία του ΧΚΠ?

Ακόμα και 1.000.000 το χρόνο να μπαίνει μέσα, με 200.000 επισκέπτες. 5 ευρώ φόρο ακόμα και με γεμάτα πούλμαν και 10 ευρώ τη κάρτα τα βγάζεις

 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • При сильном затоплении водой следует немедленно разобрать пол из ламината, дабы предотвратить впитывание панелями влаги. Ламинат имеет защитный слой с двух сторон панели, однако же, его торцы не всегда бывают надежно защищены от влаги. Именно поэтому рекомендуется использовать герметик для пола при укладке покрытия. Он не склеивает соседние панели, но предохраняет торцы от воздействия сырости Blog
    • To σκι στην Ελλάδα είναι πια βέβαιο ότι βασίζεται σε παραπληροφόρηση και σε "θρύλους" που κυκλοφορούν. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι είμαστε σε επίπεδο Δημοτικού σταθμού σαν χιονοδρομικά. Με την παραπληροφόρηση που υπάρχει τι να κάνουν και οι καημένοι οι χιονοδρόμοι? Άλλωστε έκατσε κανείς να τους μάθει χιονοδρομική παιδεία? Έκατσαν μόνοι τους? Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει ορθολογική φωνή και συνολικός σχεδιασμός πάνω σε κάτι? Για όποιον θέλει να διαβάσει ιδού επισήμως τα νέα του χιονοδρομικού και επισήμως και μέσα από τη βουλή. Σχεδόν 100% ψέματα. https://iparnassos.gr/2024/03/i-etad-ypevale-aitima-eksygchronismou-tou-irakli-sto-tameio-anakampsis/?fbclid=IwAR2-iVfLWVwYvszEg5Hu788np7iC_-lvJVu_wzyDu5NxfyONesxnbaOTwH4_aem_AdtwiajTFasz6xd93s-XwD_Q_2mIZRrxSKgvvwySHq_5wXD-6hEf6CWVDEvhCfvV-_-rqE7oNBLxK00e859k7Iye https://parnassos-ski.gr/me-ameioto-rythmo-synechizetai-i-proetoimasia-gia-ti-leitoyrgia-kai-tin-anavathmisi-toy-chionodromikoy-kentroy-parnassoy/ Η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΤΑΔ και ο κάθε διακινητής "θρύλων" λένε ψέματα στη μούρη μας. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε σαν στόχο την παραπληροφόρηση να την μετατρέψει σε πληροφορία στο forum. 20 χρόνια μετά μας έφαγαν τα social media, οι "δημοσιογράφοι" και η παραπληροφόρηση όσο και να γράφεις επιχειρήματα κερδίζει. Το "μικρό" τεχνητό του Παρνασσού, εφικτότατο. Δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητο? Μα είναι τόσο χαζά όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου? Κανένας δεν διαφωνεί να γίνει το σέρβις στον Ηρακλή. Τα ΕΤΑΔ θα το κάνουν? Κανένας δεν διαφωνεί ότι καλό θα ήταν να μπει λιφτ στα Άνω Κελλάρια. Χρονοδιάγραμμα? Για να σε προλάβω, πολύ αισιόδοξα το 2030. Ξεκίνησαν την αδειοδότηση? Από την άλλη τι να πει κανείς για την μπανανία που ζούμε
    • Η τεχνίτη χιονωση στον Παρνασσό ειναι ποιο δύσκολο  να γίνει απ ότι να μπει νέο λιφτ στα άνω κελάρια η ακόμα καλύτερα να βρουν τα χρήματα για να γίνει το service στον Ηρακλή  ανάποδα έχετε ξεκινήσει  από την άλλη τι να πεις για την  μπανανία που ζούμε 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. elgeo
      elgeo
      (45 years old)
    2. popitsi
      popitsi
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,307
    • Total Posts
      460,687
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,477
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Charefaf
    Joined
×
×
  • Create New...