Jump to content
Pant

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2021-2022

Recommended Posts

Σιγά τον μπελά καλέ, απλά γράψε warning. Σκι με δικιά μας ευθύνη αλλά ας προειδοποιούμε για τους κινδύνους. Πολύ κακιά διαδρομή για να κάνεις μόνος ή με κακό χιόνι. Πολύ προτιμότερο ευθεία πάνω ποδαράτο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Περί ορεξεως κολοκυθόπιτα .

Άλλη φορά άμα σε δω εκτός θα σε καταγγείλω. 

Με κακό χιόνι και ο Βάκχος , κακός είναι .  

Βρε Μιχάλη πνεύμα αντιλογίας είσαι. Είπα , κακώς τελικά , μια εναλλακτική λύση για την παπαρια της επιστροφής του Ερμή . Οκ, το ξέρω δεν είναι για αρχάριους. Δεν είναι για ομίχλη. Αλλά δεν έχει φρύδια εκει , ούτε αλλά τίνα. Είναι πιο κάτω αυτα. Την άλλη φορά που θα την κατέβεις την διαδρομή ( στα κρυφά ε ; Μιας και είναι τζιζ ) τσεκαρε το . 

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

IMG_20220305_124434.thumb.jpg.933fef77fa6450bd8cce68c9a5efeb2c.jpg

On 3/14/2022 at 1:15 PM, vro said:

Να έχετε υπ όψη ότι φέτος θα κλείσει πολύ νωριτερα το χκπ.

Και η εταδ θέλει να παρουσιάσει κέρδη , έστω οριακά και τα σαλέ δεν θέλουν να είναι άδεια .

Μόλις ξεπεταξουν τους αγώνες της 25 Μαρτίου θα βάλουν λουκέτο. Στο ενδιάμεσο θα κλείσουν καθημερινές. 

Η προσέλευση είναι πια απογοητευτική

κέρδη?  Μερικοί θεωρούν ότι  τα κέρδη μετριούνται μόνο σε ευρώ στο εγώ και τώρα.(ατομοκεντρισμός).  Δεν τους ενδιαφέρει το πριν , το μετά, το γύρω και ο άλλος.(ολοκεντρισμός)

Αν μπορούσαν θα άνοιγαν το χκπ  τις ημέρες μόνο με την μέγιστη προσέλευση, θα έπαιρναν τους μεγαλύτερους  ημερησίους τζίρους με τα λιγότερα δυνατά έξοδα  και θα έφευγαν, γιατί απλά δεν έχουν καμία ΣΧΕΣΗ με το χκπ ως βουνό, το βλέπουν απλά σαν μια μηχανή παραγωγής ευρώ για το εγώ και τώρα τους.

Δεν διαθέτουν την ΟΡΕΞΗ να επενδύσουν ΧΡΟΝΟ , ΧΡΗΜΑ, ΚΟΠΟ στο  βουνό για να αναπτύξουν την προσέλευση τις δύσκολες ημέρες....του μεσοβδόμαδου, της κακοκαιρίας, της αρχής Δεκεμβρίου και του τέλους Απριλίου. Επιζητούν το εύκολο κέρδος, σε ευρώ γιατί απλά δεν έχουν ένα ....όραμα...που να κινητροδοτεί να προσπαθήσουν για το δύσκολο, το νέο , το διαφορετικό...

πως θα φέρουν σχολεία και οικογένειες στο βουνό τέλος Απριλίου ή αρχές Δεκεμβρίου, πως θα γνωρίσουν οι έλληνες περισσότερο την αλπική εμπειρία.

Φυσικά δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο ....πως θα φέρεις κόσμο στο βουνό χωρίς να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες ....λιακάδα, φρέσκο χιόνι, φτήνια?

Πρέπει να περικόψεις έξοδα (ολιγάρκεια) , να αναζητήσεις συνεργασίες (ταπεινότητα),  να σκεφτείς "έξω απο το κουτί" (καινοτομία) ....κι για αυτά δεν είναι αρκετή η επιθυμία μόνο για το άμεσο κέρδος.Πρέπει να συμμετέχει και η χαρά, να βλέπεις την λειτουργία του ΧΚΠ όχι ως ασχολία (χρησιμοθηρικό καθήκον, ατομοκεντρικό  συμφέρον) αλλά ως σχόλη (γιορτή, ευχαρίστηση)

Γιατί πχ να μην λειτουργεί αρχές Δεκεμβρίου- τέλος Απριλίου , με λίγο χιόνι, μόνο Αφροδίτη- Βάκχος και το babylift κορφή Βάκχου? (τουλάχιστον)

με ελάχιστα άτομα προσωπικό αφού θα ελαχιστοποιείται αλλά δεν θα μηδενίζεται και η προσέλευση.

Η προγραμματισμένη περίοδος λειτουργίας θα μπορούσε να είναι 5μηνη 1/12-30/04  ή τουλάχιστον τετράμηνη 15/12-15/04  και όχι ...τόσο φλού με τάσεις συρίκνωσης 

Το  βασικό ερώτημα παραμένει (πρός το κάθε αξιωματούχο, πελάτη, εργαζόμενο,επενδυτή, επιχειρηματία, ντόπιο). Πως και γιατί   θέλουμε κυρίως  το ΧΚΠ? 

Για εύκολο ατομοκεντρικό άρμεγμα ή για ολοκεντρική προσφορά?

Φωτό από pierra creta (5/3/2022), https://www.facebook.com/hashtag/pierracreta2022

ενδεικτικό-ρεαλιστικό παράδειγμα των προαναφερομένων. Χιονοδρομία  (ατελείωτη) με ελάχιστα έξοδα και ολοκεντρική νοοτροπία.....Φυσικά στο ΧΚΠ θα ταίριαζε  μια πιο "αστική" έκδοση .....

https://www.nytimes.com/2022/01/04/travel/crete-greece-skiing.html?fbclid=IwAR2ooemYHctkIncqpVapDNu3CxkCIHMnxm3XiNi84RGnUM_XIG9la9ams2g

IMG_20220305_155910.jpg

IMG_20220305_142410.jpg

ρακόμελα...energy drink του   https://pierracreta.gr/

IMG_20220305_114542.jpg

https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/334445_sabbato-xekinaei-o-agonas-oreinoy-ski-pierra-creta-2022-ston-psiloreiti

Edited by PanosDrivas
  • Like 2
  • Love 1

On 3/18/2022 at 9:47 AM, vro said:

Σήμερα και αύριο η 6 στην φτερολακα είναι κλειστή λόγω πανελληνίου πρωταθλήματος πκ1 πκ2. 

Όσο αφορά τις συνθήκες καλύτερες δεν γινότανε ....

Screenshot_2022-03-18-09-45-31-886_com.android.chrome.jpg

Η 6 δεν ήταν κλειστή ούτε την Πέμπτη  που είχε προπόνηση ,ούτε την Παρασκευή για τους αγώνες. Εκεί ήμουν . Ήταν διαθέσιμο το μισό πλάτος της πίστας , υπεραρκετό για να κάνεις σκι . Γενικά όταν έχει αγώνες εκεί ποτέ δεν κλείνει εντελώς , απλά γίνεται στενότερη .

Edited by Captain Powder
Λάθος ημέρες
  • Like 1

8 hours ago, PanosDrivas said:

κέρδη?  Μερικοί θεωρούν ότι  τα κέρδη μετριούνται μόνο σε ευρώ στο εγώ και τώρα.(ατομοκεντρισμός).  Δεν τους ενδιαφέρει το πριν , το μετά, το γύρω και ο άλλος.(ολοκεντρισμός)

Ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι θα διάβαζα τέτοια ατάκα από διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό ο οποίος είχε και σημαντική διοικητική θέση στο ΧΚΠ.

Τα κέρδη μετρούνται σε ευρώ διότι ο εργαζόμενος του ΧΚΠ απαιτεί (ευλόγως) να πληρωθεί σε ευρώ στο τέλος του μήνα για τη δουλειά που παρείχε, η ΕΚΟ το ίδιο για τα πετρέλαια που παρέχει στο ΧΚΠ, οι δανειστές της χώρας απαιτούν τα τοκοχρεωλύσια σε ευρώ κάθε χρόνο, κοκ.

Φυσικά, η έννοια του κέρδους επεκτείνεται πολύ. Αν δείτε τα atp rankings ένα από τα στοιχεία που δίνουν είναι τα εισοδήματα από έπαθλα του κάθε αθλητή, στο ποδόσφαιρο πολύ συζήτηση γίνεται για το ποια ομάδα προσέφερε θέαμα αλλά όλοι το νικητή θυμούνται, κοκ

Τέλος, ειλικρινά ΠΔ θεωρείς ότι το Pierra Creta είναι με ελάχιστα έξοδα; Ή τουλάχιστον τι θεωρείς εσύ "ελάχιστα";

ΥΓ Οι πληροφορίες για το κλείσιμο είναι τουλάχιστον ανακριβείς.

1 hour ago, Captain Powder said:

Η 6 δεν ήταν κλειστή ούτε την Πέμπτη  που είχε προπόνηση ,ούτε την Παρασκευή για τους αγώνες. Εκεί ήμουν . Ήταν διαθέσιμο το μισό πλάτος της πίστας , υπεραρκετό για να κάνεις σκι . Γενικά όταν έχει αγώνες εκεί ποτέ δεν κλείνει εντελώς , απλά γίνεται στενότερη .

Πράγματι η 6 ήταν ανοικτή. Την κατέβηκε την Παρασκευή η σύζυγος που ήταν επάνω.

Τρόμαξε να τη κατέβει βέβαια γιατί δεν έβλεπε τη μύτη της από την ομίχλη, αλλά την κατέβηκε.

2 hours ago, aab said:

Τα κέρδη μετρούνται σε ευρώ διότι ο εργαζόμενος του ΧΚΠ απαιτεί (ευλόγως) να πληρωθεί σε ευρώ στο τέλος του μήνα για τη δουλειά που παρείχε, η ΕΚΟ το ίδιο για τα πετρέλαια που παρέχει στο ΧΚΠ, οι δανειστές της χώρας απαιτούν τα τοκοχρεωλύσια σε ευρώ κάθε χρόνο, κοκ.

Φίλε aab, χαλάρωσε...

τα κέρδη σε ευρώ βεβαίως και παίζουν ρόλο για τους λόγους που πολύ σωστά αναφέρεις.[μην τα υποτιμούμε (αριστερόστροφα) αλλά όχι και να τα υπερτιμούμε (δεξιόστροφα)]. Όπως ακριβώς παίζει ρόλο και το καλό φαγητό (υλική ευμάρεια)  στην υγεία μας.

Αλλά η υγεία μας δεν εξαρτιέται μόνο από το φαγητό (υλική συνιστώσα) αλλά και από την παρέα-σχέση (συναισθηματική συνιστώσα)  και από το νόημα που δίνουμε στην ζωή μας (πνευματική συνιστώσα).

Για να είσαι υγιής χρειάζεσαι φαγητό αλλά όχι μόνο αυτό.

Το ίδιο και το ΧΚΠ

Για να είναι υγιές χρειάζεται κέρδη (βλέπε ορθολογικό σχεδιασμό)  αλλά όχι μόνο αυτά (βλέπε ολοκεντρική συνεργασία).

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε...ο "ατόφιος υλικοκεντρισμός" θεωρείται πλέον ξεπερασμένος κι από την σύγχρονη φυσική 😄κι από το σύγχρονο σχεδιασμό ΧΚ (Francou 2015Hinteregger, 2016, Roux 2017)

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για pierra creta αλλά είναι φανερό ότι δεν έχει κόστη εγκατάστασης, λειτουργίας, συντήρησης και ανακαίνησης κοστοβόρων εγκαταστάσεων και μηχανημάτων

Edited by PanosDrivas

2 hours ago, Captain Powder said:

Ακαδημαϊκά να το πούμε αλλά φαντάζομαι ότι είδες που ήταν ο τερματισμός . Ασχέτως αν δεν εγεινε ο αγώνας λογο άθλιων συνθηκών η 6 ήτανε κλειστή στα τελευταία 100 μέτρα λόγω χάραξης του τερματισμού.

Δεν ήμουν εκεί αλλά ήταν εκεί το live . 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η συγκεκριμένη χάραξη στον τερματισμό και έχω καταλάβει καλά ότι με την βλακεία δεν τα βγάζεις πέρα, οπότε αντί να ανεβάζω πίεση απλά αδιαφορώ .

Την άλλη φορά θα κρατήσω φωτογραφία γιατί στο τέλος θα με τρελάνετε ότι κάνετε σκι στην μισή κατά πλάτος 6 και πάτε στο καρεκλακι μέσα από την γραμμή τερματισμού........

Edited by vro

Το pierra kreta έχει χορηγούς.

Το ίδιο και το χκπ .

Το θέμα είναι με τι ασχολείται ο καθένας . Σκι ή ...ξεσκι.

Από την άλλη ο Πάνος μια ζωή με τον εθελοντισμό δεν τα πάει καλά με τα λογιστικά . Εκεί θέλει επαγγελματίες διπλωματούχους οδηγούς ή οινοχόους.

Κάθε χρόνο στο τελείωμα γίνεται ένα Μπρα ντε φερ ανάμεσα στην εταδ και στα πολιτικά μέσα της ΕΟΧΑ και των μεγάλων της συλλόγων ( και των σχολών που έχουν αγοράσει συλλόγους).

Φέτος δεύτερο σκ του Απρίλη έχουμε αγώνες εξ αναβολής ( σανίδα ) . 

26- 27 -28-29  μαρτη ( ναι ρε πάνω στο τριήμερο ) έχουμε αγώνες Παρνασσό ( πρωτάθλημα κλπ ) 

Και κάπου πρέπει να μπούνε οι ματαιωμενοι  παιδικοί αγώνες του τωρινού σκ ( αυτοι με την πάνω 6 ανοιχτή και την κάτω κλειστή ) .

Άρα θα γίνει πάλι ο γνωστός πόλεμος πιο καλό κρατικό χιονοδρομικό θα κάνει ζημιές για να μας καλύψει . 

Edited by vro

Συγγνώμη Πάνο, αλλά το να μπαίνει με το ζόρι στη συζήτηση του ΧΚΠ και των Χιονοδρομικών Κέντρων μια εκδήλωση όπως το Pierra Creta (που σαφώς είναι εξαιρετική και μπράβο σε διοργανωτές και συμμετέχοντες, τους χαίρομαι) νομίζω ότι δεν προσφέρει και πολλά στην ουσία όσων συζητάμε εδώ. Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό, ένα one-off event, όχι για σεζόν, χωρίς εγκαταστάσεις και πάγια έξοδα κτλ κτλ κτλ.

Όσον αφορά στο ΧΚΠ και το ψιθυριζόμενο πρόωρο κλείσιμο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο έδαφος. Σεζόν υπάρχει. Χιόνι υπάρχει. Συμβάσεις υπάρχουν και εξασφαλίζουν συγκεκριμένη ημερομηνία, επεκτάσεις μπορούν να γίνουν. Επισκέπτες υπάρχουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Βασικά δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η συζήτηση, μόνο αόριστες φήμες.

Edited by PhaethonF1
  • Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Κάτσε βρε Κουρέτα , θα πας να πεις σε έναν ιδιώτη πότε θα ανοίξει την επιχείρηση του και πότε θα την κλείσει;

Σοβιετια γινηκαμε;

Άμα δεν σου αρέσει που θα κλείσει μην ξαναπάς και μην ξαναπάρεις ετήσια .

( Χαχαχαχαψαχαχασχαχ)

1 hour ago, PhaethonF1 said:

Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό, ένα one-off event, όχι για σεζόν, χωρίς εγκαταστάσεις και πάγια έξοδα κτλ κτλ κτλ.

Απόλυτο δίκιο έχεις Φαέθωνα. Είναι τελείως διαφορετικού τύπου "εκμεταλλεύσεις" του βουνού. Αλλά κάποιες αρχές εκμετάλλευσης θα μπορούσαν να είναι κοινές, αφού κοινό είναι το περιβάλλον....π.χ της "καλοσχεδιασμένης"  προσαρμοστικότητας του συστήματος (του όποιου συστήματος)  στις εκάστοτε τρέχουσες συνθήκες ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου πλαισίου,  και όχι της απαίτησης να προσαρμοστούν οι συνθήκες σε ένα "δύσκαμπτο, μονοδιάστατο" σύστημα  

Edited by PanosDrivas

Δεν έλαβα απάντηση στο ερώτημα μου: τι θα πει ελάχιστα έξοδα στην περίπτωση του Pierra Creta; Και συγχωριανέ μην κάνεις αναφορές κατά το δοκούν: προφανώς αναφέρομαι στην κρατική επιχορήγηση!

Και για να απαντήσω εγώ στο ερώτημα μου: απολογιστικά, το 1+ εκατ ζημία του ΧΚΠ για 3,5-4 μήνες λειτουργία, με τους 100+ χιλιάδες επισκέπτες, φθηνά βγαίνει. Δεν συζητώ για τους αγώνες της ΕΟΧΑ στο ΧΚΠ, αυτοί είναι κλοπή εκκλησίας αναλογικά πάντα.

Edited by aab
  • Thanks 1

11 hours ago, PhaethonF1 said:

Όσον αφορά στο ΧΚΠ και το ψιθυριζόμενο πρόωρο κλείσιμο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο έδαφος. Σεζόν υπάρχει. Χιόνι υπάρχει. Συμβάσεις υπάρχουν και εξασφαλίζουν συγκεκριμένη ημερομηνία, επεκτάσεις μπορούν να γίνουν. Επισκέπτες υπάρχουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Βασικά δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η συζήτηση, μόνο αόριστες φήμες.

Σωστά μιλάς: είναι εκ του πονηρού!

48 minutes ago, aab said:

Και για να απαντήσω εγώ στο ερώτημα μου: απολογιστικά, το 1+ εκατ ζημία του ΧΚΠ για 3,5-4 μήνες λειτουργία, με τους 100+ χιλιάδες

Αν δεν κάνω λάθος η φετινή ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη.

Μόνο από το φόρο στη βενζίνη το Ελληνικό κράτος έχει πάρει πολύ παραπάνω από 10 ευρώ ανά επισκέπτη. Αν αρχίσουμε να προσθέτουμε και τον καθαρά σκι τζίρο ξενοδοχείων, εστατορίων, μαγαζιών κλπκλπ με φόρο κερδών και ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές είναι σαφές ότι με τη σημερινή τιμή της βενζίνης το Ελληνικό κράτος κάνει πολύ καλή κονόμα που κρατάει το ΧΚΠ ανοιχτό.

Με σχεδόν γεμάτο αμάξι και τα βασικά καφέ - τυρόπιτα είμαστε 20+ ευρώ φόρο ανά επισκέπτη κάθε μέρα που πάμε για σκι. Αν αγοράσουμε και κάνα μπουφάν ή κάνα πέδιλο ή μείνουμε και ένα βράδυ ανεβαίνει κι άλλο.

Οπότε αν πάμε στη μηδενική λύση και κλείσει το ΧΚΠ ας πούμε του χρόνου, θα υπάρξει ζημιά για το Ελληνικό κράτος.

Υπάρχουν συζητήσεις Βλαστού με άσχετους με το να χαρείς σκι συμβούλους για κλείσιμο καθημερινές αρκετών αναβατήρων και σκ λιγότερων με το που μπει ο Απρίλης. Από την ομάδα που σας έφερε το "τι το θες τον Ηρακλή, σου ανοίγω Οδυσσέα Δια" να τα περιμένετε όλα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να είχα 1 εκατομμύριο ζημιά με 100000 πελάτες στο ...άντε ....τετράμηνο και να μου την καλυπτε το δημόσιο με το ζόρι,  εκκλησία θα έφτιαχνα απο τα ....κέρδη .

Στο προβοκατορικο ερώτημα τι μέρος της ζημιάς θα πληρώσει η κάθε Αράχωβα και η κάθε ΕΟΧΑ να περιμένω απάντηση ή πάλι θα μιλήσουμε για τυρόπιτες ;

Να σας πω ότι εγώ πάντως πλήρωσα το αναλογούν με την αύξηση εις διπλούν τις τιμής . Μια με την αύξηση αυτή καθ' αυτή . Μια με την μείωση της ποσότητας ( κλείσιμο στις 3).

Επομένως παρακαλώ να πληρώσουν και οι υπόλοιποι ..... Μεγαλοπρονομιούχοι πελάτες .

Καλό τριήμερο να ευχηθούμε, αναμένω στοιχήματα για ποτέ θα ξανά ανοίξει λόγω παγοποίησης..

24/3 Αίολος;
25/3 για καφέ;
22/12 τι θέλετε και άλλο σκι ρε;

image.thumb.png.1a5fe9404a44d9c082231f3c0184d41f.png

Edited by Al_Foutzin

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Θα ανοίξει Παρασκευή βράδυ για νυχτερινό .

Μια τετραμελής οικογένεια που έχει αγοράσει με 1000 ευρώ οικογενειακή ετήσια θα χρειαστεί να πλήρωσει 80 ευρώ για το νυχτερινό ενώ αυτή που δεν έχει αγοράσει οικογενειακή ετήσια αν αποφασίσει να κάνει σκι όλη μέρα θα πλήρωσει 140+100= 240 ευρώ .

Ω τι ευτυχία ....

Ούπς λάθος . 25 το κανονικό νυχτερινό , 20 αν έχεις βγάλει ....πρωινό επόμενως η οικογένεια για μια μέρα πληρώνει 220 ευρώ ενώ ή άλλη που έχει βγάλει ετήσια πληρώνει 100 ευρώ .....

Έχετε μεχρι την Παρασκευή διορία οι απόφοιτοι ψυχικού ( κατηγορίας μαπς κλας , αφού δεν είστε σύμβουλοι να σας έχουν δώσει τζάμπα ετήσια )  να κάνετε τα παραπονα σας στους αποφοίτους πρώτης κλάσης ......

Edited by vro
  • Like 1

54 minutes ago, Al_Foutzin said:

Καλό τριήμερο να ευχηθούμε, αναμένω στοιχήματα για ποτέ θα ξανά ανοίξει λόγω παγοποίησης..

24/3 Αίολος;
25/3 για καφέ;
22/12 τι θέλετε και άλλο σκι ρε;

image.thumb.png.1a5fe9404a44d9c082231f3c0184d41f.png

Το ότι την Τρίτη ο μήνας έχει 22 είναι τυχαίο? Ή το αφησαν δίπορτο? 

• Haha 2

16 minutes ago, tot2day said:

Το ότι την Τρίτη ο μήνας έχει 22 είναι τυχαίο? Ή το αφησαν δίπορτο? 

Άμα βιάζεσαι να κλείσεις.. και 31/2 γράφεις 😂

Edited by Al_Foutzin
  • Like 1
  • Haha 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

9 hours ago, vro said:

Στο προβοκατορικο ερώτημα τι μέρος της ζημιάς θα πληρώσει η κάθε Αράχωβα και η κάθε ΕΟΧΑ να περιμένω απάντηση ή πάλι θα μιλήσουμε για τυρόπιτες ;

Εννοείς ότι οι αγώνες είναι ζημιογόνοι για το χιονοδρομικό; Και ότι η ΕΟΧΑ θα έπρεπε ίσως να πληρώνει για τη διεξαγωγή τους; Ή ακόμη και να μη γίνονται καθόλου; 

Μπορεί κι εγώ να αντιπαθώ τους αγώνες, αλλά η λογική μού λέει ακριβώς το αντίθετο.

Άσε που έχω δει με τα ματάκια μου στο παρελθόν οι αγώνες να δημιουργούν αξιόλογη πελατεία που αλλιώς δεν θα υπήρχε. Και μάλιστα σε εποχή που στο ΧΚΠ ήταν περισσότεροι οι υπάλληλοι από τους χιονοδρόμους. 

Το έψαξα λοιπόν και είδα ότι αλλού πληρώνουν αδρά για να φέρουν στο μαγαζί τους αγώνες. Λογικό το βρίσκω. Όπως και να το δεις είναι διαφήμιση και τζίρος τόσο για το χιονοδρομικό όσο και για τη περιοχή. 

https://vtdigger.org/2017/04/03/killington-resort-signs-two-year-contract-host-world-cup-ski-racing/

Αυτά ισχύουν και στην Ελλάδα. Ακόμα και στο ΧΚΠ που δεν είναι τόσο φανερό σε κάποιους. Για τα άλλα μικρότερα χιονοδρομικά δεν μπαίνει καμία απολυτως συζητηση. Ακόμη και τα Καλάβρυτα εκτοξεύονται με τους αγώνες. Γεμίζει το χιονοδρομικό, γεμίζει η πόλη. Πάρτι κάνουν. 

Μπορεί λοιπόν κι εμένα να μη μου αρέσουν οι αγώνες, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι η πραγματικότητα και η λογική βγάζουν μάτια. 

Edited by pka

Pka ας αποφασίσει το αφεντικό τι τον συμφέρει .

Θα το έβαζα και αλλοιως . 

Την επόμενη φορά η ΕΟΧΑ να κάνει μειοδοτικο διαγωνισμό στα χιονοδρομικά . Σύμφωνα με την άποψη σου θα παρακαλάνε να πάρουνε τους αγώνες και θα δίνουν χορηγία όσο όσο.

Σε κάθε αθλητή 100 ευρώ την ημέρα , σε κάθε προπονητή 500 και σε κάθε βοηθό χάραξης μια ετήσια . Το λιγωτερο . Χαμός θα γίνει . Το πώς μας έχει διαφύγει κάτι τέτοιο είναι απίστευτο. 

Ο κάθε ένας το βλέπει από την σκοπιά του . 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τριήμερο που έρχεται , χωρίς τους αγώνες , ο Παρνασσός θα ήτανε μια ερημιά ..... Θα μας τρώγανε οι σκύλοι .

Edited by vro

καλησπερα σε ολους

Μολις εκανα εγγραφη και επειδη ειχα εγκαταλειψει το βουνο για 12 χρονια περιπου λογω υγειας (τον Παρνασσο περιπου 30+ χρονια) θα ηθελα, αν γινεται, τη βοηθεια σας.

Ξεκινησα φετος παλι να ανεβαινω 1-2 φορες την εβδομαδα, καθημερινες κυριως. Επειδη ελειψα τοσα χρονια δεν εχω παρεες για εκτος πιστας σκι και πηγαινω συνηθως μονος , που δεν ειναι και το πιο ασφαλες. Αν καποια παρεα εχει τη διαθεση , θα ηθελα να ακολουθησω. Το επιπεδο μου τεχνικα ειναι πολυ καλο εντος ,με χρονια απουσιας εκτος πιστας, η αντοχη ενος 55+.

Σκι Head Kore 93. Θα ειμαι Παρνασσο αυτη τη βδομαδα Πεμπτη 24 και Παρασκευη 25

Αν καποιος-καποιοι ανεβουν και δεν γινομαι βαρος στειλτε ενα μηνυμα εως Τεταρτη πρωι να βρεθουμε στο βουνο

Ευχαριστω πολυ.

• Like 5

15 hours ago, zagla said:

καλησπερα σε ολους

Μολις εκανα εγγραφη και επειδη ειχα εγκαταλειψει το βουνο για 12 χρονια περιπου λογω υγειας (τον Παρνασσο περιπου 30+ χρονια) θα ηθελα, αν γινεται, τη βοηθεια σας.

Ξεκινησα φετος παλι να ανεβαινω 1-2 φορες την εβδομαδα, καθημερινες κυριως. Επειδη ελειψα τοσα χρονια δεν εχω παρεες για εκτος πιστας σκι και πηγαινω συνηθως μονος , που δεν ειναι και το πιο ασφαλες. Αν καποια παρεα εχει τη διαθεση , θα ηθελα να ακολουθησω. Το επιπεδο μου τεχνικα ειναι πολυ καλο εντος ,με χρονια απουσιας εκτος πιστας, η αντοχη ενος 55+.

Σκι Head Kore 93. Θα ειμαι Παρνασσο αυτη τη βδομαδα Πεμπτη 24 και Παρασκευη 25

Αν καποιος-καποιοι ανεβουν και δεν γινομαι βαρος στειλτε ενα μηνυμα εως Τεταρτη πρωι να βρεθουμε στο βουνο

Ευχαριστω πολυ.

Την πέμπτη θα είναι όλο το ΚΑΠΗ πάνω. 

273209176_5105548449509892_8985871918835792721_n.jpg275781400_3174180676191796_1132105872500307561_n.jpg

275881197_5220955187969217_5050321130816681325_n.jpg

Θα είμαι και εγώ να ρείχνω τον μέσο όρο.

273324997_5104401999624537_7545357088857681352_n.jpg

Μίλα μας

• Like 1
  • Haha 4

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινα τα εξής: - Τα γράφω αναλυτικά    Ανεξαρτησία Ομάδας Εκδρομών: Η Ομάδα Εκδρομών να λειτουργεί ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Η σύνθεσή της να μην καθορίζεται από τη θητεία του ΔΣ, αλλά να παραμένουν ενεργά τα μέλη όσο επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν. Η συμμετοχή να παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη. Ρόλος Ταμία: Ο/Η Ταμίας του συλλόγου να είναι το μοναδικό μέλος του ΔΣ που θα μπορεί συμμετέχει στην ομάδα, αποκλειστικά και μονο για να επιβλέπει τις συνδρομές και τις οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με τις εκδρομές. Αρμοδιότητες Ομάδας Εκδρομών: Η ομάδα να έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση όσων εκδρομών είναι εφικτές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ρόλος Διοικητικού Συμβουλίου: Το ΔΣ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη στήριξη και προώθηση της ελληνικής χιονοδρομίας και των σχετικών δράσεων του συλλόγου.  
    • Μερικές φορές πρεπει να τολμάμε αλλαγές στα συνηθισμένα για να έχουμε επιτυχίες  Πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν υπεύθυνος στις εκδρομές καθιέρωσα τα δύο οικονομικά διαφορετικά  ξενοδοχεία και πλέον είναι καθεστώς  πριν χρόνια πάλι καθιέρωσα ή αναζητηση και το κλείσιμο της εκδρομής να  γίνεται  πριν τις εκλογές  με αποτέλεσμα να εισπράττει ο σύλλογος δύο συνδρομές μια για να μπορείς να δηλώσεις και μία για την χρονι που γίνεται η εκδρομη ( τότε με κατηγόρησαν ότι δεσμεύω το επόμενο ΔΣ) και αυτό όμως έγινε καθεστώς .  Και τώρα πρέπει να τολμήσουμε κάποιες αλλαγές  Να διοργανώσουμε εκδρομή για τα μέλη του Snowclub Που θέλουν να πάνε για σκι με όλη του την οικογένεια αυτό αναγκαστικά Σημαίνει να ζητήσουμε από το πρακτορείο να μας βρει πανσιόν με τετράκλινα δωμάτια η family room σε λογικές τιμές πιθανόν με κουζίνα μέσα ώστε να μπορεί να βγει μια εκδρομή αρκετά οικονομική για μία οικογένεια
    • Έχουμε χρόνο για το νέο ΔΣ από ότι έχω καταλάβει είμαστε στην 1 επαναληπτική… αλλά χωρίς να θέλω να γίνομαι ενοχλητικός, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποια πράγματα απευθύνονται στα μέλη του συλλόγου και μόνο σε αυτά και δεν είναι δύσκολο για κανένα μας να είναι μέλος του συλλόγου, αυτά ! 
    • Πολύπλοκο για τον σύλλογο νομίζω….,σε αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό πρακτορείο ταξιδιών είναι που θα πρέπει να συστήνουμε τους φίλους μας 
    • Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το τι (πρέπει να) κάνει ο ΕΣΤΟΥΧ όχι με το τι κάνει το ΧΚΠ. Ο ΕΣΤΟΥΧ είναι σύλλογος (συλλογικός φορέας) και προσπαθεί να βρει τι εκπροσωπεί, το πως θα ξοδέψω το χρόνο μου είναι αυστηρά ατομική απόφαση.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. dmar
      dmar
      (118 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (40 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (43 years old)