Jump to content
pka

Κατατέθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Αιολικό Σταθμό στην κορυϕή της Οίτης

Recommended Posts

Περιμένω της φωτογραφίες .

https://docs.google.com/document/d/1mjgU3hqMI9Y2SHWeHN6OCiepQhHhiUuT/mobilebasic

 

 

Από την δημόσια διαβούλευση για το αιολικό εργοστάσιο στην Οίτη .

Για όσους έχουν γερο στομάχι μόνο. Να καταλάβετε πως δουλεύει η μαφία .

37 ανεμογεννήτριες στα 1700 μέτρα , 15 χλμ χωματόδρομοι . Όλα μέσα σε δασική εκταση 

 

Μιχάλη εδώ και χρόνια λέω το αυγό του Κολόμβου. 

Κομμενες οι επιδοτήσεις ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ.  ΑΠΕ όσες αντέχει το σύστημα χωρίς να γεμίζουμε εργοστάσια μεθανίου . Λιγνίτης με εκσυγχρονισμό . Το φθηνό μακροχρόνια είναι και καλό , γιατί σε κάνει να επενδύεις στο πραγματικά οικολογικό και όχι στο πώς να κάνεις πλούσιες της μαφίες . Και βέβαια να συμπεριλάβουμε και την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του φόρου co2 που μόνο στρεβλώσεις δίνουν . Τα λέω χρόνια , τα έλεγα και όταν ενήργησες να μου κάνουν μπαν . Γενικά η αλήθεια σε ενοχλεί . Θυμάσαι από πού αρχησε εκείνη η ενεργεια σου; Που υποστηρίξες ότι οι ψευτοΑΠΕ φθηνένουν το ρεύμα .

Το άλλο με τον Τοτό;

 

Περιμένω τις φωτό .

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, vro said:

Κομμενες οι επιδοτήσεις ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ.  ΑΠΕ όσες αντέχει το σύστημα χωρίς να γεμίζουμε εργοστάσια μεθανίου . Λιγνίτης με εκσυγχρονισμό .

Λιγνίτης/κάρβουνο με εκσυγχρονισμό λοιπόν. Σαφές και πλήρες. Ενδιαφέρουσα πρόταση για το μέλλον του πλανήτη μας και της αναπνοής μας. Όσοι διαβάζουν ας κρίνουν και ας κάνουν ένα google για την φιλικότητα στο περιβάλλον των εργοστασίων με κάρβουνο και το ποσοστό καρκίνων στην Πτολεμαίδα. 

Τα αποθέματα λιγνίτη της χώρας μας σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά θα πρότεινα να googlαρουμε να δούμε αν φτάνουν ή θα εισάγουμε και κάρβουνο σε λίγα χρόνια. ΠΡΟΣΟΧΗ η πηγή να μην είναι μόνο από εργαζόμενους της ΔΕΗ που έχουν κάθε συμφέρων να συνεχίσουμε το κάρβουνο και να μην περιλαμβάνουν την ερημοποίηση και ισοπέδωση και της Δράμας και των Φιλίππων και της Ελασσώνας. 

Και με ένα άλλο καλό google  να δούμε την υφιστάμενη κατάσταση των εργοστασίων που έχουμε και πόσα δις θέλουμε μετρητά να επενδύσουμε για να φτάσουμε να έχουμε 5-6GW σύγχρονα εργοστάσια. 

Αν οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα γιατί όλο το google λέει το αντίθετο? Και πως οι ΑΠΕ πουλάνε με 40-100 και τα φυσικά αέρια με 200? Είναι επιδοτούμενο το αιολικό που πουλάει με 50 μόνιμα?

 

 

 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάμε ξανά με τις συνηθεις διαστρευλωσεις του αιολικού λόμπυ. 

Αυτά υπάρχουν και στις αναρτήσεις εκείνες που φροντισες να με κάνουν Μπαν. Απλά τώρα που φάγαμε το αγκουρι των φθηνών ψευτο ΑΠΕ είναι λίγο πιο δύσκολο. 

Για κάθε Mwh ,που αγοράζει ο καταναλωτής κατά προτεραιότητα από ψευτο ΑΠΕ σε κλεισμένη τιμή πρέπει να υπάρχει σε αναμονή θερμικό εργοστάσιο της ανάλογης ισχυος. Αλλοιως Μπλάκ άουτ μόλις νυχτώσει ή μόλις κόψει ο αέρας . Μάλιστα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου για αυτό και χρειάστηκε ο δεδηε να ψηφιοποιήσει ξανα τα κέντρα διανομής και να κάνει απίστευτες και αχρείαστες δισυνδεσεις για να κατάληξει στην Κρήτη με δύο γραμμές να κρατά και εφεδρεία τα πετρέλαια.......

Όσες παραπάνω ΑΠΕ βάζεις από ένα ποσοστό που ίσως είναι 30% που λένε οι πιο πολλοί ( προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό ) τόσο πιο πολλά εργοστάσια μεθανίου χρειάζεσαι και τόσο τα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ να είναι σε ετοιμότητα .  

Βέβαια αυτό το βλέπουν πια και οι υπέρμαχοι των ΑΠΕ και προσπαθούν να νομοθετήσουν την υποχρέωση κάθε παραγωγός ΑΠΕ να παρέχει και τη εφεδρεία . Για αυτό βλέπεις τα τέσσερα μεθανοαδελφια να αγοράζουν ψευτο ΑΠΕ .  Γιατί μοιράστηκαν στο πόπολο οι επιδοτήσεις , σε μια μαύρη ενεργειακή τρύπα , ήρθε όμως ο καιρός της συγκέντρωσης .

Όλα αυτά γνωστά , τα έχουμε ξαναγράψει όσοι δεν βγάζουμε χρήματα από αυτήν την σκατοκατασταση .

Στείλε καμμία φωτό από τις βάσεις τον αιολικών που συντηρείς , να δει ο κόσμος τι είδους ....πάρκα ....φτιάχνεις.

 

Υγ αχ αυτή η Πτολεμαϊδα ....πόσα εγκλήματα στο όνομα της . Ευτυχώς τώρα με τις ψευτο ΑΠΕ που θα γίνει ....πάρκο .....ηλιακό.....


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ σωστές αν θες με το ζόρι να αποδείξει ότι οι ΑΠΕ είναι άχρηστες. Μερικά τεχνικά και οικονομικά λαθάκια καθώς και λογικά άλματα να διορθώσεις.

Αν ΔΕΝ υπήρχαν οι ΑΠΕ θα είχες ακριβώς τα ίδια θερμικά εργοστάσια. Δεν τα έφεραν οι ΑΠΕ, η κατανάλωση τα έφερε. Η διαφορά είναι ότι τώρα είναι κλειστά όταν φυσάει και έχει ήλιο ενώ χωρίς ΑΠΕ θα δουλευαν.

Πόσο κοστίζει ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου ανά ώρα να είναι κλειστό και σε ετοιμότητα και πόσο μολύνει το περιβάλλον? Χ και 0

Πόσο κοστίζει ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου να δουλεύει και πόσο μολύνει το περιβάλλον? δεκάδες Χ και όχι 0.

Είναι σαν να λες δε βάζω ηλιακό θερμοσίφωνα επειδή πρέπει να έχω και εφεδρεία τον ηλεκτρικό.

Για κάθε Mwh ,που αγοράζει ο καταναλωτής κατά προτεραιότητα από ψευτο ΑΠΕ σε κλεισμένη τιμή πρέπει να υπάρχει σε αναμονή θερμικό εργοστάσιο της ανάλογης ισχυος

Η MWh είναι ενέργεια, η αναμονή του εργοστασίου είναι ισχύς. Μόνος σου το γράφεις το εργοστάσιο είναι σε αναμονή ΔΕΝ δουλεύει. Ας σκεφτούμε όλοι τι θα γινόταν αν δεν είχαμε καμία ΑΠΕ. ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ. Τι κάνει τώρα? ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Πόσο μολύνει το περιβάλλον ένα κλειστό έργοστάσιο? Καθόλου. Σε κάποιο ποσοστό όλα αυτά το οποίο όλο και αυξάνεται.

Άρα ενώ η λογική λέει "ήρθαν στο σύστημα οι ΑΠΕ και δουλεύεουν όλο και λιγότερο τα θερμικά", οι αντιανεμογεννητριάδες το στρεβλώνουν και προκαλεί εντύπωση σε κάποιον που το διαβάζει στο "κάθε ΑΠΕ θέλει θερμικό εφεδρεία".

Έχεις ξεχάσει τελείως τα υδροηλεκτρικά που αν δεν είχαμε ΑΠΕ θα δουλευαν φουλ. Τώρα όποτε φυσάει κρατάς νερό για να το χρησιμοποιείς όταν δεν φυσάει.

να κάνει απίστευτες και αχρείαστες δισυνδεσεις για να κατάληξει στην Κρήτη με δύο γραμμές να κρατά και εφεδρεία τα πετρέλαια.......

Κρατά σε εφεδρεία τα πετρέλαια. Άρα κλειστά. Πόσο κοστίζει η παραγωγή από πετρέλαιο? ΠΟΛΥ. Πόσο κοστίζει η παραγωγή από πετρέλαιο που δεν δουλεύει? Μηδέν (άντε κάτι ψιλά για τα φώτα)

Ηλεκτρολογικά πρώτο έτος. Ένα ηλεκτρικό συστημα προσπαθείς να το κάνεις βρόγχο για να γίνει πιο σταθερό. Μονή γραμμή ίσον αστάθεια και black out.

Το ετήσιο όφελος για το κόστος ρεύματος της Κρήτης που γλυτώνουμε τις γραμμές μπορεί να το ψάξει ο καθένας.

Αλλοιως Μπλάκ άουτ μόλις νυχτώσει ή μόλις κόψει ο αέρας . Μάλιστα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου για αυτό και χρειάστηκε ο δεδηε να ψηφιοποιήσει ξανα τα κέντρα διανομής

Δυστυχώς η τεχνολογία έχει προοδεύσει πολύ και όπως έχετε δει δεν έχουμε blackout λόγω των ΑΠΕ. Και οι αγ και τα φβ τα προβλέπουμε με απόλυτη ακρίβεια και δόξα το Θεο από ΑΠΕ δεν έχετε blackout. Αν είχατε θα ούρλιαζαν οι αντιανεμογεννητριάδες. Στο Ηπειρωτικό σύστημα μπορείτε να δείτε την παραπάνω εικόνα για το πόσο απρόβλεπτες είναι (σταθερά 2300). Ευτυχώς υπάρχουν τα υδροηλεκτρικά και ανάβουν άμεσα που συνεργάζονται απόλυτα με τις ΑΠΕ. Τα blackout όλα έχουν γίνει από πρόβλημα σε γραμμές, όχι από ΑΠΕ.

Αν δεν θες να πιστέψεις το 30% φταις εσύ, όχι το 30%.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη έχω κουραστεί ακόμα και με τον ίδιο τον εαυτό μου .

Γράφεις τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια λάθη συνέχεια . 

Έλεος 

 Ακόμα περιμένω τις φωτογραφίες που σου ζήτησα.  Άσε τις γενικολογιες και δείξε μου τα ωραία δικά σου αιολικά που βόσκουν προβατακια από κάτω και τα κακά αιολικά εργοστάσια των άλλων που είσαι ενάντια. 

Έχεις πάει ποτέ σε αιολικό εργοστάσιο;

 

Τελικά ο μαζοχισμος μου δεν έχει όριο αλλά γράφεις τέτοιες προκλητικές ανακρίβειες που προσπαθώ να καταλάβω τι κίνητρο έχεις να γίνεσαι επιστημονικά ρεζίλι.

Από το τέλος προς την αρχή .

Δεν έχουμε πολλά Μπλάκ άουτ γιατι αναβαθμιστηκαν αχρειαστα μετά από απαίτηση του λόμπυ σας τα κέντρα διανομής και πια ο έλεγχος γίνεται ψηφιακά και αυτόματα πολλές φορές το δευτερόλεπτο . Το κόστος υπήρξε τεράστιο και η μαφία των ψευτο ΑΠΕ δεν χρεώθηκε σεντ .

Όλες οι ψυχρές εφεδρείες του συστήματος πληρώνονται . Και πληρώνονται χοντρά για να υπάρχουν . Τζάμπα Εθελοντές μόνο στο χκπ επι Δρίβα . Έχουμε εργοστάσια μεθανίου που βγάζουν χρήματα με το να κάθονται. Και βέβαια η μαφία των ψευτο ΑΠΕ όχι μόνο δεν πληρώνει σεντ αλλά μάντεψε ποιοι έχουν και αυτά τα εργοστάσια .

Γεμισαμε εργοστάσια  καυσης Μεθανίου γιατί όσες πιο πολλές ψευτοΑΠΕ βάζουμε τόσο πιο πολλά χρειαζόμαστε σε αναμονή και πιθανή λειτουργία τους όταν δεν φυσάει ή περάσει ένα σύννεφο.  Αυτά αναγκαστικα πρέπει να είναι με αέριοστροβιλο και όχι ατμοστροβιλο για να ανοίγουν σε χρόνο dt , αλλοιως Μπλάκ άουτ . Υπάρχει ένα ορατό πια νήμα ανάμεσα σε ψευτο ΑΠΕ και εργοστάσια καυσης Μεθανίου και έχει το χρώμα του ευρώ.

Για την Κρήτη , τι να πω για τους βρόγχους και λοιπά αστεία . Δύο υποθαλάσσιες  γραμμές μεταφοράς και Παρ όλα αυτά διατήρηση των εργοστασίων σε εφεδρεία .  Στην Κρήτη ε; Που όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ψευτοΑΠΕ.

Για τα υδροηλεκτρικά που δεν τα αναγνωρίζετε για ΑΠΕ , ναι , ναι , ναι .....μόνο τα μικρά ....., Απίστευτοι....

Να σε πληροφορησω ότι δεν είμαστε Σουηδία και δουλεύουν με μέτρο όσο έχουν νερό . Καμμία σχέση με ψευτο ΑΠΕ. . Όταν ένα υδροηλεκτρικο μπαίνει στο σύστημα δεν χρειάζεται θερμική εφεδρεία γιατί παράγει σταθερά μέχρι να το κλείσουν . 

Πραγματικά γιατί με κάνεις να αμφιβάλω για την επιστημονική σου επάρκεια;

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κουράσαμε Βασίλη. Σε παρακαλώ άσε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Όποιος διαβάζει μπορεί να κρίνει. Η πρότασή σου είναι εκσυγχρονισμένο κάρβουνο για ηλεκτρικό. Να μην βάλουμε ηλιακό θερμοσίφωνα επειδή θα χρειαστούμε και τον ηλεκτρικό πολλές φορές. Καρκίνοι και αλλαγή κλίματος είναι πταίσματα.

Eικόνες από αιολικά πάρκα.

https://www.google.com/search?q=wind+park&client=firefox-b-d&sxsrf=APq-WBvbS5AjT_8Di2yhFEHmBnhVut-2Dg:1647947760730&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjhxovny9n2AhUJR_EDHUdoBvEQ_AUoAXoECAEQAw&biw=2144&bih=1028&dpr=0.9

Eικόνες από κάρβουνο/λιγνίτη εξόρυξη

https://www.google.com/search?q=coal+mine+from+above&tbm=isch&ved=2ahUKEwj95f6FzNn2AhXF77sIHScVCFUQ2-cCegQIABAA&oq=coal+mine+from+above&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzoHCCMQ7wMQJzoFCAAQgAQ6BAgAEB46CAgAEAgQHhATUIAMWO8hYP4kaABwAHgAgAGYAYgBtwuSAQQxLjExmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=MbA5Yr2JIMXf7_UPp6qgqAU&bih=1028&biw=2144&client=firefox-b-d

Eικόνες από κάρβουνο/λιγνίτη παραγωγή (εκσυγχρονισμένα)

https://www.google.com/search?q=coal+plant&tbm=isch&ved=2ahUKEwjj372JzNn2AhVBwAIHHYYjBmwQ2-cCegQIABAA&oq=coal+plant&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzoHCCMQ7wMQJzoFCAAQgAQ6BAgAEB5Q8Q1YtyZg_ypoA3AAeACAAYkBiAGlCJIBAzAuOZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=OLA5YuPjM8GAi-gPhseY4AY&bih=1028&biw=2144&client=firefox-b-d

 

 

 

 

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άμα θέλω τις εικόνες του κοπελουζου του κανω ένα τηλέφωνο .

Τις δικές σου θέλω με τα προβατακια από κάτω . 

Και τα κακά αιολικά που δεν συμφωνείς . Φοβάσαι μην ακούσεις λόγια απο κανένα συνάδελφο;  Τότε γιατί λες μεγάλα λόγια ;

Χαρακτηρισμούς έκανες εσύ με κάθε ευκαιρία . Και ωχριά ο λιγνίτης μπροστά στο μαύρο και την λάσπη που έριξες σε τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις απλά και μόνο επειδή έχεις αντίθετο συμφέρον. 

Δεν θέλω εικόνες από τον γκουγκλη .

Έχεις προσωπική ευθύνη , ναι η όχι , σαν άνθρωπος , σαν επαγγελματίας , σαν επιστήμονας ;

Εγώ έχω . Και στις ενυπόγραφες απόψεις μου και στις διαδηλώσεις που συμμετέχω . Προσωπικά και με κόστος .

Φωτογραφίες από τα έργα σου θα μα δείξεις ; Πώς πρεπει να είναι τα αιολικά  εργοστάσια ( που φροντίζεις προσωπικά για αυτό σαν μηχανικός και σαν άτομο με οικολογική συνείδηση) και πως δεν πρέπει να είναι , δηλαδή εκεί που διαφωνείς.

Γιατί οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί είναι εύκολοι .  Στην πράξη είναι που μετριούνται οι ιδέες . 

Αλλά το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και δεν μπορείς να το κάνεις . Στον δρόμο για Παρνασσό έχει διαφορά αιολικά εργοστάσια . Πες μας λοιπόν πια είναι τα καλά για σένα και πια τα κακά . Αν θυμάσαι ούτε μήνας δεν έχει περάσει που εγώ σου είπα την αποψή μου  πάρα πολύ ειδικά και με επιχειρήματα . Στην όποια διαφώνησες γενικώς και αορίστως . 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noμίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω γιατί δεν μπορώ να βάλω φωτογραφίες πελατών μου. Δυστυχώς δεν μου ανήκει κανένα, αν ήταν δικά μου θα έβαζα φώτο και θα ήμουν Gstaad για απεριτιφ. Αιολικά είναι όλα και αυτά στα οποία έχω εργαστεί είναι παρόμοια με αυτά που θα βρεις στο google.

Διαφωνώ με τα αιολικά σε ποσότητα και χωροθέτηση, στην Εύβοια, με πολλά σημεία της Βοιωτίας (Ελικώνα, Κιθαιρώνα, Δάφνη) και με αρκετά στην Αλεξανδρούπολη. Θα έπρεπε να υπήρχε ένας κεντρικός σχεδιασμός όπου να μην έμπαιναν 2 μικρές - 3 μεγάλες - άλλες δυο μικρές κλπκλπ αλλά να έπρεπε υπάρχει μια ομοιομορφία. Παράλληλα έχει γίνει σαφές ότι κάποια σπάνια πουλιά έχουν θέμα με κάποια αιολικά στην Κρήτη. Θα έπρεπε να είχαν μπει κάποιες σε Άγραφα, Τήνο, Ευρυτανία, βραχονησίδες κλπκλπ και γενικά εκεί που μπήκαν λίγες ή καμία για να αποφορτιστεί η συσσώρευση σε κάποια μέρη. Γενικά θα έπρεπε να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.Τέλος διαφωνώ με κάποια έργα που έχουν κόψει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ελάτων σε σχέση με την δυναμική. 

Δεν διαφωνώ καθόλου αορίστως με την άποψή σου. Διαφωνώ σαφέστατα με το να καίμε κάρβουνο/λιγνίτη (και φυσικό αέριο) για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εφόσον έχουμε φανταστικές και παραγωγικότες ΑΠΕ. Θεωρώ ειδικά ότι οι εκπομπές καρκινογόνων ρύπων, η ισοπέδωση ολόκληρων περιοχών, οι πόλεμοι και η αλλαγή του κλίματος είναι πολύ κακά πράγματα.

 

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκ λίγο καλύτερα . Θα ήθελα από αυτά που διαφωνείς φωτογραφίες . Έχει τόσες στο γκουγκλ . Έστω και απλό χάρτη . Αυτό εδώ διαφωνώ για αυτόν τον λόγο . Να είμαστε επιστημονικά συγκεκριμένοι . Γιατί όπως καταλαβαίνεις τα αιολικά εργοστάσια μπαίνουν πια παντού , μα παντού  και ένας αντίλογος πρέπει να είναι συγκεκριμένος και τεκμηριωμένος .

Και δώσε απλά συντεταγμένες από όσα συντηρείς . Θα βρω εγώ αν έχουν προβατακια κάτω . Έχω συνδρομή σε δορυφόρο. Προς το παρόν βλέπω μόνο τσιμέντο , χαλίκι , σύρματα και άδειες συσκευασίες πεταμένες . Αλλά που να ψάξεις όλες τις 3000 ανεμογενητριες .

Ο λιγνίτης εφτσσε στο 30% συγκυριακα . Πριν ήτανε κάτω από 10%.. μεθάνιο 40% και πετρέλαιο 10%.

Το γεγονός ότι το 10% μας έσωσε από Μπλάκ άουτ και παγωνιά κάποτε ίσως μας κάνει πιο σοφούς και λιγωτερο δογματικούς .

 

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό και αντιδεοντολογικό να δείξω κάτι πιο συγκεκρημένο.

Σίγουρα τα πάρκα που απεικονίζονται δημιουργούν όρη "γιρλάντα" με πολλές ατάκτως ερριμένες ανεμογεννήτριες μικρές μεγάλες ξανά μικρές δεξιά μεγάλες παραπέρα. Σαφώς και θα έπρεπε να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός που να "αναγκάζει" κάποια σχετική ομοιομορφία. Nα μην αφήνει περιοχές να γεμίσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό και αντίθετα να αναγκάζει περιοχές να δεχτούν λίγες ώστε να αποσυμφωρηθούν τα μέρη που γέμισαν.

Φυσικά και θα ανάγκαζα τους επενδυτές να προχωρήσουν άμεσα στην αντικατάσταση παλιών μικρών με νέες λιγότερες μεγάλες.

Έχω ξαναγράψει διαφωνώ ριζικά με 50 ανεμογεννήτριες στην Οίτη, θεωρώ ότι το σωστό νούμερο είναι ανάμεσα στο 1 και το 10. Η παράνοια της Ελλάδας είναι ότι υπάρχουν τεράστιες περιοχές που οι αντιδράσεις έχουν οδηγήσει σε 0 εγκαταστάσεις.

Το ότι είμαστε μια χώρα ευλογημένη με τόσο ήλιο και άνεμο που μπορούμε όταν φυσάει να πιάνουμε σταθερά 50% του ηλεκτρικού μας ρεύματος από αέρα και τις ημέρες 10-30% από ήλιο δεν θα το βάλεις στην εξίσωση με τα ποσοστά που μας γλύτωσαν από το black out?

1.png

2.png

3.png

4.png

6.png

7.png

 

Βάζω και δυο με την δικιά σου πρόταση με κάρβουνα

 

9.png

10.png

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Time out για σκι .

Σήμερα το πρωί έκανα μια πολύ ωραία παρουσίαση στους συνεπειβατες μου στα φωτοβολταϊκά της κωπαΐδας , στο αιολικό εργοστάσιο εξώ από Θήβα που είναι σε πλάγια και όχι σε βουνοκορφή και βέβαια σε όλα τα αιολικά στον δρόμο για Αράχωβα με τα τεράστια χωματουργικα σε απόσταση αναπνοής από τον δρόμο.  Ειδικά αυτό το νέο  του Ζεμενού είναι προκλητικο παραδείγμα του τι δεν πρέπει να γίνεται .

Τους χάρτες θα τους μελετήσω . Απλά να σε πληροφορήσω ότι το λιγνιτορυχειο της καρδιάς αντί να αποκατατασταθει όπως ήταν η συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ θα γίνει φωτοβολταϊκό εργοστάσιο .

Δεν ξέρω αν μας κάνει πιο σοφούς αυτό για το τι θα συμβεί σε 20 χρόνια στα αιολικά σκουπίδια .

https://www.facebook.com/100001613360722/posts/5144286442301750/

Ο σύνδεσμος είναι από ένα άρθρο ποταμό του γνωστού Πιπεργια για την λεγόμενη απολιγνιτοποιηση .

Πέρα από πολιτικες διάφορες με τον συγκεκριμένο αλλά και επισης ουσίας , αφού η θέση του είναι αντικατάσταση του λιγνίτη μόνο από ΑΠΕ και όχι μεθάνιο , το άρθρο είναι μια πλήρη εξιστόρηση και περιγραφή του μηχανισμού τιμολόγησης. 

Πραγματικά πολύτιμη γνώση .

Θέλει υπομονή αλλά μόνο έτσι θα καταλάβετε γιατί ακριβηνε τόσο πολύ το ρεύμα ακόμα και πριν την Ουκρανία. 

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://ypodomes.com/mplok-tis-rae-sto-dimo-karystoy-gia-anaklisi-aiolikoy-prochoraei-to-megalo-protzekt-tis-quot-sofrano-quot/

 

Διαβάστε πώς στην κυριολεξία κοροϊδεύουν ολόκληρο δήμο και φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήσουνα  απλά ιδιοκτήτης μιας έκτασης στην οποία η edit mod των edit mod αποφάσιζε να στήσει εργοστάσιο. 

Αυτά για νόμους και κανονισμούς.

 

Αρκετά με τις αυθαίρετες λέξεις και τους χαρακτηρισμούς. Το forum ΔΕΝ είναι βήμα για ανυπόστατες κατηγορίες. Αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί, τα μηνύματα θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσο γράφει κάποιος γενικεύσεις που δεν ισχύουν θα βάζω απλά δεδομένα για τα "άχρηστα" αιολικά

On 3/29/2022 at 2:35 PM, vro said:

Σαν τα αιολικά εργοστάσια είναι πολύ ισχυς ( για το τίποτα ) , ελάχιστο έργο . 

Συγκεκρημένα 20-40% τις ισχύος σε ετήσια βάση. Φβ 12-20%, υδροηλεκτρικά 20-70% (0-100% βασικά αλλά είναι πολύ σύνθετο, βάζω ένα μέσο όρο).

Αν ενοχλεί που κάθε MW παράγει σε ετήσια βάση σαν να είναι 0,2 ή 0,4 δεν ενοχλεί κανέναν επιστήμονα μιας και το καύσιμο είναι δωρεάν. Είναι απλά ένα γεγονός. 3MW γράφει η μηχανή, γράψε 0,8MW να είσαι μέσα. Ε και? Ούτε ήλιο έχει πάντα ούτε φυσάει πάντα ούτε βρέχει πάντα. Το γνωρίζουμε.

Το ότι παρηγαγανε φβ και αγ 75% του ρεύματος της Ελλάδας δυο συνεχόμενες ημέρες δεν το λες και "ελάχιστο" εκτός αν η Ελληνική γλώσσα έχει αλλάξει από τότε που πήγα σχολείο. Εγώ την λέξη "φανταστικό" θα έβαζα.

Ένας που δεν του αρέσουν τα αιολικά μπορεί να βάλει την φράση "30% και ανεβαίνει σε ετήσια βάση προς το 100% ταχύτατα, που να μην ανέβαινε με τα άσχημα παλούκια στα βουνά αλλά δουλεύουν τα άτιμα"

 

01.04.jpg

02.04.png

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρ όλου που μου ζητήθηκε να μην συνεχίσω την αντιπαράθεση θα ήθελα απλά να πω ότι το θέμα με τις ψευτοΑΠΕ είναι ότι την Κυριακή που μας περάσε καλύψανε πάνω από 50% της ζήτησης γιατί φυσούσε αλλά την Δευτέρα πέσανε κάτω από το 20% γιατί δεν φυσούσε και μας στείλανε στους εμπόρους μεθανίου ( που ξεπέρασαν το 60%) 

Και νομίζω ότι όλοι μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται όταν ζητάς απότομα και ανελαστικα ( Μπλάκ άουτ) μεγάλες , τεράστιες ποσότητες ρεύματος από καύση μεθανίου .

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω σεξιστικές εκφράσεις .

Άλλωστε όποιος πληρώνει λογαριασμο ξέρει.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α οκ. Άρα να μην έχουμε το 75% (και όχι 50) και 20% τη μια μέρα και την άλλη. 100% εκσυγρονισμένο λιγνίτη προτείνεις. Επειδή αναπνέω και ζω στον πλανήτη θα μου επιτρέψεις να μην θελω να αναπνεύσω το 100% του λιγνίτη και να παραθέτω μερικές ανακριβειες που γράφεις.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση, παραθέτω νούμερα και γεγονότα. Μπορείς να παραθέσεις ότι θες και να είσαι έτοιμος για απάντηση, όποιος διαβάζει κρίνει.

Απλά καλό είναι να ξέρει τι σημαίνει εκσυγχρονισμένος λιγνίτης που είναι η πρόταση που έχεις κάνει (καρκίνοι, ισοπέδωση περιοχών κάμπων ολόκληρων, αλλαγή κλίματος κλπκλπ).

Φυσικό αέριο (σε γενικές γραμμές μεθάνιο για την ευκολία της κουβέντας) = καρκίνοι, ισοπέδωση περιοχών, αλλαγή κλίματος και Ουκρανία αν δεν ξέρει κάποιος.

Όποιος πληρώνει λογαριασμό ας κάνει google να μάθει αν φταίνε οι ΑΠΕ για το κόστος, αν δεν πιστεύει εμένα. Όποιος πληρώνει χωρίς να googlάρει ή έχει μείνει σε δεδομένα του 2002 σαφώς και φταίνε οι ΑΠΕ αν θες να το πιστέψεις και η γη είναι επίπεδη.

Απότομα=μεγάλη κλίση. Απότομα ας πούμε ποιητική αδεία μέσα σε 10 λεπτά. Απότομα σε μια μέρα σταδιακά και 100% προβλέψιμα (με 3-4 μέρες πριν προειδοποίηση) δεν το λες. Μάλλον τα Ελληνικά είναι πλούσια γλώσσα.

100% ορυκτά καύσιμα για πάντα ή προς το 0% ορυκτά καύσιμα σύντομα? 100% ορυκτά καύσιμα προχτές ή 25%? Όποιος διαβάσει ας πληρώσει το λογαριασμό, ας googlαρει και ας κρίνει

Ευτυχώς που κανένας δεν έχει τολμήσει να γράψει ψευτοοικολογικός λιγνίτης/κάρβουνο/φυσικό αέριο όπως ψευτοΑΠΕ, ψευτοεγγυος

 

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη κουρασαμε.

Ο κόσμος υποφέρει και πεινά και βλέπει τα πράσινα άλογα σαν πράσινα άλογα .

Και έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς το λόμπυ των ψευτο ΑΠΕ που γεμίσατε άκριτα και άμετρα τα βουνά με εργοστάσια χωρίς να έχετε βρει λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης .

Αποτέλεσμα, εξάρτηση απόλυτη από το μεθάνιο και ενεργειακή φτώχια . 

Τα επιχειρήματα σου για πρασινάδες δεν έχουν καμμία αξία όταν παίρνεις τον λογαριασμό .

Έχετε καταστρέψει κάθε ελπίδα απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα . 

 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ανεπάρκεια των Ευρωπαίων πολιτικών είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο πρόβλημα.
Μετά τον πόλεμο, το παραδέχτηκαν δημοσίως.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σίγουρα κουράσαμε αλλά δεν βάλαμε κανέναν να τρέχει. Γράψε τις σκέψεις σου δημοκρατία και ελευθερία λόγου έχουμε.

10 hours ago, vro said:

 

Και έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς το λόμπυ των ψευτο ΑΠΕ που γεμίσατε άκριτα και άμετρα τα βουνά με εργοστάσια χωρίς να έχετε βρει λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης .

 

Πολύ ωραία αυτή η πρόταση που έγραψες και μου δίνει το βήμα να αναρωτηθώ...

Επειδή δεν έχουμε σήμερα μια 100% απάντηση στην αποθήκευση (που θα έχουμε σε λίγα χρόνια σχεδόν πλήρη λύση πχ V2G, υδρογόνο, δίκτυα) να μην χρησιμοποιήσουμε και να εξελίξουμε την τεχνολογία που κόβει τα ορυκτά καύσιμα στο 30-40% ηδη σήμερα και σταθερά οδηγεί στο να τα κόψει στο 99%?

Πολύ μηδενιστική σκέψη για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα. Επειδή δεν μπορώ να έχω το 100% της λύσης να μην ξεκινάω σιγά σιγά να λύνω το πρόβλημα? Επειδή υπάρχει η νύχτα να μην βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα?

Και εξίσου μηδενιστική σκέψη και αφορισμός που δεν βασίζεται σε κανένα δεδομένο ότι ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας των ΑΠΕ και θα υπέφερε λιγότερο με εκσυγχρονισμένο λιγνίτη.

Ότι οι ΑΠΕ κατέστρεψαν κάθε ελπίδα απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα ελπίζω να είναι συντακτικό λάθος γιατί δεν έχει λογική συνάφεια.

 

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ΜΙΚ said:

Και εξίσου μηδενιστική σκέψη και αφορισμός που δεν βασίζεται σε κανένα δεδομένο ότι ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας των ΑΠΕ και θα υπέφερε λιγότερο με εκσυγχρονισμένο λιγνίτη.

Ο κόσμος υποφέρει λόγω πληθωρισμού που οφείλεται στις υψηλές τιμές ενέργειας που προκαλεί η αποτυχημένη διαδικασία μετάβασης σε άλλες πηγές ενέργειας. Ο πόλεμος μεγέθυνε τις (πολλές) λανθασμένες κινήσεις.
Ουδείς σώφρων εναντιώνεται στην απεξάρτηση από πηγές ενέργειας που βλάπτουν τη ζωή του.
Ομως επιβάλλεται να αντιδρά όταν οι έχοντες την ευθύνη, του κάνουν τη ζωή δύσκολη λόγω ανικανότητας.

 

  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pant said:

Ο κόσμος υποφέρει λόγω πληθωρισμού που οφείλεται στις υψηλές τιμές ενέργειας που προκαλεί η αποτυχημένη διαδικασία μετάβασης σε άλλες πηγές ενέργειας

Άρα σε ποσοστό σχεδόν 100% η αλόγιστη ταχύτατη μετάβαση στο φυσικό αέριο χωρίς να είναι διασφαλισμένη η τιμή που θα το παίρνεις.

Άρα ο κόσμος έχει να διαλέξει εκσυγχρονισμένο λιγνίτη ή ΑΠΕ και σε ποιο ποσοστό το καθένα ανάλογα με το κόστος και το πόσο θέλει καρκίνο, καταστροφή κάμπων και αλλαγή κλίματος. 

Ας ενημερωθεί σωστά ο κόσμος να διαλέξει

 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

... αναμενοντας τον επομενο Θερβαντες που θα καταγραψει τα κατορθωματα των σημερινων μεγαλοφανταστων ιδαλγων

 

Έκαναν πολύ δρόμο, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κανείς δε θα τους έβρισκε, όσο και να τους έψαχνε, ώσπου στο τέλος ξημέρωσε.
Πήραν το δρόμο τους κουβεντιάζοντας, όταν είδαν στον κάμπο καμιά τριάντα με σαράντα ανεμόμυλους. Ο Δον Κιχώτης, μόλις τους αντίκρισε, είπε στον ιπποκόμο του:
- Η τύχη οδηγεί τα βήματά μας. Βλέπεις εκεί φίλε μου Σάντσο Πάνσα, τριάντα, ίσως και λιγότερους, τεράστιους γίγαντες που ενάντια τους θα πολεμήσω και θα τους πάρω τη ζωή;
- Μα ποιους γίγαντες; είπε ο Σάντσο.
- Εκείνους εκεί κάτω, δεν βλέπεις; απάντησε ο αφέντης του, , μερικοί μάλιστα έχουν χέρια μακριά ίσαμε δυο λεύγες.
- Κοιτάξτε αφέντη μου, - παρατήρησε ο Σάντσο – εκείνα εκεί κάτω που φαίνονται έτσι δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι, και αυτά που μοιάζουν με χέρια είναι τα φτερά του που, καθώς ο άνεμος τα γυρίζει, κάνουν τη μυλόπετρα να αλέθει.
- Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από περιπέτειες! Αυτοί εκεί είναι γίγαντες και, αν φοβάσαι, πήγαινε στην άκρη να προσευχηθείς, όσο θα δίνω την άνιση μάχη ενάντια τους.
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oπότε η δικιά σου πρόταση για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, ΜΙΚ said:

Oπότε η δικιά σου πρόταση για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι?

αυτα που εχουμε σαν χωρα σε αφθονια

ηλιος, αερας, υδροηλεκτρικα και ...

λιγνιτης ... με την μορφη λιγνιταεριου (το παλιο καλο γκαζοζεν 🤣) ... πριν δυο χρονια ηταν ακομα ακριβο με κοστος περιπου 150 € / ΜWh αλλα με τις σημερινες τιμες χονδρικης δειχνει μια χαρα ... και οι σχετικες επενδυσεις εχουν ξεκινησει ... μενει να δουμε πως θα εξελιχθουν

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλή πρόταση Άρη συμφωνούμε στο concept. Ήλιος αέρας νερό και αν δε μας φτάνουν 100%, τα ρέστα εγκληματικό για το περιβάλλον κάρβουνο επειδή είναι κάπως πιο οικονομικό σήμερα από το σαφώς λιγότερο εγκληματικό για το περιβάλλον φυσικό αέριο

Από περιέργεια, ποια επένδυση σε coal gasification έχει ξεκινήσει (αν εννοείς ότι αυτό είναι το γκαζοζέν) και το κόστος πως προέκυψε? φβ δίνουν 40-50ευρώ/MWh και αγ 50-70ευρώ/MWh, το 150 του κάρβουνου ακριβό δεν είναι?

Πολύ ωραίο καρτούν Βασίλη. Ευτυχώς που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και οι ανεμογεννήτριες δεν είναι κολλητά οι μια στην άλλη όπως τις δείχνει η εικόνα και δεν χρειάζεται να κόψεις ολόκληρα δάση όπως δείχνει η εικόνα, παραμόνο να φτάσεις στα σημεία των μηχανών.

Έχει κάνει και για εκσυγχρονισμένο λιγνίτη 100% όπως είναι η πρότασή σου κάνα καρτούν ο μακροζαχόπουλος?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Alexis c
      Alexis c
      (63 years old)
    2. petroskavala
      petroskavala
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...