Jump to content
pka

Κατατέθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Αιολικό Σταθμό στην κορυϕή της Οίτης

Recommended Posts

9 hours ago, akis1967 said:

α ναι ... φυσαει ΣΤΑΘΕΡΑ σε ολη τη διαρκεια της ημερας, χωρις ιχνος διακυμανσης στην αποδοση των α/γ 🤣🤣🤣

σοβαρα δουλευεις στα αιολικα ???

Δεν μπήκες καν στον κόπο να κάνεις κλικ να δεις τι πραγματικά συμβαίνει. Αρνητής και των δεδομένων του ΑΔΜΗΕ λοιπόν.

Θερμή παράκληση να προσέχετε τι διαβάζετε στο διαδύκτιο και να κάνετε κλικ σε κάνα link που σας βάζουν.

ΝΑΙ οι διεσπαρμένες στο Ηπειρωτικό σύστημα χιλιάδες ανεμογεννήτριες παράγουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σταθερό και κυρίως προβλέψιμο ρεύμα και σε επίπεδο δευτερολέπτου και σε επίπεδο λεπτού και σε επίπεδο ώρας και σε επίπεδο ημέρας.

Πολύ καλό λογικό και τεχνικό άλμα το ασταθής παραγωγή. Υπάρχει τεράστια μεταβλητότητα στην απόδοση της κάθε α/γ. ΝΑΙ. Στις 100? Μκρότερη. Στις 1000 σχεδόν καμία.  Το αποτέλεσμα για το ηλεκτρικό δίκτυο είναι σταθερότατη και προβλέψιμη παραγωγή. Ένα κλικ θα σας πείσει.

3 μέρες πριν ξέρουμε ότι θα κόψει ή θα βάλει αέρα απόγευμα και προγραμματίζουμε. Την προηγούμενη ημέρα κλειδώνει. Εντός της ημέρας εξετάζεται στιγμιαία από το κέντρο του ΑΔΜΗΕ. Και ευτυχώς που έχουμε τα υδροηλεκτρικά άμα σκάσει κάνας θερμικός σταθμός, κάνας υποσταθμός ή καμιά γραμμή να σώσουν το blackout στα στιγμιαία.

Αν δεν κάνατε το κλικ υπάρχει και σε εικόνες. Ελλάδα 75-85% ΑΠΕ. ΨευτοΑΠΕ πιθανότατα

 

 

01.04.jpg

02.04.png

10.04.png

10.04.1.png

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες μας φλωμοσανε ότι  για 2 ώρες είχαμε τζάμπα ρεύμα απο ψευτο ΑΠΕ .

Κλασσική λογική απάτη όπως και τα διαγράμματα του Μικ. 

Την ενέργεια αυτήν την χρυσοπληρωσαμε, απλά στο χρηματιστήριο είχε μηδενική τιμή γιατί κανείς δεν την ήθελε. Σας πληρωφορω ότι έχει και αρνητική τιμή όταν παρακαλάμε να την ξεφορτωθούμε αφού είμαστε υποχρεωμένοι να την αγοράσουμε. 

Όσο και να γίνεται διηληση της στοχαστικοτητας στο μέγεθος, θα πούμε το μεθάνιο μεθανακι και τον λιγνίτη , λιγνιτακι.

Άλλωστε παλιά που ρίχναμε το κατουρο στην θάλασσα το ίδιο λογικό καμβά επιχειρημάτων με αυτόν του Μικ χρησιμοποιούσαμε. 

https://euforipediada.blogspot.com/2022/04/blog-post_10.html?m=1


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ΜΙΚ said:

Δεν μπήκες καν στον κόπο να κάνεις κλικ να δεις τι πραγματικά συμβαίνει.

να κανω κλικ σε ενα πινακακι με "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ" στοιχεια ? ανα ωρα ? δεν επαληθευει τιποτα σε σχεση με την στοχαστικοτητα

3 hours ago, ΜΙΚ said:

 προβλέψιμο ρεύμα και σε επίπεδο δευτερολέπτου και σε επίπεδο λεπτού

συγνωμη που πεφτω κατω απο τα γελια ... αλλα προβλεψεις σε επιπεδο δευτερολεπτου και λεπτου ... ουτε εσυ για τον παρνασσο δεν μπορεις να δωσεις 🤣🤣🤣

οταν θα βρεις αντιστοιχο πινακακι με αναλυση δεδομενων ανα "δευτερολεπτο" 🤣🤣🤣 τοτε ξαναμιλαμε για τη στοχαστικοτητα

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασίλη δεν παρήξανε 85% του ρεύματος οι ψευτοΑΠΕ χτες? Ναι ή όχι?

Επαναδιατυπώνω μιας και κόβεις φράσεις για να γελάσεις "όσον αφορά την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος και την διαχείριση της τάσης οι ΑΠΕ πια είναι 100% προβλέψιμες και διαχειρίσιμες σε επίπεδο δευτερολέπτου". Αστείο?

Γελάστε και αφορήστε όσο θέλετε για κάτι σύνθετο που τεχνικά δεν έχετε ιδέα να κρίνετε. Το μοναδικό που έχω να πω...χτες είχαμε όλοι ρεύμα με 85% ΑΠΕ? Έπεσε καμιά τάση? Πως διάολο δεν είχαμε blackout αφού δεν είναι προβλέψιμες οι α/γ σε επίπεδο δευτερολέπτου? Αχ άτιμο ιντερνετ στέλνεις σε 3000+ MW ΑΠΕ σήμα κάθε δευτερόλεπτο να ρυθμίσουν τάση...

Να προσέχετε τι διαβάζετε στο ίντερνετ, ειδικά οι αρνητές του CO2 και οι οπαδοί του εκσυγχρονισμένου κάρβουνου αν έχουν άδικο την βάψαμε.

Λίγο προσοχή στις εκφράσεις σας, αμαρτία ενώ θέτετε τόσο ωραία στοιχεία και επιχειρήματα να έχουν χαρακτηρισμούς δημοτικού μέσα.

Καλό διάβασμα (σελ 22, 26 για αρχή).

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwifk5uu2Iv3AhXuQ_EDHWfRCXMQFnoECAcQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.admie.gr%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fnea-anakoinoseis%2F30-12-2020%2F%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF%20%CE%94%CE%A0%CE%91%202022-2031%20-%20%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%A4%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82.pdf&usg=AOvVaw2Ra8U8-CqkS9SGRikAhTaS

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Μιχάλη. ,85 %

Παμθηνο το ρεύμα .  Εύγε . 

Θα δω την εκπτωση στον λογαριασμό και θα πω ωσανα . 

Μιχάλη τιμά το πτυχίο σου. Το στοχαστικό όταν το απλώνεις σε χρόνο και χώρο παύει να είναι στοχαστικό και γίνεται βεβαιοτητα .

Για αυτό κατουραω δίπλα σου στην θάλασσα και κλανω κάποια στιγμή το 24ωρο . Δεν το καταλαβαίνεις . Αλλά στοχαστικά μου έρχεται και το ψιλό και το αέριο. 

Πιο επιστημονικά σου απάντησε ο συνομιλητής σου.  Εγώ σου έχω βάλει μηδέν από προπερσυ στην φυσική. 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 47% του ηλεκτρικού που χρησιμοποιήθηκε το 2019 στη Δανία, καταγράφοντας αύξηση από το 41% που η χώρα είχε επιτύχει το 2018 και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 43% που είχε επιτευχθεί το 2017, ανακοίνωσε σήμερα η Energinet, η υπηρεσία ηλεκτρισμού της χώρας

 

Έλα να την σκίσουμε την ξεφτίλα την Δανία .

85% φάτε την σκόνη μας . 

Λεφτά να πληρώνουμε λογαριασμούς υπάρχουν .

 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπραβο Μιχαλη

μας δινεις ενα link με προκαταρκτικο σχεδιο του 2020 για την τρεχουσα δεκαετια και μας λες να διαβασουμε τις σελιδες 22 και 26 που περιγραφεται τι ΘΑ συμβει αφου αξιολογηθουν πιλοτικα προγραμματα και τα ελαχιστα συστηματα αντισταθμισης που ηδη υπαρχουν  ... θα πηνια, θα πυκνωτες, θα ηλεκτρονικα, θα flywheels κλπ

 

και ξεχνας (βολικοτατα ? εαν το θεωρεις και αυτο εκφραση δημοτικου, συγνωμη ) την περιγραφη της υφισταμενης καταστασης : αντιγραφω απο τη σελιδα 50

Εκτός αυτού, σε κάθε περίπτωση η παραγωγή από τις ΑΠΕ είναι στοχαστική, με σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Συστήματος και στη λειτουργία των συμβατικών μονάδων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση του ισοζυγίου της παραγωγής και του φορτίου.

 

και αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που δεν εχεις blackout και πτωσεις τασης και ας εχεις 85% παραγωγης απο απε

οχι επειδη οι απε ειναι προβλεψιμες στο δευτερολεπτο οπως γραφεις , αλλα επειδη εχεις και καποιες συμβατικες μοναδες να "ρυθμιζουν / καλυπτουν / κρυβουν" τις οποιες μεταβολες και την στοχαστικοτητα  ... οτι πανω κατω σου γραφω απο προχτες και δεν θες να παραδεχτεις

 

την καληνυχτα μου ... και προσοχη στους καταστροφολογους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πανάκριβο ρεύμα λόγω πρόωρης (άνευ σχεδίου και με βιασύνη που ... προβληματίζει) απολιγνιτοποίησης.
Τα λάθη πληρώνονται ... από την τσέπη μας.

 

Πρόωρη απολιγνιτοποίηση: Τα… λάθη πληρώνονται

Του Γιάννη Μυλόπουλου
καθηγητή ΑΠΘ

Η πρόωρη και βεβιασμένη απολιγνιτοποίηση της χώρας παρουσιάστηκε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 σαν το στίγμα της «πράσινης» πολιτικής της νέας, τότε, κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη είχαν ανακοινώσει προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον άνθρακα, τα οποία για μερικές από αυτές φτάνουν μέχρι το 2038 και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που έφτανε μέχρι το 2028, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε την άμεση απομάκρυνση από τον άνθρακα σαν την αποφασιστική επιλογή μιας κυβέρνησης που δεν σηκώνει μύγα στο… «πράσινο» σπαθί της.

Όμως οι εξελίξεις διέψευσαν το ελληνικό «πράσινο» success story.

Πρώτα γιατί σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η απολιγνιτοποίηση προχώρησε βιαστικά, χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του εγχώριου λιγνίτη από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έτσι, αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν ότι ο «γκρίζος» λιγνίτης αντικαταστάθηκε από το επίσης «γκρίζο» φυσικό αέριο.

«Άνθρακες» λοιπόν ο θησαυρός της «πράσινης» μετάβασης μέσω πρώιμης απολιγνιτοποίησης. Αφού το φυσικό αέριο που αντικατέστησε τον λιγνίτη μόνο «πράσινη» μορφή ενέργειας δεν είναι, μια και είναι κι αυτό ορυκτός άνθρακας, έστω και σε πιο καθαρή μορφή από το λιγνίτη.

Αν η πρώτη διάψευση του «πράσινου» success story της απολιγνιτοποίησης ήταν οικολογικού χαρακτήρα, η δεύτερη διάψευση ήταν οικονομικής φύσης. Και ήρθε όταν διαπιστώθηκε ότι η απομάκρυνση από τον εγχώριο και γι’ αυτό φτηνό λιγνίτη, αποδυνάμωσε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και την εξάρτησε ενεργειακά από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο. Η τιμή του οποίου διεθνώς, από το καλοκαίρι του 2021 και μετά, άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα.

«Άνθρακες» και ο δεύτερος λοιπόν θησαυρός, της οικονομικά επωφελούς απομάκρυνσης από τον λιγνίτη. Αφού η εξάρτηση από το φυσικό αέριο αφενός ευνόησε τα κέρδη των διεθνών καρτέλ του φυσικού αερίου και αφετέρου κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα καταναλωτή.

Κι ύστερα ήρθε και η τρίτη κατά σειρά διάψευση του success story της απολιγνιτοποίησης, όταν πια κατέρρευσε η κυβερνητική υπόσχεση της αυτορρύθμισης της ενεργειακής αγοράς. Μιας αυτορρύθμισης που θα μείωνε, δήθεν, τις τιμές του φυσικού αερίου και θα ανακούφιζε τους καταναλωτές.

Αντ΄ αυτού, οι Έλληνες διαπιστώσαμε ότι οι τιμές της ενέργειας στη χώρα μας ανέβαιναν πολύ περισσότερο από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει από τις χώρες με την ακριβότερη ενέργεια, ακόμη και από τα κράτη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης με το πολύ υψηλό κόστος ζωής και τους πολύ υψηλούς, αντίστοιχα, μισθούς.

Η αιτία για τη δυσμενή μας θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στις ανατιμήσεις, βρίσκεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη λειτουργία του εγχώριου Χρηματιστηρίου Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Ευνοήθηκε με αυτόν τον τρόπο, αν όχι και να ενισχύθηκε, η κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που κατ’ αποκλειστικότητα νέμονται την ελληνική αγορά.

Η εισαγωγή στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας του 100% των ενεργειακών πηγών, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που εισήγαγαν ποσοστά μικρότερα του 29% του συνόλου των ενεργειακών πηγών τους, οδήγησε την τιμή του ρεύματος, ανεξάρτητα από την πηγή και ανεξάρτητα από το κόστος παραγωγής, να εξισωθεί δεσμευτικά με την υψηλή τιμή του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός και της αυτορρύθμισης της ενεργειακής αγοράς. Ακυρώθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία ρυθμίζοντας την εσωτερική ενεργειακή αγορά, δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κάποιες ενεργειακές πηγές να καθορίζουν την τιμή τους από τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Αφού η τιμή για το σύνολο των ενεργειακών πηγών της χώρας συνδέθηκε υποχρεωτικά και δεσμευτικά με την τιμή του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Σε αντίθεση με την Γερμανία, για παράδειγμα, αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που, διατηρώντας το 71% ή και μεγαλύτερα ποσοστά των ενεργειακών πηγών τους εκτός Χρηματιστηρίων Ενέργειας, επέτρεψαν στον ανταγωνισμό να λειτουργεί και να μειώνει τις τιμές, μέσω μεμονωμένων συμβολαίων των παρόχων με τους καταναλωτές.

Οι 4 εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι ηλεκτροπαραγωγής, συν τη ΔΕΗ που ιδιωτικοποιήθηκε εντωμεταξύ επιδόθηκαν, ακολουθώντας τη ρύθμιση του Χρηματιστηρίου, σε ένα όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών. Αφού παράγουν ενέργεια σε χαμηλές τιμές, αλλά την πουλούν πολλές φορές ακριβότερα από το πραγματικό της κόστος, στο ύψος της τιμής του φυσικού αερίου.

Το σχέδιο που ξεκίνησε με πρόσχημα την απολιγνιτοποίηση και συνεχίστηκε με το «σημάδεμα της τράπουλας» της αγοράς της εγχώριας ενέργειας δεν σταμάτησε εδώ. Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, αν και οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρότειναν ενθέρμως στα κράτη μέλη αυτό το μέτρο, ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις.

Με πρόσχημα το δήθεν χρονοβόρο… μέτρημα των υπερκερδών, η φορολόγησή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα. Με αποτέλεσμα η κερδοσκοπία να συνεχίζεται ανεμπόδιστα και συγχρόνως να καθυστερεί και η λήψη ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων της ενέργειας.

Σήμερα, κάτω από το βάρος των ολέθριων συνεπειών που είχε η επιλογή της απολιγνιτοποίησης και μετά από την αποκάλυψη της ενεργειακής κερδοσκοπίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τακτική και ανακοινώνει την επιστροφή στον λιγνίτη. Προφασιζόμενη ότι δήθεν ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα. Όμως οι συνέπειες του πολέμου δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στην ευρωπαϊκής αγορά, καθώς η ενεργειακή κρίση, με τις ανατιμήσεις και την αύξηση του πληθωρισμού, έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν τη Ρωσική εισβολή.

Τα λάθη πληρώνονται. Ειδικά όταν πρόκειται για… λάθη σαν κι αυτό της απολιγνιτοποίησης, που κόστισαν πολύ ακριβά στην οικονομία και στους καταναλωτές.

Μένει συνεπώς τώρα που η κυβέρνηση οπισθοχώρησε όσον αφορά στην ενεργειακή της πολιτική, να ξεκαθαριστεί πως θα αποζημιωθούν οι χαμένοι από την ολέθρια μέχρι σήμερα πολιτική.

Και συγκεκριμένα, πότε και πόσο θα φορολογηθούν τα μέχρι σήμερα υπερκέρδη των κερδοσκόπων της εσωτερικής αγοράς, σε αντιστάθμισμα της ζημιάς που προκλήθηκε στην οικονομία και στους καταναλωτές.

Κι ακόμη, ποιες πολιτικές ελέγχου των ανατιμήσεων και ποια μέτρα μείωσης ποιων φόρων θα χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών της κερδοσκοπίας.

Το κόστος από την πρόωρη και βεβιασμένη απολιγνιτοποίηση δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με ένα «με συγχωρείτε, λάθος».

Αν η βλάβη που προκάλεσε στη χώρα η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση δεν αποκατασταθεί οικονομικά, τότε η αποκατάστασή της θα έχει βαρύ πολιτικό κόστος για τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής.

πηγή Ναυτεμπορική

  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οότε Βασίλη τα παράπονα σου στους σοφούς κυβερνήτες μας και στην βίαιη απολιγνιτοποίηση και στην σημαδεμένη τράπουλα αγορά. Όχι στις ΑΠΕ. Στο έχω γράψει, το γράφει άρθρο δεν θες να διαβάσεις.

Διορθώνω λίγο το κείμενο του άρθρου που μιλάει για τις ΑΠΕ γιατι δεν είναι 100% ακριβές. Πολύ απλοικά δεν ήταν άσπρο μαύρο ήταν γκρι.

Πρώτα γιατί σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η απολιγνιτοποίηση προχώρησε βιαστικά, χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του εγχώριου λιγνίτη από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έτσι, αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν ότι ο «γκρίζος» λιγνίτης αντικαταστάθηκε σε ποσοστό πάνω από 40% από ΑΠΕ και ΚΑΚΩΣ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ από το επίσης «γκρίζο» αλλά όχι τόσο καταστροφικό για το περιβάλλον φυσικό αέριο.

Κακό για τον καταναλωτή από τις ΑΠΕ δε βλέπω. Από το φυσικό αέριο βλέπω.Καλό για το περιβάλλον από τις ΑΠΕ βλέπω τεράστιο και βλέπω και από το φυσικό αέριο που είναι κάποιες κλίμακες λιγότερο καταστροφικό από τον λιγνίτη.

Έχει πολύ πλάκα το ίντερνετ. Άλλα γράφεις άλλα διαβάζει ο καθένας. Συνήθως ότι του αρέσει.

Πολύ προσοχή τι διαβάζετε στο ίντερνετ από αρνητές της θέρμανσης του πλανήτη και του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Άκη το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά πράγματα γράφω, πιάνεις μια λέξη και την κανεις επιχείρημα κατά των ΑΠΕ. Είνα απολύτως σαφές ότι έχουμε φτάσει στο σημείο η διεσπαρμένη παραγωγή χιλιάδων ΑΠΕ να μην προκαλεί blackout αλλά να είναι πλήρως προβλέψιμη σε όσα χρονικά σημεία χρειάζονται σε ένα ηλεκτρικό σύστημα. Τα υδροηλεκτρικά (και τα OCGT σε δεύτερο βαθμό) συνεργάζονται άψογα με τις ΑΠΕ και με αυτοματοποιημένα συστήματα αμφιδρομης επικοινωνίας και διαχείρισης δεν έχεις blackout.

Eίναι σαφές ότι δεν φυσάει πάντα και δεν έχει ήλιο πάντα. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη πηγή ενέργειας ούτε αποθήκευση για να βασιστούμε 100% στις ΑΠΕ ακόμα σε ετήσια βάση. Όπως είναι ΓΕΓΟΝΟΣ πάντως το ότι 85% ήταν από ΑΠΕ ημερήσια και δεν είχατε Blackout. Ούτε με 80%, ούτε με 70% ούτε με 50% είχατε blackout.

Εφόσον υπάρχει η ζήτηση αναγκαστικά προγραμματίζεις και θερμικές μονάδες. Μακάρι να είχαμε πιο πολλές ΑΠΕ και πιο πολύ αποθήκευση και πιο πολύ demand management και v2g να μην άναβαν καθόλου. Προφανώς και ανάβουν. Αν δεν είχαμε ΑΠΕ θα άναβαν συνέχεια 100%, έχουμε ΑΠΕ ανάβουν 15% προχτές, 60% σε επίπεδο έτους.

Η τάση είναι πτωτική και σαφώς και ρεαλιστικά οδεύουμε προς το 99% ΑΠΕ και 1% ρυπογόνες θερμικές μονάδες. Προτιμάτε το 100% ρυπογόνες θερμικές μονάδες δικαίωμά σας. 

Αν πιστεύεις ότι στο δευτερόλεπτο μπορείς να ανάψεις θερμική μονάδα πάσο. Μόνο αεροπορικού OCGT τύπου για peak βοηθάν και πάλι ούτε στο δευτερόλεπτο.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη έλεος 

Όλοι στον λόμπυ των ψευτο ΑΠΕ αφού μασησατε τις επιδοτήσεις στο τέλος κέρδη βγάλατε από το μεθάνιο. 

Κάνεις πως δεν ξέρεις για τις τρελές επενδύσεις του δημοσίου τομέα στα κεντρα διαχειρησης και διανομής ηλεκρικης ενεργειας και στις οικονομικά μη βιώσιμες διασυνδέσεις . . Όλα αυτά για να κρίψουμε ότι οι ψευτο ΑΠΕ δεν παράγουν αξιόπιστη σταθερή τάση και ότι χωρίς μεθάνιο θα κρεμάσει το σύστημα ή απλά θα έχουμε διακοπή ρεύματος . Ξες πολύ καλα ότι τα νέα συστήματα ελέγχουν το φορτίο ανα δέκατα του δευτερολέπτου και ότι πληρώνουμε ψυχρές εφεδρείες και αρνητικές τιμές για να ξεφορτωθούμε υπερβάλλουσα ενέργεια,αλλά το ψέμα , ψέμα .

Και εγώ στην θέση σου βέβαια το ίδιο θα έκανα . Κορόιδο είμαι ; Θα εσκαζα στην μάσα και άσε τα κορόιδα να παγώνουν και να πληρώνουν .

 

"Αν πιστεύεις ότι στο δευτερόλεπτο μπορείς να ανάψεις θερμική μονάδα πάσο. Μόνο αεροπορικού OCGT τύπου για peak βοηθάν και πάλι ούτε στο δευτερόλεπτο."

Δεν το πιστεύουν για αυτό πληρώνουν τις ετοιμότητες.  Και έχουν και τις διασυνδέσεις και χρυσοπληρωνουν . Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ενώ η εγκατεστημένη ισχύς από ψευτο ΑΠΕ είναι πολύ μεγαλύτερη του peak , δεν πάμε στο 100%;

Ξέρεις πολύ καλά, αλλά είπαμε κορόιδο δεν είσαι . Και εγώ άμα είχα την μάσα δεν θα την παράταγα. 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, ΜΙΚ said:

Έχει πολύ πλάκα το ίντερνετ. Άλλα γράφεις άλλα διαβάζει ο καθένας. Συνήθως ότι του αρέσει.

Άκη το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά πράγματα γράφω, πιάνεις μια λέξη και την κανεις επιχείρημα κατά των ΑΠΕ. Είνα απολύτως σαφές ότι έχουμε φτάσει στο σημείο η διεσπαρμένη παραγωγή χιλιάδων ΑΠΕ να μην προκαλεί blackout αλλά να είναι πλήρως προβλέψιμη σε όσα χρονικά σημεία χρειάζονται σε ένα ηλεκτρικό σύστημα. Τα υδροηλεκτρικά (και τα OCGT σε δεύτερο βαθμό) συνεργάζονται άψογα με τις ΑΠΕ και με αυτοματοποιημένα συστήματα αμφιδρομης επικοινωνίας και διαχείρισης δεν έχεις blackout.

τι να σου κανω που δεν αντεχω να διαβαζω ανακριβειες ... και δεν νομιζω οτι την κανω επιχειρημα κατα των απε ... επιχειρημα εναντια στις ανακριβειες το κανω

καλες οι ΑΠΕ (και ασε τον βασιλη να τις λεει ψευτο-), μια χαρα μπορουν να ηλεκτροδοτησουν και με χαμηλες τιμες, εξαιρετικη πλεον η προβλεψη της στοχαστικοτητας αλλα μεχρι το επιπεδο ωρας (διωρο πιστευω οτι ειναι ... αλλα σου βαζω ωρα για να μην γκρινιαζεις)

οπως και εσυ δεν μπορεις να προβλεψεις καλυτερα τον αερα και τις ριπες του , δηλαδη σε επιπεδο λεπτου ή δευτερολεπτου οπως γραφεις (εεε τι θες τωρα να μην γελασω ???),  ετσι δεν μπορει να προβλεφθει και η αντιστοιχη διακυμανση των αιολικων

και ναι μεν εχεις δεκαδες ηλεκτρονικες διαταξεις και πυκνωτες και πηνια για να αποφυγεις τα spikes του δευτερολεπτου, αλλα για την μη-προβλεψιμη βουτια/ανοδο του πενταλεπτου/δεκαλεπτου θες και μοναδες εξισορροπησης (εσυ πιστευεις οτι πρωτα αναλαμβανουν αυτο το ρολο τα υδρο και μετα το αεριο ... εγω πιστευω το αντιθετο ... και ναι ... οι περισσοτερες μοναδες φα που εχουν εγκατασταθει τα τελευταια χρονια στην ελλαδα εχουν αεροπορικου τυπου στροβιλους ... ακριβως για να μπορουν να ανταπεξελθουν σε αποτομες μεταβολες)

οσο για την διασπαρμενη παραγωγη ... ναι μεν μειωνει την στοχαστικοτητα αλλα δεν την εξαλειφει ... και μην ξεχνας οτι τα διεσπαρμενα αιολικα ειναι και σε διεσπαρμενα δικτυα (αλλα στην μεση ταση που εχεις ελαχιστες δυνατοτητες μεταφορας και αλλα στην υψηλη που ειναι περιορισμενες οι δυνατοτητες μεταφορας και εξισορροπησης ... δεν μπορεις τις διακυμανσεις απο τα αιολικα της ευβοιας να τις καλυψεις με τα αιολικα του εβρου ... το ιδιο χοντρικα ισχυει και για τα υδρο ... δεν εχουν τοση διασπορα οσο οι μοναδες φα και γιαυτο πιστευω πρωτα στο αεριο και μετα στα υδρο σαν εξισορροπηση)

 

για τα υπολοιπα τα γραφεις και μονος σου

να προσεχετε τι διαβαζετε στο ιντερνετ

ειδικα τους καταστροφολαγνους που κανουν την τριχα τριχια και βασιζομενοι σε εικασιες και θεωρητικα μοντελα (που συνηθως πεφτουν εξω) θελουν να σας επιβαλουν την δικτατορια της ατεκμηριωτης αποψης τους

το παραδειγμα με το λιωσιμο των παγων και την ανοδο της σταθμης της θαλασσας που θα μας πνιξει ειναι χαρακτηριστικο (ειδικα οταν ενα παιδακι δημοτικου μπορει να το καταρριψει πανευκολα)

το αρθρο του ζαιου ας μην το πιασω καλυτερα ... με τοσες ανακριβειες που γραφει θα τον βγαλω αναλφαβητο

Edited by akis1967

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, vro said:

Κάνεις πως δεν ξέρεις για τις τρελές επενδύσεις του δημοσίου τομέα στα κεντρα διαχειρησης και διανομής ηλεκρικης ενεργειας και στις οικονομικά μη βιώσιμες διασυνδέσεις

και σε σενα ενα ελεος

τα κεντρα διανομης και διαχειρισης ηταν απαρχαιωμενα ... το 90 εγκατασταθηκε το τελευταιο ... ειχαν φτασει σε σημειο να μην βρισκουν ανταλλακτικα ... τι περιμενες  ... οτι δεν θα γινοταν αργα ή γρηγορα επενδυση σε συγχρονα ?

οταν ξανανοιξεις τον λογαριασμο της δεη ... θα δεις στα ψιλα γραμματα μια χρεωση ΥΚΩ ... 70 €/ΜWh ... ειναι η επιδοτηση που πληρωνεις και εσυ και εγω και οι περισσοτεροι για την οικονομικα μη βιωσιμη παραγωγη εκτος διασυνδεδεμενου συστηματος , αυτη κυριως γινεται με μαζουτ ή ντιζελ (με τιμες 2019 το κοστος παραγωγης εφτανε και τα 750 €/ΜWh ... 15φορες πανω απο το διασυνδεδεμενο συστημα)

οι αδμηε δεδηε κλπ υπολογιζουν εξοικονομηση περιπου 1 δις οταν με το καλο ολοκληρωθουν οι κυριες διασυνδεσεις (κρητη, κυκλαδες, δωδεκανησα, νησια βορειου αιγιαου)

με τι στοιχεια χαρακτηριζεις τις διασυνδεσεις οικονομικα μη-βιωσιμες ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δύο διασυνδέσεις στην Κρήτη και τελικά μένουν εκεί και τα θερμικά. Πιο βιώσιμη πεθαίνεις .

Να δούμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για τα καλώδια . Όχι το λόμπυ των ψευτο ΑΠΕ πάντως .

Άλλο το κέντρο που διαχειρίζεται στοχαστική παραγωγή και άλλο εκείνο που βασίζεται σε μια σχεδόν προβλέψιμη παραγωγή . Δες τις προδιαγραφές και θα καταλάβεις. Οι ψευτο ΑΠΕ ανάγκασαν σε υπερβολικές επενδύσεις τις οποίες φορτώθηκε ο καταναλωτής με το σκεπτικό ότι ήταν αναγκαίες . Αν κάνω την δουλειά μου με φιατάκι ο μόνος λόγος για να πάρω πόρσε είναι να την πληρώσει άλλος. 

Για το αμαρτωλο ΥΚΩ μην αρχίσουμε κουβέντα . Άλλο να επιδοτείς τα Ψαρά ( έχω λόγο που διάλεξα αυτό το νησί , ψαχτο και θα καταλάβεις ) και άλλο Ρόδο και Κρήτη και Μύκονο.  Επισεις το κόστος έμεινε επίτηδες υψηλό και στα τοπικά ντήζελ ζεύγη που είχαν χρόνια να δούνρ συντήρηση και αντικατάσταση κατά τον ίδιο τρόπο που άφησαν να σαπίσουν τα λιγνιτικα .

Δες τα Ψαρά . Τα είδα εγώ το 90 , με το γνωστό πρότζεκτ της ΔΕΗ τότε με τα δίδυμα αιολικά εργοστάσια σε ψαρά και Χίο , το καλώδιο της μίνι διασυνδέσης και το απαρχαιωμένο ντήζελ ζεύγος που μας έσωσε εκείνο το καλοκαίρι. Τότε κατάλαβα τι θα πει στοχαστικό . 

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

μπορεις να μας δωσεις τεκμηριωμενα οικονομικα στοιχεια ?

επειδη η διασυνδεση των νησιων περασε απο δημοσια διαβουλευση ... μπορεις να αναζητησεις τα φεκ, τις αποφασεις της ραε και τα πορισματα διαφορετικων οικομονοτεχνικων επιτροπων, που ξεψαχνιζαν για μια 3ετια εαν συμφερει να διατηρηθει το καθεστως απομονωσης και καυσης πετρελαιου ή η διασυνδεση με το ηπειρωτικο δικτυο

μπορεις να μας πεις που ακριβως ολοι αυτοι εκαναν λαθος ?

επισης ... τα θερμικα δεν φευγουν αμεσα ... ειδικα στην κρητη πρεπει να ολοκληρωθει και η μεγαλη συνδεση για να αρχισουν να αποσυρονται ... και μετα θα παραμενουν για πολλα χρονια σε καθεστως ψυχρης εφεδρειας (θα δουλευουν με το ελαχιστο δυνατο φορτιο για μια δυο ωρες την ημερα, ωστε να μπορουν να αντιμετωπισουν εκτακτες αναγκες πχ να κοπει το καλωδιο)

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, akis1967 said:

το παραδειγμα με το λιωσιμο των παγων και την ανοδο της σταθμης της θαλασσας που θα μας πνιξει ειναι χαρακτηριστικο (ειδικα οταν ενα παιδακι δημοτικου μπορει να το καταρριψει πανευκολα)

 

Να προσέχετε τι διαβάζετε στο ίντερνετ ειδικά αν το μέλλον του πλανήτη είναι το ζητούμενο

Βασίλη πολύ χαίρομαι που διαβάζεις ότι θες να διαβάσεις και όχι ότι γράφω. Το κύριο επιχείρημά σου είναι ότι όλοι είναι λαμόγια και πληρώνουμε εξωφρενικά παραπάνω για τις ΑΠΕ.

Aκη πολύ χαίρομαι που διαβάζεις ότι θες να διαβάσεις και όχι ότι γράφω. Το κύριο επιχείρημά σου είναι ότι δεν υπάρχει αλλαγή κλίματος από εκπομπές ρύπων, και να ζεσταθεί ο πλανήτης δε τρέχει και τίποτα και ότι υπάρχουν μαγικές τεχνολογίες carbon capture και μη ρυπογόνου κάρβουνου οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα.

Άκη βλέπω αιολικά πάρκα να παράγουν. διακύμανση εκατοντάδων kW ανά 10 δευτερόλεπτα η μια ανεμογεννήτρια. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ

διακύμανση λιγων χιλιάδων kW ανά 10 δευτερόλεπτα οι 100 ανεμογεννήτριες. Ψιλοποπροβλέψιμο

διακύμανση  χιλιάδων το πολύ λίγων δεκάδων χιλιάδων kW ανά 10 δευτερόλεπτα οι 1000 ανεμογεννήτριες γιατί ευτυχώς στέλνεις σήμα να συνεργαστούν. ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ 100% ΕΠΑΡΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Έχετε συνεχείς πτώσεις τάσης και καθημερινά blackout? Ι REST MY CASE

Για να μη γράφουμε και αδόκιμα τεχνικά στοιχεία και τα υδροηλεκτρικά είναι stand by με τις ΑΠΕ να μαζέψουν πτώσεις παραγωγής και κάποιες τουρμπίνες ανοιχτού κύκλου και υπάρχουν στιγμές που η ανεμογεννήτρια αποφεύγει να παράξει όλο το ρεύμα γιατί το δίκτυο της είπε να κόψει. Προφανώς πάντα η διαθέσιμη παραγωγή είναι ένα κλικ (2-3%) πάνω από την κατανάλωση αλλιώς θα είχαμε 10 πτώσεις τάσης τη μέρα.

Μπορείτε να ρωτήσετε στον ΑΔΜΗΕ τα νούμερα αλλά από το να μην είχαμε ΑΠΕ ζήτημα να "πετάμε" το 1% του διαθέσιμου ρεύματος με τουρμπίνες ανοιχτού κύκλου. Το ίδιο ακριβώς θα κάναμε και αν δεν είχαν ανακαλυφθεί οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά.

Άκη γενικά γράφεις πολύ σωστά πράγματα, πρόσεξε γιατί έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίοι είστε και οι δυο σας . Να  δικαιολογήσουμε κάθε επιλογή που εγεινε τα τελευταία 20 χρόνια ακόμα και αν κάθε μέρα ματώνουμε. 

Τι στοιχεία να δώσω για το αν οι διασυνδέσεις είναι βιώσιμες ; 

Το γεγονός ότι μένουν θερμικά στην Κρήτη για εφεδρεία θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό . Από εκεί και πέρα τι να πει κανείς ; Ποιος ο λόγος της διασύνδεσης ; Μα απλα για να μπαίνουν διασυνδεδεμένες ΑΠΕ. Και φωτογραφίες από τα κακά θερμικά της Κρήτης και τον παράδεισο που θα έρθει και στο τέλος εκεί τα θερμικα . Ακριβώς όπως και η κακια Πτολεμαϊδα , μόνο για φωτογραφίες αλλά στο τέλος ξανά ανοιχτά τα ορυχεία ( θα θέλαμε τώρα που μας μπήκε το παλούκι ....) Και αντί για δένδρα ....ηλιακά .

Μια εναλλακτική πολιτική που θα χρησιμοποιήσουσε θερμικά και ΑΠΕ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νησιού και το χρήμα για τα καλώδια θα είχε πάει για τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες του κάθε νησιού είναι εκτός της λογικής και των δυο σας 

Να υπενθυμίσω ότι αυτή η κουβέντα άρχισε πριν 2 χρόνια εδώ όταν ο Μιχάλης βγήκε με απίστευτο θράσος και έγραψε ότι οι ΑΠΕ μειώσανε τον λογαριασμό του ρεύματος . Του απάντησα καταλλήλως και θίχτηκε . 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το μόνο που αυξήθηκε ήτανε ο λογαριασμός .

Βρε Μιχάλη γιατί γράφεις τα άπειρα ψέματα . Το μεθάνιο μπαίνει συνέχεια στην παραγωγή γιατί εύκολα ανεβάζει στροφές ο αεριοστροβιλος . Και είναι το μόνο που δίνει σταθερότητα στο σύστημα που το εκτροχιάζουν οι ψευτο ΑΠΕ.  Γεμησαμε με εργοστάσια μεθανίου , όσο πιο πολλά αιολικά  εργοστάσια βάζουμε , τόσο πιο πολλά εργοστάσια μεθανίου βάζουμε . Το ίδιο και με τις ηλιακές ,ψευτο ΑΠΕ.  Και πάψε πια με τα υδροηλεκτρικα που τώρα σε έπιασε αγάπη για αυτά. Έχουν και αυτά τους περιοριορισμους τους και μένουν σε στρατηγική εφεδρεία πια γιατί έχουν καταντήσει να είναι τα μόνα σχετικά προβλέψιμα αφού τα ορυχεία δεν δουλεύουν , το αέριο θα δυσκολευτουμε όταν κλείσει η ροή και για ΑΠΕ δεν συζητάω . Δεν μπορούν να κρατήσουν το σύστημα μόνες τους .

 

Τι εγεινε ; Δεν φυσάει σήμερα; Πάλι η Τουρκία θα μας σώσει;

 

 

reuma_1.jpg


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με σεβασμό στην φύση Κασιδιάρης από την Ελακτωρ.

Βανδαλοι.

 

 

FB_IMG_1649837192068.jpg


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ΜΙΚ said:

Aκη πολύ χαίρομαι που διαβάζεις ότι θες να διαβάσεις και όχι ότι γράφω.

χαιρομαι και εγω που κανεις το ιδιο  ... πες μου σε παρακαλω (για να γελασω) ποιοι παγοι θα λιωσουν και ποσο θα αυξηθει η σταθμη της θαλασσας ... της αρκτικης ? που επιπλεει ολοκληρη πανω απο νερο ή της ανταρκτικης ?  που επιπλεει στο 50% (και η οποια οσο και εαν σκουζουν καποιοι για υπερθερμανση του πλανητη δεν εχει παρουσιασει καμια αντιστοιχη μεταβολη εδω και 40 χρονια που την παρακολουθουν)

2 hours ago, ΜΙΚ said:

 Το κύριο επιχείρημά σου είναι ότι δεν υπάρχει αλλαγή κλίματος από εκπομπές ρύπων, και να ζεσταθεί ο πλανήτης δε τρέχει και τίποτα και ότι υπάρχουν μαγικές τεχνολογίες carbon capture και μη ρυπογόνου κάρβουνου οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα.

το επιχειρημα μου ειναι οτι δεν εχει αποδειχθει οτι η κλιματικη αλλαγη οφειλεται στο CO2 (το εγραψες και εσυ καπου παραπανω οτι δεν ειναι αποδεδειγμενο 100%)

θες να το πιστευεις ??? με γεια σου με χαρα σου ... εγω βλεποντας ολο το συρφετο που το διακινει (συν το παπατζηλικι που παει συννεφο ) δεν εχω πειστει ... θα δειξει στο μελλον ποιος εχει δικιο

επισης και να ζεσταθει ο πλανητης ... δεν ειναι τοσο τραγικο οσο παρουσιαζεται ... εχει ξανασυμβει τη ζεστη περιοδο του μεσαιωνα και μια χαρα επιβιωσαμε (και χωρις την βοηθεια της συγχρονης τεχνολογιας) ... και μια χαρα λειτουγει και η ατμοσφαιρα και η διαδικασια παραγωγης συννεφων, ωστε να αντιμετωπισει ο πλανητης απο μονος του την οποια αυξηση της θερμοκρασιας

εαν την τεχνολογια carbon capture την θεωρεις μαγικη i rest my case ... οπως σου εδειξα και με το πινακακι υπαρχει και εφαρμοζεται εδω και 15 χρονια ... εαν αντεχει η τσεπη σου εξτρα 40$/MWh δεν εχεις παρα να την εφαρμοσεις και εσυ αμεσα ... αλλιως περιμενεις να πεσουν οι τιμες

3 hours ago, ΜΙΚ said:

Άκη βλέπω αιολικά πάρκα να παράγουν.

και εγω το ιδιο βλεπω ... μενει να πεισουμε και τον βασιλη 🤣

 

3 hours ago, ΜΙΚ said:

διακύμανση  χιλιάδων το πολύ λίγων δεκάδων χιλιάδων kW ανά 10 δευτερόλεπτα οι 1000 ανεμογεννήτριες γιατί ευτυχώς στέλνεις σήμα να συνεργαστούν. ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ 100% ΕΠΑΡΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

μαλλον μπερδευομαστε με τις λεξεις ... θα προτιμουσα το "αντιμετωπισιμο" και γι αυτο δεν εχεις ουτε blackout ουτε πτωσεις τασης

οπως γραφεις και εσυ

3 hours ago, ΜΙΚ said:

τα υδροηλεκτρικά είναι stand by με τις ΑΠΕ να μαζέψουν πτώσεις παραγωγής και κάποιες τουρμπίνες ανοιχτού κύκλου

κατι που παραδεχεται και ο αδμηε στο σχεδιασμο του στο link που εδωσες

 

3 hours ago, ΜΙΚ said:

Άκη γενικά γράφεις πολύ σωστά πράγματα, πρόσεξε γιατί έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω.

οχι απλα καποια χρονια ...πολλα ειναι ... το 93 εφυγα απο το χωρο και πλεον τον παρακολουθω απο "διαστροφη"

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, vro said:

Τι στοιχεία να δώσω για το αν οι διασυνδέσεις είναι βιώσιμες ; 

Ποιος ο λόγος της διασύνδεσης ;

οικονομικα ... ραε αδμηε δεδηε δεη εβαλαν απο μια επιτροπη η καθεμια, που εκριναν ολες ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ οτι ειναι ασυμφορο να συνεχισει η αυτονομη ηλεκτροδοτηση της κρητης και των αλλων νησιων και ειναι πιο οικονομικο να συνδεθουν στο ηπειρωτικο συστημα

επι 3 χρονια εξεταζαν ολα τα πιθανα σεναρια τιμων σε βαθος 30ετιας

εχεις καποιο στοιχειο που να δειχνει οτι εκαναν λαθος ?

 

απο εκει και επειτα η μελλοντικη αναπτυξη των απε στα νησια ειναι δευτερευουσας σημασιας

Edited by akis1967

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, vro said:

Μια εναλλακτική πολιτική που θα χρησιμοποιήσουσε θερμικά και ΑΠΕ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νησιού και το χρήμα για τα καλώδια θα είχε πάει για τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες του κάθε νησιού είναι εκτός της λογικής και των δυο σας

να εξεταστηκε και αυτο το σεναριο απο τις επιτροπες και να βρεθηκε και αυτο ασυμφορο ... γιατι ειναι εκτος της δικης σου λογικης?

το οτι τα αυτονομα νησια χρειαζονται απιστευτη σπαταλη πορων το εχεις σκεφτει ? η ζητηση ειναι για 3 μηνες το καλοκαιρι και το χειμωνα πεφτει στο 20% (και πολλα σου λεω) ... ποια επενδυση εστω και σε σκετα θερμικα θα βγαλει τα λεφτα της με τετοιες διακυμανσεις στημ καταναλωση

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, vro said:

Να υπενθυμίσω ότι αυτή η κουβέντα άρχισε πριν 2 χρόνια εδώ όταν ο Μιχάλης βγήκε με απίστευτο θράσος και έγραψε ότι οι ψευτο ΑΠΕ μειώσανε τον λογαριασμό του ρεύματος . Του απάντησα καταλλήλως και θίχτηκε . 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το μόνο που αυξήθηκε ήτανε ο λογαριασμός .

 

μεχρι και το τελος του 20 ... οι απε μειωναν συνεχως τις τιμες στην χονδρικη αγορα ρευματος (μαλλον εκει μπερδευεται ο μιχαλης)

τελευταια τιμη που ειδα ειναι τα 32€/ΜWh, οσο ακομα το κοστος της ΔΕΗ και η τιμη χοντρικης ηταν στα 55€ 

τα υπολοιπα μεχρι τα 200 €/ΜWh που ηταν τοτε η τιμη λιανικης ... ειναι περισσοτερο πολιτικες αποφασεις (φοροι επιδοτησεις κοινωνικων ομαδων, επιδοτησεις νησιων επιδοτησεις απε κλπ)

απο κει και επειτα για το νερο που κυλισε στο αυλακι ( ... πανδημια, πληθωρισμος, εκτιναξη τιμων στους ρυπους, πολεμος και τιμη  φυσικου αεριου ) οι μονες που δεν ευθυνονται ειναι οι απε ... μπορεις βεβαια να ανατρεξεις και στο αρθρο του ζαιου παραπανω που καταληγει οτι για ολα τα παραπανω φταιει η υπερκομψη μαρεβα 🤣

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, vro said:

 το μόνο που αυξήθηκε ήτανε ο λογαριασμός .

δεν ξερω για σενα ... ο δικος μου ανα kWh μειωθηκε σε σχεση με περισυ και προπερσυ 😛

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άρα όλα μια χαρά .....

Μεγαλύτερη άρνηση της πραγματικότητας δεν έχω ξαναδεί .

Στον επόμενο εκαθαριστικο η ώρα θα είναι akis 1967 

 

https://www.michanikos-online.gr/γιατί-οι-ανανεώσιμες-πηγές-δεν-ρίχνου/

 

Και το βάζω αυτό εδώ γιατί γίνεται λόγος για τάχα καθαρη τιμή που έπεσε σε σχέση με τάχα επιδοτήσεις που δεν έχουν σχέση και λοιπές βλακείες. 

Για κάθε λόμπυ που τα αρπάζει μοιράζοντας μίζες χρειάζεται και αυτους που οργάνωσαν την κατάσταση.

Δεν είναι ωραίο να τα έχεις κάνει σκατά και αφού πήρες το εφ άπαξ να κουνάς το δάχτυλο. 

Γενικά ομιλώ. 

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασίλη τις εκφράσεις σου πρόσεχε. Γράψε κόσμια τα επιχειρήματα σου

Συνοψίζουμε: Οι ΑΠΕ μειώνουν τις εκπομπές ρύπων. ΓΕΓΟΝΟΣ. Αυξάνει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο η μείωση αυτή. ΓΕΓΟΝΟΣ

Οι ΑΠΕ χρειάζονται σήμερα και θερμικά. Αν δεν είχαμε τις ΑΠΕ πόσα θερμικά θα χρειαζόμασταν? ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ΑΠΕ μειώνουν το πόσο δουλεύουν αυτά τα θερμικά? ΝΑΙ. Πόσο μολύνει το περιβάλλον ένας σβηστός θερμικός σταθμός? ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Οι ΑΠΕ πια παράγουν 100% αντιμετωπίσημο ρεύμα για την ανάγκες του δικτυου και δεν έχουμε πτώσεις τάσης και blackout. ΓΕΓΟΝΟΣ

Είναι ορατό στο σύντομο μέλλον να μπορούμε να έχουμε 90% από ΑΠΕ το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων στο 10% από αυτές που θα είχαμε αν δεν είχαμε ΑΠΕ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑΙ

Προτιμάμε 10% ή 100% ντουμάνι εκπομπές ρύπων καρκίνους και καταστροφές περιοχών? Εγώ 10%

Η αλλαγή του κλίμακος από ανθρωπογενή αίτια δεν είναι 100% αποδεδειγμένοι. Oι καρκίνοι από τα ντουμάνια της Πτολεμαίδας δεν είναι 100% αποδεδειγμένοι.

Το ότι αν θερμανθεί ο πλανήτης θα κρυώσει αμέσως μόνος του είναι ένα σενάριο που δεν θα ήθελα να ποντάρω τη ζωή μου.

Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά στο πρώτο carbon capture από ηλεκτροπαραγωγή της Ελλάδας. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα και στον πλανήτη. Αντίθετα με αυτά που λέει ο Άκης μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή του σύντομα σε μεγάλες κλίμακες οπουδήποτε στον κόσμο για ηλεκτροπαραγωγή. Κάτι δεν πάει καλά Ακη ξαναgooglαρε θα έπρεπε να  ξεκινάνε αν είναι 40e/MWh. Δοκιμές κάνουν και απλά σχεδιάζουν μπας και στο μέλλον βγει κάτι. Τα ίδια τα νούμερα του γραφήματος που έβαλες αυτό δείχνουν.

Και στο πρώτο εργοστάσιο εκσυγχρονισμένου κάρβουνου που έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων εκτός co2 θα ήθελα να πιάσω δουλειά. Και αυτό πιστεύω θα είναι πολύ καλό για το περιβάλλον. Διαβάζω όλα τα σχέδια και ακομα και αυτοί που τα σχεδιάζουν δεν διαφημίζουν πουθενά μηδενικές εκπομπές. Κάτι δεν πάει καλά με αυτά που γράφεις Ακη ξαναgooglαρε

 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποια έκφραση μου σε ενόχλησε Μιχάλη και με απειλεις μια ακόμα φορά ;

Την επόμενη φορά θα μου πληρώσεις εσύ τον λογαριασμό του ρεύματος ;

Γεγονός ότι λες ψέματα συνειδητά όταν γράφεις ότι οι ΑΠΕ μειώνουν τον λογαριασμό. Για αυτό και δεν το γράφεις πια . Διότι πιαστηκες με την κοτα στο χέρι. 

Και έτσι πιάνεις το άλλο μάντρα . Οι ΑΠΕ μειώνουν τους...ρύπους ....γενικά ....

Μα το θέμα είναι να είναι βιώσιμη η μείωση . Ξέρω και άλλο τρόπο καλύτερο , πιο γρήγορο , να καταργήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα .

Ζούμε πια στην εποχή που το ηλεκτρικό ρεύμα εγεινε πολυτέλεια για τους πολλούς.  Και σε αυτό φταίνε το λόμπυ σου και οι αποφάσεις των κυβέρνησεων και της ΔΕΗ τα τελευταία 15 χρόνια . Κάποιος πρέπει να πληρώσει, πολιτικά, για αυτόν τον ενεργειακό Αρμαγεδώνα και σε κάποιους πρέπει να απαγορευτεί η λεηλασία του δημοσίου χρήματος . 

Γεγονός  πάντως είναι ότι δεν διαβάζεις ότι γράφω .

Στο αμέσως προηγούμενο πόστ στο δείχνω με νούμερα  πως όλο το κύκλωμα των ψευτο ΑΠΕ και εμπόρων μεθανίου κερδοσκοπεί  αλλά ....είπαμε θέλεις όλοι να ζούμε στην πραγματικότητα που σε συμφέρει .

Διάβασε το άρθρο . 

Και για τον Κασιδιάρη μόκο...

 

 

 

 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...