Chris82 4 Report post #1 Posted November 27, 2022 τόσα χρόνια πέρασαν βλέπω στο ιστορικό μου από το τελευταίο μου μήνυμα στο φόρουμ αυτό (Φεβ'13 και ερώτηση για Σέλι τότε)... Μεσολάβησαν πολλά (το βασικότερο και καλύτερο από όλα η γέννηση της κόρης μου και οι επακόλουθες αλλαγές προτεραιοτήτων), και σήμερα καθώς εδώ και μέρες με ταλαιπωρεί η σκέψη αυτή, νομίζω πως αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά σίγουρα με μικρότερη ένταση από τότε (αν και ευτυχώς από άποψη φυσικής κατάστασης δεν μας πήραν τα χρόνια, ο χρόνος είναι το θέμα). Σόρρυ για τον συναισθηματικό πρόλογο.. στην ουσία τώρα 🙂 χαζή ερώτηση αλλά ας την κάνω, υπάρχει περίπτωση από τον τότε εξοπλισμό να έχει "σωθεί" κάτι; τα πέδιλα είναι αποθηκευμένα με κερί σε στεγνό μέρος (οριζόντια) με τις δέστρες στο χαλαρό του ελατηρίου, οι μπότες οκ στη θήκη τους ενώ ήδη την πρώτη ψύχρα την πηρα από τη μάσκα von zipper, αν υπάρχει ακόμη, η οποία στην ουσία φαίνεται πως άρχισε να αποσυντίθεται! Σίγουρα αν τα δοκιμάσω θα τα πάω σε κάποιο κατάστημα να τα τεστάρουν αλλά για να γλιτώσω πιθανά γέλια είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα 🙂 ! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #2 Posted November 29, 2022 αν ητανε σανιδα κλπ θα σου ελεγα ναι. αλλα επειδη με τα σκι κατι να παει στραβα μπορει να την πληρωσει κανα γονατο η αποψη μου ειναι καλυτερα δωστα ολα δρομο και παρε καινουργια. ξερω ποναει καπως αλλα .... better safe tha sorry... η μασκα τωρα γιατι οχι? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #3 Posted November 29, 2022 (edited) Να μη γλυτώσεις κανένα γέλιο και να πας για έλεγχο, κυρίως τις δέστρες. Στη λογική να μην αγοράσεις εξοπλισμό χωρίς λόγο φέτος. Τα πέδιλα (αν σε ικανοποιούν από γεωμετρία) είναι για φέτος να επανέθεις, αν το αποφασίσεις για δεύτερο σετ-πετροσκι ή για κάνα φίλο. Αν οι δέστρες συμπληρώσουν 10ετία καλό είναι να τις αποχαιρετάμε σιγά σιγά, αλλά μια αχρησιμοποίητη προσεγμένη δέστρα 12ετίας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από μια δέστρα που κάνει 50 φορές σκι το χρόνο χωρίς συντήρηση 5ετίας. Μόνο ένας έλεγχος θα απαντήσει για τις δικές σου φυσικά. Μάσκα 10ετίας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι πράγματι στην αποσύνθεση και δεν θα την εμπιστευόμουν (σφουγγαράκια/πλαστικά). Φόρα αλλά έχε και γυαλιά ηλίου μαζί, μη χάσεις τη μέρα. Παρακαλούμε τους snowboarders να μην κάνουν εκφέρουν γνώμη και τους φιλούμε σταυρωτά. Τις μάσκες στο σκι τις χαλάμε γρήγορα. Μάλλον αράζετε πολύ και δεν τις χαλάτε. Edited November 29, 2022 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #4 Posted November 30, 2022 (edited) την μασκα 12ετιας μπορεις να την δοκιμασεις ...το πολυ πολυ να σου μεινει στο χερι .... αντε να κατεβεις κουτσα στραβα την πιστα χωρις μασκα και μπορει οπως λες να σου χαλασει την μερα αχρησιμοποιητη προσεγμενη δεστρα 12ετιας εγω θα την πεταγα. οσο προσεγμενη και αν ειναι Η μασκα το πολυ πολυ να σου χαλασει την μερα. Η αχρησιμοποιητη δεστρα 12ετιας μπορει να σου χαλασει το γονατο PS εγω κανω χωρις μασκα και κρανος... δεν βλεπεις τα trendy video? μην κοιτας που σκοτωνεται κοσμος...αυτοι δεν ξερουν PS 2 α σορρυ τωρα ειδα πως αρχισε να αποσυντιθεται....αν θες να βαψεις το ταβανι καλη ειναι...για σκι μαλλον οχι πλεον ............ θα μας δωσεις κανα τιπ για FLaine? ειχες παει αν θυμαμαι καλα ασε το βρηκα ... Edited November 30, 2022 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis3011 101 Report post #5 Posted November 30, 2022 Με αγχωσε και μενα αυτη η συζυτηση για τις δεστρες καθοτι τα σκι μου κ μενα ειναι απο το 2015…ασχετα αν τα 2 τελευταια χρονια χρησιμοποιηθηκαν ελαχιστες φορες…Η απορια μου ειναι στο σερβις ελεγχουν τις δεστρες και κανουν καποια συντηρηση;;Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #6 Posted November 30, 2022 Στο σκι σέρβις δύσκολο να ΕΛΕΓΞΟΥΝ τις δέστρες, σέρβις κάνουν KAI αυτοί που ξέρουν να κάνουν πάτο,γωνίες. Ένας καλός επαγγελματίας που ξέρει από σκι αν του ζητήσεις να ΕΛΕΓΞΕΙ τις δέστρες θα ελέγξει τις δέστρες. Αχ FLAINE μια βδομάδα πριν τον covid, αχ. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #7 Posted December 1, 2022 (edited) δεν μιλαμε για αυτο το μηχανημα που βαζουν τα σκι με τις μποτες και το μηχανημα τσεκαρει αν ανοιγει η δεστρα και απελευθερωνεται η μποτα κλπ οπως προβλεπεται αναλογα με τις ρυτημισεις κλπ? Για την ιστορια...για τα παιδια καθε χρονο αγοαρζουμε μεταχειρισμενες μποτες + σκι και πουλαμε τα παλια που δεν χρειαζομαστε πλεον...στην Γερμανια ειναι πολυ συνηθισμενο , και καθε χρονο οκτωβριο και νοεμβριο καθε σωματειο / συλλογος σκι κανει ενα ειδος σαν παζαρι που μπορεις να πας να πουλησεις και να αγορασεις...για ενηλικες σπανια βρισκεις κατι. κυριως για παιδια ειναι.... χθες πηγα τα σκι των παιδιων με τις μποτες που πηραμε τελευταια για να ρυτημισουν τις δεστρες στο μεγεθος της μποτας + αυτο τον ελεγχο που λεω παραπανω. Ο υπαλληλος μου ειπε το ενα ζευγαρι μποτες ειναι πολυ παλιο (!!!) και δεν το κανει γιατι μετα αναλαμβανει ευθυνη αν γινει κατι κλπ κλπ γιατι οταν κανουν τον ελεγχο που λεω παραπανω σου δινουν ενα χαρτι με τις ρυθιμσεις κλπ υπογεγραμμενο απο τον υπαλληλο. Οπως οταν περνας ΚΤΕΟ ενα πραγμα... PS το flaine παντως παιρνει το βραβειο για το πιο ασχημο ΧΚ Edited December 1, 2022 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis3011 101 Report post #8 Posted December 1, 2022 δεν μιλαμε για αυτο το μηχανημα που βαζουν τα σκι με τις μποτες και το μηχανημα τσεκαρει αν ανοιγει η δεστρα και απελευθερωνεται η μποτα κλπ οπως προβλεπεται αναλογα με τις ρυτημισεις κλπ? Για την ιστορια...για τα παιδια καθε χρονο αγοαρζουμε μεταχειρισμενες μποτες + σκι και πουλαμε τα παλια που δεν χρειαζομαστε πλεον...στην Γερμανια ειναι πολυ συνηθισμενο , και καθε χρονο οκτωβριο και νοεμβριο καθε σωματειο / συλλογος σκι κανει ενα ειδος σαν παζαρι που μπορεις να πας να πουλησεις και να αγορασεις...για ενηλικες σπανια βρισκεις κατι. κυριως για παιδια ειναι.... χθες πηγα τα σκι των παιδιων με τις μποτες που πηραμε τελευταια για να ρυτημισουν τις δεστρες στο μεγεθος της μποτας + αυτο τον ελεγχο που λεω παραπανω. Ο υπαλληλος μου ειπε το ενα ζευγαρι μποτες ειναι πολυ παλιο (!!!) και δεν το κανει γιατι μετα αναλαμβανει ευθυνη αν γινει κατι κλπ κλπ γιατι οταν κανουν τον ελεγχο που λεω παραπανω σου δινουν ενα χαρτι με τις ρυθιμσεις κλπ υπογεγραμμενο απο τον υπαλληλο. Οπως οταν περνας ΚΤΕΟ ενα πραγμα... PS το flaine παντως παιρνει το βραβειο για το πιο ασχημο ΧΚΠοσων ετων ηταν οι μποτες και δε το κανε;Εδω ελλαδα απιθανο να γινει κατι τετοιο….Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #9 Posted December 1, 2022 4 hours ago, giannis3011 said: Ποσων ετων ηταν οι μποτες και δε το κανε; Εδω ελλαδα απιθανο να γινει κατι τετοιο…. Sent from my iPhone using Tapatalk no idea... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 24,888 Report post #10 Posted December 2, 2022 Καλά, στην Ελλάδα έχουμε δει να νοικιάζουν μπότες από το… Αλβανικό μέτωπο. Δεν φαντάζομαι να είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να κάνουν ρυθμίσεις σε τελειωμένο εξοπλισμό. 1 1 Quote Νίφει! Share this post Link to post Share on other sites