Jump to content
gatz

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2022-2023

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους μετά απο πολααααααα χρόνια (μεγάλη ιστορία)...

λέω να πάω την ερχόμενη εβδομάδα (8&9 / 2) ξανα μετά απο παρα παρα παρα πολύ καιρό στο βουνό

το snow forecast δίνει τον παρακάτω καιρό (βεβαια αλλά έλεγε το πρωί και πιθανόν αλλά να λέει αύριο κ.ο.κ)

001.thumb.png.b13801c2e9a30fbe888b0d51e4d75b9e.png

έχουμε καμία πυθία, μάντη, μετεωρολόγο κτλ να δώσει λιγάκι φως?  (πχ με την παραπάνω πρόβλεψη θα έχει ομίχλη?) 

όπως και νά έχει θα χαρώ να δω τους παλιούς φίλους ξανα στο βουνό και να γνωρίσω τους νεότερους.

 

ΥΓ.: Τον @porfirio έχω βαρεθεί να τον βλέπω, Αθηνά - Ρόδο, άσε που τρώει πολύ!!!

  • Like 3

Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Al_Foutzin said:

,,, χωρίς σοβαρό κρατικό έλεγχο, ...

Ο πρωταρχικός ρόλος του κράτους σε 3 λέξεις: η προστασία του πολίτη από ό,τι τείνει/σκοπεύει να τον εκμεταλλευτεί ("αρπαχτικό").

 

Υ.Γ. Sorry @Chris Lappas για την παραβίαση του κανονισμού του forum, αλλά η κουβέντα που προηγήθηκε είναι απλά μία έκφραση κοινωνικο-πολιτικών προβληματισμών-απόψεων. Απέχει παρασάγκας πιστεύω από το κομματικό.

  • Like 1
  • Haha 1
  • Love 1

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/1/2023 at 9:47 PM, Al_Foutzin said:

Η αντιμετώπιση του χιονοδρομου γιατί είναι σαν να είναι ο εχθρός του κέντρου;

 

On 2/2/2023 at 2:28 PM, Al_Foutzin said:

Γιατί να το κάνει αυτό; Αφού το μόνο που θέλει είναι να δουλεύει το λίφτ που εξυπηρετεί τους πελάτες που στοχεύει και αυτοί είναι οι πελάτες του σαλέ. Συγγνώμη που θα στεναχωρήσω κάποιους εδώ μέσα αλλά ο Παρνασσος ανακαινίστηκε με κύριο στόχο τον επισκέπτη και όχι τον χιονοδρόμο και αυτό σχεδόν 10 χρόνια μετά κάνει μπαμ και μάλιστα μεγάλο !

Από αυτά που επισημαίνει ο Ορέστης, νομίζω ξεκινούν όλα τα σημερινά προβλήματα του ΧΚΠ.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, για κάτι που βιώνουμε όλοι μας.

Με δυο λόγια το ΧΚΠ πάσχει σοβαρά από χιονοδρομική νοοτροπία και στερείται σχεδόν πλήρως χιονοδρομικής αντίληψης.
Είμαι πολύ περίεργος να μάθαινα αν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΧΚΠ υφίσταται αντικειμενικός σκοπός και ποιος είναι αυτός.

  • Like 1

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

 

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα ,

Για να μην παρεξηγηθώ θα ήθελα να σας αναφέρω ότι δεν ανήκω πολιτικά κάπου και προσωπικά πιστεύω ότι οι λεγόμενες πολιτικές ιδεολογίες είναι απλώς ένα τέχνασμα για να φανατίζεται ο κόσμος τύπου παναθηναϊκός-ολυμπιακός.

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον την όλη συζήτηση που κάνετε για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί κανένας δεν αναφέρει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός  έχει πει ξεκάθαρα εδώ και μήνες ότι ο τελικός σκοπός είναι να πουληθεί σε ιδιώτη ..  Αν αυτό θα είναι καλό ή κακό εγώ δεν είμαι σε θέση να το κρίνω αλλά απότι φαίνεται θα το δούμε στην πράξη.

https://tvstar.gr/2022/11/18/tin-idiotikopoiisi-tou-chionodromikou-ston-parnasso-anakoinose-o-prothypourgos-video/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την παρέα εδώ πέρα που μας κρατάει ενήμερους για τα τεκταινόμενα.

Προσωπικά έχω πάρει πάρα πολλές πληροφορίες είμαι σχετικά καινούργιος στο άθλημα (έχω κολλήσει το μικρόβιο κανονικά ομως)

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/2/2023 at 2:28 PM, Al_Foutzin said:

 Συγγνώμη που θα στεναχωρήσω κάποιους εδώ μέσα αλλά ο Παρνασσος ανακαινίστηκε με κύριο στόχο τον επισκέπτη και όχι τον χιονοδρόμο και αυτό σχεδόν 10 χρόνια μετά κάνει μπαμ και μάλιστα μεγάλο !

Ακριβώς αυτό. Και φυσικά το πιο σημαντικό.Ο Παρνασσός κάποια στιγμή θα χτίσει σαλέ στην κορυφή του Βάκχου (και να είστε σίγουροι οτι θα το χτίσει επειδή πρώτος στόχος είναι οι επισκέπτες) καθώς το κάτω έκτρωμα μολύνει αισθητικά το βουνό.

Δεν υπάρχουν οι σκιέρ στο μυαλό της διοίκησης. Τέλος.Όποιος δεν βλέπει το παραπάνω είναι ρομαντικός.

Edited by Velissarios
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, MAC said:

 

Από αυτά που επισημαίνει ο Ορέστης, νομίζω ξεκινούν όλα τα σημερινά προβλήματα του ΧΚΠ.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, για κάτι που βιώνουμε όλοι μας.

Με δυο λόγια το ΧΚΠ πάσχει σοβαρά από χιονοδρομική νοοτροπία και στερείται σχεδόν πλήρως χιονοδρομικής αντίληψης.
Είμαι πολύ περίεργος να μάθαινα αν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΧΚΠ υφίσταται αντικειμενικός σκοπός και ποιος είναι αυτός.

Γράφετε του ΧΚΠ. Έλα μου ντε που έχουμε Κυβέρνηση (πώληση) Υπουργείο Τουρισμού (τουρισμός 12 μήνες αλλά με κλειστά λιφτ), ΕΤΑΔ (μείωση ζημιάς και να γλύφουμε την Κυβέρνηση), διεύθυνση (να γλύφουμε τα ΕΤΑΔ και την Κυβέρνηση, να μπαίνει το μηνιάτικο, να προσφέρουμε καλό σκι και να μη χτυπήσει κανένας).

Ο καθένας έχει άλλο στόχο. Ποιος είναι το ΧΚΠ? Και οι 4 και κανένας από τους 4. Έχουν κάτσει έστω και για μια συνάντηση οι 3 από τους 4 μαζί?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έγραφε το  ΜΙΚ(forecast)..πριν λίγες μέρες...

"........Έλα μου ντε που έχουμε Κυβέρνηση (πώληση) Υπουργείο Τουρισμού (τουρισμός 12 μήνες αλλά με κλειστά λιφτ), ΕΤΑΔ (μείωση ζημιάς και να γλύφουμε την Κυβέρνηση), διεύθυνση (να γλύφουμε τα ΕΤΑΔ και την Κυβέρνηση, να μπαίνει το μηνιάτικο, να προσφέρουμε καλό σκι και να μη χτυπήσει κανένας).

Ο καθένας έχει άλλο στόχο. Ποιος είναι το ΧΚΠ? Και οι 4 και κανένας από τους 4. Έχουν κάτσει έστω και για μια συνάντηση οι 3 από τους 4 μαζί?...."

 

 

Φαίνεται...."έχει μαλλί να ξάνει η εταδ"

https://www.newsbreak.gr/ellada/437451/egklima-ameleia-etaireias-akiniton-dimosioy-5179865-eyro/

Edited by PanosDrivas
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/2/2023 at 2:28 PM, Al_Foutzin said:

ο Παρνασσος ανακαινίστηκε με κύριο στόχο τον επισκέπτη και όχι τον χιονοδρόμο

Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι ,

το ΧΚΠ δεν έχει την πολυτέλεια (αν όντως το απασχολούσε η  εύρυθμη, βιώσιμη λειτουργία του)  να λειτουργεί ως  "εξειδικευμένο" κέντρο  μόνο για τον  "αθλητικό-έμπειρο  χιονοδρόμο". Οφείλει να είναι "πολυσυλλεκτικό" κέντρο και να ελκύει

και τον "αθλητικό-έμπειρο χιονοδρόμο" (εκτιμώ όχι πάνω από το 10% των πελατών του) 

και τον τουρίστα- αρχάριο- μέτριο χιονοδρόμο (εκτιμώ 30-40% των πελατών του)

και τον "πεζικάριο" επισκέπτη  που επιθυμεί να γνωρίσει την αλπική χαρά ή να κάνει επίδειξη της "αξιοθαύμαστης-αξιοζήλευτης" για αυτόν και τους followers του,   "δύσκολης ορεινής εμπειρίας" του  (εκτιμώ 50-60% της πελατείας του ΧΚΠ).

Η κατανάλωση του πεζικάριου αποτελεί πολύτιμο οικονομικό πόρο για  τον διαχειριστή του ΧΚ, κι δεν θάπρεπε να καρπώνεται "άνισα"   και "κοντόφθαλμα κερδοσκοπικά" από τον διαχειριστή των επισιτιστικών τμημάτων,   ο οποίος συνήθως  έχει προσανατολισμό μη χιονοδρομικό, με την ανοχή της εταδ. Το ίδιο δυστυχώς βλέπουμε να συμβαίνει και σε  άλλα βουνά π.χ Χ.Κ.Πηλίου.

 

Για να υπάρξει  μια  φωτιά  χρειάζεται σπίθα και ξύλα (καύσιμο).

Αν ο χιονοδρόμος, με την  "λατρεία" για χιονοδρομία είναι η σπίθα ,

ο πεζικάριος (με το "εύκολο για το ΧΚ" εισιτήριο "πανοραμικής θέας" και την κατανάλωση σε καφέ, ενοικιάσεις, σχολές κ.λπ.) είναι το "καύσιμο", η δεξαμενή μελλοντικών πελατών του κοκ

Ευτυχώς για το Χ.Κ.Παρνασσού, υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούνται όλοι, σχεδόν πάντοτε, εκτός ολίγων  ημέρων αιχμής  (π.χ Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου), όπου πιθανόν να υπάρχει συνωστισμός, και τότε το ΧΚΠ θα  έπρεπε να δίνει προτεραιότητα στους χιονοδρόμους, για να προφυλάσσει την "σπίθα" του. (δηλ. "να μην πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται")

Ο χιονοδρόμος μπορεί να απολαμβάνει Σαχάρα, Δία, Φτερόλακα, Ηρακλή, υψηλή ταχύτητα -ασφάλεια-άνεση νέων  αναβατήρων  (θυμάστε τους  παλιούς Ερμή, Βάκχο, Αφροδίτη ?) , "ευρύ ωράριο", πήγαινε-έλα Φτερόλακα-Κελάρια ή ανέβα 1750 (βάση Αφροδίτη) -2250 (κορφή Βάκχου)   εύκολα και γρήγορα,   πολυήμερα οικονομικά εισιτήρια, άμεση-έγκυρη ενημέρωση για την τρέχουσα επικρατούσα κατάσταση και την πρόβλεψη λειτουργίας, αμφίδρομη επικοινωνία-εξηγήσεις  με το ΧΚΠ, καλοπατημένες-καλοσηματοδοτημένες ασφαλισμένες  πίστες, οικομικότερη κι άφθονη χιονοδρομία τις καθημερινές ......

Ο πεζικάριος μπορεί να επιλέξει (ανάλογα με την περίσταση και την ψυχολογία του)  αν θέλει ένα  λιτό ορειβατικό καταφύγιο  για "πραγματικούς χιονοδρόμους"  στην Φτερόλακα ή ένα  καταναλωτικό πανηγύρι τύπου "Μύκονος"  στα Κελάρια 1950....

Προσωπικά νομίζω ότι όλα χρειάζονται ....όχι μόνο γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, αλλά γιατί και ό  ίδιος άνθρωπος παρουσιάζει διαφορετικές επιθυμίες ανάλογα με την περίσταση, επιδιώκοντας άλλοτε αυτό που του λείπει, κι άλλοτε αυτό που έχει συνηθίσει. (καλό είναι να μην κρίνουμε το ΧΚ, ατομοκεντρικά,  ανάλογα μόνο με τα δικά μας γούστα)

Θεωρώ ότι   η αρμονική συνύπαρξη χιονοδρόμου και πεζικάριου στο κάθε τουριστικό  ΧΚ όχι απλώς είναι δυνατή αλλά και επιβεβλημένη, κι αποτελεί ένα από τα βασικά καθήκοντα του διαχειριστή του ΧΚ, ο οποίος όμως πρέπει να  διαθέτει όραμα και όρεξη  (όχι μόνο λεφτά), και να μην εγκαταλείπει την λειτουργία του Χ.Κ έρμαιο στα διάφορα αρπακτικά που το περιτριγυρίζουν.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ενώ όλα τα  "αρπακτικά" δηλώνουν ανιδιοτελείς  λάτρεις και γνώστες του βουνού, στην πραγματικότητα αρπάζουν ό,τι μπορούν εδώ και τώρα,   "σαν να μην υπάρχει  αύριο". Το ΧΚΠ  όμως υπάρχει και εξελίσσεται , και το αποτέλεσμα της "αληθινής"  λειτουργίας μας αφήνει σε όλους μας την γεύση του , πότε πικρή και πότε γλυκειά...

Όταν η γεύση είναι γλυκιά (λιακάδα, φρέσκο χιόνι, εύρυθμη λειτουργία κ.λπ) τα αρπακτικά διαγκωνίζονται για το ποιο θα καρπωθεί την επιτυχία....

Όταν η γεύση είναι πικρή ( αχιονία, προβλήματα οικονομικά-διαχειριστικά-ασφαλείας-συνεννόησης) τα αρπακτικά λουφάζουν ....κι όλοι κατηγορούν ...την "κακιά τύχη"  ή "το σύστημα" , υποκρύπτοντας  ότι η φαυλότητα αυτού του συστήματος τα συντηρεί.

 

 

 

 

 

Edited by PanosDrivas
  • Like 7
  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, PanosDrivas said:

Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι ,

το ΧΚΠ δεν έχει την πολυτέλεια (αν όντως το απασχολούσε η  εύρυθμη, βιώσιμη λειτουργία του)  να λειτουργεί ως  "εξειδικευμένο" κέντρο  μόνο για τον  "αθλητικό-έμπειρο  χιονοδρόμο". Οφείλει να είναι "πολυσυλλεκτικό" κέντρο και να ελκύει

και τον "αθλητικό-έμπειρο χιονοδρόμο" (εκτιμώ όχι πάνω από το 10% των πελατών του) 

και τον τουρίστα- αρχάριο- μέτριο χιονοδρόμο (εκτιμώ 30-40% των πελατών του)

και τον "πεζικάριο" επισκέπτη  που επιθυμεί να γνωρίσει την αλπική χαρά ή να κάνει επίδειξη της "αξιοθαύμαστης-αξιοζήλευτης" για αυτόν και τους followers του,   "δύσκολης ορεινής εμπειρίας" του  (εκτιμώ 50-60% της πελατείας του ΧΚΠ).

Η κατανάλωση του πεζικάριου αποτελεί πολύτιμο οικονομικό πόρο για  τον διαχειριστή του ΧΚ, κι δεν θάπρεπε να καρπώνεται "άνισα"   και "κοντόφθαλμα κερδοσκοπικά" από τον διαχειριστή των επισιτιστικών τμημάτων,   ο οποίος συνήθως  έχει προσανατολισμό μη χιονοδρομικό, με την ανοχή της εταδ. Το ίδιο δυστυχώς βλέπουμε να συμβαίνει και σε  άλλα βουνά π.χ Χ.Κ.Πηλίου.

Αν και συμφωνώ γενικά με τη λογική του ΠΔ, χρειάζεται μια ακόμη κατηγορία (ή να σπάσει μια κατηγορία στα 2):

α) οι αθλητές χιονοδρόμοι που θέλουν διαδρομές με πόρτες ή να κάνουν αντίστοιχες ασκήσεις. Να τονίσω ότι το ΧΚΠ είναι το ΧΚ επιλογής για τις ομάδες και εκεί διεξάγονται οι σημαντικότεροι αγώνες στο καλεντάρι. Η κατηγορία αυτή πλέον είναι αρκετά μεγάλη.

β) οι έμπειροι χιονοδρόμοι που θέλουν απαιτητικές πίστες και πεδίο εκτός πίστας.

Και οι δύο κατηγορίες κοστίζουν πολύ στο ΧΚΠ αλλά η διοίκηση του κέντρου (Τουρκοχωρίτης, Οικονόμου) θα μπορούσε να μάθει πολλά. συνομιλώντας με εκπροσώπους των. Επίσης, entertainment value θα είχε μια συζήτηση μεταξύ κάποιων εκπροσώπων των δύο κατηγοριών.

ΥΓ Πιστεύω ότι ο μέσος σκιέρ στο ΧΚΠ είναι καλύτερος από έναν αντίστοιχο σε παρομοίου μεγέθους ΧΚ της Γαλλίας κι ο μέσος snowboarder πολύ καλύτερος. Εξαιρέσεις φυσικά πάντα υπάρχουν - είμαστε η χώρα του ζην επικινδύνως.

Edited by aab
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, aab said:

σπάσει μια κατηγορία στα 2):

συμφωνώ απολύτως ....αλλά το  συνολικό ποσοστό αθλητών (προπονήσεις - πόρτες κ.λπ)  +  έμπειρων χιονοδρόμων  (απότομα βάκχου, Ηρακλή, Ηνίοχου , απάτητα κ.λπ) παραμένει σχετικά μικρό περίπου 10-15% 

43 minutes ago, aab said:

Και οι δύο κατηγορίες κοστίζουν πολύ στο ΧΚΠ αλλά η διοίκηση του κέντρου (Τουρκοχωρίτης, Οικονόμου) θα μπορούσε να μάθει πολλά. συνομιλώντας με εκπροσώπους των. Επίσης, entertainment value θα είχε μια συζήτηση μεταξύ κάποιων εκπροσώπων των δύο κατηγοριών.

σίγουρα έχει πολλά να μάθει το ΧΚΠ ...

αν προωθεί μια κουλτούρα συνεργασίας, συνύπαρξης, αμοιβαίου σεβασμού  αθλητή-τουρίστα χιονοδρόμου. ....αντλώντας..(και ισορροπώντας μεταξύ ) 

τεχνογνωσία -  εξειδίκευση - στοχοπροσήλωση - πάθος - "παραγωγική σαφήνεια"      από τον αθλητή 

και ...  

χαβαλέ, κέφι, χρηματοδότηση,  "δημιουργική ασάφεια" ,     από τον τουρίστα 

  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, aab said:

Και οι δύο κατηγορίες κοστίζουν πολύ στο ΧΚΠ αλλά η διοίκηση του κέντρου (Τουρκοχωρίτης, Οικονόμου) θα μπορούσε να μάθει πολλά. συνομιλώντας με εκπροσώπους των.

Συγνώμη δηλαδή πιστεύεις ότι οι δυο που αναφέρεις και καμιά 15ρια άλλα στελέχη (βάλε και άλλους 30 που έριξαν μαύρη πετρα) δεν ξέρουν και δεν θέλουν να προσφέρουν σούπερ σκι όλους? Και ξέρουν και θέλουν.

Μπορούν? Όχι

Γιατί? ΕΤΑΔ-Υπουργείο Τουρισμού - Κυβέρνηση - Δήμος

Τεχνητό, επέκταση, νέα λιφτ, σέρβις στα υφιστάμενα, κανόνια χιονοστιβάδας, εκπαιδεύσεις, ρατράκ, πιστέρ, χειριστές, ξεπαγωτές, πετρέλαιο, ρεύμα, ταμίες νομίζεις δεν έχουν ζητηθεί γραπτά από τις διοικήσεις του κέντρου?

Ας πούμε το πιο απλό. Δεκαπλάσιοι ταμίες να κόβουν κάρτες και το σύστημα να βγάζει την κάρτα πολύ γρήγορα. Να υπάρχουν έτοιμες φορτισμένες κάρτες και απλά να κόβει απόδειξη. Ας ερωτηθούν τα ΕΤΑΔ γιατί δεν μπορεί να γίνει (hint: εξαφανισμένοι υπάλληλοι, υπάλληλοι που κάνουν μόνο μια δουλειά, software πόσο εύκολα αλλάζει μια Δημόσια Υπηρεσία)

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, ΜΙΚ said:

Συγνώμη δηλαδή πιστεύεις ότι οι δυο που αναφέρεις και καμιά 15ρια άλλα στελέχη (βάλε και άλλους 30 που έριξαν μαύρη πετρα) δεν ξέρουν και δεν θέλουν να προσφέρουν σούπερ σκι όλους? Και ξέρουν και θέλουν.

Μπορούν? Όχι

Γιατί? ΕΤΑΔ-Υπουργείο Τουρισμού - Κυβέρνηση - Δήμος

Τεχνητό, επέκταση, νέα λιφτ, σέρβις στα υφιστάμενα, κανόνια χιονοστιβάδας, εκπαιδεύσεις, ρατράκ, πιστέρ, χειριστές, ξεπαγωτές, πετρέλαιο, ρεύμα, ταμίες νομίζεις δεν έχουν ζητηθεί γραπτά από τις διοικήσεις του κέντρου?

Ας πούμε το πιο απλό. Δεκαπλάσιοι ταμίες να κόβουν κάρτες και το σύστημα να βγάζει την κάρτα πολύ γρήγορα. Να υπάρχουν έτοιμες φορτισμένες κάρτες και απλά να κόβει απόδειξη. Ας ερωτηθούν τα ΕΤΑΔ γιατί δεν μπορεί να γίνει (hint: εξαφανισμένοι υπάλληλοι, υπάλληλοι που κάνουν μόνο μια δουλειά, software πόσο εύκολα αλλάζει μια Δημόσια Υπηρεσία)

Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι ο Οικονόμου ξέρει τόσο τη χιονοδρομία (δύο τυχαία ονόματα) όσο η Σόφη Γ και ο Στέργιος Π.; Θα γελάσει και ο Γεροντόβραχος!

Τι να τους κάνει τους δεκαπλάσιους ταμίες; Κάτι για ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν μάθαμε ακόμα; Κάρτα στο μετρό από μηχάνημα δεν παίρνεις;

Κι επειδή κάπου ξεκίνησε μια συζήτηση για την παθογένεια του ΧΚΠ (σχεδόν οποιουδήποτε ΧΚ στη χώρα): η στελέχωση του ΧΚΠ ανά δήμο δεν χτυπάει πουθενά; Το ότι έχεις πιστέρ που δεν ξέρουν σκι (γιατί έχουν μπάρμπα στη Λαμία) δεν μας απασχολεί; Πως βρέθηκε η ΕΤΑΔ να χρωστάει στον Μαντωνανάκη και στο Δυρό - μήπως πονηριές των δήμων μην χάσουν την καρδάρα;

ΥΓ Για το τεχνητό συμφωνώ μαζί σου αλλά όχι με τους όρους που απαιτεί ο τοπικός Δήμος. Σε λίγο θα ζητήσει ποσοστά και από τα δημοτικά τέλη της Κυψέλης.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, aab said:

ξέρει τόσο τη χιονοδρομία (δύο τυχαία ονόματα) όσο

Από ό,τι έχω καταλάβει στην Ελλαδίτσα   μας υπάρχει πάρα πολύ τεχνογνωσία   και έμπειροι καταξιωμένοι  επαγγελματίες στο χώρο του σκί κατάβασης ,  του ορειβατικού σκί, της διοργάνωσης αθλητικών ορεινών εκδηλώσεων  και σίγουρα το ΧΚΠ, η  εταδ, , οι πελάτες  θα είχαν  πολλά να ωφεληθούν   από μια συνεργασία μαζί τους . Για αυτό το ΧΚΠ θα έπρεπε να λειτουργεί ως κοινή στέγη- εργαστήρι-φυτώριο  όλων των "ορεινό-τρελλαμένων" (ντόπιων και αλλοδαπών)

τεχνογνωσία υπάρχει! 

λεφτά υπάρχουν!(βλ εταδ αε)

βουνό υπάρχει! και μάλιστα δίπλα σε μια δεξαμενή 5.000.000 εν δυνάμει πελατών

Τι μας λείπει? 

Νομίζω το όραμα, η ειλικρίνεια,, το μεράκι,    που δημιουργεί την ανιδιοτελή προσφορά ,  την συνεργασία, την καλόπιστη αλλά και ορθολογική  συ -στοίχιση κάτω από έναν υπέρτερο του εαυτού μας  σκοπού. Τόσο απλά....

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό το calamburi ! /τεχνογνωσία υπάρχει! λεφτά υπάρχουν!(βλ εταδ αε)/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή ακόμα σκέφτομαι την μαγική χθεσινή πουδρομέρα στα Καλάβρυτα (που για να την πουν στον Παρνασσό ανοίγουν τα πάντα όλα με -20 windchill, θύελλες, ομίχλες κτλ) επιγραμματικά:

Εχει αναλύθεί ουκ ολιγες φορες εδώ μέσα, σε καρεκλάκια, στο βουνό γενικά κτλ κτλ, το πόσο καταστροφική ήταν για τον Παρνασσό η σχεδίαση των νέων αναβατήρων (ενδεικτικά να πω για την παράνοια των 4 λίφτ για ένα μόλις σχετικά μικρό "μπολ"), η "νύχτα" τοποθέτηση της Σαχάρας (και το ποσό τελικά επηρέασε τις σχέσεις με Δασαρχείο, φορείς κτλ για επέκταση χιονοδρομικού προς τα πάνω, αδειοδοτήσεις, επαναχάραξη), η 2η παράνοια του combi στα Κελλάρια με το σημειο που τερματιζει (σε βάση ανηφόρας για ολα τα αλλα λιφτ και το σαλε), η 3η παράνοια του συνδετικού σταθμού στην 6 και η τοποθέτηση του Δία αντί για να τερματίζει εκεί η 6, κτλ κτλ κτλ 

Απόδειξη για τα λάθη: το βουνό πέρα (και πάνω) από τον Βάκχο και και την περιφερειακή έχει το διπλάσιο ή και το τριπλάσιο σε σημεία χιόνι ενώ ταυτόχρονα οι χιονοδρόμοι, έμπειροι και άπειροι σπάνε κυριολεκτικά τα πέδιλα τους σε πέτρες στα Κελλάρια. Έχει περάσει προ πολλού ο ενθουσιασμός του πλήθους για το "ανεβαίνουμε γρήγορα με καμπίνα στον Προφήτη Ηλία" και με την σταδιακή επικράτηση και του sidecountry (ο Παρνασσός ειναι μαλλον το καλυτερο βουνο για sidecountry στην Ελλάδα) εχει πάρει τη θέση το "μα καλα γιατι δεν ειχαν βαλει ενα λιφτ απλα εδω να κανουμε σκι Δεκέμβριο με Μάιο για πλακα;".

Το βουνό έχει αυτή τη στιγμή γίνει αφιλόξενο και για τον χιονοδρόμο και για τον επισκέπτη "πεζό", παγκόσμια πρωτοτυπία!

 

Bonus: πάλι βλέπουμε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, πως ένας ανίκανος ιδιώτης σε σύμπραξη με ένα φοβικό και ύποπτο δημόσιο που τον καλύπτει (τροχαία) δίνουν την απάντηση για τα περί "ο ιδιώτης σώζει".

 

Edited by Al_Foutzin
  • Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Report από χιονοδρομικό! Ρίχνει τα κέρατα του με αέρα, η πούδρα στην Διηάνειρα έχει φτάσει μέχρι το καλάμι πριν από κανά δίωρο που την κατέβηκα... από το πρωί στις 08.00 που ανέβηκα δεν έχει σταματήσει να χιονίζει..... Ορατότης μηδέν 

Λογικά στην Φτερόλακκα στα δέντρα η πούδρα θα έχει φτάσει μέχρι τα π@π@ρια.....

  • Like 2
  • Haha 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πωλούνται ATOMIC Backland 102FR,  ιδανικά για Φτερόλακκα αύριο.

Edited by Pant
  • Haha 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ορειβατικές δέστρες και φώκιες μην ξεχάσετε να αγοράσετε, θα χρειαστούν!

Edited by Al_Foutzin

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το βουνό όλο μια πούδρα σήμερα. Το πόστο μου σήμερα ήταν η βάση του Περικλή καιιιιιιι......μας έκανε ανοιγματακι 😈😈😈....πουδροντοιγκ Περικλή μέχρι τέλους ❄️⛷️❄️⛷️.... εκεί που βάζουμε το δίχτυ στον Περικλή έμπαινα χωρίς τα σκι μέχρι το μπούτι..... τρόμαξα να το μαζέψω 😂😂😂😂😂😂

  • Like 3
  • Love 2

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι γεια σας,

Παρνασσός εδώ, σήμερα μπορείτε να δείτε σε livestream μεταδοση πως καταστράφηκε ένα καταπληκτικό και ευλογημένο σε χιόνι,  βουνό με λάθος τοποθέτηση αναβατήρων και τραγική λειτουργία αυτών. 

Φυσικά και για τα δύο οι ευθύνες έχουν όνομα και επώνυμο! 

 

Φιλάκια

  • Confused 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και σήμερα όλη μέρα χιονοθύελλα με -10 ίσως και παρακάτω....και όλα καλά μέχρι που σκασανε κάτι μ@λ@κισμενα που αποφάσισαν να ανέβουν χωρίς γάντια και με μια φόρμα, κανονική όχι του σκι, για να κάνουν snowboard..... δεν είχαν ιδέα πώς μπαίνουν οι δέστρες εντωμεταξυ....

Ναι καλά καταλάβατε στον γιατρό με κρυοπαγήματα στα χέρια κατέληξαν.....

Ήξερα ότι η χιονοδρομικη παιδεία είναι ανύπαρκτη στην χώρα μας, απλά τώρα σαν πιστέρ πρέπει να ασχολούμαι και να προσέχω και τον κάθε καθυστερημένο που μπερδεύει το βουνό τον χειμώνα με την παραλία το καλοκαίρι!

Edited by porfirio
  • Like 7
  • Confused 1
  • Haha 1
  • Love 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, porfirio said:

Και σήμερα όλη μέρα χιονοθύελλα με -10 ίσως και παρακάτω....και όλα καλά μέχρι που σκασανε κάτι μ@λ@κισμενα που αποφάσισαν να ανέβουν χωρίς γάντια και με μια φόρμα, κανονική όχι του σκι, για να κάνουν snowboard..... δεν είχαν ιδέα πώς μπαίνουν οι δέστρες εντωμεταξυ....

Ναι καλά καταλάβατε στον γιατρό με κρυοπαγήματα στα χέρια κατέληξαν.....

Ήξερα ότι η χιονοδρομικη παιδεία είναι ανύπαρκτη στην χώρα μας, απλά τώρα σαν πιστέρ πρέπει να ασχολούμαι και να προσέχω και τον κάθε καθυστερημένο που μπερδεύει το βουνό τον χειμώνα με την παραλία το καλοκαίρι!

Έχεις να δεις πολλά ακόμη 😂😂😂

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παίρνεις άδεια, κλείνεις 3ημερο Παρνασσό κ λες να πας απο Πέμπτη να μην έχει κόσμο, ξυπνάς από τις 5 το πρωί κτλ.
Εντάξει χιονίζει αλλά τίποτε το τρελό κ όπως ηταν ο δρόμος ανεβαίνεις πάνω με χιονολαστιχα… αλλά όχι, κλειστά όλα.

πως περιμένουν να έρθει ο χιονοδρόμος κτλ; Ε 1000 φορές να πας Αυστρία η όπου θες εξωτερικό κ να ευχαριστηθείς….

κλεινει χιονοδρομικό επειδή χιονίζει ! Όχι παιδιά να το ανοίξετε 15γουστο καλύτερα έχει καλό καιρό πάντα…. 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...