Jump to content
gatz

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2022-2023

Recommended Posts

2 hours ago, georgetziker said:

Καλησπέρα θα ανέβω το πρωί παρνασσό μετά από πολλά χρόνια!

Θα μπορούσα να έχω μερικά tips όσων αφορά το που θα παρκάρω το πρωί τι ώρα πρέπει να είμαι για να γλυτώσω το μπούγιο (8.00 πχ είναι οκ?) και σε ποίες πίστες να τσουλήσω?

Με ενδειαφέρει σκι πίστας και μόνο με όσον το δυνατόν λιγότερο κόσμο

Λιγότερο κόσμο στη θέση Φτερολακα, αλλά και λιγότερες πίστες. Πρακτικά έχει μια μπλε σύντομη και μια κόκκινη απαιτητικουλα. Αναλόγως από ποια πλευρά θα φτάσεις στον Παρνασσό (της Αγοριανης-Αραχωβας ή Αμφίκλειας) , εξυπηρετεί να μπεις από εκείνη (η φτερολακα είναι προς την πλευρά της Αμφίκλειας). Εάν είσαι 8 στο parking είσαι καλά κια μάλιστα νωρίς. Δυστυχώς λόγω περιορισμένης χιονοκαλυψης, το πεδίο είναι περιορισμένο και από τις 2 πλευρές, ωστόσο μπορείς να περάσεις από το ένα πεδίο στο άλλο μέσω του συνδετικου lift. 

Καλό σκι! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα. Απλά ενημερώνω τα στελέχη του χιονοδρομου που είπαν "σου αρέσει να γκρινιάζεις, εδώ σταματάς το σκι για να γκρινιάζεις" οτι:

Α. Περιμένουμε σε ουρά, δεν χάνω σκι. 

Β. Μέχρι τις 7 όλα πράσινα. Ήξεραν ότι πάει για φολα? 

Γ. Η φτερολλακα δουλεύει από τις 9 σημαίνει 9.30 και χωρίς την 6. Χωρίς την 6!!!!

Δ. Ο Δίας ήταν πράσινος μέχρι τις 9

 

 

 

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχει πρόβλημα από αέρα αύριο.

Σήμερα η μέρα ξεκινησε με κλειστό χιονοδρομικό και συνεχίστηκε καταπληκτικεες συνθήκες για σκι πίστας, χωρίς ουρες .

Ευχαριστούμε τα παιδιά που ξεπαγωσαν τα λιφτς για να χαρούμε εμείς 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η μέρα ξεκίνησε ελεϊνή και τρισάθλια με το χιονοδρομικό να είναι κομμένο στα δυο και την Φτερολακα να εχει από πίστες μόνο τις 10 και 14, με ουρες 15-λεπτού. Τελικά άνοιξε η 6 και το αυνδετικό, περάσαμε απέναντι και λιώσαμε στα Κελλάρια όπου πλέον είχε ανοίξει ο Ηρακλής και οι ουρες ήταν στο πεντάλεπτο. 
 

το χιόνι στις πίστες καλό, αλλά λίγο πλέον. Ο Κόκκινος Ηρακλής μας τελείωσε. Ο Οδυσσέας μας τελείωσε, η 7 μας τελείωσε (όσοι την κατέβηκαν δεν πέρασαν καλά). Η 10 ειχε χιόνι μπροστά της το πρωί, το απόγευμα είχε βότσαλα.

Κάναμε αρκετά απάτητα στον κόκκινο Βάκχο. Challenge, αλλά όχι ιδιαίτερα άσχημα, σε κάποια σημεία το έλεγες και καλό. Προς το τέλος της ημέρας το πάνω κομματι του  έσφιξε και το κάτω γέμισε bumps.

Περασαμε.ωραία κυρίως λόγω παρέας και καλής διάθεσης και φύγαμε με μεγάλα χαμόγελα παρόλο που το χιονοδρομικό πιάστηκε με τα παντελόνια κάτω το πρωί. 
Το 37άρι 37άρι βέβαια.

Ακομα και ετσι, την κατατάσσω ως μια αξιοπρεπή μέρα, σε μια χρονιά με ελάχιστες καλές μέρες.

Ανεβείτε όσο προλαβαίνετε, γιατί το χιόνι σε λίγο δεν θα υπάρχει.

 

1A3EDC93-B830-4788-BF78-74AC445AAB6C.png
 

A2B21C6F-1390-4E4A-A73F-ADA7425F554C.png

  • Like 7

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το χιονι τον Μαρτη ειναι για νωρις. Δεν θελω να πω ωρα, αλλα ολοι καταλαβαινουμε τη κατασταση ειδικα στα χαμηλα ακομα και την επομενη της χιονοπτωσης, ποσο μαλλον οτι πεφτει πανω σε μικρη η καθολου βαση.
Ναι με ενοχλει που το χκ ανοιγει 9 η ωρα. Κατι που δεν ισχυε παλια και τωρα μας σπαει το νευρικο συστημα.
8 η ωρα ημουν στο παρκινγκ. 9 και τεταρτο ξεκινησε η 10, λιγο αργοτερα η 14. Με ουρες Περικλη σε μερα με κλειστο Ηρακλη.. Ολοι περιμεναν την 6.. Μα η 6 ανοιγει μετα το συνδετικο, θελει περιπου μια ωρα το ολο συστημα να δουλεψει απο την ωρα που θα το προσπαθησεις. Τι ωρα το ξεκινησες; 10 και μιση.. Μεχρι τις 11+ που ξεκινησε η 6 ειχα κατεβει μια φορα την 7 μια τη 10 και δυο τη 14. Δεν το λες και λιωσιμο στο σκι, τις καλυτερες ωρες του χιονιου..
Να σχολιασω για τα λιφτς; Που εμεινα κολλημενος στη 10 για 10 λεπτα μεχρι να ανεβει καποιος στο λιφτ να κοπανισει με σφυρι; Που εμεινα στο Δια κολλημενος ενα τεταρτο μεσα στο μπουχο κ ολας; Η 10 μπροστα μου σταματησε 3 φορες και ο Διας 4. Και να πω για τη Σαχαρα; Η λεξη και μονο εχει καταντησει ανεκδοτο.. Πρεπει να ψαξω βαθια στο αρχειο να δω ποτε δουλεψε τελευταια φορα, και δε μιλαω για την αναλαμπη προπερσυ αλλα να δουλευει το λιφτ κανονικα απο το πρωι ΕΣΤΩ τα μαμημενα τα σκ να σπαει ο κοσμος.
Προφανως και θα εχει παγοποιηση, χιονιζε 3 μερες. Προφανως και δεν φταινε οι υπαλληλοι, εσυ θα πηγαινες 5 το πρωι να ξεπαγωνεις λιφτ αν δε σου πληρωνανε τις νυχτερινες βαρδιες και τις υπερωριες; Οχι.
Υπαρχει σωτηρια; Μπορει το ΧΚ Παρνασσου να λειτουργησει σαν χιονοδρομικο; Εγω θεωρω οτι δεν μπορει οταν στη κεφαλη (εταδ) υπαρχουν χαρτογιακαδες που δεν εχουν ασχοληθει με το αθλημα ποτε στη ζωη τους.
Μεχρις ωτου το ΧΚ Παρνασσου ξαναγινει ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ και οχι μια πανακριβη επικινδυνη καφετερια που λειτουργει με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου του αισχιστου ειδους απο μενα τρωει Χ. Το ειχε φαει απο περισυ δηλαδη αλλα πρεπει μια στο τοσο να την τρως τη φολα για να θυμασαι και να διαλυονται οι οποιες οπτασιες δημιουργει η χιονοπτωση.
Ο Παρνασσος μπαινει στην κατηγορια της Ζηρειας για μενα. Βουνο αυστηρα για ορειβατικο που υπο προυποθεσεις μπορει να συμπληρωσει την ημερα ενα τελειωμα στο χκ.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η περιφερειακή κανονικά (βάσει προγράμματος) θα πρέπει να είναι πατημένη και ανοιχτή, όπως θα όφειλε να είναι και σήμερα. Αλλά για περισσότερο ακριβείς πληροφορίες θα πρέπει μάλλον να απευθυνθούμε στην Πυθία..

Στα της μέρας τώρα:

Είναι από εκείνες τις φορές που είτε θα κανείς το καλύτερο σκι της σεζόν (είχε ρίξει αρκετό φρέσκο) είτε θα παρακαλάς να εφαρμόσεις σωστά την τεχνική σου και να έχεις γερά πόδια για να μην πάρεις τα γόνατα στο χέρι. Σήμερα είχαμε το δεύτερο μιας και ο αέρας μεταμόρφωσε πλήρως το χιόνι που έπεσε χθες και το οποίο κόλλαγε σαν στόκος. Αναμενόμενο για Μάρτα μήνα. Οι συνθήκες πολύ καλές πάντως, με σωστή θερμοκρασία (οριακά προς τα πάνω) και μικρά ανοιγό-κλεισίματα του καιρού που δεν επηρέαζαν τόσο.

Στα του χιονοδρομικού που παλεύει να πάρει βραβείο βλακείας και αντι-επαγγελματισμού:

Μιλάμε κάθε μέρα αναρωτιέσαι ποσό πιο χάλια μπορούν να τα κάνουν. Στις 7 το πρωί (που ο μέσος κάτοικος Αττικής, που δεν είναι ο Μίκα Χάκινεν, έχει διανύσει αρκετά χλμ για να κάνει αναστροφή) όλα πράσινα και όλα ανοιχτά. 45 λεπτά μετά (τότε το αντιλήφθηκα) το απόλυτο χάος.

Μια ανεκδιήγητη απόφαση να ανακοινώσουν ότι η Φτερό θα ανοίξει στις 9 κανονικά και τα Κελλάρια στις 10 με αποτέλεσμα όλοι όσοι πάνε παραδοσιακά στα Κελλάρια, να πάνε κακήν κακώς στην Φτερόλακα. Όπου οι ανεκδιήγητοι τύποι που θέλουν να διοικούν και χιονοδρομικό, δεν είχαν πει σε κανέναν ότι η 6 είναι κλειστή...

Aποτέλεσμα; Το απόλυτο χάος με ουρές στην 10 και την 14, στις οποίες σταδιακά προστέθηκαν και όσοι ήρθαν τελικά μέσω Κελλαριών χωρίς να μπορούν όμως να γυρίσουν πίσω.

Ε κάποια στιγμή άνοιξε και ο Δίας, άνοιξε και η 6 και εξομαλύνθηκε και η κατάσταση των ούρων σταδιακά σε όλο το βουνό. 

 

Για αυτό και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να υπάρχει ένας ΙΣΧΥΡΟΣ Σύλλογος απαλλαγμένος από σκοτεινά σημεία του παρελθόντος!! (περισσότερα γι'αυτό,  εδώ)


Η φωτό είναι από τα ελάχιστα σημεία που βρήκαμε κάποιες στροφές με όντως καλό χιόνι προς την Σαχάρα!)

IMG_2093.thumb.jpeg.007449ccde74b29bcbd9bd9ed6d98ff4.jpeg

Ελπίζουμε αύριο σε κάπως καλύτερο χιόνι αν προλάβει να αλλάξει με βάση τις συνθήκες. Πάντως πριν τα 1000 μέτρα ψιχαλιζε, βρε λες;;

 

(και ένα παγοδρόμιο δίπλα στον Βάκχο)

IMG_2092.jpeg

Edited by Al_Foutzin
  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, typeDan said:

Το χιονι τον Μαρτη ειναι για νωρις. Δεν θελω να πω ωρα, αλλα ολοι καταλαβαινουμε τη κατασταση ειδικα στα χαμηλα ακομα και την επομενη της χιονοπτωσης, ποσο μαλλον οτι πεφτει πανω σε μικρη η καθολου βαση.
 

ΤΟ ΧΚΠ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ. ΑΝ ΤΑ ΛΙΦΤ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ Η ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΦΤ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΝΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Που εμεινα στο Δια κολλημενος ενα τεταρτο μεσα στο μπουχο κ ολας; Η 10 μπροστα μου σταματησε 3 φορες και ο Διας 4.

ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΦΕΤΟΣ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΔΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

Και να πω για τη Σαχαρα; Η λεξη και μονο εχει καταντησει ανεκδοτο..

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ Η ΣΑΧΑΡΑ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ, ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Μεχρις ωτου το ΧΚ Παρνασσου ξαναγινει ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ και οχι μια πανακριβη επικινδυνη καφετερια που λειτουργει με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου του αισχιστου ειδους απο μενα τρωει Χ.

Ε ΟΧΙ. ΝΤΡΟΠΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ. ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ Χ, ΛΕΦΤΑ ΤΡΩΝΕ.

 

42 minutes ago, Al_Foutzin said:

Για αυτό και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να υπάρχει ένας ΙΣΧΥΡΟΣ Σύλλογος απαλλαγμένος από σκοτεινά σημεία του παρελθόντος!! (περισσότερα γι'αυτό,  εδώ)

Για αυτό και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να υπάρχει ένας ΙΣΧΥΡΟΣ Σύλλογος που να κάνει κάτι ΣΗΜΕΡΑ

 

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η αλήθεια ότι σημερα ξεκίνησα με χαμηλές προσδοκίες.

Στο παρκιγκ και στα εισητηρια είχαμε ευχάριστη και γρήγορη εξυπηρετηση.

Κρυο δεν είχε, αλλά το πρωι είχε αερα, χωρίς να περιορίζεται η λειτουργία του χιονοδρομικου και κρατήθηκε η αίσθηση μιας έστω και ζέστης χειμωνιάτικης ημέρας. Έως το τέλος της ημέρας, έστω και ένα ελαφρύ μπουφαν χρειαζόταν. Το χιονι λιγο, πολύ λιγο, όμως ποιοτικότερο από αυτό που περίμενα. Καλές στροφουλες έβγαιναν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Στο τέλος βγηκα οι πρώτες πέτρες στο πάνω μερος του Βακχου, κατά τις 13.30 σταμάτησε με βλάβη ο ΗΡΑΚΛΗΣ για λιγότερο από μια ωρα. Εκεί οι ουρές ……

Συμπερασμα: μια ικανοποιητικη ημερα. Είμαστε κοντά στο τέλος της σεζόν, πρόωρα. Παλι καλα με τόσο χιονι που υπαρχει. Ανεβείτε αυτή την εβδομαδα, δεν βλέπω να κρατάει πολύ καθώς δεν βλέπω να πέφτει κανένα μέτρο χιονι μέχρι το τέλος του μήνα.

 

323DA268-CF8F-44D4-B75B-D1901B4EE91C.thumb.jpeg.fa6a6c272d2ef6e91f835f72efdacd5c.jpeg8495E1CE-6F2F-4357-AD08-E474B484EE01.thumb.jpeg.43090637c93e2759dbd1113ebe3c6eb1.jpegF246E56C-F8E7-43C9-BEB4-EA7C1D183907.thumb.jpeg.3d9cbf7786fba3029012f4d4f39acc68.jpeg966F5130-17FF-4D09-BAB3-9DDBF1EDC774.thumb.jpeg.f3949f0c32d47133752ca6a9e63a7a0e.jpeg391C903A-0B7E-49AB-9710-945B8798652F.thumb.jpeg.30660811dc11381de0f516b79e9bf287.jpeg

  • Like 10
  • Love 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Mil ανέφερε για πέτρες μόνο στον πάνω Βάκχο. Από πέτρες στα υπόλοιπα Κελάρια είμαστε εντάξει;


Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα πολύ εντάξει, έχει χιόνι πολύ μέσα στις πίστες που δουλεύουν. Οι ράχες ψηλά έχουν το λιγότερο.

Κάθε μέρα όμως θα είναι και λιγότερο το χιόνι...

Κάντε σκι σαν να μην υπάρχει αύριο λέμε.

  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ όμορφη ημέρα, εξαιρετικές συνθήκες. Το χιόνι, τουλάχιστον στα ψηλά κράτησε καλά μέχρι το μεσημέρι. Λίγα ειναι τα σημεία που θέλει προσοχή από πετρες (στα ψηλά για ξυρισμενα, 1950 κ βάση 6 όταν σουπιαζει). 

Κόσμος αρκετός, στη φτερολακα είχε αγώνες ορειβατικου. 

Μία πολύ καλή ημέρα. 

Εις το ειπανειδειν. 

 

IMG_20230319_123634.jpg

IMG_20230319_143647.jpg

  • Like 11
  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αύριο Δευτέρα δίνει τον Ηρακλή κλειστό. Το εισιτήριο 32;
Οι αγώνες από την Πέμπτη, στη Φτερόλακα υποθέτω.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Pant said:

Αύριο Δευτέρα δίνει τον Ηρακλή κλειστό. Το εισιτήριο 32;
Οι αγώνες από την Πέμπτη, στη Φτερόλακα υποθέτω.

Έκανα edit 1000 συγνώμη άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε. Μα είναι στο πρόγραμμα Ηρακλής κλειστός Δευτέρες. Και η τιμή είναι 32, έχουμε πρόγραμμα και το τηρούμε. Και φυσικά όλα τα παρακάτω τα τηρούμε.

Φαντάζομαι θα έχει γίνει αυτοψία στην Σαχάρα αν έχει χιόνι, λογικά θα ανοίξει αν έχει χιόνι. Η 14 είναι λογικό αντιστάθμισμα για τον Οδυσσέα που δεν έχει χιόνι.

Αντιγράφω από το site του ΧΚΠ: Scripta manent χκπ.

"Τις ημέρες Δευτέρα και Παρασκευή, το Κέντρο θα λειτουργεί υπό «μειωμένη λειτουργία» με τους εξής αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχο, Αίολο, Περικλή, Οδυσσέα ή Σαχάρα (Δευτέρα: ανοικτοί και οι δύο, Παρασκευή: ένας από τους δύο), Ερμή, Ηνίοχο, Δία, Ήρα, Παν, Babylifts 1 & 4"

Kλικ στο spoiler απ'κατ να δείτε τι άλλα ωραία πράγματα γράφει το χκπ

Spoiler

 

"Οι αναβατήρες «Αφροδίτη – Βάκχος» αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα των τεχνικά εξελιγμένων αναβατήρων τελευταίας γενιάς, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν είτε ανεξάρτητα είτε συζευγμένα δίνοντας στον χιονοδρόμο την δυνατότητα κατευθείαν πρόσβασης από την βάση στη θέση «Κελλάρια1750» στην κορυφή «Βάκχου 2250», χωρίς ενδιάμεση στάση."

"Επίσης για ευνόητους λόγους αποφυγής σοβαρών ατυχημάτων δεν επιτρέπεται η χιονοδρομία σε άτομα τα οποία μεταφέρουν παιδάκια σε μάρσιππο. "

"Οι πίστες είναι η εικόνα κάθε χιονοδρομικού κέντρου, γι’ αυτό σκοπός μας είναι να επιτυγχάνεται πάντα η καλύτερη δυνατόν διάστρωση, έτσι ώστε οι φίλοι του carving και του snowboard να βρίσκουν καθημερινά φαρδιές, καλοπατημένες με λεία επιφάνεια, συμπαγείς και ασφαλείς πίστες. Η καθημερινή ορθή διάστρωση δημιουργεί αλλεπάλληλα ομογενή, σκληρά στρώματα χιονιού, προσδίδοντας μεγαλύτερη αντοχή στην χρήση και στις θερμοκρασιακές μεταβολές, συμβάλλοντας έτσι στην απόλαυση και την ασφάλεια των χιονοδρόμων και στην επιμήκυνση της χιονοδρομικής περιόδου."

"Όταν, από το απόγευμα έως το άνοιγμα της επόμενης ημέρας, δεν προβλέπεται κανένα καιρικό φαινόμενο, η διάστρωση των πιστών πραγματοποιείται κανονικά μετά το κλείσιμο του κέντρου, ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές."

"Χειμερινή χιονοδρομική περίοδος λειτουργίας του ΧΚΠ, θεωρείται το χρονικό διάστημα από 23 Δεκεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο (η τελική ημερομηνία λήξης της σεζόν θα ανακοινωθεί  με νεότερη απόφαση της ΕΤΑΔ), κατά την οποία θα παρέχονται οι υπηρεσίες στους χιονοδρόμους και επισκέπτες ανάλογα µε την χιονόστρωση και τις καιρικές συνθήκες γενικότερα. "

"Τα διαστρωτικά μηχανήματα μπορούν να κινηθούν ακόμη και σε ώρες λειτουργίας του κέντρου και έχουν προτεραιότητα."

"Να σταθμεύουν σύμφωνα µε τις υποδείξεις των υπευθύνων του ΧΚΠ και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των υπόλοιπων οδηγών καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της θέσης του Ελικοδρομίου, στη θέση Κελάρια 1750."

"Απαγορεύεται η επιβίβαση στους εναέριους αναβατήρες (chairlifts) µε χιονοπέδιλα ή χιονοσανίδα στο χέρι. Επιτρέπεται μόνο φορεμένα και ασφαλισμένα στο πόδι"

"Οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τη σειρά προτεραιότητας κατά την αναμονή επιβίβασης στους αναβατήρες, καθώς και να επιβιβάζονται στην πρώτη διαθέσιμη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν τη σειρά προτεραιότητας τους στην ουρά αναμονής επιβίβασης. "

"Οι αρχάριοι χιονοδρόμοι οφείλουν να εξυπηρετούνται από τους αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολο, Ήρα, Πάνα και τα baby lifts και να µη δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπόλοιπων αναβατήρων. "

"Η χρήση των εναέριων αναβατήρων απαγορεύεται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών ή κάτω του 1,25 μ. ύψους, εφόσον δεν συνοδεύονται από ενήλικες."

"Απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του ΧΚΠ"

 

 

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι Κυριακές είναι για ορειβατικό (και κάθε μέρα βασικά). Απλά όταν το βουνό γεμίζει πόρτες καλύτερα να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Βέβαια για να είμαι δίκαιος ήταν στο πλάνο ούτως ή άλλως απλά επισπεύσθηκε μιας και το ΧΚΠ δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο. 

Οπότε βουρ για τον γνωστό Τρύπιο Βράχο που κατα τη 1μιση ήμουν στην τρύπα (όχι του Καραμανλή).

Φανταστική ανάβαση σε ωραίο χιόνι, καλή παρέα γνωστών αγνώστων που προέκυψε τυχαία (τα καλύτερα). Οι επιλογές δυο για κατάβαση: το λούκι και η πλαγιά που ανεβήκαμε (δεξιά όπως τον κοιτάμε από περιφερειακή). 

Το χιόνι στην κατάβαση αρχικά είχε λίγη πούδρα (όντως) για να πάρεις θάρρος, μετά ανοιξιάτικο για να μην κάψεις πόδια και μετά κόλλα uhu για να σου φυγει η μαγκιά.

Earn your turns and enjoy
IMG_2122.thumb.jpeg.95b3c60737ef98662f19e10d718893b9.jpeg

IMG_2141.thumb.jpeg.1cf8db87ce0ede1a81600379236a7e4e.jpeg

IMG_2146.thumb.jpeg.c0f67d04080c969a0c1a18e93a72df40.jpeg

IMG_2150.thumb.jpeg.24421fa4d7bfb6ef7c9ce7f2495194e5.jpeg

IMG_2151.thumb.jpeg.5bdd8a903b0de79808a9d20f01c84c1c.jpeg

 

 

ΥΓ: Όσο περνάνε τα χρονιά γίνεται ακόμα πιο προφανές ποσό πολύ το ΧΚΠ αξίζει μόνο για να έχεις μια σχετικά ευκολότερη πρόσβαση στο μαγικό κομμάτι του βουνού για ορειβατικό για όλα τα γούστα, από ήπια βόλτα ή cross country (ναι πλέον δεν θελει πίστα ουτε αυτο) ή απαιτητικές τεχνικές αναβάσεις και ωραίες κλίσεις στην κατάβαση. Από ολα εχει ο μπαξές αρκεί να ξεφύγεις προς τα πανω. 

Το χιονοδρομικό σαν έκταση και οι αναβατήρες είναι πολύ λίγο δυστυχώς. Έχει χρυσή ευκαιρία όμως να επενδύσει προς την μεριά του sidecountry που ανεβαίνει τρομερα σαν σπορ και που αν το αγκαλιάσει το ΧΚΠ θα εχει τρομερό προϊον και φοβερα ασυναγώνιστο στην Νότια Ελλάδα!

Edited by Al_Foutzin
  • Like 7
  • Love 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, itiotis said:

Ο Mil ανέφερε για πέτρες μόνο στον πάνω Βάκχο. Από πέτρες στα υπόλοιπα Κελάρια είμαστε εντάξει;

Από τις πίστες που είχαν δοθεί, ναι. Ο Οδυσσέας κλειστός, το απότομο του Ηρακλή κλειστό, ο δρόμος για το πάρκιγκ κλειστός. Εντούτοις κάποιοι κατέβαιναν, έπαιρναν τον εξοπλισμό στο χέρι για κάποια απόσταση που (απ'ότι μου είπαν χθές ήταν 10 μέτρα, σήμερα εκτιμώ πάνω από 100) ή προσπαθούσαν να πάνε πάνω στα χαλίκια.

Επειδή το χιόνι είναι λιγοστό, όλο και θα βγαίνουν πέτρες εκεί που δεν υπήρχαν την προηγούμενη. Και αυτές που ανέφερα στον Βάκχο, το πρωί δεν τις παρατήρησα (ίσως να υπήρχαν), αλλά τις πέτυχα προς το μεσημέρι. Προφανώς δεν σκάναρα όλες τις πίστες για να δω που έβγαιναν πέτρες.

  • Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/17/2023 at 9:10 PM, ΜΙΚ said:

Oι κάμερες δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα, το χιονοδρομικό και το snowreport επέλεξαν (για λόγους δικούς τους, αλλά όχι τεχνικούς) να μην μεταδίδουν
φυσικα και απλά μπορεί να΄είπε καποια πλευρά ψέμματα. Γιατί να μου πουν την αλήθεια?

Αφού έχουν λόγους και δεν εξηγούνε, ,μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.
Οπως το ότι κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν πως με τις οι κάμερες παραβιάζεται η ιδιωτικότητα.
Οι μαύρες μάσκες στις κάμερες πριν τις κλείσουν και η λειτουργία μόνο αυτής με θολή εικόνα συνηγορούν σε αυτό.
Αν είναι αυτός ο λόγος και υποχρεωτικά έπρεπε να τις κλείσουν, θα μπορούσαν να το αναφέρουν.
Αν πάλι δεν είναι υποχρεωτική η παύση λειτουργίας ...
Κουβέντα να γίνεται.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, Pant said:

Αφού έχουν λόγους και δεν εξηγούνε, ,μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.

Οπως το ότι κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν πως με τις οι κάμερες παραβιάζεται η ιδιωτικότητα.

6734 χιονοδρομικά του πλανήτη έχουν κάμερες σε λειτουργία όσο πιο πολλές hd, live, hi tech, 3d, wifi, gigabite, GSXR750RR και όσο πιο αντιπροσωπευτικές μπορούν.

Μόνο ο Παρνασσός έχει πρόβλημα?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

...οχι ειναι και αλλα τριτοκοσμικα χιονοδρομικα που εχουν προβλημα


LP3weby.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ΜΙΚ said:

6734 χιονοδρομικά του πλανήτη έχουν κάμερες σε λειτουργία όσο πιο πολλές hd, live, hi tech, 3d, wifi, gigabite, GSXR750RR και όσο πιο αντιπροσωπευτικές μπορούν.

Μόνο ο Παρνασσός έχει πρόβλημα?

Ο Παρνασσός είχε βάλει RD350 και του έφυγε στη στροφή 😁 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Captain Powder said:

Ο Παρνασσός είχε βάλει RD350 και του έφυγε στη στροφή 😁 

Να το σκίσουμε το thread? C50, z72, mb50, rgv50, dt200, bross 400, husaberg 400, cbr400 tdm900, mp3 250, tracer850,mp3 400. Aν δεν κάνω λάθος RD350 είχαν ποσοστό "επιβίωσης "κάτω από 50%.

Για να μείνουμε στο θέμα.  Θυμάστε την χαρά που είχαμε που θα έμπαιναν τα νέα λιφτ Παρνασσό? Θα θα θα θα. Αποτέλεσμα?

Ελπίζω τα Καλάβρυτα να μάθουν από τα λάθη του ΧΚΠ  και να χαρεί το σκι που δικαιούται ο Έλληνας Χιονοδρομος. Λογικά θα μοιραστεί και ο κόσμος.

Ωραίο δίλημμα θα έχουμε 5 το πρωί Αττική οδό, ευθεία ή δεξιά?

 

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Να το σκίσουμε το thread? C50, z72, mb50, rgv50, dt200, bross 400, husaberg 400, cbr400 tdm900, mp3 250, tracer850,mp3 400. Aν δεν κάνω λάθος RD350 είχαν ποσοστό "επιβίωσης "κάτω από 50%.
Για να μείνουμε στο θέμα.  Θυμάστε την χαρά που είχαμε που θα έμπαιναν τα νέα λιφτ Παρνασσό? Θα θα θα θα. Αποτέλεσμα?
Ελπίζω τα Καλάβρυτα να μάθουν από τα λάθη του ΧΚΠ  και να χαρεί το σκι που δικαιούται ο Έλληνας Χιονοδρομος. Λογικά θα μοιραστεί και ο κόσμος.
Ωραίο δίλημμα θα έχουμε 5 το πρωί Αττική οδό, ευθεία ή δεξιά?
 

Ηδη δεν υπαρχει διλημμα απο τοτε που φτιαχτηκε ο δρομος διοτι η λειτουργεια του Παρνασσου ειναι τραγικη. Οταν μπουν και λιφτς κατω θα μπει και η ταφοπλακα αν στον Παρνασσο δεν αλλαξουν μυαλα διοτι πολυ απλα θα μιλαμε για συγκριση χιονοδρομικου vs καφε μπαρ.
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην τελικά μιλάμε για σύγκριση καινούργιου καφέ μπαρ με λίγο παλιότερου καφέ μπαρ..

  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. dmar
      dmar
      (117 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (39 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,318
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,673
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Robshata
    Joined
×
×
  • Create New...