gatz 6,592 Report post #1 Posted March 10 (edited) Ας δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε εκδρομές σε ελληνικά χιονοδρομικά είτε ημερήσιες είτε πολυήμερες Υπάρχει μια πρόταση σε άλλο τοπικ να δημιουργηθεί μια εκδρομή με σταθερή διαμονή και επίσκεψη σε χιονοδρομικά στην βόρεια Ελλάδα ( Πισοδερι, καιμακτσαλαν, Πηγάδια) Edited March 10 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 128 Report post #2 Posted March 10 Άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με το χάρτη. Ο δρόμος απο Νάουσα δεν νομίζω ότι υπάρχει. Αν υπάρχει είναι χωματόδρομος και χειμώνα και άσφαλτος να ήταν λίγο δύσκολα. Κόβει τον ορεινό όγκο του Βερμίου στη μέση. Μέσο Εδέσσης μόνο, ίσως είναι και πιο γρήγορα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,395 Report post #3 Posted March 10 Επειδή μένω Έδεσσα, αφήστε με λίγο να το σκεφτώ. Αύριο το απόγευμα, αφού επιστρέψω από Καϊμακτσαλάν, να βγάλω ένα πλάνο που έχω στο μυαλό μου. Όσο μπορώ να βοηθήσω. Θα χαρώ πολύ να δω παλιούς και νέους φίλους του συλλόγου. Μια πρώτη ερώτηση: για πόσες μέρες το υπολογίζετε συνολικά; 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #4 Posted March 10 (edited) 52 minutes ago, Koumparos said: Επειδή μένω Έδεσσα, αφήστε με λίγο να το σκεφτώ. Αύριο το απόγευμα, αφού επιστρέψω από Καϊμακτσαλάν, να βγάλω ένα πλάνο που έχω στο μυαλό μου. Όσο μπορώ να βοηθήσω. Θα χαρώ πολύ να δω παλιούς και νέους φίλους του συλλόγου. Μια πρώτη ερώτηση: για πόσες μέρες το υπολογίζετε συνολικά; Καλημέρα. Θα χρειαστεί η βοήθεια σου. Αν μπορούμε να μήν τό σπάσουμε σε δύο τοπικ... Μοιάζει ο τίτλος. Για να συνεννοηθούμε καλύτερα "Εκδρομές σέ Ελληνικά χιονοδρομικά Κέντρα " Edited March 10 by zagla Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #5 Posted March 10 9 hours ago, Koumparos said: Επειδή μένω Έδεσσα, αφήστε με λίγο να το σκεφτώ. Αύριο το απόγευμα, αφού επιστρέψω από Καϊμακτσαλάν, να βγάλω ένα πλάνο που έχω στο μυαλό μου. Όσο μπορώ να βοηθήσω. Θα χαρώ πολύ να δω παλιούς και νέους φίλους του συλλόγου. Μια πρώτη ερώτηση: για πόσες μέρες το υπολογίζετε συνολικά; Γιώργο η δίκη μου άποψη είναι για ένα καθαρό τριήμερο σκι , μια μέρα σε κάθε χιονοδρομικο με διαμονή σε ένα κεντρικό σημείο που να βολεύει μετακίνηση και στα τρία χιονοδρομικά η εκδρομή θα γίνει ανάλογα με την συμμετοχή όποτε δεν έχει βαρύνουσα θέση η άποψη μου σαν μέλος του ΔΣ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,395 Report post #6 Posted March 11 Καλημέρα από το σαλέ του Καϊμακτσαλάν. Πολύ κόσμο, η καρέκλα και η κρεμαση σε αναστολή λόγω αέρα. Οπότε για σήμερα, δεν έχει σκι. Για τρεις μέρες καθαρά σκι: Τετάρτη βράδυ με Κυριακή πρωί, βάση η Έδεσσα. Πέμπτη πρωί Πισοδέρι, 1 ώρα και είκοσι λεπτά από Έδεσσα με αμάξι Παρασκευή πρωί πηγάδια, λιγότερο από μια ώρα. Σάββατο πρωί Καϊμακτσαλάν, σαράντα λεπτά, Κυριακή πρωί, βόλτα στη Έδεσσα ή ένα γρήγορο στο Καϊμακτσαλάν. Το βράδυ Αθήνα. 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #7 Posted March 11 Γιώργο πολύ καλή πρόταση να δούμε πόσοι ενδιαφέρονται καποια πρόταση για ξενοδοχείο στην Έδεσσα ;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #8 Posted March 11 (edited) Τελικά θά ανοίξουμε 2 τοπικ για τό ίδιο θέμα? Να σταματήσει το άλλο? Πείτε νά ξερω- ξέρουμε. Edited March 11 by zagla Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #9 Posted March 11 Πιστεύω ότι σε αυτό το τοπικ είναι καλύτερα γιατί είναι μαζεμένες εκδρομές συναντήσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimkarys 309 Report post #10 Posted March 11 Οι Αθηναίοι έχουν να διαχειριστούν τα 1100 χλμ Αθήνα-Έδεσσα και πίσω και τις 12 ώρες οδήγηση μόνο για αυτό. Για την μετακίνηση στις γύρο περιοχές δεν θα αναφερθώ… Θέλει όρεξη και κουράγιο ένα τέτοιο πενθήμερο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,395 Report post #11 Posted March 11 Δεύτερη λύση: πετάτε με αεροπλάνο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και ξεκινάτε από εκεί την εκδρομή. Έρχεστε σε συννενόηση με το πρακτορείο που έκανε την εκδρομή στο μποροβετς και σας περιμένει λεωφορείο στο αεροδρόμιο. Υπάρχει και τρίτη λύση, αλλά δεν θα σας αρέσει. Την έχω κάνει αυτή την λύση στο παρελθόν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #12 Posted March 11 Μην ξεχνάμε ποτέ τον κύριο λόγο επιτυχίας μιας εκδρομης που είναι οι συνολικές μέρες που απαιτούνται και το κόστος της εκδρομης ανα ημέρα σκι που πρέπει να είναι ανταγωνιστικό Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #13 Posted March 11 Οπως εγραψα στο αλλο τοπικ ( το οποιο σταματαει) και με υποδειξη του gatz εχω ζητησει ηδη και περιμενω προσφορα, για να γινει η εκδρομη με πουλμαν (γρηγοροτερα και απειρως φθηνοτερα απο συνδυασμο αεροπλανου- πουλμαν απο Θεσ/νικη), μεσα και Βασιλιτσα στο προγραμμα. Τα ξενοδοχεια δεν δινουν ακομα τιμες ακριβως (επειδη ειναι νωρις), αλλα θα εχουμε ταξη μεγεθους. Κοιταζω να εχει μεσα μονο Κυριακη σαν πρωτη ημερα που να ειναι ισως χωρις σκι (αν φυγουμε σχετικα αργα), μονο μεταβαση στο 1ο χιονοδρομικο και κοψιμο της πιτας ( οπως προτεινε ο Gatz) μαζι με τους βορειοελλαδιτες του συλλογου. Ετσι κι αλλιως καλο χορταστικο σκι δεν γινεται πουθενα Κυριακη. Μετα Δευτερα - Πεμπτη 4 μερες σκι (αναλογα τη συμετοχη και τη διαθεση μπορει να γινει 3 ημερες η 5 ημερες). Κοιταζω να υπαρχει και η δυνατοτητα για ενοικιαση εξοπλισμου σε καλη τιμη, να ερθουν και νεα ατομα μαζι μας. Ο συλλογος θα μπορουσε να μιλησει με τα χιονοδρομικα για να ειναι ολοκληρα ανοιχτα. Να δειξουν και αυτα ενα ενδιαφερον. Θα ακολουθησει ψηφοφορια (προτεινω) για τη καλυτερη φιλοξενια, πατημα πιστων, τσιμπουσιου στο τελος καθε ημερας... Ολα βεβαια αν υπαρξει ενδιαφερον απο το κοσμο και καλη δημοσιοποιηση της εκδρομης (το ενα εξαρταται απο το αλλο) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #14 Posted March 11 Όταν έχεις ένα συνολικο κόστος +- 15% μπορεί να βγει ανακοίνωση και στο φόρουμ και στο facebook Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,024 Report post #15 Posted March 11 Παρατήρηση : μέχρι στιγμή δεν βλέπω να δηλώνετε ενδιαφέρον , και με αυτό θέλω να πω , άσχετα μα το κόστος θα έπρεπε να υπήρχε ένδειξη έστω και με like , ούτε το ΔΣ δεν δήλωσε ενδιαφέρον . για το κόστος , όταν ξεκινάς με περίπου 40 άτομα να δηλώνουν , like , συζητάς με τα πρακτορεία στην Θεσσαλονίκη που έχουν την εμπειρία . τα snow bus από Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλή λύση https://www.explosivo.gr/snow-bus/ (θα μπορούσαμε να έχουμε και το Σελι στην διαδρομή για να το τιμήσουμε) Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και αγάπη για τα ελληνικά βουνά και 5 εργάσιμες μέρες . Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #16 Posted March 11 (edited) 2 hours ago, vaggelis said: Παρατήρηση : μέχρι στιγμή δεν βλέπω να δηλώνετε ενδιαφέρον , και με αυτό θέλω να πω , άσχετα μα το κόστος θα έπρεπε να υπήρχε ένδειξη έστω και με like , ούτε το ΔΣ δεν δήλωσε ενδιαφέρον . για το κόστος , όταν ξεκινάς με περίπου 40 άτομα να δηλώνουν , like , συζητάς με τα πρακτορεία στην Θεσσαλονίκη που έχουν την εμπειρία . τα snow bus από Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλή λύση https://www.explosivo.gr/snow-bus/ (θα μπορούσαμε να έχουμε και το Σελι στην διαδρομή για να το τιμήσουμε) Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και αγάπη για τα ελληνικά βουνά και 5 εργάσιμες μέρες . Βαγγελη, ξεκινησα αυτή τη προταση σε συζητηση στο μεσετζερ του snowclub στο facebook με τιτλο προτασεις για εκδρομες του συλλογου 2023 24 και μου εγινε παρατηρηση από τον διαχειριστη ότι εκει γινονται προτασεις μονο για εξωτερικο και να το κοψω…. Προσπαθησα να καταλαβω το λογο, διαμαρτυρηθηκαν και 1-2 ακομα, μου εγινε κληση προσωπικη και «σπρωχτηκε» η προταση εδώ, με την υποσχεση ότι ο συλλογος θα ασχοληθει – βοηθησει με την καλυτερη δημοσιοποιηση της (πχ μπανερ μολις μπαινεις στις σελιδες του) μονο αν υπαρχει ολοκληρωμενη και κοστολογημενη προταση. Εντωμεταξυ σε 15-20 λεπτα που κρατησε αυτή η κουβεντα ειχε 6-7 λαικ. Μετα δεν ξερω τι εγινε, την επομενη εκλεισε η συζητηση και κατεβηκε από τη σελιδα. Αν και διαφωνω, ως νεος στο συλλογο, ακολουθω τη λογικη του (και προσπαθω να τη καταλαβω). Ξεκινησε ετσι αυτό το τοπικ εδώ , για να δουμε το ενδιαφερον καταρχην οσων μπαινουν στο φορουμ (δραματικα λιγοτεροι από το Facebook) για συμμετοχή στην εκδρομη και βοηθεια με ιδεες , συμβουλες, ειδικα οι Βορειοελλαδιτες. Ταυτοχρονα εγω ψαχνω και περιμενω προσφορες για να γινει κοστολογημενη η προταση και να γινει πραξη η υποσχεση της εντονοτερης προβολης της. Εδώ δεν περιμενω λαικ που θα δικαιολογουσαν το παραπερα σπρωξιμο της. Εχω τη δυνατοτητα για σκι στο εξωτερικο (πηγα φετος 10 μερες, εχω κλεισει ηδη για το Νοεμβριο φετος) όμως με ενδιαφερει η χιονοδρομια στην Ελλαδα , για αυτό γραφτηκα και στο συλλογο. Πιστευω ότι μπορει να γινει καλο σκι εδώ με πολύ χαμηλοτερα κοστολογια, ειδικα αν αποφυγει κανεις Σ/Κυριακα. Και ειδικα για νεα παιδια που πρεπει να προσελκυσει ο συλλογος. Αν ξεκινησει αυτή η προταση σε σωστη κατευθυνση, νομιζω θα εχει και επαναληψη σταθερη. Το μακρυνα πολύ, τα λεμε στη πορεια… Edited March 11 by zagla 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,024 Report post #17 Posted March 12 Εάν πρόσεξες τα ski bus αναχωρούν από Θεσσαλονίκη για το εκεί χιονοδρομικά σχεδόν καθημερινά … για το μέλη του συλλόγου έχει έκπτωση και οι αποστάσεις σχετικά κοντά (εκτός από πισοδερι .)δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε για μετάβαση με τρένο ,ελπίζω ότι του χρόνου θα έχουμε και αυτή την δυνατότητα η άποψη μου είναι να αρχίσεις από το #παμε παρεα# 5 / 10 άτομα είναι μια καλή αρχή Δυστυχώς ο σύλλογος μέχρι στιγμή έχει καταφέρει να συγκεντρώνει τα μέλη του για εξόρμηση εκτός Ελλάδος , θα έχεις ενημερωθεί ότι ούτε για την κοπή της πίτας δεν ενδιαφερθήκαμε , ίσος του χρόνου να έχει επιτυχία εάν γίνει στο Γκστααντ . για τα μέλη από επάνω ,Θεσσαλονίκη κλπ κάποτε ήταν αρκετά δραστήρια . Πλέον αποφεύγουν και καλημέρα να πουν ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #18 Posted March 12 (edited) Εκδρομές γίνονται εκεί που θέλουν τουλάχιστον ένας πυρήνας 5-10 μελων στο Facebook μπορεί οποιοδήποτε μέλος να ανεβάσει οτιδήποτε που να έχει σχέση με την χιονοδρομία .επίσης συζήτηση στο Facebook μπορεί να ανοίξει οποίος θέλει Διαγραφονται θέματα που είναι άσχετα με τον τίτλο Edited March 12 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #19 Posted March 12 (edited) Βαγγέλη.Τούς Βόρειους φίλους μας τούς ανέφερα για βοήθεια καί συμβουλές επειδή ξέρουν τα μέρη, για προτάσεις διαμονής. Μπορούν να ενωθούν με το κόσμο τής εκδρομής όλες τίς μέρες ή σε κάποια από όλες αυθημερόν με το σκι μπας . Η με ΙΧ. Υπάρχουν όμως καί εκτός Θεσσαλονίκης φαντάζομαι. Ο σύλλογος αντί νά θέτει προϋποθέσεις για τό σπρώξιμο θα μπορούσε νά τό δεί σάν ευκαιρία αναθέρμανσης σχέσεων με τά μέλη εκεί καί νά τού δώσει καί αυτή τη χροιά..... (Πού όπως λες υπάρχουν αλλά τόν έχουν απαξιώσει) Θα κόψουμε τή πίτα Καϊμακτσαλάν, στη κορυφή........ αφού περάσουμε τα σύνορα Edited March 12 by zagla 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #20 Posted March 12 Που είδες προϋποθέσεις ;;;;;; η μόνη προϋπόθεση είναι η διάθεση συμμετοχής Quote Share this post Link to post Share on other sites
zagla 56 Report post #21 Posted March 12 6 minutes ago, gatz said: Που είδες προϋποθέσεις ;;;;;; η μόνη προϋπόθεση είναι η διάθεση συμμετοχής Μην αρχίσουμε εδώ αντιπαράθεση και χαλάσει το τοπικ. ( Προτροπή βρες προσφορές, συμμετοχες κλπ). Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έρχεται μετά από τη προβολή.... Αν οι διαχειριστές τού όλου πράγματος έχουν διάθεση για να σπρώξουν τη χιονοδρομία στην Ελλάδα. Αν εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα είναι άσχετη με το τίτλο " εκδρομές του συλλόγου" πού έγραφε η συζήτηση, δεν ξέρω ελληνικά... Είχε καί σέ 20 λεπτά 6-7 λαικ Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #22 Posted March 15 (edited) On 3/11/2023 at 9:01 PM, vaggelis said: Παρατήρηση : μέχρι στιγμή δεν βλέπω να δηλώνετε ενδιαφέρον , και με αυτό θέλω να πω , άσχετα μα το κόστος θα έπρεπε να υπήρχε ένδειξη έστω και με like , ούτε το ΔΣ δεν δήλωσε ενδιαφέρον . Δεν είναι απαραίτητο σε μια εκδρομή να συμμετέχει το ΔΣ Οποιος από το ΔΣ κρίνει ότι τον ενδιαφέρει ο χρόνος και το μέρος της εκδρομης θα δηλώσει συμμετοχή Ασε να δούμε ο Μιχάλης που το τρέχει το θέμα τι πρόταση θα κάνει Edited March 15 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,024 Report post #23 Posted March 15 Αναφέρθηκα στο ΔΣ πιστεύοντας ότι το να κάνουν like είναι μια συμβολική ένδειξη ότι είναι σύμφωνο ότι το θέλουν ότι το επιδιώκουν ότι θα σε πιέσουν να πετύχει , ας μην ξεχνάμε ότι το ΔΣ σε ένα σύλλογο είναι τα μεγάλα ψώνια (με την καλή έννοια ) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,592 Report post #24 Posted March 16 Ο καιρός δείχνει ότι μπορεί να ξαναβάλει λίγο χιόνι μηπως είναι η ευκαιρεια για καμία μονοήμερη η διήμερη ;;;; Μιχαλη ,Βαγγέλη μήπως θέλετε να το ψάξετε λίγο ;;;; 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,024 Report post #25 Posted March 16 (edited) Αχ ! θα απουσιάζω ……παντός την Δευτέρα 27 ορειβατικό στον Παρνασσό φτερολακα χαλαρά Όλοι οι πιστοί να προσέλθουν ! Και βλέπουμε …..! Edited March 16 by vaggelis Quote Share this post Link to post Share on other sites