Χρήστος Λάππας 25,214 Report post #26 Posted April 5, 2023 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε... αγοράζοντας αυτό που έπρεπε να είχα πάρει εξ αρχής: Ένα Salomon Trailblazer 10l, το οποίο έχει και ιμάντα μέσης, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και είναι και αρκετά πιο φτηνό. Δοκιμάστηκε την Παρασκευή που μας πέρασε στο βουνό με ικανοποιητικά αποτελέσματα αναφορικά με το δέσιμο, αλλά και με την χωρητικότητα. Χωράει μέσα άνετα ένα packable mid layer, δεύτερο ζευγάρι γάντια, σκουφί και, αν κριθεί απαραίτητο στην αρχή της μέρας, το φτυάρι και τη σόντα. Το μόνο στο οποίο δεν είναι τόοοοσο βολικό είναι να βγάζεις το μπουκάλι το νερό χωρίς να ξεκουμπώσεις το σακίδιο -κάνεις λίγο τον τιραμόλα- αλλά αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις για το πιο σίγουρο κράτημα του μπουκαλιού. Το Osprey Katari που μου έχει μείνει αμανάτι, μάλλον θα ανέβει για πώληση, ή θα χρησιμοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες (έχω την λύση, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το πρόβλημα για αυτή τη λύση 😀) 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,400 Report post #27 Posted April 5, 2023 5 hours ago, Χρήστος Λάππας said: ... Το Osprey Katari που μου έχει μείνει αμανάτι, μάλλον θα ανέβει για πώληση, ή θα χρησιμοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες (έχω την λύση, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το πρόβλημα για αυτή τη λύση 😀) Συζήτηση στο σπίτι: - Αυτά (διάφορα πράγματα) τι τα κρατάς; - Προς το παρόν δεν έχω ιδέα, όταν τα χρειαστώ θα σου απαντήσω... (ο Murphy πάντα κοιτάζει και μόλις πετάς-δίνεις-χάνεις κάτι, το χρειάζεσαι) 😉 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,656 Report post #28 Posted April 5, 2023 On 3/21/2023 at 12:38 PM, GiGi said: Στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να πέσεις πάνω του, διότι σε περίπτωση πτώσης στο 90% των περιπτώσεων η πρώτη επαφή με την πτώση θα ειναι στο πλάι και όχι πίσω (αν μιλάμε για snb αλλάζει το πράγμα). Για τις περιπτώσεις που όντως θα πέσεις πίσω, το μπουκάλι είναι από σχετικά μαλακό πλαστικό και ελπίζω ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Χρήστο νομιζω πως θα ήθελα να τα δοκιμάσω να δω πόσο καλά-σφιχτα εφαρμόζουν πάνω μου. Γνώμη μου. δυστυχως ειναι ετσι. Ειχα ενα ortovox εδω και πολλα χρονια (ουτε θυμαμαι ποσα λιτρα αλλα καπου 20?) το οποιο ειχε και προστατευτικο πλατης. Γενικα καθοταν πολυ καλα στην πλατη και δεν ειχε κανενα προβλημα. Μεχρι που μια μερα (2015 μαλλον) αποφασισα στο μπαχαλοχιονο-παγωμενο-γεματο bumps χιονι του Οκτωβρη στο Καπρουν να παω πιο γρηγορα τρομαρα μου. καπου σκαλωσα, εχασα τον ελεγχο ουτε θυμαμαι...εκανα μια δυο τουμπες? ουτε αυτο θυμαμαι. θυμαμαι ομως η τσαντα παρολο που γενικα καθοταν καλα καπως κουνηθηκε και εσκασα με την πλατη κατω και ακριβως με το αριστερο πλαινο της πλατης, στο σημειο ακριβως που δεν καλυπτε η τσαντα η Σ.Στηλη εμεινε ανεπαφη αλλα δυο πλευρα μας χαιρετησαν. Επαιζε ρολο οτι ημουνα με σανιδα? επαιξε ρολο η τσαντα? δεν ξερω. Ο πονος παντως ηταν τοσο εντονος που δεν μπορεσα να κανω αλλο, δεν μπορουσα ουτε καν να σκυψω να σφιξω τις δεστρες και για πρωτη (& ευχομαι τελευταια) φορα στο βουνο ζητησα ιατρικη βοηθεια για να με πανε στον κορυφη του λιφτ να κατεβω (ημουνα ακριβως στην μεση της πιστας) Ο γιατρος 2-3 μερες μετα επιβεβαιωσε το καταγμα στα πλευρα, και ευτυχως γενικα δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα εκτος παο οταν επρεπρε να κανω καποιες κινησεις οπως να μπω στο αμαξι και να λυσω το χειροφρενο οπου ο πονος ηταν ανυποφορος. Απο τοτε πηγα και αγορασα ενα κανονικο προστατευτικο πλατης, και παιρνω μεν την τσαντα μαζι αλλα οπως ανεφεραν και αλλοι εδω, την αφηνω καπου στα λιφτ . Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,656 Report post #29 Posted April 5, 2023 On 3/21/2023 at 2:21 PM, ALCATRAZ said: Μα ούτε για τσισάκια... Αφήνουμε το σακίδιο στο σπιτάκι του λιφτερμαν (αφού ανταλλάξουμε και μια καλημέρα με τον άνθρωπο...) ακριβως...και αν αν εχει και κεφτια ανοιγεις μια κουβεντα και καλα, και σε κερναει και τιποτα (οχι αλκοολ) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites